AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Nizzaan syys-vai lokakuussa?

Nizzaan syys-vai lokakuussa?

7 Vastausta 4 361 Lukukertaa
Moi kaikille! Onko kenelläkään kokemuksia Nizzan säästä sekä syys-että lokakuussa? Lähtisimme perheenä mieluummin lokakuussa(kouluissa loma), mutta pelkona on että ilma/merivesi jo kylmää. Lapsille olisi tärkeää päästä meriveteen pulikoimaan ja ettei rannalla muutenkaan tarvitsisi hytistä vaan saisi nauttia lämmöstä, eli tarkoitan n. 20-25 astetta. Ei tarvitse siis olla mitään hellelukemia. Eli jos jollain kokemuksen kautta saamaa tietoa kyseisten kuukausien päivä sekä meriveden lämpötiloista olisin erittäin kiitollinen saamasta tiedosta!

Kiitokset jo etukäteen!

Minuakin kiinnostaisi!

Samaa asiaa olen tässä muutaman päivän pohtinut. Oltaisi miehen kanssa lähdössä lokakuun puolivälissä Nizzaan, ja nyt mietityttää että millaiset kelit siellä on silloin.
Sataako paljon? Onko kuinka lämpöistä ja kesäistä?
Olisin myös tosi kiitollinen jos joku paremmin tietävä voisi valistaa! :)

Googletettua

http://fi.wikipedia.org/wiki/Nizza

Tuossa ei ole muuta oikeastaan, kuin juuri lämpötila tilastot. Lokakuussa ei ole enää rantakelejä Nizzassa. Lokakuu on kaiken lisäksi kaikkein sateisin kuukausi siellä. Syyskuukin on siinä rajoilla tuon mukaan.

Pulikointi

Lokakuun alkupuolella saattaa olla vielä hyvinkin hyvät rantakelit, mutta tuulet aiheuttavat sen, että merivesi viilenee syys-lokakuussa. Olen itse ottanut aurinkoa bikineissä rannalla jopa tammikuussa, mutta lapsille lokakuun loppupuoli ei ole rantakeliä.

Riippuu kuitenkin lapsista, kuinka viileänä asian kokevat. Muistan itse, kuinka uimme kakaroina pitkälle syksyyn, mutta olenkin syntynyt järvi-Suomessa. Nykyajan uimahallilapset ovat eri asia.

Sen sijaan monissa paremmissa hotelleissa on lämmitetyt uima-altaat. Kannattaa katsella ja kysellä majoitusta sillä silmällä. Pulikoinnin tarve tulee täytettyä hotellissa ja rannalla voi taas nauttia merestä muuten.

Muistuttaisin myös, että nykyisten vaihtelevien ilmojen aikaan ei kannata hirveästi tehdä varmoja rantasuunnitelmia minkään kohteen suhteen. Ei ole olemasssa vakiokeliä.

Uskokaa jo

lomapaikka.
Nizzan mukulakiviranta ei sovi lasten pulikointiin. Äkkisyvä tulee muutaman metrin päästä. Pieni lapsi tuskin pääsee yksin pois vedestä, kun aalto vie takaisin ja mukulakiviin uppoaa. Aikuisellekin se on hankalaa.

Cannes parempi

Cannes on rannaltaan parempi pienille lapsille, mutta ei Nizzakaan noin toivoton ole :D Voin sanoa ihan omasta kokemuksesta. Omat mukulat (7 ja 5) leikkivät ihan täysillä myös Nizzan rannalla aikoinaan, kun kävimme siellä Cannesista.

Säävaraus on syksyllä niin iso, etten kuitenkaan lähtisi lasten kanssa Rivieralle. Aikuisille siellä on tekemistä, vaikka kuinka paljon myös sateella.

Rivieran syksy

Syyskuussa on yleensä melko todennäköisesti kaunista ja lämmintäkin, ihan hellepäiviäkin voi joukossa olla. Lokakuun sää taas on yhtä ennustettavissa kuin Suomen juhannussäät - voi olla hellettä ja aurinkoa tai sitten taas ei. Jos varmaa aurinkoa lähtee lokakuussa hakemaan, niin silloin Riviera on kyllä väärä osoite.

syys

- Menkää syyskuussa
- Ranta on tosiaankin nopeasti syvenevä ja aaltojen imu aika kova. Jos vähänkin tuulee, niin aikuisellakin on hankalaa rantautua.
- Uimatossut pitää olla. Ranta on kivinen.
- Nizzan ranta ei ole lasten ranta. Pienellä tuulella se kyllä sopi kaikille

Sinänsä Nizza on kyllä kiva paikka eikä liian suuri. Kyllä siellä lapsetkin viihtyvät. Junalla kannattaa käydä Monacossa.

Katsokaa rantamaisenmaa täältä:
http://www.nicetourisme.com/GB/html/voir/webcam/webcam.html
 /   /  /  /  /  / Nizzaan syys-vai lokakuussa?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta