AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / VIROON LÄÄKIKSEEN!

VIROON LÄÄKIKSEEN!

9 Vastausta 2 300 Lukukertaa
Nyt on hyvä aika laittaa paperit Tarton yliopistoon jos lääketiede kiinostaa, mutta Suomessa ei ole sinulle tilaa. Lisää tietoa www.ut.ee. Kaksi ensimmäistä vuotta opetuskieli englanti, lukukausimaksu 3200euroa, EU jäsenyyden myötä saa toimia esim. Suomessa lääkärinä ilman lallistumistenttejä. Lukukausimaksusta huolimatta opiskelu halvempaa kuin Suomessa.

Vain

lukion käyneille eli kaikille ei käy flaxi! :-/

ihmettelen

Suomesa ylioppilaskunnan jäsenmaksu on 70 euroa esim oulussa, niin minä olen ainakin oppinut että 70 on lukuna huomattavasti pienempi kuin 3200 euroa, joten perusteletko miten opiskelu on halvempaa virossa? Ja sen sanon, että saa kyllä englannin hallita TODELLA täydellisesti, jos meinaa niinkin vaikeaa alaa kuin lääketiedettä lukea englanniksi. ala on riittävän haastavaa suomeksikin opiskeltuna!! Joten muistakaa realiteetit!

joka

opiskeli ensimmäisen vuoden Tartossa voi kokemuksesta kertoa, että kustannukset jäävät silti pienemmiksi kuin Suomessa. Laskin suomeen takaisin muutettuani omat kuluni täällä opiskelusta ja tulin siihen tulokseen, että käteeni jäi noin 100 euroa enemmän asuessani Tartossa kuin Suomessa. Lukuvuosimaksusta huolimatta. Sain täältä paikan keväällä 2002 ja nyt on siis kolmas vuosi meneillään. Hallitsen englannin täysin, puhun suht hyvin eestiä ja venäjää niin, että voin keskustella potilaiden kanssa. Opetus oli anatomiassa paljon parempaa kuin Suomessa enkä muutenkaan huomaan mitään ero kurssikavereihini tiedollissa tai muissakaan taidoissa. Joten pidän Tartoa hyvänä vaihtoehtona. Jos joku väitää ettei opetus Virossa ole Suomen tasolla, johtunee tämä siitä ettei kyseinen henkilö ole asiaan tutustunut. Opetussairaalat ovat kyllä eri tasoa, mutta Suomeen pääsee kyllä harjoittelut tekemään.Oikeastaan toivon sitä, että Viron liittyessä EU:n Suomeen tulisi Virosta lääkäreitä Loppusi tämä turha lääkäreiden kosiskelu täällä Suomessa.

Mitä tulee lääkikseen vaativuuteen...kemiaa aikaisemmin yliopistossa opiskelleena voin sanoa ettei lääkis ainakaan ole yhtään vaativampi kuin esim. fysiikan tai matematiikan opiskelu. Opintojen nopeus on minusta turhan hidas ja vaatii lähinnä hyviä istumislihaksia, ei mitään kovaa lukemista. Mutta ehkä tämä johtuu siitä, kun minulla on ikää jo hiukan enemmän kuin muilla opiskelutovereilla. Kannatan myös muuntokoulutusta, koska meissä kandeissa on ihan liikaa ihmisiä, joilta puuttuvat taidot työskennellä lääkärinä.

Kysymys

Mielenkiinnosta kysyisin, minkälainen hakumenettely Tartossa on. Ovatko pääsykokeet hankalat suomalaiselle?
Toisaalta epäilisin, että Tarton lääketieteelliseen pääsee huomattavasti helpommin kuin suomalaisiin alan opinahjoihin. Onko siis niin, että jos lääkikseen pääsy ei Suomessa onnistu, raha avaa ovet Tartossa? Tämä oli ehkä hieman provosoivaa, mutta silti haluaisin kuulla, olenko täysin väärässä.

En osaa

sanoa minkä verran hakijoita on Tarton englanninkieliselle linjalle, valittuja on n. 20 joka vuosi. Tartoon haetaan papereiden perusteella. He vaativat myös TOEFL:n kielitaitotestin. Jos ajatellaan asiaa niin, että haluaa opiskella ulkomailla niin Tarto on hyvä vaihtoehto, taas jos ei ulkomailla viihdy niin varmasti sitten lukee Suomen pääsykokeisiin niin paljon että pääsee sisään. Melkein kaikissa maissahan lääkikseen mennään kokonaan ilman pääsykokeita eli ei se Tarto ole ainut vaihtoehto. Mutta esim. Englantiin verrattuna halpa ja lähellä Suomea. Tiedän ainakin kaksi helsinkiläistä, jota olisivat päässeet Helsinkiä lukuunottamatta mihin tahansa muuhun lääkikseen, mutta valitsivat Tarton kustannusten takia. Tartoa nyt vaan on helppo mollata kun se on Virossa jne. Ei varmaan kukaan ihmettele jos ei Suomessa pääse sisään ja lähtee Usaan opiskelemaan lääketiedettä maksamalla ison lukukausimaksun ja tekemällä sitä ennen pelkän TOEFL:n kielitestin...näkisin Tarton mahdollisuutena saada tasokasta lääketieteen opetusta oppien samalla sujuvan englannin, eestin ja venäjän.

kommentti

Venäjää en kylläkään ole oppinut vaikka useamman vuoden olen jo täällä opiskellut..Hyötyä kyllä olisi.Jos heti alussa olisi ottanut tavoitteeksi oppia myös tuon kielen niin tilanne saattaisi olla toinen.

Minulle

venäjän opiskelu onnistui siinä sivussa kun perusteet jo osasin. Ilman niitä olisi kieltämättä tullut kiire kun muutenkin tekemistä riittää siellä. Ainakin 3 ensimmäistä vuotta.

Lisäys

Jos tuota hintaa miettii, niin se tekee 320 euroa kuukautta kohden lukuvuosimaksua. Vuokra meillä oli siellä 200 euroa 89 neliön kolmiosta. ruokaa meni noin 150 euroa kuussa.

Maksan nyt kaksiosta vuokraa 649 euroa, johon emme vaimoni kanssa saa tukea, koska hän käy työssä. Meillä on lapsi joten pelkästään ruokaan, vaippoihin yms. menee n.400 euroa kuussa. Pelkästään noilla tiedoilla voi päätellä sen, että Virossa opiskelu on halvempaa vaikka maksaa lukuvuosimaksun. Vai tartteeko kandi vielä tarkennosta? Olen kyllä huomannut ettei lääketieteen opiskelu kummoisia matemaattisia taitoja vaadi...

Ehkä pärjäisimme paremmin jossakin Kuopiossa tai Oulussa, mutta haluan nyt edes jonkinlaisen tason säilyttää elmässäni.Tietysti eri asia on jos maksaa tuon 70 euroa ylioppilaskunnan maksua ja elelee äitin ja isukin luona tai ainakin niiden rahoilla:)Mikäpä siinä on opiskellessa!

kommentti

Aika pitkälti riippuu siitä että millaiset vaatimukset ja elintavat on kun täällä asuu, itselläni ainakin
opiskelu ja eläminen on tullut halvemmaksi kuin mitä olisi suomessa.

LK Tartto
 /   /  /  / VIROON LÄÄKIKSEEN!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta