Persut murenee Suomessa

Pres. Niinistö

Perussuomalaisten Kiiveri ja Saarioja jättivät tehtävänsä

Salon perussuomalaisten puheenjohtaja Maria Kiiveri ja varapuheenjohtaja Janne Saarioja ovat jättäneet tehtävänsä.

Syynä eroon olivat paikallisosaston sisäiset erimielisyydet.

Salon perussuomalaisia johtaa nyt kaupunginvaltuuston jäsen Anneli Suominen. Hän on tehtävässään ainakin joulukuun alkupuolella pidettävään syyskokoukseen saakka.

17.11.2009 14:03 Salon Seudun Sanomat

35

1353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mao on puhunut

      Soinin toimesta maahanmuutto kriittiset?

      Soini ilmoittautui pressaehdokkaaksi! Erkki Norola23.11.2009 10:18
      MTV 3:n lähetyksessä Soini ilmoitti asettuvansa seuraavallakin kerralla presidenttiehdokkaaksi. Muutoslaiset kuulemma heitetään persuista ulos, eikä heillä ole asiaa eduskuntavaaliehdokkaiksi. Väitetään, että mm. Eerola ja Wontergem ovat allekirjoittaneet Muutos 2011 kannattajakortin?

      • Juho Eerola

        En ole allekirjoittanut Muutos 2011 kannattajakorttia, eikä ole Freddykään. Kerrohan ihan nimeltä, kuka näin väittää?


      • Kotkan Topelius
        Juho Eerola kirjoitti:

        En ole allekirjoittanut Muutos 2011 kannattajakorttia, eikä ole Freddykään. Kerrohan ihan nimeltä, kuka näin väittää?

        Tästähän kertoo Persujen oma polttinen foorumi ja nimimerkki Erkki Norola. Se onko samanlainen moni persoona ja Satu Setä, kuten J.Kierola ei ole tietoa.

        http://keskustelu.suomi24.fi/debate/3704


      • norkki erola
        Juho Eerola kirjoitti:

        En ole allekirjoittanut Muutos 2011 kannattajakorttia, eikä ole Freddykään. Kerrohan ihan nimeltä, kuka näin väittää?

        No voi vattu, nyt tuli pettymys!


    • By By Persut

      Nämä Soinin hyysäämät loikkarit näinkö taas kävi?23.11.2009 19:06
      palailevat pikkuhiljaa takaisin omiin puolueisiinsa, kunhan ovat ensin syöneet peruSS:n heille järjestämän valmiin juhlapöydän puhtaaksi. Niin kävi myös SMP:ssä. Kuka loikki mihinkin. Esim. kepuun menivät mm. Pentti Kettunen, Aaro Niiranen, Sulo Aittoniemi, Hannu Suhonen, Tina Mäkelä, Heikki Riihijärvi, Urpo Leppänen ja monet muut. Osa vaihtoi myöhemmin kokoomukseen, kuten Suhonen ja Mäkelä. Pekka Vennamo siirtyi Kokoomuksen taustavoimaksi, mutta EU:vaaleissa tuki viime kesänä kepun Markku Laukkasta. On siinä rehellisellä periaatteenmies Hirvosella ja kumppaneilla ihmettelemistä, kun peruSS hajoaa taas käsiin. Timpan tulevaisuus muhkeine eläkkeineen on turvattu, samoin Vistbackan. Kenen muun peruSS:läisen työllä tai edes elämällä on jotain arvoa? Ei varmasti yhdelläkään Timapn ja Ramin lisäksi. Kaikki muut ovat vain hyödyllisiä idiootteja ja käyttöhiivaa. Ehkä he sen vielä joskus ymmärtävät, nuo "mölisevät huuhkajat" -kuten Soini heistä sanoo?

      • Paras_Fiilari

        PERÄÄNKUULUTAN YHÄ EDELLEEN ASIALLISUUTTA TÄHÄN KESKUSTELUUN!


      • PERÄREIKÄ
        Paras_Fiilari kirjoitti:

        PERÄÄNKUULUTAN YHÄ EDELLEEN ASIALLISUUTTA TÄHÄN KESKUSTELUUN!

        TAIDAT ENEMMÄNKIN OLLA PERÄREIN PERÄÄN


    • jusula€€€€€€€€€€€€

      EU-säännöt on Soinin säännöt
      marraskuu 26, 2009 · Kommentoi

      Timo Soini

      Brysselin ja Strasbourgin herraskaisuuteen viehtynyt europarlamentaarikko ja puoluejohtaja Timo Soini (ps) aikoo hoitaa kaverilleen törkypalkkaisen (8000 euron kuukaudessa) EU-viran harvinaisen härskillä pelillä.

      Soinin Vapaa ja Demokraattinen Eurooppa (EFD)-europarlamenttiryhmässä on nimittäin avautunut julkiseen hakuun työtehtävä, johon on kuin sattumoisin räätälöity jokseenkin tarkat kriteerit.

      Tehtävään haettavalla henkilöllä on oltava muun muassa seitsemän vuoden kokemus puolueen tiedotustöistä ja viidentoista vuoden kokemus mainostoimistoalalta. Ja tehtävään halutaan suomea täydellisesti taitava henkilö.

      Ikään kuin sattumalta kaikki kriteerit täyttänee Soinille vuositolkulla vitsejä keksinyt Jukka Jusula. Varmaankin melkeinpä ainoana. Hän on ollut muun muassa juuri seitsemän vuotta Soinin leivissä poliittisia hauskuutuksia kehittävänä mainosmiehenä. Ja mainostoimistoalalla mies on ollut varmaankin sattumalta sellaiset viitisentoista vuotta.

      EU-parlamentin poliittiset ryhmät saavat itse määrittää hakukriteerit työpaikkoihinsa, pidetään EFD:n asettamia reunaehtoja poikkeuksellisen rajaavina. Vaikka hakuilmoituksessa EFD-ryhmä kertoo nimenomaan pitävänsä kiinni tasa-arvoisista mahdollisuuksista paikkaa haettaessa.

      Palkanmaksajana kyseiselle henkilölle on sitten tietenkin EU-parlamentti eli me kaikki tavalliset ihmiset. Soinin tai Jusulan mukaan hirmupalkkainen työpaikka ei toki ole pelattu suoraan Jusulalle. Uskokoon kuka haluaa.

      → Jätä kommenttiAiheet: Eduskunta · Espoo · Europarlamentti

    • Kotkasta kajahtaa

      Sisäinen skisma uhkaa puolueen tulevaisuutta?

      Halla-ahon rannalle jääminen PS:n listoilta oli monille kova pettymys, ja aiheutti närää puolueen ja varsinkin nuorten kannattajien keskudessa. Jo ennen ehdokasvalintoja monet ilmoittivat, etteivät enää koskaan äänestä PS:ää, jos Halla-aholle näytetään ovea. Viikko sitten näitä kannanottoja alkoi sitten tulla enemmänkin. Nimittäin monet puolueen Jussi Halla-ahoa kannattavat jäsenet loukkaantuivat kovin Timo Soinin viime perjantaina Pressiklubi-ohjelmassa antamista lausunnoista, joissa hän kuvasi Halla-ahon kannattat höyrypäinä propelli-hattuina. Nettiin tulvi raivoikkaita kommentteja monilta puolueen Halla-ahoa kannattavailta jäseniltä, että he eivät enää koskaan tule äänestämään Soinia tai Perussuomalaisia.

      Halla-ahon jääminen rannalle PS:n eurovaalilistalta on kuitenkin tosiasia, ja sillä on hyvin kauaskantoiset seuraukset. Epäluulo ruokkii epäluuloa. Tilanne on edennyt pisteeseen, jossa Jussi Halla-aho kaiketi kokee, että puolue ei enää halua häntä tai luota häneen. Hän ilmeisesti pelkää, ettei hänellä ole tulevissa eduskuntavaaleissa enää sijaa PS:n listalla, jolloin on sama lähteä omalle listalle jo eurovaaleissa, ja alkaa puuhaamaan Suomeen uutta puoluetta. Lisäksi hän on sanonut tukijoilleen, että jos Perussuomalaiset saavat hänen kannattajiensa äänet tulevissa eurovaaleissa hänestä riippumata, se antaa puolueelle viestin, ettei se enää tarvitse häntä. Näin ollen Halla-aho on käytännössä kehottanut, että kaikki jotka tukevat häntä, eivät äänestäisi Perussuomalaisia tulevissa EU-vaaleissa. Halla-aho kuitenkin odottaa kuun loppuun asti, ennenkuin tekee virallisesti päätöksen eurovaaleihin lähdöstä omalla listalla, ja irtiotosta Perussuomalaisista.

    • sillälailla meillä

      21.10.2007
      Kuka pelkää Perusmiestä?
      Posted by Kullervo Kalervonpoika

      Jaakko Hautamäki, on päättänyt lähteä taisteluun rasistis-fasistis-nationalistista Perussuomalaiset rp:tta vastaan samalla teemalla.
      Helsingin piirin nokkamiehiä on loikannut tai harkitsee loikkaamista kokoomukseen, kun heidän oikeistolainen linjansa ei tyydytä. Muualtakin kuuluu hajanaista napinaa. Se on puolueen kannalta huolestuttavaa, koska liike on jo kahteen kertaan hajonnut tuhansiksi päreiksi, jos mukaan lasketaan vanha Smp.
      Helsingissä on syntynyt avoin riita lähiöiden, kuten Kontulan, perusvennamolaisten ja muualla kaupungissa hyörivien kravatteja käyttävien oikeistolaisten maistereiden välille. Riita on ankara ja julma.
      Kiistan keskellä seisoo puoluejohtaja Soini. Hänen mukanaan puolue kaatuu tai nousee. Ilman häntä puolue olisi todennäköisesti jo hävinnyt marginaaliin.
      Perussuomalaisten kiista koskee peruslinjaa. Helsingin piirin ykkösnimiin kuuluneet Jukka I. Mattila ja Ari Kähärä loikkasivat tällä viikolla kokoomukseen linjariitojen vuoksi. Näin sanoo piirin puheenjohtaja Arto Välikangas.
      Puheenjohtaja Välikangas väittää, että Soini pyysi kolme vuotta sitten häntä ja muutamia muita luotsaamaan piiriä kohti Norjassa toimivan Carl I. Hagenin Edistyspuolueen linjauksia. Hagenin puolue on äärioikeistolainen ja rasistinen populistipuolue.
      Perussuomalaiset ovat rasistisia, äärioikeistolaisia, eivät välitä todellisuudessa köyhästä kansasta ja riitelevät vielä keskenään, älkää ihmiset äänestäkö persuja – sanoo Jaska ja HS.
      Tarkoitushakuista? Kyllä – ja kovin läpinäkyvää…
      Kiistapukareista kauppatieteiden maisteri ja reservin kapteeni Jukka I. Mattila lyö luurin korvaan eikä sano erostaan sanaakaan. Bussikuski Ari Kähärä sanoo lähteneensä, koska tyhjän saa pyytämättäkin. Hän pettyi myös Soiniin.
      “Johtoikoni rakentaa vain omaa uraansa”, Kähärä sanoo.
      Kähärä kertoo tulleensa Helsingin piiriin Soinin pyynnöstä rakentamaan uutta politiikkaa, jossa olisi muutakin kuin vennamolaisuutta.
      “Mutta nyt on tullut törmäyksiä. Helsingin piiri on oikeammalla kuin Kontulan porukka. Toiset ovat kravatti kaulassa enemmän kuin muut. Mutta ei vennamolaisuutta pidä tappaa. Minäkin olen henkeen ja vereen vennamolainen.”
      Helsingissä puolueaktiiveissa esiintyy katkeruutta ja politiikan henkilökohtaisesti ottavien ihmisten pahaa mieltä.
      Kokouksen yhteydessä Kontulan Petri Haapanen sysäsi käteen paperin.
      “Helsingin piirin politiikkana on ollut, että vennamolaisuus kitketään pois toiminnasta. Mielestäni tässä voidaan miettiä, syyllistyykö piiri syrjintään”, hän kirjoitti.
      Helsingin piirin kahtiajako osoittaa, etteivät perussuomalaiset ole enää yhtä kuin Smp. Alle puolella aktiiveista kautta maan on enää Smp-tausta.Riidan syyt ovatkin vaikeammin havaittavissa. Riidelläänkö vain vallasta? Kun koko puolueen linja on epämääräinen ja tuntematon, on vaikea hahmottaa Helsinginkään linjariitoja.
      Kontulan porukka pitää piiriä jonkinlaisena oikeistoklikkinä. He luettelevat paljon puoluetta hajottavia nimiä, jotka ovat toinen toistaan tuntemattomampia.
      He kertovat, että Teemu Lahtinen on nähty Helsingin piirin hallituksen kokouspaikalla. Vielä pitäisi tietää, kuka on Lahtinen. No hän on Suomen Sisun puheenjohtaja ja puolueen entinen eduskuntavaaliehdokas.
      Verkosta löytyvä Suomen Sisun ohjelma on aika suoraa tekstiä:
      “Ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava. Kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne globaalilla alakulttuurien kirjolla”, kuuluu osa Sisun periaateohjelmasta.
      Kontulalaisille Lahtisen meno on hieman liian kovaa, vaikka eivät hekään mitään monikulttuurisuuden saarnamiehiä ole.Ehdokkaat ovat välillä olleet aika erikoisia ja usein puolueeseen kuulumattomia. Kuten vaikka muinaiskirkkoslaavin asiantuntija, tohtori Jussi Halla-Aho, joka sai eduskuntavaaleissa yli 2 000 ääntä.
      Perussuomalaisten touhu tuntuu olevan yhtä nokittelua.
      “Kun joku sanoo jotakin, se pitää kuitata sanomalla vielä kovempaa. Muuten sinä et ole kova jätkä. Minuakin on arvotettu aikanaan liian pehmeäksi. Nyt kun olen kova, minua haukutaan diktaattoriksi”, Soini sanoo.
      Verbaalisen irrottelun osaavat muutkin kuin Soini. Yksi nokittajista on Soinin keväällä erottama puoluesihteeri Hannu Purho. Hän on Kymen piirin puheenjohtaja.
      “Minulla oli liikaa ajatuksia. Soini haluaa päättää itse kaikesta. Vain yhdellä ihmisellä puolueessa saa olla aivot ja kasvot. Veikko Vennamo nosti vierelleen myös muita kasvoja”, Purho sanoo.
      Purho uskoo vennamolaisten laittavan pian rukkaset naulaan. Hän sanoo puolueen olleen aina yhteinen koti turhautuneille.
      Soini ehkä haluaisi puolueensa olevan joskus myös jonkin asian puolella eikä aina vain yhtenä turhautuneena sakkina kaikkea vastaan.
      Purho uskoo Soinin siirtyvän seuraavissa vaaleissa europarlamenttiin. Ex-puoluesihteeri sanoo Soinin myös ilmoittaneen, että hän valitsee itselleen seuraajan.

    • mina tietä

      Kymen punikkivaara
      korjausliikkeitä 7.12.2009 10:37
      Tosiasiassa Kymen puheenjohtajavaihdoksessa on kysymys Kotkalaisten näyttävästä äärioikeistolaiskampanjoinnista. Valtuustosaliin päästyään Kotkalaiset kehittivät kauaskantoisen rähinäriidan ns.museomestarijupakan. Seuraava tilaisuus äärioikeistolaisuuspolitikointiin tuli Eu-vaaleissa.
      Natsismilinjauksella kukkoillut Wonterghem esiintyi omaehtoisesti mediassa vain negatiivisessa valossa.

      Kymi on jo menettänyt paljon metsäteollisuuden työpaikkoja. Tulevina vuosina sama alasajo jatkuu ja Kymijokilaaksosta suljetaan suuria yksiköitä.Kansainvälisen suursijoittajapääoman optioiden edessä hampaattomaksi ososittautunut Demarivetoinen ay-liike ei kykene estämään kehitystä.

      PeruSS on kahminut vittuiluääniä taantuvilta teollisuuspaikkakunnilta kautta maan.
      Yleisessä tiedossa on se tosiasia,ettei PeruSS-puolueella ole talous tai työllistämispoliittisia ohjelmia.
      Tämä fakta sotii voimakkaasti osaamattoman kenttäväen markkinoimaa kannatuksen nousua vastaan.

      Saamattomuudestaan maankuulu Soini on jo syönyt poliittisen uskottavuutensa. Brysselissä Suomalaisena Meppinä löhölomaileva Soini ei todellakaan välitä kansan kasvavasta hädästä ja täloudellisesta ahdingosta.
      Nyt linnan juhlissa näimme kuinka lööppilehdistön mainostama raju laihdutus paljastui kureliivein kasatuksi kusetukseksi.

      Vanha kansa sanoo,että tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.
      Väitän,että tyhjäpäisyydestä kärsii koko peruSSperhe....

    • Tohtorit työssään

      kusettaa suomalaisia omat joukot mukaan lukien.

      Mitä virkaa on kusetettu kenttä8.12.2009 09:57
      Sandvikilla? Soittokierros piireihin kertoo, että ei ole 3000 euron kuukausipalkkaista Ossia kentällä näkynyt. -Soinihan lupasi, että Ossi keskittyy nimen omaan kenttätyöhön.
      Vielä koskaan aikaisemmin ei peruSS:ä ole tarvittu apulaispuoluesihteeriä. Päin vastoin. Esim. Bärlund, Sormo ja Purho hoisivat PALKATTOMAN puoluesihteerin tehtävän ohella vielä monia muitakin merkittäviä vastuupaikkoja peruSS:ä, mm. puolueen lehdessä ja eduskuntaryhmässä.
      Ilmankos Soini aina naureskeleekin piirejä kusettaessaan ja nöyryyttäessään: "Ei ne pöhköt mitään ymmärrä, tupauunoja kaikki tyyni!"

      • 2 + 13

        Kotkankin perussuomalaisilla tuntuu olevan (ainakin osalla) linjana vain vallan haku. Ilman selkeää poliittista linjaa pyrkyrimäisesti kalastellaan ääniä niillä teemoilla, jotka uppoavat kansan syviin riveihin kuitenkaan sen kummempaa vastuuta puheista tai perusteita asioiden hoitamiseksi ei ole esittää.

        Perussuomalisilta kaipaisin ensinnäkin talouspoliittista linjaa ja yleensäkin poliittista linjaa. Asioistahan voi olla mitä mieltä tahansa milloinkin, mutta ei se vielä ole politiikan tekemistä. Politiikassa pitää olla se aate minkä puolesta politiikkaa tehdään. Mikä ja missä on teidän aate? - Ihan siis oikeasti.

        Perussuomalaiset: Te puheissanne vannotte rehellisyyden nimiin ja olevanne kansan puolella. Mutta kysymys kuuluu oletteko rehellisiä itsellenne?

        Tähän ei teidän tarvitse lukuisilla nimimerkeillänne kommentoida koska itsekin kommentoin vain nimimerkillä. Tämä on tarkoitettu ihan vain teille jokaiselle henkilökohtaisesti itsellenne. Miettikää, mitkä ovat tavoitteenne oikeasti ja miksi pyritte tavoitteeseene ja mitkä ovat ne keino siihen pääsemiseksi. etsikää se punainen- tai minkä värinen se lanka ikinä onkaan ja laittakaa PERUSasiat ensin kuntoon. Onnea ja menestystä toivotan, mutta koittakaa löytää se linja, että onnen osuus menestykseen ei ole se kulmakivi. Toivon, että löydätte tien menestykseen olemalla rehellisiä itsellene ja sille minkä puolesta olette politiikassa mukana.


    • rähinät

      KPS on lopetettu
      kertoo huhu 8.12.2009 23:19
      Kontulassa. KPS.n (kontulanperussuomalaiset)ryhmä ei saanut mitään aikaiseksi olemassa olonsa aikana ja jengi kun ei pärjännyt muussa kuin heinissä pyörimisessä, niin "aktiivisuus" katosi.
      Voimia ei riitä enään kuin lapsellisuuksien tekoon, jotka nekin torppaantuu heti.

    • Sit. Totuuden

      Pasi Hirvonen kirjoittaa Ankkurin numerossa 16.9.2009
      KAMALAN IHANA DEMOKARATIA
      Demokratia on käsitykseni mukaan länsimaissa vallalla oleva hallintomuoto. Demokratiaan liittyy paljon intohimoja. Demokratia yhdistettynä ilmaisun- ja lehdistönvapaudella onkin jo mielenkiintoisempi juttu.

      Vai mitä mieltä olette? Onko demokraattisesti oikein, jos jää äänestyksessä tappiolle, on äänestyksen voittaja haastettava käräjille? Vaalien jälkimainingit voisivat olla riemuvoitto lakimiehille, jos tapa yleistyisi. Ja miksei yleistyisi? Maanantainen Kotkan valtuuston kokous antoi siitä esimakua, kun neljän itseään vaalivoittajaksi kutsuman valtuutetun ryhmä pääsi vauhtiin. Huutoäänestyksen ylivoimainen voittajaryhmä viljeli ilmoille vuoroin kiristysväitteitä, lahjussyytteitä ja kakun koristeeksi vielä haasteuhkauksen.

      Mikäli kuntapoliittiset eväät olivat tässä, kannattaa muistaa, että diktatuuri on demokratian vaihtoehto, kuten Pohjois-Koreassa. Siellä oletettavasti pärjää kovalla äänellä, vaikka sisällöllinen anti ja kokonaisten lauseiden muodostaminen jäisikin haasteeksi.

      Vaikka demokratia herättääkin suuria intohimoja, narisijoista kärkkäimmät, aivan kuten biologian opettajani Esko Almgren maanantaina totesi, löytyvät nimimerkkien takaa. Tämän takaa meille ilmaisun- ja lehdistönvapaus. Päätoimittajan harkinnassa on, kuinka intohimoiset tekstit julkaistaan.

      Harmillisia nimettömät kirjoitukset ovat siksi, että niissä sanotaan ääneen asioita, joita ei omalla nimellä uskallettaisi sanoa. Ikäviksi niistä tekee se, että ne harvoin sisältävät totuuden sanoja. Usein niistä löytyy huhuja, kuulo- ja luulopuheita, joista nimetön kirjoittaja tekee totuuden. Totuudeksi valhe ei muutu, vaikka se nimettömänä kirjoitetaan tai kovaan ääneen huudetaan. Tämän vuoksi on hyvä, että elämme demokraattisessa yhteiskunnassa. Meillä asiat ratkeavat, kuten enemmistö päättää. Aina se ei tietysti kaikkia miellytä, mutta parempaakaan hallintomuotoa ei ole, joten näillä mennään.

      Olen jo aikaisemmin maininnut, että tästä valtuustokaudesta tulee todella haastava. Suurin haaste on saada rahat riittämään. Aina on helpompi istua vaihtopenkillä ja antaa ohjeita kenttäpelaajille, ja varsinkin nykytilanteessa vilttiketju tuntuu entistä houkuttelevammalta paikalta.

      Huutelu kentän laidalta on jalkapallokaupungissa tuttuakin tutumpi tapa. Onneksi huutoäänestys ei kuitenkaan ole osa demokratiaa, vaikka se tavaksi on tullutkin.

      Uusiakin haasteita kuntapolitiikkaan on tullut ja tuntuu tulevan koko ajan. Uudet haasteet tosin käsitellään käräjäoikeudessa, koska kaikki poliittiset ryhmät eivät hyväksy vallalla olevaa hallintomuotoa.

      Luen itseni huonoksi häviäjäksi, kukapa nyt häviämisestä tykkäisi. En ole kuitenkaan tallentanut käräjäoikeuden numeroa pikavalintoihin, sillä uskon edelleen, että demokratiassa enemmistö on oikeassa, vai onko?

      Ei Lommi
      Ei Luumi
      Ei Hirvonen
      Sit. Totuuden Etsijä

    • Lopun alku

      Nytkö Helsinki hajoaa?
      Pitääkö paikkansa? 11.12.2009 18:19
      "Helsingin piirihallituksen toiminta Arto Välikankaan johdolla, on persoonaani kohtaan sen verran vihamielistä, että katson etten voi jatkaa enään toimintaani Perussuomalaisessa puolueessa. Puoluehallituksen mukaan Helsingin piirin puheenjohtaja nauttii puoluehallituksen täyttä luottamusta. Minun luottamustani se ei nauti, joten siksi näin. Myös vaimoni Kirsi Haapanen eroaa KPS: n hallituksesta ja puolueesta.
      t. Petri Haapanen"

    • kanttuvei

      Perus-Penakin osallisena puolueen kiistassa
      Neljä valtuutettua eroaa Juankoskella

      16.12.2009 05:10 (Päivitetty 16.12.2009 16:57) Savon Sanomat

      Pentti Oinonen on antanut kuvan, että hän päättää, mitä tässä piirissä tehdään, sanoo Martti Pohjolainen. Hänen mukaansa Oinonen rikkoo tyylillään sen sykkeen, minkä Timo Soini (takana) sai rakennettua.


      Vielä pari päivää sitten Martti Pohjolaisen nimen perässä olisi ollut viittaus perussuomalaisiin. Hän on kuitenkin irtaantunut puolueesta eikä aio olla sen kanssa enää missään tekemisissä.

      Neljä perussuomalaisten ryhmään kuulunutta Juankosken kaupunginvaltuutettua perustaa Pohjolaisen johdolla Vapaa Juankoski -valtuustoryhmän. Kolme muuta ovat Tuula Partanen, Seppo Räsänen ja Pekka Vartiainen.

      Piiriä johtavaan kansanedustajaan Pentti Oinoseen ja Pohjolaiseen henkilöitynyt kiista nousi julkisuuteen puolueveron eli luottamushenkilömaksun merkeissä.

      Pohjolaisen mukaan taustalla kummittelevat ensi eduskuntavaalit. Oinonen kiistää jyrkästi Pohjolaisen väitteen.

      • nuijalla töitä

        Martti Pohjolainen Perussuomalainen puolue sai mitä tilasi. 14.12.2009 14:58
        Kiista puolueverosta hajottaa Juankosken perussuomalaiset
        julkaistu tänään 14.12.2009klo 10:29
        Puheenjohtajan nuija

        Kuva: YLE / Savo

        Perussuomalaisten valtuustoryhmä hajoaa Juankoskella. Taustalla on puolueverokiista. Perussuomalaisten juankoskelaisvaltuutetut eivät halua maksaa puolueveroa, koska sen perintä ei perustu lakiin.

        Valtuutettujen mielestä maksamisen tulee perustua vapaaehtoisuuteen. Vapaaehtoisuus ei sopinut perussuomalaiselle järjestölle ja Juankosken valtuustoryhmä sai Pohjois-Savon piiriltä moitteet.

        Viidestä perussuomalaisten valtuutetusta neljä aikoo jatkaa Juankoskella sitoutumattomana ryhmänä. Asia on esillä kaupunginvaltuuston kokouksessa kahden viikon kuluttua.

        YLE Savo

        Tästä kaikki näkevät mihin johtaa kun yritetään pakottaa järjestöihmisiä sellaiseen mihin he itse eivät syystä tai toisesta halua lähteä mukaan. Sitä saa mitä tilaa tätä ei vielä perussuomalaisessa järjestössä ymmärretä. Pentti Oinonen luulee olevansa niin suuri mies, että uskoo, jotta kaikki nöyrästi tekevät mitä hän sanoo.
        Ei, ei onnistu hän vielä erehtyy monta kertaa.
        Eiköhän Oinosen muisti alla palailla kun se on pätkinyt jos ei heti, niin kyllä se alkaa palailla pätkittäin . Siitä pitää kenttäväki huolen uskoisin niin. Toivottavasti hän myöhemmin tutkii ?sepitykset? ennen kuin hutkii.
        Meidän ryhmä toimii täysin vapaaehtoisesti ja tässä ryhmässä ei pakotetta maksamaan puolueveroa tai jäsenmaksuja. Ryhmämme on pelkästään kuntalaisia varten, ei puoluetta varten. Uskoisin, että tällä siirrolla sen pitäisi valeta myös Pentti Oinoselle. Jos ei nyt selviää niin se viimeistään seuraavien eduskunta vallien jälkeen.
        Tiedän, että tämän suhteen olemme oikeassa.
        T: Martti


    • peli on pelattu

      Nummi-Pusulan valt. erosi!
      ps:stä pelastunut 17.12.2009 22:31
      peruSS hajoaa kautta maan.
      Nettitietojen mukaan Nummi-Pusulan peruSS valtuutettu, toimittaja Heikki Parviainen on eronnut puolueesta. Samalla on lakkautettu koko peruSS:n Nummi-Pusulan osasto. Asiasta käydään vilkasta keskustelua.

      http://nummipusula.suntuubi.com/?cat=4&aid=1&fid=120&mid=120&c=120

      • svedupetteri

        Parviaisen linkeistä saa viruksia. Omalla vastuulla sinne.


    • Hirvosella ja kumppa

      Nämä Soinin hyysäämät loikkarit
      näinkö taas kävi? 23.11.2009 19:06
      palailevat pikkuhiljaa takaisin omiin puolueisiinsa, kunhan ovat ensin syöneet peruSS:n heille järjestämän valmiin juhlapöydän puhtaaksi. Niin kävi myös SMP:ssä. Kuka loikki mihinkin. Esim. kepuun menivät mm. Pentti Kettunen, Aaro Niiranen, Sulo Aittoniemi, Hannu Suhonen, Tina Mäkelä, Heikki Riihijärvi, Urpo Leppänen ja monet muut. Osa vaihtoi myöhemmin kokoomukseen, kuten Suhonen ja Mäkelä. Pekka Vennamo siirtyi Kokoomuksen taustavoimaksi, mutta EU:vaaleissa tuki viime kesänä kepun Markku Laukkasta. On siinä rehellisellä periaatteenmies Hirvosella ja kumppaneilla ihmettelemistä, kun peruSS hajoaa taas käsiin. Timpan tulevaisuus muhkeine eläkkeineen on turvattu, samoin Vistbackan. Kenen muun peruSS:läisen työllä tai edes elämällä on jotain arvoa? Ei varmasti yhdelläkään Timapn ja Ramin lisäksi. Kaikki muut ovat vain hyödyllisiä idiootteja ja käyttöhiivaa. Ehkä he sen vielä joskus ymmärtävät, nuo "mölisevät huuhkajat" -kuten Soini heistä sanoo?

    • anopin tuttu

      Marru ja Auli huolehtivat
      Niko Koskinen 21.12.2009 12:19
      Ettei Satu Virtala pääse eduskuntavaaliehdokkaaksi. He huudattavat jälleen kerran itsensä ehdokkaiksi, vaikka heillä ei kannatusta olekaan, kuten viime eduskuntavaaleissa nähtiin.

      Lähes kaikki ehdokaspaikat eduskuntavaaleihin 2011 on Kymessä lyöty kulisseissa jo lukkoon. Nimet voisi julkaista vaikka tällä palstalla koska tahansa. Koska mukaan on tullut paljon uusia, heitä vedätetään sillä luulolla, että pääsevät ehdokkaiksi. Eivät pääse ainakaan perussuomalaisten listalle. Viimeksi viimeistä ehdokaspaikkaa pidettiin auki yhdelle Soinin sukulaiselle. -Samoin ps-puoluevaltuustoon valitiin Soinin anopin tuttu, vaikka hän oli juuri loikannut demareista persuihin.

      Ennen eduskuntavaaleja Kymessäkin tullaan näkemään vielä kovat rähinät. Osa persuista siirtyykin Muutos 2011 listalle ehdokkaiksi. Siellä he tulevat saamaan myös kaikenlaista tukea eritavalla, kuin persuissa, joissa tuetaan vain Soinin hyväksymiä suosikkeja.

      • sentiesi

        taisi käydä ehdokkaitten asettamisessa. Buhahaa!!!


    • tosi on

      omalta foorumilta.


      Puolue vaarassa hajota?
      politiikan tutkija 29.12.2009 13:15
      Perussuomalainen puolue on tällä hetkellä vahvassa käymistilassa ja samalla vaarassa hajota. Varsinaisesta hajoamisesta ei ehkä kuitenkaan voida puhua, vaan kyse on pikemminkin puolueen jakaantumisesta. Perussuomalaisissa on jo pitkään vaikuttanut pääasiassa kaksi eri "leiriä"; ns. vennamolaiset (Soini, Vistbacka, Saarakkala jne.) ja maahanmuuttokriittiset (halla-aholaiset, oikeistopopulistit, akateemiset). Karkeasti arvioituna Soinin porukka muodostaa puolueen tämän hetkisestä kannatuksesta n. 4% ja maahanmuuttokriittiset 3%. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että kaikki mahanmuuttokriittiset, eivät tällä hetkellä ole perussuomalaisten jäseniä/äänestäjiä.

      Nyt maahanmuuttokriittisille on perusteilla Suomessa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin vakavammin otettava puolue, joka voi toimia myös vaihtoehtona perussuomalaisten maahanmuuttokriitikoille. Kyse on Muutos 2011 ry:stä, joka pyrkii puoluerekisteriin. Muutoksen perustajajäseninä toimii Jussi Halla-ahon vieraskirjan korvanneen Hommaforumin kautta toisensa löytäneet maahanmuuttokriitikot, joista osa on perussuomalaisten entisiä jäseniä ja varakaupunginvaltuutettuja.

      Olisin halukas kuulemaan mielipiteitänne siitä, jakautuuko perussuomalainen puolue vai ei ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja?

      • ex persu

        Ei jakaannu, koko puolue hajoaa, pelkkä populistinen kuplahan koko peruSS liike on ollutkin. Nyt kupla puhkeaa ja visva lentää. Kannatus on todellisessa syöksykierteessä!


    • Ken kertoisi

      Suomi24 Keskustelu Politiikka Perussuomalaiset


      Ken kertoisi ?
      huhun kuulin 30.12.2009 10:02
      että hels on vaihdettu helsingin piirihallitus olisi vaihtunut lähes kokonaan! Ketä nyt sitten siihen kuuluu, jos kaikki edelliset 7 Kontulan piirihallitusjäsentä sai kenkää.

      • persut goobye

        Persujen alamäki ja kannatuksen lasku on yllättänyt monet. Tiedettiin kyllä, että kannatus alkuinnon jälkeen laskee, mutta että näin rajusti ja nopeasti!


      • Attalos
        persut goobye kirjoitti:

        Persujen alamäki ja kannatuksen lasku on yllättänyt monet. Tiedettiin kyllä, että kannatus alkuinnon jälkeen laskee, mutta että näin rajusti ja nopeasti!

        Osaavat ihan itse erota, koskahan meillä täällä Kotkassa ymmärtäisivät?


    • Veikko V

      L:rantalainen Muutoksen johtoportaassa!
      Oik. ex perSS 2.1.2010 16:49
      Jotkut Kymen persut ovat toiveikkaina esittäneet, että Kymen vaalipiiriin ei tulisikaan Muutos 2011 puolueen ehdokaslistaa seuraaviin eduskuntavaaleihin.

      Lappeenrantalainen opiskelijaneito Eveliinsa Stam, joka asuu nykyisin Oulussa, tuntee Kymestä paljon väkeä. Hän kuuluu Muutoksen hallitukseen. Parin vuoden kuluttua filosofian maisteriksi valmistuva 23-vuotias Eve (kuten häntä kutsutaan) saa kannattajajoukkoineen Kymeen vaikka täyden listan eduskuntavaaleihin.

      Kymen persut eivät edes arvaa, mitä on tulossa ja niin on hyvä.

      Eveliina Stam kuvassa vasemmalla:

      http://kuvaton.com/k/HLg.jpg

    • loikannut

      Perussuomalaisista ja keskustasta loikannut eniten valtuutettuja kuntavaalien jälkeen

      Turun Sanomat 24.7 2009 08:23:18

      Viime lokakuun kunnallisvaalien jälkeen parikymmentä valtuutettua on loikannut toiseen puolueeseen tai perustanut oman ryhmän. Leijonanosa loikkaajista on jättänyt joko keskustan tai perussuomalaiset.
      Suhteellisesti eniten loikkareita on ollut perussuomalaisissa, joiden rivistöstä on karannut neljä valtuutettua Turussa, Raisiossa, Mäntsälässä ja Lieksassa.

      Tieto ei aivan pidä paikkaansa, kyllä niitä enemmän on. Neljä ensimmäistä sai tarpeekseen alle puolessa vuodessa.

      • ex-stalinisti.nyk.ps

        Sosialistisista vainoojista ei pääse kuin oman kuolemansa kautta eroon.


    • 18+9=2

      Jopa itse Soini sanoi että nyt saa tää paska riittää.

      "Kansanpuolueessa" on se hankaluus, että ne kansalaiset alkaa esittämään ääneen niitä ideoitaan. Kun PF:n ja Askon kaltaiset henkilöt alkavat sitten tehdä politiikkaa niin huomataan ettei tämä kovin fiksua ollutkaan.

      Hitler onnistui ajoituksessaan ja populismissaan, mutta se ei antanutkaan kansalaisten huudella tyhmiä. Valitettavasti Hitler oli taas liian kepillä tökittävä eikä siksi saanut mitään aikaiseksi.

    • Korutonta kerrontaa

      Antaa reaali tietoa tosiasioista, ei tarvitse edes KySan kertoa.

      • kurkunpääGT

        Kaupunginvaltuutettu Satu Virtala on eronnut puolueesta kertoo isolla jutulla ja kuvalla maakuntalehti Etelä-Saimaa tänään!


    • hjgjkgihfjf

      se on oikein kun demarihenkiset eroavat persuista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe