AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Passikuvan tulostusohje.

Passikuvan tulostusohje.

5 Vastausta 731 Lukukertaa
* virallinen passikuvan koko on 36x47mm (leveys x korkeus), henkilö- ja ajokortin kuvakoko voi olla myös 35x45mm. Pään korkeus leuan kärjestä päälakeen 32-36 mm. Alle 11-vuotiailla pään koko kuvassa voi olla ohjeessa pienempi (mutta vähintään 25 mm), mikäli sumentumista tai muuta vääristymistä ei muuten voida välttää.
* mustavalkokuvat ovat parhaita, mutta värikuvatkin hyväksytään
* passikuva kuvataan suoraan edestä vaaleaa taustaa vasten
* kuvaa ei saa retusoida
* kuvassa tulee olla riittävä kontrasti mustan ja valkoisen välillä
* kuvassa ei saa käyttää päähinettä eikä tummennettuja laseja
* henkilö on oltava helposti tunnistettavissa kuvasta (tuore kuva)
Kuvan tulostus Photoshop 7 -ohjelmassa
Avaa kuva Photoshopissa. Tee kuvalle haluamasi perussäädöt ja terävöitys. Valitse Crop-tool ja kirjoita Options-paletin Width-kenttään 3,6 cm ja Height-kenttään 4,7 cm (kirjoita myös cm) sekä Resolution-kenttään 300 pix/inch. Tee sen jälkeen ”Croppaus” eli rajaa kuva sopivaksi Crop-työkalulla.

Jos katsot tämän jälkeen Image-valikon Image Size-kohtaa, huomaat että kuva on nyt dimensioiltaan 425 x 555 pikseliä (esimerkkikuva oli alkujaan 3072 x 2048 pikseliä). Document Size –kohdasta näkyy kuvan koko tulostettuna, joka pitäisi nyt olla Crop-työkalulle annettujen arvojen mukainen (3,6 cm x 4,7 cm tulostettuna 300 pix/inch –resoluutiolla).
(Kuva 1: Crop-työkalu ja kuvan koko, kuvaruutukaappaus)
Valitse File-valikosta New. Tämän jälkeen avautuvan ikkunan Preset Sizes –kohdan alasvetovalikosta valitse A4 ja kirjoita Resolution- kenttään 300 (pixels/inch).
Vedä passikuva juuri luomaasi tyhjään kuvaan. Kuva sijoittuu omalle tasolleen (Layer). Sijoita kuva vasempaan ylänurkkaan, jätä kuitenkin marginaalit. Kopioi passikuva-tasoa esim. vetämällä kuvaa hiirellä Ctrl-, Alt- ja Shift –näppäimet pohjassa (Ctrl muuttaa melkein minkä tahansa työkalun siirtotyökaluksi, Alt kopioi ja Shift siirtää kuvaa suorassa linjassa). Kun olet saanut yhden rivin (5 kuvaa) valmiiksi, yhdistä passikuvatasot (älä kuitenkaan yhdistä niitä taustatasoon/Background). Kopioi nyt vastaavalla tavalla tätä uutta viiden kuvan tasoa ja lopuksi yhdistä näin syntyneet tasot.

(kuva kelpaa passitoimistoon ohjetta noudattaen ja säästöä syntyy)

ei kestä kiittää ;-)) (miinustelija voi hankkia mustaa valokuvapaperia)
väärä palsta, muuten hyvä.
Niinpä, ehkä on väärällä, mutta täällähän tuo on viestien aatelia. :)) Ja jopa hyödyllinen jollekkin koneenkäyttöä osaavalle.
tarviiko ajokorttiin passikuvan, vai kelpaako muukin vähemmän virallinen
Ei kelpaa. Passikuva se olla pitää. Siinä pitää toteutua noi samat kriteerit, kuin passiin tarvittavassa kuvassa. Ja mieluummin vielä ittestä otettu kuva. ,-))

olik se niin et

Jos olet passikuvasi näköinen
olet loman tarpeessa..

mur
 /   /  / Passikuvan tulostusohje.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta