PROSTITUUTIO RAAMATUSSA

Ev. lut.

Israelin huoneen kanta-isä Jaakob hankki vaimon rahalla (vaimokauppaa):

1Moos.29:15
Ja Laaban sanoi Jaakobille: "Olet tosin sukulaiseni, mutta palvelisitko silti minua palkatta? Sano minulle, mikä on palkkasi oleva." ... Raakelilla oli kaunis vartalo ja kauniit kasvot. Ja Jaakob rakasti Raakelia; niin hän sanoi: "Minä palvelen sinua seitsemän vuotta saadakseni Raakelin, nuoremman tyttäresi."

Juudan sukukunnan kantaisä Juuda oli seksin ostaja:

1Moos.38:15
Kun nyt Juuda näki hänet, luuli hän häntä portoksi; sillä hän oli peittänyt kasvonsa. Ja hän poikkesi hänen luokseen tiepuoleen ja sanoi: "Anna minun yhtyä sinuun." Hän näet ei tiennyt, että nainen oli hänen miniänsä. Tämä vastasi: "Mitä annat minulle saadaksesi yhtyä minuun?" Hän sanoi: "Lähetän sinulle vohlan laumastani."

Jumala käski profeetta Hooseaa naida "haureellinen vaimo".

Hoos.1:2
Kun Herra alkoi Hoosealle puhua, sanoi Herra Hoosealle: "Mene, ota itsellesi haureellinen vaimo ja haureudesta syntyneet lapset, sillä maa on peräti rikkonut avion luopumalla Herrasta."

Profeetta Simson käytti prostituutiopalveluja.

Tuomarien kirja 16:1
Niin Simson meni Gassaan, ja hän näki siellä porton ja meni sen luo... Ja Simson makasi siellä puoliyöhön asti. [...] Sen jälkeen hän rakastui erääseen Soorekin laaksossa asuvaan naiseen, jonka nimi oli Delila. "


EPILOGUE

Nämä ihmiset joita monet Raamattua tuntemattomat kristityt saattavat syyttä "huoriksi" ovatkin itseasiassa Raamatun pyhimyksiä, uskon-isiä ja profeettoja.

Portto Raahab oli prostituoitu ja pyhimys jonka ei ole kerrottu vaihtaneen ammattiaan. Prostituutio ei ollut este ainakaan hänen uskolleen, eivätkä hänen rukouksensa olleet estyneet.

Profeetta Simson oli seksiseikkailuistaan huolimatta profeetta ja Jumalan väkevä ase. Simsonin sanotaan olevan "Jumalan nasiiri äitinsä kohdusta saakka" (Tuom.13:7)

Jaakob on mainittu Jumalan valtakunnan perillisenä, yhtenä ylösnousseena profeettojen joukossa (Luuk.13:28, Joh.4:12, Hepr.11:21). Ainakaan Jaakobin tapauksessa vaimon ostaminen ei liene ollut mitenkään synnillistä.

Juuda on yhden Israelin sukukunnan, eli Juudan sukukunnan, kanta-isä. Hänessä oli toteutuva Aabrahamin Jumalalta saamat lupaukset ja siunaukset.

Profeetta Hoosean kautta ilmoitettiin yksi Raamatun kirjoista, vaikka Hoosea nai haureellisen naisen.

Hebr.11:31
Uskon kautta pelastui portto RAAHAB joutumasta perikatoon yhdessä uppiniskaisten kanssa, kun oli, rauha mielessään, ottanut vakoojat luoksensa. Ja mitä minä vielä sanoisin? Sillä minulta loppuisi aika, jos kertoisin Gideonista, Baarakista, SIMSONISTA, Jeftasta, Daavidista ja Samuelista ja profeetoista, jotka uskon kautta kukistivat valtakuntia, pitivät vanhurskautta voimassa, saivat kokea lupauksien toteutumista, tukkivat jalopeurain kidat...


JEESUKSEN SUKULUETTELO ON ANNETTU PROSTITUOIDUN PUOLELTA

Juuda oli seksin ostaja, ja Taamar esiintyi prostituoituna. Jeesuksen sukulinjan on ilmoitettu periytyvän Juudan sukukunnasta, ja nimenomaan prostituoituna toimineen Taamarin kautta (Matt.1:3). Juudalla oli toki muitakin lapsia (1Moos.46:12) joiden jälkeläiset kuuluvat niinikään hänen sukuhuoneeseensa, mutta Jeesuksen sukupuu on ilmoitettu nimenomaan seksiä myyneen Taamarin puolelta.

Sekä Jeesus että juutalaiset fariseukset olivat kyllä tietoisia Juudan edesottamuksista. Sekä Jeesus että fariseukset tiesivät myös senkin ettei prostituutio ole huoruutta, ja siksi juutalaiset saattoivat sanoa: "He (juutalaiset) sanoivat hänelle: "Me emme ole aviorikoksesta syntyneitä; meillä on yksi Isä, Jumala." (Joh.8:41)

UT:ssä käydään useita kiistelyjä siitä ketkä ovat Aabrahamin jaloa sukukuntaa. Tiedettiin kyllä että Juuda (seksinostaja) oli Aabrahamin jaloa sukukuntaa, ja hänen sukuhuoneeseensa fariseukset väittivät kuuluvansa. Myös Jeesus väitti kuuluvansa Juudan sukuhuoneeseen. Jeesusta sanotaan Juudan suvun jalopeuraksi (Ilm.5:5) koska hän oli syntynyt jalosta Juudan sukuhuoneesta (Hebr.7:14). Mutta Jeesus joka itse oli Juudan sukuhuonetta kiisti fariseusten siihen kuuluvan ja sanoi käärmeen siemenen, eli käärmeen DNA:n vaikuttavan heissä enemmän kuin Jumalan siemenenen (Joh.8:44). Olennaista on käsittää että Jeesus ei ole aviorikoksesta syntynyt, vaikka hän on Taamarin sukuhaaran jälkeläisenä prostituoidun jälkeläinen. Tämä siksi että prostituutio ei ole huoruutta/aviorikos Raamatussa. Sillä sielä missä ei ole avioliittoa, sielä ei ole huoruuttakaan.

17

783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja suojelija

      Keskiajan mysteerinäytelmissä Joosef oli aisankannattaja, jolle nuori vaimo pisti sarvet päähän. Pitkälti tätä vastustaakseen katolinen kirkko alkoi kehittää virallista Joosef-kulttia korostaen Joosefin asemaa aviomiehenä ja Jeesuksen kasvatusisänä sekä ahkerana käsityöläisenä. Hän on koko katolisen kirkon suojelija, samoin Meksikon, Filippiinien, Kanadan, Kiinan, Böömin, Perun, Venäjän, Vietnamin, Itävallan, Baijerin, Tirolin, Steiermarkin, Kärntenin ja Vorarlbergin suojeluspyhimys. Samoin hän on avioparien ja perheiden suojelija, lasten, nuorten ja orpojen suojelija, neitsyyden suojelija ja kommunismin vastaisen taistelun suojeluspyhimys. Hän on työläisten, käsityöläisten, puuseppien, puunhakkaajien, huonekalunrakentajien, vaunujentekijöiden, haudankaivajien, insinöörien, kasvattajien, pioneerien, matkustavaisten ja maastakarkotettujen pyhimys. Hän auttaa asuntopulassa, kiusauksissa ja epätoivossa, kuolemassa ja kuolemanhädässä. Lisäksi häneltä on pyydetty apua silmäsairauksiin. Kaiken tämän kertoi aikanaan nimimerkki Jariällä. Ortodoksisen perinteen mukaan Joosef oli vanha mies, joka ei koskaan maannut Neitsyt Mariaan kanssa ja Jeesuksen veljet ovat Joosefin ensimmäisestä avioliitosta.

      Virallisiin listoihin ei ole päässyt se, että Joosefia pidetään petettyjen aviomiesten suojelupyhimyksenä, sillä Maria oli raskaana toiselle heidän kihlausaikanaan. Tietääkseni Neitsyt Mariaa ei kuitenkaan pidetä pettävien aviorikkojien suojeluspyhimyksenä.

      • Joosef - tuo kaikkien uskovaisten kantaisä; nuorikko raskaana ja silti uskoo tämän olevan neitsyt.


    • nicander

      Kun toit esille nyt tämän asian, että raamatussa on tarkat sukuluettelot.
      Siellä tosiaan mainitaan myös Adam ja Nooa ja muut raamatun kertomusten todelliset henkilöt, joka vain vahvistaa raamatun kertomusten todellisuuden.
      Hienoa ev.lut kun otit tämän esille.

      Jeesuksen sukuluettelo on todella mielenkiintoinen, tuossakin suhteessa mitä kerrot. Se ei ole mikään täydellisten, synnittömien, rikkeettömien ihmisten sukuluettelo. Kuinka se sopisikaan ihmisten suurien syntien suurelle sovittajalle tulla ihmiseksi sellaisen suvun kautta.
      Minä uskon, että Jumala juuri salli, että Jeesuksen, lihaan tulleen Jumalan Pojan sukuluettelosta löytyy kaikki tämä.
      Hänen päätehtävänsähän oli nimenomaan tulla sovittamaan ihmiskunnan synnit.
      Ei opettamaan hyviä tekoja.

      • body

        ja olemme seksuaalisia olentoja, emme hengellisiä olentoja ja seksi kuuluu osana ihmisen olotilaan.
        Vanhan liiton aikaan kirkoilla oli pyhäkköporttoja ettei pappien tarvinnut kylillä juosta.
        Ihminen voi muuten olla mässäilijä, valehtelija, ahne, kadehtija, elostelija, kieroluonteinen ja niihin ei juurikaan sen kummemin puututa, mutta kun mennään seksin puolelle, heti tuomion kirves heiluu.
        Se oli joskus 300 jälkeen ajanlankumme alkua kun osa papistosta alkoi suhtautua seksiin kielteisesti ja määritteli että seksi on lihallinen toimenpide joka ei kuulu hengelliseen elementtiin. Siitä lähtien seksi on piilotettu takahuoneen verhojen taakse. Mutta ei seksi ole siitä minnekään hävinnyt, sillä se on osa ihmisyyttä.


    • kuvottava kirja

      Niin naiset olivat pelkkää omaisuutta. Siksi näin. Raamattu on sovinismin kukkanen, ei muuta.

      • hallylyyjaa

        Kannattaa lukea vain vapaa-ajattelijoiden pyhiä pornolehtiä. Siellä nainen ei ole mitenkään omaisuutta.
        Koittakoon ihana vapaus naisille vapaa-ajattelijain naiskuvan kera.

        Hosaannaa


    • Olet tehnyt perusteellista työtä. Kulttuuri on ollut hyvin erilainen tuolloin.

      Siitä huolimatta, kuten tässä ketjussa sanotaan, seksuallisuus on luonnollinen osa ihmistä nykyäänkin. Ketään ei kuitenkaan saa alistaa eikä esineellistää. Seksuaalisuus on lahja, josta on nautittava vastuullisesti.

      pappi Sonja

      • Miten Jeesus voisi tuomita avionrikkojan, jos suvussa oli huoria? Miten Jeesus olisi voinut tuomita "Paheelliset naiset", jos omassa suvussa oli heitä vrt. Jeesuksen jalkojen voitelu...


    • olipa kerran totuus

      Jeesus sai alkunsa Neitsyt Mariasta Pyhän Hengen voiman kautta. Jeesuksen Isä oli Jumala itse. Jeesuksen sukupuuhun Hänen maallisen isänsä Joosefin puolelta kuuluvat kyllä edellä mainitut asiat.

      Prostituutio on Raamatun mukaan huoruutta, vaikkakin se oli yleistä siihen aikaan josta kerrotaan.

      Raamatun kertomusten mainitsemat ihmiset olivat syntisiä siinä missä mekin ja tekivät vääriä valintoja.

      Portto Raahabin ei kerrota myöskään jatkaneen ammattiaan.

      Jumala käski Hooseaa naimaan haureellisen vaimon merkiksi kansalleen. Haureellinen tarkoittaa juuri sitä mitä se tarkoittaa.

      Siihen aikaan oli yleistä maksaa vaimosta myötäjäiset hänen perheelleen ja Jaakob teki juuri niin. Hän ei tehnyt huoruutta tässä asiassa.

      Simson menetti väärien valintojensa takia voimansa, näkönsä ja vapautensa ja loppujen lopulta henkensä.

      Raamattu ei myöskään suosita moniavioisuutta, vaikkakin monilla Jumalan miehillä, joista Vanha Testamentti kertoo, oli monta vaimoa. Tästä ei usein ollut hyviä seurauksia, vaan seurauksena olivat kateus ja riidat.

      • Tutkijoilta tieto

        Historiantutkijoiden mukaan Jeesuksen äiti "Maria" toimi temppelissä prostituoituna. Hän oli hyvin nuori, about 14-15-vuotias synnyttäessään pojan. Poika sai tavanomaiste paremmin oppia, koska he elivät temppelin yhteydessä. Hän ei ollut mikään tyhmä.


      • body
        Tutkijoilta tieto kirjoitti:

        Historiantutkijoiden mukaan Jeesuksen äiti "Maria" toimi temppelissä prostituoituna. Hän oli hyvin nuori, about 14-15-vuotias synnyttäessään pojan. Poika sai tavanomaiste paremmin oppia, koska he elivät temppelin yhteydessä. Hän ei ollut mikään tyhmä.

        menneisyys ja temppelipalveija. Itseäni kiinnostaisi tuon historillainen tausta, mistä tietoa saisi.??
        Olisin kiitollinen tiedosta,


      • Tavis :)
        Tutkijoilta tieto kirjoitti:

        Historiantutkijoiden mukaan Jeesuksen äiti "Maria" toimi temppelissä prostituoituna. Hän oli hyvin nuori, about 14-15-vuotias synnyttäessään pojan. Poika sai tavanomaiste paremmin oppia, koska he elivät temppelin yhteydessä. Hän ei ollut mikään tyhmä.

        Moni uskontoon kunnioittavasti suhtautuva loukkaantuu näistä kommenteista.

        Kun muslimit paheksuivat Muhamedin piirroksia, niin monet olivat sitä mieltä, että olisi kannattanut olla huomaavaisempi toista uskontoa kohtaan, koska pilakuvat aiheuttivat niin valtavan vastalausevyöryn. Monet lehdet varoivat julkaisemasta kuvia vastalauseitten ja terrorismin pelossa.

        Kun katolisille Neitsyt Maria on niin valtavan tärkeä, tuntuu aika loukkaavalta, että täällä repostellaan häntä noin törkeällä tavalla. Miten mahtaisi jonkun kuumaverisemmän seudun keskustelupalstan katoliset lukijat ottaa vastaan törkeyksiä heidän Pyhästä Äidistään.
        Luterilaisetkin pitävä Mariaa lempeyden ja äidinrakkauden perikuvana. Täällä esitetyt mielipiteet osoittavat, kuinka sovinistisia ajatuksia ateisteilla ilman muuta on.

        Kun puhut historiantutkijoista niin ole hyvä ja kerro tarkalleen, mistä olet tietosi saanut.


      • Tavis :) kirjoitti:

        Moni uskontoon kunnioittavasti suhtautuva loukkaantuu näistä kommenteista.

        Kun muslimit paheksuivat Muhamedin piirroksia, niin monet olivat sitä mieltä, että olisi kannattanut olla huomaavaisempi toista uskontoa kohtaan, koska pilakuvat aiheuttivat niin valtavan vastalausevyöryn. Monet lehdet varoivat julkaisemasta kuvia vastalauseitten ja terrorismin pelossa.

        Kun katolisille Neitsyt Maria on niin valtavan tärkeä, tuntuu aika loukkaavalta, että täällä repostellaan häntä noin törkeällä tavalla. Miten mahtaisi jonkun kuumaverisemmän seudun keskustelupalstan katoliset lukijat ottaa vastaan törkeyksiä heidän Pyhästä Äidistään.
        Luterilaisetkin pitävä Mariaa lempeyden ja äidinrakkauden perikuvana. Täällä esitetyt mielipiteet osoittavat, kuinka sovinistisia ajatuksia ateisteilla ilman muuta on.

        Kun puhut historiantutkijoista niin ole hyvä ja kerro tarkalleen, mistä olet tietosi saanut.

        "tutkijoita". Veikkaan Dan Brownia. Kaikkien "tutkijoiden" äitipuoli.


      • Tutkijoilta tieto
        Tavis :) kirjoitti:

        Moni uskontoon kunnioittavasti suhtautuva loukkaantuu näistä kommenteista.

        Kun muslimit paheksuivat Muhamedin piirroksia, niin monet olivat sitä mieltä, että olisi kannattanut olla huomaavaisempi toista uskontoa kohtaan, koska pilakuvat aiheuttivat niin valtavan vastalausevyöryn. Monet lehdet varoivat julkaisemasta kuvia vastalauseitten ja terrorismin pelossa.

        Kun katolisille Neitsyt Maria on niin valtavan tärkeä, tuntuu aika loukkaavalta, että täällä repostellaan häntä noin törkeällä tavalla. Miten mahtaisi jonkun kuumaverisemmän seudun keskustelupalstan katoliset lukijat ottaa vastaan törkeyksiä heidän Pyhästä Äidistään.
        Luterilaisetkin pitävä Mariaa lempeyden ja äidinrakkauden perikuvana. Täällä esitetyt mielipiteet osoittavat, kuinka sovinistisia ajatuksia ateisteilla ilman muuta on.

        Kun puhut historiantutkijoista niin ole hyvä ja kerro tarkalleen, mistä olet tietosi saanut.

        Tämä tieto oli eräässä toimittaja Kallenaution histoirallisessa radio-ohjelmassa jo yli 10 vuotta sitten. Ohjelma on uusittukin pari kertaa YLEn Ykkösellä. Hän haastatteli jotain historian tutkijaa mutta en muista nimeä.


      • Tavis :)
        Tutkijoilta tieto kirjoitti:

        Tämä tieto oli eräässä toimittaja Kallenaution histoirallisessa radio-ohjelmassa jo yli 10 vuotta sitten. Ohjelma on uusittukin pari kertaa YLEn Ykkösellä. Hän haastatteli jotain historian tutkijaa mutta en muista nimeä.

        Tämä palsta on täynnä vaatimuksia siitä, että Raamatun sana pitää todistaa jollakin tavalla, koska teksti ei kelpaa todisteeksi.

        Kuitenkin otetaan vakavana todisteena radio-ohjelma, jossa joku on sanonut jotain. Nimi tosin on jo unohtunut, mutta ohjelma on tullut ihan uusintana. Tieto on 10 v. vanha.


      • Tutkijoilta tieto
        Tavis :) kirjoitti:

        Tämä palsta on täynnä vaatimuksia siitä, että Raamatun sana pitää todistaa jollakin tavalla, koska teksti ei kelpaa todisteeksi.

        Kuitenkin otetaan vakavana todisteena radio-ohjelma, jossa joku on sanonut jotain. Nimi tosin on jo unohtunut, mutta ohjelma on tullut ihan uusintana. Tieto on 10 v. vanha.

        Ohjelmassa esitettiin historiallisia perusteluja sille millä seudulla mytologiseksi sittemmin noussut "Maria" olisi elänyt. Temppeliprostituutio oli tavanomaista siihen aikaan, ja samaten tytöt naitettiin hyvin nuorina. En ole ollenkaan asiantuntija, mutta enemmän faktaa siinä oli kuin Raamatun pikku tarinassa.

        Ohjelma kuului Lähi-Idän kulttuurihistoriaa koskevaan ohjelmasarjaan jossa Jorma kallenautio haastatteli eri alojen tutkijoita.


    • Naisen osa

      Jumala antaa Vanhassa testamentissa kehotuksen miehell pitää enintään neljä vaimoa. Mutta hän ei kiellä huorissakäymistä, sillä prostituoituja ei nähty uhaksi avioliitolle. Temppelien yhteydessä oli maksullisia naisia.

      Jaakobilla oli kaksi varsinaista vaimoa, ja kaksi jalkavaimoa. Lisäksi hän käytti hyväkseen orjattaria. Ei sitä paheksuttu Raamatussa. jalkavaimojen synnyttämiä lapsia ei pidetty varsinaisina lapsina eikä heillä ollut perintöoikeutta. Mies saattoi koska hyvänsä ajaa heidät käpälämäkeen, vaikka autiomaahan kuolemaan. Vain varsiaiset naiset olivat ihmisiä, mutta auta armmias jos nainen ei kyennyt synnyttämään miehelle poikaa! Se häpeä luettiin Jumalan kiroukseksi ja naisen syyksi.

      Huoruutta paheksuttiin vain jos mies riistää toisen MIEHEN omaisuutta eli ottaa vaimon häneltä, sitä paheksuttiin. Kuten Daavid otti itselleen Batseban, joka oli toisen miehen omaisuutta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe