AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  /  /  / Gluteeniton ruoka Turkissa

Gluteeniton ruoka Turkissa

4 Vastausta 907 Lukukertaa
Eli tunnetaanko siellä keliakiaa, ja onko mahdollista saada esim. pizza gluteenittomana...?
Ja en kaipaa vastauksia, että kebab ym. ovat luontaisesti gluteenittomia, tiedetään.

Pizza, pasta tms., asiat kiinnostavat.
Löytyykö ruokakaupoista glut. tuotteita, esim. leipää?
Viime kesänä oltiin Turkissa jameillä oli täyshoitohotelli ja sieltä voi kokilta kysellä mikä on gluteenitonta. Ihan hyvin siellä oli sitä syötävää. Tuskin gluteenitonta pizzaa ja pastaa on. Leivät kannattaa ottaa kotoa mukaan. Ei siellä oikein keliakiaa tunneta. Meidän matkanjärjestäjä kyllä hommasi retkille gluteenittoman ruuan eli kannattaa kysellä.

Ei gluteiinitonta leipää Alanyassa, ota eväät!

Hyvä keliaakikko,

kaupoissa eikä ravintoloissa ei ole tarjolla gluteiinitonta leipää. Riisikakuissa ja maissileivässä on vehnä mukana-

Tukkukauppa Metron diabetishyllyssä on kuivattua vaalea leipää ja keksejä sekä makaroonia huikealla hinnalla. Tuotteet ovat lisäksi paikallisten tieolosuhteiden ja sitkoaineen puutteen takia paketeissa murusina, joten eväät kannattaa ottaa lähtömaasta mukaansa.

Missään tuotteista ei ole kansainvälistä merkintää ilman gluteiinia, mutta tuoteselosteessa saattaa lukea osanaineena gluteiini, joten loma-aikaa ei kannata uhrata gluteiinittomien ostoksien tekemiseen. Vain jauhoja on itsepalvelumyymälöissä.

Emme ole tavanneet yhtäkään tarjoilijaa, joka ymmärtäisi keliakialiiton kieliversioista mitkä tarkoittaa gluteiiniton ruoka, joten ei ole juolahtanut mieleekään kokeilla pikaruokapaikkoja. On suunniteltava ruokalista ihan muunlaiseksi. Tämä ei ole ainoastaan ongelma Turkissa, vaan useissa lentoyhtiöissäkin.

Paikallisen alanyan suomalaisten yhdistyksen keskustelupalstalla on vedottu ravintoloitsijoihin, jotta ruokalistoihin saataisin merkintä gluteiiniton, laktoositon, pähkinätön jne. . Mutta kukaan ei ole osoittanut
asiaa kohtaan kiinnostusta. Edes suomalaiset ravintoloitsijat eivät ole kiinnostuneet eivätkä tienneet ko. ruokavaliosta.

Cikcillissä on ravintola Taste, jossa on ulkomaalainen diettikokki, mutta ko. paikka on ruokaravintola, enkä ole huomannut sen listoilla pikaruokia. Lisäksi paikka ei ole auki sesongin ulkopuolella.

yksi keliaakikko

Olin juuri 4 viikkoa Alanyassa ja pärjäsin mainiosti kielikäännöksellä. Leipää ei tosin saa. Turkilla on myös oma keliakialiitto, tietääkseni ostokset pitää tehdä netin kautta, en aivan varma asiasta. Mm kipasta ostin tiskiltä ruokaa ja myyjä osoitti mitä voin ostaa/syödä, Sepon baarissa asia oli ihan samoin, hotellissa jossa asuin myös. 25m kadulla oli useita paikkoja, joissa asia tiedostettiin, Theos place, Topin paikka ja paikka vastapäätä Theos palcea. Loma meni siltä osin hyvin.
Iloista loman odotusta kaikille Alanyaan maskustaville.

Gluteeniton leipä

Minusta Kale Marketin vieressä oleva leipomo valmistaa gluteenitonta leipää. Kale market, vesipuiston vieressä, Alanyan keskustassa. Tie vuorille päin ja siinä samassa talossa oleva leipomo. Voin kysyä kun menen Alanyaan onko todella näin asia.
 /   /  /  /  /  / Gluteeniton ruoka Turkissa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta