AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Vinyyliverhous?

49 Vastausta 43 180 Lukukertaa
Oliskos jollain tietoa mitä kustantaa vinyyliverhota 1,5 kerroksinen rintamamiestalo? Maalaus olisi edessa ja se entisen maalin raapinta ja aikaa työlle vain viikonloput, joten kauan menisi. Vinyyliverhous kuulostaa mukavalta, helpolta ja nätiltä vaihtoehdolta, mutta taitaa olla kallis.

Hinta.

n. 20 €/m2. Jos itse asentaa. Eikä oo kauheen hankala asentaa jos hiukankin pysyy mitta ja akkuporakone kädessä. Pohjatyöt kaikkein vaativimpia (tuulensuoja ja rimoitus). Muuten tosi "helppo".

Verhousta

Kannattaa tarkistaa myös http://www.mskmarketing.com .

Julkisivuverhous

Jos et ole vielä saanut tekijää julkisivu remontille niin otappa yhteyttä meihin j-mm@suomi24.fi me temme sinulle tarjouksen valmiista pinnasta maalattuna.hinta on neliöltä 17-33 euroa valmis pinta.

40 vuoden takuu

Hei

Monessa maassa yksi suosituimpia verhouksia, kts mm vinyyliverhous.fi., faktaa.

Ratkaisu, vastaus on keskiverto, mittaus pitaa joka taoksessa suorittaa talokohtaisesti

Suunnittelu, materiaalit, asennus, 40 v takuu n 10.000 ... 16.000 eur

Parhain terveisin

Olli Mertanen 0509315995

just otin tuommosen

meille tulee tuo vinyyli verhous rintamamiestaloon. hintaa tarvikkeineen 4300 euroa itseasennettuna. 40 v takuu itse materiaaleilla, jää maalaukset väliin ja pinta pysyy siistinä. lisäeristys tulee samalla ja tuuletusrako 50mm.

talvi

Soveltuuko vinyyliverhous kesämökkiin eli talvet kylmillään?

Vinyyliverhous kesämökkiin

Vietissä kysyttiin vinyyliverhouksen asentamista kesämökkiin joka on talvet kylmänä.

Sen voi asentaa myös tällaiseen kohteeseen. Rakenteellisesti toimituus on melko yksinkertainen: Tiiviinä materiaalina pitää sadeveden pois rakenteesta ja tuuletusraon avulla rakenteesta tuleva kosteus tuulettuu.

Yleisesti kuitenkin suositellaan pitämään talvellakin pientä peruslämpöä juuri kosteuden takia, mutta tuulettuvalla ulkoverhouksella ei ole vaikutusta asiaan.

kylla

Kylla sopii, ihan mihin vaan kun ulkoverhoillaan

n.4000€

+ puutavaraa n 200 eurolla tulee hintaa 1,5 kerroksisen talon verhoukselle.Me laitamme vinyylin koska 4 vuotta sitten maalattu talomme tiputtaa maalinsa kuin syksyn puut lehtensä.Sinne meni n 2000 eskoo(maali+työt hukkaan)
Kehityksen jarruille sanoisin että astukaa nykyaikaan ja polttakaa puunne takassa.
Ei nykymaaleilla saa kestävää.

maalattu päin persettä

väärillä maaleilla. Tunarit vauhdissa jälleen, tein itse ja säästin...

Talvi sopii

Suomalaiset eivät vielä tiedä että talvellakin voi asentaa helposti Vinyyliverhouksen, ole hyvä ja katso JOFIX Oy, jofix.suntuubi.com ja www.vinyyliverhous.fi - paljon kuvia !

Lisäeristys?

"rintsikka"
Mitä tarkoitit "lisäeristys tulee samalla"?
Vinyylien laittamisella vai laittamalla eristyksen sinne alle?

Olen miettinyt itsekin tuota vinyyliverhousta, mutta kun tämä talo pitäisi ehkä myös lisäeristää.
Hillitsisikö pelkästään tuo vinyyliverhous vedontunnetta?

Joko joku kirjoittajista on laittanut/laitattanut vinyyliverhouksen?
Eipä hillitse, koska verhouksen taakse jätetään tietenkin reilu ilmarako.
Kannattaa asentaa samalla vähintään tuulensuojalevyt.

vinyyli

:)) "monessa maassa yksi suosituimpia" ja 40 v takuuta:)

eiköhän noi jo kerro mistä on kysymys. usein väittävät olevan esim. jenkeissä erittäin suosittua materiaalia, no siellä tehdään lastulevystä seinätkin ja sitten kun tulee puhuri niin talot on p....n päreenä, kuten tvstä saadan aina välillä nähdä.
40 v takuu:) paitsi siinä tapauksessa, että jokin ulkopuolinen tekijä, esim. sään vaihtelut, pakkanen yms aiheuttaa materiaalissa vaurioitumista:)
Ja aina pitäisi muistaa selvittää mitä ja miten tehdään seuraavaksi, kun halutaan vaihtaa väriä? muutoksia? rakentaa lisää?

takuu

mikähän siinä vinyyliverhouksessa on vikaa kun ei saa kun 40 v takuuta??? joku vuosi sitten oli vielä markkinoilla amerikkalainen versio, joka lupasi 75 vuotta!! onko toi 40 vuoden takuun vinyyli jotenkin kakkoslaatua?????

Käyttäkää tervettä maalaisjärkeä

Tänään kävin kuuntelemassa, kun vinyylikauppiaat kehuivat tuotteensa maasta taivaaseen. Markkinointiopit olivat näköjään suoraan amerikasta kuten tuotekin - haiskahti kyllä kusetukselta koko touhu.

Ensimmäinen myyjän väite oli, että vinyyliverhous tulee maksamaan saman verran kuin ulkopaneeli. Kyseinen yritys kauppasi tuotteita 25e/m2. Ulkopaneeli 20x120 pohjamaalattuna maksaa nykyään alta 8e/m2. Eli yritys hinnoitteli maalauksen kustannuksen 17e/m2.

Toinen väite oli, että että vinyyliverhous kestää iskut yhtä hyvin kuin ulkopaneeli. Myyjä väitti, että se mikä menee vinyylistä läpi, menee myös puusta. Sen haluaisin käytännössä nähdä.

Kolmas väite, että maali kestää uv-suojan ansiosta ainakin 40-vuotta. Onko kukaan nähnyt punaista autoa joka on seissyt 20-vuotta auringossa? Tais myyjä unohtaa sanoa, että talo pitää vahata kerran vuodessa :D

Entäs kun kyllästyn talon väriin? Kuulemma maalaaminen onnistuu, mutta maalin pysymisestä ei anneta varmuutta.

Ihmetystä herätti myös se, että ulkopaneelin 20mm paksuus ei muka auta talon eristyksessä. Lämpäarvo on kuulemma molemmilla samanlainen, koska molemmissa on tuuletusrako.

Lisäksi mainoksissa hehkutettu ekologisuus ihmetyttää suuresti. Mitä ekologista tuotteessa on, jos sitä verrataan ulkopaneeliin? Olen jostain lukenut, että jos rakentaa talonsa puusta, se imee 170tkm autolla ajamisesta syntyneet hiilidioksiidit. Mielestäni tämä on ekologisuutta.

Entä kun tuotteet valmistetaan Kanadassa? Eikö olisi järkevämpää jättää nekin rahat suomeen metsäsektorille, joka kylvee syvällä suossa -> vähentää irtisanomisia -> hyvinvointi kasvaa.

Itse aion valita kesän rakennusprojektiin ulkopaneelin. Olen valmis vaihtamaan paneelit 50-vuoden päästä, koska suomi elää puusta. Käyttäkää hyvät ihmiset maalaisjärkeä kun teette valintoja.

Onhan vastaavanlaisia ulkoverhousinnovaatioita ollut markkinoilla, ja niin kauan ne ovat menestyneet, kunnes totuus on paljastunut. Olisi mielenkiintoista tietää, toimiiko takuu oikeesti vielä kolmenkymmenenvuoden päästä? Muistakaa ottaa kopiot kuiteista - Taidatte tarvita niitä.
Lämpöarvoissa pitää muistaa se että itse materiaali ei eristä käytännössä mitään vaan ilma ja tossa kohtaa ne on varmaan ollut oikeassa....

Puu on kyllä paras vaihtoehto ja väriäkin voi vaihdella!

Sitäpaitsi vinyyliverhoilut valmistetaan pvc-muovista mikä luokitellaan ongelmajätteeksi ja on todellakin taakse jäänyttä elämää, kun sitä ruvetaan valmistamaan pp(polypyremiini) muovista niin kannattaa vasta ruveta harkitsemaan asiaa.

On mahdotonta antaa uv-suoja 40 vuodeksi...turha selitellä että labraoloissa testattu, nimittäin auringon säteitä ei pysty täysin mikään laite mallentamaan ja tästä on tutkimustuloksia joten jos haluaa oikeanlaista infoa tarttis löytää 40v tönö ja verrata sitä alkuperäiseen väriin!

Järki Käteen ite!

Ei varmaan voi tiilitaloakaan tehdä, kun pitää saada väriä vaihtaa.. Vinyylin voi sentään irrottaa ja käyttää uudelleen muualla. Lisäks maalimyyjänä pakko myöntää, että nykyisillä maalien päästörajoituksilla valitsen itsekin vinyylin, ettei tarvii maalata, tehdä homepesuja ja taas maalata. Ja muovia ne on kyllä maalitkin, mutta huonompaa ja väärässä kohtaa, kun ovat suoraan puun pinnassa. Kustannuksia miettiessä on hyvä muistaa, että ei oo ihan nopeeta toi uudelleenmaalaus ja nykyisistä maaleista ei ole mitään pitkäaikaistietoa. Suomen vanhin vinyyliverhous on kuitenkin jo yli 30 v tällä hetkellä, eikä mitään vikaa. Sori.

sagittan-ulkoverhouspaneeli

alk.9000€ n 150 n2 taloon
http://www.rakennussiivous.com

Voihan vinyyli

Vinyylin hinta on kyllä tullut, jo reilusti alle 20e/m2 (esim. www.kestoverhous.fi ). Alan uranuurtaja Suomessa www.vinyyliverhous.fi sitkeilee vielä korkeimmilla hinnoilla ''aito alkuperäinen'' teemalla.

Vinyylin iskunkestävyydestä en osaa sanoa, mutta ei se naskalin iskua kestä. UV-suojasta, lämmön- ja pakkasenkestävyydestä tuntuu olevan runsaati näyttöä.

Jos väriin kyllästyy, enpä lähtis maalaamaan vinyyliä, mutta puuta kyllä. Lämpöarvoa itsessään kummallakaan ei juuri ole muuten kuin pitämällä tehokkaasti viimaa, just se tuuletusraon takia. Voisin kuvitella kuitenkin, että puu ei reagoi yhtä nopeasti suuriin ulkolämpötilojen muutoksiin ja välitä sitä mahdollista lisäkylmää talvella ja lisäkuumaa kesällä sisätiloihin.

Vinyylin ekoloogisuus opiskelijatyttären mukaan perustuu siihen, että fossiilinen aine on pysyvästi sidottu siihen muovirakeeseen, eikä tuprutettu taivaalle pakoputkesta. Samasta asiasta lienee kysymys puun osalta.

Suomalaista puuta käyttämällä jää metsänomistajan alkutuottajapalkkiot hänelle, käytettäväksi hänelle parhaaksi mahdollisella tavalla. Surullista on se, että sitä puutakin ja vieläpä jalostettua sellaista tuodaan suuria määriä Venäjältä. Alkutuottajan osuus lopputuotteesta on vinyylin osalta häviävän pieni ja suuret rahat jäävän suomalaisille välittäjille ja asentajille. Jos puu on suomalaista, maksetaan metsänomistajalle maailman korkeinta kantohintaa ja jalostuksessa lisäarvo senkun kasvaa.

Tollaset 30-50 vuodentakuuajat on naurettavia. Ota 30-50 vuotta vanha puhelinluettelo ja kato monta ja minkälaista firmaa on vielä pystyssä !
sinulle muutamia faktoja asiasta vinyylitalolta saat vinyylipinnoitteen taloosi 14.95 eur / m2 ja materiaali tulee amerikasta maailman suurimmalta vinyylin toimittajalta yritys on 60 vuotta vanha ja toimii edelleen joten takuun kanssa ei tule ongelmia ja se miksi vinyyli pitää värinsä johtuu siitä että materiaali on läpivärjättyä eikä vain pelkkä pinta käsitelty. Sun pitäisi itse ottaa tietoa vähän enemmän asioista jos katsot yritysrekistereitä niin huomaat kuinka paljon on yrityksiä jotka ovat yli 30-50 vuotta vanhoja
kysyä kunnan rakennusviranomaisilta lupa tuon vinyyliverhouksen asennukseen. Eipä välttämättä mene ihan joka kunnassa läpi.

Ei sytytä

En kyllä panisi rintamiestaloon vinyyliverhousta. Onhan niitä pelleilläkin päällystetty, mutta jotenkin se on kyllä vastenmielistä. Puutaloa ei pidä verhota muovilla.
> Puutaloa ei pidä verhota muovilla.

??? useimmat puutalot on verhottu muovikalvolla, joka syntyy sivelemällä maaleiksi kutsuttuja aineita

vinyyliLEVY sopivasti irti rakenteesta on paljon terveellisempi seinän kannalta
Itse pyysimme tarjouksen useammasta ja kävimme yhtä asennuskohdetta katsomassakin.
Päädyin lopulta Vinyylitalon malleihin http://www.vinyylitalo.fi/vinyyliverhous.htm

Asennus sujui nopeasti ja nyt ei tarvitse kesällä pitää maalaustalkoita!
Vertailu on melkein mahdotonta jos ei tunne alaa. Luottamalla tosiasioihin 1. tehtaan perustamisvuosi (1970), 2. tehtaiden määrä maapallolla ( 7 ) 3. tehdäänkö myös Euroopassa - pienempi hiilijalanjälki 4. tehtaan takuu, aito ja alkuperäinen ( 50 vuotta ) 5. maahantuojan kokemusta asennustöissä Kanadassa ( 20 vuotta ) 6. maahantuojan asennuskokemus yhteensä ( yli 30 vuotta ) 7. kuinka pitkään maahantuonut ( n 17 vuotta ) 8. paljonko paneeliprofiilivaihtoehtoja ( 4 - 6 ) 9. onko tehdas Pohjois-Amerikan suurin alallaan ( on ) 10. hinta kohdallaan ( alk 14 eur m2 - vertaa todellista markkina hintaa jopa 20 - 25 eur m2 markkinahinta ) , toimitusvarmuus, värivaihtoehtoja oikeasti saatavilla, vaihtomahdollisuus ( 17 väriä ) ..... kannattaa etsiä paras .... kolmen pisteen vihje, näillä eväillä on tällä hetkellä vain 1 oikea nimi .... se alkaa G kirjaimella.
mitä mahtaa olla asennus hinnat vinyyliasentajilla, onko neliö hinta vai miten homma toimii
mikset mene vaikkapa rautakaupasta tarkistamaan hinnat sieltä voisi saada aika tarkatkin hinnat,hintoja varmaan löytyy nettihaullakin
Rautakauppa on varmin ja rehellisin paikka ostaa mitä vaan JA KAIKKI TIEDOT OVAT 100 % OBJEKTIIVISIA..

He ovat asiantuntijoita alalla kuin alalla siksi he ovat töissä, työsuhteessa. He ovat itse rakentaneet monia taloja. He ovat rakennusalan osaavia koulutettuja rakennusmestareita. He eivät ole työnantajansa ohjauksessa, he puhuvat aina totta. He eivät ole sen rautakaupan puhtaita myyntimiehiä. He ovat rakentamisen parhaimpia asiantuntijoita. Siksi ei kannata kouluttautua vaan luottaa vain rautakaupan vilpittömään osaamiseen. Ulkoverhouksessa he suosittelevat lautaa, ( märkää kaadettu talvella, kuivaa kaadettu edellisenä kesänä ) kun sitä kysyy taivaastakaan ei löydy vastausta. Eihän se ole tärkeää onko se maalattava puu kosteaa vai kuivaa - eihän. He suosittelevat 20 mm kun Olulun yliopisto, rakennusteknologiset tutkijat suosittelevat min 28 mm ( kannattanee lukea miksi - jos lukea osaa ) kun serkun veljenpojat ovat lautatarhauksen ja sahauksen maailmanmetsreita.

Säästä aikaa ja ennekaikkea rahaa - kysy aina vain rautakaupasta - se objektiivisin paikka kuin kävisi silmäkirurgin vastaanotollla.
carpe diem'in valitus rautakaupanmyyjien tietämättömyydestä osoittautuu surullisen usein todelsi
vast auksesta mikä rautakauppa on hyvä olisiko hankkija ok?
Itse laitatin 1 1/2-kerroksiseen talooni vinyylit noin 6-vuotta sitten.
Ollut erittäin tyytyväinen. Yhden päädyn maalauttaminen ulkopuolisella
olisi maksanut 2000€.
Nyt kokohomma asennettuna pelteineen ja puuosineen maksoi 5500€ ja
on huomioitu jo kotitalousvähennus. Työhön kului noin 1,5-viikkoa.
Kannattaa tietysti pyytää myyjä paikalle ja hän mieluusti antaa hinnan.
Onhan nykyisin vinyylillä 50-vuoden takuu ja maalata sais varmaan viimeistään
10-vuoden välein.
Suosittelen lämpimästi.
kehuu paskaansa...
Laitatin viime syksynä vinyyliverhouksen viisikymmenluvulla rakennettuun taloon olen tyytyväinen .talomme tuli ihan eri näköiseksi ,oli ennen minereettilevyllä päällystetty.
Paljonko tuli maksamaan mineriittilevyjen vienti kaatopaikalle, vai menikö uusiokäyttöön?
Totta hemmetissä talo tulee eri näköiseksi, jos päällystät sen muovilevyillä. Tottakai siinä muovitalossa on kauniisti kuvioidut ikkunoiden kehykset. Eihän ne ole pellistä pokattuja kulmia. Järkyttävän näköisiä luomuksia
Otin tarjouksen vinyyliverhouksesta ja hinta on suurinpiirtein sama n. kymppitonni
1,5 kerroksisesta rintamamiestalosta sis. räystäät. Tuntuu pitkässä jouksussa viisaalta vaihtoehdolta, kun ei viitsi n. kymmenen vuoden jälkeen ryhtyä hoitomaalaukseen ( Vinyyliverhous.fi)
Vinyyli on PVC-muovia elikkä melkein ongelmajätettä.

Kuka maksaa sitten aikanaan tuon verhouksen hävittämisen?
Moro kaikki !

Minne se kestoverhous.fi hinta 14.97 eur m2 hävisi messujen jälkeen ei oo enää tietoja taloja esitteitä kestoverhous.fi ssä, Turkkiinko ? Nyt se ontaas kehissä eri nimillä nyt joku jenkki ja samat kuvat ja nimet joku pahlman jne mutta ny 18 ekee m2 ..siis mikä takuu ...perävalot ?
Nyt on ostettu vinyylit, ei tarvii maalata,johan sitä riitti jo monta kertaa 23v paneeleille ja maali ei kestänyt ,etelä¨puoli hirveessä kunnossa,sai raaputus jäädä,nyt asennettu kolme seinää,itse asentanut vaimon kanssa ilta hommina,saa nähdä jatkossa mut on tosi siist paneeli.
eilen kävi tarjous käynnillä ja 1,5 kerrosta rintamamiestalo lisäsiivellä + autotalli+ uudet rännit oli 28000€. ja siinä oli itelle purku ja siivous hommat ja autotalli oma asennus... oli siinä kyllä hiukan hintaa :(
meille maksoi 17 euroo neliö ,eli 2,5 tuhatta euroo,tulee kalliimaksi kuin puu,mut puun kun maalaa niin tulee saman hintaiseksi,ja itse kun asentaa ,säästää melkoisesti,en pitäny kalliina hintaa listojen kanssa.
Nyt on pakko kysyä yhtä asiaa: Mitä nuo puheet puutalon uudelleenmaalaamisesta on? Me ollaan asuttu nykyisessä talossa vuodesta 1994, eikä olla kertaakaan maalattu meidän aikana. Miksi maalaisi, kun vanhakin maali on seinässä?
Hyvä kysymys. Panelit eivät ole enää uudenveroisia 20 vuoden huoltovälillä.
Olisi korkea aika maalata talo uudelleen, jotta panelit eivät pehmene niin, että maali ei oikein pysy siinä.
Meikäläisen puutalo on maalattu 80-luvun loppupuolella ÖLJYmaalilla. Kohta tulee eteen uudelleen maalaus. Tosin räystäsrakenteet on maalattu hiljattain.Seinien maalauksen kustannus on itse tehden 300-400 euroa. Maali on kiinni alustassaan joten skrapaamista ei tarvita.

Jos haluaa päällystää talon muovilla niin kai myös olohuoneen ja keittiön pöydät tuolit sekä sohvat ovat muovia. Näyttää yhtä hyvältä.
Laitoin talooni Royal Crest. vinyylipanelin v.1992. Lupasivat sille 50 vuoden takuun. Ei ainakaan vielä ole mennyt miksikään, pari kertaa olen pessyt talon painepesurilla vuosien varrella. Väri on pysynyt alkuperäisenä, ei muutoksia.
Ei mitään valittamista vinyylipanelin suhteen.
Ostimme keväällä asunnon, jossa on ollut vinyyliverhoilu varmaan sen parikymmentä vuotta. Ihan hyvä on ollut, maalattu ei ole kertaakaan. Väri hyvin lähellä alkuperäistä, mutta hieman muuttunut. Paikoin pintaan on kasvanut levää tms., jonka varmaan voisi pestä pois lähitulevaisuudessa. Ainoat ongelmat ovat liittyneet iskuihin (lumi, jää, oksat, rännit), mutta uutta levyä voi pistää tilalle. Ja tulevaisuudessa siihen, että tätä meidän mallia ei kuulemma enää uutena saa, joten jos ulkoseinää muutetaan, niin joudutaan miettimään, että mitä tehdään.
Vinyylitalolla ei kuulemma ole CE hyväksyntää tuotteillaan, myyvät sitä kuitenkin edelleen.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta