Leonberginkoira

Leosta haaveileva..

Kysyisin leonberginkoiran omistajilta:

-kuolaako leo?
-Miten karvanlähtöaika? Aina vai 2x vuodessa? Onko karvaa paljon ja jokapaikassa aina vuodenajasta riippumatta?
-Millainen turkki on hoitaa? (leo vs. nöffi)
-Oliko millainen pentuna?ja kuinka kauan "pahin" pentuaika kestää?
-Oppiiko helposti, talon johtajuustaistoa?

Kiitos paljon heille jotka viitsivät vastata :D

13

11091

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2 leoa

      Ei kuolaa muuta kun lenkillä kun haistelee muiden koirien hajuja. Eräs paha tapa on leoilla kun tuo veden juominen kastelee muutakin kun suun, eli vesikupin alle parin neliön kokoinen muovimatto...
      Karvaa lähtee pari kertaa vuodessa, ei minusta mitenkään enemmän kuin muilta roduilta, ahkera harjaus pitää siistinä, korvien takaa karvat paakkuuntuu helposti, samoin takajalkojen "kannikka"karvat. Tärkeintä on saada harjattua aluskarvaan asti, sillä sitä pehmeää karvaa pitää saada ohennettua. Näin märällä kelillä turkki paakkuuntuu helpommin kun jatkuvasti kastuu, joten tähän vuoden aikaan aikaan on hyvä pitää hauva siistinä...
      Pentuna (kokemusta nyt kahdesta leosta) on aika helppo koira, tottakai näykkii hampaillaan ja tekee samaa mitä muutkin koiran pennut mutta kun vaan jaksaa kieltää niin pikku hiljaa oppii. Nyt puolivuotias leo on jo paljon rauhoittunut eikä kummatkaan ole olleet mitään tuhovimmaisia.
      Välillä on oikea jästipää, mutta esim. lenkillä metsässä ei lähde yksinään mihinkään kauas vaan vahtii minua kokoajan että pysyn näköetäisyydellä. Joskus otetaan mittaa siitä kenen sana talossa pätee, mutta yleensä tottelee hyvin. Ainahan niitä päiviä tulee jolloin koiran korvat on "lukossa". Tosi ystävällinen ja kärsivällinen rotu, mutta muista että leonberginkoira tykkää olla perheen parissa, eikä minään tarhakoirana. Jos ihmiskontakteja on vähänlaisesti voi koirasta tulla arka ja silloin voipi tulla sosiaalisia vaikeuksia. Lasten kanssa tulee hyvin toimeen mutta ison koon takia pitää huolehtia ettei pääse kaatamaan pikkukavereita. Lenkillä ollessa on hyvä että koira tottelee sinua hyvin hihnassa sillä tuollainen 65 kiloinen jätti on niin vahva että siinä on isollakin miehellä pitelemistä jos se alkaa vetämään ja riehumaan. Pennusta pitäen pitäisi saada tutustumaan muihin koiriin, meidän hauvelit ovat vielä tähän asti olleet jokaisen koiran kavereita.
      Suosittelen sinulle mielellään leonberginkoiraa, mutta esim. pentukoulutus on varmaan ihan hyvä asia ja yleensäkin tottelevaisuus harjoitukset. Käy lukemassa leonbergin yhdistyksen kotisivuilta enemmän tietoa: http://www.leonet.fi/site/

      • Anonyymi

        Onko näin että leoberg on jopa vähän allergia ystävällinen että kannataako hommaa lapsi perheeseen missä on allerkikko


    • sannifg

      -kuolaako leo? - Ei juurikaan, paitsi silloin kun riehuu oikein paljon, juoksee tms. Silloin kyllä roikkuu suupielissä niin komeat kuolat että huhhuh. :D
      -Miten karvanlähtöaika? Aina vai 2x vuodessa? Onko karvaa paljon ja jokapaikassa aina vuodenajasta riippumatta? - 2 vuodessa kyllä. Ainoastaan karvanlähtöaikoina karvaa lähtee, muulloin ei. Mutta kun sitä lähtee, niin sitä myös lähtee! Tuntuu että niitä karvoja on ruuassakin. :D
      -Millainen turkki on hoitaa? (leo vs. nöffi) - No noista nöffeistä ei ole suurempaa tietoa, mutta turkinhoito ei ole mitenkään haasteellista. Pieni harjaus silloin tällöin riittää.
      -Oliko millainen pentuna?ja kuinka kauan "pahin" pentuaika kestää? - Järsi kyllä ihan kaikkea kengistä - pöydänkulmiin ja koetteli hermoja totaalisesti. Siinä vuoden iässä leo alkaa jo rauhoittua, ainakin hammaskaluston osalta, muutenhan leot leikkii vielä vanhoina päivinäkin. :)

      -Oppiiko helposti, talon johtajuustaistoa? - Oppii kyllä helposti ja suht nopeasti, mutta täytyy kyllä myöntää, että motivaatio oli ainakin meidän neidillä kateissa. :S Ei lelut eikä ruokakaan oikein menneet, mutta otti kuitenkin kaikki makupalat vastaan, kun harjoiteltiin. Oppiminen ei siis ollut mistään vaikeimmasta päästä.

    • -Cara87-

      Ja huomioitavaa on että iso kokoinen rotu myös kehittyy hitaasti aikuiseksi joten niin sanottu pentu aika on pitkä.
      Meillä on nyt melkein neljä vuotias leo ja pari kuukautta taka perin sillä oli viimeisin "uhma-ikä" jolloin piti katsoa varsinkin isännän kanssa kuka se määrääkään. Mun kanssa kokeili vaan kerran ja oppi kerrasta että kyllä se on emäntä joka komentaa...

      Toki on edelleen päiviä jolloin korvat on persiis ihan kirjaimellisesti XD
      Leon kanssa on oltava huumorintajua ja määrätietoisuutta sekä halua liikkua. Ei ole mikään karvamatto vaan aktiivinen koira jonka kanssa pitää olla ja elää. Eikä sovi tarhakoiraksi vaan pitää olla perheen parissa.
      Karvaa lähtee 2 kertaa vuodessa ja kunnolla. Imuri ja harja kyllä meinaa juurtua käteen.
      Meidän poika on tullut kaikkien koirien kanssa toimeen mutta yksi uros on ollut sellainen että ei yhteistä säveltä löydy millään. Muuten kyllä kaikkien kanssa leikitään. Sosiaalistaminen on erittäin tärkeää.
      Leot on oppivaisia kun motivaatiota löytyy. Meidän poika on onneksi ahne joten motivaatiota on niin kauan kuin ruokaa löytyy XD

    • sydän sulaa

      Turkki on helppohoitoinen, kun hoitaa sen läpi kerran viikossa ja aina, kun on tarvis
      Karvanlähtöikaan pese koira huolellisesti ja käytä myös hoitoainetta, niin karva jää märkinä kasoina kylpärin lattialle. Pesu saa kuolleen pohjavillan irtoamaan. Huomaat pesun jälkeen, miten se on irronnut ihosta. Muista myös kuivata hyvin. Totuta hiustenkuivaajaan. Sitten viikon kuluttua sama sessio, niin pääset vähällä karvanlähdöstä. Turkki pitää myös harjata juureen saakka, eikä vain pintapuolisesti päälikarvaa.
      Leo on koirien aatelia. Meillä oli kaksi poikaa, toinen ministeriainesta ja toinen muuten vaan tomppeli, mutta hauskaa heidän kanssaan oli.
      Lehdet saat haravoida moneen kertaan, kun juoksevat lehtikasan läpi useamman kerran eli yhdessä puuhastelua leot tarvitsevat.
      Uimisesta leot myös pitää ja lumessa möyrimisestä.
      Meidän pojat eivät olleet ahneita. Makupalan takia eivät takalistoaan nostaneet vaan tuijottivat ja anelivat katseellaan, että älä anna mun häiritä, mutta tuo se tänne ;)
      Varpaiden välistä kannattaa leikata karvat pois, ettei lumi paakkuunnu sinne ja haittaa kävelyä. Muutenkin siisti leo on kaunis leo.

    • salkin1

      Meillä myös mietitään Leon hankkimista perheeseemme. Ollaan aktiivinen perhe, itse harrastan triathlonia ja lapsiakin on kolme perhessä (7v. 6v. 9kk) Itseäni mietityttää myös se miten Leot tulee kissojen kanssa toimeen? Meillä kun on kaksi kissaa myös perheessä.
      Elän siinä käsityksessä, että Leot tulisi kaikkien eläimien kanssa hyvin toimeen? Myös kissojen?

    • leollinen

      Meillä on 2 leonbergiä ja niiden seurana kissoja, kaneja ja hiriä.
      Kaikki tule toimeen :)
      Kerran oli gerbiiljeä. Iso leo työnsi päänsä häkkiin päästääkseen haistelemaan pientä kaveria.
      Gerbiili tuli myös tutkimaan koiraa ja otti pienillä etutassuillaan kiinni ison koiran nenästä. Siinä ne sitten nuuskuttelivat. Olis tullut hieno kuva mutta ei tietysti ollut kameraa käden ulottuvilla :)

    • Koirafani1

      Hei kaikki!
      Mullakin kova leo-kuume ja puhunut asiasta mieheni kanssa. Todettu ettei ainakaan vielä voi ottaa. Meilää on tällä hetkellä pomeranian ja kultainennoutaja sekä kissa. Mökille kun lähdettäis niin autoon ei mahtuis taikka pitäis olla tyyliin bussi:). Ehkä hyvä että ukko pistää jäitä hattuun muuten meillä olis varmaan viis koiraa taikka kissaa. Mutta ehkä se leo meille joskus tulee. Hyvää kesän odotusta!

    • erw

      Aivan ihastuttava koira! Toinen menossa. Kiltti, ei kuolaa, vettä juo niin että lattiat on märät, aina mukana, ei ole mikään häkkikoira- rakastaa ihmisiä ja haluaa touhuta ihmisten kanssa. Turkki vaatii hoitoa, harjausta, karvanlähtö kun tapahtuu, niin nopsaan lähtee kuhan viittii harjailla. Tykkää uida-kuivaa turkki kunnolla, ettei tuu hotspottia. Aktiiviseen kotiin, uskollinen ystävä ja perheenjäsen.

      • gfhdjs

        Mitä minä voisin tehdä leoni kanssa sillä on toidettu nisä kasvain. Käytetty lääkärissä, mutta eivät oikein osaa auttaa. Ensi viikolla se leikataan ja nähdään että voiko sitä edes leikata ja jos ei niin se pitää lopettaa. Mutta minulla on sellainen tunne että minun pitää tehdä jotain niin asiat järjestyy. Ja onhan leoni jo 9 vuotta ja kohta täyttää 10 v.


    • Anonyymi

      älä,

    • Anonyymi

      urpo,,narttu 80paino .mut lapset,

    • Anonyymi

      Ihana ja helppo rotu. haluaa ja tarvitsee liikkua myös irti,ei pelkästään hihnalenkkejä. Hauista pitää löytyä omistajalta. Saattaa nypätä hihnassa,jolloin ulko tai akka on helposti kunnossa esim. Jos pelästyy jotain. Ei yl. Ole ääniherkkä. Tilaa liikkua ulkona ja pihalla oltava. Oppii helposti ja on tosi hyvä muisti. Älykäs koira. Ja ehdottomasti luotettava. Pitää muistakin eläimistä kuin koirista. Meillä on tehty vesi ja ruokakupin alle tarjotin , niin ei rousku vedet lattialle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1572
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1349
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1159
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      31
      1001
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      805
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      676
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      667
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe