Epäonnistuneet korjausyritykset korjaamolla

team-u

Kuvaan tässä huonoa kokemusta eräästä Keski-Uudenmaan autokorjaamosta, joka toimii erään tunnetun kaksikirjaimisen ketjun alla. Nimeä en viitsi vielä mainita, koska valitus kuluttajaneuvojan kanssa on kesken. Mutta laitetaan se viestin jatkoksi, jos korvausasiat eivät selviä. Jääpähän googlelle hakutuloksiin kyseisestä korjaamosta jälki, joka näkyy korjaamon nimelle tehtävissä hakutuloksissa. Voivat asiakkaat miettiä kannattaako sinne viedä autoaan.

Auton moottoritilasta havaitsin sinne kuulumatonta ääntä (raksuttavaa, lievästi kilkattavaa ääntä). Vein kyseiseen korjaamon ja kuvasin vikaa. Korjaamo vaihtoi laturin, koska ääni oli lähtenyt siitä, maksoi lähemmäs 380 €. Ajettuani jonkin aikaa ja pysäköityäni kuuntelin moottoritilaa havaitsin saman äänen kuin ennenkin. Valitin korjaamoon, ettei vikaa oltu korjattu. Korjaaja päätti vaihtaa hihnan pyörimiseen tarvittivia ohjainrullan, meni rahaa taas reilu 50 €. Ajettuani taas jonkin aikaa, kuuntelin moottoritilan ääntä, vikaa ei edelleenkään oltu korjattu vaan sama ääni kuului edelleen. Totesin korjaajan vaihtavan arpapelillä osia ja vein merkkikorjaamon, jossa vika paikallistettiin heti. Apulaitteiden käyttöhihnan kiristin oli rikki, jonka vaihto maksoi reilu 230 €. Onhan se tietysti melko paljon, mutta huomattavasti vähemmän mitä laitoin ei-merkkikorjaamoon, ja ennen kaikkea vika korjaantui.

Merkkikorjaamo havaitsi siis vian heti ja korjasi sen, mitä tällainen ei-merkkikorjaamo kyennyt tekemään. Lisäksi ei-merkkikorjaamon kylvin rahaa 430 € turhaan. Tein reklamaation korjaamolle, mutta palaute oli melko negatiivinen ja asiakaspalveluhenkisyys oli todella kaukana. Korjaajan mielestä korjaukset olivat tarpeellisia, mutta mielestäni ei, koska vika ei ollut korjaantunut. Itse vältän jatkossa kyseistä korjaamoa ja vien mieluummin merkkikorjaamolle jatkossa. Vaikka tietysti kaikki merkkikorjaamotkaan eivät toimi kovin hyvin, mutta tuosta merkkikorjaamosta, jossa olen autoa käyttänyt, on ihan hyviä kokemuksia. Näköjään selviää halvemmallakin.

Kuluttuajariitalautakunnassa käsitelty vastaavanlainen tapaus [01/34/491, 12.11.2002] asiakkaan hyväksi.

Ps. Kaupanpäälliseksi vaihdettu laturi rikkoontui 2 kk päästä vaihdosta, mutta se vaihdettiin takuun piikkiin, onneksi, mutta silti ottaa päähän tuollainen toiminta.

11

5018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • frangrabba

      sattuuhan sitä,valitsit sellaisen korjaamon jonka korjaajat eivät ole ammattilaisia.Onneksi korjaan itse autoni jos nyt jotain sattuu rikkoutumaan,säästän näköjään tosi paljon euroja

    • remppaa pukkaa

      Tässä on mielestäni tyyppiesimerkki siitä, että pelkkä korjaamon tuntihinta ei välttämättä kerro mitään korjauksen kokonaishinnasta. Merkkikorjaamolla on tuntitaksat vähintäänkin kohdallaan, mutta toisaalta he tuntevat hyvin oman merkkinsä ja heillä on tarvittavat erikoistyökalut käytettävissään. Ei se remontti välttämättä aina tule merkkikorjaamolla juurikaan kalliimmaksi kuin jossakin "AD-korjaamolla". Ja onpahan kuitenkin käytetty alkuperäisiä varaosia...

      • kolome-dee

        Joiltakin puuttuu sekä ammattitaito että äly, mutta ei muuta kun korjataan vaan sutsisatsi. Samalla sotketaan auto sisältä. Oma auto oli korjaamon jälkeen ovien yläpuoliset kattokankaat oli täynnä mustia kädenjälkiä (oli vapaalla vedetty autoa kahteen mieheen likaisilla käsillä). Lisäksi lattian kumimatolla lainehti vettä ja kengänpohjien paskaa pari ruokalusikallista. Kaikista ikävintä oli että kun sähkökeskus on siellä ratin alla, niin jotenkin oli jynssätty siinä edestakaisin, hirveästi naarmuja kynnyksessä, päällysmaali lähtenyt ja alta paistoi valkoinen pohjamaali, onneksi ei metalli. Maksoi 700 euroa ja vika uusi hetikohta. Että on siellä ihme projekteja. Ei tuu muuta sanaa mieleen kun sutsisatsi.


      • Anssi 1
        kolome-dee kirjoitti:

        Joiltakin puuttuu sekä ammattitaito että äly, mutta ei muuta kun korjataan vaan sutsisatsi. Samalla sotketaan auto sisältä. Oma auto oli korjaamon jälkeen ovien yläpuoliset kattokankaat oli täynnä mustia kädenjälkiä (oli vapaalla vedetty autoa kahteen mieheen likaisilla käsillä). Lisäksi lattian kumimatolla lainehti vettä ja kengänpohjien paskaa pari ruokalusikallista. Kaikista ikävintä oli että kun sähkökeskus on siellä ratin alla, niin jotenkin oli jynssätty siinä edestakaisin, hirveästi naarmuja kynnyksessä, päällysmaali lähtenyt ja alta paistoi valkoinen pohjamaali, onneksi ei metalli. Maksoi 700 euroa ja vika uusi hetikohta. Että on siellä ihme projekteja. Ei tuu muuta sanaa mieleen kun sutsisatsi.

        Minä löysin aikoinaan hyvän ei merkkikorjamaon sattumalta. Ajovalopolttimo oli rikki ja piti löytää vaihtaja. Lähellä kotiani oli korjaamo johon halusin tutustua.
        Mazda 6 polttimon vaihto onnistui tosi näppärästi. Työn aikana havaitsin korjaamon äärimmäisen siisteyden,
        työntekijöillä työasut, kokonaisuudessaan miellyttävä käynti. Tämän jälkeen perheemme molempia autoja ko paikassa huollettu ja korjattu...aina onnistuu ja hinta kohtuullinen.
        Kaikki alkoi siitä, että näin siistin paikan ja asiakasta käsiteltiin ihmisenä.


    • Kyseinen korjaamo on AD Autokorjaamo Viputin, Järvenpää. Asia etenee kuluttajariitalautakuntaan. Korjaamolla ei ollut halua neuvotella edes kohtuullisesta korvauksesta.

      • Kuluttajariitalautakunta keskeytti käsittelyn, koska viputin meni selvitystilaan ja nyt konkurssissa. Oli useamman kerran protestilistalla, joten ei ihme, että velkaantunut pahasti, kun ei noilla korjauksilla asiakkuuksia säilytetä. Laitoin tuonne pesään vielä korvausvaatimuksen, mutta tuskin sieltä mitään irtoaa enää. Nykyisin sama yrittäjä jatkaa korjaamotoimintaa samalla paikalla vierikadulla omalla toiminimellä, edelleen ad autokorjaamona.

        Ja tuosta viputtimen kommenteista näkee, että arvailtu vikaa on, koska "lähellä oltiin" kommentti kertoo kaiken. Ja jos kaksi kertaa käyttää eikä vikaa korjaannu, niin en todellakaan enää kolmatta kertaa vie vaan kokeilen toisaalla mieluummin. Halusin auton kuntoon enkä rahoittaa arvailuja. Olisihan tuo vika korjaantunut myös koko moottorin vaihdolla, paljonko se olisi maksanut, 6000 euroa ehkä?

        AD autokorjaamoja tai vastaavia en kyllä enää käytä, tulee aika kalliiksi. AD:n "pääkonttoria" ei asia juuri kiinnostanut, joten voidaan päätellä, ettei tuolla ketjulla ole minkäänlaista laadunvalvontaa, joten ketjuun kuuluminen ei mitenkään takaa, että työ olisi laadukasta taikka virheisiin puututtaisiin.


    • VIPUTIN

      ELIKKÄ AUTO TULI KONEHUONEESTA KUULUVAN ÄÄNEN VUOKSI JA LATURISTA KUULUI SELVÄ ÄÄNI SE VAIHDETTIIN JA ÄÄNI HÄVISI TÄMÄNJÄLKEEN N.1 VIIKKO TULI TAKAISIN UUDEN ÄÄNEN VUOKSI, JOKA OLI NIIN PIENI ETTEN MEINANNUT KUULLA ELI KUUNTELIN JA TEIN ARVAUKSEN (MITÄ EI PITÄISI TEHDÄ) JA VAIHDOIN MONIURAHIHNANAN KIRISTINRULLAN JAÄÄNI HÄVIKSI ELI LÄHELLÄ OLTIIN JOS TUOSTA KIRISTIMESTÄ KUULUI ÄÄNI. TÄSTÄ ETTÄ TUO VIIMEISIN ÄÄNI TULI TAKAISIN EN KUULLUT MITÄÄN ENNENKUN TULI VALITUSLAPPU. JA OLEN VASTANNUT ETTÄ SUOSTUN KORVAAMAAN TUON KIRISTINRULLAN JA TYÖN, MUTTA SE EI ILMEISESTI RIITÄ.
      PS. LATURI HAJOSI, MUTTA SENHÄN KORVAA TAKUU

      • herra Viputin

        Tällaiseksi tämä on mennyt kädettömien ja aivottomien kuluttajien kanssa. Tietysti, olemalla tosi tarkkana, olisit löytänyt tuon vian. Monesti vaan nämä asiakkaat kuulevat "ääniä"joita ulkopuolinen ihminen ei voi mitenkään kuulla.


    • g44ffff

      sen laturin vaihdon jälkeen, kun kerran sanoneet että vika oli laturissa mistä ääni lähti mutta ei ollukkaan..
      On nää varmaan osa niin härskejä että laskuttavat vaan niin kauan kun takakontin luukkukin on vaihdettu uuteen.

    • Huolestunut

      ad-korjaamojen taso huonontunut myös, kannattaa karttaa.

    • googleta

      Puhumattakaan autoasi nyrkkipajojen tasosta, protestilistalta löytyy ja nimen vaihto edessä tai takana.
      Työntekijät vaihtuu jatkuvasti ja työkkärin sivuilla kestoilmoitus jossa pitäisi lukea,
      Täysin paska työpaikka, palkatonta ylityötä ja asiakkaan kusetusta, häiriintyneesti valitetaan asentajille joka asiasta ja verot jätetään maksama

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3090
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2101
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1583
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1242
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe