AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / riistapellon eu-tuki

riistapellon eu-tuki

3 Vastausta 1 011 Lukukertaa
Peltoa olisi noin 10hehtaaria pohjois-pohjanmaalla,niin miten saisin eu-tukia niihin jos tekisin riistapelloiksi ne,300ecua ilmeisesti olisi mahdollisuus saada hehtaarilta,olisi kuitenkin 3*määrä mitä vuokraamalla saisin.Hankalaa kun ei ole mitään kokemusta tukien hakemisesta niin jos täältä jotain apua saisin.
Netissä on esimerkiksi google niminen, erittäin suosittu hakukone, kun laitat hakusanaksi "hakuopas" niin sieltä löytyy. Ei se sen vaikeampaa ole.
Täytyy sanoa että tuskin saat mitään. Et ilmeisesti ole sitä peltoa aiemmin ilmoittanut pelloksi koska et tietä asioista mitään. Pellolla ei siis ole tukioikeutta jos pelto ei ole ollut vieljelykäytössä aiemmin.

Jos peltosi on ollut vuokrattuna, uuden lain mukaan vuokraaja saa pitää tukioikeudet.

"Tukioikeus vahvistetaan siis vuokramiehelle ja se myös jää hänelle vuokrakauden päätyttyä, ellei muuta sovita. Tämä on koettu tietyllä tavalla epäoikeudenmukaiseksi ja siksi on selvitetty mahdollisuuksia siirtää tukioikeus vuokrakauden jälkeen pellon omistajalle".
http://www.farmit.net/talous/lakiasiat/maanvuokra/pellon-vuokraus-ja-cap-tukiuudistus

Muista kuitenkin että kun vuokraat pellon myös tuet kuuluvat vuokraajalle koska tuet ovat tuotantotukia, ei maanomistustukia. Mutta kun vuokraat pellon sinulla ei ole silloin pellon viljelyvaatimusta, et nimittäin saa
koko tuolle 10 hehtaarille riistapellon tukea, eikä peltoalasta voi muutenkaan kesannoida koko alaa vaan yli puolet pitää olla rehu tai leipäviljalla.
http://www.riistasiemen.fi/riistapelto/eu-tuki

"Riistapellon perustamisen kannalta EU-tuen merkitys on merkittävä, koska oikein tehtynä EU-tuki on riistapellon osalta jopa 300 €/ha . Tämä edellyttää, että kyseinen peltolohko on ympäristötukikelonen ja että se kylvetään riistakasveiksi hyväksyttyjen kasvien siemenseoksella."

Tarkat ohjeet EU-tuesta saa MAVIN nettisivuilta ja maanviljelijöille keväällä jaettavasta tukioppaasta.
 /   /  /  / riistapellon eu-tuki

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta