Euroopan Neuvoston kannanotto 1579

van_hus

Tälle palstalle usein heitellään sen kummemmin perustelematta väite siitä, että seksin ostaminen tulisi kieltää lailla. Tuota asiaa on mietitty maailmalla aika moneen kertaan ja päädytty erilaisiin lopputuloksiin. Meidän lainsäädännössämme yritetään ottaa huomioon Euroopan alueen käytäntöjä ja tapoja. Siksi esitän tässä erään varsin merkittävän kannanoton, jota on lainattu ja kommentoitu muualla (mm. http://www.vihrealanka.fi/forum/moraali-kireälle ) jo monasti.

Euroopan Neuvosto http://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_neuvosto on ottanut kantaa seksin myynnin ja prostituution kieltämiseen vuonna 2007. Sen kannanotto on varsin yksiselitteinen EI kieltolaeille ja muille vastaaville toimille, jotka heikentäisivät seksityöntekijöiden yhteiskunnallista asemaa ja altistaisivat heidät mielivallalle.

Council of Europe, Parlamentary Assembly, Resolution 1579 (2007)1
Prostitution – Which stance to take?
http://assembly.coe.int/main.asp?Link=/documents/adoptedtext/ta07/eres1579.htm

Tässä lainaukset alkuperäisestä tekstistä siitä alkaen, jossa käsitellään vapaaehtoista prostituutiota. Englanninkielisten pätkien välissä olevat karkeat käännökset ovat omiani eli ne eivät ole lainauksia mistään virallisesta lähteestä. Englanninkieliset osat sen sijaan ovat virallisia ja alkuperäisiä sekä tarkistettavissa antamastani linkistä.

11.3. concerning voluntary adult prostitution, Council of Europe member states should formulate an explicit policy on prostitution; they must avoid double standards and policies which force prostitutes underground or under the influence of pimps, which only make prostitutes more vulnerable; instead they should seek to empower them, in particular by:"

Koskien vapaaehtoista täysi-ikäisten harjoittamaa prostutuutiota EN:n jäsenvaltioiden (Suomi on jäsenvaltio) tulisi luoda selkeä ja ekspisiittinen menettelytapa prostituution suhteen; Niiden tulee välttää kaksinaismoralistista lähestymistapaa ja menettelytapoja, jotka pakottavat seksityöntekijät näkymättömiin tai pois lain piiristä parittajien vaikutuspiiriin, mikä lisäisi seksityöntekijöiden haavoittuvuutta. Sen sijaan niiden tulee vahvistaa seksityöntekijöiden asemaa erityisesti

"11.3.1. refraining from criminalising and penalising prostitutes and developing programmes to assist prostitutes to leave the profession should they wish to do so;"

pidättäytymällä kriminalisoimasta ja rankaisemasta prostituoituja, kehittämällä toimenpideohjelmia auttamaan seksityöntekijöitä vaihtamaan ammattia mikäli he niin haluavat;

"11.3.2. addressing the personal vulnerabilities of prostitutes, such as mental health problems, low self-esteem and childhood neglect or abuse, as well as drug abuse;"

toimimalla seksityöntekijöiden mahdollisten henkilökohtaisten haavoittuvuuksien kuten mielenterveysongelmien, itsetunto-ongelmien ja lapsuuden ajan laiminlyöntien tai huumeiden väärinkäytön aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi

"11.3.3. addressing structural problems (poverty, political instability/war, gender inequality, differential opportunity, lack of education and training), including in prostitutes’ countries of origin, as the case may be, to prevent people being “forced” into prostitution by circumstances;"

toimimalla rakenteellisten ongelmien (köyhyys, poliittinen epävakaisuus/sota, sukupuolinen epätasa-arvo, lähtökohtien epätasa-arvo, koulutuksen puutteet), mukaanlukien seksityöntekijöiden kotimahan liittyvät ongelmat tapauksesta riippuen, estääkseen ihmisiä joutumasta olosuhteiden pakottama harjoittamaan seksityötä;

"11.3.4. ensuring prostitutes have access to safe sexual practices and enough independence to impose these on their clients;"

pitäen huolta siitä, että seksityöntekijöillä on mahdollisuus harjoittaa turvaseksiä ja säännösten puitteissa riittävästi itsenäisyyttä ja oikeuksia saadakseen halutessaan myös asiakkaansa harjoittamaan turvaseksiä;

"11.3.5. respecting the right of prostitutes who freely choose to work as prostitutes to have a say in any policies at national, regional and local level concerning them;"

kunnioittaen vapaaehtoisesti seksityön valinneiden oikeutta tulla kuulluiksi itseään koskevien paikallisten ja kansallisten lakien ja menettelytapojen säätämisessä;

"11.3.6. ending the abuse of power by the police and other public authorities towards prostitutes by developing special training programmes for them."

lopettaen poliisin ja muiden julkisen hallinnon auktoriteettien harjoittaman seksityöntekijöihin kohdistuvan vallan väärinkäytön kehittämällä virkamiehille aiheeseen liittyvän koulutusohjelman.

4

390

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alalla jo vuosia

      Keskustelin jokin aika sitten kahden "ammattisisareni" kanssa tuosta kieltolakivouhotuksesta.

      Se ei tule toimimaan, kun ei ole toiminut aiemminkaan, ei Suomessa eikä muuallakaan. Ensinnäkin, jos laaditaan mikä tahansa laki, sen ohella tulisi antaa selvä ohje, kuka ja miten sitä lain toteutumista valvoo. Poliisiin on turha nojautua, koska sen voimavarat ovat sangen rajalliset jo muutenkin. Miettikää, kuinka paljon meillä rikotaan esimerkiksi nopeusrajoituksia ja mitä kaikkea ylinopeuksista usein seuraa. Kumpi on pahempi asia, tappaa joku maantiellä vai antaa maksusta seksiä!! Sen verran kiukutti kahden nuoren kaahailu iltamyöhällä kapealla asuntokadulla, että soitin poliisille puhuttuani ensin naapureiden kanssa. Nyt on molemmilta pojilta kortti kuivumassa ja pikkulapsilla turvallista kulkea kadulla. Se kaahailu nyt lumien tultua oli jokailtaista kilpa-ajoa, jonka seurauksena kaatui yksi liikennemerkki. Tällaisiin epäkohtiin puuttuminen on aiheellista, koska holtittomasta ajosta seuraa usein suuria ikävyyksiä ja kansalaisten turvallisuus on uhattuna.

      En katso aiheuttavani kenellekään vaaraa enkä harmaita hiuksia, kun tapaan asiakkaitani joko hotelleissa tai heidän luonaan, harrastan seksiä ja palaan taksilla kotiin. Laadittiinpa laki tai ei, minä ainakaan en omaa toimintaani lopeta.

      • Alalla jo vuosia

        ettei bordelleissa ole hyllyjä.

        Toinen asiani koskee verotusta. Ellet usko, käy tarkistamassa. Katso sieltä Seuralaispalveluista.


      • Eine Frau
        Alalla jo vuosia kirjoitti:

        ettei bordelleissa ole hyllyjä.

        Toinen asiani koskee verotusta. Ellet usko, käy tarkistamassa. Katso sieltä Seuralaispalveluista.

        meuhkaavan entiseen tapaan.
        Luin tuon nyt jo poistetun törkyviestin, mutta en ehtinyt heti vastata.

        Bordellissako muka hyllyjä???? Voi taivahan talikynttilät, miten idioottimainen väite. Osoittaa selvästi, ettei viestin laatijalla ole harmainta aavistusta todellisuudesta.
        Työskentelen itse Kölnissä, La Pasha-nimisessä bordellissa. Täällä me naiset istumme siististi pukeutuneina salissa, minne asiakkaat saapuvat turvatarkastuksen jälkeen ja valitsevat mieleisensä partnerin. Sitten kassan kautta huoneeseen, ensin peseytyminen, sitten parittelu ja taas pesulle. Puhtaus on kaiken A ja O ja tietysti kondomin käyttö myös suuseksissä.


      • 12 12
        Eine Frau kirjoitti:

        meuhkaavan entiseen tapaan.
        Luin tuon nyt jo poistetun törkyviestin, mutta en ehtinyt heti vastata.

        Bordellissako muka hyllyjä???? Voi taivahan talikynttilät, miten idioottimainen väite. Osoittaa selvästi, ettei viestin laatijalla ole harmainta aavistusta todellisuudesta.
        Työskentelen itse Kölnissä, La Pasha-nimisessä bordellissa. Täällä me naiset istumme siististi pukeutuneina salissa, minne asiakkaat saapuvat turvatarkastuksen jälkeen ja valitsevat mieleisensä partnerin. Sitten kassan kautta huoneeseen, ensin peseytyminen, sitten parittelu ja taas pesulle. Puhtaus on kaiken A ja O ja tietysti kondomin käyttö myös suuseksissä.

        "Luin tuon nyt jo poistetun törkyviestin, mutta en ehtinyt heti vastata. "

        Törkyviesteihin ei pitäisi vastata ollenkaan, sillä vastaukset jäävät sotkemaan palstaa senkin jälkeen kun törky on poistettu. Tämä on yksi häirikön tavoitteista, joten yritetään olla auttamatta häntä sen saavuttamisessa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      175
      1340
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1128
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1128
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      47
      916
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      69
      897
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      860
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe