Boorilla homeen/sienien kimppuun

Home

Boori toimii korkeina pitoisuuksina hometta, sieniä ja sekä tuhohyönteisiä torjuvana suoja-aineena...
n.20kg olis vielä solubooria jäljellä, juuri avattu 25kg säkki.
mikäli tarvetta, laita s.postia [email protected]

23

6039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei saa

      käyttää sisätiloissa.

    • -::-

      Eli muistakaa siis kaikki että booria sen paremmin kuin booriyhdisteitä sisältäviä liuoksia ei ole tarkoitettu sisätiloihin, ei edes valmistajien toimesta, mutta valitettavasti käyttöturvatiedotteet joidenkin osalta muuttuvat ellei osaa pyytää koko tiedotetta.

      Booriyhdisteet aiheuttavat tutkimusten mukaan sikiövaurioita, ja yhdisteiden "höyrystyminen" saattaa kestää hyvinkin pitkään itse saneerauksen jälkeen. Eli myös maamassojen puhdistuksessa, esim. ryömintätiloissa, on riski että ilmavuodon seurauksena yhdisteet nousevat asuntoon pikkuhiljaa. Kaikki terveyshaittoja ei edes tunneta.
      Lisäksi erinnäisen tiedon mukaan on Suomessa tällä hetkellä menossa jonkinasteinen tutkimus booriyhdisteiden vaikutuksista itse mikrobien tuhoamiseen. Eli on havaittu, että jotkin mikrobit itseasiassa muuttavat booriyhdisteitä ravinnokseen, jolloin tilanne saattaa pahentua merkittävästi sekä itse booriyhdisteiden osalta, että mikrobikasvun lisääntymisenä. Sama asiahan pätee otsoniin, jota harhaluuloisesti edelleen käytetään mikrobidesinfiointiin vaikka sen hyödyistä ei ole todellista näyttöä, päin vastoin VTT on todennut että sisäilman laatu kokonaisuudessaan saattaa heiketä jopa 1000 kertaisesti otsonin vaikutuksesta sen reagoidessa huokoisten ja etenkin muovimateriaalien kanssa. Ja sitten tulee se, että muistattehan hiivojen muuttavan otsonia suotuisissa olosuhteissa ravinnokseen, eli myös mikrobiongelma voi karata käsistä. Sosiaali- ja terveysministeriö on jo kaksi (2) vuotta sitten antanut suosituksen ettei otsonia tulisi käyttää desinfiointitarkoituksiin sen haittavaikutusten sekä tuntemattomien hyötytekijöiden johdosta.

      Booriyhdisteistä puhuttaessa asia koskee siis myös liuospohjaisia tuotteita joissa on booria, ja joita helposti kaupitellaan rautakaupoissa ihmisille, johtuen siitä ettei tietotaito ole riittävä. Tietyt rautakauppaketjut ovatkin jättäneet jo booripohjaiset tuotteet pois valikoimista. Valitettava asia boorissa on se, että mm. vakuutusyhtiöt (tarkastajat) määrittelevät (no eivät suoranaisesti määrittele koska vakuutusyhtiö ei ole koskaan tilaaja, mutta käskevät rivien välistä kuitenkin, ainakin niitä jotka eivät uskalla pistää vastaan tai tiedä asioista) että mikrobivaurioiden puhdistamisessa sisätilarakenteissa käytetään booriliuoksia (esim. Bor**ol).

      Näiden asioiden kanssa saa tapella lähes joka päivä, ja osa ihmisistä ei välitä pätkääkään toisten terveydestä. Mitä sitten jos vaikka kävisi niin että pahimmassa tapauksessa kiinteistössä asuva saisi keskenmenon tai lapsi syntyisi vammaisena, niin kuka sitten ottaa vastuun. Tietysti tuollaisia asioita olisi niin pirun vaikea todistaa jne. mutta jos siis jo tiedetään että booriyhdisteet voivat aiheuttaa sikiövaurioita niin pistäkää nyt jo kaaliinne että se asia on tutkittu ihmisten terveyden parhaaksi. On niitä tuotteita muitakin, ja kustannuserot /- 0, tai joskus jopa 1-5 % kallimpaa tai halvempaa, niin ei nyt jaksaisi enää samaa asiaa jankuttaa.
      Te boorin tai otsonin kannattajat, niin opiskelkaa hieman ensin, tai vaikkapa paljonkin, ja lukekaa tietoa jota on runsaasti julkaistu.

      Muille desinfiointiaineiden kanssa painiville, niin kannattaa ehkäpä kääntyä tuotteiden maahantuojien ym. puoleen, ja etsiä kohteeseen soveltuva terveyshaitaton tuote. Suomessa on melko montakin tuotteiden maahantuojaa ja valmistajaa, mutta kyselemällä esim. jostakin asiantuntevasta mikrobisaneerausalan yrityksestä saatte tietoonne tuotteita, tuotenimiä ja maahantuojia joista soveltuvia tuotteita löytyy.
      En mainitse täällä tuotenimiä koska se olisi mainontaa, ja on huomioitavaa että eri tilanteissa saatetaan käyttää hieman erilaisia tuotteita riippuen siitä mitä tehdään, millaisessa tilassa ja millä tilan luomin ehdoin.

      • Kemisti.

        Kiitos varsin asiantuntevasta vastauksestasi. Itse olen vuosia paininut samojen asioiden parissa ja varoittanut väärän tyyppisten kemikaalien (mm. otsoni ja booriyhdisteet) käytöstä. Myöskään hypokloriittipitoiset tuotteet eivät sovellu homevauriokorjaukseen ja homesuojaukseen.


      • Ei puistokemisti

        Kehoittaisin yllämainitun (ja allamainitun) kirjoittajaa tutustumaan ensin alkuperäisiin rottakokeisiin ja väestötutkimuksiin joissa on altistuttu boorille. Laskekaa sieltä itsellenne pitkäaikaiset altistusskenaariot ja kirjoittakaa sen jälkeen uudelleen. Tulette yllättymään.

        Tiivistelmää näistä on esim WHOn sivuilla.


      • tuolla jossakin

        rak- ja san.liikkeet ovat vuosikausia suorastaan uittaneet rakenteita bora_koolilla ja edelleen niin tehdään ihan yleisesti.

        Ota kuule kukkahattusetä lääkkees tai lyö faktaa pöytään eikä pelkkiä olettamuksia.

        Kuulut varmaan siihen samaa ryhmään joka väittää että betonikin homehtuu kastuessaan käyttökelvottomaksi.


      • Erkki Postimerkki
        tuolla jossakin kirjoitti:

        rak- ja san.liikkeet ovat vuosikausia suorastaan uittaneet rakenteita bora_koolilla ja edelleen niin tehdään ihan yleisesti.

        Ota kuule kukkahattusetä lääkkees tai lyö faktaa pöytään eikä pelkkiä olettamuksia.

        Kuulut varmaan siihen samaa ryhmään joka väittää että betonikin homehtuu kastuessaan käyttökelvottomaksi.

        Betoni, kuten kaikki muutkin rakennusmateriaalit homehtuvat suotuisissa olosuhteissa, se on fakta, josta on Suomessakin tehty kymmeniä tutkimuksia.

        Mahdollinen "käyttökelvottomaksi" homehtuminen on sitten kokonaan eri asiakokonaisuus, jota arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

        Itse otan Diapamia (reseptilääke) jos alkaa liikaa ärsyttämään. Suosittelen sinuakin menemään lääkärile kertomaan ärtyneistä reaktioistasi, voit saada siihen reseptin. Diapam rauhoittaa kunhan vaan noudattaa annostelussa lääkärin ohjeita.


      • Kare

        Hevonpaskanjauhantaa tuo, ettei voi sanoa nimiä. Eli kaikkien pitää käyttää sata tuntia työaikaa etsiessään jotain tiettyä tuotetta. Voihan helmi, siis todella typerää..


      • betonihomeessa
        Erkki Postimerkki kirjoitti:

        Betoni, kuten kaikki muutkin rakennusmateriaalit homehtuvat suotuisissa olosuhteissa, se on fakta, josta on Suomessakin tehty kymmeniä tutkimuksia.

        Mahdollinen "käyttökelvottomaksi" homehtuminen on sitten kokonaan eri asiakokonaisuus, jota arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

        Itse otan Diapamia (reseptilääke) jos alkaa liikaa ärsyttämään. Suosittelen sinuakin menemään lääkärile kertomaan ärtyneistä reaktioistasi, voit saada siihen reseptin. Diapam rauhoittaa kunhan vaan noudattaa annostelussa lääkärin ohjeita.

        Meidän kerrostalossa betoni todellakin homehtui. Kyseessä todella vanha talo. Home ei haissut eikä näkynyt mutta TTL:n labrakokeissa betonista löytyi homeita ja sädesientä. Pakotin ottamaan nämä näytteet, vaikka kaikka minulle nauroivat ( isännöitsijä, korjausfirmojen rakennusinsinöörit ).


    • dvsfvfvdf

      "Homeet" kansankielellä sisältävät sekä sieniä että bakteereita. Mm. sädesieni on nimestä huolimatta bakteeri.

      Sienet ovat kasvikuntaa, bakteerit eläinkuntaa.

      En tiedä tappaako boori sieniä, mutta bakteerit käyttävät sitä ravintonaan!

      Siksi mm. jos pyykinpesukone vuotaa pesuvettä, ei voi vahinkoa korjata kuivaamalla (kuten jos vuotaisi puhdasta vettä), koska pesuaineet sisältävät booraksia ja aikaansaavat sinne myrkyllisen homevaurion. Sellainen vesivahinko pitää korjata purkamalla kostuneet rakenteet ja korvaamalla uusilla juuri booraksin vuoksi.

      • Aina sama Allu vaan

        No ei se nyt ihan näinkään mene. Sisätiloissa koneen metallipinnoille jäävä vähäinen, booraksipitoinen vesi kuivahtaa pesuhuoneen olosuhteissa jokseenkin nopeasti. Kuivuneeseen kohtaan jää vain se booraksi, zeoliitti, EDTA/NTA ja natriumsilikaatti. Tässä ohuessa, kuivuneessa suolakerrostumassa ei mikään kasva.


    • booring

      boori ainoastaan lahonestoon, ei homeille tai bakteereille, boori ei ole homeenpoistoaine!!!

      • Kyllä asteessa osata

    • booring

      Booriä käytetään mm selluvillassa lahoamisen estoon, jo alkaneen homekasvun tuhoamiseen se ei sovellu

      "Uudessa suomalaisessa tutkimuksessa kyseenalaistetaan PHMG/B –biosidikäsittelyn kyky hävittää kaikki mikrobikasvustot. Tutkimuksessa todetaan, että eräät homesienet pystyivät elämään ja lisääntymään käsitellyillä kasvuma
      ljoilla. Lisäksi näiden todettiin muodostavan myrkyllisiä hometoksiineja. (viite Maria A. Andersson et al.: Biosidiset boori ja PHMG/B yhdisteet edistävät toksisten sisätilahomeiden leviämistä rakennuksissa, julkaistaan
      sisäilmastoseminaarissa 13.3.2013"

      http://www.valvira.fi/files/lausunnot/Biosidilausunto_18022013.pdf

      • Myrkkyä myrkkyä myrk

        Eikä paljoa muuhunkaaan.


    • Borisin

      Miusta se boori ei ole ihan niin paha. Sitä kun varta vasten meille syötetäänkin esimerkiksi leivän ja puuron muodossa, kun peltoja lannoitetaan boorilla.

      • parkin sonni pellol

        Ei siusta mutta siitä mielipiteestä ei nyt vaan ole mitään apua kuin myrkyttäjille jos niillekään kaikille.

        Ranskassa oli kuitenkin alkanut sairastumaan niitä myrkyttäjiä oikein joukolla Parkinsonin tautiin.

        Googlaa, myrkkyä lautasella.

        Vai ei niin paha. Huh huh ja hallelujaa taas.

        Lue tuosta lisää.

        Se onkin bahembi. Kaikki biosidit aiheuttavat vakavia sairauksia.
        Nuo allujen jutut on vähän niitä näitä vähän niinkuin vähättelijän kynästä. Mitähän oikein ajat kaveri takaa tuollakin vähättelylläsi, että boori ei ole niin paha. Höpöjuttuja pukkaat.

        Se se paha vasta onkin pelloilla ja varsinkin sisäilmassa hengitettynä.
        http://www.terve.fi/parkinsonin-tauti/tavallinen-hyonteismyrkky-voi-aiheuttaa-osalle-vakavan-hermostosairauden

        Kaikki biosidit tulee kieltää mahdollisimman pian sisäilmastosta ja ulkoilmastostakin.

        Herätkäähän kun vielä ehditte. Kohta se voi olla liian myöhäistä.
        http://www.tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Kasvinsuojeluaineet/Mehilaisiin-vaikuttavien-kasvinsuojeluaineiden-kayttoon-haetaan-EU-tason-ratkaisua/


    • Allu ja B

      Ottaisit v-e = Ei helv. selvää asioista, etkä jankuttaisi omia omituisi ja täysin virheellisiä mielipiteitäsi. Usko jo hyvä mies, ettei se boori mistään materiaaleista yms. sisäilmaan pääse vaikka sitä niissä olisikin. Boori ja sen suolat eivät ole haihtuvia yhdisteitä.

      Kuten todettu et pääse boorista eroon, jos syöt vähääkään mitään kasvikunnan tuotteita, esim leipää tai joka aamuisen kauralimasi. Kaikissa kasveissa on booria halusit sitä tai et. Net kasvit ottaa sen väkisinkin maaperästä riippumatta onko sitä vielä erikseen lannoitettu boorilla tai ei.

      Boori on tärkeä kemiaali oikein käytettynä. Rakennusten homevauriokorjauksissa se on väärä aine. Boori ja boraatit eivät ole tehokkaita biosideja homeita vastaa. Sitä vastoin booriyhdistetteet estävät lahoamista.

      Ennenkuin väität taas näitä tietoja vääriksi, ota selvää. Ei ole oikein että yksi tietämätön moukka kirjoittaa aina perään ja jankuttaa vääriä käsityksiä asioista ja liittää vielä ne aina omaan kurjaan elämänkokemukseensa, joka ei taatusti enää jaksa kiinnostaa ketään.

    • Tosi se vaan on
    • Huuto yöstä

      Hyvä, että asioista tiedetään. Rakentaminen jatkuu kuitenkin ennallaan.
      Kysykääpä messuilla miten rakenteita on muutettu. Ei mitenkään, samat betonit, villat ja höyrysulut ja huolimattomuus ja mistään piittaamattomuus.

      Entäpä, jos asumukset alkaisivat olla kestäviä ja terveellisiä? Monelta menis leipä. Yhteiskunnalta verotulot, firmoilta voitot, lääketehtailta myynti, ....
      Homma tulee jatkumaan ennallaan. Kukaan ei uskalla muuttaa mitään. Pimeydestä kuuluu käsky: Valtakunnassa kaikki hyvin.

    • Rak suunn metäs

      Hyvin suunnittelu on ollut asioista perillä etukäteen. Suomi on rakentamisessakin maailman kärkimaiden joukossa ja koulutus hyvää.
      http://www.valesokkeli.fi/

      Ei muuteta mitään, eihän? Mitäs sitten tehtäis? Tulisko Voittojakaan?

      • fgfg

        Niin. Suomalaiset rakentajat. Suomalaisella koulutuksella ja suomalaisella palkalla.

        Mutta kas kun tyhmä suomipoika ottaa sieltä mistä halvemmalla saadaan, eli Virosta ja muutaman vuoden kuluttua painii hometalojen kanssa.


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe