jarrut jää päälle ajoittain

juige

Megane break -07, ajettu vain 32 tkm. Vika: ajoittain kuuluu hyvin kimeää vinkunaa jarruista, vauhti hidastuu ja tulee palaneen käryä. Kun pysähtyy ja kokeilee vanteita, etuvanteet on aivan tulikuumat mutta takavanteet ihan normaalin kylmät. Yritän pumpata jarruja jotta jumi lähtisi pois, joskus lähtee lähes heti mutta monesti vasta jonkun minuutin ajamisen ja jarruttelujen jälkeen, alkaa kulkemaan normaalisti ja kevyesti. Tämä etujarrujen jumi tulee vain ajoittain, n. 50 - 300 km:n ajon välein.

Ekan kerran vein korjattavaksi ollessani Saksassa, Rellun merkkihuoltoon. Sillä hetkellä jarrut toimi moitteettomasti, sanoivat että tarkastettiin jarrut, kaikki oli kunnossa ja toimi hyvin, eivät löytäneet mitään vikaa joten ei kuulemma voi tehdä yhtään mitään. Olivat tarkastaneet myös jarrunesteenkin.

Vähän tuon tarkastuksen jälkeen vika palasi jälleen. Matka vei Sveitsin alpeille, jossa se paheni niin että jumi iski jo vähän väliä (10-50 km välein) ja oli jo hankala saada se laukeamaan. Vein Sveitsissä Rellun valtuuttamaan huoltoon, jossa eivät löytäneet mitään vikaa (kun ei taaskaan ollut vika sillä hetkellä päällä), mutta avasivat kuitenkin kaikki jarrut, putsasivat ja voitelivat ne, ja säätivät jotain jarrukenkää tms joka oli vähän jotenkin vinossa/laahannut tms mikäli ymmärsin jotain viittomakielen ja ranskankielen yhdistelmästä. Minä en puhu sanaakaan ranskaa eikä asentajat enkkua. Ainoastaan tiskin takana ollut nainen puhui vähän enkkua muttei osannut yhtään teknistä sanastoa.

No, toivottiin että olis tämän jälkeen kunnossa. Mutta 100km ajoa ja taas sama juttu. 900km matkalla Sveitsistä Saksan halki Travemündeen jarrut jumitti kolmisen kertaa.

Nyt ylihuomenna perjantaina menee autoliikkeen (josta Meganen ostin) omaan korjaamoon tutkittavaksi, liikkeen antama vuoden vaihtoautotakuu on voimassa, tehdastakuu on jo umpeutunut. Varalla on aika Biliasta mutta vasta kahden viikon päästä (hirveät jonot), ja vain 2 päivää aiemmin kun on lähtö takaisin Saksaan loppuvuodeksi. Pitäis saada kuntoon ennen Saksaanlähtöä kun siellä on se kielimuurikin haittana. Meikäläinen ei puhu saksaa, ja enkkuakin vain välttävästi, ja saksalaisistakaan harvat puhuu edes välttävää enkkua.

Ideoita, ajatuksia mikä voi tuollaista aiheuttaa? Kun ei korjaamotkaan tahdo vikaa löytää.

1

1580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korjasin itse

      Ostettuani meganen vm-06, vuoden vanhana mittarilukema tuolloin 32000km takajarrut vinkuivat ja vanteet lämpesi. Merkkiliikkeen tumpelot levitteli käsiään, ja totesivat ettei oikein ole mitään tehtävissä. Autohan oli vasta huollettu. Onneksi itsellä pysyy avaimet kädessä ja osaan niillä jotakin tehdä. Taka jarrut auki, palat pois (olivat todella tiukassa jarrusatulassa), hioin lasittuneet pinnat paloista. Lisäksi viilasin jarrupalojen päistä (niiltä kohdin josta ne asettuvat satulaan) hiukan pois jolloinka palat menivät herkästi paikoilleen. Eipä ole jarrut sen jälkeen temppuilleet, kilometrejä on tullut yli 30 tonnia. Minulla vika oli siis paloissa, niiden sovitus oli liian tiukka satulaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      408
      1633
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1318
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1245
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      173
      1230
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1007
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      916
    7. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      851
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      846
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      840
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      192
      768
    Aihe