AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Rusan louhos?

Rusan louhos?

21 Vastausta 1 510 Lukukertaa
Pitkään on jo ihmetyttänyt mikä ihmeen monttu tuossa ruskeasannan hautausmaan ja lentokentän välissä on. Kalliiossa olevassa montussa on vettä noin 8 metriä syvimillään, lisäksi seinämät melko suorat. Kalliosta pilkistää myös teräsrakenteita. Vieressä myös "notko" jossa ei vettä, mutta teräsvahvistettu betonirakennelma

kuva -> http://kuvaton.com/k/rkq.jpg

"notkelman" ja "montun" välissä menee myös tie joka on asvalttia, lisäksi lähistöllä on kaadettu sähköpylväs jossa vielä posliiniset eristeet. Notkelman pohjalta löytyy myös toistakymmentä käyttämätöntä betonirengasta siistissä pinossa.

Mikä tämä kyiseinen paikka on joskus ollut?

Samaa pohdin

Sattumalta kävin paikalla tänään kävelemässä ja ihmettelin itsekin mikä paikka lienee. Siksi googlasin tätä ja huomasin että muutkin ovat miettineet. Olisikohan joku lentokentän rakennusaikainen louhimo josta haettu pohjamateriaaleja kiitoratojen alle?
Sama kävi mielessä, mutta monttu jossa on vettä, on ihmeen syvä ja pinta-alaltaan pieni jos olisi käytetty kyseiseen taroitukseen, Ja betonirakennelma mietityttää vielä enemmän, koska vahvikeraudat pilkistävät vielä esiin, voi päätellä että rakennelmassa kuuluisi olla vielä jatkoa, tai sitä on joskus ollut mutta sittemmin purettu (alhaalla ei ole purkujätettä). Lisäksi minkään rakennelman tekeminen toistakymmentä metriä korkean reunan päälle ei kuulosta kovin loogiselta.

Täytyy melkein tiedustella vantaan kaupungilta asiaa.

Ruskeasantaa 1977

Saisiko täältä jotain lankaa kiinni:

http://www.nokivasara.com/foorumi/thread-25.html

"numero 8 kohdalla kivialan yritys, mahdollisesti murskaamo"... olisikohan siellä louhittu tienreunakiviä tms? Rautarakennelmaa ei kuitenkaan selitä...

...jatkoa

Entä vanha tutka-asema? Ilmatorjuntapatteri? Lentokentän suojeluun voisi tuollainen outo jyrkännerakenne ehkä jotenkin liittyä, on rakennettu 1977 jälkeen siis tuon yo. karttamateriaalin pohjalta...
Tossa viimeviikolla pienen vedon seurauksena käytiin laitteiden kanssa sukeltamassa. Kymmeniä auton/moponromuja pohjassa, kodinkoneita, huonekaluja, teltta... En ihmettele jos ruumiitakin. Niitä ei onneksi tavattu. Keskeltä 16 metriä syvä. Pohjalla pieniä ahvenia ja autonromussa kitukasvuisia haukia. Iho kutisi tuon sukelluksen jälkeen aika paljon... Siinä on semmosia myrkkyjä siinä vedessä! Lammen koillispäässä on pieni betoni tasanne rannalla, rinteen alapuolella. Kun sukeltaa siitä tasanteelta niin siellä on jonkinlaisia kiinnikkeitä valettu betoniin. Jonkinlainen kampi ja rautavaijeria. Pelottava paikka. Siis siellä pohjassa oli vaikka mitä...
En ole käynyt kävelemässä alueella vaikka lähellä asunkin, pitänee käydä. Joka tapauksessa googlailun perusteella alueella on toiminut 1960-luvulta Valtatie OY:n asfalttiasema ja jäteasfaltin murskauslaitos.

Tutkailkaapa näitä viistoilmakuvia:

1996
2001
2004
2007

Huomioita kuvista:
-vesi on montussa ensimmäisessä kuvassa paljon matalemmalla ja lisääntyy vuosi vuodelta
-Vanhemmissa kuvissa montun vieressä on jotain rakennelmia, mutta 2004 ne on purettu.
-"Notkelman" puoli on ensimmäisessä kuvassa paljas kasvustosta.

Osoitteessa kartta.vantaa.fi on nähtävissä myös ortoilmakuvia vuodesta 1998, eteenpäin. Niissä hieman parempi tarkkuus, mutta suunta suoraan ylhäältä.
Alue on myös lentokentän pohjavesialuetta.
Urmas 351, jos luet tätä vielä, niin paljonko niitä mopoja sitten oli, miltä aikakaudelta?
Mopoja oli ehkä 20 mitä näimme. Aikakaudesta kun puhutaan niin mopoa oli aina pappa tunturista noihin nyky-skootteripyöriin.
Missä kunnossa, oliko rekisterikilpiä? Kävittekö ihan keskellä lampea, ihan syvimmässä kohdassa?
Suurin osa sellaisia missä vain runkoja tallella. Joissakin ihan kaikki osat paikoillaan. Jokaisessa oli kyllä kone paikoillaan. Aloitimme sukelluksen järven pohjoisosassa olevalta betonitasanteelta. Siitä kun hyppäsi veteen niin jatkui ihan suoraan loivaa rinnettä veden alla 10-15 metriä. Sen jälkeen yksi skootterimopo joka oli aivan öljyn ympäröimänä. Löysimme myös siitä mopon mittariston. Siinä myös vanha fiat ja mopojen osia. Rekisterikilpiin en nyt huomiota kiinnittänyt. Sukelsimme betonitasanteen päästä pohjaa pitkin kohti keskiosaa. Autoja ja sälää ympäriinsä, syvyyttä yli 15. Keskiosaa lähestyttäessä yhtäkkiä syveni, ikäänkuin pohjaton kuilu, kamalan kylmää vettä. En uskaltanut edes uida sen päälle, ajatella kuinka syvää... Vesi oli siinä kohdassa niin kylmää että kuilu tuo pohjavettä laajalta alueelta. Toteutamme sukelluksen viikonloppuna uudelleen.
Saako seuraan liittyä? Minä ja randomi707. Ollaan kiinnostuneita kyseisen alueen historiasta.
Toki. Sunnuntai-päivällä sukellamme. Oletteko te niitä poikia ketä siellä pyörii?
se on kuulema parhaimillaan melkee 30 metriä syvä jostain kohtaa ja siellähän se toinenkin lampi missä kuulema voi uida ite kävin siellä tänää ja se lampi kuhisi kaloja kavereiden kertomusten mukaan se on ihan uima kelpoista vettä ei ole kutittanut tai mitään.
Muutamia kertoja siellä mopoilla käyty, ihan asiallisia kuitenkin :D
Ahjaa. Te olette siis eri kaverit. Yksihän tippui kuulemma siitä rotkosta alas... Asuin tuollapäin 70 luvulla poikasena, tuli yhden kaverin kanssa viereisessä simosenkylässä vietettyä aikaa. Asuivat siellä sellaisessa oudossa mökissä. Kysykää pojat alueesta jos tulee mieleen!:-)
Onko Urmaksella skypeä?
Urmas Ahlström
Millon on tippunut rotkosta alas ja onko käyny kuinkaan??
Täällä vähän suke-kuvaa montusta:Lisää löytyy googlettamalla esim. ruskeasannan monttu tai louhos
Mielenkiintoinen paikka. Olisi hienoa tutustua kohteeseen, mutta kammoan sukeltamista laitteilla tai ilman. Eipä ole mun juttu.
 /   /  /  / Rusan louhos?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta