NEITI HÄDÄSSÄ...

Neitinen-

Niin... ostin siis autoon vahvistimen (ja subbarin). Jonkin näkönen ajatus niiden asentamisesta on mut en viitsi kokeilla et "menisköhän tää näin, ja tällä piuhalla tonne kiinni...?" kaipaisin hieman ohjeita asennukseen.. vahvistin on blaupunktin gta2100. Kiitos jos joku vaivautuu neuvomaan... :)

3

644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kupppa

      Tuossa vaiheessa kannattaa pyytää apuun joku joka osaa.

      Lähtökohtaisesti tarvitsee vetää soittimelta vahvarille RCA-piuha ja herätevirtapiuha. Akulta vahvarille virtapiuha, jonka akunpuoleisessa päässä on päävirtasulake. Vahvarilta auton runkoon jonnekkin konttiin, hyvään maadoituspisteeseen, maadoitus. Vahvarilta subbarille kaiutinpiuha.

      Ko päätteelle riittää 16mm2 virtakaapeli(oletus että sen pituus on n. 5m) ja 30A sulake. Ei haittaa pistää vähän järempääkin, jos on tarkoitus päivittää laitteistoa isommaksi joskus.

    • Makke-R

      vaikka valmis johtosarja jossa on mukana virtajohto sulakepesä maajohto ja rca-johto.
      esimerkiksi: http://www.audiovision.fi/Kauppa/product_info.php?products_id=78 tai vastaava.

      Ensin täytyy tutkia mistä moottoritilasta saa vedettyä virtajohdon (yleensä punainen) matkustamon puolelle, kun hyvä reikä pellistä löytyy tämän jälkeen auton sisustaa täytyy hieman purkaa sieltä mistä johto tulee matkustamoon sekä ovien vierestä, sen verran että jalkalistat pois ja lattiaverhoilua ravotat että löytyy helmaa pitkin vievät "urat" jossa kulkee auton muitakin johtoja.
      kytket virtajohtoon sulakepesän akun lähelle (älä vielä sulaketta), survot sen moottoritilasta matkustamoon ja matkustamosta noita uria pitkin takakonttiin.

      Rca-johto kytketään soittimen takana oleviin liittimiin ja samaan tyyliin kuin virtajohto, vedetään sekin konttiin. Kuitenkin mielellään eri puolta autoa kuin virtajohto. Mutta jos tuntuu liian isolta hommalta niin voi viedä myös samaa reittiä kuin virtapiuha, tällöin saattaa ilmetä häiriöääniä musiikkia kuunneltaessa, mutta hyvät rca-johdot ovat kyllä hyvin häiriösuojattuja eikä välttämättä häiriötä ilmene.
      Rca-johdon keskellä menee pieni johto jota voidaan käyttää herätteenä, tämä johto kytketään soittimen taakse "remote" johtoon kiinni, tai vastaavasti siihen johon tulee virtalukolta avaimia käännettäessä virtaa.
      Herätejohtona voi myös käyttää muuta johtoa (ei pakko käyttää sitä joka on rca:ssa).

      Nyt pitäisi kytkeä konttiin maa-johto (yleensä musta/sininen), etsi kontista joku sopivan tukeva paikka mihin voit ruuvata maa kaapelin kiinni, pelti täytyy rapsia puhtaaksi tästä kohtaa jotta johdon liitin saa kunnon kosketuksen auton runkoon, Hyvä paikka saattaa löytyä takapenkin turvavöiden kiinnikeruuveista.

      Nyt kytket vahvistimeen virta, maa ja heräte johdon niille tarkoitettuihin naparuuveihin ( /batt = virta akulta ja -/gnd = maajohto sekä rem = heräte soittimelta), tähän ei tarvitse liittimiä, kuorit vain johtimen eristettä niin että saat kuparisäikeet liitin ruuvin alle ja kiristettyä tukevasti, katso tarkkaan etteivät johtojen säikeet jää kosketuksiin toisiinsa, tällöin syntyy oikosulku eikä vehkeet toimi ja sulake palaa virrat kytkettäessä. Sitten rca-johdon liittimet niihin pyöreisiin liittimiin joiden vieressä lukee tod.näk. IN.

      Nyt on jäljellä enää subin kytkentä, oletan että subi on 4 ohm. Vahvistin on 2 kanavainen, joten kaksi kaijutinjohdon paikkaa jää käyttämättä, älä anna sen hämätä. Vahvistimen kaiutin lähdöissä lukee mikä mitkä ruuvit on kummankin puolen kanavalle esim RR ja - sekä RL ja - näiden merkintöjen yllä tai alla on merkitty kaksi ruuvia ranalla BRIDGE ja - näihin subi tulee kytkeä. Kaijutin johto jossa kulkee musta viiva kyljessä laitetaan - napaan ja se jossa ei viivaa ole menee napaan ja samoin toinen pää sitten subille.

      Nyt tarkastat vielä liitokset, kun kaikki näyttää olevan OK kytket virtajohdon sulakepesään sulakkeen ja virtajohdon akun napaan kokeilet että vermeet pelaa, kasaat verkoilun käänteisessä järjestyksessä ja VALMIS!
      Sitten ei kun säätämään vahvistinta.

      Työn iloa!

    • Makke-R

      tarkista ensin että soittimessa on rca-lähdöt :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe