bostoninterrieri!

styyn

Moikka kaikille!
Olisin hankkimassa ensimmäistä omaa koiraa ja olen päätynyt tähän ihanaan ja valloittavaan rotuun... kertokaa minulle kaikki mitä tästä rodusta tiedätte. Hinta? Ja kuinka ajoissa pentua pitäisi alkaa varaamaan? ...tiedän että rotu on suomessa vielä melko harvinainen. Meillä on 7 vuoden ikäinen bischon frise uros, joten kokemusta koirista löytyy... nyt olisi kuitenkin tarkoitus hankkia aivan ikioma koira.
Onko kenelläkään teillä ehdottaa jotain hyvää kenneliä? Tai jos tiedätte että jossain päin suomea olisi pentuja tarjolla tänä kesänä, minulle voi vinkata asiasta....! ;D

Kiitos.

21

7927

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bostonterrorist

      En tiedä tuleeko vastaus myöhässä mutta vastaanpa kuitenkin :)
      Bostonit on käsittääkseni suomes hiuka hintavempii ku seurakoirat yleensä, veikkaisin et menee yli 1500e?
      Omani hankin Virosta kuten moni muukin suomalainen tältä kasvattajalta. Virossa on 2 bostoninkasvattajaa. Omani maksoi 1300e.Veikkaisin myös et meidän kasvattajalla on vielä pentuja vapaana, sillä Virossa pikkukoirat ei kelpaa vahtikoiriksi eli eivät mene yhtä hyvin kaupaksi ;D
      Kasvattaja on siis Boks-Best Saiz, googlettamalla löytyy, asuvat 30min matkan päässä Tallinnasta niin helppo laivalla käydä.
      Suomes on vissiin myös jonkinverran jonoa pentuihin. Muuten löydät suomen bostonikasvattajat Suomen bostonit ryn sivuilta ja heidän kotisivuilta näkee pentutilanteen :)

      Noin yleensä rodusta oon ehkä vähä huono sanomaan kun ei ole kokemusta rodusta kun tosta rääpäleestä joka nyt kotiin tuli, mutta itse koiraa hankkiessani mietin tarkkaan mitä rodulta vaadin, ja lista oli armoton :D :
      -lyhytkarvainen
      -pieni eikä hauku paljoa (nää kaks melkee sulkee toisesa pois :D)
      -hyvä perhekoira joka tykkää muista lemmikeistä ja lapsista
      -harrastuskoira
      -suht helppo kaikin tavoin ekaksi koiraksi

      Kun rustasin listaani tulin siihe tulokseen et ranskanbulldoggi mut se ei ollut oikeen harrastuskoiraksi hyvä, sitten bongasin bostonin. Toistaiseksi tää hurtta on lunastanut lupauksensa täysin! Bostoni on mielestäni iloinen, itsevarma (ei yhtään arka), juuri passelin kokoinen ja kiva kaveri kissalleni. Kissani on aika vilkas rotu niin hyvin leikkivät hippaa keskenään. Bostoni on siis suht vilkas muttei liian, veikkaisin et samaa tasoa bichoninne kans :) Ja huippukouluttaja Victoria Stilwellil on ohjelmassaan joskus t-paitoja jossa on bostonin kuva, eli hänkin kannattanee tätä rotua :D

      Toivottavasti tästä oli apua :)

    • Pomeranian to me kti

      Jep, mutta miksi kysyä täältä, jos kerran wikipediastakin voi kattoo, tai vaikka pyöräillä näin kesällä kirjastoon ja kysyä lainaan kirjaa ihan tästä rodusta? Yleensä rotukoirat maksavat n. 1000-2000 € mutta vaihtelee hinnat tietysti. Käy vaikka josssain www.keltainenporssi.fi, hakuun bostoninterrieri ja vóla! :)) Muuten, animal planetilta tuli vasta semmonen koirat 101 ohjelma, esiteltiin bostonin terrieri. Onnea koiran hankintaan!

      ;----)

      • Pomeranian to me kti

        Sori virhe: BOSTONINTERRIERI.... :DDDD
        pitää harjotella vielä tota oikeinkirjottamista... :S


      • bostonterrorist

        ainahan voi lukea mut kyl mustaki ihmisten omat kokemukset kertoo enemmä ku kirja :)
        Ja tosi hyvä vinkki toi animal planetin 101-videot, ne o tosi hyviä, itekki kattellu! :) Siin o rodut kyl hyvi kuvailtu pähkinänkuores


    • Bostonityttö

      on pieni bostoni tyttö vihdoin n.1 1/2 vuoden odottelun ja ahkeran "metsästyksen" jälkeen!! :) Me maksettiin meidän vauvelista 2000e. Päivääkään ei ole kulunut että kaduttaisi suuri summa!

      Toivon että kaikki maailman bostonit saa hyvän ja RAKASTAVAN kodin, sillä bostoni on ehdottomasti VIISAIN/HELLYYDEN KIPEIN koira mitä olen ikinä tavannut. Välillä se tuntuu jopa lukevan ajatuksesi! :)

      Voin vinkkinä sanoa että semmoiset "soittakaa meille jos teille tulee pentuja" sähköpostit/soitot on syytä unohtaa jos mielii pentua kennelistä tai rek. kasvattajalta. (Muita en edes suosittele, pentutehtailu uhan takia. Niin kova himo koiraan ei saa olla että sortuu pentutehtailun uhriksi. "Pelastamalla" pennun takaat sen että emo on taas kohta tiineenä ja kärsii!)

      Suosittelen soittelemaan AHKERASTI kenneleihin ja kasvattajille! Myös netin kautta kannattaa melkein päivttäin seurailla kenneleiden sivuja. Pentuja kun ei voi "varata" vaan vastuuntuntoinen kasvattaja haluaa aina nähdä ostajan ja tietenkään ei voi mitään myöskään luvata ennen kuin pennut on syntynyt, ettei mikään mene vikaan! Itse soittelin n.viikoittain eri kenneleihin mihin tiesin että on tulossa pentuja. Yhteen soitin 2 pvää pentujen syntymän jälkeen ja ne kaikki oli mennyt. Nopeat syö hitaat tässäkin asiassa. Onneksi meitä onnisti sitten toinen kenneli! :)

      Toivotan onnea ja menestystä!! :)

      p.s Välimatkakin pennun näkemiseen saattaa olla hurja, mutta meillä se ainakin kannatti..kerran kävimme katsomassa ja ajoimme reilut 200km/suunta noin tunnin vierailun takia, riskillä kun emme edes tiennyt että saammeko pentua. Sitten luovutus ikäisenä kun vauvelin sai kotiin ajoimme toiset 200km/suunta hakemaan perheenjäsentä kotiin!! Vaivan arvoista kyllä!

      Toivottavasti tästä oli edes jollekkin apua.. saa toki kysyä jos jotain askarruttaa jokin asia,vastaan mielelläni, niihin mihin tiedän! :)

      • Dogowner89

        ei tuo 200km/suunta ole edes paha matka käydä koiraa katsomassa. Me ajoimme lähes 500km suuntaansa eikä se edes tuntunut mahdottomalta.Monesti näkee ihmisten kirjoittavan kasvattajien sivuille, että ota yhteyttä jos haluat myydä pennun meille. Ei näin. Soittele itse ja ole aktiivinen.Me olemme etsineet pentua yli vuoden ja vihdoin alkaa löytyä :) Ota rodusta paaaaaljon selvää ja mieti monta kertaa oletko valmis sitoutumaan siihen moneksi vuodeksi ja hoitamaan sitä sen arvon mukaisesti. Bostoni on ihana rotu,sitä pitää vaalia. !! onnea etsintään!


    • määkysynvaan

      Mulla ois yksi kymysys Bostonista. Onko Bostonit kovia kuorsaamaan? Ja ihan vakavasti tätä nyt kysyn. Sopivaa rotua itselleni etsimässä.

      • Toiset on,kuten yleensäkin lyhytkuonoisissa.Ja desibelit voi olla melkoisia...
        Hyvä huomioida,jos on herkkäuninen ;D

        Tosin löytyy pitkänokkasistakin kuorsaajia,mutta harvemmin ja yleensä pienemmällä meluhaitalla.


    • tkll

      muistakaa bostonia harkitsevat/omistavat,että bostonin kuorsaamiseen/röhinä/hengitysvaikeudet eivät saisi olla rotuun kuuluva asia. Toki kaikki koirat voivat kuorsata,mutta rodun ERITTÄIN lyhyen kuonon takia monissa tapauksissa on kannattavaa käydä el.leikkauksella avaamassa hengitysteitä.. näin mahd.koiralle terveempi ja mukavampi elämä..

    • Haaveena bostoni

      Mä oon kiinnostunut kyseisestä rodusta. Kysyisin muutaman asian:
      1. Paljonko maksaisi värivirheellinen tai koira jota ei hyväksyttäisiin näyttelyihin?
      2. Käykö bostoni ensimmäiseksi koiraksi?
      3. Luin kirjasta että bostoneilla ei ole metsästys viettiä, onko tämä totta?
      4. Onko bostoneita helppo kouluttaa?

      Kiitos jos vastaatte!!

      • Haaveena bostoni

        Niin ja vielä yksi juttu:
        5. Mistä hankkisin värivirheelisen bostonin?


      • suski
        Haaveena bostoni kirjoitti:

        Niin ja vielä yksi juttu:
        5. Mistä hankkisin värivirheelisen bostonin?

        Ja minuakin kiinnostaisi tietää mistä saisi värivirheellisiä? Terveys ja luonne on se pääasia!


      • Haaveena bostoni
        suski kirjoitti:

        Ja minuakin kiinnostaisi tietää mistä saisi värivirheellisiä? Terveys ja luonne on se pääasia!

        TERVEYS JA LUONNE ON PÄÄASIA!! Mä en ymmärrä kun jotkin ihmiset hankkii koiria vain jos se on söpö, näti, komea ja kaunis... Jotkin ei vaan ymmärrä sitä koiran luonnetta ja terveyttä... Mä tykkään kaikista roduista ja sekarotuisetkin on ihania! Ja mun mielestä kaikki koirat yhtä söpöjä!!

        Sanonpahan vaan..


      • Bostoninsa jo saanut

        Hei nimim haaveena bostoni!

        1. Meillä on bostonipoika, joka on 2,5 vuotta vanha, se maksoi v.2010 alkuvuodesta 1600e, siellä kaikki pennut olivat samanhintaisia, jollain ns. värivirheellinen bostoni saattoi olla 300e halvempi kuin värivirheetön, mutta jotkin kennelit eivät vähennä hintaa pois värivirheiden takia, koska nekin menevät kaupaksi, aika hyvinkin ilmeisesti eli lähes saman maksaa värivirheellinen bostoni kuin virheetön bostoni useassa paikassa Suomessa ainakin.

        2. Meillä bostoni on aikuisiällä ensimmäinen koira ja helppohan se välttämättä ei aina ollenkaan ole, sehän on terrieri, mutta kiltti (kun sille päälle sattuu) ja oppii mahdottoman hyvin asioita (kun sille päälle sattuu), tosiaan oppii mutta tottelee milloin huvittaa pääsääntöisesti. On luonteeltaan ihana ja todellinen seurakoira/seuraajakoira isolla S:llä, erittäin ihmisrakas, tykkää niin lapsista kuin vanhuksista, ei koskaan ihmisille uhittele, paitsi kotonaan kun vieraita tulee, eli haukkuu ovikellosta ja hetken kun ihmisiä tulee, mutta sitten tuo jo palloa vieraille ja tahtoo leikkiä. Hihnassa on vielä vähän räyhääjä, joka tietysti johtuu meistä (näin olen lukenut) mutta vapaana koirien kanssa pärjäilee lähes kaikkien kanssa mukavasti, isot koirat ovat vähän haasteellisia, koska pienet koirat saattavat vähän pelätä niitä, mutta totuttamalla pienenä muutamiin isoihin rotuihin, ei koolla ole väliä kun leikitään. Meidän koiralla on ystävinään isoista roduista tiibetinmastiffi sekä howavart, eikä ole ikinä ollut mitään muuta kuin vilkasta meininkiä kun näkevät.

        3. Ei ole varsinaista metsästysviettiä bostoneilla, mutta linnut, kissat, jänikset, kaikki mitkä liikkuu kovaa ja mitä voi jahdata herättää mielenkiinnon ja jahtaamisvietin. Ei kuitenkaan kuten ajavilla roduilla, että häviää tuntitolkulla niiden perään, vaan vapaana ollessa lähtee jahtiin jos mahdollisuus on.

        4. Bostoni on ainakin helppo oppimaan, mutta kuten jo ylempänä sanoin, niin päivästä on kiinni miten tottelee ja tilanteesta, bostoni itse päättää milloin on minkäkinlainen päivä, mutta onneksi ne ovat erityisen helposti lahjottavissa, koska tykkäävät kaikesta mahdollisesta koirien herkuista, mutta tosiaan, meidänkin poika, vielä 2,5 vuotiaana, jos ei ole herkkua, voi olla, että ei tapahdu mitään pyydettäessä. Bostoni on erittäin kova touhuamaan, eli jos koiran leikkiminen ja touhuaminen häiritsee, niin bostoni on syytä unohtaa, eli meidän kaveri ainakin lenkkeilee päivässä keskimäärin 1,5 - 2 h, sen lisäksi leikkii ja jos sattuisi olemaan leikkikaveri (toinen koira) niin yleinsä leikkivät vaikka 6h jos on mahdollista, muut koirat hyytyy, mutta ainakin meillä on semmonen duracell koira, että se leikkii, kun on leikin aika ja nukkuu sitten onnellisena pitkään kun on leikitty ja touhuttu. Toivottavasti sait jotain itsellesi näistä riveistä.


    • suski

      Meidän bostoni joka hommattiin 2v sitten, maksoi 1800€. Ja nyt kun odottelemme toista samalta kasvattajalta, niin hinta on noussut 2500€. Mutta muuta rotua en osaa ajatellakkaan! Bostoni sopetuu tilanteeseen kuin tilanteeseen, näin kärjistettynä! Ja on tuon summan ja kaikkien kilometrien ja vaivan arvoinen!

      • Bostontyäret

        Meillä Bostontyttäret 3 v. ja 1v. Ihana rotu, todella täydellinen seurakoira. Sopeutuu mukaan minne vaan ja matkustaa missä vaan, missä omat ihmisetkin. Ei hauku ja ärhentele ja osaa lukea ajatuksetkin. Aamu-unisia ja kylmänarkoja, se on sanottava.
        Mukava liikkua ihmisten ilmoilla Bostoneiden kanssa, ne kun saavat ihmiset yleensä hyvälle tuulelle jo pelkällä olemuksellaan. Aina vain ihmiset eivät tiedä onko kyseessä possu (sillä kun on saparo) vai mikä ihme nisäkäs!

        Meillä Bossut eivät kuorsaa eikä niillä ole minkäänlaisia hengittämisen vaikeuksia, ei helteellä eikä saunassakaan (ne kun pyrkii mukaan sinnekin). OIkeastaan ainoa miinuspuoli näissä on juuri tuo kylmänarkuus. Aiempien koirien , labradorien, kohdalla kun tällaisestä ollut mitään tietoa.

        Meidän koirien hinnat on olleet 1600 - 1800 euron luokkaa. Mutta joka euron arvoisia ovat:)


    • koirafaniihh

      Heeeiiii ::)) kertokaas kaikkea bostonista :D onko se liian kova haukkumaan ja onko se villi ? Meillä on kyllä kokemusta koirista ja oltais nyt kiiinnostuneita tästä rodusta :D

      Näyttäää kyllä ihanalta:D

      • Valloittava rotu

        Meidän bostoni ainakin on villi ja energinen, mutta sehän se juuri on parasta! Kokoajan keksii jotain hauskaa, ja lenkkipolulla väsymätön kaveri. Rakastaa metsässä vapaana juoksemista. Sisällä joskus tietysti menee "hermot" kun haluaisi kokoajan huomiota ja tuo lelujaan syliin ja kutsuu leikkimään. Mutta rauhottuu kyllä kun sanon rauhallisesti: RAUHOITU! Tai otan syliin ja siihen kun neiti nukahtaa, ei haluaisi millään herätä. Sama juttu aamuisin, kääntää vain kylkeä ja esittää nukkuvaa kun pitäisi lähteä aamulenkille, ja haukottelu ja venyttely on myös bostonin hyvä keino venyttää aamun heräilyhetkeä!!! Mulla meni kauan ennen kuin tunnistin oman koirani haukkuääntä! Harvoin haukkuu, mutisee enemminkin leikkiessään ja saattaa haukahtaa matalasti jotain ääntä, mutta ei jää haukkumaan! Itse en ole kuullut yhdestäkään haukkuherkkäisestä Bostonista.


    • nozero2

      Bostoni on kyllä mahtava koirarotu :)) !
      Meillä perheessä ollaan kasvatettu bulldogeja, sekä lemmikkeinä ollut saksaria ja kultasia noutajia, eli jonkin verran kokemusta löytyy eri hurtista.

      Tämä koira-possu-lammas on uskomattoman hellyyttävä ja ihmisrakas ja jaksaa tosiaan leikkiä ja touhuta niin paljon että ei omistajansa meinaa jaksaa pysyä perässä :D. Meijjä yksilö röhkii mutta ei kuorsaa eikä osoita minkäänlaisia oireita hengityksen suhteen kun esim. hölkkäämme rinta rinnan.

      En suosittele bostonia laiskoille ihmisille, vaatii tosi paljon virikkeitä ja liikuntaa.. Sopeutuu kyllä näin talvella vähän pysähtyneiseempään menoon oikein hyvin mutta selvästi on onnellisimmillaan päästessään juoksemaan vapaana mehtään ja leikkimään :).
      Meillä onneksi on ollut tuollainen hieman villimpi kissa leikkimässä koiran kanssa (ja toisinpäin :) ) silloinkun on ollut hieman kiireisempää ja ei ole aina jaksanut heitellä palloa tai leluhiirtä elukoiden iloksi,
      tulee siis loistavasti toimeen kissan kanssa :D.

      Rakastaa matkustamista autossa, nukkuu sylissä tai tuijottelee ihmeissään ikkunasta maailmaa :), ei hauku.
      Omapäinen toisinaan mutta se vain on osa sen "charmia" ! :D.

    • Bossuko?

      Lähteekö bossusta kovasti karva? Pärjääkö säämiskähanskalla harjaamalla? Liittyykö karvanlähtö vuodenaikojen vaihteluun?

      • meidän bossusta ei ainakaan lähde karvaa, toki jonkinverran, mutta vähemmän kuin monesta muusta rodusta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe