Unihyökkäykset

wile

Itse olen kokenut neljä kertaa "hyökkäyksen"/ unihalvauksen/ kuolemanpelon kesken unen. 1: Joskus kun olin noin 15v: Kesken unen valtava sielua jäätävä pelko valtasi ruumiin ja vaikka tiesin olevani unessa ja voivani herätä, heräsin tavallaan, mutta tiesin olevani unessa, en saanut mitään kontrollia ruumiiseeni, enkä voinut herätä ja saada silmiä auki, ensimmäisessä kuulin raskaat askeleet ja näin pelkkää pimeyttä ja kuulin valtavan matalan karjauksen johon heräsin.Karjaus oli aivan valtavan kova desibelimittarilla olisi voinut mitata varmasti yli 100... 2: Toinen oli kun olin noin 16v heräsin kuristukseen kesken unien, jossa en voinut hengittää kun "joku" kuristi vaikken nähnyt ketään, siitä selvisin rukouksella, enkä uskaltanut nukkua sen jälkeen. 3: Olin jo jotain 18-19v ja silti vielä "äipän" luona, kun heräsin 2-3:n maissa hien nostattavaan pelkoon keskellä yötä, enkä ymmärtänyt kuka tai mikä pelotti niin älyttömästi. Kävin nukkumaan itseäni soimaten: ("mikäs tässä punkas ollessa.") Ja "heräsin" siihen kun joku tumma suuri hahmo tempaisi peittoni lattialle ja näin tämän valtavan hahmon ja se vain nauroi vierelläni... Kerkesin sanoa "jeesus auta" ja heräsin vasta oikeasti uudelleen valtavaan pelon tunteeseen. ...Olin vielä kuitenkin suhtkoht nuori ja hyvin ymmärtämätön, menin kertomaan tapahtumasta vanhemmilleni, mutta nämä käskivät vain menemään nukkumaan, eli valvomaan pari seuraavaa yötä.... Viimeisin uni-kokemus tapahtui pari viikkoa sitten omassa kämpässäni, kun heräsin valtavaan tuskaan/ahdistukseen/ravisteluun unessa, en ollut hereillä, mutta olin huoneessani ja näin kaiken huoneestani tummana ympärillä ja tajusin, että kaikki ei ole normaalia, jokin oli kimpussani ja ravisteli ruumistani. Rukoilin kesken unen ja heräsin kuin räjähdykseen, kuulin karjahduksen ja en nähnyt hetkeen mitään ja silmäni kipunoivat pitkän aikaa, kuin salama olisi iskenyt näkökenttään.

9

815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • spudi

      sulla taitaa olla vähän stressiä?

    • Jamppa

      Näin sanoi lääkäri minulle, kun menin valittelemaan samoista oireista. Useimmat eivät kykene erottamaan niitä ns. normaaleista unista, mutta toiset kykenevät. Tilahan on siis sellainen, että mieli on herännyt, mutta ruumis on vielä unessa. Yleensä kroppakin herää muutamien sekuntien tai minuuttien kuluttua. Unihalvaukset eivät ole hengenvaarallisia ja taitavat liittyä stressiin ja epäsäännölliseen vuorokausirytmiin. Minulla on ollut niitä n. 5 - 10 kertaa, ja viimeiset ovat sujuneet tämän lääkärin puhuttelun jälkeen hyvin. Tärkeää on kun, muistaa säilyttää maltin ja odottelee vain kropan heräämistä. Viimeisin unihalvaus mihin olen herännyt on ollut pari vuotta sitten.

      • Minä vain

        .kaikkea valitettavasti. Tämän vuoksi heillä ei ole eväitä selitellä kyseisenlaisia ongelmia. Lääkäreiden ajatusmailma perustuu täysin materialistiseen maailmankäsitykseen ( ainkin useimpien) niin miksipä heillä voisikaan olla muunlaisia selityksia jotka vieläpä joskus ontuvat.


    • dgbdt

      mikäs tässä niin yliluonnollista oli?

      lähes kaikki varmaan joskus kokevat vastaavaa. itsellänikin pariin otteeseen ollut unihalvaus ja useammin unihysteriaa eli tuo ahdistava pelko... ja erittäin usein nykyään valeheräämisiä, siis herää muttei oikeasti herää vaan unessa herää sängystään.

      ja tuosta tärinästä, niin senkin olen kokenut...

      www.hoyhensaaret.tk
      tuo on lucid uniin liittyvä sivusto ja siellä foorumilla olemme monta kertaa myös näistä ilmiöistä keskustelleet..

    • crow

      kun sama tapahtuu niin älä missään nimessä liiku ja älä pelkää koska pelko kannustaa niitä ole tyyni ja yritä hokea että se on vain unta ja jos ne ei lopu niin häädä ne pirut ja pahat pois helevetin kuuseen sieltä mistä ne on tullu kiusaamaan meitä

    • Matrix

      ..minulle on tapahtunut samantapaisia asioita kuin mitä sinä kuvailit, poikkeuksetta lähes joka yö (tai päivä).

      Mutta nyt olen joutunut useaan otteeseen hyökkäyksen kohteeksi kuluneen kuukauden (ja etenkin kuluneen viikon) aikana. Muistiin painuvin hyökkäys tapahtui n. viikko sitten. Olin jo herännyt, ja aikeissa nousta ylös vuoteesta..mutta kun yritin nousta ylös, tajusinkin että joku painoi minua käsivarsista niin etten päässyt ylös. Kauhukseni tajusin siinä rimpuillessani, ettei se ollut mitään unta, että se todella tapahtui ja jokin näkymätön voima esti minua liikkumasta.

      Aloin hädissäni huutaa Suojelijoitani apuun (minulla on vähän erilaiset jumal-käsitykset kuin Raamatussa olevat), mutta se ei auttanut yhtään mitään! (Tässä vaiheessa minä itse asiassa "näin" sen hyökkääjän. Minä aivan taatusti näin, että se VIRNUILI, kun minä huusin apua.) Kun vihdoin tajusin ettei siitä ollut mitään apua, minut valtasi entistä pahempi paniikki ja minusta tuntui yht äkkiä kuin olisin ollut kuin kani, joka pelosta jäykkänä vain istuu aloillaan ja tuijottaa lähestyviä auton valoja.

      Jossain vaiheessa sain kuitenkin koottua itseäni sen verran, että ajattelin että tämän "painajaisen" on pakko päättyä. Sitten tapahtui jotain, mikä oli vielä kummallisempaa kuin se, että minua piteli paikoillaan jokin näkymätön olento.

      Yht äkkiä minä keksin käyttää "sisäistä" voimaani olentoa vastaan sen sijaan, että yrittäisin konkreettisella voimalla siirtää sitä, sillä siitähän ei tuntunut olevan apua. Niinpä kuvittelin itseni tavallaan erilleen ruumiistani niin, että kuvittelin omaavani henkitason minän. Tämän henkitason minän avulla kuvittelin itsestäni lähtevän voiman, joka työntäisi olennon pois. (Tämä oli yksinkertaistettu selitys siitä, miten käytin kyseistä voimaa.) Suureksi hämmästyksekseni totesin sen toimivan! Minua pidellyt voima loittoni minusta, vaikka hemmetin raskasta sitä olikin ollut siirtää!

      Olin vielä hieman pöllähtänyt tapahtuneesta (tarkemmin sanottuna minusta tuntui kuin olisin ollut horroksesta herännyt ampiainen, vaikka hetki sitten olin vielä täysin hereillä ja virkeä), ja olin päässyt hädintuskin istumaan, kun tunsin tämän olennon lähestyvän minua taas jostakin. Ja se kaatoi minut rajusti takaisin makuulleni käsivarsistani pidellen.

      Yritin taas käyttää keksimääni kikkaa, mutta minusta tuntui, kuin minusta olisi imetty kaikki voimat pois. Vain hitunen oli sitä voimaa jäljellä, jolla olin viimeksi työntänyt sen olennon pois, mutta yritin silti. Se toimi taas, mutta lähinnä ehkä siksi, koska tuntui aivan kuin se olento olisi luovuttanut ja lähtenyt suosiolla pois...

      Tämän tapauksen jälkeen olen alkanut näkemään omituisia asioita keskellä päivääkin, joita kutsun sen enempää empimättä hallusinaatioiksi. Jos tätä menoa jatkuu, niin minähän kävelen suosiolla hullujen huoneelle!

      • huh huh

        aika kovaa juttuu.Mitä oikeen näät sitten?ja olitko varmasti hereillä ja mikä se tärinä juttu on??


      • Kauhu-visiot...

        Joo...mina en ole nahnyt virnuilevaa tyyppia, enka haluakaan nahda...mutta olen nahnyt puolivalvetilassa sellaisen oudon tunnelin nakokentassani ja kun sita aikansa tuijottaa, niin hups, sielta rupeaa syoksymaan paakalloja ja jotain oikeasti perkeleellisen nakoisia naamoja...vaaristyneita, tuskaisia ilmeita...Aivan kuin nakisin helvettiin itseensa. Ja se ei ole hauskaa. Minun pitaa kirjaimellisesti kaskea ne pirut helvettiin, jotta saan nukkua rauhassa....joskus niille pitaa melkein perustella, etta "en ihan oikeasti halua nahda teita...haluan nukkua!" Mutta kaiken pitaa tapahtua kaskevalla savylla, muuten ne eivat "usko"...etta tallaista mina olen kokenut...


    • erg

      niin kun nuo ovat ihan normaaleja uneen liityyviä ilmiöitä.. tai "normaaleja", mutta ei kumminkaan mitään erikoista... itse kaikki mainitsemasi kokenut.. mikäs noissa kun ne kumminkin kaikki tapahtuu vain unessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8086
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      39
      2905
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2213
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      13
      1624
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1493
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1425
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    Aihe