AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / helppo kiljun teko ohje?

helppo kiljun teko ohje?

68 Vastausta 45 655 Lukukertaa
heittakääs joku helppo kiljun teko ohje että saa vappu juomat tehtyä =o)
ja se tulis omiin tarpeisiin =o)

Tenu

Piks Poks-hiivaa (joku pika hiiva kaupasta, käy pari päivää)
sokeria
hetelmiä (omena)palottele
vettä

Paa sekasin ja käytä käymisastiassa (ämpäri, sanomalehti päälle) pari kolme päivää -->pullota

Ei herkkua, mutta menee päähän, saattaa haista!

hei

ei nyt ihan liity asiiaan mut saako kilju käydä enemmän kuin kaksi viikkoa tai siis mitä sille alkaa tapahtua?
Etikkaaha siintä tulee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TW;;;;;;;;eikka kemist

molo...

molo...
siis mä haluaisin ihan kunnon ohjeen ja määrät paljonko mitäkin...viimesin kilju meni pyllylleen ja sitä ei kukaan sit juonu...eli jos viittit ni mailaa mulle kunnon ohje...
thanks etukäteen...

-mirtzu-
Voikukkaviini,,,,,,,,,,,,,,,,,,,nom 4

voikukkia keltasii osia,,,,siis vihreet pois,,,,paljon saa kerätä

voikukkii miten paljo vaa
(keittelet niitä kotvan aikaa)))))sit vaa hiivat,,,vedet,,ant sokrut

hyvä simakin tuloo

ohje

-6,25L vettä
-1,5kg sokuuria
-1/4pus. pikahiivaa
-0,75L xxxxxMehuu.
-1/4pul. sitruunamehuu

Valmistus:
1.Okei, ensiksi tarkista että tynnyrisi on suht puhdas.
2.Kaada kaikki sokerit tynnyrin pohjalle.
3.Lisää kuumaa vettä noin kolme , ja hämmennä kunnes sokerit ovat liuenneet.
4.Lisää mehu- ja sitruunatiivisteet.
5.Sitten kaada loput vedet. Huolehdi että vesi on loppujen lopuksi alle 30-asteista.
6.Kaada pikahiivapussien sisältö sankkoon.
7.Laita kansi sankon päälle ja ravista.

venaa kuus päivää =)

ööö

eihän tota tislata tarvi?

tislata?

hmm, jos tislaa kiljua niin siitähän tulee pontikkaa. ai-jai, ja sehän on vasta laitonta. =)

Urpo!

ei siitä tule pontikkaa vaan väkiviinaa!
pontikassa on metanolia josta voi tulla sokeaksi ja se tehdään ihan eri menetelmällä tislaamalla haihdutetaan vettä pois jotta suurempi osa aineesta olisi alkoholia
Voi helvetin ihimishirviö, turpa kiinni kun et mitään tiedä.

Kiljusta (toiselta nimeltään mäski) tehdään pontikkaa tislaamalla. Kaikessa tislaamalla tehdyssä alkoholissa on metanolia, tosin (yleensä) häviävän vähän. Pontikan keitossa on kyllä riskinä se, että sekaan tulee metanolia.

Kerropa ääliö, miten haihdutat vettä tuosta seoksesta, kun alkoholi haihtuu huomattavasti pienemmässä lämpötilassa kuin vesi.

Ei pakko

mutta ku sä tislaat sen niin kattilasta lähtee pelkkää vettä pois joten alkoholia on suurempi osa aineesta joten kun juot niin sun ei tarvii juodan niin paljon tullaksesi känniin esim on 2Litraa alkoholia noin 20% sä tislaat puolet nesteestä siitä tulee litra 40% alkoholia

täss kiljun teko ohje

puolikas:
-12,5L vettä
-3kg sokuuria
-½pus. pikahiivaa
-1,5L xxxxxMehuu.
-½pul. sitruunamehuu

gay

täs ois sulle sellanen satsi et oksat pois!

-10L vettä
-1,5L sokruu
-½ pussia Turbohiivaa
-anna käydä 2 viikkoa
-pullota 1,5 limupulloihin sekaan ½ desii tiivistettä ja eikun matkaan !!!

terve

jos haaluatte kiljusta hyvää nii käymisen jälkee annatte laskeutua sen noin viikon ja sitte lappoatte toiseen pulloon ja annatte taas laskeutua n. päivän ja taas eri pulloon tuola hyvät ohjeet: http://www.angelfire.com/theforce/pecciz/reseptit.htm

Lappo

Ja mistä tollasen lapon saa? :D

Teineille kiljua..

Tarvikkeet:
1,5l cola-pullo

Ainekset:
1l vettä
2dl sokeria
2 teelusikallista pulla-hiivaa
3-4dl jotain mehua (esim. omenamehu käy parhaiten)

Valmistus:
Laita 1l vähä yli kädenlämpöistä vettä pulloon,
murenna hiiva hienoksi ja heitä sekaan.
Lisää sokeri, sekottele vähä ja sulje korkki
mausta vaikka omenamehulla ja laita
vielä 2 lorausta sitruunamehua.
Laita pullo johonkin huoneenlämpöiseen, pimeään komeroon piiloon äidiltä
ja anna käydä n. viikko tai enemmän..
Tulee jotai 10-20 prossaista kiljua!

Maku riippuu sit paljo ja mitä mehuu laitat ;) Yleensä paskaa joka tapauksessa...

korjaus

hiiva käyttämisellä ei voi saada yli 16 volttista kun hiiva kuolee em. mainitusta prosenttimäärästä
PASKAPUHETTA;;;;;;;;;;;;;;;;

meijjän perunaviini on mitattu,,helsingin poliisilabras vuonna 1987,,,,touko -kesäkussa......................

18.7 % lukkoo oikeuvvenkäyntipöytäkirjois,,,,,,,,,,,ajokorttikii palo samal reissul......................nii jot mistä tempasit tuommosen luvun.........muistaaksee sakkoja 500 mk,,,,,,,,,yhteensä sakkoja 3000mk,,,,,,,,,,,100 päivää ois päässy istuu vankilaa....mut mie hölmö mänin maksamaa ne,,,piru ku harmittaa,,,,,,,,

ei kantsi uskoo luulopuheita,,,,

EIKKA
eikka perkele oot kunno häiskä!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kiitoksia vinkeistä,,,,,,,, NYT ON perkele KILJUT KÄYMÄSSÄ,,,.,,,:;;; kiitos eikan!

laitettii tuommonen satsi että 5 litraa vettä sokeria 1kg ja hiivaa 6,5g,,,,,,, toivottavasti tulee yhtä hyvää kun EIKALLA!!!!!

EIKAN FANI

-.-

jos laittaa pullon korkin kiinni ni se koko paska voi räjähtää... ainaki kuohuu yli, (kokemusta on) et onnee siihe
Meil veinas pönttö räjähtää,,,,parikkalas häkkivarastos,,,,ei käyty poikaa vilkasemas parii päivää,,,,,,,,,meil mopon pensaletkusta vesilukko.........sitruunan kuoresta,,,,pieni pala ol männy letkuu jumii,,,,,,,,,,10 l pönttö punane,,,,oli pyöree ku jalkapallo,,,,,,,,
se ois kohta räjähtänt...

eikka

heeei

tarviiks toho pullon korkkiin laittaa jotai reikii tai et ei laita korkkia ollenka vaai mitä?:D

asd1234123

laitettiin tos kaverinkaa käymää sillee kiljuu et:
2Litran lidli pullo
sinne n. litra vettä
2 tl. hiivaa
jotain 2 dl sokeria...

se oli käymässä n. viikon ja maistu vain sokerilitkulle

jotenka.. mitä hiivaa tässä pitäs käyttää?
kelpaako kuivahiiva mitä myydään pusseissa? (jauhomaista)
vai pitääkö olla semmonen kova leivonta hiiva pötikkä josta sitten vain leikataan se tietty määrä sitä hiivaa litkuihin?

infoa kiitos

Tietenkin...

Tietenkin kiljussa käytetään siihen tarkoitettua pikahiivaa joka poikkeaa jotenkin tavallisesta pullahiivasta.

Viiniksi meni

Voi herrajumala lapset!

Kiljun määritelmä on: "Maultaan sokerilla ja hiivalla maustettu, lehmänkusimainen alkoholijuoma."

Jos kiljuun lisätään mehua tai muita makuaineita, niin siinä tapauksessa se ei ole enää kiljua, vaan jotain viininlitkua (joita eivät juo kuin homot).

Oikeaoppinen valmistustapa:
Pannaan 10 litran ämpäriin selvästi kättä lämpimämpää vettä, liuotetaan siihen runsaasti, ehkä puolesta kilosta kiloon sokeria ja murustellaan pala hiivaa sekaan. Annataan käydä lämpöpatterin lähellä vajaat kaksi viikkoa. Pullotetaan tarvittaessa ja nautitaan kylmänä.
ei sillä oo merkitystä,,,,,,vesilukko kantsii laittaa,,,jot ei tuu hajuja,,,,,,,eikä pöpö pääse pönttöön,,,

eikka

huom!

noi aineet ei mahdu millään tonne pulloon ja siellä pitäisi olla tilaa jotta sen olisi varaa käydä ja muutenki suosittelen 2l LIDL cola-pulloaon hyvä jos teet ainetta 2Llitran pullossa 1litra kun aineet on pullossa purista pullo lyttyyn ja sit pullo kiinni niin että se on lytyssä ja sitten ku pullo on paisunu niin kilju alkaa olla pikkuhiljaan valmista jos pullo olisi täynnä ilmaaja ainetta ilman tyhjää tilaa se räjähtää ja tulee kamala sotku ja haisee ainaki kuukauden teeppäs näin ja kokeile yleensä ekalla kerralla ei onnistu mutta harjoitus tekee mestarin

Toivotan iloisia hetkiä kiljun parissa! :DD

tee näin

tässä on hyvä ohje, paketti hiivaa, sokeria kuutisen kiloa

jatko

pakettihiiva sokeria kuutisen kiloa ja tekijälle paljon iloa
Tais unohtuu vesi,,,,,,,,,,,
tuliko lusikoitavaa alkomahoolia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

eikka

Kijuu

http://www.angelfire.com/blues2/haisuli16/ tuolta kilju ohjeita joka lähtöön ei ole oma sivu

No helppo :d

pistät 1,5 litran pulloon noin 3-4cm sokeria, vettä, sekotat, ja pistät 1 pussi paketti kuiva hiivaa heität mettään, mutta mahdollisimman valoisalle paikalle.. Siel sitte 1,5 viikkoo.. JA ALUKSI TEET NEULALLA PIENEN REIÄN.. Jos et haluu juua raakana sekota mehuu :)
MYÖ käytettii muurahaispesässä,,,,,,,,,pönttö upotetta,,,,,pesää.....tai mikä pullo ny lie,,,,,,,,,,,,,,,,murkut kerrää aurinkost lämpöö pesää.......ja pitävät pojan lämpösenä.......

yölläkii

yksinkertainen kilju ohje

Elikkäs hanki vaan 1.5-2L pullo ja kaada 19-30 asteista vettä 1.3L sinne pulloon. sitte tunget 2.5DL sokerii sinne kiljuun vaikkapa suodatin pussin läpi----..

sitten pistä 4/5 pakettia ihan normaalia pulla hiiva ja pistä kaappiin pullon korkki vähän auki ja pyyhe pullon päälle.... ((((paloittele hiiva mahd pieniksi paloiksi ennen kun kaadat hiivat pulloon))))

Itelle on tullut ihan 12% ok kiljua mutta jos et saa kaljaa alas ja olet muutenki siiderin ystävä kannattaa kilju jättää tekemättä

Ei Jumalauta ihmiset, ette tiiä mitää...:D

Elikkäs tässä oikea resepti:

* 50 litraa vettä
* 13 kiloa sokeria (hienoa)
* 1/2 kg hiivaa
* 20 gr ammoniumfosfaattia (apteekista)
* 7 gr magnesiumsulfiittia (apteekista)
* 3 gr kalsiumpyrosulfiittia (apteekista)

Halvempi ja vaikeampi kotiresepti:

* 25 litraa vettä
* 6,5 kiloa hienoa sokeria
* 4,5 kiloa hiivaa
* 0,5 kiloa riisiä/perunaa/viljaa ym. (tärkkelys)

1) Sekoitat kuumaan veteen sokerin, sitten riisin, ja hiivan kun kädenlämpöistä.

2) Annat käydä pari viikkoa ja sitten kaikki desinfioimiset ym.: http://users.tkk.fi/iisakkil/keitto/keittokirja.html

2) Ja sitten tislaus, jos haluaa mäskista pontikkaa/väkiviinaa! (Silloin n. 80% esimmäisellä tislauskerralla)
Ilman tislausta n. 8-12%

Nuorisoresepti: (helpompi ja nopeampi, enemmän prosentteja ilman tislausta)

*Pussi Super-/Pikahiivaa
*Oisko n.6kg Sokerii
*20-30 l Vettä

1) Anna käydä pari päivää.
2) Pullota
3) Tislaa jos haluat (ilman n. 16%)

Kiitos :D

pässi

vai 4 ja puoli kiloa hiivaa????????????????????
Ammattilaine näköjää,,,,,,,,,,,,,,

ottakaa siitä poropeukalot ohjeet

tw,,,,toine ammattilaine

Pakettihiiva

Käykö kilju yhtä hyvin ja nopeasti paketti hiivalla mitä käytetään kaikkiin pulliin ja muihin leivonnaisiin kuin kuivahiiva? pikaista vastausta tarvitsisin.
Joo.

helppiä alottelijalle??

Joo... laitettii tossa kaverin kanssa tekeytyy kiljua(joka varmaankaa ei onnistu) nii mitehä käy
laitettii siis 2litran lidlin pulloo:

- n 1.5litraa vettä
- 4dl sokeria
- 22g kuivahiivaa
- reilusti sitruuna maustetta
nii tuli varmaa liikaa sokeria, ja pullo tod.näk. räjähtää?
kiitos jo etukäteen:)

nii tota

Teil on ihan liikaa hiivaa suottaa losahtaa
KORKIT VAA TIUKASTI KIINNI,,,,ja KELAN TAI työkkärin yms valtion virastoihi,,,,tai ny mihkä vaa piilotatte,,,,,,,

POKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kilijua

3litraa vettä
2,5kg hiivaa
2kg sokuria
0,7l sitruunaa
0,5l mehua

laita sanko kaappiin ja sanomalehti päälle ja anna käydä
100 litraa vettä
25..5 kg sokruu
9 palaa hiivaa
4 greippiä
3 sitruunaa
4.5 kg perunoita !!!!!!!! kuorineen siivuina

kivaa vappua,,,tai pääsiäistä
on tehty 18.7 prosent

eikka
100 l vettä
25 kg sokerii
10 kpl hiivoi paloja
2 pussii puuroriisii
12 kpl greippei

parempaa ku ottolonkero

on tehty 80-luvul
1000000000L vettä 250000000kg sokerii 100000000 kpl hiiva paloja ja antaa käydä 2viikkoo-kuukausi = raakaa kiljua 1000000000 Litraa
Viini num 3

10 litraa appelsiinituoremehua

pakasta jäähän ja sulata........................lisä sokeria,,,ihan mitä prosenttimääärii tahot,,,,,,,,,,,,,,,,,muistaaksee hiivaakaa ei tarttee,,,,,
mutta sen pitää olla tuoremehua
Huom,,,,,

hyvää
pyoran venttiilista saa hyvan ilma lukon reika korkkiin ruuvaa venttiili kiinni ja laita pulloon
voi vittu mitä äijjiä."omenamehua kiljuun."kuulkaas vitut siihen mitään saatanan omenamehun paskaa sivumakua tarvitse.vittu se on ihan sama vaikka sen laittomasti tekeekin,kun harvemmin siitä kiinni jää ääliöt.paskaa se saattaa kyllä silloin ollakkin,mutta ihan yksi vitun sama asia,kunhan päähän käy.ja vittu kukaan ei juo sitä,ilman humaltumistarkoitusta vìtun pellet.täyttä sgeidaa se onkin olen juonut monta kertaa sitä paskaa vain päähän käynnin takia,jos on ollut sellainen fiilis tai jokin on vituttanut.turhia noi helvetin ohjeet.se on mun mielestä ihan sama,paljonko sitä hiivaa ja sokeria sinne veteen tunkee.hiiva+sokeri käy aina niiden suhteiden takia vedessä.ja siinä pullossa on aina jokin määrä alkoholia riippuu tietysti noiden aineiden määrästä.jos ei kiljua osaa helvettisoikoon valmistaa,niin voi hyvänenaika.sitä juotettiin jo 1800-luvun sodissa suomessa ääliöt.no enempää en viitti ees kirjoittaa.
25l vettä
6kg sokeria
pussillinen superhiivaa
ja 1 viikko montakohan porsenttii tuleee???

ja saako tuota superhiivaa ihan tavallisesta s tai k marketista???
Tavallisella hiivalla (tuore tai kuiva) ei saa aikaan yli 16%. Hiiva kuolee siinä pisteessä. Ja muistakaa että ilmaa ei tulisi päästää kiljusankoon, koska silloin alkoholi alkaa muuttua etikaksi. Räjähdysten välttämiseksi ja hajun leviämisen estämiseksi olisi hyvä käyttää vesilukkoa. Jos sellaista ei ole, pistä pieni reikä pullon korkkiin tai käytä ämpärissä kantta joka päästää liian paineen pois. Sitruunamehu ja sitruunanpalat auttavat jos et saa raakana alas.

Onnea kokeiluihin nuorukaiset!
Oon miettiny käyks kilju kylmässäki? Ois kiva jos parvekkeelle vois laittaa käymää.. En haluis et huone haisis tai et se räjähtäis tonne kaappiin tai jotain muut vastaavaa!!
js teen 2litran lidl-pulloon, niin riittääkö korkkiin nuppineulan pään kokonen reikä?
muutama reikä riittää
Riippuu reiän koosta!
Nyt ei muuta kun haet Sysmästä parikymmentä litraa sahtivierrettä ja Siwasta muutaman paketin hiivaa. Sekoita aineet keskenään ja annan pöntön rauhoittua muutama päivä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Laita pönttö viileään vetäytymään ja odottele pari viikkoa baarissa. Kotiuduttaessasi tarkista, ettei pönttö ja vaimosi ole räjähtänyt! Parin viikon päästä odottele ja juo vaimosi ja heitä pönttö pihalle; tai molemmat. Jos nyt tuntuu päässä hyvältä, niin kiljusi on onnistunut!
Nyt kyllä paskapönttö pamahti. kun hiivaa meni liikaa!
awws
Jos haluut saada nopeesti hyvää kiljuu nii täs on ohjeet puolee litraan:

0,5 L juoma pullo
1 rkl sokeria ja jos näyttää siltä että hiiva ei käy nii lisää 3tl
tuore tai kuiva hiivaa 2tl
aikaa 4 päivää

kirkastaminen:

keitä pari minuuttia (tappaa hiivan)
odota päivä ja valmis

juominen:
juo mehun kanssa tai ilman mehua
itsekki luin ton appelsiini tuore mehun jäädytys jutun jossa ei tarvii hiivaa niin pitääkö mehu lisätä jääpalikoina vai sulana
Jos oikein pikaseen kiljun haluat niin paras on 24h pikahiiva,helvetin pahan makuista tulee mutta nousee takuu varmasti päähän.
-21 litraa vettä (n 35 asteista)
-6kg sokeria
-24h pikahiiva (sekoita kunnolla )
HUOM: VESILUKON KÄYTTÖÄ EI SUOSITELLA
Tuolta löytyy tarvikkeita kuten lappo sun muut härvelit jos vaikka meinasit enemmänkin tehtailla ainetta.
http://www.kotiviini.fi/
eikös pontikaa saada kun yhdistetään hiiva-sokeri-viina??
Pontikka = tislattua kiljua. N. 60-80%. Älä tee tai juo.
viddu 1,5l kokista, siihen kuivahiivaa puol pussii, venaa viikko. juo.
1,5l pulloon ruokalusilla turbohiivaa noin 3 desiä sokeria ootat 4 päivää laitat sitruunasta mehut ja kahvin suodatin pussin läpi kaajat kiljun toiseen pulloon ja juot
pulloon noin kilo ihmispaskaa (vaikka omaasi) sekaan litra sokeria ja 10 litraa vettä sen jälkeen pinnalle kuivahiivapussi (elä sekoita sen jälkeen) sitten vain lämpimään paikkaan käymään noin viikoksi tai kahdeksi, riippuu olosuhteista.
voin sanoo että prosentteja löytyy! :)
Tuosta reseptistä en olisi niinkään varma muttta itse tein tällä tavalla

Tarvikkeet:
2L lidli pullo
N.1,5L lämmintä vettä
2dl sokeria
1/3 tuorehiivaa
Ja vähän yli puoli pussia turkinpippurirouhetta (löytyy valmiina kaupan maustehyllystä)

1 kaada lämmin vesi pulloon ja murenna hiiva hienoksi pulloon , kaada sokeri perään

2 sulje korkki ja ravista vähän

3 kaada turkinpippurirouheet sekaan ja sekoita hieman että "litkun" väri muuttuu tumman harmaaksi ja se tuoksuu salmiakilta

4 tee korkkiin neulalla muutama reikä jottei pullosi räjähdä (voit tehdä tämän jo ennen vaihetta yksi)

5 Laita pullo varmuuden vuoksi muovipussiin ja ja jätä pullo jonnekkin huoneenlämpöiseen paikkaan piiloon ja anna käydä noin viikon tai enemmän tai vähemmän oman makuaistin mukaan, pitäisi tulla joten kuten salmiakilta maistuvaa litkua
Itse olen harrastanut tuota lajia jo kauan. Paras reseptini: ota 10L ämpäri. laita sinne 6l vettä ja 1kg sokeria. sekoita. sitten 3L mehua (omena, päärynätai viinirypäle). sitten sekoitetaan ja murennetaan päälle 4 kuutiota hiivaa. laita elmukelmu päälle ja tee sen reunalle reikä. laita pilli sissän ja toinen ppää pillistä ämpärin reunalle teipattuun kuppiin. kupissa pitää olla vettä. (perustuu siihen, että kaikki ilma mikä kiljusta vapautuu menee pilliä pitkin vesikuppiin. voit myös hankkia vesilukon). odota 12 päivää ja lisää n.30 rusinaa. odota vielä kaksi päivää. sitten ime letkulla kiljut johonkin kanisteriin vaikka (niin että liikutat letkua pohjasta pintaan, eri syvyyksiin. laita 0.5 - 1.5L pullon päälle suppilo ja suodatin pussi. kaada kilju sen läpi pulloihin. laita pullo esim. jääkaappiin tai johonkin 5-15 asteiseen paikkaan. anna niiden olla siellä 1pv ja ota ne sitten huoneen lämpöön 1pv. sitten kilju on valmista ja maistuu halvalle valkoviinille.
 /   /  /  / helppo kiljun teko ohje?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta