Koirapuistoon

tyttö16v ja poika4kk

Hei olisin menossa käymään koirapuistossa oman suomenpystykorva pentuni kanssa joka on nyt n. 4kk. Pentu on saanut jo kaksi rokotusta. Eniten mua pelottaa se kun pentuni on tosi kova riehumaan leikkiessään, että se saattaa ärsyttää jotain vahempaa koiraa puistossa tai ihan omistajaakin. Pentu siis hyppii ihan vasten toisia koiria ja yrittää saaha ne leikkimään, joka voi ärsyttää toista koiraa. Haluaisin silti että pennustani tulisi muiden koirien ystävä eikä vihollinen. Miten se oikeen onnistuu ton villipeuran kanssa? Tuttavillanikaan ei ole isompaa koiraa, joka tykkäisi pennustani, muutako niitä pikku buudeleita, jotka vain juoksee karkuun häntä koipien välissä. Miten voin toimia kun vien pennun ekaa kertaa koirapuistoon ''leikkimään'' toisten koirien kanssa? Kotia koirapuistoon on 26 kilsaa, joten ei ole kiva kun koirapuistoon mennään ja heti lähtö kotia pennun liiallisen riehumisen takia. :(

3

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 123123

      Missäpäin asut? Ja mihin puistoon olet siis menossa? Kannattais kysellä että jos jollain olis sielläpäin myöskin pentu, ja tapaisitte siellä. Siis kysele vaikka netistä jos joku haluaisi tavata siellä puistossa.

    • W A

      Kyllä sun kannattaa lähteä kuitenkin sinne puistoon heti kun mahdollista, että koira sosiaalistuu. Pennut hyppii ja pomppii, ja yleensä tervepäiset koirat eivät siitä hermostu. Vanhempi koira näyttää luultavasti pennullesi sen paikan, joka on enemmän kuin hyvä juttu. Koirien ilmoille rohkeasti vaan, ei se arkailemalla parane.

    • Koirakuiskuri

      Hei,

      tässä tärkeimpiä mieleen tulevia pointteja sinulle.

      Mennessäsi koirapuistoon koirasi kanssa:

      - Tarkkailu ENNEN koirapuistoon astumista. Eli ota tovi puiston ulkopuolella, katsele siellä olevia koiria ja niiden keskinäistä touhua ja liikkeitä, ilmeitä. Jos jo tässä vaiheessa huomaat että siellä puistossa on pari hyvin hentoista pientä koiraa, älä mene "liian" riehakkaan koiran kanssa sillä kertaa puistoon, etenkin riehakas mutta vahvahko pentu jonka tietää olevan "lämps"-tyyppinen muita kohtaan on riski silloin hentoja koiria kohtaan. Tämä koskee toisinpäin käännettynä myös hentojen pikkukoirien omistajia, heidän ei tule mennä puistoon jos huomaavat tai portilla kysyessään saavat tietää, että puistossa on lämps-leikkeihin intoutuvia riehakkaita koiria.
      Tarkkaile siis koirien kokoja ja liikkeitä ja yleistä "menoa" ulkopuolelta.

      - KOMMUNIKOINTI portilla! ENNEN koirapuistoon astumista koirasi kanssa ja tuon ykkösvaiheen (ylläoleva tarkailuvaihe) jälkeen pysähdy puiston portin ulkopuolella ja kommunikoi sisällä olevien ihmisten kanssa. Mitä haluat tietää ja sanoa kommunikoidessasi? Seuraavat avainjutut: onko sisällä uroksia, narttuja ja millaisia (esim. jos oma koirasi dominointiin taipuva samansukupuolisten kanssa tällä kysymyksellä merkitystä ja yleinen homma on, että eri sukupuolta olevat tulevat ookoommin juttuun) ja ovatko tottuneet riehakkaisiin leikkeihin (sano rehellisesti että koirasi hyppii ja menee helposti ympäri ämpäri toisen koiran kanssa) ja kerro teistä "Tämä on uros/narttupentu ja 4 kk ikäinen, ei olla käyty aiemmin koirapuistossa, koetan sosiaalistaa. Harrastaa riehakkaita leikkejä."
      Kuuntele mitä sinulle sanotaan ja reagoi sen mukaan. Jos jollakin on joku pieni koira, mutta hän haluaa antaa sinulle ja koirallesi mahdollisuuden ja sanoo esim. "voidaan kokeilla, mutta tule katsomaan aivan viereen kun tutustuvat toisiinsa, jos koettaa lämps lämpsiä, pysäytä koirasi ja puhuttele sitä", jolloin teette sitten noin.
      Ylipäätään tuohon lämps lämps-tyyppiseen riehakkuuteen heikompien koirien kanssa ttärkeä seikka: Sinä opetat koiraasi joka on vielä pentu, mitä otteita ja miten koirasi on pienempien koirien kanssa ja myös niiden isompien kanssa, jotka eivät lähde mukaan riehaan, jollei koirasi itse kuuntele toisen koiran merkkejä. Riehakkaankin ja isohkon pennun voi opettaa helläksi pienempien kanssa. Tosin monasti koirat tiedostavat voimansa eivätkä lähde höykyttämään isompina jotain tirriäistä, mutta riehakkaan koiranpennun osalta pöllöys on vielä huipussaan, joten kannattaa opettaa sitä koiraa tämänkin asian osalta pentuvaiheessa.
      Ja huom. toisinpäin ajatellen, on myös niin, että muut koirat haistavat ja aistivat pennun pennuksi, usein suhtautuvat kärsivällisemmin pentuun, koirat ovat monasti fiksumpia (ja varmaan fiksumpia kuin koskaan tiedämmekään) kuin luulisi.

      - Sitten, portin avausvaihe. Etenkin kun olette menossa ekaa kertaa puistoon, on tärkeää että koirasi saisi ok kokemuksia sieltä, joten tähänkin vaiheeseen kiinnitettävä erityistä huomiota. Monasti on niin, että kaikki sisällä olevat ihmiset eivät tule pitämään siksi aikaa koiraansa pannasta kiinni, että sisälle tuleva pääsisi avaamaan portin rauhassa ja irroittamaan koiransa hihnasta ennen kuin muut tulevat ottamaan selkoa tulijasta, joten sinun kannattaa tässäkin KOMMUNIKOIDA, huikkaat iloisesti portin toiselta puolen että "Hei, voisitteko pitää siksi aikaa koiria aloillaan, että tullaan portista sisälle ja saan hihnan irti?"
      Sillä tässä porttivaiheessa näkee välillä suoria kimppuunkäymistilanteita, kun sisääntuleva ei ole saanut otettua vielä hihnaa koiralta pois ja näprää pannan ja hihnan kanssa samalla kun jostain laukkaa liian innokas ja suoraan lämps lämps tyyliin kiinni olevaan koiraan lähestyvä koira, joka herättää vielä kiinni olevassa ja vasta uuteen paikkaan tulevassa koirassa puolustureaktiot ja mustis-koiran osalta suojelut päälle.

      - Puistovaihe. Päästyänne sisälle koirasi kanssa, katsele miten menee ja toimi tilanteiden mukaan. Muista olla itse iloisin mielin liikkeellä, koirasi tarkkailee myös sinun reaktioitasi ja käyttäytymistäsi. Moikkaile muita koiria, juttele ihmisten kanssa ja katso koko ajan silti koirasi perään. Jos koirasi on liian lämps lämpsiä jollekin koiralle, puutu asiaan ja ota koirasi pysähdykseen ottein ja puhuta koiraa. Jos koirasi yrittää astua narttua tai urosta (samansukupuoliselta dominoiva ele), pysäytä koirasi ja puhuta koiraa. Sinä pidät koirallesi rajoja myös puistossa. Vaikka alue on vapaata aluetta, ei ole tarkoitus elää kuin pellossa ja antaa koiran tehdä mitä vain. Pentu oppii.

      - Muiden sisälle tulevien huomioonottaminen. Puistossa sisällä ollessanne saattaa hyvinkin olla, että portille on tulossa jonkin ajan päästä uusi tulokas koirineen. Kommunikoi. Huikkaa nyt itse sisällä olevana sille ulkopuoliselle että mikä koira on tulossa ja mainitse omastasi ja sen mahdollisesta riehakkuudesta. Sinä olet vastuussa koirasi ja samalla myös muiden hyvinvoinnista, kuten hekin vastaavasti ovat vastaavista vastuussa.

      - Yllättäviä tilanteita voi silti tulla, mutta kommunikoinnilla ja tarkkailulla päästään niin pitkälle kuin mahdollista jotta olisi aika ok.

      Ps. Ja juttelemalla puistossa muiden koiraihmisten kanssa ja seuraamalla koirien keskinäistä elekieltä oppii paljon. Koiramaailma!

      Tsemppiä, kerro puistokuulumisia tänne!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe