Venäläiset kello

automaatti haussa

Onko kokemuksia venäläisitä mekaanisista automaattikelloista kuten Vostok, Aviator, Poljot ja mitä niitä onkaan.

27

6738

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seiko

      Poljot oli ainakin ensimmäinen kello avaruudessa.

    • cccp

      Sain lahjaksi Aviator-kellon, 45mm halkaisijalla, vedettävä Poljot 3105-koneisto. Kello on hyvin viimeistellyn näköinen, koneisto toimii hyvin, heittoa n. 10sek/vrk. Manuaalin mukaan käy loppuun vedettynä käy 42h, mutta netissä monet ovat puhuneet jopa yli 60h:sta ja omani kävi kerran yhteen putkeen 56h.

      Poljot 3105 on riisuttu malli 3133-koneistosta, joka kävi aikoinaan avaruudessa kuten täällä yksi mainitsi.

      Harmi, että Wanhojen Waristen lisäksi mikään muu suomalainen liike ei myy venäläisiä kelloja.

      • kirppislöytö

        sattui kirppiksellä silmään Poljot Aviator AVW5839G1 traveller collection 10 ATM 40€:lla
        oli aivan pakko ostaa, sen verran tyylikkään näköinen. Käy jopa aikaa, laitoin kuukausi sitten sekunnilleen aikaan ja ei heitä ainakaan vielä yhtään :)


      • herääjo

        Se ei ole suinkaan harmi, vaan siunaus. 10 sek/vrk on naurettavaa ja osoitus surkeasta laadusta. Olet taatusti näitä Ladan kehujia.


      • Koneistoista
        herääjo kirjoitti:

        Se ei ole suinkaan harmi, vaan siunaus. 10 sek/vrk on naurettavaa ja osoitus surkeasta laadusta. Olet taatusti näitä Ladan kehujia.

        Oletko yhtään perehtynyt mekaanisten kellojen käyntiin? Vaikka ihan länsimaisten?

        Jokainen tietysti ymmärryksensä mukaan.


    • tsas

      Tyylikäs löytö. Kuvittelisin, että nykyään venäläiskellot tehdään pääosin Kiinassa tai jossain muussa Kaukoidän maassa.

    • pois käsistä...

      Itselläni punainen neuvostoliiton ajoilta oleva pöytäkello. Toimiva käy ajassaä Aion laittaa kirppikselle, paljonko laittaisin hintaa. On 50 luvulta, tuotu silloin Moskovasta.

    • Aito kelloharrastaja

      Nykyiset venäjän kellon ovat isoilta osin venäläisiä vain nimeltään, muuten niitä valmistetaan Aasiassa ja kaupataan venäläisellä merkillä. Tämä myös näkyy mallien hinnassa. Monella venäläisvalmistajilla löytyy, kyllä vieläkin venäjällä tehtyjä malleja (joista osa vain kasattu venäjällä ja osa oikeasti valmistettu siellä), ja näiden hinnat ovat selvästi saman merkin kiinamalleja tyyriimpiä (kuitenkin sveitsikelloja halvempia). Laadultaan "ryssäraudat" ovat siis ansainta tarkoituksessa tehtyä kiinakamaa ja paremmat mallit perus seikon tasoa. Vanhoja käytettyjä, oikeita neukkurautoja löytyy netin huutokaupoista yllinkyllin, hintahan noissa ei ole korkea, eikä ryssäraudoissa hinta koskaan kasva hirveän isoksi. Noista "halutuimmista" neukkukelloista taidetaan pyytää max joitain satoja euroja, ja sillon kellon täytyy olla erinomaisessa kunnossa.

      Itsehän jättäisin suosiolla moiset laadultaan kyseenalaiset vermeet pois (stallarit noita käyttää). Liukuhihnalla valmistettua massatavaraa = ei jatkoon. Itse luotan ajannäyttämisessä Clas Ohlsonin rakkaudesta lajiin -periaatteellaa valmistettuun Prologue-kelloon, jota ei hötkyilemällä ole tehty, kuten venäjän rautoja.

      • kinki vs. swiss

        Mistä osista laadukkaat Proloque kellot on tehty, sveitsiläisistäkö.


    • Prologue se vasta onkin tusinakamaa.... samaa mitä jokatoinen kellotehdas kiinassa suoltaa. Rakkaudesta lajiin voidaan olla montaa mieltä. Mielestäni noissa vanhoissa CCCP aikaraudoissa on sitä jotakin ja voisinkin ostaa sellaisen.

      • Aito kelloharrastaja

        Prologue ei mitenkään ole tusinakamaa vaan Clas Ohlsonin itsensä teettämää tavaraa heidän tehtaillaan.
        Kinki vs. swiss nimimerkille vastaan vielä sen verta, että ainakin omasta Prologuestani löytyy japanilainen koneisto. Hinta-/laatusuhde kellolla on lyömätön!

        Ja rakkaudesta lajiin periaate on Clas Ohlsonin yksi "tavaramerkeistä", tieto tästä löytyy heidän sivuiltaan:

        http://www.clasohlson.com/fi/c/ourbrands

        "Olemme tarkkoja omien tuotemerkkiemme kohdalla niin toteutuksen kuin hinnankin osalta. Koska omien tuotemerkkiemme kehitys- ja markkinointikustannukset ovat pienemmät, voimme tarjota teille laadukkaampia tuotteita edullisemmin hinnoin. Yrityksemme perustaja Clas Ohlson johti yritystä seuraavan periaatteen mukaisesti:

        ”Meidän tulee myydä kunnon tuotteita edullisin hinnoin asiakkaidemme eri tarpeisiin.”

        Juuri tätä voit odottaa omilta tuotemerkeiltämme. Niiden suosio kasvaa jatkuvasti asiakkaidemme keskuudessa, ja toivomme, että myös sinä pidät niistä."


    • Tietoaasiasta

      Vostok ja Raketa ovat ainakin edelleen venäläisiä.

      Uusista Raketoista ei ole kokemusta ainakaan vielä. Raketa Amphibia himottaisi mutta menee oman budjetin yli.

      Vostokeista taas on. Laatu saattaa vaihdella mutta itselle on tullut vain hyviä yksilöitä.
      Vaativat yleensä hetken käytön ennen kuin asettuvat. Tämän jälkeen käynti on ollut erittäin hyvää. Nyt ranteessa oleva on edistänyt vuorokaudessa 4 sekuntia.
      18mm rannekkeet ovat laadultaan todella nihkeitä ja 22mm korkeintaan siedettäviä.
      Lume (pimeässä hohtavuus) on parhaimmillaan keskinkertainen ja joskus jopa alle.
      Uudet automaattikoneistot maksavat alle 40€ jos joskus tarvitsee vaihtaa.
      Suomessa ei kannata huollattaa ellei tunne edullista seppää. Jos hajoaa ja kello miellyttää niin tilaa koneisto ja vaihdata koko hoito.
      Kellon ref numerosta kaksi ensimmäistä kertoo korimallin ja kolmas materiaalin. Kolme viimeistä kellotaulun. Esim. 420059.
      42 pyöreä perinteinen
      0 rosteri
      059 sininen "scuba dude"

      Ja näin saatiin vuoden vanha säie herätettyä. Jääpähän kuitenkin muuta matskua ketjuun kuin Prologue kakkaa.

    • VosAmp

      Minulla on kolme Vostok Amphibia-kelloa. Kokemukset niistä ovat pelkästään myönteisiä. Kelloja osaavat venäläiset tehdä, mutta rannekkeet olivat roskaa. Vaihdoin kelloihin uudet rannekkeet.
      Vostok-kelloja on tarjolla laaja valikoima, suuri osa niiden tauluista on sota-aiheisilla tauluilla, mutta löytyy fiksujakin malleja.
      Vostok-kellot on Venäjällä / Neuvostoliitossa olleet alunperin sotatarvikkeiksi luokiteltuja välineitä ja siksi niin luotettavia ja sukellukseenkin soveltuvia.

      • tätäPäivääKysytään

        kuinkahan paljon venäläisissä kelloissa on venäläisiä koneistoja? Taitaa olla lainamyllyjä, eikä ihan parhaasta päästä?


      • VosAmp

        Kokemuksesta tiedän Vostok-kellojen toimivan erinomaisesti. Pitävät aikaa hyvin sekä ovat kestäviä. Nykyään myös näyttävän näköisiä.
        Koneistot tehdää Primorskissa kuuluisassa kellotehtaassa.


      • nevähöörd

        "kuulussa kellotehtaassa", aika hauskasti sanottu.


      • Aapo2
        VosAmp kirjoitti:

        Kokemuksesta tiedän Vostok-kellojen toimivan erinomaisesti. Pitävät aikaa hyvin sekä ovat kestäviä. Nykyään myös näyttävän näköisiä.
        Koneistot tehdää Primorskissa kuuluisassa kellotehtaassa.

        Primorskissa? Siis entisessä Koivistossa Karjalan kannaksella? Ehkä hiusten halkomista yleispalstalla, mutta Vostok on ainakin tähän asti valmistanut koneistonsa itse tehtaallaan Chistopolissa Tararstanissa.

        Muuten olemme samaa mieltä. Hyviä ja luotettavia kelloja erittäin edulliseen hintaan. Itselläni on kuvan osoittama automaatti, jonka ostin Pietarista.
        http://www.nhtwatches.com/Watchesgallery/picture.php?/345/category/13

        Tulkoon myös mainituksi kaikille, että Vostok Europe on liettualainen yritys, jota ei pidä sekoittaa venäläiseen Vostokkiin.


    • laitanharkintaan

      Pitääpä seuraavalla Venäjän reissulla tutustua venäläiseen kellotarjontaan. Pidin edellisestä Pietarin reissusta kokemuksena, joten suuntaan varmasti Venäjälle uudelleenkin, en tosin enää Pietariin vaan kenties seuraavan kerran Moskovaan sitten. Venäläinen kello olisi sopiva tuliainen, sen saa salakuljetettuqa rajan yli ranteessa ilman tulleja ja alveja Suomessa.

    • Aapo2

      Jos olette Pietariin menossa, niin käykääpä tutustumassa liikkeeseen nimeltään Империя часов (Watch Imperium) osoitteessa Sadovaja 38 lähellä Sennajan metroasemaa. Väittävät, että näytillä olisi 4200 erilaista mallia. En ole laskenut, mutta tajuttomasti niitä kyllä on. Suurin osa sveitsiläisiä, mutta saksalaisia ja japanilaisia myös löytyy. Hintataso alkaen muutamasta kympistä tuhansiin euroihin eli jokaiselle jotakin.

      Venäläisistä merkeistä on saatavilla Vostok, Sturmanskie, Raketa, Pobeda, Nesterov ja RFS, liettualainen Vostok Europe sekä erikoisuutena valkovenäläinen Luch.

      Paikka on hieman hankala löytää, sillä kadulla ei liikkeestä näy mitään lukuun ottamatta pientä kylttiä Наручные Часы (rannekelloja). Kyltin kohdalla rohkeasti ovesta sisään, portaat toiseen kerrokseen ja vasemmalle myymälöiden ohitse käytävän päähän, josta liike löytyy. Oheisessa linkissä annetaan tulo-ohjeet kartan ja kuvien kera. Samalla sivulla löytyvät kuvat, tekniset yksityiskohdat ja hintatiedot kaikista kellomalleista, joten esivalinnan voi tehdä kotisohvalta käsin.
      http://www.alltime.ru/shop_petersburg.php

      Toinen varteen otettava kelloliike on ihan kulman takana eli Русские часы (Russian Watches) osoitteessa Gorokhovaja 34. Liikkeessä on useita merkkejä, mm. MakTaim, Poljot, Rekord, Slava, Vostok ja monia muita.
      http://spbwatches.ru/

    • Koneistoista

      Vostokit Tsitopolissa Tatarstanin alueella. On inhouse koneisto.

      Raketat Pietarissa. Inhouse koneistot.

      Slava - vaihtelee, sekä omaa jäämistöä ja tuontikoneistoja.

      Zaryat - sekä että. Myös Poljotin (MakTimen) 3105 ja myös kiinalaista.

      Luch (valkovenäläinen) - oma mekaaninen, myös Miyotaa ja japsokvartsia.

      Kaikenlaisia "tietäjiä" ja "arvelijoita" täälläkin liikkuu.

    • partajekkeri

      Venäläinen jousivoimatekniikka on kehittynyttä. Minulla oli venäläinen vieterivetoinen, sähköparranajokoneen näköinen härveli. Ääni oli kuin oksasilppurissa ja täydellä vedolla se jaksoi roheltaa hitaalla syötöllä karkeata partaani melkein minuutin. Jälki oli huonoa ja naamaa kirveli ajon jäljeltä. Lähinnä hupivekottimena sitä arvostin mutta kelpasipa vaan varkaan mukaan mökkimurrossa.

    • itellä huuto.netistä hommattu "amfibia"? KGB taululla, ei käynyt.
      nyt sain sen räpellettyä käymään, on siis automaatti koneistolla.
      mutta viisareita ei saa pyöriteltyä nupista, ei ikään kuin ota kiinni, välillä hiukan ottaa ja minuuttiviisari vähän liikahtaa.
      on ihan siistin näköinen muuten, mutta osaako joku sanoa mikä voisi olla vikana.
      ja olisko paha homma saada kuntoon?

      • Amphibia

        Amphibian nuppi (kruunu) sisältää pienen "kytkimen". Kuten vetäessä nuppia pitää vetää vähän ulospäin, siis todella vähän ja melko hellästi. Muuten akseli ei pyöri.


      • Amphibia

        Kertojan sitten, että oliko vinkistä apua. Mietitään sitten mitä muuta voisi olla.


    • jumissa

      Joo siis tiedän tuon"kytkimen" kyllä. eli akseli pyörii, mutta ei ikään kuin ota kiinni.
      ainoastaan tuntiviisari hieman liikahtaa, samalla nupissa tuntuu pieni vastus.
      Myöskään kellon käydessä ainoastaan sekuntiviisari liikkuu.

      • Amphibia

        To kuulostaa isommalta vialta. Akseli voi olla väärässä paikassa ja sen voi saada paikoilleen parin hammastikun avulla jos on tee-se-itse-mies. Jos viisarit ovat kiinni ja kruunu ei toimi niin saattaa olla, että joku on jo sohlannut siellä kunnolla.

        Uusi koneisto maksaa noin 35 dollaria ja näppärä mies vaihtaa sen itsekin.

        Suomessa ei kannata korjauttaa osien vaihtoa tarvitsevia töitä. Koko koneisto vaihtuu puoleen tuntiin osaavalta kaverilta.


    • DarkDante

      Itsellä ollut nyt pari vuotta Vostok Amphibia -automaatti käytössä, olen tykännyt. Hinta kun on 20 euroa, niin ei sillä hinnalla kelloa, johon ei tarvitse pattereita uusia tai vetää, paljon muita löydy. Ajassa tuntuu pysyvän hyvin, sen takia en ole ikinä mistään myöhästynyt. Ja kellotaulut ovat aikamoisia taideteoksia, ainakin jotkut. Eikä tule ihan jokaisella jampalla samanlaista vastaan ranteessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5480
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3507
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1632
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      203
      1579
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1048
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe