Omatoimimatkustaminen Azoreille

hassu

Kaukana, mutta ei välttämättä kalliisti

Paljon suomalaisten keskuudessa suosiota saanut matkustustyyli, omatoimimatkailu onnistuu myös Azoreille.
Ponta Delgadaan ja ympäristöön tutustuessa majoitus kannattanee hankkia etukäteen.

Mutta sitten itse asiaan, eli lentoihin.
Ylivoimaisesti edullisimmat lennot löytyvät täältä: http://www.airberlin.com/site/angebote_a.php?LANG=fi
Vaatii välilaskun Saksassa ja aikaa menee hieman enemmän, mutta on vastaavasti edullisin itse löytämäni lento. Jotain tällaista ainakin itse olen ajatellut jatkossa ja saattaa kiinnostaa muitakin.
Itsenäisesti matkustaneet voisivat ehkä valottaa, miltä em, lennot tuntuivat ja mitä maksoi.

Tarjoushinnat saattavat jopa yllättää, esim; 07.10-21.10.2009 edestakainen lento 224,-

Milloinkohan ensimmäinen suomalaisen/ten perustama majoituspaikka aloittaa toimintansa Ponta Delgadassa ja miten Jussin hanke asian tiimoilta edistyy?

3

436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hassu

      Saattaa olla, että sähelsin tuossa lentotsekkauksessa ja hinnat ovatkin kalliimpia, mutta halvimpia netistä löytämiäni kuitenkin.

    • Aiheesta on tällä palstalla virinnyt keskustelua aikaisemminkin, http://keskustelu.suomi24.fi/search/s24search/omatoimimatka tid:5550?perpage=25&term_keywords=omatoimimatka.

      Air Berlin on kätevä henkilölle, joka asuu Saksassa. Air Berlinin lennot ovat täysin käyttökelpoisia välillä Saksa - Ponta Delgada.

      Helsingistä esim. TAP ja Lufthansa tarjoavat käyttökelpoisia vaihtoehtoja hintaluokassa 500-600 euroa (meno-paluuu) välille Helsinki-Ponta Delgada kuvitelmalliselle matkalle, joka alkaisi 30.11.2009 ja päättyisi 11.1.2010. Lufthansan kohdalla on laskettava yhteen hinta LH:lla välille Helsinki - Lissabon ja TAPin/SATAn hinta välille Lissabon - Ponta Delgada (yhteensä 589 e). TAPin halvin hinta välille Helsinki - Ponta Delgada on 507 e. Menolento kulkee Hortan kautta. Vaihtoehtona on viettää päivä Lissabonissa. Lennettäessä Hortan kautta saavutaan Ponta Delgadaan muutamaa tuntia aikaisemmin.

      Finnair veloittaisi väliltä Helsinki - Lissabon mainituilla matkapäivillä 650 e: TAPin ja SATAn hinta on välille Lisabon - Ponta Delgada - Lissabon on noin 240 e.

      Samat lennot Air Berlinilla maksavat 320 e. Matkustusaika pitenee, sillä lennolla Suomesta Dusseldorfiin ei ehdi Dusseldorfista samana päivän (30.11.) aamuna lähtevään Ponta Delgadaaan lentoon eikä paluulennolta takaisin Helsingin koneeseen 11.1. Majoituskuluiksi voi arvioida 2 x 50 euroa.

      Jokainen päättänee kohdaltaan, mitä lento saisi rahassa maksaa ja mitä pysähdyksissä, vaihdoissa, ajassa ja vaivannäössä.

      Vapaata majoitustilaa São Miguelilla ja muilla saarilla on tarjolla ympäri vuoden kenties joitakin paikallisia juhla-aikoja lukuunottamatta. Hotellien keskimääräinen käyttökapasiteetti on hieman alle 40 prosenttia. Talvisaikaan joitakin hotelleja suljetaan. Kuluvasta talvesta tulee ankea, kun myös tanskalaiset ottavat käyttöön talvitauon. Tähaän saakka he ovat tehneet ryhmämatkoja Ponta Delgadaan ympäri vuoden.

      Pidempään oleskelevalle saattaa apartamento-majoitus olla hotellihuonetta käytännöllisempi. Huoneistohotellejakin löytyy São Miguelilta pari kappaletta ja tarjolla on myös yksittäisiä huoneistoja ja taloja.

      Majoituksen varaaminen ennen matkalle lähtöä on luonnollisesti viisasta, sillä ainakin hotellien kohdalla ennakkovaraajan hinta on edullisempi kuin tiskiltä ostajan.

    • Azorien oma lentoyhtiö SATA aloittaa lennot Skandinaviaan. Kööpenhaminaan ruvetaan lentämään jo lokakuussa, Tukholma on vuorossa helmikuussa 2010 ja Oslo huhtikuussa.

      SATA lentää Azoreilta vuoden aikana säännöllisesti noin 50 eri kohteeseen. Portugalin ulkopuolella yhtiö lentää kautta vuoden Lontooseen ja Yhdysvaltoihin sekä Kanadaan. Kevät-, kesä- ja syksykautena säännöllisiä reittilentoja Ponta Delgadasta on mm. Dubliniin, Amsterdamiin, Frankfurtiin, Pariisiin, Roomaan, Wieniin ja Madridiin.

      Yhtiön kalusto on hyväkuntoista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      204
      12969
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      291
      1985
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      75
      1344
    4. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1047
    5. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      952
    6. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      877
    7. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      34
      858
    8. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      40
      845
    9. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      41
      834
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      47
      801
    Aihe