Ikuinen Läski!

läski-sotanorsu

Mulla on kilpparin vajaatoiminta, todettu 2006 ja vasta 2 kk sitten tsh oli laskenut alle 2. T4v on jotain 13 ja t3v ei ole muuttunut 3,0 mihinkään. Syön tyroksiinia 1,25mg ja mulla on todettu todella korkeat vasta-aineet ja ultrassa kilpirauhasesta ei juuri ollut muuta kuin rakkuloita jäljellä ja liian pienen lääkityksen takia tullut struuma (kiitos terveyskeskuslääkäreille). T3v ei ole noussut vaikka olen nostanut kaksinkertaiseksi tyroksiinin ja armour thyroidit on loppu Suomesta ei muutakaan korvaavaa tunnu olevan.

Painoa on nyt 84 kg (166cm) ennen sairastumista painoin 60kg. Paino nousi pahimmillaan 16 kiloa viikossa. Nytkin paino nousee esim vatsataudin aikana noin 5 kiloa viikossa, koska tyroksin ei silloin imeydy.

Olen harrastanut hikiliikuntaa 1,5h viisi kertaa viikossa, syön vain täysjyväruisleipää aamulla, salaattilounas tai kevyt keitto lounaaksi, illalla pieni annos kotiruokaa ja iltapalaksi hedelmiä ja jugurtti (rasvaton, sokeriton). Aloitin tämän ruokavalion jo 3 vuotta sitten ja painoon ei ole vaikuttanut pätkääkään. Jos vähennän syömistä niin alan palemaan hillittömästi (vapisen ja olen ihan syväjäässä, nukkumisesta ei tule silloin mitään). Jos erehdyn syömään muutamana päivänä sämpylöitä, on heti 2-3 kiloa lisää painoa.

OLISKO KELLÄÄN MITÄÄN KEINOA? Atkinsin dieetti tehoaa, mutta kärsin sydämen rytmihäiriöistä ja se dieetti pahentaa sitä todella paljon.

3

1469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • D-vitamiinia
    • .....

      Armourin sijaan voi pyytää Erfa Thyroidia - se on vastaavaa tavaraa Kanadasta. Tai synteettistä T3:a - sitä ainakin aina löytyy.

    • gUUiuitTuo

      Miten on muiden kilpirauhasen vajaatoiminnan oireiden laita, ovatko ne poistuneet? (hidas suolen toiminta, hidas pulssi, alhainen peruslämpö, palelee, kuiva iho, uupumus jne.) Jos ei, annostasi täytyy nostaa.

      Kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkityksen annostelussa pitää ottaa huomioon potilaan oireet eikä määritellä annostusta sokeasti pelkillä labra-arvoilla. Jos on vajaatoiminan oireita, vaikka T4V on viitten keskellä, pitää annostusta nostaa pienin pykälin ja hitaasti. T4V saa olla jopa hiukan viitteen yli, jos potilas voi silloin hyvin. Helpointa säätö on, jos on käytössä myös 25µg tabletit, jota puolittaa.

      Jos alat tuntea annoksen nostoista liikatoiminnan oireita kuten hikoilua, levottomuutta, sydämen tiheälyöntisyyttä jne, annostuksessa pitää ottaa askel alaspäin.

      Vain noin puolet kilpirauhasen vajaatoimiinnasta kärsivistä tulee oireettomiksi pelkällä Thyroxinilla.
      Jos on esim. masennusta ja kroonista väsymystä siitä huolimatta, että T4V on ylärajoilla, voi olla, että elimistö ei osaa muuntaa tarpeeksi T4:ää T3:ksi, joka on kilpirauhasen aktiivinen hormoni. Ratkaisu löytyy Thyroxinin ja Liothyronin yhdistelmälääkityksestä. Liothyronin on synteettistä T3-hormonia, kuten Thyroxin on synteettistä T4-hormonia. Liothyronin vaatii Lääkelaitoksen erikoisluvan kerran vuodessa, eikä siihen saa Kelan korvausta. Se on sen verran harvinainen lääke, että monet tavalliset terveyskeskuslääkärit tuskin ovat siitä edes kuulleetkaan. Liothyronin maksaa noin 20e/100tbl, maahantuoja on Tamro. Reseptin saa varmasti helpommin kuin eläinperäiseen hormmonivalmisteeseen, mitä Armour thyroid on.

      Valitettavasti laihtuminen voi olla hyvin, hyvin vaikeaa,jos ei peräti mahdotonta kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivälle, vaikka lääkeannostelu olisi saatu kohdalleen. Tsemppiä yrityksellesi. Muista pitää aineenvaihdunta päällä nauttimalla päivän ruoka aamiaisella, kahdella pääaterialla ja parilla välipalalla.

      Tässä linkki englannin kieliselle kilpirauhassivustolle ja sen artikkeliin, joka käsittelee vajislaisen laihduttamista "Losing Weight with Hypothyroidism - How an Underactive Thyroid Can Affect Weight Loss":
      http://thyroid.about.com/cs/dietweightloss/a/losingweight.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      195
      2669
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      231
      2531
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2312
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      191
      1808
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1253
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1128
    Aihe