AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Oman yrityksen osakkeiden myynti

Oman yrityksen osakkeiden myynti

2 Vastausta 1 676 Lukukertaa
Minulla on muutama osake toimivasta yrityksestä, ja haluaisin myydä niistä osan tuttavalleni, koska hän niitä haluaisi ostaa. Miten tämä myynti käytännössä tapahtuu? Millaisia asiakirjoja tarvitaan jne.

Itse en ole yrityskuvioissa pyörinyt ollenkaan, joten asia on minulle aivan vieras, ja "pelkään", että minua höynäytetään kaupoissa.

Irtaimen kauppaa

Itse osakekauppa on teknisesti yksinkertainen juttu. Tehdään kauppakirja, ostaja maksaa hinnan ja saa sinulta osakekirjat siirtomerkinnöin varustettuina. Sitten ostaja maksaa varainsiirtoveron 1,6 % kauppasummasta ja tekee ilmoituksen asiasta kotikuntansa verotoimistoon. Ensi vuonna joudut sitten selvittämään mahdollisen luovutusvoiton verottajalle.

Ei tässä kaupan suorituksessa mitään huijausongelmaa ole, jollei ostaja tarvitse maksuaikaa tai luottoa. Höynäytetyksi voi sen sijaan tulla hinnan suhteen, sillä pörssin ulkopuolisen yrityksen todellisen arvon määritys ei aina ole helppoa. On varmaan syytä tiedustella ostohalukkuutta tai tarjouksia muilta omistajilta, sillä heidän luulisi olevan parhaiten asiasta selvillä.

kiitos

Kiitos sinulle vastauksestasi!
 /   /  /  / Oman yrityksen osakkeiden myynti

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta