Skanska huijaa - Miksi?

huijattu asiakas

Totuus Skanskasta: Skanska huijaa asiakkaitaan. Nyt on tullut aika paljastaa tämä epämiellyttävä totuus. Miksi iso rakennusyhtiö, joka tekee satojen miljoonien voitot joka vuosi, huijaa? Miksi Skanskan asiakas kokee tulleensa kusetetuksi?

Skanska kertoi markinointiviestintänsä keinoin vuonna 2009, että Porin parhaalle paikalle on valmistumassa kerrostalo. Hienoa! Ei kun ostamaan asunto.
http://www.kodit.skanska.fi/Asuntohaku/Kohteet/As-Oy-Porin-Cygnaeuksenpuisto/Yleisesittely/Yleisesittely/

HUIJAUS 1: Missä asiassa asiakasta huijattiin? No, tasan vuosi myöhemmin Skanka on muuttanut sivuillaan talojen myyntilauseet. Nyt Skanska ennakkomarkkinoi uutta kohdetta eri kaupunginosassa "Porin parhalla paikalla" olevaksi:
http://www.kodit.skanska.fi/Asuntohaku/Kohteet/As-Oy-Porin-Makasiininranta/Yleisesittely/Yleisesittely/

KYSYMYS: Miten ihmeessä Porin paras asuinpaikka voi vuodessa muuttua keskustan toiselle laidalle ihan eri kaupunginosaan? Jos osti vuosi sitten Skanskan asunnon "Porin parhaalta paikalta", niin nyt sitten pitää ostaa uusi asunto eri paikasta, kun se onkin nyt se "paras paikka". Poltetaanko Skanskan markkinointiosastolla muutakin kuin laillisia tupakkatuotteita? Ette voi alle 12 kuukauden sisään väittää kahta eri puolilla keskustaa olevaa asuinaluetta vuorotellen "kaupungin parhaaksi paikaksi"! Joko valehtelitte vuosi sitten tai valehtelette nyt. Kummasta on kyse?

HUIJAUS 2: Entä Miten Skanska myi autopaikat? Skanska myi parkkihallin autopaikat omille asiakkailleen ylihintaan. Asiaa yritetttin salailla, mutta totuus pääsi ilmi, kun tuli selville, että YIT myi samasta parkkihallista täysin identtisiä pysäköintipaikkoja tuhansia euroja halvemmalla. On siis mahdollista, että kahden vierekkäisen pysäköintiruudun hintaero oli parhaimmillaan 5000 euroa. Piti vain tietää ostaako paikan samalta toimijalta kuin asunnon ;) YIT on siis myynyt paikkoja myös Skanskalta asunnon ostaneille tuhansia euroja halvemmalla. Tätä vaihtoehtoa Skanskan asuntomyyjä ei tietenkään kertonut. Ja miksi olisikaan? "Joo, saat samalaisen pysäköintiruudun tosta kolmen metrin päästä YIT:ltä 4000-5000 euroa halvemmalla. Et, me Skanskalla koitetaan vaan vähän kusettaa sua." Olisihan se todellakin kuulostanut oudolta; sanoa ääneen totuus.

Toki myyjä saa pyytää tuotteestaan ihan mitä hintaa haluaa, mutta kuin samasta betonisesta parkkihallista myydään vierekkäisiä paikkoja tuhansien eurojen hintaerolla, niin on jossain vikaa. Vika on Skanskan organisaatiossa, jossa on läskiä enemmän kuin jouluporsaassa. Mutta ahneus on kiistatta kohdillaan.

...tarina jatkuu...

46

8217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huijattu asiakas

      ASIAKASPALVELUA SKANSKAN TYYLIIN:

      Kun alle 4 kuukauden kuluttua vastavalmistuneeseen asuntoon muuttaneelle tapahtuu Skanskan alihankkijan rakennusaikaisen laiminlyönnin seurauksena vesivahinko, niin mitä tapahtuu? No, asukas heitetään viikoksi pois kotoaan sijaisasuntoon, jossa ei ole TV:tä tai internetyhteyttä! Skanskalta kukaan ei pahoittele asiaa, eikä asukas saa mitään korvausta. Ei rahallista tai edes kylpyläviikonloppua. Toki asunto revitään auki, kuivataan ja korjataan alkuperäistä heikompaan kuntoon, että ei siinä valittamista. Olisivat kuitenkin voineet korvata edes asunnon arvonlaskun, kun korjaus ei ollut ihan saman standardin mukaista kuin alkuperäinen rakennustaso, joka se oli jopa yllättävän hyvää. Siis Skanskan tekemäksi.

      Korjauksen jälkeen on koloja seinän kulmissa, naarmuja jalkalistoissa ja jalkalistojen ruuvit pyörivät tyhjää ja ovat kannat vinossa. Jalkalistat kun revittiin väkisin irti parketin vaihdon ajaksi ja ruuvit hakattiin, ei ruuvattu, jalkalistojen takaisinlaiton yhteydessä. Meininki on sitä tasoa, ettei uskalla edes valittaa, koska eihän ne saa korjatuksi työnjälkiään. Rikkovat vain lisää. Ihmettelen kuka tämän asunnon alunperin sai niin(kin) siististi rakennettua?

      Tällä hetkellä ongelma on se, että Skanskan ahkerat työntekijät ovat lomalla, eikä kukaan vastaa sähköposteihin. Asiakaspalvelu on suljettu heinäkuuksi. Olen yrittänyt haukkua Skanskan toiminnan pystyyn jo kolmen johtajan suuntaan, mutta kukaan ei ole vastannut minulle! Miksiköhän? Varmaan siksi, että olen niin arvostettu asiakas! Skanska nimittäin kielsi asentamasta / asennuttamasta jäähdyttävää ilmanvaihtoa asuntoon ennen sen valmistumista. He eivät kuulemma sitä voineet tehdä (asentaa lisähintaan jäähdytystä) eikä rakennusaikainen hallitus suostunut antamaan mitään lupaa mihinkään.

      Eli fakta on se, että vaikka olisi rahaa, niin Skanskalta ei pysty ostamaan uutta kerrostaloasuntoa, jossa on jäähdyttävä ilmanvaihto. Näin se asia on todellisuudessa. Eikä ikkunalaseja saa ennen talon valmistumista vaihtaa lämpösäteilyä heijastaviin, kun suunnittelija on piirtänyt kaikkiin asuntoihin lämpösäteilyä tarkoituksella mahdollisimman paljon läpi päästävät ikkunalasit. Julkisivua ei kuulemma saa muuttaa erilaisilla ikkunoilla. Miksi ihmeessä?

      Onneksi työmaajohtaja lupasi viime kesänä, ettei lämpö ole ongelma kivitalossa kesällä. Seinät kuulemma sitoo lämmöt ja asunto pysyy viileänä. Näinköhän? Kämpässä 30 astetta ja hiki valuu noroina selkää pitkin...

      Näin on hommat hoidossa Skanskassa.

      • huijattu asiakas

        Luin juuri läpi edellä kirjoittamani. Joka sana on totta. Saa kyllä Skanskan näyttämään huonommalta toimjalta kuin se ehkä oikeasti on, mutta monen onnistuneen asiakaskokemuksen mahtuu aina myös niitä skandaalinomaisesti pieleen menneitä.

        Eikä siinä ole mitään pahaa. Skanskalla jokainen työntekijä saa rauhassa vihata minua, ja minä heitä. Näin se molemminpuolinen suhde toimii ja itse pidän huolen, että tarinani kuullaan totuudenomaisesti. Skanska kai ei itse esitteisiinsä paina juttuja: "Uuden asunnon hankkineen helvetti" -otsikolla.

        Skanskalle vielä: Odotan edelleen sitä "hyvityslahjaa" siitä yli puoli vuotta sitten olleesta vesivahingosta. Oisko se rahaa tai jotain muuta? :D


      • ri amk

        En ymmärrä pointtia.

        YIT myi halvemmalla autopaikan, mutta ostit sen Skanskalta...? Ärrällä maksaa sama maitopurkki enemmän kuin Prismassa, eli ne kusettaa??!

        Sait sijaisasunnon ja urakoitsija korjasi virheet, mikä hätänä? Kylpylään pitäisi päästä?

        Ikkunalasit ja ilmanvaihto; nämä asiat taisivat olla tiedossa kaupantekohetkellä. Ostit silti. Ja nyt itkettää.

        Miksi vitussa et rakennuta itse omakotitaloa??!!


      • huijattu asiakas
        ri amk kirjoitti:

        En ymmärrä pointtia.

        YIT myi halvemmalla autopaikan, mutta ostit sen Skanskalta...? Ärrällä maksaa sama maitopurkki enemmän kuin Prismassa, eli ne kusettaa??!

        Sait sijaisasunnon ja urakoitsija korjasi virheet, mikä hätänä? Kylpylään pitäisi päästä?

        Ikkunalasit ja ilmanvaihto; nämä asiat taisivat olla tiedossa kaupantekohetkellä. Ostit silti. Ja nyt itkettää.

        Miksi vitussa et rakennuta itse omakotitaloa??!!

        Ihana tämä suomi24:n foorumi. Eräässä hakukoneessa tänne kirjoitetut jutut nousee hauissa kärkeen. Koittakaas vaikka hakea termeillä "yit pysäköintipaikat" tai "skanska ilmanvaihto". Jep. Tämä ketju on ensimmäisenä tarjolla. Juuri niin kuin toivoin!

        Mutta vastauksia sinulle:

        "YIT myi halvemmalla autopaikan, mutta ostit sen Skanskalta...? Ärrällä maksaa sama maitopurkki enemmän kuin Prismassa, eli ne kusettaa??!"

        - Kyllä. YIT myi 15000 eurolla identtisiä autohallipaikkoja. Skanska pyysi 20000 euroa. Skanskan yli 33% kalliimpi pyyntihinta on selkeästi kusetusta parhaasta päästä. Pysäköintiruutu on pysäköintiruutu. Ei vierekkäisiä paikkoja voida myydä tuhansien eurojen hintaerolla. Eikä maidon kioskihinta liity tähän. Hintaluokka lienee hieman toinen. Nyt on kyse TUHANSISTA EUROISTA!

        "Sait sijaisasunnon ja urakoitsija korjasi virheet, mikä hätänä? Kylpylään pitäisi päästä?"

        - Minun pitäisi saada aiheutuneesta HAITASTA rahallista korvausta, kun en saanut asuttua normaalista viikon ajan. Kohtuullinen summa voisi olla tuhat euroa. Ei se riitä, että virhe korjataan. Asiakas pitää yllättää iloisesti ja antaa vähän jotain EXTRAA, kun kerran tapahtui harvinainen virhe (vesivaihinko alle 4 kuukautta vahassa asunnossa). En saanut mitään.

        "Ikkunalasit ja ilmanvaihto; nämä asiat taisivat olla tiedossa kaupantekohetkellä. Ostit silti. Ja nyt itkettää."

        - Sanoin työmaajohtajalle lisätöitä tilatessani, että haluan jäähdyttävän ilmanvaihdon. Työmaajohtaja sanoi, että "et tarvi. Kivitalo on kesällä viileä." Sanoin, että haluan silti. Pyysin rakenusaikaista hallitusta antamaan luvan kviseinän timanttiporaukseen ja ilmastoinnin asentamiseen. Eivät antaneet lupaa! Kiitin asiantuntijaa ja ostin asunnon. Luulin, etten sittenkään tarvi jäähdyttävää ilmanvaihtoa, kun alan ammattilainen ja työmaajohtaja kertoi kivitalon asunnon olevan kesällä viileä. Tämä oli kusetusta ja se paljastui nyt tänä kesänä eli ensimmäisenä kesänä sisäänmuuton (syyskuu 2009) jälkeen. Jos työmaajohtaja olisi kertonut, että "asunnon sisälämpö on kesällä 30 astetta ilman jäähdytystä" EN OLISI ELÄISSÄNI OSTANUT TÄTÄ ASUNTOA!. Kiitos onnistuneen kusetuksen, luotin johtajan sanaan ja ostin asunnon. Nyt joudun odottamaan 2 viikkoa, kun paikallinen jäähdytysratkaisuja asentava firma on hivenen kiireinen kuulemma. Saan vasta heinäkuun viimeisellä viikolla jäähdytyksen asuntooni.

        Miski pitäisi rakentaa omakotitalo, kun kerrostalossa on kaikki paremmin. Näin lupasi Skanskan asuntomyyjä. Oma asunto, omilla spekseillä. "Onnistuu", sanoi Skanskan asuntomyyjä. Eipä sitten onnistunutkaan. Ainakaan jäähdyttävän ilmanvaihdon ja auringon lämpösäteilyä heijastavien ikkunoiden osalta. Eli kyllä minua kusetettiin. Eikä siinä mitään pahaa ole. Asiakasta saa kusettaa. Mutta sitten voi saada jälkikäteen niin sanotusti vihat päälleen. Näin kävi Skanskalle.


      • huijattu asiakas
        ri amk kirjoitti:

        En ymmärrä pointtia.

        YIT myi halvemmalla autopaikan, mutta ostit sen Skanskalta...? Ärrällä maksaa sama maitopurkki enemmän kuin Prismassa, eli ne kusettaa??!

        Sait sijaisasunnon ja urakoitsija korjasi virheet, mikä hätänä? Kylpylään pitäisi päästä?

        Ikkunalasit ja ilmanvaihto; nämä asiat taisivat olla tiedossa kaupantekohetkellä. Ostit silti. Ja nyt itkettää.

        Miksi vitussa et rakennuta itse omakotitaloa??!!

        "Sait sijaisasunnon ja urakoitsija korjasi virheet, mikä hätänä? Kylpylään pitäisi päästä?"

        Rahallinen korvaus kärsitystä haitasta olisi paikallaan, kun Skanskallakin kuitenkin kassakone tuntii kilisevän tuttuun tahtiin!

        "Ruotsalaisrakentaja Skanska teki toisella kvartaalilla 1,5 miljardin Ruotsin kruunun tuloksen ennen veroja. SME Direktin ennuste odotti vain 1,2 miljardin tulosta."
        http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/article476885.ece

        Ei mäikään ihme, että Skanskan hinnoilla syntyy tulusto. Tässäkin ketjussa jo käsitelty asia, jossa Skanska myy 5000 euroa kallimmalla samoja autopaikoja YIT:hen verrattuna. Ihmehän se olisi, jos Skanska ei tulosta tekisi.


      • ex-huijattu

        Kun nyt olen jo pitkään valittanut, ettei Skanskalta saanut vuonna 2009 valmistuneeseen ison rahan kerrostalohuoneistoon ostettua edes lisähintaan jäähdytystä, niin mitäs opiskelijoille rakennetaan?

        "Lisäksi koko talo varustetaan sprinklerilaitteilla ja huoneistojen viilennyksellä... Pääurakoitsijana toimii YIT-Rakennus Oy ja rakennustyöt ovat jo hyvässä vauhdissa."

        http://www.tys.fi/?3170_m=3175&s=153

        Siis OPISKELIJOILLE tulee köyhiin opiskelija-asuntoihin JÄÄHDYTTÄVÄ ilmanvaihto, jollaista vuonna 2009 Skanska ei edes rahaa vastaan suotunut toteuttamaan asuntooni!!!!!! Asun siis alle vuosi sitten valmistuneessa asunnossani iloisena siitä tiedosta, että parin kuukauden kuluttua opiskelijat asuvat laadukkaammin! Aivan järjetöntä hommaa Skanskalta olla rakentamatta jäähdytystä uusiin kerrostalokohteisiinsa...


      • Missä mättää?
        ex-huijattu kirjoitti:

        Kun nyt olen jo pitkään valittanut, ettei Skanskalta saanut vuonna 2009 valmistuneeseen ison rahan kerrostalohuoneistoon ostettua edes lisähintaan jäähdytystä, niin mitäs opiskelijoille rakennetaan?

        "Lisäksi koko talo varustetaan sprinklerilaitteilla ja huoneistojen viilennyksellä... Pääurakoitsijana toimii YIT-Rakennus Oy ja rakennustyöt ovat jo hyvässä vauhdissa."

        http://www.tys.fi/?3170_m=3175&s=153

        Siis OPISKELIJOILLE tulee köyhiin opiskelija-asuntoihin JÄÄHDYTTÄVÄ ilmanvaihto, jollaista vuonna 2009 Skanska ei edes rahaa vastaan suotunut toteuttamaan asuntooni!!!!!! Asun siis alle vuosi sitten valmistuneessa asunnossani iloisena siitä tiedosta, että parin kuukauden kuluttua opiskelijat asuvat laadukkaammin! Aivan järjetöntä hommaa Skanskalta olla rakentamatta jäähdytystä uusiin kerrostalokohteisiinsa...

        Tässä ihmettelin kun opiskelijoille on tulossa vuokra-asuntoja, joissa on mm.huoneistokohtainen ilmanvaihto JÄÄHDYTYKSELLÄ, kylpyhuoneessa lattialämmitys ja vielä autohalli.

        Itse makselen parisataa euroa kovempaa vuokraa uudesta vuokra-talossa ja sain keskitetyn ilmanvaihdon ilman jäähdytystä, jääkylmän lattian kylpyhuoneeseen ja autokatoksen.


      • Anonyymi

        Luinpa tätä,näitä yheksän vuotta myöhään, mutta näistä paljastuu että on asiakasta vedätetty ja puolesta puhuja on sskansskalainen.


    • huijattu asiakas

      Skanskan asunnot oavt kokonaisuudessa keskinkertaisia. Yhtiö toki väittää niiden olevan erinomaisia ja materiaalien poikkeuksellisiä, mutta kuka tahansa voi tarkistaa totuuden: halpoja keittiönkaappoja, Rosenlewin valkoiset kodinkoneet ja laminaatti työtasona keittiössä.

      Skanska asunnot ovat keskinkertaisuuden ylistys. Työnjälki on tosin jopa yllättävän hyvää. Viimeistely on laadukasta ja hutilointeja ei juurikaan esiinny. Skanska poikkeaakin Englannin rakentamiskulttuurista, jossa materiaalit voivat olal oikeasti huipputasoa, mutat työnjälki todella heikkoa!

      Skanska Kodit ja Skansak Talonrakennus saa siis tunnustusta hyvästä työnjäljestä, koska tämä on totuus. Sen sijaan ympärivuotiseen asumiseen sopivia asuntoja SKanska ei osaa rakentaa, ksoka jäähdyttäviä ilmanvaihtoratkaisuja ei jostain syystä haluta antaa asentaa tai tarjota maksukykyisille asiakkaille.

      Skanska on jäänyt 90-luvulle polkemaan eikä osaa kuunnella asiakkaitaan. Tämä ylimielisyys on normaalia kaikkien suurien yritysten suunnalta. Eihän Nokiakaan tehnyt läppää ja simpukkaa, vaikka asiakkaat huusivat niitä kuorossa, kosketus- ja värinäytösitä puhumattakaan. Nyt Nokian arvostus on pohjamudissa ja osakekurssi laahaa. Pieleen meni, Nokia!

      • huijattu asiakas

        hivenen tulee kirjoitusvirheitä, kun paukuttaa näppistä asunnossa yön kuumuudessa. Jos kämppä olisi viileämpi, voisi kirjoitusvirheitä olla vähemmän. Skanska on siis syynä edellisen kommentin lukuisiin kirjoitusvirheisiin!

        Voisiko Skanskan haastaa oikeuteen? Tarvitsen lääkkeitä selvitäkseni ja lääkkeissäni lukee: Säilytys alkuperäispakkauksessa huoneenlämmössä ( 15-25 astetta).

        Jos asunnosani on nyt 30 astetta sisälämpönä, niin miten käy lääkkeideni? Ne menttävät tehonsa ja säilyvyys heikkenee? Eli lääkeyhtiön määritelmä huoneenlämmöstä on 15-25 astetta.

        Voinko haastaa Skanskan oikeuteen, kun huoneenlämpö ei toteudu? Asuntoni ei ole asumiskelpoinen. Lääkkeitä ei voi säilyttä asunnossani, kun sisälämpö on 29-30 astetta! Tämä on tuotevirhe. Mitä tehdä? Kuka määrittelee normaalin huoneenlämmön rajat? Minä, lääkeyhtiö vai Skanska?

        Onko asunnossa vika, jos sisälämpö on 30 astetta? Saako rahat takaisin?


      • 3 x 7 = 17 + 4
        huijattu asiakas kirjoitti:

        hivenen tulee kirjoitusvirheitä, kun paukuttaa näppistä asunnossa yön kuumuudessa. Jos kämppä olisi viileämpi, voisi kirjoitusvirheitä olla vähemmän. Skanska on siis syynä edellisen kommentin lukuisiin kirjoitusvirheisiin!

        Voisiko Skanskan haastaa oikeuteen? Tarvitsen lääkkeitä selvitäkseni ja lääkkeissäni lukee: Säilytys alkuperäispakkauksessa huoneenlämmössä ( 15-25 astetta).

        Jos asunnosani on nyt 30 astetta sisälämpönä, niin miten käy lääkkeideni? Ne menttävät tehonsa ja säilyvyys heikkenee? Eli lääkeyhtiön määritelmä huoneenlämmöstä on 15-25 astetta.

        Voinko haastaa Skanskan oikeuteen, kun huoneenlämpö ei toteudu? Asuntoni ei ole asumiskelpoinen. Lääkkeitä ei voi säilyttä asunnossani, kun sisälämpö on 29-30 astetta! Tämä on tuotevirhe. Mitä tehdä? Kuka määrittelee normaalin huoneenlämmön rajat? Minä, lääkeyhtiö vai Skanska?

        Onko asunnossa vika, jos sisälämpö on 30 astetta? Saako rahat takaisin?

        puutu parkkipaikkoihin tai remontissa tulleisiin tyräyksiin, enkä ikkunalaseihin.

        Porissa on tunnetusti ns. "normaalikesänä" suht vähän hellerajan ylittäviä lämpöjä, ja silloinkin yleensä just ja just. Tämä on kyllä varsin poikkeuksellinen aika, ja olis ollu työnjohtajalta todella hyvää ennustustaitoa jos hän olis voinu sanoa miten menetellä kun tulee kuuma. Nythän auringon lämmön lisäksi kuumaa ilmaa pukkaa jostai etelän mailta ylimäärin ja tunkee asuntoihin joka lävestä. Helpotusta tuo jos pitää säleverhot kiinni ja käyttää puhallinta ilman kierrättämiseen, jolloin hiki haihtuu vikkelämmin. Illan tullen ulkolämpö alenee alle huonelämmön, ja helpotusta tuo jos avaa tuuletusikkunan ja panee sen eteen puhaltimen kierrättämään viilentynyttä ulkoilmaa kuumaan huoneeseen.

        Pane lääkkeet jääkaappiin. Vaikka niitä saa säilyttää ns. huonelämmössä, eivät ne käsittääkseni pahene jääkaapissa. Varmista apteekista, ellet muuten uskalla.

        Jo muinaiset roomalaiset sanoivat, että ostaja varokoon.


      • 23 on alkuluku
        3 x 7 = 17 + 4 kirjoitti:

        puutu parkkipaikkoihin tai remontissa tulleisiin tyräyksiin, enkä ikkunalaseihin.

        Porissa on tunnetusti ns. "normaalikesänä" suht vähän hellerajan ylittäviä lämpöjä, ja silloinkin yleensä just ja just. Tämä on kyllä varsin poikkeuksellinen aika, ja olis ollu työnjohtajalta todella hyvää ennustustaitoa jos hän olis voinu sanoa miten menetellä kun tulee kuuma. Nythän auringon lämmön lisäksi kuumaa ilmaa pukkaa jostai etelän mailta ylimäärin ja tunkee asuntoihin joka lävestä. Helpotusta tuo jos pitää säleverhot kiinni ja käyttää puhallinta ilman kierrättämiseen, jolloin hiki haihtuu vikkelämmin. Illan tullen ulkolämpö alenee alle huonelämmön, ja helpotusta tuo jos avaa tuuletusikkunan ja panee sen eteen puhaltimen kierrättämään viilentynyttä ulkoilmaa kuumaan huoneeseen.

        Pane lääkkeet jääkaappiin. Vaikka niitä saa säilyttää ns. huonelämmössä, eivät ne käsittääkseni pahene jääkaapissa. Varmista apteekista, ellet muuten uskalla.

        Jo muinaiset roomalaiset sanoivat, että ostaja varokoon.

        että jääkaapin viileys voi aiheuttaa jollekin lääkkeelle haitallisen muutoksen, mutta silloin pitäisi pakkauksessa olla maininta ettei saa panna jääkaappiin.


      • huijattu asiakas
        23 on alkuluku kirjoitti:

        että jääkaapin viileys voi aiheuttaa jollekin lääkkeelle haitallisen muutoksen, mutta silloin pitäisi pakkauksessa olla maininta ettei saa panna jääkaappiin.

        Nöyränö myönnän että lääkkeiden ja muiden elintarvikkeiden säilyttämienn on oma ongelmani. Minun on turha osoitella sormella muita.

        Nyt on siis kyse lääkkeestä, jonka pakkauksessa lukee: Säilytä alkuperäispakkauksessa 15-25 asteen lämpötilassa. ELi jääkaappiin sitä ei voi laittaa, mutta ei sitä oikein 29 asteisessa huoneenlämmössäkään voi pitää montaa viikkoa. Eihän se lääkkeen teho parissa päivässä häviä. Lääkeyhtiöt haluavat vain peltata säilytysohjeillaan varman päälle. Mutta on silti mielenkiintoista, etät kesällä on vaikeaa löytää normaalia huoneenlämpöä mistään. Pitäneen hankkia viinikaappi ja säätää se punaviinien säilytyslämpötilaan... Menee aika vaikeaksi!


      • huijattu asiakas
        3 x 7 = 17 + 4 kirjoitti:

        puutu parkkipaikkoihin tai remontissa tulleisiin tyräyksiin, enkä ikkunalaseihin.

        Porissa on tunnetusti ns. "normaalikesänä" suht vähän hellerajan ylittäviä lämpöjä, ja silloinkin yleensä just ja just. Tämä on kyllä varsin poikkeuksellinen aika, ja olis ollu työnjohtajalta todella hyvää ennustustaitoa jos hän olis voinu sanoa miten menetellä kun tulee kuuma. Nythän auringon lämmön lisäksi kuumaa ilmaa pukkaa jostai etelän mailta ylimäärin ja tunkee asuntoihin joka lävestä. Helpotusta tuo jos pitää säleverhot kiinni ja käyttää puhallinta ilman kierrättämiseen, jolloin hiki haihtuu vikkelämmin. Illan tullen ulkolämpö alenee alle huonelämmön, ja helpotusta tuo jos avaa tuuletusikkunan ja panee sen eteen puhaltimen kierrättämään viilentynyttä ulkoilmaa kuumaan huoneeseen.

        Pane lääkkeet jääkaappiin. Vaikka niitä saa säilyttää ns. huonelämmössä, eivät ne käsittääkseni pahene jääkaapissa. Varmista apteekista, ellet muuten uskalla.

        Jo muinaiset roomalaiset sanoivat, että ostaja varokoon.

        Ymmärrän, että tämä kesä on ollut kuuma. Olen silti vain "tavallinen" vaativa asiakas. Mielestäni asunnot PITÄISI suunnitella viihtyisiksi. Viikonloppuisin asunnossa vierähtää helposti yli 20 tuntia vuorokaudessa. Toki ulkona tulee lenkkeiltyä, mutta en minä yli 2 tunnin lenkkiä jaksa kesähelteillä juosta. Eli tästäkin vuorokaudesta (la 17.7.2010) tulen olleeksi noin 22 tuntia asunnossani ja 2 tuntia lenkillä ulkona. Asunnon sisäilma on siis pirun tärkeä asia!

        Sisäilmaluokitus otettiin käyttöön vuonna 1995 ja uusin luokitus julkaistiin vuonna 2008. Luokituksen valmisteluun ovat osallistuneet merkittävimmät rakennusalan järjestöt, Rakennustietosäätiö sekä sisäilmastoalan asiantuntijoiden järjestö, Sisäilmayhdistys ry. Sisäilmaluokitus on myös osa TEKESin TERVE TALO-teknologiaohjelman tuottamia "terveen talon" kriteerejä. Tietoa siis on.
        http://www.ttl.fi/fi/tyoymparisto/lampoolot/lampoviihtyisat_olot/optimilampotila/sivut/default.aspx

        Sisäilmaston laatu jaetaan seuraaviin luokkiin: S1 (yksilöllinen), S2 (hyvä) ja S3 (tyydyttävä). Esimerkiksi huonetilan sallittu lämpötilakäytös suhteessa ulkolämpötilaan on selvästi speksattu.

        Huonoin luokka on S3 (tyydyttävä). Se tarkoittaa, että asunno sisälämpö saa olla 30 astetta, jos ulkona on 24 tunnon keskiarvo 25 astetta. Pidän tätä vähemmän kuin tyydyttävänä. Tämä on surkeaa. Omassa asunnossani on tällä hetkellä 29,5 astetta. Skanska voi siis hyvinkin väittää, että S3-normi täyttää. Ja kyllähän se täyttyy, mutta tukalan kuumaa on silti.

        Mielestäni asuinrakentamisen pitäisi vuonna 2010 pystyä täyttämään S2-tason vaatimukset. Se tarkoittaa sisälmmöltä sitä, että sisälämpötila saa olla amksimissaan 27 astetta, kun ulkona on 24 tunni keskiarvina 25 astetta. Mielestäni 27 astetta EI PIDÄ YLITTYÄ SISÄLÄMPÖTILANA milloinkaan. Ei edes helteillä. Skanskan rakentamassa asunnossani tämä ei onnistu. Jokin on siis pielessä, tai ainakin jokin voisi olla paremmin.

        Sisäilmastoluokitus 2008 -ohjekortin RT 07-10946 Ratu 437-T mukaan S2-tasolle "saatetaan päästä taitavalla rakennussuunnittelulla ilamn koneellista jäähdytystä". Tämä tarkoitata, ettei 27 astetta sisälämpötilana ylity milloinkaan vaikka ulkona olisi 24 tunnin keskilämpötila 25 astetta.

        Oma johtopäätöseni on, että Skanska ei ole halunnut rakentaa hyvän sisäilman asuntoa, vaan on tehnyt virheen. Asuntoni sisäilma täyttää nippa nappa S3-vaatimukset ja S2:Sta jäädään KAUAS. Näin ei pitäisi olla vuonna 2009 valmistuneessa asunnossa!

        MITÄ SKANSKA SANOO:
        "Lämpötilojen hallinnan kannalta olennaiset rakenteelliset keinot pitäisi olla vahvemmin huomioituna
        myös luokituksessa. Ulkopuolisilla suojilla estetään ylilämmön lisäksi myös häikäisy. Lisäksi
        yöjäähdytyksen mahdollisuus tulisi ehdottomasti mainita. Sisälämpötilojen hallinta käsitetään
        muutoin helposti jäähdytykseksi, joka ei ole suinkaan suositeltava keino erityisesti asuinrakennuksia
        tarkasteltaessa."

        Ette tunnu kannattavan jäähdyttävää ilmanvaihtoa. Mutta ette myöskään tehneet mitään asunnossani häikäisyn tai auringon säteilylämmön turjumiseksi. Missä ovat auringon lämpösäteilyä heijastavat ikkunalasit? Ette toimi sanojenne mukaan, Skanska.


      • 4+14
        huijattu asiakas kirjoitti:

        hivenen tulee kirjoitusvirheitä, kun paukuttaa näppistä asunnossa yön kuumuudessa. Jos kämppä olisi viileämpi, voisi kirjoitusvirheitä olla vähemmän. Skanska on siis syynä edellisen kommentin lukuisiin kirjoitusvirheisiin!

        Voisiko Skanskan haastaa oikeuteen? Tarvitsen lääkkeitä selvitäkseni ja lääkkeissäni lukee: Säilytys alkuperäispakkauksessa huoneenlämmössä ( 15-25 astetta).

        Jos asunnosani on nyt 30 astetta sisälämpönä, niin miten käy lääkkeideni? Ne menttävät tehonsa ja säilyvyys heikkenee? Eli lääkeyhtiön määritelmä huoneenlämmöstä on 15-25 astetta.

        Voinko haastaa Skanskan oikeuteen, kun huoneenlämpö ei toteudu? Asuntoni ei ole asumiskelpoinen. Lääkkeitä ei voi säilyttä asunnossani, kun sisälämpö on 29-30 astetta! Tämä on tuotevirhe. Mitä tehdä? Kuka määrittelee normaalin huoneenlämmön rajat? Minä, lääkeyhtiö vai Skanska?

        Onko asunnossa vika, jos sisälämpö on 30 astetta? Saako rahat takaisin?

        Kun keskimääräinen ulkolämpötila alkaa olla 25 astetta, on tässä maassa 30 astetta niissä asunnoissa, joissa ei ole jäähdyttävää ilmastointia (eli varmastikin yli 95 % asunnoista). Se, että lääkefirma pyytää säilyttämään lääkkeitä alle 25 asteessa ei liity tähän mitenkään, kun kerran Suomen rakentamismääräyskokoelmassa ei vaadita edes uudisasuntoihin ilmastoitia.


      • jestassentään.
        huijattu asiakas kirjoitti:

        hivenen tulee kirjoitusvirheitä, kun paukuttaa näppistä asunnossa yön kuumuudessa. Jos kämppä olisi viileämpi, voisi kirjoitusvirheitä olla vähemmän. Skanska on siis syynä edellisen kommentin lukuisiin kirjoitusvirheisiin!

        Voisiko Skanskan haastaa oikeuteen? Tarvitsen lääkkeitä selvitäkseni ja lääkkeissäni lukee: Säilytys alkuperäispakkauksessa huoneenlämmössä ( 15-25 astetta).

        Jos asunnosani on nyt 30 astetta sisälämpönä, niin miten käy lääkkeideni? Ne menttävät tehonsa ja säilyvyys heikkenee? Eli lääkeyhtiön määritelmä huoneenlämmöstä on 15-25 astetta.

        Voinko haastaa Skanskan oikeuteen, kun huoneenlämpö ei toteudu? Asuntoni ei ole asumiskelpoinen. Lääkkeitä ei voi säilyttä asunnossani, kun sisälämpö on 29-30 astetta! Tämä on tuotevirhe. Mitä tehdä? Kuka määrittelee normaalin huoneenlämmön rajat? Minä, lääkeyhtiö vai Skanska?

        Onko asunnossa vika, jos sisälämpö on 30 astetta? Saako rahat takaisin?

        "Tarvitsen lääkkeitä selvitäkseni"

        Mikä massiivinen yllätys!

        Ei tosiaankaan ole terveen ihmisen juttuja nuo vuodatuksesi.


      • Anonyymi

        Jos erehdytte ostamaan Skanskan asunnon, niin ÄLKÄÄ tehkö mitään muutoksia rakennusaikana!Jos teette, niin siitä alkaa rakennushelvetti!Skanska käyttää alihankkijoita ja työnlaatu on ihan paskaa!!! Sähköt on vedetty eteisen senäkaappiin tyyliin, että tilaamani sähköasentaja haluaa ottaa kaapista valokuvan ja näyttää ammattikoulussa, esimerkkinä (asentaja toimii myös opettajana) oppilaille miten sähkötöitä EI SAA TEHDÄ ! Annoin tietysti luvan. Skanskan alihankkijat tapetoi makuuh päätyseinän ja sotkivat mustaa öljyä tapettiin. Kun mainitsin öljyläikästä, niin mestari ehdotti yöpöytää öljyläikän kohtaan.?!Entä, jos yöpöytä ei peitä öljyläikkää?!No, suostuivat tapetoimaan osan seinää uudelleen, mutta tapetti oli eri sarjaa, joten väriero näkyy uuden ja vanhan tapetin välillä. Joten korjattiinko virhe asian mukaisesti??!!!Ei tietysti korjattu, koska taidot siihen ei olisi riittänyt! Kylpyhuoneen boordi asennettiin väärälle korkeudelle ja suihkusekoittajan alapuolelta puuttui kaakelista pala. Kun mainitsin ”mestarille” puuttuvasta kaakelinpalasta, niin hän syytti minua ja huusi päin naamaani ”kurkkusuorana” kaikki mahdolliset kirosanat suoltaen- Todella ammattimaista käytöstä!?”Paljon muitakin virheitä he tekivät ja en enää halua niitä kaikkia edes muistella. ”Mestarit” myös vaihtuvat rakennusaikana moneen kertaan ja itselle jäi tuosta ”rakennushelvetistä” ja Skanskasta todella paska kuva ja en ikinä osta enää heidän tai heidän alihankkijoiden rakentamia asuntoja!!!Äänieristys on talossa aivan olematon ja naapurien puheet ja kusenlorotukset kuuluvat joka kerrokseen. Skanska=paskalaatu!


    • huijattu asiakas

      Ihmisiä varmaan kiinnostaa kirjoittelenko kuin sekoboltsi täällä netissä, vai enkö tajua ottaa yhteyttä suoraan asuntoni rakentajaan Skanskaan. Kyllä tajuan. Tässä on yhteydenottoni Skanskaan viime viikoilta:

      - 2 viikkoa sitten valitin kuumaa asuntoani tänne: Susanna Sucksdorff
      Asiakkuusjohtaja, Kodit. Hän vetää Skanskan Kotipaneelia eli palautteeni otettiin varmaan innolla vastaan.

      - viime viikolla laitoin kriittistä viestiä suoraan skanskan asuntomyyntiin nettisivujen kautta ja kritisoin Porin uuden asuntokohteen markkinointia, joka siis väittää sitä "Porin parhaaksi paikaksi" jollaiseen itse muutin 9 kuukautta sitten. Skanska siis kutsuu kaikki kohteitaan "kaupungin parhaalla paikalla oleviksi", olivatpa ne missä päin kaupunkia tahansa.

      - tämän viikon alussa laitoin tuhansien eurojen arvoisia kehitysvinkkejä tänne: Pertti Ettanen
      Hankekehitysjohtaja. Peräänkuulutin jäähdyttävää ilmanvaihtoa tai vähintään auringon lämpösäteilyä heijastavia ikkunalaseja Skanskan asuntoihin!

      - 10 minuuttia sitten lähetin viestiä tänne: Jaana Kantola
      Asiakaspalvelupäällikkö. Kyselin Sisäilmaluokituksen 2008 täyttymisestä Skanskan asunnoissa ja kerroin mittaamani sisälämpötilat. Totesin, että Skanska niukin naukin täyttää S3-tason, joka on vain TYYDYTTÄVÄ. Kyselin myös miksei Skanska tanssi omien sanojensa mukaan: "Lämpötilojen hallinnan kannalta olennaiset rakenteelliset keinot pitäisi olla vahvemmin huomioituna myös luokituksessa. Ulkopuolisilla suojilla estetään ylilämmön lisäksi myös häikäisy. Lisäksi yöjäähdytyksen mahdollisuus tulisi ehdottomasti mainita. Sisälämpötilojen hallinta käsitetään muutoin helposti jäähdytykseksi, joka ei ole suinkaan suositeltava keino erityisesti asuinrakennuksia tarkasteltaessa."
      Skanska selvästi haluaa vastustaa jäähdyttävää ilmanvaihtoa, koska SE MAKSAA rahaa. Mutta eivätpä oel tehneet asunnosani mitään häikäisyn tai auringon lämpösäteilyn torjumiseksi. Missä lämpösäteilyä heijastavat ikkunalasit? Tätä kysyin.

      Merkillepantavaa on, ETTEI KUKAAN Skanskalta ole (vielä) ollut missään yhteydessä minuun. Ei edes, että "kiitos palautteestasi" ja sitten tietysti hävittänyt sähköpostiani. Mutta ei mitään, ei kerrassaan mitään paluuviestiä Skanskalta. On toki lomakuukausi, mutta ei Suomi voi pysähtyä kuukaudeksi joka vuosi. Sähköpostit luetaan ja niihin reagoidaan. Onhan siellä varmaan joku töissä!

      Eli nyt Skanska on mokannut tämänkin: asiakaspalautteeseen reagointi/vastaaminen. Voiko iso firma enää huonommin hoitaa asioita?

      • huijattu asiakas

        Tilannekatsaus:

        Ma 19.7.2010 klo. 14.59 mennessä kukaan ei Skanskalta ole ollut minuun yhteydessä millään muotoa. Ei edes "kiitos palautteestasi" -viestiä ole tullut yhteenkään lähettämääni sähköpostiin.

        Tämä siis ihan vain selvennyksenä, etteivät ihmiset luule, että asiakaspalautteeseen reagoidaan ripeästi ja viipymättä.

        En ole viestintäkonsullti (enkä mikään konsultti ollenkaan), mutta voin silti antaa kymmenien tuhansien eurojen arvoisen vinkin: yrityksen kannattaa hoitaa nämä viestintäjutut aika hyvin tänä päivänä. Tekniikka on niin pitkällä, että asiakkaalle voi lähettää vaikka automatisoidun vastauksen "Kiitos palautteestasi" vaikkei kukaan koskaan oikeasti edes lukisi asiakkaiden reklamaatioita!

        Että tällaista tällä kertaa.


      • huijattu asiakas
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Tilannekatsaus:

        Ma 19.7.2010 klo. 14.59 mennessä kukaan ei Skanskalta ole ollut minuun yhteydessä millään muotoa. Ei edes "kiitos palautteestasi" -viestiä ole tullut yhteenkään lähettämääni sähköpostiin.

        Tämä siis ihan vain selvennyksenä, etteivät ihmiset luule, että asiakaspalautteeseen reagoidaan ripeästi ja viipymättä.

        En ole viestintäkonsullti (enkä mikään konsultti ollenkaan), mutta voin silti antaa kymmenien tuhansien eurojen arvoisen vinkin: yrityksen kannattaa hoitaa nämä viestintäjutut aika hyvin tänä päivänä. Tekniikka on niin pitkällä, että asiakkaalle voi lähettää vaikka automatisoidun vastauksen "Kiitos palautteestasi" vaikkei kukaan koskaan oikeasti edes lukisi asiakkaiden reklamaatioita!

        Että tällaista tällä kertaa.

        Tilanneraportti: ti 20.7.2010 klo. 11.34 mennessä kukaan ei ole Skanskalta ollut missään yhteydessä minuun. Viittaan viime viikkoina lähettämääni neljään yhteydenottoon, mukanalukien työhakemukseni! Uskomatonta asiakaspalvelua.

        Mitä asiakaspalvelu on parhaimmillaan tai pahimmillaan?

        http://uutisblogi.blogit.kauppalehti.fi/blog/19433

        "Maksavan asiakkaan ei pitäisi kaiken järjen mukaan tuntea olevansa ikävä tunkeilija, joka häiritsee yrittäjän rauhaa. Hyvä palvelu on vanhanaikainen asia, joka on ollut osa yrittämistä jo ennen kuin on puhuttu mainonnasta ja sosiaalisen median tärkeydestä. Edelleen hyvä palvelu on yrityksen kannalta hyvin tärkeä asia, jota ei kannata laiminlyödä.
        Viidakkorumpu on tehokas toiseenkin suuntaan. Jos joskus tuntee kohdellun erityisen ystävällisesti jossain kaupassa, sen muistaa ja siitä kertoo muillekin. Tulee olo, että tuonne haluan mennä toistekin."


      • huijattu asiakas
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Tilanneraportti: ti 20.7.2010 klo. 11.34 mennessä kukaan ei ole Skanskalta ollut missään yhteydessä minuun. Viittaan viime viikkoina lähettämääni neljään yhteydenottoon, mukanalukien työhakemukseni! Uskomatonta asiakaspalvelua.

        Mitä asiakaspalvelu on parhaimmillaan tai pahimmillaan?

        http://uutisblogi.blogit.kauppalehti.fi/blog/19433

        "Maksavan asiakkaan ei pitäisi kaiken järjen mukaan tuntea olevansa ikävä tunkeilija, joka häiritsee yrittäjän rauhaa. Hyvä palvelu on vanhanaikainen asia, joka on ollut osa yrittämistä jo ennen kuin on puhuttu mainonnasta ja sosiaalisen median tärkeydestä. Edelleen hyvä palvelu on yrityksen kannalta hyvin tärkeä asia, jota ei kannata laiminlyödä.
        Viidakkorumpu on tehokas toiseenkin suuntaan. Jos joskus tuntee kohdellun erityisen ystävällisesti jossain kaupassa, sen muistaa ja siitä kertoo muillekin. Tulee olo, että tuonne haluan mennä toistekin."

        Selvyytenä kaikille: pe 23.7.2010 tähän hetkeen mennessä kukaan SKANSKALTA EI OLE OLLUT missään yhteydessä minuun. Viittaan siis viikkojen takaisiin sähköpostiyhteydenottoihini ja viime sunnuntaiseen työhakemukseeni ;)

        Skanksalla asuntokauppa ei oikein käy, mutta onneksi YIT:llä on asiakkaita. Ehkä jopa tyytyväisiä sellaisia.

        "Asuntoaloituksia lisättiin

        Asuntokauppa jatkui suotuisana sekä Suomessa että Venäjällä. YIT myi
        huhti-kesäkuussa Suomessa yhteensä 755 asuntoa (1-3/10: 623), joista suoraan
        kuluttajille myytiin 471 (1-3/10: 506) asuntoa."

        http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/tiedotteet/porssitiedote.jsp?id=201007230002&comid=YTY

        Että tällaista tällä kertaa.


      • huijattu asiakas
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Selvyytenä kaikille: pe 23.7.2010 tähän hetkeen mennessä kukaan SKANSKALTA EI OLE OLLUT missään yhteydessä minuun. Viittaan siis viikkojen takaisiin sähköpostiyhteydenottoihini ja viime sunnuntaiseen työhakemukseeni ;)

        Skanksalla asuntokauppa ei oikein käy, mutta onneksi YIT:llä on asiakkaita. Ehkä jopa tyytyväisiä sellaisia.

        "Asuntoaloituksia lisättiin

        Asuntokauppa jatkui suotuisana sekä Suomessa että Venäjällä. YIT myi
        huhti-kesäkuussa Suomessa yhteensä 755 asuntoa (1-3/10: 623), joista suoraan
        kuluttajille myytiin 471 (1-3/10: 506) asuntoa."

        http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/tiedotteet/porssitiedote.jsp?id=201007230002&comid=YTY

        Että tällaista tällä kertaa.

        Tähän päivään, tähän hetkeen mennssä Skanska ei ole ollut minuun missään yhteydessä (viittaan neljään yhetydenottoon heidän suuntaansa viikkoja sitten...)

        Mielenkiintoista asiakaspalvelua!


      • Kuuma kesä
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Tähän päivään, tähän hetkeen mennssä Skanska ei ole ollut minuun missään yhteydessä (viittaan neljään yhetydenottoon heidän suuntaansa viikkoja sitten...)

        Mielenkiintoista asiakaspalvelua!

        Paljos sisälämpö nyt?


      • huijattu asiakas
        Kuuma kesä kirjoitti:

        Paljos sisälämpö nyt?

        Siinä rehellinen sisälämpö asunnossani tällä hetkellä: 27,5 astetta.

        Yllättäen kesän kuuminta aikaa asunnossani oli heinäkuun 3 ensimmäistä viikkoa. Päivä tolkulla sisälämpö oli 28-29 astetta. 29,5 taitaa olla kesän sisälämpöennätykseni. 30 ei mennyt missään vaiheessa rikki asunnossani.

        Tällä viikolla on auttanut pilvinen sää. Ulkona voi olla vaikka 30 astetta, mutta kun iltapäivä on pilvinen ja aurinko ei pääse paistamaan suoraan ikkunoihin, niin asunto pysyy helpommin viileänä. Toki kaihtimet on iltapäivät kiinni, mutta pilvinen sää tuntuu heti viileämpänä asunnossa. Pahin on siis kesäpäivä, jolloin taivas on aivan pilvetön. Kaihtimista huolimatta lämpö oikein "imeytyy" ikkunoiden läpi asuntoon, joka yllättäen on juuri kuten suunnittelija on halunnut! Kerrostalon länsipuolen (ja koko talon) ikkunoiksi on valittu Pilkington Insulight Therm -ikkunat, jotka on suunniteltu pääästämään mahdollisimman paljon lämpösäteilyä läpi asuntoon ja sitten taas sisäikkunan pinnoite on suunniteltu pitämään lämpöenergia asunnossa! (Kuulostaa huonoimmalta mahdolliselta ratkaisulta kesällä!)


      • huijattu asiakas
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Tähän päivään, tähän hetkeen mennssä Skanska ei ole ollut minuun missään yhteydessä (viittaan neljään yhetydenottoon heidän suuntaansa viikkoja sitten...)

        Mielenkiintoista asiakaspalvelua!

        Kesäkuun lopussa ja heinäkuun alkupuolella lähettämiini kysymyksiin ei tähän päivään mennessä kukaan ole ollut minuun missään yhteydessä. Sinänsä erikoista, koska onhna lomakausi jo taatusti ohi.

        Näin siis Skanska palvelee asiakasta, joka tekee ylämänsä suurimman ostoksen eli ostaa omsitusasunnon.

        Voin sanoa, että Skanskan neliöhinnoilla niiden pitää hivenen olla valmiit ottamaan vastaan myös kommenttia asiakkaan suunnalta sekä VASTAAMAAN asikkaan asiakkaan lähettämiin kysymyksiin! Yksi kysymykseni oli: "Onko normaalia, että asunnossani on ollut 3 viikkoa yhtä mittää sisälämpötila 28-29,5 astetta?" - Tähän kysymykseen ei kukaan ole Skanskalta osannut vastata 5 viikossa mitään!

        Toinen kysymykseni liittyi auringon lämpösäteilyäheijastavien ikkunalasien käyttöön (tai siis käyttämättömyyteen!) kerrostalon etelän ja länen puolella. Tähänkään kysymykseen ei kukaan ole Skanskalta uskaltanut kommentoida mitään.

        Hmm, tuli aika kalliiksi. Siis Skanskalle. Vuositarkastus on vasta tulossa (12-15 kk talon valmistumisesta). Jokaienn arvaa, allekirjoitanko yhtään paperia enen kuin Skanska on korjannut asuntoni virheet. Siis virheet, jotka johtavat asunnon poikkeukselliseen lämpenemiseen.

        Asuntokauppalain mukaan asunnossa on virhe, jos asunto ei muuten vastaa sitä, mitä asunnonostajalla yleensä on sellaisen asunnon kaupassa perusteltua aihetta olettaa.

        Itse työmaajohtaja SKanskan puolelta vakuutti minulle, ettei asunnon lämpeneminen ole ongelma. Itse tietenkin oletin, että asunto täyttää Sisäilmastoluokituksen S2, jota kai voi pitää perusteltuna vähimmäisvaatimuksena 2009 valmistuneessa talossa.

        Yhtä kaikki, asianajajani pääsee pian töihin ja polttamaan rahojani. Pääasia, että epäeettisesti ja valheellisesti toimiva Skanska saadaan aisoihin. Joka lienee hivenen haastava tilanne. Heillä lienee pikkurahaa taskunpohjalla oikeudenkäyntejä varten minua enemmän.


      • huijattu asiakas
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Kesäkuun lopussa ja heinäkuun alkupuolella lähettämiini kysymyksiin ei tähän päivään mennessä kukaan ole ollut minuun missään yhteydessä. Sinänsä erikoista, koska onhna lomakausi jo taatusti ohi.

        Näin siis Skanska palvelee asiakasta, joka tekee ylämänsä suurimman ostoksen eli ostaa omsitusasunnon.

        Voin sanoa, että Skanskan neliöhinnoilla niiden pitää hivenen olla valmiit ottamaan vastaan myös kommenttia asiakkaan suunnalta sekä VASTAAMAAN asikkaan asiakkaan lähettämiin kysymyksiin! Yksi kysymykseni oli: "Onko normaalia, että asunnossani on ollut 3 viikkoa yhtä mittää sisälämpötila 28-29,5 astetta?" - Tähän kysymykseen ei kukaan ole Skanskalta osannut vastata 5 viikossa mitään!

        Toinen kysymykseni liittyi auringon lämpösäteilyäheijastavien ikkunalasien käyttöön (tai siis käyttämättömyyteen!) kerrostalon etelän ja länen puolella. Tähänkään kysymykseen ei kukaan ole Skanskalta uskaltanut kommentoida mitään.

        Hmm, tuli aika kalliiksi. Siis Skanskalle. Vuositarkastus on vasta tulossa (12-15 kk talon valmistumisesta). Jokaienn arvaa, allekirjoitanko yhtään paperia enen kuin Skanska on korjannut asuntoni virheet. Siis virheet, jotka johtavat asunnon poikkeukselliseen lämpenemiseen.

        Asuntokauppalain mukaan asunnossa on virhe, jos asunto ei muuten vastaa sitä, mitä asunnonostajalla yleensä on sellaisen asunnon kaupassa perusteltua aihetta olettaa.

        Itse työmaajohtaja SKanskan puolelta vakuutti minulle, ettei asunnon lämpeneminen ole ongelma. Itse tietenkin oletin, että asunto täyttää Sisäilmastoluokituksen S2, jota kai voi pitää perusteltuna vähimmäisvaatimuksena 2009 valmistuneessa talossa.

        Yhtä kaikki, asianajajani pääsee pian töihin ja polttamaan rahojani. Pääasia, että epäeettisesti ja valheellisesti toimiva Skanska saadaan aisoihin. Joka lienee hivenen haastava tilanne. Heillä lienee pikkurahaa taskunpohjalla oikeudenkäyntejä varten minua enemmän.

        Vielä kerran Skanskan oma mielipide asiaan:

        http://www.google.fi/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBQQFjAA&url=http://www.sisailmayhdistys.fi/attachments/kehityshankkeet/lausuntoyhteenveto.pdf&rct=j&q=sisäilmastoluokitus kommentit&ei=jgZlTJScDoWXOPyC2bEN&usg=AFQjCNFdsXSD6j8zyiTXgbDhmRYahCHezw&cad=rja

        "Mielestämme Sisäilmastoluokitus on muuttunut parempaan suuntaan ja erityisesti kiitämme
        kesäaikaisten sisälämpötilojen parempaa huomioimista sekä mahdollisuutta myös pienentää
        ilmavirtoja kategorisesta henkilö tai neliöperusteisesta mitoituksesta."
        "Lämpötilojen hallinnan kannalta olennaiset rakenteelliset keinot pitäisi olla vahvemmin huomioituna
        myös luokituksessa. Ulkopuolisilla suojilla estetään ylilämmön lisäksi myös häikäisy."

        Näin Skanska puhuu kauniita kuin lapsi rippijuhlissaan. Käytännön tasolla mitään tuon suuntaista ei Skanskan rakentamissa asunoista löydy. Eli Skanska epäsuorasti myöntää itse rakentavansa virheellisiä asuntoja.

        Yli 4 viikkoa sitten kysyin Skanskalta, missä ovat minun asunnnossani ulkopuoliset suojat, joilla estetään ylilämmön lisäksi häikäisy. Kuten jokainen tietää, olen saanut tasan NOLLA vastausta Skanskalta. Taitavat olla johtoryhmää myöten etsimässä asuntoni ulkopuolisia suojia.


      • ex-huijattu asiakas
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Kesäkuun lopussa ja heinäkuun alkupuolella lähettämiini kysymyksiin ei tähän päivään mennessä kukaan ole ollut minuun missään yhteydessä. Sinänsä erikoista, koska onhna lomakausi jo taatusti ohi.

        Näin siis Skanska palvelee asiakasta, joka tekee ylämänsä suurimman ostoksen eli ostaa omsitusasunnon.

        Voin sanoa, että Skanskan neliöhinnoilla niiden pitää hivenen olla valmiit ottamaan vastaan myös kommenttia asiakkaan suunnalta sekä VASTAAMAAN asikkaan asiakkaan lähettämiin kysymyksiin! Yksi kysymykseni oli: "Onko normaalia, että asunnossani on ollut 3 viikkoa yhtä mittää sisälämpötila 28-29,5 astetta?" - Tähän kysymykseen ei kukaan ole Skanskalta osannut vastata 5 viikossa mitään!

        Toinen kysymykseni liittyi auringon lämpösäteilyäheijastavien ikkunalasien käyttöön (tai siis käyttämättömyyteen!) kerrostalon etelän ja länen puolella. Tähänkään kysymykseen ei kukaan ole Skanskalta uskaltanut kommentoida mitään.

        Hmm, tuli aika kalliiksi. Siis Skanskalle. Vuositarkastus on vasta tulossa (12-15 kk talon valmistumisesta). Jokaienn arvaa, allekirjoitanko yhtään paperia enen kuin Skanska on korjannut asuntoni virheet. Siis virheet, jotka johtavat asunnon poikkeukselliseen lämpenemiseen.

        Asuntokauppalain mukaan asunnossa on virhe, jos asunto ei muuten vastaa sitä, mitä asunnonostajalla yleensä on sellaisen asunnon kaupassa perusteltua aihetta olettaa.

        Itse työmaajohtaja SKanskan puolelta vakuutti minulle, ettei asunnon lämpeneminen ole ongelma. Itse tietenkin oletin, että asunto täyttää Sisäilmastoluokituksen S2, jota kai voi pitää perusteltuna vähimmäisvaatimuksena 2009 valmistuneessa talossa.

        Yhtä kaikki, asianajajani pääsee pian töihin ja polttamaan rahojani. Pääasia, että epäeettisesti ja valheellisesti toimiva Skanska saadaan aisoihin. Joka lienee hivenen haastava tilanne. Heillä lienee pikkurahaa taskunpohjalla oikeudenkäyntejä varten minua enemmän.

        Olen joutunut Skanskan palautevyöryn alle. 4-6 viikkoa sitten lähettämäni paluattete on käsitelty ja minuun on oltu yhteydestä usealta eri taholta, usealla eri viestintävälineellä.

        Homma on siis hoidossa!

        Kiitos Skanska!


      • Anonyymi
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Siinä rehellinen sisälämpö asunnossani tällä hetkellä: 27,5 astetta.

        Yllättäen kesän kuuminta aikaa asunnossani oli heinäkuun 3 ensimmäistä viikkoa. Päivä tolkulla sisälämpö oli 28-29 astetta. 29,5 taitaa olla kesän sisälämpöennätykseni. 30 ei mennyt missään vaiheessa rikki asunnossani.

        Tällä viikolla on auttanut pilvinen sää. Ulkona voi olla vaikka 30 astetta, mutta kun iltapäivä on pilvinen ja aurinko ei pääse paistamaan suoraan ikkunoihin, niin asunto pysyy helpommin viileänä. Toki kaihtimet on iltapäivät kiinni, mutta pilvinen sää tuntuu heti viileämpänä asunnossa. Pahin on siis kesäpäivä, jolloin taivas on aivan pilvetön. Kaihtimista huolimatta lämpö oikein "imeytyy" ikkunoiden läpi asuntoon, joka yllättäen on juuri kuten suunnittelija on halunnut! Kerrostalon länsipuolen (ja koko talon) ikkunoiksi on valittu Pilkington Insulight Therm -ikkunat, jotka on suunniteltu pääästämään mahdollisimman paljon lämpösäteilyä läpi asuntoon ja sitten taas sisäikkunan pinnoite on suunniteltu pitämään lämpöenergia asunnossa! (Kuulostaa huonoimmalta mahdolliselta ratkaisulta kesällä!)

        Ikkunoista...Onko mitään käsitystä termistä energiatehokaasta rakentamisesta? Kaupunkiarkkitehti kertoo miltä talon tulee näyttää, arkkitehti sen piirtää ja hänellä on tekijänoikeus siihen, eli se on verrattavissa taideteokseen eikä kukaan voi vaihtaa mitään ulkonäköön liittyen... Suomessa ei saa edes omakotitaloa rakentaa sen näköiseksi ja väriseksi kun itse tahtoo, vaan siellä on määräykset. siirrytään parkkipaikkoihin, niin se on helposti selitettävissä aliurakoitsijoiden hintavuudella, jos haluaa laadukasta jälkeä, eikä neljän A4 verran narinalistaa... hintaan lukeutuu myös esim jätehuolto ja lajittelu, jossa menot voivat kasvaa yllättävän suuriksi...Työturvallisuus on myös iso meno ja määrittää hintaa... onko tämä se kohta missä pitäisi säästää? Vai olisiko ihan sama jos työmaalla olisi kuollut tai loukkaantunut useita ihmisiä jotta kämppäsi hintaa saataisiin alas?Se on vähän niin kuin luomu tomaatti, eli kalliimpi koska kasvatuksessa ei ole pilattu luontoa taloudellisen voiton ja hinnan alennuksen vuoksi..
        tuolla linjalla niin kaikki kauppiaat ovat huijareita. Pientalo rakentajana olen useasti käynyt auttamassa tuttuja tekemään narinalistoja uudiskohteiden ostoissa ja näkemäni perusteella kirjoituksesi tuntuu olevan enemmän katkera joka suuntaan pilvettömästä taivaasta aina jalkalistan ruuvaukseen missä usein käytetään lyöntiruuveja, jotta mahdollinen maalattu ruuvinkanta ei vaurioidu ruuvatessa... Laitahan asunto myyntiin ja osta seuraavaksi toisaalta, niin löytyy niitä elämän positiivisia asioita ja ellei ala löytyä, niin voi olla että ne lääkkeet nyt pilaantuivat kuitenkin... ;-)


    • huijattu asiakas

      Mitä seuraavaksi? Voin paljastaa senkin.

      Kaiken tämän haukkumisen jälkeen lähetän työhakemuksen Skanskaan. Onhan tässäkin ketjussa tullut ilmi MUUTAMA asia, jotka pitäisi hoitaa paremmin: Sisäilmaluokitukset, auringon lämpösäteilyn hallinta, rakennusteksniset ratkaisut, asiakaspalvelu jne.

      En tiedä mitne ihmiset saavat työpaikkoja, mutta minulla voisi olla jopa annettava Skanskalle. Jos asunnot tehtäisin, kuten sanon ja asiakaspalvelu toimisi haluamallani tavalla, niin Skanska olisi aika pirun kova rakennusfirma, jonka asunnot revittäisiin käsistä!

      Nyt kun Skanska ei vielä oel palkannut minua, niin ongelmat on tätä tasoa:
      http://www.taloussanomat.fi/rakentaminen/2010/04/14/skanskan-rakentajat-marssivat-ulos-tyopaikoiltaan/20105255/12
      http://www.taloussanomat.fi/rakentaminen/2008/11/25/skanska-vahentaa-suomesta-600-tyopaikkaa/200830456/12?ref=lk_ts_uu_1
      http://www.taloussanomat.fi/rakentaminen/2009/07/23/skanska-pettyi-suomeen/200916914/12?ref=lk_ts_uu_1

      Skanska on ongelmissa, kun visiot ja innovaatiot rakentamisesta on unohtuneet! Skanska, soittakaas mulle niin aloitan työt vaikka huomenna! Nostetaan Skanksa taas jaloilleen ja luodaan tulevaisuuden menestysbrändi paikalleen kaatuneesta "kuolleesta lehmästä"!

      • huijattu asiakas

        Farssi sen kuin jatkuu. Yritän lähettää juuri tällä hekellä työhakemusta Skanskaan. INTERNAL SERVER ERROR.

        Skanskan palvelin ei ota työhakemuksia vastaan!

        Nyt ne on kyllä mokanneet KAIKEN. Tämä on farssien farssi. Ei kukaan osaisi käsikirjoittaa mitään, jossa kaikki menee pieleen. Se ei olisi uskottavaa. Onneksi tosielämässä ei ole uskottavuudesta kyse, kun kaikki menee pieleen!

        Jatkam työnahkuyrityksiä Skansakn sivuilla...


      • huijattu asiakas
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Farssi sen kuin jatkuu. Yritän lähettää juuri tällä hekellä työhakemusta Skanskaan. INTERNAL SERVER ERROR.

        Skanskan palvelin ei ota työhakemuksia vastaan!

        Nyt ne on kyllä mokanneet KAIKEN. Tämä on farssien farssi. Ei kukaan osaisi käsikirjoittaa mitään, jossa kaikki menee pieleen. Se ei olisi uskottavaa. Onneksi tosielämässä ei ole uskottavuudesta kyse, kun kaikki menee pieleen!

        Jatkam työnahkuyrityksiä Skansakn sivuilla...

        No niin, työhakemus on lähetetty. Pian olen visioita sorvaava johtaja Skanskalla ja asuinrakentamisen muutoksen tuulet alkavat puhaltaa. Me tehdään seuraavan 12 kuukauden aikana semmoisia juttuja, että kilpailijat pask*vat alleen. Asuinrakentamsieen palautuu innovaatiot ja seksikkyys ja ihmiset jonottavat Skanskan asuntoja.

        Kilpailijat miettivtä, mikseivät itse keksineet samoja juttuja. Mutta juju ei olekaan siinä, vaan siinä, että ne innovaatiot viedään läpi ja tuodaan tuotantoon asti asiakkaiden ostettaviksi. Se on se, jossa Skanska tulee minun palkkaamiseni jälkeen kyykyttämään kilpailijat, mukaanlukien YIT:n.

        t. Skanskan tuleva asuinrakentamisinnovaatioiden johtaja


      • huijattu asiakas
        huijattu asiakas kirjoitti:

        No niin, työhakemus on lähetetty. Pian olen visioita sorvaava johtaja Skanskalla ja asuinrakentamisen muutoksen tuulet alkavat puhaltaa. Me tehdään seuraavan 12 kuukauden aikana semmoisia juttuja, että kilpailijat pask*vat alleen. Asuinrakentamsieen palautuu innovaatiot ja seksikkyys ja ihmiset jonottavat Skanskan asuntoja.

        Kilpailijat miettivtä, mikseivät itse keksineet samoja juttuja. Mutta juju ei olekaan siinä, vaan siinä, että ne innovaatiot viedään läpi ja tuodaan tuotantoon asti asiakkaiden ostettaviksi. Se on se, jossa Skanska tulee minun palkkaamiseni jälkeen kyykyttämään kilpailijat, mukaanlukien YIT:n.

        t. Skanskan tuleva asuinrakentamisinnovaatioiden johtaja

        Pidetään ketju palstan asiassa: Asunnot

        SKANSKAN ASUNNOT

        Olin kritiikissäni oikeassa, seksikkyys ja innovaatiot uupuvat SKanskan asunnoista. Olen nyt yli puli tuntia katsellet Skanskan kohetita ympäri Suomea ja mitän "hienoa" ei tunnu löytyvän yhdestäkään kohteesta. Oppikirjaesimerkki epäonnistumisesta on yli 2 vuotta sitten valmistuntu kohde Helsingistä:
        http://www.kodit.skanska.fi/Asuntohaku/Kohteet/As-Oy-Helsingin-Artesaani/Yleisesittely/

        Ylimmästä kerroksesta on myymättä yli 200 asuinneliömetriä. Tämä siis yli 2 vuotta talon valmsitumisen jälkeen! Eli jokin on pielessä. Skanskan asunnot eivät selvästikään "kohahduta" ostavaa yleisöä. Olisiihan joku miljonääri repinyt nuokin penthouse-huoneistot käsistä jo aikoja sitten, jos ne olisivat hienoja ja seksikkäitä. Mutta kun ne eivät ole, joten ne seisovat myymättöminä tyhjillään jo kolmatta vuotta...
        http://www.kodit.skanska.fi/Asuntohaku/Kohteet/As-Oy-Helsingin-Artesaani/Asunnot/

        Skanska kamppailee Nokian ongelmissa. Ei ihan osata rakentaa just sitä, mitä asiakkaat haluaa. Ei löydytä sitä uutta innovaatiota, joka saa ihmisten päät sekaisin ja myy asunnot ennen niiden valmistumista.


      • Tekee kyllä hyvin
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Pidetään ketju palstan asiassa: Asunnot

        SKANSKAN ASUNNOT

        Olin kritiikissäni oikeassa, seksikkyys ja innovaatiot uupuvat SKanskan asunnoista. Olen nyt yli puli tuntia katsellet Skanskan kohetita ympäri Suomea ja mitän "hienoa" ei tunnu löytyvän yhdestäkään kohteesta. Oppikirjaesimerkki epäonnistumisesta on yli 2 vuotta sitten valmistuntu kohde Helsingistä:
        http://www.kodit.skanska.fi/Asuntohaku/Kohteet/As-Oy-Helsingin-Artesaani/Yleisesittely/

        Ylimmästä kerroksesta on myymättä yli 200 asuinneliömetriä. Tämä siis yli 2 vuotta talon valmsitumisen jälkeen! Eli jokin on pielessä. Skanskan asunnot eivät selvästikään "kohahduta" ostavaa yleisöä. Olisiihan joku miljonääri repinyt nuokin penthouse-huoneistot käsistä jo aikoja sitten, jos ne olisivat hienoja ja seksikkäitä. Mutta kun ne eivät ole, joten ne seisovat myymättöminä tyhjillään jo kolmatta vuotta...
        http://www.kodit.skanska.fi/Asuntohaku/Kohteet/As-Oy-Helsingin-Artesaani/Asunnot/

        Skanska kamppailee Nokian ongelmissa. Ei ihan osata rakentaa just sitä, mitä asiakkaat haluaa. Ei löydytä sitä uutta innovaatiota, joka saa ihmisten päät sekaisin ja myy asunnot ennen niiden valmistumista.

        Totuus on muuten se, että Pk-seudulla kerrostalorakentamisessa Skanska on ollut edelläkävijä paikalla valettujen välipohjien kanssa eli monessa skanskan omistuskohteessa on paksut paikalla valetut välipohjat, kun moni muu rakentaja käyttää useimmiten ontelolaatta-välipohjaa.
        Että Skanska tekee laadukkaita taloja, joissa hyvä äänieristys.
        Esimerkkinä mainitsen Skanskan rakenteilla olevan Leppävaaran tornitalon, paksut paikalla valetut välipohjat ja alimpien kerrosten seinämyöskin huoneistojen väliset seinät paikalla valua.
        Helsingin Aurinkolahdessa on Skanskan laadukkaita taloja esim. Maustetehtaankatu 5, 6 ja 9 näissä paikalla valetut välipohjat, samoin Urheilukalastajankuja 2 laadukkaita taloja tekee SKANSKA.


      • huijattu asiakas
        Tekee kyllä hyvin kirjoitti:

        Totuus on muuten se, että Pk-seudulla kerrostalorakentamisessa Skanska on ollut edelläkävijä paikalla valettujen välipohjien kanssa eli monessa skanskan omistuskohteessa on paksut paikalla valetut välipohjat, kun moni muu rakentaja käyttää useimmiten ontelolaatta-välipohjaa.
        Että Skanska tekee laadukkaita taloja, joissa hyvä äänieristys.
        Esimerkkinä mainitsen Skanskan rakenteilla olevan Leppävaaran tornitalon, paksut paikalla valetut välipohjat ja alimpien kerrosten seinämyöskin huoneistojen väliset seinät paikalla valua.
        Helsingin Aurinkolahdessa on Skanskan laadukkaita taloja esim. Maustetehtaankatu 5, 6 ja 9 näissä paikalla valetut välipohjat, samoin Urheilukalastajankuja 2 laadukkaita taloja tekee SKANSKA.

        Skanska tekee laadukkaita taloja, joiden viimeistelyn olen itse maininnut olevan "jopa yllättävän hyvää".

        Ongelma on se, että VARUSTELU on jäänyt 90-luvulle. Skanskahan tekee ns. kovan rahan asuntoja, jotka moni ostaja näkee vaihtoehtona vaikapa omakotiasumiselle. Miten tämä näkyy asuntojen varustelussa (jota toki itse saa kohennettua lisähintaan). Asuntojen perusvarustelu ja ratkaisut on tasoa: laminaattitasot keittiössä, halpaa valkoistaa kaapinovea keittiössä, kylppärissä halvin mahdollienn peilikaappi ja halvannäköienn valkoinen pyykkikaappi. Tämän kruunaa kaikissa asunnoissa halvannäköiset valkoiset Rosenlewin kodinkoneet.

        Ongelma on se, että Skanksa ole tajunnut (eikä tajua tällä hetkelläkään) tarjota ostjalle OPTIOITA, aitoja vaihtoehtoja lisävarustelistalta. Voihan autoonkin poimia vaikka nappanahkapenkit, Alcantara-kattoverhoilun ja panoraama-lasikaton, jos haluaa. Skanska ei ole TUOTTEISTANUT mitään lisävarusteita helposti ostettavaksi asuntoihinsa. Pitäisi olla valmiina paketteja, kuten "luxus-keittiö" tai "luxus-kylpyhuone" tai "Skanska-Cool". Näin asiakas saisi ruksimalla pari lisävarusteruutua helposti ja vaivaa näkemättä keittiön kunnon kalusteilla, graniitti-työtasolla ja AEG:n kodinkoneilla. Kylppäri olisi näyttävää laatta ja sauna LED-valaistu. "Skanska-Cool" olisi tietenkin optio, jolla ostaja saa jäähdyttävän ilmanvaihdon asuntoonsa. Kaikki tämä vain laittamalla ruksi ruutuun! Ostaminen pitää tehdä helpoksi!

        Yksi ongelmistani oli se, että Skanska kieltäytyi tekemästä/asentamasta lisähintaan. lisätyönä jäähdyttävää ilmanvaihtoa asuntooni. En siis saanut ostettua asuntoani ilmastoinnilla varustettuna, vaikka raha ei ollut esteenä. Skanskan työmaajohtaja sanoi, ettei sellaisat tarvitse. Hänen mukaansa kivitaloa on keällä viileä (asunnossani kolmatta viikkao yhteen menoon lämpö yli 28 astetta yötä-päivää!). Lisäksi rakennusaikainen hallitus kieltäytyi antamasta lupaa jäähdyttävän ilmanvaihdon asentamiseen enne asunnon/kerrostalon valmistumista.

        En tiedä millaista palvelua on, ettei asukas saa rahalla asuntoa haluamakseen, kun kyseessä oli kuitenkin niin epä-eksoottinen asia kuin jäähdyttävä ilmanvaihto, joka on liikekiinteistörakentamisessa arkipäivää vuonna 2010.

        Skanskalla on siis huimasti työsarkaa tuolla tuotteistamisen puolella ja lisätyöden myymisessä asikkalle helpostiostettavina vaimiina paketteina.


      • huijattu asiakas
        Tekee kyllä hyvin kirjoitti:

        Totuus on muuten se, että Pk-seudulla kerrostalorakentamisessa Skanska on ollut edelläkävijä paikalla valettujen välipohjien kanssa eli monessa skanskan omistuskohteessa on paksut paikalla valetut välipohjat, kun moni muu rakentaja käyttää useimmiten ontelolaatta-välipohjaa.
        Että Skanska tekee laadukkaita taloja, joissa hyvä äänieristys.
        Esimerkkinä mainitsen Skanskan rakenteilla olevan Leppävaaran tornitalon, paksut paikalla valetut välipohjat ja alimpien kerrosten seinämyöskin huoneistojen väliset seinät paikalla valua.
        Helsingin Aurinkolahdessa on Skanskan laadukkaita taloja esim. Maustetehtaankatu 5, 6 ja 9 näissä paikalla valetut välipohjat, samoin Urheilukalastajankuja 2 laadukkaita taloja tekee SKANSKA.

        Palaan vielä asiaan: "Skanska on ollut edelläkävijä paikalla valettujen välipohjien kanssa eli monessa skanskan omistuskohteessa on paksut paikalla valetut välipohjat, kun moni muu rakentaja käyttää useimmiten ontelolaatta-välipohjaa.
        Että Skanska tekee laadukkaita taloja, joissa hyvä äänieristys."

        Noin asia varmaan on, mutta syystä tai toisesta asiakas/ostaja ei tunnu huomaavan mitään lisäarvoa Skanskan tuotteessa. Jossain on siis vika. Skanska ei syystä tai toisesta saa ostajia HALUAMAAN asuntojaan tarpeeksi kovasti.

        Omassa kotikaupungissani olen muutaman viime vuoden ajan seurannut hyvin läheltä, miten kerrostaloasunnot tekevät kauppansa. En tiedä mikä on laadukkain rakentaja, mutta kun tulee ostamisen aika niin YIT on ykkönen. Asunnot viedään käsistä ja uusia kohteita saa aloittaa, kun edellinen valmistuu. Syystä tai toisesta Skanskalla käy kauppa takkuisammin. Edes hinta ei juurikaan poikkea YIT:stä, mutta jostain syystä monessa Skanskan jo aikoja sitten valmistuneessa kohteessa seisoo huomiotaherättävä osa asunnoista tyhjillään. Kauppa ei käy. En tiedä siihen syytä.

        Jos asiaa tarkentaa, niin lukumääräisesti asuntoja ei välttämättä ole myymättä kuin vaikkapa 10 kpl. kerrostalossa, jossa on kaikkiaan 46 huoneistoa. Ongelma on vaan siinä, että suurimmat asunnot tuntuvat jäävän myymättä eli asuinneliömetreissä mitaten paljon jää seisomaan tyhjänä. Mitä selittää vain se, etteivät isot kerrostaloasunnot pysty kilpailemaan hinta-/laatusuhteellaan omakotiasunnon kanssa. Kuka maksaa pikkukaupungissa 120 neliön kerrostaloasunnosta 450 000 euroa, kun hulppean omakotitalon saa 300 000 eurolla? (Tiedän että pääkaupunkiseudun hinnat on ihan eri tasolla, mutta näin siis pikkukaupungissa). Jos 120 neliöinen kerrostaloasunto kustantaa 450 000 euroa, niin varustelun pitäisi olla ensiluokkainen: työtasot graniittia, AEG:n kodinkoneita, jäähdyttävä ilmanvaihto, luxus-kylppäri... Tällaista ei Skanska (eikä tosin YIT:kään) pysty tai halua tarjota. Hintaa on yli 4000 euroa/neliö ja keittiössä hohtavat Rosenlewin halvimmat valkoiset kodinkoneet ja laiminaatti työtasona. Oikein hävettää rakennusyhtiön puolesta.

        Että tällaista vastinetta ostaja sitten saa rahoilleen...


      • kokemusta on..
        Tekee kyllä hyvin kirjoitti:

        Totuus on muuten se, että Pk-seudulla kerrostalorakentamisessa Skanska on ollut edelläkävijä paikalla valettujen välipohjien kanssa eli monessa skanskan omistuskohteessa on paksut paikalla valetut välipohjat, kun moni muu rakentaja käyttää useimmiten ontelolaatta-välipohjaa.
        Että Skanska tekee laadukkaita taloja, joissa hyvä äänieristys.
        Esimerkkinä mainitsen Skanskan rakenteilla olevan Leppävaaran tornitalon, paksut paikalla valetut välipohjat ja alimpien kerrosten seinämyöskin huoneistojen väliset seinät paikalla valua.
        Helsingin Aurinkolahdessa on Skanskan laadukkaita taloja esim. Maustetehtaankatu 5, 6 ja 9 näissä paikalla valetut välipohjat, samoin Urheilukalastajankuja 2 laadukkaita taloja tekee SKANSKA.

        Helsingiin valmistui v 2001 Puistolan aseman lähelle Skansan kerrostaloja, jotka tehty vielä vanhoilla
        vaatimuksilla.
        Kaikki askeläänet kuuluvat ja puhe liesituulettimesta.

        Itse möin omani pois ja ostun uuden, jossa asuntokohtainen ilmanvaihto. Ei kuulu äänet aikä puhe, ainoastaan huutamalla, voi kuulua vaimeasti.

        Eli vanhoilla rak. luvilla rakennetaan mukamas uusia taloja.

        V2009 asunnossa ei varmaan enää näitä ongelmia ole.

        Nyt pitäisi jäähdyttävä ilmastointi olla pakollisena kaikissa uusissa kerrostaloissa.
        Kun tämä tulee rak. määräyksiin joskus 2014, niin taas rakennetaan vanhoilla luvilla pitkään.

        Siinä se ahneus näkyy ja samaa ahneutta kaikilla muillakin paitsi peab seicon, joka vaihtoi vuosikorjauksessa uuden suihkulasin mukisematta. NCC ei suostunut seuraavassa kohteessa, jonka hankin tekemaan vastaavaa muutosta ilman maksua.

        Itsellä kokemusta ainakin 5 eri uudiskohteessa 2000-luvulla

        Ja kaikista kovin kusetus oli NCC, joka rakensi mukamas senioritaloa. Talossa oli kaikki materiaalit hankittu, jostain museosta.Vanhanaikaisia holvikaariovia keittiössä varmaan ilmaiseksi saatu.
        Keittö kaappien ovien levys melkein metri, niin taas tässäkin säästettiin, lonnollisesti ilman astianpesukonetta. Kylpyhuoneessa kirkaat lasit, niin näki hyvin ulos ilman vaatteita. jne... ei jaksa luettella pitkää listaa.

        Todella senoiri talo.

        Vanhuksia helppo höynäyttää.


      • Kokemusta On
        kokemusta on.. kirjoitti:

        Helsingiin valmistui v 2001 Puistolan aseman lähelle Skansan kerrostaloja, jotka tehty vielä vanhoilla
        vaatimuksilla.
        Kaikki askeläänet kuuluvat ja puhe liesituulettimesta.

        Itse möin omani pois ja ostun uuden, jossa asuntokohtainen ilmanvaihto. Ei kuulu äänet aikä puhe, ainoastaan huutamalla, voi kuulua vaimeasti.

        Eli vanhoilla rak. luvilla rakennetaan mukamas uusia taloja.

        V2009 asunnossa ei varmaan enää näitä ongelmia ole.

        Nyt pitäisi jäähdyttävä ilmastointi olla pakollisena kaikissa uusissa kerrostaloissa.
        Kun tämä tulee rak. määräyksiin joskus 2014, niin taas rakennetaan vanhoilla luvilla pitkään.

        Siinä se ahneus näkyy ja samaa ahneutta kaikilla muillakin paitsi peab seicon, joka vaihtoi vuosikorjauksessa uuden suihkulasin mukisematta. NCC ei suostunut seuraavassa kohteessa, jonka hankin tekemaan vastaavaa muutosta ilman maksua.

        Itsellä kokemusta ainakin 5 eri uudiskohteessa 2000-luvulla

        Ja kaikista kovin kusetus oli NCC, joka rakensi mukamas senioritaloa. Talossa oli kaikki materiaalit hankittu, jostain museosta.Vanhanaikaisia holvikaariovia keittiössä varmaan ilmaiseksi saatu.
        Keittö kaappien ovien levys melkein metri, niin taas tässäkin säästettiin, lonnollisesti ilman astianpesukonetta. Kylpyhuoneessa kirkaat lasit, niin näki hyvin ulos ilman vaatteita. jne... ei jaksa luettella pitkää listaa.

        Todella senoiri talo.

        Vanhuksia helppo höynäyttää.

        Ennen 1.1. 2000 haetulla rakennusluvalla sai rakentaa vanhoilla vaatimuksilla eli käytännössä max 2005 tehtiin viimeiset talot vanhojen vaatimusten mukaan.
        Sinun tapauksessasi on kyllä rakentaja jättänyt ilmanvaihtokanavasta pois äänieristyspatruunan, sitä käytettiin yleisesti yhteiskanavissa 2000-rakennetuissa, jotka tehtiin vielä vanhojen vaatimusten mukaan.
        Uudet määräyksethän nostivat välipohjan paksuuden, toivat lämmöntalteenoton ym..


    • hohhoijakkaa

      Siinä taas joku avoihoitotapaus mesoaa...

      Olisti ostanu sen autopaikan YIT:ltä, jos se kerran oli halvempi.

      Tölkki Karjalan keskiolutta maksaa Citymaketissa 79 senttiä tölkki ja saman katon alla olevassa alkossa 1.23 senttiä tölkki. Onko huijausta?

      Ei eletä missään säännöstelytaloudessa ja tuotteet saa hinnoitella eritavalla.

      • huijattu asiakas

        Taas kerran: vähän eri hintaluokka kyseessä!

        Jos kaupassa A olut on 2 euroa ja kaupassa B sama olut 4 euroa, niin ei ole huijausta. Hintaerohan on 2 euroa!

        Jos identtiset autopaikat maksavat 15000 tai 20000 euroa, riippuen keneltä ostaa, niin kyllä 5000 euron HINTAERO jo kertoo, että se on huijausta! Miteti nyt: 5000 euron hintaero ja kyseessä täysin identtinen ja tasalaatuinen autopaikka. Ei niitä ole brändätty. Skanskan myymässä autopaikassa ei ole parempaa viimeistelyä ja käsin tehtyjä kultakaiverruksia. Samassa betonihallissa vierekkäin ja hintero 5000 euroa.

        Suurin huijaus mitä olen hetkeen nähnyt!


      • Aurinkolahdessa
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Taas kerran: vähän eri hintaluokka kyseessä!

        Jos kaupassa A olut on 2 euroa ja kaupassa B sama olut 4 euroa, niin ei ole huijausta. Hintaerohan on 2 euroa!

        Jos identtiset autopaikat maksavat 15000 tai 20000 euroa, riippuen keneltä ostaa, niin kyllä 5000 euron HINTAERO jo kertoo, että se on huijausta! Miteti nyt: 5000 euron hintaero ja kyseessä täysin identtinen ja tasalaatuinen autopaikka. Ei niitä ole brändätty. Skanskan myymässä autopaikassa ei ole parempaa viimeistelyä ja käsin tehtyjä kultakaiverruksia. Samassa betonihallissa vierekkäin ja hintero 5000 euroa.

        Suurin huijaus mitä olen hetkeen nähnyt!

        Helsingin Aurinkolahden Urheilukalastajankujalla, asun Skanskan talossa rv-08. Tässä oli vakiona keittiössä puutasot, teräksinen liesikupu, Tasoon upotettu keraaminen liesitaso/uuni ja koneet AEG, lisävarusteena vaihdoin Mielen koneisiin.
        Asuntomme sauna on tervaleppää ja aika luksus, samoin kylppäri, talossa paksut paikalla valetut välipohjat, hyvä äänieristys.
        Huoneistokohtainen ilmanvaihtokin on(ei jäähdytystä mutta ei ole tarvinnut kun mereltä tuulee), ilmanvaihtokoneen tekniikka on sijoitettu jokaisen asukkaan ulko-oven yläpuolle rappuun, eli huoltoyhtiö hoitaa suodattimien vaihdon.
        Aivan ensiluokkainen Skanskan rakentama talo tämä on.


      • läpä läpä
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Taas kerran: vähän eri hintaluokka kyseessä!

        Jos kaupassa A olut on 2 euroa ja kaupassa B sama olut 4 euroa, niin ei ole huijausta. Hintaerohan on 2 euroa!

        Jos identtiset autopaikat maksavat 15000 tai 20000 euroa, riippuen keneltä ostaa, niin kyllä 5000 euron HINTAERO jo kertoo, että se on huijausta! Miteti nyt: 5000 euron hintaero ja kyseessä täysin identtinen ja tasalaatuinen autopaikka. Ei niitä ole brändätty. Skanskan myymässä autopaikassa ei ole parempaa viimeistelyä ja käsin tehtyjä kultakaiverruksia. Samassa betonihallissa vierekkäin ja hintero 5000 euroa.

        Suurin huijaus mitä olen hetkeen nähnyt!

        Ja kymmenentuhatta kaljaa maksaa toisessa paikassa 20.000€ ja toisesa 40.000€, ero on siis suurempi kuin tuossa autopaikassa, ihan turhaa kitinää.


      • huijattu asiakas
        Aurinkolahdessa kirjoitti:

        Helsingin Aurinkolahden Urheilukalastajankujalla, asun Skanskan talossa rv-08. Tässä oli vakiona keittiössä puutasot, teräksinen liesikupu, Tasoon upotettu keraaminen liesitaso/uuni ja koneet AEG, lisävarusteena vaihdoin Mielen koneisiin.
        Asuntomme sauna on tervaleppää ja aika luksus, samoin kylppäri, talossa paksut paikalla valetut välipohjat, hyvä äänieristys.
        Huoneistokohtainen ilmanvaihtokin on(ei jäähdytystä mutta ei ole tarvinnut kun mereltä tuulee), ilmanvaihtokoneen tekniikka on sijoitettu jokaisen asukkaan ulko-oven yläpuolle rappuun, eli huoltoyhtiö hoitaa suodattimien vaihdon.
        Aivan ensiluokkainen Skanskan rakentama talo tämä on.

        Vai sillä lailla. Pääkaupunkiseudulle rakennetaan laadukkaasti, ja maakunnissa (Porissa) myydään 4000 eur/neliö asuntoja, joissa köyhin mahdollinen varustelu: keittiön työtasot laminaattia, Rosenlewin valkoiset halpiskodinkoneet jne. jne. liesikupu on halvan näköienn IV-koneen valmistajan lasilipallienn liesikupu, josta ohjataan ilmanvaihtokoneen tuulettimen nooeutta. Terästä tässä asunnossa ei ole missään!

        Hienoa, että jossain päin maata ostaja saa rahoilleen vastinetta!


      • Faktaa..
        huijattu asiakas kirjoitti:

        Taas kerran: vähän eri hintaluokka kyseessä!

        Jos kaupassa A olut on 2 euroa ja kaupassa B sama olut 4 euroa, niin ei ole huijausta. Hintaerohan on 2 euroa!

        Jos identtiset autopaikat maksavat 15000 tai 20000 euroa, riippuen keneltä ostaa, niin kyllä 5000 euron HINTAERO jo kertoo, että se on huijausta! Miteti nyt: 5000 euron hintaero ja kyseessä täysin identtinen ja tasalaatuinen autopaikka. Ei niitä ole brändätty. Skanskan myymässä autopaikassa ei ole parempaa viimeistelyä ja käsin tehtyjä kultakaiverruksia. Samassa betonihallissa vierekkäin ja hintero 5000 euroa.

        Suurin huijaus mitä olen hetkeen nähnyt!

        Kumma kun nämä kusettajat jaksavat satuilla jostain 2e hintaerosta, kun kysymyksessä on tuhannet eurot-

        Korjataan vielä näille kusettajille asian todellinen luonne Jos maito tölkki maksaa 1e ja toinen tölkki
        4999e niin kyseessä kiskonta. joko selvisi.


      • Anonyymi
        Faktaa.. kirjoitti:

        Kumma kun nämä kusettajat jaksavat satuilla jostain 2e hintaerosta, kun kysymyksessä on tuhannet eurot-

        Korjataan vielä näille kusettajille asian todellinen luonne Jos maito tölkki maksaa 1e ja toinen tölkki
        4999e niin kyseessä kiskonta. joko selvisi.

        Ei se ihan noin mene... 1 euron maito 4 eurolla on 400% . 15000 autopaikka 20000 on 25%.
        Eli esimerkkiäsi käyttäen niin : toinen tölkki maksaa 1 euron ja toinen tölkki 1,25 euroa niin kyseessä on kiskonta. Joko selvisi.
        5000 euron ero maidossa on paljon, mutta 5000euron ero Ferrareissa ei ole paljon, jos puhutaan miljoonan euron autosta! Tuon selkeämmäksi en sitä saa...


    • bisseetuplahinnalla

      kävin ostamassa eilen ärrältä sixpackin olutta ja tänään huomasin että samalla rahalla olisin saanut prismasta tvelvin, SIIS TUPLASTI ENEMMÄN BISSEE SAMAAN RAHAAN, ELI OLISIN OLLU TUPLASTI ENEMMÄN KÄNNISSÄ. Oo onnellinen että sun autopaikka oli vaan 33% kalliimpi eikä TUPLAHINTANEN NIINKU MUN BISSET. Mitä tästä siis opimme... Pitäisi vähän verrata hintoja ettei jälkeenpäin harmita.

    • Anonyymi

      Olin taannoin skanska pääkaupunki timpurina, sain potut mestarin töppäilyn takia. Paneeli loppui, odottelin yli viikon uutta erää, homma ei edennyt... Lopputili

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe