E-pillereiden sivuvaikutukset

Missy

Onko kellään tullut sivuvaikutuksia e-pillereistä? Mulla on ollut nyt puolisen vuotta Mercilonit käytössä ja viimeisen 3-4 kk aikana mun käytös on muuttunut radikaalisti. Itkuisuutta ja aivan omituista sekoilua, läheisriippuvuutta. Avomies on kohta hulluuden partaalla, kun ilkeitä sanoja vaan lentelee ja lentelee...

42

48350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nita

      Jo, kyllä. En ole enään p-pilleri iässä mutta silloin aikoinaan kokeiltiin monta merkkiä, mutta aina vaan omituisia sivuvaikutuksia.
      Päänsärkyä, itkiusuutta jopa voimattomuutta, ja vaikka kuinka paljon erilaisia oireita.
      Nyt olen vaihdevuosiiässä ja kokeillaan hormoonihoitoa. Taas samanlaista. Kolmas lääke jo kokeilussa, mutta erilaisia sivuvaikutuksia vaan tulee.
      Olisikohan niin että kaikille ei sovi hormooneja??

    • Jouhanna

      e-pillereistä tulee kyllä hirmu usein joitain sivuaoireita. Monet esim vain lihoo - ja kestävät sen sitten, kun "pakko on ehkäistä".

      Itse söin pillereitä kaksi kuukautta - juu aika lyhyt aika, mutta menin ihan sekaisin niistä pillereistä. Pms-oireisiin ne tehos, mutta: sain migreenin: jatkuva toispuoleinen päänsärky ja käden ja jalan puutuminen parikin viikkoa ennen kuin yhdistin oireet pillereihin. Halut katos ja samoin kostuminen ja rinnatkin oli niin kipeät että just pystyi liikkumaan kun kaikki "hölskähdykset" sattui..

      Eli en suosittele pillereitä! Lääkäri sanoi ettei määräis mulle enää pillereitä, kun kokeilemanikin olivat matalahormonisia (meliane).
      Ei edes minipillereitä, kun oireet oli niin "rajut"..

      Nyt pelaa oma hormonitoiminta oikein hyvin - hieman epäsäännölliset kuukautiset taisi melkein säännöllistyä tuolla minun "shokkihoidolla"! :)

      JA moni mies on jo kirjoitellut tuolla seksi-palstan ehkäisy -keskustelussa että moni avioliitto voitaisiin pelastaa sillä että NAINEN LOPETTAA PILLERIT!

      Luonnoton ehkäisytapa minusta! Poistaa nyt naisen oma hormonitoiminta kokonaan, estää munasolun luonnollinen irtoaminen ja pakottaa kohtu johonkin kummaan tyhjennysvuotoon... *yäk*

      Pitkä tuli "valituksesta"!! Tsemppiä sinulle! Siirtykää kortsuihin vaikka kokeilumielessä - sitten vasta tietää johtuuko mielenheilahtelusi pillereistä. Voisin hyvin luulla että johtuukin!!

      • punainen kumisaapas

        Itse syön nyt toista kuukautta Harmonetteja ja pää on ihan räjähdys pisteessä.
        Normaalisti olen asian kuin asian suhteen tyyni kuin viilipytty, mutta nyt olen noin kaksi viikkoa itkeä pillittänyt vähän väliä ja kiukutelut kuin mikäkin pikku kakara.
        Tosi inhottavaa kun ei sitä tahtoisi olla vaikea ja veemäinen mutta kun ne puuskat vain tulee jostain.
        Ja hölmöltä tuntuu selittää miehelle joka tiuskaisun jälkeen että joo, niistä hormooneista tämä johtuu, kun eihän se voi ymmärtää miltä tämä tuntuu kun ei sillä ole hormoonien kanssa ongelmia.
        Olen itsekkin pitänyt usein hormooni myrskyjä vain tekosyynä kiukutteluihin, mutta nyt vastaymmärrän mistä todellisuudessa puhutaan...
        Lueskelin noita tällä sivulla olevia viestejä sattumalta kun minullakin on esiintynyt pientä tiputteluvuotoa ja huomasin että monella on aika negatiivisia kokemuksia, mutta onko kellään auttanut esim pelkkä merkin vaihto vai suositteleeko kaikki vain lopettamaan syömisen..?


    • Heidi

      Meliane, 2v:
      -migreenikohtaukset lisääntyi
      -selluliitin kertyminen vaikka muuten oon tosi laiha.
      -hiusten lähtö
      -kuivat limakalvot
      -ärtyisyys ja itkuisuus
      -masennus

      Sitten vaihdoin Yasminiin, juuri oli tullut markkinoille, söin 1,5 vuotta:
      -kuivat limakalvot edelleen, mutta hiukan helpottui
      -tunteilu tasoittui hiukan
      -hiusten lähtö edelleen
      -migreeniä ei niin usein
      -masennus edelleen
      -ja "mukavin": kasvain rintaan ja leikkaus

      ja pillerit loppui siihen. en ikinä ikinä enää syö mitään hormoneja, yök! näin tuntuu paljon puhtaammalta ja paremmalta, vaikka kortsujen käyttö ei olekaan mitään kivaa...

    • juu

      Söin kans merciloneja pidemmän aikaa. Itkee tihrutin jatkuvasti ja mieliala heitteli laidasta laitaan. Mercilonit aiheutti kauheen masennuksen ja jatkuvat (kyltymättömät)halut. Mulla oli myös toi läheisriippuvuus juttu sekä Lihoin mielettömästi!

      Sitten siirryin harmonetteihin. Niistä sain raivokohtauksia ja olin kokoajan äkänen, joka on aivan erikoista multa kun en helposti tavallisesti suutu tai käyttäydy agressiivisesti.
      Menkatkin tuli runsaammiks kauheitten kipujen kans. Kuvioihin tuli myös vainoharhaisuus. Eli ei kauheen harmooninen vaihtoehto! =)

      Jatkuvan vitutuksen takia vaihdoin yasmineihin. Yasminit oli taas ihan omaa luokkaansa. Kuukauden aikana tuli niin saamaton olo kuin olla ja voi. Ei tehny mieli seksiä eikä mitään muutakaan. Ruokahalut meni täysin (tämä on ilmeisesti se yasminien "laihduttava" vaikutus!)

      Nyt käytän evra-laastareita. Vähän masentaa, joka taitaa kyllä johtua elämäntilanteestani. Käytän ensimmäistä kuukautta näitä laastareita. On tullu aika paljon tiputtelu vuotoo ja näyttää et menkat tulee aika runsaana. Kipuja ei oo ollu. Vaikee sanoo kun itselläni on kaikenlaista nyt että johtuuko laastareista vai ei. Huono puoli laastareissa on et ne alkaa repsottaan reunoista helposti.

      Suosittelen vähempi hormoonista ehkäsyä varsinkin jos oot kovin nuori ja taipuvainen masennukseen. Terveydenhoitaja kyllä kertoo niistä enemmän. Kannattaa kokeilla erilaisia ja ettiä ittelle sopiva merkki. Mulle sanottii et viimene vaihtoehto on minipillerit että niistä ei pitäs tällasta tulla ollenkaan.

      Ei oo helppoo meilläkään, mutta koitetaan kestää!

    • Jose

      Kokemusta on 3:sta pillereistä

      Mercilon:
      - Ensimmäisten kuukausien aikana 10 kg
      - Kolmen vuoden käytön jälkeen käytös muuttui, aloin itkeskellä jatkuvasti ja itku oli herkässä vaikka vain uutisia katsoessa, masennuin, raivota aivan päättömästi, heittelin tavaroita ja tein ihmiset hulluiksi. Pelästyin itsekin että olen tulossa hulluksi (olen hyvin rauhallinen persoona muuten).

      Pidin tauon jolloin oireet loppuivat ja käytöskin rauhoittui taas onneksi normaaliksi. Pelkäsin hieman kokeilla uusia merkkejä, mutta rohkaistuin kuitenkin (onneksi).

      Vaihdoin Harmonet-pillereihin:
      - 3 kk meni aivan loistavasti! Olin extra iloinen ja onnellinen (tuntuivat aivan joltain iloisuuspillereiltä), kunnes sitten alkoi tulla hirveitä päänsärkyjä aina vessassa käydessä, orgasmia saadessa sekä portaita noustessa, kipu aivan tajuton, pää pullistui eikä voinut kuin itkeä.

      Vaihdoin vielä kerran, tällä kertaa halusin mahdollisimman vähähormoniset vaihtoehdot, jolloin lääkäri määräsi Cilest-merkkiset pillerit.

      Näistä ei ole tullut mitään oireita, ei sitten ainoatakaan, vaikka olen syönyt jo yli 4 vuotta. :)

      Monella tutulla on käytössään ehkäisyrengas ja he ovat olleet siihen todella tyytyväisiä, harkitsen kyllä itsekin siihen siirtymistä, jos vielä joskus jotain pahoja oireita tulee.

    • Melkein oireeton

      Itse olen syönyt Merciloneja 7 vuotta, ainoa selkeästi havaittavissa oleva sivuvaikutus on haluttomuus. Tai no, en sitten tiedä johtuuko pillereistä vaiko siitä, että ollaan saman kumppanin kanssa peuhattu jo nuo seitsemän vuotta... Mutta toisaalta, ei kyllä tee mieli kokeilla kenenkään muunkaan kanssa.

      Mutta siis mulle ei ole tullut painoa, itkuisuutta, päänsärkyä, sekoilua tai muutakaan vaivaa. Eli kunhan tuon haluttomuuden kanssa oppii elämään, niin kaikki OK. Voin vaan todeta, että on tehokas ehkäisykeino ;)

    • Ulla

      Mulla tulee rinnoista maitoa.. kertyy valkoinen kerros ja se tuoksuu ihan äidinmaidolle..
      olen käyttänyt yasminia jo melkein 2 v suht säännöllisesti
      onko se sen sivuvaikutuksena vai onkoan jotain muuta:S

      • Anonyymi

        Mulla tulee kans rinnoista maitoa ja s elöytyy monien e pillereiden sivuvaikutuksistakin jännä sivuvaikutus kylläkin...


    • Itkeskelijä

      Joo, todellakin on tullut sivuvaikutuksia pillereistä! Aloitin käyttää viime marraskuussa ja pikkuhiljaa aloin huomata, että itku alkoi olla paljon herkemmässä kuin aikaisemmin.
      En oo koskaan ollu mikään itkeskelijätyyppi ja nyt olin itkenyt mitä ihmeellisimmistä asioista. LIsäksi läheisriippuvuutta on tullut todellakin, ei oikein osaa enää olla yksin. Tuntuu tosi orvolta olo. Itku tulee, kun kihlattu lähtee vaikka töihin ja jään yksin kotiin.
      Nyt sitten vaihdoin kuukausi sitten merkkiä ja itkeskely on silti jatkunut. Tuntuu, että oonko tulossa hulluks vai mitää tää oikein on? Koko ajan päätä vaivaa nuo itku-jutut.. Toivottavasti tää kaikki johtuu vaan pillereistä, koska ei mulla oikeesti oo mitään syytä itkee tai pelätä yksinoloo.
      Kirjottakaa, jos on vastaavia kokemuksia!

      • ...

        Tuntupas hyvältä lukea sun viesti! Pillereitä vältin viimeseen asti, tietäen et niitten vaikutukset on suuret. Mutta pakon edestä päätin sit kuitenki kokeilla.. Nyt 6kk kokeilleena, meinaan jättää ne pois. Eile se yhtäkkiä vaan tuli ku kirkkaalta taivaalta, et pillereistä tää voi vaan johtua! Itkuisuus lisääntyny huomattavasti! Ja toi läheisriippuvuus alkanu vaivaamaan! Saatan itkeä joka kerta ku mies lähtee viikonlopun jälkeen pois. (Asutaan eri paikkakunnilla, joten nähdään vaan viikonloppuisin!) Ja just kauhee yksinolon ja yksinjäämisen tunne vaivaa. Hermostun pienistäki asioista ja välillä tosi typeristä asioista. En oo tienny ennemmi olevani tälläne, ja pistäny nyt sit vaan uuden parisuhteen piikkiin, ja et kyl se siitä ajan kanssa. Mut ei näytä aika auttavan. En vaan enää keksi muuta ku pillerit. Täytyy heti tänään tehdä asialle jotain. Ja kaveritki sanonu et oon paljo kiukkusempi ku mitä yleensä, enkä oo normaali itteni! Ei keksi enää muuta syytä ja haluan näistä saman tien eroon. Ehkä lähden kokeilemaan renkaan sivuvaikutuksia, jotka lukeman perusteella pitäis olla tasasemmat ja pienemmät! :)


    • ...

      Ehdin syödä merciloneja kuukauden. Toisen kuun ekalla viikolla alkoi pyörryttää, tuli hengenahdistusta, jalan puutumista ja pahin kaikista: loppumaton itkukohtaus. Itkin kaks päivää ilman mitään syytä, jonka jälkeen mentiin ensiapuun. Siellä lääkäri sitten totes, et ei ole ollenkaan harvinaista, et pillerit aiheuttaa tällaista. Et hieman harhaanjohtavaa tuo pakkausselosteen sivuvaikutus "mielialanvaihteluja".

    • nipitiii

      Mulla oli täysin samat oireet noiden pillereiden kanssa ja tiedän monta muutakin kellä sama!
      En tiedä mikä niissä on, mutta juuri nuo vaikuttavat mielestäni ja kuulemieni mukaan eniten mielialaan.

      • Mie vaan

        Johan oli ketju. Hain tietoa juurikin samasta aiheesta. Itse syön Jasminellea ja nyt on mielialat heitelleet ihan laidasta laitaan.
        Läheisriippuvuutta, itkua, ahdistusta, hengenahdistusta, hiusten lähtöä, univaikeuksia, ruokahaluttomuutta....
        Mutta nyt tiedän varmaksi mistä alan syytä etsiä.


      • Twiity
        Mie vaan kirjoitti:

        Johan oli ketju. Hain tietoa juurikin samasta aiheesta. Itse syön Jasminellea ja nyt on mielialat heitelleet ihan laidasta laitaan.
        Läheisriippuvuutta, itkua, ahdistusta, hengenahdistusta, hiusten lähtöä, univaikeuksia, ruokahaluttomuutta....
        Mutta nyt tiedän varmaksi mistä alan syytä etsiä.

        Hei, onkohan kellään kokemusta, että on syönyt e-pillereitä vuosikausia ja yhtäkkiä saanut ihmeellisiä oireita. Masennus, ahdistuneisuu, yliherkkys, läheisriippuvaisuutta tai muita mielen häiriöitä? Mulla saattaa olla tällainen tilanne... Ilmoittelen kun kän lääärissä parin viikon kuluttua jos tilanne muuttuu. Kokemuksia olis kiva saada tähänkin!


      • Twiity
        Twiity kirjoitti:

        Hei, onkohan kellään kokemusta, että on syönyt e-pillereitä vuosikausia ja yhtäkkiä saanut ihmeellisiä oireita. Masennus, ahdistuneisuu, yliherkkys, läheisriippuvaisuutta tai muita mielen häiriöitä? Mulla saattaa olla tällainen tilanne... Ilmoittelen kun kän lääärissä parin viikon kuluttua jos tilanne muuttuu. Kokemuksia olis kiva saada tähänkin!

        Vitsi miten paljon kirjoitusvirheitä...


    • billeriiii

      Syönyt cerazetteja n.5kk.

      - Menkkoja ei ole, tosin se on todella jees sivuvaikutus!
      - Itkuisuus
      - Masennus
      - Mielialojen vaihtelut
      - Halut vähentyneet
      - Rintojen arkuus
      - Selluliitin muodostuminen vaikka muuten hoikka

      • nase

        ite syön nyt toista kuukautta Yazin yhdistelmä pillerit. viime aikoina olen voinut aika huonosti mutta en osaa sanoa mistä se johtuu, kun elämäntilanne on vähän sekaisin ja olen myös lopettamassa mun masennus lääkkeet joten olen puolittanut mun annosta seronilia. joten mistä tämä ahdistus sitten johtuu..? en osaa sanoa . =/ ja se vähän harmittaa. koska en sitten tiedä jos mun kannatta lopettaa seronilin käyttöä.


    • sanna3000

      Minä sain kroonisen virtsaputken tulehduksen e-pillereistä.Pahimpaan aikaan se oli sitä etten voinut pidättää ollenkaa.Kastelin yöllä sänkyni.Se oli todella turhauttavaa ja noloa kun ikää oli jo 18 ja asuin vielä silloin kotona. Asiaa tutkinut lääkäri epäili minulla vaikka mitä ja viimeiseksi vaihtoehdoksi hän ehdotti e-pillereitä.jätin ne pois vaikka seurustelin.nyt 10 vuotta myöhemmin voin edelleen todella huonosti ennen menkkoja.Sattuu aivan sairaasti pissalla käynti,joten pysyvät vauriot jäi,mutta pidätyskyky tuli takaisin.Jos mahdollista niin juttele asiasta poikaystäväsi kanssa ja lopeta ne kamalat pillerit ihan itsesi vuoksi :) jatkoja sinulle!

      • yazmine000

        oon käyttäny vuoden yasmineja, luulin ettei mulla tullu mitään oireita mutta kun tarkemmin miettiin niin kaikki on sittenkin varmaan johtunu pillereistä..pidin tossa pari kuukautta taukoo ja huomasin että olin ihan eritavalla halukas..mutta se oli ehkä liikaa, et toisalta hyvä et vähän hillitti.. mut nyt kun oon uudelleen ruennu käyttää (oon syöny vasta yhen liuskan) niin läpäisyvuotoo on tullun kuukauden jokainen päivä! se ärsyttää, kun ei ees ihan vähän..oon myös ihmetely et miten on sellanen turvonnu olo vaikka elän terveellisesti..myös halut on olu vähemmät mut ei poissa..


    • Calacirya

      Itse olen käyttänyt Diane Nova-ehkäisypillereitä n. kolme vuotta ja se homma loppui nyt ihan kertakaikkiaan tähän. Kun aloitin pillerit, kolmen kuukauden ajan oli ihan mieletöntä pahoinvointia ja mielialan heittelyä. Sitten alkoi rauhallisempi vaihe, ainoastaan taukoviikon aikana mieliala alkoi taas vaihdella täydellisestä onnellisuudesta masennuksen syvimpään syöveriin - havaitsin myös selittämätöntä itkuherkkyyttä näiden pillereiden käytön aikana kuten moni muukin näköjään.

      Nyt näyttäisi siltä, että jostain syystä hormonit eivät sovi minulle enää ollenkaan, vaan minulle kehittyi kuin tyhjästä raajojen liikahikoilua sekä hikoilutuspuuskia. Eli kädet jalat koko ajan hiestä märät ja välillä sitten muutenkin koko kroppa, kun tulee ns. "kuumia aaltoja". Yöhikoiluakin on silloin tällöin. Kaksi eri lääkäriä on kehottanut minua lopettamaan pillerit, koska minulla ei muuten koskaan ole ollut taipumusta liikahikoiluun ja hikoilu kaiken lisäksi alkoi, kun söin pillereitä kolme liuskaa putkeen. Tällä hetkellä siis odotan kovasti, että milloin kehon oma hormonitoiminta normalisoituu ja hikoilu loppuu.

      • ei enää ikinä

        Söin 4 vuotta Yasmineja eikä aluksi ollut mitään ongelmia.
        Painoa tuli tuon neljän vuoden aikana 4 kiloa ja jossain vaiheessa alkoi jatkuva turvotus. Mielialat vaihteli, itkuraivareita ihan mitättömistä asioista, itkuherkkyyttä muutenkin esim tv:tä katsellessa tai kirjaa lukiessa. Ajoittain sydämen tykytystä ja vasemman käsivarren puutumista. Välillä oli päiviä jolloin mikään muu ei auta kuin suklaa. Nämä kaikki siis alkoi huomaamatta tuon 4 vuoden aikana.
        Viimeisen puolen vuoden aikana halut katosivat ja kokoajan oli ahdistunut olo.

        Sitten vaihdoin renkaaseen jota käytin 3kk. Ajattelin että olis helpottanut kun siinä on vähemmän hormonia.
        Aluksi halut palasivat ja olin kokoajan kostea, mutta sitä iloa ei kauaa kestänyt sillä kohta jo katosi tunto kokonaan jalkovälistä. Itkuraivarit lisääntyi ja suklaata kului paljon enemmän. Painoa tuli kolmessa kuukaudessa 4 kiloa ja sydämen tykytykset lisääntyivät kuten myös vasemman käsivarren puutuminenkin. Nukkuminen vasemmalla kyljellä ei enää onnistunut.

        Renkaiden käyttö loppui siihen eikä mikän hormonaalinen ehkäisy tällähetkellä innosta ollenkaan


      • karpalo6
        ei enää ikinä kirjoitti:

        Söin 4 vuotta Yasmineja eikä aluksi ollut mitään ongelmia.
        Painoa tuli tuon neljän vuoden aikana 4 kiloa ja jossain vaiheessa alkoi jatkuva turvotus. Mielialat vaihteli, itkuraivareita ihan mitättömistä asioista, itkuherkkyyttä muutenkin esim tv:tä katsellessa tai kirjaa lukiessa. Ajoittain sydämen tykytystä ja vasemman käsivarren puutumista. Välillä oli päiviä jolloin mikään muu ei auta kuin suklaa. Nämä kaikki siis alkoi huomaamatta tuon 4 vuoden aikana.
        Viimeisen puolen vuoden aikana halut katosivat ja kokoajan oli ahdistunut olo.

        Sitten vaihdoin renkaaseen jota käytin 3kk. Ajattelin että olis helpottanut kun siinä on vähemmän hormonia.
        Aluksi halut palasivat ja olin kokoajan kostea, mutta sitä iloa ei kauaa kestänyt sillä kohta jo katosi tunto kokonaan jalkovälistä. Itkuraivarit lisääntyi ja suklaata kului paljon enemmän. Painoa tuli kolmessa kuukaudessa 4 kiloa ja sydämen tykytykset lisääntyivät kuten myös vasemman käsivarren puutuminenkin. Nukkuminen vasemmalla kyljellä ei enää onnistunut.

        Renkaiden käyttö loppui siihen eikä mikän hormonaalinen ehkäisy tällähetkellä innosta ollenkaan

        Täällä yksi heräämään alkanut, silmiä avaan: olen syönyt yasmine -merkkisiä pillereitä nyt miltei 4 vuotta, ja kuvitellut/elänyt siinä uskossa ettei haittavaikutuksia ole juuri tullut. Paino kylläkin nousi hieman pillerit aloitettuani, mutta se saattoi nousta muistakin syistä. Nyt olen siinä tilanteessa, että olen eronnut pitkästä parisuhteesta, ja harkitsen pillereiden lopettamista.

        Ystävättäreni kanssa olen aiheesta paljon keskustellut, sekä lukenut näitä vastaavia keskustelupalstoja. En ole aikaisemmin juuri tullut ajatelleeksi, että pillereillä olisi vaikutusta herkkyyteeni, mutta nyt ajattelen toisin. Erosimme puolisoni kanssa osittain sen vuoksi että riitelimme viimeisten vuosien aikana paljon ja koko ajan inhottavammin, joten päätimme yhdessä että oli parempi pitää hieman taukoa ja kummankin ajatella asioita omilla tahoillansa. En koe että pillerit ovat syypää eroon, mutta olen alkanut ajatella että niillä on hyvinkin voinut olla osuutta minun riitelyherkkyyteeni.

        Kun koetan muistella aikaa ennen pillereitä, en juurikaan muista miten riitelimme tms. olinko vähemmän herkkä jne. Olen kyllä herkkäluontoinen ja itken pienestäkin toisinaan (olen mielestäni aina ollut tällainen), mutta viimeisten vuosien aikana voin sanoa minulla olleen suorastaan alemmuuskomplekseja, huonouden ja riittämättömyyden tunnetta. Olen saattanut tulla surulliseksi esimerkiksi jotain elokuvaa yhdessä katsoessa, sillä minusta on tuntunut etten ole mieheni mielestä "hyvä" uhkeiden näyttelijättärien rinnalla. Olen myös reagoinut vastaavasti puolisoni pornon katseluun, mikä tietysti on toisinaan ymmärrettävääkin.

        Mieheni puolestaan turhautui ja koki että hän on epäonnistunut kun joutuu jatkuvasti toteamaan etteivät hänen huomionosoituksensa vain riitä minulle. Suhteessamme koin olevani hyvin rakastettu, minua huomioitiin ja hellittiin, kehuttiin ja todellakin pidettiin hyvänä. Miksi sitten tunsin välillä olevani kamalan ruma, epähaluttava ja raivosin puolisolleni ettei hän minua halua tai pidä minusta? Nämä yhtenä esimerkkinä, mutta muistelen suuttuneeni myös muista, pienistä asioista, siisteys oli esimerkiksi minulle välillä sellainen asia josta saatoin suuttua kovastikin.

        En pidä vastaavaa ajatusmaailmaa tai käyttäytymistä täysin normaalina, ja olen tietysti miettinyt onko minussa itsessäni vikaa, voinko muuttaa suhtautumistani tms. vai olenko vain niin herkkä? Erittäin lapselliselta on olo noiden vuoksi tuntunut toisinaan.

        Mutta niin, en mene sanomaan että pillerit tuhosivat parisuhteeni, siinä oli muutakin, mutta kuinka paljon pillerit ovat loppujen lopuksi minuun vaikuttaneet?


    • kohtaepätoivoinen

      Minä olen käyttänyt e-pillereitä kolmisen vuotta, nyt käytössä e-rengas. Ja joo, limakalvojen kuivuutta, yhdyntäkipua, mielialanvaihteluja, itkuherkkyyttä, masennusta on ainakin ollut. Ja se haluttomuus, johtuu tietysti osin tuosta limakalvojen kuivuudestakin. Olin jo ollut kuukauden ilman pillereitä kun terveydenhoitaja rupes kyselemään, että minkä ihmeen takia lopetit pillerit. Sitten se tyrkytti mulle e-rengasta, jota aattelin kokeilla nyt vielä.
      Huoh..tekis niiin mieli lopettaa kaikki hormonit, mutta ongelma onkin siinä, että MITÄ EHKÄISYKSI sitten? Kondomien kanssa säheltämisestä ei tule mitään..enkä luota niiden tehoon täysin. Kierukkaa en kyllä taida haluta, kuparikierukasta olen pelkkää huonoa vain kuullut.
      Toivotonta..

    • anssssskuu

      Minä olen käyttänyt vasta kuukauden Yasmineita mutta selviä oireita jo näkyy:
      - Raivarit
      - Itkuisuus
      - Raskas olo
      - Vasemmanjalan ja oikean käden puutuminen
      - Rinnat kipeät

    • uniikki,

      juu minulla on ollut sama merkki mutta jouduin vaihtamaan vatsakipujen takia, paikat turpoili, alapää tuntui hellältä, outoa sykintää ym. , sitten oli käytössä yasmine ja se taas aiheutti masennusta, finnejä ja pääkipuja. Joten lopetin sitten kokonaan pillereiden käytön kun nuo sivuvaikutukset kyllä haittaavat normaalia elämää.

    • meliane

      Ensin söin yasminia vain 1kk kun älytön masennus iski, en enää syönyt enkä nukkunut ja itkin kokoajan. Noh vaihdoin melianeen ja olen nyt syönyt sitä 3kk. Haittavaikutuksina on haluttomuus, arka alapää (erityisesti klitoris) , jatkuvia hiivatulehduksia, hiukan itkuisuutta ja muitakin mielialanvaihteluja, paniikkikohtaukset ovat lisääntyneet.

    • gestapo!

      MInä olen saantu aalu jon viakutuksia mm pissa t tulee hjousuun ja krijoiusu ei toimi sitten muyls i b itkuisuutta paljon jap paikat herilä ei myldötööb haluta ollenkaan ja sitten hiusket ki lörhee päästä myös alapäästä karv at on kadonnut ginneijä paljon namaaNSSA ja alapäässä myös selässä välillä myös korvat märkii ja mätää tulee ömnyjoka paikasta. Masennusta ja itkuisuutta esiintyy paljon kerran vwesivahinkokin tuli meille kolme kerrosta vedestä täyttyi. Joskus saattaa myös tulla epämaäätäisia läpivuotoja ehkä vaalen sinistä jsa vihreää kökkoistä monjää myös siskollani esiintyy tätä vwertailemme niitä usein. Joskus toisaalta kainalokarvat putoilee käytäv älle se on noloa kerran vahingossa ruoka pöydässä pääsi housuun. ILMAvaivoja myös esiintyy välillä.

    • sirius_10

      Heippa!Mulla on yli kuukausi käytännyt e-pillereitä Cerazette merkkisiä kokoajan tule veristä vuotoa, ei oikein normaalia,mitä neuvoksi?

    • gggffffdd

      Tulihan niistä vaikka mitä..
      -Rajut mielialojen vaihtelut
      -Kuivuus sekä haluttomuus
      -alakuloisuus
      -jatkuva päänsärky, joka kesti pari kk (kunnes lopetin pillerit)
      -ärtynyt mieliala

      ylimääräiset hormoonit eivät kuulu ihmisen elimistöön.. Vaikka lääkärit jotain muuta hyssyttelevät.

    • JannaS

      Söin e-pillereitä yli 15 vuotta (pidin välillä pari n. puolen vuoden taukoa), mutta nyt lopetin ne viime helmikuussa pysyvästi. Kokeilin vaikka mitä merkkejä, ainakin Mercilonia, Melianea, Yasminea ja Nuvaringia (muita merkkejä en muista...). Oireita, joista osan huomasin pillereitä käyttäessä ja osan nyt, kun olen ollut pian vuoden ilman ja olen palautumassa 'normaaliksi':
      - mielialojen outous, toisaalta tunteiden rajuuntuminen, toisaalta hälläväliä fiilis, mikään ei tunnu miltään
      - kuivuus
      - haluttomuus
      - hiusten lähtö
      - kynsien ohentuminen, liuskottuminen

      Mies on aina ollut sitä mieltä, että olen jostain syystä vain asenteellinen pillereitä kohtaan, eikä ole uskonut että oireet voisivat johtua niistä, koska: "jos se pitäis paikkansa, niin olishan tosta enemmän juttua lehdistössä ja lääketehtaat kehittäis tuotteita niin, ettei noita sivuvaikutuksia olis". Yeah right...

      Pillereitä söin sekä ehkäisyn takia, menkkojen säännöllistämiseksi sekä kipujen vähentämiseksi. Ilman pillereitä kiertoni voi olla mitä vain 20-120 päivän väliltä ja kipujen takia minut on kaksi kertaa kiidätetty päivystykseen, kun olen häilynyt tajunnan rajamailla. Ehkäisyynkin pillerit ovat kiva helpotus, kun olen lateksiallerginen :)

      Meillä oli (ja on edelleen) liitto liipasimella ja lopetin pillerit itseni takia. Tosin olen hieman yllätyksekseni huomannut, että mieheni on pillereiden lopettamisen jälkeen alkanut jälleen kiinnostaa minua... Suhteemme on mennyt parempaan suuntaan minun lopetettua pillerit, mutta katsotaan mitä tästä tulee...

    • Ei-pilleri

      Olen syönyt Mercilonia noin kolme vuotta. Ainakin vuoden ajan olen sietänyt alakuloisuutta, tyhjyyden tunnetta, mielenkiinnon menettämistä asioisin joista ennen olen pitänyt, seksuaalista haluttomuutta, kärttyisyyttä, kiihtynyisyyttä... Vaikeaa on se, että olen menettänyt mielenkiinnon muihin ihmisiin, jonka seurauksena sosiaalinen elämä ja parisuhde on kärsinyt. Kauan ajattelin, että tämä on joku kahdenkympin ikäkriisi ja kuuluu normaaliin elämään. Enää en kuitenkaan jaksa sietää tätä, koska se häiritsee kaikkia osa-alueita elämässäni. Kerroin asiasta äidilleni ja hän epäili e-pillereitä. Itse en ole edes tajunnut epäillä niitä, mutta kun äiti mainitsi asiasta, luin heti muiden naisten kokemuksia ja tunnistin itseni oireista. Nyt terkkari neuvoi syömään liuskan loppuun, enää 11 tablettia jäljellä ja kokeilen luomuna olemista. Lasken jo päiviä, että loppuisivatpa ne jo! Toivon paljon, että palaisin omaksi itsekseni ja saisin elämänilon ja seksuaalisen halun takaisin!

    • -henni-

      Heippa Ei-pilleri!

      Mulla lähes täysin sama tilanne kanssasi. Söin Merciloneja n. kolme vuotta, jonka ajan kärsin jatkuvasta lievähköstä masennuksesta ja kärttyisyydestä,haluttomuudesta, tunneherkkyydestä sekä jatkuvista virtsatietulehduksista (nämä kaikki oireet tajusin tosiaan littyneen pillereihin vasta ne lopetettuani!).

      Tuo sama kolme vuotta, jonka käytin pillereitä on myös aika, jonka olen ollut nykyisen kumppanini kanssa. Suhteemme alkuaikoina en käyttänyt vielä pillereitä, joten olin oma iloinen itseni. Sitten alkoivat yhtäkkiä virtsatietulehdukset vaivata vähintään kerran kahdessa kuukaudessa. Yhdistin koko kolme vuotta tulehdukset aina seksielämään,sekä uimaharrastukseeni eikä pieneen mieleenikään käynyt, että kyse olisikin pillerien aloittamisesta. Itkuni oli myös herkässä, joka johtuikin tosin sekä pillereistä, että kiusallisista pissatulehduksista. Itkin ihan kaikelle koko ajan ja mieheni alkoi hermostua, sillä ei osannut käsittää miten tulisin tulevaisuudessa selviämään, jos joskus minulle tai läheisilleni sattuisi jotain, kun jo normaalissakin tilanteessa itkin ja masennuin ihan kaikesta.

      Lääkärillä ramppasin vuosien aikana pissatulehdusten takia jatkuvasti ja kaikkea kokeiltiin kotikonsteista estolääkitykseen. Lääkäri myös ehdotti, että kokeilisin suurempihormonisia e-pillereitä(Marvelon), josko ne auttaisivat ehkäisemään tulehduksia. Päinvastoin, tulehdukset vain pahenivat ja sekosin vielä enemmän. En halunnut nähdä ketään, enkä käydä missään. En saanut nukuttua ja itkin vain kotona. Tajusin lopettaa uudet pillerit onneksi heti ja jatkaa vanhoilla.

      Tosiaan nämä virtsatietulehdukset lopulta ajoivat minut siihen pisteeseen, että marssin jälleen alkuvuodesta lääkärille vaatimaan lisää estolääkkeitä. Samoihin aikoihin kuitenkin yritin itse tehdä päätelmiä mihin muuhun kuin seksiin oireet voisivat liittyä, sillä seksi oli kuihtunut olemattomiin jatkuvan tulehduspelkoni vuoksi. Huomasin tulehdusolon olevan poissa aina kuukautisten aikaan. Heti kun kuukautiset loppuivat ja aloitin uuden pillerilaatan tulehdukset taas alkoivat joko lievempinä tai pahempina. Jostain hetken mielijohteesta tajusin, että koska kuukautisten aikaan, kun on pilleritauko olo on normaali, on oireiden liittyttävä enemmän tai vähemmän hormoneihin. Päätin lopettaa pillerit! Kertaakaan en ole katunut, sillä siitä on nyt 3kk. aikaa, eikä tulehdusoloa ole ollut kertaakaan, itkut ovat jääneet vähemmälle ja olen saanut takaisin iloisen itseni (en edes ollut tajunnut olleeni erilainen, vaikka avomieheni olikin jatkuvasti huomauttanut, etten ole yhtään se sama iloinen ihminen johon hän tutustui) Nyt avomieheni sen sijaan on joutunut "kärsimään" tilanteen normalisoitumisen myötä muuttuneesta mielialassani toisella tavoin, sillä,läheisyydentarpeeni on muuttunut ihan sekopäiseksi.Koko ajan pitäisi olla halailemassa ja pussailemassa. :) Mutta parempi ehdottomasti näinpäin! Ainakin itselleni pillereistä oli siis vain haittaa! Ärsyttää myös ettei yksikään lääkäri vuosien aikana edes ehdottanut pillereiden lopettamista virtsatietulehdusten poistamiseksi. Sen sijaan hormonimäärän lisäämistä kyllä suositeltiin... Voimia kaikille teille naisille. :)

      • saratus

        Söin yasmin nimisiä pillereitä muutaman kuukauden ja sivuvaikugukset tulivat todella nopeasti. Aivojen toiminta väheni puoleen , haluttomuuus, mieheni tuntui erittäin etäiseltä kuin en tuntisi häntä lainkaan. Sitten vaihdoin ehkäisyrinkulaan joka toimi kuin unelma vajaan vuoden ajan. Verrattuina pillereihin olotila oli hyvä. Tosin vuoden kohdalla seksi alkoi jäädä pois, sattua, limakalvojen kuivuutta aloin jopa pelätä seksiä kunnes tajusin että en ole sellaisen normaalisti vaan hyvin seksuaalisesti aktiivinen henkilö. Päätimme jättää myös rinkulat pois ja voin sanoa näin puoli vuotta luomuna olleena että nyt alan vasta olla normaalisoitunut. Hormoonien vaikutus kesti näin pitkään..nykyisin seksielämä on mahtavaa ja ei ongelmia joten olen vakaasti päättänyt etten enää ikinä pilaa omaa oloani hormoneilla ja varsinkaan parisuhdetta..miksei näistä ongelmista puhuta ja kirjoiteta. Kuinka moni pari eroaa vuoden sisään otettuaan pillerit ja eivätkä osaa yhdistää ongelmia ehkäisyyn!


      • Kyllä se on
        saratus kirjoitti:

        Söin yasmin nimisiä pillereitä muutaman kuukauden ja sivuvaikugukset tulivat todella nopeasti. Aivojen toiminta väheni puoleen , haluttomuuus, mieheni tuntui erittäin etäiseltä kuin en tuntisi häntä lainkaan. Sitten vaihdoin ehkäisyrinkulaan joka toimi kuin unelma vajaan vuoden ajan. Verrattuina pillereihin olotila oli hyvä. Tosin vuoden kohdalla seksi alkoi jäädä pois, sattua, limakalvojen kuivuutta aloin jopa pelätä seksiä kunnes tajusin että en ole sellaisen normaalisti vaan hyvin seksuaalisesti aktiivinen henkilö. Päätimme jättää myös rinkulat pois ja voin sanoa näin puoli vuotta luomuna olleena että nyt alan vasta olla normaalisoitunut. Hormoonien vaikutus kesti näin pitkään..nykyisin seksielämä on mahtavaa ja ei ongelmia joten olen vakaasti päättänyt etten enää ikinä pilaa omaa oloani hormoneilla ja varsinkaan parisuhdetta..miksei näistä ongelmista puhuta ja kirjoiteta. Kuinka moni pari eroaa vuoden sisään otettuaan pillerit ja eivätkä osaa yhdistää ongelmia ehkäisyyn!

        totta, että hormonaalinen ehkäisy aiheuttaa kaikkea tätä, mistä ketjussa on puhuttu, ties miten paljon muuta hallaa kaukaiseen tulevaisuuteen.

        Mielessäni on kuitenkin myös se, että ehkä pillereiden syyksi laitetaan turhankin paljon. Monellakaan nuorella, tai vanhemmallakaan naisella ei ole kokemusta poikaystävän kanssa pidempään olemisesta tai yhdessä asumisesta, ennenkuin ruvetaan syömään pillereitä. Yleensähän ne aloitetaan kun on löytänyt vakituisen kumppanin ja halutaan ehkäistä ilman "kortsun kanssa säheltämistä". Se alun ihana ja pirtsakka, iloinen itse saattaa hyvinkin muuttua, tai paremminkin osoittautua kyseisen suhteen vuoksi tylsistyneeksi, haluttomaksi ja läheisriippuvaiseksi ihan ilman pillereitäkin. Kannattaa miettiä sitä omaa käytöstä muutenkin.

        Suosittelen itse sen kortsun kanssa säheltämistä, mikä ei muuten todellakaan ole mikään iso ja kamala vaiva kun vertaa sitä hormoonien kanssa säheltämiseen.

        Ehkä nykynuoret ovat liiaksi totutettuja hormonaaliseen ehkäisyyn jopa jo ennen kuin on mitään ehkäistävää. Terveydenhoitajat ja lääkärit vähättelevät haittoja suuresti, eivätkä edes välttämättä ehdota tosissaan muita ehkäisymenetelmiä. Ollaan nykyään vähänniinkuin paljaalla vedetyn seksin helppouden lumoissa, tottuneena että sitä saa kaikkialta ja se on normaalia, sokaistuen muutamille tosiasioille, joita ei pitäisi unohtaa.

        SÄHELTÄKÄÄ KORTSUILLA, prkl!!!! ;)


    • Ei enää pillereitä

      Olen käyttänyt nyt mercilonia noin vuoden ja olen muuttunut ihan täysin. Mulla oireita ovat olleet masennus, jatkuva hermostuneisuus, ahdistuneisuus, pyörtymisen tunne, huimaus, jatkuva väsymys, oikean käden puutuminen, haluttomuus, ajoittainen ärtymys, muistiongelmat ja vaikeat keskittymisvaikeudet. Nyt olen päättänyt lopettaa käytön. Heittäkää tekin helvettiin nuo pillerit.

      • saaraghf

        muistiongelmia e-pillerien on tutkittu aiheuttavan, joten olet siinä oikeassa.
        Vasta tuli hs-ssäkin uutisoitu tieto.


    • Tyttö 18v

      Aloitin pillereiden syömisen varmaan n. pouoli vuotta sitten. Söin pillereitä varmaan noin 3-4 päivää ja aloin jo oksentaa ja paha olo oli koko ajan. Jätin ne pois ja aloitin toisen merkkiset pillerit, mutta niistä tulivat rinnat todella kipeiksi, joten lopetin nekin 2 viikon sisällä. Sitten aloitin taas uudet pillerit ja niistäkin tulivat rinnat kipeiksi, joten lopetin. Sitten terkkari suositteli vielä yhtiä pillereitä, joita aloin syömään ja 2 viikon sisällä lopetin ne, koska rinnat tulivat kipeiksi ja oikeaan pohkeeseen sattui. Terkkari kuitenkin sanoi, että jos nyt söisin vielä sen yhden liuskan ja katsottaisiin sitten oireet. Nyt olen syönyt liuskan lähes loppuun ja rinnat ovat aivan älyttömän kipeät ja verisuonet näkyvät todella selvästi läpi (rinnoissa siis) ja nyt tuntuu puutumista oikean jalan pohkeessa.

      Nyt alkaa tuntua siltä, etten halua syödä enää yhtään pilleriä IKINÄ!! Olen nyt siis syönyt melkein kuukauden Yaz -merkkisiä pillereitä, mutta taidan lopettaa nyt. Ainoa huolenaiheeni on sitten enää se, että mikä ehkäisyksi, koska kondomin käyttö ei tunnu hyvältä :/

    • khyl1

      itse olen vasta käyttänyt kuukauden ja on ollut näitä vaikutuksia melkeinpä heti pillereiden aloittamisen jälkeen:
      - mielialan vaihtelua
      - päänsärkyä
      - ummetusta
      - menkkojen pois jääminen
      - huono olo
      - rintojen arkuus

    • Popit
    • Anonyymi

      Siitä on jo aika kauan kun olen e-pillereitä käyttänyt ja on pitänyt kommentoida nettiin omia sivuvaikutuksia. Nyt kun kerrankin muistan asian niin mainittakoon että omat sivuvaikutuksena oli migreeni (mikä lopulta johti e-pillereiden lopettamiseen lääkärin ne kiellettyä minulta) ja erittäin kuivat silmät.

      Halusin mainita nämä sivuvaikutukset koska kuivat silmäni alkoivat tehdä oloni jo melko epätoivoiseksi ja toivon että muut eivät joudu saman vaivan kanssa taistelemaan. Käytin useiden kuukausien ajan kuutta eri silmätippaa (ilman reseptiä saatavia vaikka myöhemmin lääkäri määräsi jotain niistä minulle reseptillä). Jouduin talvella käyttämään niitä aivan jatkuvasti eikä ollut mitään käsitystä siitä mistä moinen ongelma juonsi juurensa.

      Vasta sitten kun e-pillerit aiheuttivat migreeniä ja lopetin niiden käytön, ja tästäkin vielä monen kuukauden kuluttua alkoi kuivasilmäisyys helpottaa. Ongelman juurisyy löytyi sattumalta ja välillä mietin kuinka vaikeaksi elämä olisi voinut mennä jos syytä ei olisi löytynyt. Käytin myös rahaa silmätippoihin melko reippaasti.

      Samalla kun silmäni kuivuivat, oli myös ihoni ja limakalvoni (ei kuitenkaan suussa) kuivemmat ja finnejä tuli vähemmän. Käytin e-pillereitä osittain juuri ihoni näppylöiden takia.

      • Anonyymi

        Juu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe