AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / matkaoppaat, Terhi

matkaoppaat, Terhi

104 Vastausta 11 349 Lukukertaa
Nelosen "Matkaoppaat" sarjan seuraajat. Terhi-päällikkö on naimisissa turkkilaisen hotellinomistajan kanssa. Olen itse asunut Kleopatra hotellissa (lähellä vesipuistoa) ja muissakin sitä lähellä olevissa hotelleissa. Olen nähnyt vaalean kauniin hoikan naishenkilön Kleop.hotellin ravintolassa, Oasiksessa kahden lapsen kanssa. Hänen kerrottiin olevan omistajan vaimo. Sain yht´äkkiä ahaa elämyksen, koska mielestäni tämä kaunis nainen oli Deturin Terhi. Olisi hauska tietää olenko oikeassa.

sarja muuten hyvä

ei jaksaisi enää katsoa Erjan kiroilua, naaman vääntelyä ja muutoinkin työnhönsä kyllästynyttä olemusta. Ei jaksa enää naurattaa Börjet, Svantet ja Håkanit...

katso

jotain jenkkiohjelmaa, niissä hymyillään koko ajan korvasta korvaan.

olin deturin matkalla

olihan viiminen reissu deturin matkoilla jos toi erja jatkaa siellä! hän on tosi epäkohtelias! ei tervehdi eikä juttele jos hänelle yrittää jutella .muut oppaat kyllä mukavia ja hymyileviä.pistä terhi toi erja ulos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

matkaoppaat, TERHI

Tarkoitus oli vain tiedustella Terhi-päällikön kytkentää Kleopatra-hotelliin. Ei aloittaa arvostelua k.o. sarjasta. Mutta jatkakaa kaikin mokomin.....

Lue

toka 3/2010 Menaisista juttu Terhistä :)

ei asiakkaista puhumiseen lupaa tarvita.......

Se on ihan normaalia, muissa ohjelmissa sitä ei vaan kuvata, mutta matkaoppaissa kuvataan. Mielestäni oppailla on oikeus ihmetellä miten sairaan vanhukset lähehetään kohteeseen yksin ilman huoltajaa... ja kun kuvauslupa on saatu niin se tarkoittaa että käytöstäsi myös voidaan ihmetellä kameroiden edessä.

Olet oikeassa

Kyllä Terhi on naimisissa Kleopatra-Hotellin omistajan Levent Alanyan kanssa ja heillä on kaksi lasta.

Terhi

Kiitos Annebaba. Ahaa-elämykseni siis osoittautui oikeaksi. Mukava jakaa tietoa toisten kanssa mutta vähän häiritsee nuo aivokääpiöt, jotka "älykkäine" kommentteineen tunkevat väliin. En tiedä mitä kiksejä he saavat noista älyttömyyksistä. Minusta osa heistä on hoidon tarpeessa!

Ootko oikeesti

sitä mieltä, että Terhiltä turkki sujuu?

Kyllä sujuu

Katso mitä olen kirjoittanut Terhi -enlannin kurssille

Luettu

Jos kohdepäällikön tärkein ominaisuus olisi paikallisen kielen hallitseminen, Terhi ei siinä hommassa olisi. Voihan se kuulosta sujuvalta, jos ei itse kieltä osaa, mutta kun osaa, niin ei se vaan ole sujuvaa.
Sinänsä nostan olematonta hattuani sille naiselle, että hoitaa asiat ja viis veisaa siitä miten puhuu vieraita kieliä.
Höpöhöpö. Terhistä en halua sanoa mitään, mutta hänen turkin kielensä on todella surkeaa.
Ja kuinkas sinua loukkasin? Etkö kestä kuulla totuutta?

Terhin mies

Terhihän on miestään kehunut suomalaisessa iltapäivälehdessä että hän rakastui, koska Levent on Alanyan paras pöölynkerääjä (dust blocker). Keräsi pölyhiukkasia hotellin sohvalta jolla madam istui.

Ala-arvoiset oppaat

Huh-huh mitä oppaita! Pullukoita ja epäsiistejä röökin vetäjiä. Tämä Terhi vääntää ja kääntää kaikki asiat ihan päälaelleen tapahtumia liioitellen ja dramatisoiden. Noille matkoille ei mitään hinkua.

Mitä hittoa?

Ottamatta muuhun tässä ketjussa kantaa, miten se että on pullukka, tekee oppaan ala-arvoiseksi?

Samaa

Mitä merkitystä onko opas pullukka vai langan laiha ? Ja taitaa ne laiheliinitkin röökiä vetää. Ja onhan ne töissä siististi pukeutuneita. Omalla asunnolla näytti kyllä aika sekamelska olevan, mutta kenellä nuorisolla tänä päivänä on kämppä putsussa....uskallan epäillä että aika harvalla.
Sitä kyllä ihmettelen, että kaikissa hotelleissa ei ole säilytystilaa vaatteille. Viime vuonna oltiin Kleopatra Aytur hotellissa Alanyassa ja siellä oli vain eteisessä kaappi jossa tanko ja muutama henkari... pidettiin vaatteet matkalaukuissa koko ajan....todella ärsyttävää.

Heh

ovathan he töissä siististi pukeutuneita?? no kai ovat kun uniformu on pakollinen. ja joillakin niissäkin se paita repsottaa jos jollainlailla.itse olen oppaana myös työskennellyt ja voin sanoa että kyllä sen kämpän pystyy siistinä pitämään mikäki siihen on vähänkään mielenkiintoa.kysehän on kuitenkin omasta kodista. Terhi ei ole paras kohdepäällikkö, ja liiottelee asioita. Erjasta en edes tiedä miten on oppaaksi päässyt. Luultavasti heillä ei ole mitään rimaa kuka pääsee kuka ei. Työt ja asiakkaat häntä ei ainakaan kiinnosta vaan ryyppääminen.ja vielä jostain kuulin että Terhi otti Erjan todella mieluusti töihin! huh huh.....no joo....katsokaa te vain sitä ohjelmaa.Minulta meni jo maku.ja matkustakaa vain Deturilla...pääsette tekin haukuttavaksi toimistolle.

Matkustan

Olen matkustanut ja matkustan jatkossakin Deturilla mutta myös muillakin. Osaamme kyllä käyttäytyä matkoillamme, ettei ainakaan sen takia tartte toimistolla meistä juoruta. Ja mitä sitten jos puhuvat takanapäin...tiedän että täällä Suomessakin jos käyn jossain toimistossa valittamassa ....puhuvat kyllä varmaan minusta kun lähden ....niin se vain menee. Ohjelmassa on varmaan tarkoituskin liioitella asioita..
Terhin suhtautuminen asioihin ei näemmä ole maailmalla muuttunut! Hän sai jo aikoinaan Tilastokeskuksesssa toimiessaan pienestä ohjelmamuutoksesta aikaan suuren haloon. Apuun tarvittiin mies jos toinenkin tälle "herrojen eevalle", kuten hänet silloin tunnettiin.
Työyhteisö huokaisi helpotuksesta, kun hän lähti maailmaa valloittamaan.
Hyvin näyttää pärjänneen!
oliko pukeutumistyyli jo tuolloin sama, eli mustat imaamin housut?

englanti kotikielenä

Terhi on itse kertonut, että puhuu miehensä kanssa kotona englantia - "että lapset oppivat kolmannen kielen" :-DDDDDDD
Terhi puhuu lapsille suomea, mies turkkia.

ASIAKASPALVELIJAT

On todella olluut suorastaan kamalaa katseltavaa ja KUUNELTAVAA,miten ja millä asenteella oppaat ASIAKKAISTAAN puhuvat ja ilmehtivät. Uskon että tv-ssä näytetään vain osa. Erja,joka selvästi ei sovellu asiakaspalveliaksi olisi sekä asenteensa kielenkäyttönsäsekä tressinsietokykynsä vuoksi hyvä tarkistaa motiivit tuohon työhön. Koin suurta myötähäpeää,kun katsoin heidän tapaasa hoitaa vanhojen sairaiden miesten Börje,Håkan ja keitä heitä siellä olilaan on Itse en tämän dokumentin jälkeen tule käyttämään Detuur ruodittu vailla kaikkea kunnioitusta . Tuontapainen tiimikultuuri leviää helposti kaikkiin,eli asiakas on aina kun jotakin tapahtunee se jota moititaan,morkataan ja vähätellään Ei kannataisi haukkua ruokkivaa kättä.Eikä kohdella asiakaista edes seläntakan kun he olisivat jotenkin liikaa koko matkaoppaan työstä,joka on oletan työ jossa stressin,muutoksen yms sietäminen on hyvin merkittävässä osassa. Onhan siellä myös oppaita joilla on asenne kunnossa,tuo paikallinen mies,ja pari muuta nuorta naista. Ja Terhi on ihan sama kuinka kapula turkkia puhut.kunhan puhut ja asiat selviävät. Itse en jatkossa lähde Turkkiin teidän matkatoimiston kautta sen verran ottaa pattiin mitä näen ja kuulen..........

PAHOITTELU

Huomaan että muutama virhe on päässyt edelliseen tekstiin,mutta asia on kyllä esillä.
juuri kipsin kädestäni saannut pois,joten käpälä tekee mitä haluaa.

luuletko sinä..

"Turkissa usen", että muiden matkanjärjestäjien oppaat eivät arvostele asiakkaitaan heidän selkänsä takana. No ihan varmasti ja tosi kovin sanoin. Oletpa typerä. Ehkäpä itsesi olisi hyvä kouluttautua oppaaksi käsittelemään nämä Håkanit ja yksinmatkustavat jauhopäät. Koko Terhin tiimille peukkua ylös, ootte mielettömiä!

Pitäisivät

mölyt mahassa! Pitääkö mielipiteensä julistaa kaiken kansa töllisteltäväksi. Ja Suvi Suvi, siinäkin näki kuinka paljon hän välitti turisteista, kun pyyhälsi kotiin syömään ja turistit odottivat hotellilla. Sehän oli juhlien jälkeinen päivä, ettei vaan olis tullut otettua liikaa??? Jos opas ei osaa noissa olosuhteissa syödä ja juoda vettä riittävästi, kannattais miettiä kahdesti ennenkuin lähtee koko hommaan. Ja tuolla menolla ei kohta tarvitsekaan mennä kun turistit kaikkoaa. Ei ne montaa kertaa turhaan odottele, yksikin kerta saattaa olla liikaa. Niitä matkanjärjestäjiä kun on, luojan kiitos!

Anna mun kaikki kestää

Siis minkälaista lastentarhaporukkaa matkustaa ulkomaille? En yhtään ihmettele, että joskus oppaidenkin mitta on täysi.
Niillä parilla hassulla kerralla kun olemme matkustaneet charter-matkoilla emme ole tarvinneet opaspalveluita...miksi ihmeessä pitäisi kun pystyy itsekin hoitamaan asiansa.
Matkustajien joukossa tuntuu olevan näitä, jotka lähtevät sinne valittamaan, olemaan tumput suorina eivätkä taivaan tähden käytä päätään.
Ei jokaiseen pikku ongelmaan tarvitse oppaan apua, vaan voi itsekin improvisoida. Jos ei puhu kieltä, niin hankkii sanakirjan (mikäli osaa lukea) ja selvittää asian.
En ymmärrä miksi kritisoidaan stressaavan työn tekijöitä - meikäläisellä palaisi käämit hyvin nopeasti.

Opas on turistin turva

Eli kysymykseen minkälaista "lastentarhaporukkaa" matkustaa ulkomaille? Voin vastata,että vauvasta vaariin sitä porukkaa matkustaa.Koko elämän kirjo on asiakkaina matkatoimistoilla.
Teille on siis suureksi kunniaksi luettava,että olette ns.tavallisia tallaajia,jotka viettävät matkansa omissa oloissaan ja omilla reissuillaan,eivätkä häiritse oppaiden rauhaa.
Toivotaan,että kun ikää tulee lisää ja mahdollisesti alkaa dementia tai alzheimerin tauti painamaan päälle,niin osaatte edelleen asianne hoitaa ja improvisoida samaan malliin :)
Jos kaikki ihmiset olisivat yhtä päteviä,niin eihän oppaita tarvitsisi kukaan.
Tilattaisiin vaan lennot ja hotellit netistä ja reissuun.

jos

on dementia tai alzhaimer niin lähiomaisten pitäisi pitää huolta että henkilö ei saa matkusta yksin.ei omaisten vastuuta voi siirtää matkatoimistolle sillä verukkeella että onhan kohteessa OPPAAT.

Ahaa

Mitäpä jos omainen asuu muulla paikkakunnalla,eikä tiedä että kyseinen henkilö on suit sait sukkelaan lähtenyt reissuun.Mitä siis tehdään?
Opas on silloin se lähin omainen ja piste!!!

joopa

,eikös dementia ja alzhaimer potilaat yleensä asu laitoksessa tai sit on omaishoitaja. ei varmaan yksin osaa varata ja lähtee matkalle. onhan tuo edesvastuutonta omaisten (tai kenenkään) auttaa tälläinen ihminen yksin matkaan joka ei pysty edes itsestään huolehtimaan. tietysti jos perintöä odotettavissa...
vanhukset olisi mielissään jos pääsis edes kerran kesässä ulkona käymään..

onneksi ite en tarvii matkoillani näitten varaomaisten (matkaoppaat) palveluita, koska olenhan vielä nuori ja komea.... tai ainakin komea..
nimimerkki :marlindin kanssa samaa mieltä.

detur sucks..että repikää siitä..
Detuur das not sack!

Juu sack!
Miksi yksinmatkustavat ovat jauhopäitä
E se nyt niin ole. ihmiset lähtee lomalle ja mieli on eri moodissa. matkaoppaat pitävät matkailijat jonkinlaisessa stanssissa ja niiden ymmärryskyky ja ongelmien ratkaisukyky pitää olla maksimissa. ei sinne pissapäitä saa päästää. tämänpäiväinen ohjelma 10.3.11 suomessa oli todella positiivinen. hauskaa! Maailman paras opas on silti olut opas Ollikainen, Play del Carmen 2006. Ottakaa mallia.

Kuulisitpa sairaaloissa

miten siellä henkilökunta puhuu ''asiakkaistaan'' . sitä kutsutaan mustaksi huumoriksi ja sillä jaksetaan taas seuraavaan päivään. siinä ei ole mitään henkilökohtaista. ihmisten kanssa tekemisissä olevat ammatikseen ovat niin raskaan työn tekijöitä, että heille sallittakoon huumorinsa. vaikka sinä pidät itseäsi fiksuna ja täydellisenä, niin sinultakin puuttuu täysin itsellesi nauramisen taito, ja sun kaltaiset ihmiset tekee just kyseiset ammatit raskaaksi kestää.
ja tv-ohjelmissahan liiotellaan, eikö se tullut mieleesi, että saadaan herkullisempaa katsottavaa.

näin on

näinhän varmaan on mutta kuinka moni teistä haluaa sen noin julkisesti näkyvän ja kuuluvan.tuskin kukaan sairaalassakaan nimenomaan potilaiden vieressä ja kuullessa alkaa tätä "mustaa huumoria" puhelemaan ja haukkumaan ja pilkkaamaan muita potilaita.
utta eiköhän tässäkin tapauksessa matkatoimisto ole laskenut kumpi on arvokkaampaa; saadut ilmaiset minuutit julkisuudessa vai oman henkilökunnan julkinen kuva ja pilkka jota he varmaan tällaisen ohjelman jälkeen kokevat. mutta ei kait silä ole väliä

Terhi

Ai äm pritti suur tät mai zildren speek peter inglis tän juu,ääääshoul!
juu duu nat tel mii wot tu duu! Ai spiik perfekt toork änd ingliss juu faker! maderfaker
hrll hoor!
Hei! Menkää a nähkää maailmaa. Älkää ottako mukaan näkkäriä ja hernesoppaa, niitä ehtii saamaan kotonakin!
ei kelpaa kuka vain, jos kukaan, mutta erja kelpaa oppaaksi hirveällä käytöksellään...
vaikeaa se asioiden hoito siel deturil kyllä on. hain sinne työharjoitteluun, ja kyl on vaikeita ihmisiä. hitaita vastaamaan sähköpostiin, ei voida mitään sanoa suoraan ja paras tämä että soitin ja pyysin terhiä, jonka kanssa olin viestitellyt sähköpostitse, niin puhelimeen, ok ei tavoitettavissa, soita tunnin päästä uudestaan. soitin, niin hirvee haloo siellä päällä, terhin ääni taustalla, joo ei terhi tavoitettavissa, mikä on sähköposti osoitteesi, pyydän terhiä laittamaan sähköpostitse viestiä.. en kylläkään ollut vastannut viimeiseen terhiltä saatuun viestiin sillä ajattelin että paras ja selkein kun soittaa suorilta, joten voitte arvata laitoinko sitä viestiä soiton jälkeenkään..
:D :D
Kyllä nykyään saa ihmisiä ihan haukkua täällä julkisestiihan nimillä, ihmettelen, etteivät poista tuollaista arvostelua.

En ole koskaan hyväksynyt sitä, että ihmisten ammattitaitoa arvostellaan ulkonäön perusteella. Ja jos on tarvetta täällä palstoilla arvostella jonkun toisen lihavuutta, yleensä ulkonäköä, niin kehottaisin katsomaan peiliin. Joku näissä kahdessa matkaoppaassa ärsyttää, olisikohan se sitten se, että ovat suosittuja ja pidettyjä?

Olisi niin mukava nähdä teidät täydelliset samassa työssä, olisitte varmasti paljon parempia kuin Erja ja Terhi.
Erja on monen suoikkiopas.... eli käytös ei ole ihan hirveetä...... Ei Terhi välttämättä ole tavoitettavissa, vaikka ääni kuuluukin :D Hoitaa toista asiaa.... puhuu puhelimeen..... yms. hänelle tulee varmaan hirveästi kyselyitä esim. harjoittelupaikoista yms. 18.4.2011 esitetyssä jaksossa hän kertoi, että muutamassa tunnissa oli tullut 123 sähköpostiviestiä. Hänellä on muutakin tehtävää kuin vastata sähköpostiin.

Ei ihme että et ole päässyt kun olet lopettanut viesteihin vastaamisen......
Terhi tuntuu olevan perus nega valittaja ämmä. Erja on tyypillinen suomi-valas joka on jatkuvasti naama norsun#@*¤lla. Marmariksessa oleva Anne sen sijaan vaikuttaa erittäin mukavalta ja näyttääkin ihan hyvältä. Häntä voisi katsella vähän pidempäänkin. Turkkiin en kyllä välttämättä lomalle lähtisi.
No Annea varmaan saat katsella lisää ensi kaudella Matkaoppaissa. Ainakin kovasti tuo Anne Bulgariassa ja Anne Marmariksessa näyttää samalta ;)
Kyllä varmaan Annekin joskus suuttuu, varsinkin, jos matkalle sattuu Håkänin ja Börjen kaltaisia tapauksin....... Erja kun on tahtomattaan joutunut hoitamaan näitä usein (eikä se johdu ammatinvalinnasta vaan turisteista, eli periaatteessa ei kuulu matkaoppaan perustyöhön vaan ikäviin lisämausteisiin). Jos turistit nauttisivat lomastaan ilman viinalla läträämistä niin oppaillakin olisi huomattavasti helpompaa... sairaita matkustajia kun sattuu varmaan väähemmän kuin humalassä örveltäjiä. ja Jos sairailla olisi huoltaja niin ei kaikki kaatuisi oppaiden niskaan....... heillä kun on töitä muutenkin......
Erja ja Terhi on aivan parhaat! Erja mieletön tyyppi ja Terhi ehkä Suomen upein nainen!
Seuraava kausi ei voi olla sama kun he puuttuvat:( :(
buahaha kylläpäs on taso pudonnut jos Terhi on Suomen upein nainen...

toisaalta, perinteisen turkkiin matkaavan, tuulipukuisen suomivalaan naisihanne-asteikolla voisi hän hyvinkin olla täysi kymppi ...

bät ai tink teer aar naiser vimen äut teeer, nat ounli in töörki
Erja on koko sarjan paras tyyppi ja tosi hyvä opas livenäkin.
"Suomem upein nainen " on ilmeisesti niin köyhä ,ettei rahat riitä edes kampaajalle,vai eikö turkissa ole kunnon ammattitaitoista kampaajaa.
On varmaan ja Terhi käykin usein (ainakin seiska (7/2011 s. 38) -lehden mukaan. Kuitenkin voin kuvitella, että hänen huiksensa on sen tyylistä laatua joka rasvottuu helposto. Varsinkin Turkin ilmastossa.
Onko Terhillä muuta vaatetusta kuin ne burka-kaavusta revityt mustat rättihousut?
ainakin eilisessä jakssossa hänellä ei ollut niitä samoka housuja.... vaan siniset farkut...... voi olla, että on näin ollut jo aiennim, mutta eilen vasta huomasin asian.....
ilmeisesti käsky käynyt haaremin yli-kalifilta, niin pakkohan ne on vaihtaa
On varmaan.... se on hänen ns.työasu..... onhan oppaillakin uniformut..... kohdepäällikköä ei btarvitse asiakkaiden tunnistaa niin siksi uniformua ei ole.....
onko kukaan ollut Deturin matkalla hotelli Oscarissa Ei nämä oppaat ohjelman perusteella ole sen ihmeellisempiö kuin muillakaan Ihan ok
Kaikki oppaat ovat ihan hyviä, mutta Terhi on kyllä aivan paras. Hän hoitaa asiat jämäkästi silloin kun tarttee, mutta luo myös hyvää työilmapiiriä luontaisella huumorillaan. On mukava katsellakin :) Propsit myös siitä, että uskaltaa käyttää enkkua ja turkkia rohkeasti asiakkaiden pulmia ratkoessaan. Jatkakaa vaan samaa rataa!
aasiakas.net

siellä totuus
En koskaa tulisi matkustamaan deturilla. TV ohjelmasta jo näkee että on huonot oppaat ei mitään matkajärjestäjä koulutusta. Sinne vain pääsee hakemalla töihin. Kun taas aurinkomatkoilla koulutus kestää pitkään ja vaatimukset ovat kovia. tässä on linkki http://www.aurinkomatkat.fi/yritysinfo/oppaaksi-aurinkomatkoille valitsen aurinkomatkat aina kun on mahd
Älä nyt naurata,kurssin hinta vain ja ainoastaan vaivaiset..600e.. ja oppaan palkkahan aurinkomatkoilla on tunnetusti pohjatasoa eli matkanjärjestäjistä huonointa.
Ilmapiiri huono jne.kuule ei se kotimaisuuskaan aina ratkaise.
Helppo kirjoittaa,kun ei todellisuudessa tiedä mitään.
Matkusta sinäkin edellinen kirjoittaja,jos jonakin päivänä saat tarpeeksi kasaan että pääset vaikka viikoksi vain Turkkiin..se vasta olisi sinulle uutta.
Sitä ennen tyydy vaikka katselemaan ikkunasta ulos ja laskemaan ohiajavia autoja.
Aurinkomatkojen oppaan alkupalkka on korkein Suomen matkatoimistojen oppaiden palkasta! Palkka saattaa olla pohjatasoa, mutta mitä sanot Finnmatkojen 800 eurosta?

Mitä tiedät ilmapiiristä? Oletko ollut kaikissa kohteissa tutustumassa Aurinkomatkojen oppaisiin? Minä en ainakaan ole, joten en voi yleistää.

Aurinkomatkat on ainoa, joka maksaa eläkemaksut Suomeen, muut eivät todellakaan maksa.

Joten älä sinä naurata!
Onko aurinkomatkoilla sama palkka joka kohteessa? Deturilla ainakin alanyassa oli 450 euroa...... asuminen ilmaista....... Olisi kiva tietää että oliko palkka kaikilla oppailla sama, vai vähennettiinkö nasumiskulut suoraan palkasta? Janni ainakin sanoi, että alanyassa palkalla pärjää? Asuu tietääkseni vuokralla. Ihmettelen vain että miten voi noin pienellä palkalla pärjätä? Pakko hänen on saada suurenpi summa kuin 450 euroa.

Muut järjestötö saattavat maksaa eläkettä kohdemaahan, vai maksavatko? Kiinnoisi tietää.
Aurinkomatkat sentää pärjää ilman tv ohjelmaa kuten detur ei. Se kertoo jo laadusta. Aurinkomatkat sentää on suomen suurin matkanjärjestäjä ja kuuluu finnair korseniin kun taas detur on turkkilainen huono jota ihmiset haukkuu huonoksi
Itselläni on kaksi huonoa kokemusta Aurinkomatkoista, vaikka onkin SUOMALAINEN firma.
oppailta saa hyvin
Nelosella syksyllä esitetyn ohjelman yhteistyökunppani oli Aurinkomatkat..... Ohjelmassa kuvattiin kahta opasta työssään..... Että kyse ei ole pärjäämisestä, vaan oppaan työstä kertomisesta.
Ilmeisesti Matkaoppaiden Terhillä on ammatissa hyvä maine, koska hänet on nimitetty kesäkuun 2011 alusta Deturin paikalliseksi johtajaksi. Olihan jo hänen ollessaan kohdepäällikkö, tärkein ominaisuutensa turkin kielen hallinta sekä taito johtaa 29 oppaan laumaa ja hoitaa yhtiön asioita hotellien ja viranomaisten kanssa. Siinä ei tuolla kaivatulla peruskoulun englannilla pärjätä, mistä niin moni kirjoittaja on urputtanut.
Missä tuo paikalliseksi johtajaksi nimittäminen mainitaan? Mitä tarkoittaa käytännössä? Turkin pomo? Kuka on alanyan kohdepäällikkö nyt? Ketähän oppaita työskentelee Deturilla Alanyassa?
pitkään ollut melko varma, että tämä annapebaa on Deturin opas.
ai tink juu aar dzast dzelös of mai ekselent inglis änd juu dount iivön spiik töörki
Kysyin ihan piruuttani eräältä turkkilaiselta tutultani mitä mieltä hän on Terhin ns, "turkin kielen hallinnasta". Hänen mukaan suoltaa kieltä huonommin jopa kuin tankero-englantiaan.

Ihan tiedoksi vain.
ottamatta kantaa Terhin persoonaan, sanonpa taas kerran, että Terhin turkin kielen taito on todella surkea. Et itse ilmeisesti kieltä osaa koska kantti kestää toistuvasti puolustella onnetonta kielitaitoa. Kuten joku jo sanoikin, turkin kielensä on surkeampaa kui tankerro englantinsa.
Ainakin Matkaoppaat sarjan perusteella Terhi tuli toimeen niin turkin- kuin englanninkielellä. Se on pääasia. Turkinkieltä en ymmärrä mutta englantia Terhi puhuu sujuvasti vaikkakin omalla murteellaan mutta väliäkö hällä? Veikkaan, että Terhillä on senverran vahva itsetunto ettei hän moisia mieti. Muutenkin hän on mainio persoona juuri siihen työhön, jota hän tekee.

Matkaoppaat sarjan perusteella olisin mielelläni käyttänyt Deturia mutta sain haluamaani aikaan edullisimman matkan Aurinkomatkoilta. Eipä minulla tosin ole ollut valittamista Aurinkomatkojen tai Finnmatkojen oppaistakaan. Parhaisiin "oppaisiin" olen törmännyt Kristina Reginan risteilyillä. Siellä koko miehistö hoitaa oman työnsä ohella oppaan hommia. Upeata sakkia koko porukka.
Niinpä. Kyllähän sitä voi toimeen tulla, mutta sujuvuus on eri asia.
Mutta toimeen tuleminenhan se onkin tärkeintä....... sujuvuus tulee hyvänä kakkosena.......kauheaa kun suomen kieltä puhuva Ruotsistalähtenyt mies sanoi, että opas ei osannut KUNNOLLA ruotsia! Pääasia että puhe oli ymmärrettävää....... sujuvuuteen kun vaikuttaa niin monet tekijät........
akan englannin kielen taito on täysin ala-arvoinen.

T. 20 vuotta UK:ssa asunut
Kauheaa kuunneltavaa minunkin mielestäni, mutta luultavasti tuolla tyylillä tulee Turkissa paremmin ymmärretyksi kuin täydellistä englantia puhuva. Eikä se hääppöistä ole ollut joidenkin oppaidenkaan kouluenglanti, mutta Terhin kimpussa täällä ollaan.

Yksinkertaiselta hänen turkkinsakin kuulostaa, mutta jotenkin asiat selvittää kuitenkin.

Suomalaisilla tuntuu olevan edelleen se ajattelu, että pitäköön suunsa kiinni, jos ei täydellisesti osaa. Kommunikaatiossa on kyse paljosta muustakin kuin kielen hallinnasta.
Kerrassaan ällöttävä nainen. Kiipijäluonne, eli on muutamalle ihmiselle kiva (pitää suojahenkilöitä) ja muita kohtelee kuin roskaa. Tyypillisiä psykopaatin oireita. Jo ensimmäsitä kertaa kun kyseinen henkilö ilmaantui televisioon aistin hänestä epämiellyttävyyttä. Tuollaisia ihmisiä on ja valitettavasti usein johtoasemissa. On siinä turkkilaisella miehellä kestämistä, vaikka mitäpä ne ei valkoisen naisen eteen tekisi.
Olisko aiheellista ilmoittaa poliisille tällaiset kommentit. Joose voisi kirjoittaa omalla nimellään, kun on niin varma asiastaan. Tämän tyyppinen kirjoittelu lienee ns. vihapuhetta. Psykopaatiksi haukkuminen? Lienet asiantuntija diagnoosin määrittelyssä? Samoin anna beban kielenkäyttö on ala-arvoista ja sivistymätöntä. Helppo piiloutua nimimerkin taakse , hävettänee itseäänkin. Toivottavasti Terhi lukee kommentit ja toimii.
Minä luulen ettei Terhi näitä sivuja lue ja jos sattuu lukemaan ei paljoa moisista kirjoituksista välitä. Ihan turhaan täällä häntä mollaavat. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. :)
Eihän tällaista nimitystä voi ainakaan Matkaoppaat-ohjelmassa ilmoittaa, koska nyt on menossa 1. kausi, eli 2009 kuvatut osat. Nuo Terhin turkinkieltä moittivat henkilöt voivat varautua siihen, että kun ohjelma siirtyy 2. kaudelle, eli vuodelle 2010, niin joissakin pätkissä Terhin annetaan puhua myös turkkia. Ja kun kauden 2 ohjelmat alkavat, niin tuo Antti P Kangasalalta voisi harjoitella uuden, lähes turkkia muistuttavan kielen, koska meidän suvussa vain 9-vuoitias puoli-turkkilainen tyttö saa hiukan selvää noista hienouksista. Uutta kohdepäällikköä ei Terhi ollut vielä nimittänyt, kun lähdin kesäkuun lopussa kotimaahan lomalta. Turkkilaisen yrityskulttuurin mukaan, jos Terhi nimittää jonkun oppaan uudeksi kohdepäälliköksi, eikä tällä olekaan sopivia edellytyksiä tehtävän hoitamiseen, niin hänen pitää erottaa tämä henkilö, koska opasta ei voi siirtää takaisin entiseen tehtäväänsä. Tällaisessa tapauksessa haitta on kaksinkertainen, hyvä opas menetetään ja yhtiöllä ei ole uutta kohdepäällikköä.
haaveilee jostain Antista.

Outo tapaus.
Tämä Antti on varmaan Suomen tai ainakin Kangasalan viisain mies. Silloin, kun Matkaoppaat alkoivat, niin hän osallistui kaikkiin keskusteluihin tuolla älykkäällä kielellään. Ja kun hän on niin fiksu, hän laittoi tänne linkin Facebookiin, jonka tarkoituksena oli perustaa ryhmä, joka "Opettaa Terhille englantia". Kun Facebookissa ei voi esiintyä rekisteröimättömänä, niin linkin päässä oli nimi ja kuva osoitteineen, siitä tuli tämä Antti. Ja sitten turkin kielen lyhyen oppimäärän pätkä: anne = äiti, baba = isä eli annebaba on isoisä. Seuraavalla kerralla voin lisätä sinun sanavarastoosi jo vaikkapa kaksi sanaa.
:)
oot väärässä. Turkin kielessä isoisä, olipa kumman vanhemman isä tahansa, on dede. Annebaba ei tarkoita mitään. Baba anne ja anne anne taas ovat nimitykset isän äidille ja äidin äidille.
Näitä keskusteluja Oppaista on turha täällä jatkaa , jokainen heistä yrittää hoitaa duuninsa hyvin kuitenkin , itse menen lomillani lomalle , en arvostelemaan Oppaita!!!
Ihmettelen täs että miten tämä Terhi Alanya opettaa lapsilleen miehensä kanssa englantia ku ei osaa sitä itsekään. Olisi viisasta ainakin käydä kielikursseilla ja opetella englannin ÄÄNTÄMINEN. Tulee mieleen miten itse äänsin sanat ensimmäisen kerran koulussa.
Ihanaa! Talvi on pelastettu. Matkaoppaat -sarja alkoi!
Oikeasti ohjelma ja ohjelmassa esiintyvät oppaat ovat kuin perheenjäseniä, ihania sellaisia!

Lämpimiä terveisiä kaikille!
On tosi mukavaa taas tutkailla Matkaoppaat sarjaa Alanyasta. Noh, hiukan kyllä alkoi surullisissa merkeissä suomalaisen miekkosen osalta. Oppaissa paljon uusia kasvoja, tosi sieviä. Tunisia osio ei kyllä minua kiinnosta yhtään, mutta on varmaan niitäkin jotka siitä pitää.

Syksyllä taas mennään pariksi viikoksi Alanyan lämpöön nauttimaan!
Kiitos sarjan tekijöille. Oppaille jaksamista meidän matkaajien hyysäämisessä <3 !
Jos kahta maata pitää seurata samaan aikaan niin olisivat edes laittaneet.
jokatoiseen jaksoon Tunisia ja joka toiseen Alanya.
Ärsyttävää kun pompitaan maasta toiseen kokoajan.
No sehän kait johtuu siitä, että mukana on kaksi Bulgarian jakson opasta, jotka saivat lemput kun Alma meni konkurssiin ja siirtyivät Deturille; toki heitäkin pitää vähän näyttää kun ovat jo saaneet kokemusta tv-esiintymisestä ja naamatkin on kansalle tuttuja. Mitään muuta syytä en tuohon Tunisiaan kyllä keksi.

On vain ikävä tapa millä sarjaa kuvataan. Varmaan tyyli on tarkkaan mietitty ja hyväksi havaittu, mutta jotenkin on karsea katsella kun ihmisiä nolataan (tai nolaavat itsensä) ja miksi ihmeessä pitää kuvata niitä kaikkein surkeimpia luusereita, on kait siellä muitakin ihmisiä sentään.

Paljon enemmän voisi panostaa maisemiin ja ympäristöön, noita oppaidenkin naamoja näkee ihan liikaa ja monille kyllä tilanne on noussut hattuun ja poseeraukset lähinnä ärsyttää.

Mutta eihän sitä tarvitse katsoa, totta.
Eihän kaikkan tarvitse ihan tosissaan ottaa ,kyllä oppaat vähäsen liijottee asioista ja jopa keksittyjä tarinoitakin on mukana .Älkää kaikkea uskoko.
On ihan sama ovatko keksittyjä vai tosia, mutta mieluummin katsoisi vähän tasokkaammalla tyylillä tehtyä ohjelmaa.
Sarjaa olisi kivempi katsoa, jos keskityttäisiin positiivisiin kokemuksiin ja tavallisiin turisteihin. Ei ole kivaa seurata alkoholistin itsemurhayrityksen jälkihoitoa. Onneksi oli hääpäivän viettoakin. Ja Tauski laulamassa epävireisesti ;). Ja tosiaan se, että pompitaan maasta toiseen niin nopeasti vähän häiritsee. Muuten Turkin oppaat on entisiään, Terhillä hauska uusi kampaus. Turkin-oppaat on jostain syystä mielenkiintoisempia kuin nämä Tunisian.
Eihän ajat sitten tehtyyn sarjaan voi enää mitenkään vaikuttaa, mutta vähän ärsyttää nuo Tunisian oppaat, eivät ole ilmeisesti onnistuneet saamaan ketään turistia ohjelmaan joten pitää esittää itseään. Mutta onko tuo Tauski oikeasti laulaja? Ja jos on, miksei järjestetty musaa laulun tueksi, todella meni vähän epävireisesti.
Tunisian oppaat voisivat opetella ruotsin kielen, samoin myös Turkin oppaat,
som kunde lära sig ett och annat tack vare de svenska kollegorna
Muutenkin tuon alkoholistituristin kohdalla ajattelin, kun se vietiin sairaalaan, että mikähän bisnes tähän liittyy ja arvasin, ettei matkavakuutus sellaista korvaa. Hirveä summa maksettavaa, vaikka se saatiin tingittyä alle 2000e. Aika hankaliin tilanteisiin oppaana törmää, en tiedä, miten tuollaisessa tilanteessa pitäisi toimia, jos juoppo yrittää tappaa itsensä eikä sukulaiset halua auttaa...
Todennäköisesti olet oikeassa,jos vaalea nainen oli kaunis ja matkaoppaiden Terhin näköinen...Sukunimi on Alanya. Ei voi erehtyä! T:a.surakka
Hirvee paskaläävä toi tunisia :DD Noh hyvä että näyttä telkkarissa kunnolla millasia kohteita sitä voikin olla.
haaveili taas tänään nuoresta arabista.

Taitaa olla kova kone:)
Oi toivottavasti kukkan ei koskaan tule kuvaamaan terveydenhuoltoalan taukotiloihin... Siitä se haloo vasta syntyiskin! Kesyjä ovatten matkaoppaiden jutustelut asiakkaistaan...
Vapuksi Alanyaan 8:s kerta ja 2 kertaa Marmaris.Tunisia,Bulgaria,Ingles käyty.Mutta Alanya ehottomasti paras.Deturilla ja Fin matkoilla aivan sama.Paikka on jo niin tuttu että...Ihanata ALANYA
Kyllä, Alanya on paras paikka.
http://kiinteistoalanya.blogspot.com/
Mistäpäin Suomea Terhi on kotoisin?
 /   /  /  /  /  / matkaoppaat, Terhi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta