fenestra ja abloy LC100 ongelma

lukossa vai jumissa

parvekkeen oven lukkorunko ei aina pelaa kun kahvasta kääntää. Se iso lukkokieli ei aina painu sisään kahvasta käännettäessä (eli ovi ei avaudu) vaikka lukko on ns. auki asennossa. Missähän vika voisi olla?

Voiko lukko olla väärin kasattu? itseasiassa ovessa ei ole avainpesää ollenkaan vaan peitelevy ulkopuolella. kyseessä parvekkeen ovi ja sisäpuolella on se auki/kiinni vipu.

kiitos etukäteen avusta. Abloyn ohjeesta en apua löytänyt.

19

18448

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyyppivika---

      Heips!

      Kyseessä on tyyppivika jota on esiintynyt paljon vanhemmissa ABLOY LC100 lukkorungoissa. Eli vika on oveen upotetussa lukkorungossa. Uusi maksaa noin 55 euroa. Jos runko on otettu käyttöön 2006 tai jälkeen niin lukkoseppä tulee paikanpäälle vaihtamaan takuutyönä ja abloy maksaa laskun. Jos tuote on 2004-2006 niin silloin saa uuden tuotteen, mutta työn joutuu itse maksamaan tai tekemään.

    • lc100

      Onko muovinen valintanasta väriltään musta ? jos on niin Abloyn sedät käy pikana vaihtamassa uuden.Ihme juttu kun ei asiasta tiedoteta julkisesti eikä esim palotarkastajat puutu asiaan.Tulipalon sattuessa ikävä yllätys,kun ovi ei aukea kummaltakaan puolelta.

      • olipa kerran abloy

        abloy myymälä sanoi et oisit tullut ajoissa valittamaan... mut onneksi löytyi vastuullinen ja erinomaista asiakaspalvelua tarjonnut osapuoli. kiitos!

        nasta oli juu musta. abloy epäili heti et asennusvirhe. seuraavaksi kun sen kumosin niin todettiin siis että mikset valittanut heti kun sait oven. No eipä tuu mieli asioida kyseisessä liikkeessä enää. jos vaan jostain muualta saa niin kyllä haen.

        ovi pelaa nyt kuin sveitsiläinen kello kun uusi lukkorunko asennettu.


    • Kivasetä

      Talo valmistunut 2005. Kahden ulko-oven lukot vaihdettiin lukkoliikkeen toimesta takuuseen syksyllä 2008. Nyt lopetti sen viimeisen eli kolmannen ulko-oven lukko toiminnan. Soitto Abloylle tuotti sen tuloksen, että lähettävät uuden rungon, itse pitää vaihtaa ja vanha runko lähettää heille.

      Kuten aiemmin ketjussa todettiin, niin minkäänlaista virallista infoa viallisuudesta ei ole tullut mistään suunnasta. Yhtään liiottelematta voi todeta, että tällaiset lukot ovat hengenvaarallisia esim. tulipalon sattuessa.

      • Abloy ongelma

        Hei,

        Kyselivätkö Abloylta kuittia lukkorungosta vai miten korjaus ja vaihto sujui?
        Minulla on kanssa samanlainen ongelma kuin sinulla.

        T. Ongelmallinen


    • Ken Guru

      Vaihdoin just äsken Abloyn hajonneen lukkorungon (LC100). Lukko oli valmistettu 2004 ja otettu käyttöön 2005 eli 9 vuotta kesti. Abloy ei korvannut tätä enää takuuseen. Takuun raja olisi kuulemma mennyt 2005 vuonna valmistettujen kohdalla. Voi vitsi, mikä firma! Ennen valmisti sentään laatua.

    • murtomies

      Jeps, minulla meni ovi lukkoon (ABLOY LC100 lukkorunko), eikö auennut millään kahva/vääntönuppi ei toiminut, piti murtautua ulkopuolelta (karmiruuvit poikki, ja sorkkaraudalla ulko-oven lukon puoleista karmia (onneksi puu jousti sen verran, eikä mennyt rikki) vääntämällä sain teljät (kielet) esiin ja oven auki. Totesin, että lukkorungon sisällä ollut paksumpi jousi oli mennyt poikki. Lukkorunko oli tarkistettu 2003 eli kesti noin 10 vuotta, ei taida mennä takuuseen.

    • jkdgkwjdgn

      Vaihdoin juuri ABLOY LC100 lukkorungon pois ja korvasin sen Dorman valmistamalla Koti-lukkorungolla (30e)

    • Tuntejapähkäillyt

      Aihetta hiukan sivuten: kun Abloy Privat CY001 -lukkopesää asentaa LC-100-lukkorunkoon, kannattaa painaa vääntöraudan muovinen tukipala paikoilleen ennen kuin panee lukkorungon paikoilleen oveen ja asentaa muut osat. Tätä ei asennusohje kerro.

      • näin_se_menee

        miksi ihmeessä??? sitä muovista tukipalaa ei ole pakko käyttää lainkaan ja sen kyllä saa paikoilleen ilman runkon irroitusta!!! Tätäkään ei asennusohje kerro.


      • Ei_enää_abloy_laatua

        Huonoja kokemuksia täälläkin Abloy lc100 lukkorungosta... 2005 valmistuneessa talossa lukko alkoi oireilemaan muutaman vuoden ikäisenä, jolloin abloyn asiakaspalvelu lopulta myönsi, että pienessä erässä ollut vikaa ja lähettivät uudet rungot.
        Nyt asun 2006 valmistuneessa talossa ja sama ongelma eli ovi ei aukea kahvasta.
        Jälleen soitto asiakaspalveluun ja myönsivät, että erässä lukkorunkoja ongelmia, mutta ei kuulu enää takuun piiriin... Eli turva tuote toimiikin käänteisesti pitää ihmiset sisällä tulipalon sattuessa, ellet osaa "suostutella" ovea avautumaan.


      • Arvovalintoja

        Jos asia on noin vakava mikset vaiha koko lukkoa uudempaan ja kunnolliseen? Jos talosi on tulen arka mikset vähennä tulipalon riskiä? Jos pelkäät varkaita niin paljon että mielummin menehdyt tulipalossa huonon lukon takia niin mikset anna omaisuuttasi pois köyhille ja voit jättää asuntosi lukitsematta. Elämä ilman huonoa lukkoa on elämä ilman huolia.


      • Anonyymi

        Miksi muuten koko vääntörauta on vaihdettu sellaiseksi, että siinä on muovinen tukipala? Entinen oli täysmetallinen ilman mitään tukipaloja: https://rakennushelasto.fi/wp-content/uploads/R1948-e1553077365291.jpg

        Nykyinen on tuo muovisella tukipalalla: https://viitaseudunlukko.fi/wp-content/uploads/2015/05/vaantonupin_tukipala.jpg ja https://viitaseudunlukko.fi/wp-content/uploads/2015/05/vaantonupin_vaantokara.jpg

        Jos tukipalaa ei käytä, on vääntönupissa turhan paljon löydää. Mutta mikä on etu että on lisätty muovia väliin entiseen verrattuna?


    • Pahasti_pettynyt

      Uusimme talomme ulko-ovet hieman reilu 10v sitten. Noin 5v sitten pääoven lukkorunko (Abloy LC100) petti eikä ovea saanut enää avaimella ulkoa auki. Onneksi vaimo oli tuolloin sisällä. Eilen (23.8.2018) illalla tuo samainen vuonna 2013 valmistettu lukkorunko petti aivan samalla tavalla. Eli ovi oli ja pysyi lukossa vaikka avainta pyöritteli lukkopesässä. Tällä kertaa vaan ei ollut ketään kotona, joten...PITI MURTAUTUA OMAAN TALOON. "Hiukan" tuli vaurioita vaikka niitä tietoisesti yritti välttää. Tuosta lukkorungosta pettää pienehkö valettu? osa, mitä avainpesän välitystanko kääntää lukkorungon sisällä. Tuo osa murtuu, jolloin lukituksen poistaminen avaimella ei enää onnistu. Jostain kumman syystä uusimmassa tilalle ostamassani lukkorungossa tuon osan materiaali on vaihtunut, näyttää nyt Fe -peräiseltä (vanhoissa näyttää messingiltä?). Yhden tavoittamani Abloyn jälleenmyyjän mukaan takuu on 1 vuosi ja toisen mukaan 2 vuotta!!!! Tämä jälkimmäinen vain naurahti kun sanoin vaihtavani lukot toisen valmistajan vehkeisiin. Tehtaalle laitoin myös palatetta, mutta heillä taitaa olla muita kiireitä kun ei ole vastausta kuulunut?!?! Nyt tosin oli ainakin väliaikaisesti pakko ostaa tuollainen samanlainen lukkorunko hintaan 70€ kun ei oikein pitkään voi ovi olla ilman lukkoa. Ja "hieman" tuli maksamaan myös noiden murtovaurioiden korjaus.

      Kyllä on Abloyn laatu täysin pers...tä nykyään. 60 -luvulla tehdyt lukot toimii yhä täyttä päätä mutta nämä nykyiset ei kestä kuin juuri "pyhättömän viikon". Kiitos vaan ABLOY! Kunnia meni mutta maine kasvoi!

    • Ringside

      Abloyn lukkorungot eivät ole Suomessa tehtyjä. Tulevat samoista kiinalaisista tehtaista, kuin parjatut "kopiot".

      • Anonyymi

        Kyllä ainakin Yale Doormanissa käytetty BL907-lukkorunko on nettisivujen mukaan tehty Joensuun tehtaalla. Hajosi silti, ilman näkyvää syytä oltuaan käytössä 3v ja rapiat. Ulkopuolen kahva ei enää liikuta telkeä, ei lukkoasennossa eikä lukon ollessa auki.


    • kinkkinen

      Ja tässähän se ongelman kinkkinen ydin onkin eli valmistettu Kiinassa, kun halavalla saa.

      Voisivat tuoda tuotannon takaisin Suomeen niin lukotkin toimisivat.

    • Anonyymi

      Itellä LC 4190. Toimi karkeasti heti uutena ja jumittelikin. Avasin lukon ja näin jo kulumaa. Lukko oli lähes kuiva sisältä eli voitelussa pihistetty. Laitoin reilusti molybdeenisulfidivaseliinia (tavallista tummanharmaata siis) ja johan alkoi pelata hienosti. Voitelun jälkeen ei mitään ongelmia. Eli rasvaa koneeseen!

      • Anonyymi

        Vaseliinin kanssa täälläkin hommat luistaa kuin rasvattu ;)

        Yst. terv.
        -Suolihomo


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe