Marsa alam

jokirapu70

Hei!
Onko kenelläkään mitään kokemusta Marsa Alamin rannikosta? Sehän on Finnmatkojen uutuuskohde tälle vuodelle, ensimmäiset matkat taitaa alkaa vasta kuun lopulla. Eniten meitä kiinnostais Akassia Swiss Resort-hotelli, mutta googlettamalla ei suomalaisilta sivuilta oikein löytynyt vielä mitään tietoa. Olisi kiva kuulla millaista siellä on. Olisimme menossa 3v. ja 6v. lasten kanssa.

7

2737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • egyptiinmatkaileva

      Juups! sama juttu meilläkin matka on jo varattuna huhtikuulle finnmatkojen sivun mukaan hyvälle vaikutti mutta ei hirveesti tietoa löydy. millonkas te ajattelitte mennä?

    • vehnäpatonki

      Hei.
      Lomailtiin lasten kanssa Marsa Alamissa taannoin ja kaunistahan siellä on ja rauhallista. Hotellialueet ovat siistit, ainakin ne, mitä Finnmatkat käyttävät. Mitään paikallista siellä ei ole, turistikeidas keskellä aavikkoa. Kiviaidalla aidattu alue, mikä vetää about 6000turistia kerrallaan, paikallisen chefin mukaan. Aidasta kun uskaltautuu astumaan ulkopuolelle, siellä ei tosiaan ole mitään, aavikkoa. Siellä ei myöskään ole paikallistakseja, vaan liikkuminen esim El Quesir -kalastajakylään (n.70km) tehdään hotellin "limousine" -palvelusta. Halvempi kuin Finnmatkoilla ja itse räätälöitävissä sen retken pituus. Ja kaikki ostokset, ruokia myöten kannattaa tehdä sieltä, hinnat murto-osia Marsa Alamin hinnoista.

      Marsa Alamissa kaikki on ihan törkeän kallista, esim: perinteiset t-paidat n.7-10e tinkimisenkin jälkeen. Pringlesin sipsit 3e/tuubi. HUH HUH! Kauppiaat ja hotellin työntekijät (osa heistä) olivat töykeitä ja ylimielisiä, heillehän turismi on itsestäänselvyys. Haukkuivat ja nimittelivät meitä vaaleita pohjoismaalaisia, jos emme lähteneet mukaan heidän vedättämiseen. Mielestäni paikallisten asenne on sääli, koska siellä olisi niin kaunista ja rauhallista.

      Meillä ainakin Finnmatkojen tiedotus toimi todella surkeasti, eikä koko 2 viikon aikana käynyt mistään ilmi, että olisimme olleet Finnmatkoilla. Aikomastanne hotellista en tosin tiedä mitään, me olimme Coraya Bayn alueella. Emme lähde enää Egyptiin, tyydymme muihin kohteisiin, Intiaan, Gambiaan, Thaikkuihin :)
      Suosittelen, jos olette menossa hakemaan löhöilyä altaalla/vesipuistossa ja valmiita kattauksia.
      En suosittele, jos haluatte nähdä paikallista elämää, kokea Afrikkalaisia elämyksiä ja tehdä edullisia ostoksia.

      • vehnäpatonki

        toivon teille oikein mukavaa matkaa/lomaa, mihin ikinä päätättekään mennä. Reissaaminen on mahtavaa, etenkin lasten kanssa ja tarjoaa niin paljon, vaikka kohde ei aina täyskymppi olisikaan. :) Seuraavaa reissua jo salaa minäkin suunnittelen :)


    • eeviko

      Hei!
      Juuri yhden viikon reissu Marsa Alamissa takana. Kohdepaikka oli siisti, kaikki hotellit uusia tai vain pari vuotta vanhoja. Uutta rakennetaan koko ajan!
      Itse vietimme köllöttelyloman, joten "iltaelämästä" ei tietoa oman hotellin ulkopuolelta. Pimeä tuli ainakin näin joulukuussa todella aikaisin, n. 16:30. Lämmintä riitti, snorklaus aivan mieletöntä. Jo ihan rantavedessä uiskentelee ihania kaloja! Marsa Alamin oma poukama todella suojainen, turvallista snorklailla, ei tarvitse haita pelätä ;-) Vesi TODELLA suolaista eli kunnon snorkkelit mukaan niin ei tarvitse suolavettä maistella..
      Ihmiset ainakin meidän hotellissa aivan yliystävällisiä!! Olimme Finnmatkojen Dar el Madina-hotellissa. Muutama souk-aluen kauppias hieman turhan kärkäs repimään omaan kauppaan ja suht hyökkääviä. Eurot kelpasi kaikkialla. Myös rannalla ollut korumyyjä otti euroja vastaan :-) Hinnat tosiaan olivat aika kovia, mutta kun oli jo valmiiksi all inclusive, niin ei se parin euron sipsipussin osto niin kirpaissut ;-) Pienet tuliaiset hankittiin rannan korumyyjältä joka teki ihania koruja omien toiveiden mukaan lasikoruista ja helmistä. Muuta ostettavaa ei jurikaan ollut. Mutta ostoksille emme sinne lähteneetkään..
      Teimme Finnmatkojen kautta retken aavikolle, joka oli oikein kiva. Sai ratsastella kamelilla, ajella mönkijällä ja tämä tapahtui todella keskellä aavikkoa!!! Illalla koko alueen valot sammutettiin (aggregaatilla sähköä beduiinileirissä...)ja katseltiin kaukoputkella kuuta. Hönkäistiin hieman vesipiippua ja maisteltiin juuri paistettua beduiinileipää. Mukava reissu, hieman kallis, mutta sisälsi kuitenkin nuo kameliratsastukset ja mönkijät ym. niin siihen nähden ihan inhimillinen!
      Ranta on oikein ihana pienille lapsille (meillä 5-vuotias oli mukana) ja snorklausta kannattaa opettaa myös lapsille! Meidän neidille ainakin oli mieleenpainuva kokemus :-D
      Itse voisin hyvin lähteä toistekin, mutta tosiaan vain köllöttelemään ja nauttimaan ruuasta.

    • MT01
    • lomailija

      onko kellään kokemuksia marsa alamin resta grand resortista? kuukauden päästä olisi lähtö edessä ja olisi kiva kuulla paikasta vähän omia kokemuksia. ihan vain rantalomaa haemme, ja olisi mukava kuulla vinkkejä ja muita hyödyllisiä neuvoja..

      • marsa_alam

        Resta Grand Resortiin mekin lähtöä harkitaan... eli kokemuksia? Egypti tuttu, mutta hotellista olisi kiva kuulla etukäteen :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      184
      11493
    2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      147
      2280
    3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      248
      1461
    4. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      61
      1050
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      53
      930
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      60
      868
    7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

      ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
      Ikävä
      42
      767
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      52
      719
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      26
      706
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      42
      689
    Aihe