Aivan hillitön kuume.....

road 1.

Pyörä on saatava kesäksi 2010. Edellisen kerran tuli ajeltua 30 vuotta sitten, nyt olen 61 vuotias ja taas sama polte kuin 16 vuotiaana ennen kuin sain ekan kevarin. Enpä ois uskonu että näin voi vielä käydä.
Nyt on max. budjetti 4000€ ja olen harkinnut Honda 600 shadow tai Yamahan 535 custom malleja.
Mieluusti kuulisin käyttäjien kokemuksia pyörien kestävyydestä yms. Näitä on aika paljon myynnissä melko pienillä km määrillä. Onkohan mittarin ruuvaaminen nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus? Ja mitään hehkutuksia en tehoista kaipaa, toi vajaa 40 hp riittää mulle kun en kilpa-ajoa harrasta.

11

1609

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fjr2008

      oletko käynyt koeistumassa noita pyöriä? Ajattelin vain että kovin pitkälle ihmiselle nuo ei ole aivan parhaita, pikemminkin ovat "tyttöjen pyöriä" kokonsa puolesta.

      • satovilla

        Katsele netistä vaikka Honda VT 500 c Tai Shadow ja se rinnakkaismallit Ascot ja Eurosport .
        Niistä löytyy kuristettuja 20 kw koneita kuin myös täystehoja joita on vakio 50hp niillä pärjää ainakin aluksi
        ,noissa pyörissä on kuusilovinen aski joten kulutus on kohdillaan ja keveinä 180kg suorituskykykin on toista kuin esm 600Shadovissa on .
        Imagoa jos aijot itsellesi jotenkin rakentaa niin sitten on nämävaihtoehdot vääriä , mutta muuten pyörät on halpoja ja hyvinkin luotettavia.


    • Isolla ajava

      Jos etsisit perus nakupyörää niin sopiva löytyisi helposti 500 luokasta ja olisi varmasti mielestäsi liiankin tehokas. Etsit kuitenkin customia, joten vaihtoehdoista kannattaa karsia heti kaikki lähellä 500 olevat pois.

      535 ehdottomasti pois listalta, on niin pieni kooltaan ettei sitä juuri näe kuin naisilla, eikä juuri enää heilläkään. Leluisemman/huteramman oloista tekelettä saa hakea.

      Shadow 600 kuulostaa jo paljon paremmalta vaihtoehdolta kautta linjan. Harkita kannattaa Shadow 750, Kawasaki vn 750 ja vn 800, Suzuki Intruder 800. Ehkä myös intruder 600 ja Yamaha dragstar 650 sopisivat sinulle, vähän alitehoisia voivat olla...

      Ei ne hevosvoimat customissa tärkeitä olekkaan, mutta vääntö on ja sitäkään ei hirveästi löydy pienistä koneista. Ymmärrän sen, että et hae mitään rakettia, mutta pidä minimirajana edes tuo 600 mielummin 750/800 kokoluokka. Eivät taatusti ole liian tehokkaita customeita ja alkaa olemaan ajo-ominaisuudetkin kohdallaan.

      Isompi kone pääsääntöisesti myös kestää paremmin km, kun ei ole niin lujalla.

      Käytettyjä kannattaa katsella useampia ennen ostopäätöstä, vanhat pyörät ovat yksilöitä ja km lukemiin en luottaisi pätkääkään. Halutuilla ja hyviksi koetuilla pyörämalleilla myös ajetaan enemmän. 30-50tkm ei välttämättä ole vielä paljoakaan pyörälle.

    • pappa honda

      edellisestä pyörästä 35-vuotta.laitoin syksyllä honda cm 400:sen vm.80.kyllä tuntuu riittävän tehot ja vääntö,näin pitkän ajan jälkeen.alottelen varovasti.

    • vielä kerran

      jos se sopiva pyörä löytyisi esim katuenduropuolelta. Itse pidin mopoilussa runsaan 20 v tauon ja aloitin 4 v sitten homman Suzukin 650 V-Stromilla. Nakut ja kustomit testailin, mutta 180 cm varrelle ja nivelrikkoiselle polvelle Suzukin ajoasento ja istuinkorkeus sopivat paremmin, ei väsy selkä eikä polvet pitkilläkään matkoilla. Pyörän monikäyttöisyys oli myös yksi valintaan vaikuttava tekijä. Ne mukavimmat maisemat, sekä kala- ja makkaranpaistopaikat löytyy yleensä kärrypolkujen tai sorateiden päistä. Mulle rauhallinen ajaminen ja kanttailu kapeilla mutkateillä on muutenkin juuri se juttu, imagosyistä en pyörää hommannut. Tekniikka on nykypyörissä eri luokkaa kuin ennen, joten luotettavuusongelmia tuskin tulee oli valintasi mikä tahansa, kunhan huollat tai huollatat pyöräsi. Km määrien kanssa vähän sama juttu, koneet kestää. Nälkä kyllä tuppaa yleensä kasvamaan syödessä, joten 650 saattaa käydä parin kesän jälkeen pieneksi. Nyt on pari vuotta ollut alla isompi Varadero ja mukavaa on piisannut. Mutta hyvää lykkyä pyörän hankintaan ja tervetuloa uudestaan porukoihin! Ja eikun odottamaan kevättä..

      • jazzev

        Ihan mahtavaa! Mielipiteessäsi kulminoituu jollakin tavalla "moottoripyöräilyn syvin olemus".
        Ja samoin: täälläkin odotellaan kevättä...


    • Yamahahonda

      "Edellisen kerran tuli ajeltua 30 vuotta sitten, nyt olen 61 vuotias ja taas sama polte kuin 16 vuotiaana ennen kuin sain ekan kevarin. Enpä ois uskonu että näin voi vielä käydä."

      Hahahhaaa, aivan samoin kävi minulle! Minulla oli Helkama mopo 15 - 17 vuotiaana. Ja sitten seuraavan kerran hankin "kauheessa kuumeessa" 55 vuotiaana Honda XL600 Transalpin.... Kyllä se vanhakin vielä oppii ajamaan. Mutta muista maltti, ei ole räjähtävät reaktiot enää! Rauhallisesti vaan. Nyt kuuskymppisenä minulla on tallissa Yamaha TDM 900 ja Honda CBF 500. Muutaman vuoden vanhoja kummatkin ja kivaa on ollut!!

      Onnea!

    • Yamahahonda

      "Onkohan mittarin ruuvaaminen nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus?" Vaikea asia! Minusta parasta olisi jos sinulla olisi jokin asiantuntija, joka tulisi ostotilaisuuteen mukaan, testaamaan ja antamaan kommenttinsa. He pystyvät sanomaan aika paljon ainakin pyörän kunnosta ja mahdollisesti km määrästä.

      • Suomessa taitaa

        olla enemmänkin sääntö. Meillä kun pyöräkanta tuppaa olemaan vanhaa ja kuka nyt yli satatuhatta ajettua ostaisi. Ja kun aitosuomalainen moraalikäsityskin on itäblokin tasolla niin eipä ihme että löytyy vaikka minkälaista vemputinta. Toivottavasti katsastuspakko tulee pian.
        Ulkomailta tuotua pyörää ei oman kokemukseni mukaan tarvitse pelätä niinkään paljoa kuin kotimaassa ajettua kunhan katsoo, kuka sen on maahan tuonut. Tietysti pyörä kannattaa tutkia tarkkaan sillä tiettyjen jobbareiden pyörät ovat hankittu köntässä varastojen perältä. Mutta samat säännöt pätevät niin auto- kuin pyöräkaupassakin. Pyöräkauppiaat ovat kuitenkin pääasiassa valkoihoisia joten kulttuurien törmäykset ovat harvinaisempia kuin tummien häkkikauppiaiden kanssa.


    • Hondamies-61

      Hei.

      Minulla olis myytävänä tommonen 700cc shadowi, vuosimallia -84, siisti ja toimiva pyörä.
      Viimekesänä uusittu molemmat renkaat. Kaasuttimet puhdistettu ja säädetty viimekesänä huoltoliikkeessä.
      Tuossa pyärässä on jalkatapit siirretty eteen( siirtosarjalla)

      Pyörä on väriltään punainen ja hintapyynti olis 2800e.
      Voi ottaa yhteyttä sähköpostiin jos kiinnostaa. [email protected]

    • pannari

      Hanki kunnon menopeli eli Hondan Pan European.Ei tarvitse jatkuvasti olla rassaamassa.Ko.pyörillä ajettu huikeita kilometrimääriä.Ei ketjujen rasvaamista...rattaitten vaihtoa jne...
      Ja lopuksi tarjoaisin 1100 pannarin vuosimallia -99.
      Niin itselläni oli 600Shadow ja nyt ko.ollut 4v.
      T.Motoristi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe