Liköörin teko By Olli Ihamäki Ylestä

Kojootti698

Kuulin joku vuos sitten yleltä(ohjelmaa en muista) Toimittaja Ihamäen reseptin liköörin teosta..
Onkohan tätä reseptiä tai vastaavaa saatavilla?

4

6148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stadin Kundi

      Leikkasin muutama vuosi sitten talteen tällaisen yhdestä naistenlehdestä, jossa oli muitakin Olli Ihamäen reseptejä.

      Ylen aikaisen mustaherukkalikööri

      Puoli litraa mustaherukoita
      Puoli litraa hienoa sokeria
      Pullo Koskenkorvaa

      Aineet pannaan avarasuiseen pulloon tai purkkiin, jossa on tiivis kansi. sokerin liukeneminen kestää aikansa. Sitä voi jouduttaa hölskyttelemällä astiaa ohi kulkiessaan. Kun sokeri on liuennut, viedään astia piiloon vaikka vaatekomeroon odottamaan joulua. Juoma säilyy hyvin huoneenlämmössä.

      Muutaman kuukauden päästä liemi kaadetaan purkista. Nsteen voi valuttaa esimerkiksi harsokankaan läpi. Makua voi kohentaa lisäämällä sokeria tai viinaa. Juomasta tulee melko makeaa, joten viinatilkka saattaa parantaa kokonaisuutta.

      Siivilään jääneet herukat voi soseuttaa sauvasekoittimella, lisätä kostukkeeksi vähän likööriä ja panna purkkiin ja jääkaappiin. Sopii hyvin kakkupohjien täytteeksi tai vaikkapa mustaherukkatortun raaka-aineeksi.

    • Tätähän voi tehdä lähes mistä tahansa marjasta tai hedelmästä. Seuraavat ohjeet mm. löytyvät:

      "Kerää puhtaita, erittäin hyviä ja mukavan kokoisia marjoja ja varaa saman verran hienosokeria. Lado niitä kerroksittain purkin pohjalle. Kaada päälle valitsemaasi alkoholia, jotta marjat peittyvät hyvin.

      Nyt vuorossa ovat mustaherukat, punaherukat ja kirsikat. Kirsikan kivi saattaa tuoda mukaan tanniineja joten makeammasta tykkäävien kannattaa poistaa kirsikan kivet. Toisaalta ne antavat hienon aromin leveillä hapoillaan.

      Mustaherukat voivat värjätä kirkkaan liemen. Punaherukoista tulee puolestaan helposti haljuja, eivätkä ne ole parhaimmillaan kirkkaassa liemessä. Mustaherukoiden kaverina ne kuitenkin kertovat osaltaan kotipuutarhan monipuolisesta valikoimasta.

      Alkoholi ei saa olla yli 45 prosenttista, koska silloin marjoista vapautuu myös siementen kitkeriä aromeja

      Sulje astia löysästi kannella odottamaan uutta latausta parin viikon kuluttua."

      Parasta olen tehnyt kirsikoista ja luumuista. Mansikat ovat vähän liian pehmeitä - mössääntyvät helposti.

      • Vanha kokki

        Viikko sitten eräänlaista Cassis-nektaria, jota kutsutaan myös ranskalaiseksi mustaherukkaviiniksi.
        Resepti on seuraava:
        1.5 kg erittäin kypsiä mustaherukoita
        2 litraa punaviiniä
        1, 3/4 kg hienoa sokeria
        2.5 dl konjakkia
        Valmistus:
        Huuhdo marjat ja murskaa niitä hieman. Lisää viini ja anna tekeytyä peitettynä 48 tunti.
        Siivilöi ja lisää jokaista mehulitraa kohden 900 gr sokeria. Kiehauta sekoittaen ja keitä 5 minuuttia.
        Jäähdytä. Siivilöi ja lisää konjakki jatkuvasti sekoittaen.
        Säilytä huolellisesti suljetuissa pulloissa.
        Makeaa, paksua ja hyvää. Teimme tuota ämpärillisen, kiva viedä tuliaisina, ei ole liian väkevää.
        Teimme samalla alulleen tyrnilikööriä ja luumu, sekä mustikkalikööriä ja tietysti karviaislikööriä.
        Luumuliköörin pitäisi olla jouluksi valmista, muissa menee useita kuukausia.
        Kiva harrastus, kun perusraaka-ainetta saa melko edullisesti virosta.
        Etikettien suunnittelu on myös hauskaa, puhumattakaan pullottamisvaiheesta!
        Jos ketä kiinnostaa liköörien valmistus, kannattaa hakea kirjastosta Sanna Töringen ja Anette Åbergin kokoama kirjanen, nimeltään Liköörikirja. Suosittelen lämpimästi!


    • kivoja juttuja

      http://yliopistolainen.helsinki.fi/yol96_5/yolkult.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 20v on otettu kiinni

      Tulipalo oli sytytetty joten murhasiko ex omat lapsensa ja heidän Äidin. Tuskin sitä kukaan ohikulkijakaan sytytti.
      Savonlinna
      210
      10655
    2. Mitä meidän välillä

      Tapahtuu lopulta?
      Ikävä
      67
      2920
    3. IL - Auerin lapsia oli houkuteltu rahalla Annelin puolelle?

      16:12 Outoja väitteitä Sijaisäidin mukaan Auerin lapsia koetettiin houkutella nettipalstoilla muuttamaan kertomuksiaan
      Maailman menoa
      82
      2638
    4. 88
      2510
    5. Savonlinan perhesurma, epäilty mies romani, äiti kantaväestöä

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011676508.html Savonlinnan seudun romaniyhdistyksestä kerrottiin lauantaina IS:lle, e
      Maailman menoa
      151
      2212
    6. Savonlinnan murhapolttaja romani

      Ainakin IS kertoo. Arvasin heti ettei ole normi valkolainen suomalainen.
      Maailman menoa
      267
      2079
    7. Ei me taideta

      Pystyä kokonaan olemaan erossa.
      Ikävä
      45
      1451
    8. Kun aika on oikea niin

      Tupsahdat uudelleen tai löydän edes melkein yhtä ihanan ja joudun tyytymään... Suukko poskelles. 😘 Viattomasti vain.. �
      Ikävä
      13
      1425
    9. Muutama vuosi sitten oli pulaa hoitohenkilökunnasta

      Nyt heitä sanotaan irti. Tarve ei ole hävinnyt mihinkään, ei myöskään raha jolla ihmisten työnteosta maksettiin; raha va
      Maailman menoa
      121
      1270
    10. Ilouutinen: Osmo Peltola jo teini-iässä, silti yhdessä Peltsi-isän kanssa taas tv:ssä!

      Ihan paras parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Tämä on kyllä sellaista hyvänmielen telkkariohjelmaa, josta kukaan ei
      Tv-sarjat
      35
      912
    Aihe