Puolustusasemissa vai ei?

setäkertoojaselostaakuva

”Täytyykö meidän ymmärtää, ettet koskaan tule kumoamaan väitettä, että suomalaiset olivat puolustusasemissa Talvisodan syttyessä ja lähes koko kannaksen armeija yli 25 km päässä rajasta?”

Toki pinnallisessa mielessä voidaan näin arvella, jos siihen tyytyy, koska Neuvostoliitto aloitti ns. Mainilan lavastuksella sotatoimet. Mutta ei sillä talvisodan syyt selviä ja Suomen puolustus-feiki. Eli on tarkasteltava talvisodan perussyytä, Suomen silloisen johdon noudattamaa sotapolitiikkaa, joka perustui hyökkäyksellisiin lähtökohtiin! Tälöin puolustuksellisuus on käsite, joka on arvioitava koko talvisota-prosessia tarkastellen!

Lähdetään liikkeelle lokakuussa 1939 pidetyistä Ylimääräisistä harjoituksista (YH). Tuolloinhan Neuvostoliiton taholta ei ollut Suomelle sodan, saatikka hyökkäyksenkään, uhkaa ja Moskovan neuvottelutkin olivat vasta käynissä. Mutta silti YH:ssa ajettiin maa-armeijan pääosa sodan aikaisiin asemiin! Tämän vahvisti myös silloinen puolustusministeri Niukkanen toteamalla, että: ”Rauhanajan armeijan … käskettiin siirtyä sodan ajan kokoonpanoon ja lähetettiin Kannakselle…”. Kannaksella ajettiin asemiin kaksi kolmasosaa maavoimien miesmäärästä, eli kuusi divisioonaa. Kannatta muistaa, että vaikka suomalaisjoukot olisivat olleet 25 km rajasta, ne olivat edelleen vain 62 km päässä Leningradista.

YH ei myöskään ollut mikään Suomen puolustuksellinen reagointi sen hetkiseen kiristyneeseen tilanteeseen, kuten ns. Molotov-Ribbentrop sopimukseen. Ei, vaan YH oli luonteeltaan sotilaallista jatkumoa Suomen silloisten johtajien ajamalle talvisodan perussyylle, neuvostovastaiselle sotapolitiikalle, joka alkoi talvisotaa edeltäneessä muodossaan mm. voimakkaina sotilassuhteina Saksaan jo 1935. Ja Suomi oli valmis myös tukemaan Saksan mahdollista hyökkäystä NL:oon, jota odotti tulevaksi vuoden 1939 akana. Näistä asioista enemmän täällä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/8337330

Eli YH oli käytännössä hyökkäyksellinen toimenpide, eli Suomen armeijan mobilisaation muodossa toteutettu neuvostovastainen sotilaallinen aggressio. Että se siitä ”puolustuksellisuudesta”.

Ja YH:n keskityksillä Suomi sitten osaltaan rikkoi Suomen ja Neuvostoliiton välistä hyökkäämättömyyssopimusta. Kuten Molotovin allekirjoittamassa NL:n nootissakin: http://www.histdoc.net/historia/molotov281139.html sanotaan, että: “Keskittämällä Leningradin välittömään läheisyyteen suuren joukon vakinaisia joukkoja ja asettamalla tämän Neuvostoliiton tärkeän elinkeskuksen välittömän uhan alaiseksi, Suomen hallitus on suorittanut Neuvostoliittoa kohtaan vihamielisen teon, joka ei ole sopusoinnussa molempien valtioiden kesken solmitun hyökkäämättömyyssopimuksen kanssa.”

Konkreettisesti Suomi rikkoi keskityksillään hyökkäämättömyyssopimuksen: http://www.prokarelia.net/contract/?x=hkk-1932 1. artiklaa, jossa todetaan mm. ”Hyökkäyksenä on pidettävä jokaista väkivaltaista tekoa, joka loukkaa toisen korkean sopimuspuolen maa-alueellista eheyttä ja koskemattomuutta tai valtiollista riippumattomuutta, vaikka se olisi suoritettu sotaa julistamattakin ja välttämällä sodan tunnusmerkkejä.”

Tätä Suomi koitti myös vastanooteillaan valheellisesti peittää, mutta rikkoi tällöin hyökkäämättömyyssopimuksen 5. artiklaa, jossa todetaan pyrittävän ratkaisemaan ongelmatilanteet ”…oikeudenmukaisuuden hengessä ja tahtovansa käyttää niiden ratkaisuun yksinomaan rauhallisia keinoja.”

Suomen valehtelusta esimerkkinä se, että Suomi selkeästi valehteli rajalle mobilisoimiensa joukkojen luonteen toteamalla Molotoville 27. marraskuuta osoittamassaan vastausnootissa http://www.histdoc.net/historia/ykoskinen271139.html, että ”…Suomen puolella on rajan välittömään läheisyyteen sijoitettu pääasiassa vain rajavartiojoukkoja; sensijaan ei sinne ole sijoitettu esim, sellaista tykistöä, jonka ampumiskantavuus ulottuisi rajan toiselle puolelle.” Mutta tuskinpa kannaksen kuuden divisioonan hyökkäysryhmitys muodosti tuolloin Suomen normaaleja ”rajavartiojoukkoja”? Että se siitä hyökkäämättömyyssopimuksen ”oikeudenmukaisesta hengestä”.

Ja Suomen valheellista puolustuksellisuutta lähtökohtaa kuvaa hyvin myös se, että vaikka Molotov-Ribbentrop-sopimus vei Suomen ja Saksan suhteen kulisseihin, Suomen liittyi selkeästi sotapolitiikalleen länsivaltojen, eli brittien ja Ranskan NL:n vastaisiin sotahankkeisiin. Esimerkiksi Englannin Suomen lähettiläs Gordon Vereker ilmoitti 24.2.1940, että Suomen auttamiseksi kaikki oli valmiina: laivat, joukot ja aseet. Ne voisivat lähteä liikkeelle 15.3.1940 ja saapuisivat Suomeen kuukautta myöhemmin. Joukkojen vahvuus olisi 20 000-22 000 miestä ja ne olisivat taisteluvarusteissa ja tulisivat vastaamaan Suomen itärintaman pohjoisosasta. Ja kolmannen ulkomaalaistodisteen mukaan Ranska ilmoitti 1.3.1940 vastaisena yönä Suomen hallitukselle lähettävänsä tarvittaessa 50 000 miestä ja 100 pommituskonetta. Joukot olisivat perillä maaliskuun loppuun mennessä.

Mutta talvisota alkoi näiden hankkeiden suhteen liian aikaisi

23

664

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysyjä X

      Sinun logiikan mukaan minihameisiin pukeutuneiden naisten raiskaaminen ei ole rangaistavaa. Paljas reisihän on sairaalle kommunistiraiskaajalle liian suuri kiihoke rikoksen suoritttamiseen. Eikö niin?

      • ei aukee

        toi ajatuksesi?


      • olen miettinyt

        miten joku voi olla kommunisti? onko kyseessä joku tauti, henkinen nitkahdus elämässä jne. mutta esim. setä, hannu ja wäinä kuitenkin vaikuttavat täyspäisiltä. mitä luulet, miten kommunismi saa vallan täyspäisessä?


      • olen miettinyt kirjoitti:

        miten joku voi olla kommunisti? onko kyseessä joku tauti, henkinen nitkahdus elämässä jne. mutta esim. setä, hannu ja wäinä kuitenkin vaikuttavat täyspäisiltä. mitä luulet, miten kommunismi saa vallan täyspäisessä?

        Ihanko totta - kaikki kolmekko, ei kai?


    • T Urpo

      Kun olet maitipuoli ylöspäin ollut päiväkaupalla.

      Valeesi ampuu upoksiin varustamaton armeija ja toisten
      tekemä sopimus johon nojaten Baltia miehitettiin ja Suomea
      yritettiin miehittää.

      Toivotaan että ensi syksyn tuleva sotaharjoitus ei aiheuta
      sinulle mieluista hyökkäystä Isänmaahan.

      Jankkaat samaa päivästä toiseen, jättäen huomiotta jokaisen
      perustelun jonka sinulle esittää.

      Olet todellakin säälittävä suomea puhuva Isänmaan vihollinen.

      Asemoidut siihen käärmeen ja rotan välimaastoon.

      Jostain käsittämättömästä syystä, jota normaali ihminen ei voi
      ymmärtää.

      Suomi ei ollut hyökkäämässä mihinkään.

      Koska ei ollut eväitä.

    • SEPPÄMESTARI!

      MOLSKIS!

      MIKSI ON HYVÄ ASIA MUISTAA TIE, TOTUUS JA ELÄMÄ?

      Muista Herra SETUKKA se asia, että ns Suuret Sotaharjoitukset alkoivat tälläkin TELLUS-planeetalla, siis korostan tälläkin TELLUS-planeetalla, Elokuussa vuonna 1930 ja tapahtuen siten, että ensi erässä elokuussa sotaharjoituksiin otti osaa noin 600-700 tuhatta sotilasta ja loppujen 200-300 tuhatta sotilasta piti ilmoittautua sadonkorjuutöiden loputtua marraskuun toisella tai kolmannella viikolla Liikekannallepanojoukko-osastoissaa. Nämä edellä mainitut tiodot sain RAUK:n Suomen Historian kurssilla tarkemmin sanoen Suomen Sotahistorian.

      Niin kuin Te Herra SETUKKA ehkä tiedätte, että Suomen Talvisota alkoi vuonna 1939 marraskuun viimeisenä päivänä. Jos saamani tiedot, jotka antoi Historiakurssimme vetäjä Yliluutnatti Knuutila, pitävät edes puolittain paikkansa, niin ainakin se tieto ei voi olla totta, että Suomi tuli Mainilan laukausten siivittänä täydellisesti yllätetyiksi. Sen voin myös kertoa, että Neuvostojoukot eivät olleet edes puolustusryhmityksessä Suomen ja Venäjän Karjalan rajalla vuonna 1939 marraskuussa hyökkäystasosta nyt puhumattakaan.

      Olisiko Hyvät SINIMUSTAT parasta pysyä edes puolittaisessa totuudessa, sillä kostosodan valmistelu ja probagointi on äärimmäisen vakava asia näin Ydin- ja Atomiaseiden aikakautena? Niin mitä Te Arvoisat SINIMUSTAT sanotte, jos Teidän Halunne toteutuu ja KOSTOSOTA alkaa? Tuhoituuko rakas TELLUS-planeettamme vai ei?

      Katunarri ja Kulkuri

      • SEPPÄMESTARI

        MOLSKIS!

        Kirjoitin viestiin "Miksi on hyvä asia muistaa tie, totuus ja elämä" jotain sellaista, että Suuret Sotaharjoitukset alkoivat vuonna 1930, sillä oikea tieto on Elokuussa Vuonna 1939 siis 1939 ei siis 1930.


    • T Urpo

      Harjoitti? Ei mitään ja maa hävisi!

      Ja tähän lisätään Latvia ja Liettua, oliko niilä mahdollisesti myös
      sotapolitiikkaa harjoitettuna?

      Tai Puolalla?

      Olet virallisesti palstan suurin paskan puhuja ja kuten Kalle niin
      leikkisästi sanoo OMAAN PESÄÄN PERSE SUORANA PASKANTAJA!

    • '
      ”Täytyykö meidän ymmärtää, ettet koskaan tule kumoamaan väitettä, että suomalaiset olivat puolustusasemissa Talvisodan syttyessä ja lähes koko kannaksen armeija yli 25 km päässä rajasta?”

      Toki pinnallisessa mielessä voidaan näin arvella
      '

      Näin myönsit, ettet pystynyt väitettä kumoamaan ja näin totuudeksi keskustelussa jää suomalaisten sijoittuminen puolustusasemiin kauaksi rajasta.

      Pitkä purkauksesi oli täysin puhdasta puppua kirjoittaessasi viestisi otsikolla "Puolustusasemissa vai ei?"

      Et oikeastaan koko pitässä Talvisotapurkauksessasi puuttunut suomalaisjoukkojen maantieteelliseen sijoitukseen millään lailla.

      Yritä siis uudestaan:
      "Täytyykö meidän ymmärtää, ettet koskaan tule kumoamaan väitettä, että suomalaiset olivat puolustusasemissa Talvisodan syttyessä ja lähes koko kannaksen armeija yli 25 km päässä rajasta?"

      Me olemme nyt viestisi jälkeen ymmärtäneet, että et pysty väitettä kumoamaan.

    • '
      Konkreettisesti Suomi rikkoi keskityksillään hyökkäämättömyyssopimuksen: http://www.prokarelia.net/contract/?x=hkk-1932 1. artiklaa, jossa todetaan mm. ”Hyökkäyksenä on pidettävä jokaista väkivaltaista tekoa, joka loukkaa toisen korkean sopimuspuolen maa-alueellista eheyttä ja koskemattomuutta tai valtiollista riippumattomuutta, vaikka se olisi suoritettu sotaa julistamattakin ja välttämällä sodan tunnusmerkkejä.”
      ,

      Loukkasiko YH neukkulan maa-alueellista eheyttä ja koskemattomuutta?
      Jos, niin miten?

    • '
      Konkreettisesti Suomi rikkoi keskityksillään hyökkäämättömyyssopimuksen: http://www.prokarelia.net/contract/?x=hkk-1932 1. artiklaa, jossa todetaan mm. ”Hyökkäyksenä on pidettävä jokaista väkivaltaista tekoa, joka loukkaa toisen korkean sopimuspuolen maa-alueellista eheyttä ja koskemattomuutta tai valtiollista riippumattomuutta, vaikka se olisi suoritettu sotaa julistamattakin ja välttämällä sodan tunnusmerkkejä.”
      ,

      Vai oliko mahdollisesti niin, että YH loukkasiko neukkulan valtiollista riippumattomuutta?
      Jos, niin miten?

    • "Esimerkiksi Englannin Suomen lähettiläs Gordon Vereker ilmoitti 24.2.1940, että Suomen auttamiseksi kaikki oli valmiina: laivat, joukot ja aseet. Ne voisivat lähteä liikkeelle 15.3.1940 ja saapuisivat Suomeen kuukautta myöhemmin. Joukkojen vahvuus olisi 20 000-22 000 miestä ja ne olisivat taisteluvarusteissa ja tulisivat vastaamaan Suomen itärintaman pohjoisosasta. Ja kolmannen ulkomaalaistodisteen mukaan Ranska ilmoitti 1.3.1940 vastaisena yönä Suomen hallitukselle lähettävänsä tarvittaessa 50 000 miestä ja 100 pommituskonetta. Joukot olisivat perillä maaliskuun loppuun mennessä.

      Mutta talvisota alkoi näiden hankkeiden suhteen liian aikaisi"

      Kuulehan Änkyrä OmaanPesäänPaskoja, näitä hankkeita ei olisi tarvittu lainkaan ilman Talvisotaa.

    • '
      Suomen valehtelusta esimerkkinä se, että Suomi selkeästi valehteli rajalle mobilisoimiensa joukkojen luonteen toteamalla Molotoville 27. marraskuuta osoittamassaan vastausnootissa http://www.histdoc.net/historia/ykoskinen271139.html, että ”…Suomen puolella on rajan välittömään läheisyyteen sijoitettu pääasiassa vain rajavartiojoukkoja; sensijaan ei sinne ole sijoitettu esim, sellaista tykistöä, jonka ampumiskantavuus ulottuisi rajan toiselle puolelle.” Mutta tuskinpa kannaksen kuuden divisioonan hyökkäysryhmitys muodosti tuolloin Suomen normaaleja ”rajavartiojoukkoja”? Että se siitä hyökkäämättömyyssopimuksen ”oikeudenmukaisesta hengestä”.
      '


      Sinunhan piti jo aikaa sitten oman lupauksesi mukaan kumota väite Suomen joukkojen sijainnitsa pääosin yli 25 kilometrin päässä rajasta sekä niiden sijoittuminen puolustusasemiin.
      Sitä et pystynyt uhoomisestasi huolimatta tekemään.

      Olet petollinen keskustelija, Änkyrä OmaanPesäänPaskoja.
      Olet valehtelija ja kiero keskustelija, jonka viestien totuudenmukaisuuteen ei voi luottaa.

    • 'Eli YH oli käytännössä hyökkäyksellinen toimenpide, eli Suomen armeijan mobilisaation muodossa toteutettu neuvostovastainen sotilaallinen aggressio. Että se siitä ”puolustuksellisuudesta”. '

      Minkähän takia Mannerheim ja Airo, yhdet toisen maailmansodan viisaimmista ja taitavimmista sotapääliköistä, olisi tehnyt hyökkäystoimenpiteen jo lokakuussa 1939 jos takoituksena oli hyökätä vasta 1940 länsivaltojen tuella?

      Taidat olla todellinen loogisen ajattelun irvikuva - sinä et pysty mihinkään muuhun kuin omaan pesään paskantamaan, Änkyrä OmaanPesäänPaskoja.
      Olet todella iljettävä valehtelija, phyi.

    • Täytyykö meidän ymmärtää, ettet koskaan tule kumoamaan väitettä, että suomalaiset olivat puolustusasemissa Talvisodan syttyessä ja lähes koko kannaksen armeija yli 25 km päässä rajasta?

    • '
      Konkreettisesti Suomi rikkoi keskityksillään hyökkäämättömyyssopimuksen: http://www.prokarelia.net/contract/?x=hkk-1932 1. artiklaa, jossa todetaan mm. ”Hyökkäyksenä on pidettävä jokaista väkivaltaista tekoa, joka loukkaa toisen korkean sopimuspuolen maa-alueellista eheyttä ja koskemattomuutta tai valtiollista riippumattomuutta, vaikka se olisi suoritettu sotaa julistamattakin ja välttämällä sodan tunnusmerkkejä.”
      ,

      Loukkasiko YH neukkulan maa-alueellista eheyttä ja koskemattomuutta?
      Jos, niin miten?

      vai

      Loukkasiko YH neukkulan valtiollista riippumattomuutta?
      Jos, niin miten?

      Jompaa kumpaa tai molempia sen piti tehdä sillä muutoin Suomi ei rikkonut 1. artiklaa vastaan.

      Joten vastaahan jo.

    • Tulet vielä tunnustamaan olleesi väärässä tai perustelemaan asian aikuisten oikeasti.

      Kalle on väitteensä sinulle perustellut kahdessa viestissään.
      Nyt sinun pitää joko
      1. osoittaa Kallen esittämien joukkojen sijannin olleen väärän sekä kertoa käsityksesi joukkojen todellisesta ryhmittymisistä - ja lähdetiedot mukkan.
      ja/tai
      2. osoittaa Kallen esittämän joukkojen ryhmittymisen olleen tyypillisen hyökkäysryhmittymisen - lähdetiedot mukaan.
      tai vaihtoehtoisesti
      3. tunnustaa erehtyneesi joukkojen ryhmittymistä koskevassa arvioinnissasi.

      Me tulemme keskustelemaan asiasta vaikka maailman tappiin kunnes olet täyttänyt jonkun kolmesta ylläolevasta vaihtoehdosta.

      • mitä puolustus Suomen kohdalla talvisodan alla tarkoitti. Naurattaa tuollainen räpeltämisesi. Täällä asia käsitellään kokonaisuutena. Katso ja ota oppia, jos sinulla on siihen kompetenssia! Siis täällä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/8340654/thread


      • setäkertoojaselostaakuva kirjoitti:

        mitä puolustus Suomen kohdalla talvisodan alla tarkoitti. Naurattaa tuollainen räpeltämisesi. Täällä asia käsitellään kokonaisuutena. Katso ja ota oppia, jos sinulla on siihen kompetenssia! Siis täällä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/8340654/thread

        Tulet vielä tunnustamaan olleesi väärässä tai perustelemaan asian aikuisten oikeasti.

        Kalle on väitteensä sinulle perustellut kahdessa viestissään.
        Nyt sinun pitää joko
        1. osoittaa Kallen esittämien joukkojen sijannin olleen väärän sekä kertoa käsityksesi joukkojen todellisesta ryhmittymisistä - ja lähdetiedot mukkan.
        ja/tai
        2. osoittaa Kallen esittämän joukkojen ryhmittymisen olleen tyypillisen hyökkäysryhmittymisen - lähdetiedot mukaan.
        tai vaihtoehtoisesti
        3. tunnustaa erehtyneesi joukkojen ryhmittymistä koskevassa arvioinnissasi.

        Me tulemme keskustelemaan asiasta vaikka maailman tappiin kunnes olet täyttänyt jonkun kolmesta ylläolevasta vaihtoehdosta.

        Ja tässä viesti, jossa Kalle kertoo suomalaisten asemat sodan syttyessä:
        http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/8333689/39042875

        Tuohon viestiin et ole koskaan pystynyt vastaamaan mitään. Viesti on jätetty vain kaksi päivää ennen tämän ketjun avausviestiä.

        ..........................


    • qqqwtuiuwiewä

      vai mitä porvaripoijaat .

      antipunikki ja tyäkkäri ottakaa mallii millai perustellaa

      häääääääääääääääähiiiiiiiiiiiiiiihuuuuuuuuuuuuu

      • Annahan lainaus Änkyrän perustelusta sekä lista hänen käyttämistään ländetiedoista sekä kerrot myös, että mitä Änkyrä näin perusteli.

        Jos löydät Änkyrän OmaanPesäänPaskojan avausviestistä yhdenkin perustellun väitteen niin Kalle lupaa sen historiallisten faktojen avulla kumota.
        Testaapa Kallea - pystyykö hän seisomaan sanojensa takana. Vai onko sinun vaikea löytää sitä perusteltua väitettä? Kuule, älä sure - ei sitä ole kukaan muukaan siitä avausviestistä tähän päivään mennessä löytänyt.

        ......................


      • kertoo omia virheellisiä näkemyksiään Suomen sotapolitiikasta, meillähän ei mitään sotapolitiikkaa 1939 edes ollut. Meillä ei ollut edes aseistusta ja kaikesta muustakin oli pulaa verrattuna isoon naapuriin jolla kalustoa riitti suomalaisten romutettavaksi asti. Setukka on sekopääkomu jolla on suuri tarve pystyä näyttämään meille kommunismin ihanuuksia tosiasioiden sijaan.


      • Kiitos todella paljo

        Tämä selvensi käsityksiäni talvisodasta. Suomihan oli hyökkääjä?


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe