Miksei poliisi tutki eläinsuojeluyhdistysten taustoja tarkemmin?

susanne.kor

Tälläkin palstalla on ollut epäilyjä esim. pelastetaankissat24 yhdistyksen toiminnan eettisyydestä. Toisin sanoen onko yhdistys aidosti eläinten asialla vai ei? Ihmettelen itsekin, miksi yhdistys laittaa eläinten kuvia myös "keltaiseen pörssiin", joka on takuuvarma pentutehtailijoiden ja huijareiden ykköspalsta? Luulisi, että kissat menisivät heidän virallisten sivujen kautta kaupaksi, kun niiden kuvia katselee sadat ihmiset siellä palstalla?! Lisäksi kuvista puuttuu kunnon päivityspäivämäärät (kuten esim Rekku Rescuen sivuilla on jokaisen kuvan kohdalla!). On vain ilmoitus "päivitetty". Kysymys kuuluu: Milloin?! Tällöin ostaja ei tiedä, onko kissa kenties mennyt jo vai ei. Lisäksi ihmettelen sitä, miksi missään ei ole kenenkään yhteyshenkilöiden puhelinnumeroita vaan kaikki pitäisi hoitaa netin kautta. Ostaja joutuu vastaamaan myös aika moniin kysymyksiin ostaessaan kissaa. Tämä tietenkin on eettisesti oikein. Mutta silloin luulisi, että hekin ajattelevat eettisemmin kaupitellessaan yhdistyksensä kissoja myös keltaisen pörssin sivustolla.

Jos tätä lukee joku kyseisen yhdistyksen jäsen, niin haluaisin tietää vastaukset kysymyksiini! Olen nimittäin hankkimassa kissaa, mutta näköjään saa olla HYVIN tarkkana myös näiden erilaisten yhdistysten kanssa. Mistä tunnistaa sitten aidon eläimistä välittävän yhdistyksen bisneksen ja rahan himon takaa?
Liian monet ostajat ajattelevat sinisilmäisesti pelastavansa eläimen, jos heille uskotellaan toiminnan hyvyys. Kuten pentutehtailijoiden tapauksessa! Yleensä myyjästä kyllä aistii, jos hän puhuu palturia eikä näytä eläintä esim.kotonaan. En tiedä, onko pelastetaankissat aidosti hyvällä asialla vai ei. Olisi mukava tietää! Olen vain lueskellut heidän toiminnastaan erittäin kriittisiä kannanottoja, joita esitän itsekin.

Ihmettelen hieman, että Suomessa ei ole kunnon lakia yhdistysten osalta. Yhdistyksiä/niiden perustamista tulisi valvoa tarkemmin. Ihan Nuorisosäätiön tyyppisen yhdistyksen toiminnasta lähtien!Nettiin on helppo tuoda eläimiä näytille ja huijata ihmisiä ties mihin! Keltaisen pörssin palstaa ei tarvitse kauan vilkuilla, kun tämän näkee! Siellä on ilmoituksia huonolla suomenkielellä ja hyvin puutteellisia tietoja myytävistä eläimistä. Kaikenlaisia villieläimiäkin muka myynnissä! Eikö näillä palstan pitäjillä ole mitään vastuuta tuollaisten ilmoitusten poistamisessa? Olkaa ihmiset kriittisiä ja katselkaa myyjiä/yhdistyksiä monesta suunnasta. Suomessa on kuitenkin paljon myös niitä tahoja ja ihmisiä, jotka aidosti välittävät eläimistä ja niiden hyvinvoinnista!Ne tahot tässä pitää vain löytää!

5

540

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haarakäynti

      poliisi on kiinnostunut ensisijaisesti pojista ja heidän tekemistään jännittävistä rikoksista.

      kokeile:
      1. soita poliisille että joku naarmuttaa kadun reunan mersua
      2. soita poliisille ja kerro että joku potkii koiraa/kissaa/naista

      laske paikalletuloaika

      kokemukseni mukaan vaihtoehto 1 saa poliisin rientämään paikalle ase tanassa, vaihtoehto 2 edellyttää ilmoittajalta perusteluja, miksi poliisin pitäisi saapua paikalle, onko tilanne "tosiaan" niin paha, eikä tehtävä tunnu oikein kiinnostavan.

      • Ja surullista..!

        Poliisia ja päättäjiä ei kiinnosta PÄTKÄÄKÄÄN jos nirhaat/kidutat tai muutenvaan kohtelet huonosti eläintä tai lasta. Aikuinen saattaa EHKÄ saada vähän "oikeutta" koska osaa puolustaa iteään, mutta lapset ja eläimet, kyllä saattuu sydämeen kun eivät saa minkäänlaista oikeutta, suomessa saat siitä sakot tai pari kuukautta ehdollista, eli käytännössä et saa siitä mitään ja näin ollen se on laillista, kun ei kerta rangaistuksia saa. Mutta teeppäs joku rötös elotonta esinettä kohtaan, esim polta joku mökki tai vie rahaa niin kyllä olet pulassa sen jälkeen. Suomi ei ole oikeusvaltio, päin vastoin. Katsokaa ketä äänestätte..


    • ???

      ... ja moni muu asia myös. Itse aikanaan vastasin nettipalstalla olleeseen ilmoitukseen. Kyseinen ilmoitus näytti ihan tavalliselta yksityisen ilmoitukselta, mutta sen takaa paljastui tämä yhdistys. Samoja kissoja myydään useilla eri palstoilla eikä aina siten, että myyjänä olisi tämä yhdistys vaan myyjän tietona voi olla vain etunimi. Kissan hinta on aina 100€. Ilmoituksessa saattaa olla sama kuva kuin yhdistyksen nettisivuilla.

    • M V

      Hei kaikille!

      Olen surullisena ja loukkaantuneena huomannut näillä sivuilla käytävän yhdistyksestämme asenteellista ja toimintaamme kyseenalaistavaa ”keskustelua” nimimerkkien ja anonymiteetin takaa. Jos joku haluaa todellakin olla auttamassa apua tarvitsevia kissoja ja toimintaamme, otamme mielellämme palautetta ja rakentavia ehdotuksia vastaan. Kukaan meistä ei ole täydellinen. Haluamme tehdä työtämme paremmin. Emme kuitenkaan halua, että toimintaamme repostellaan ja panetellaan julkisesti valheellisten ja väärien tietojen ja käsitysten perusteella. Haluan siksi yhdistyksemme ja sen jäsenten tekemän arvokkaan ja tärkeän työn puolustamiseksi tuoda esille tosiasioita yhdistyksestämme, sen taustoista ja toiminnasta.

      Yhdistyksemme perustettiin pääkaupunkiseudulla eläin- ja erityisesti kissarakkaitten ihmisten toimesta, kun he huomasivat reilu neljä vuotta sitten epäkohtia ja puutteita nykyisten eläinsuojelujärjestöjen toimintaperiaatteissa ja -tavoissa. Monet (eivät kaikki) perinteiset yhdistykset toimivat ”taloudellisen rajahyötyperiaatteen” mukaisesti, eli ne ovat päättäneet olla hukkaamatta resurssejaan ja aikaansa ns. vaikeisiin tai toivottomiin tapauksiin. Arat, pelokkaat, sairaat tai muuten vain vaikeat tapaukset lopetetaan (miltei välittömästi), koska ne vievät liikaa resursseja ja tilaa muilta apua tarvitsevilta. Mielestämme meillä (ihmisillä) ei ole oikeutta päättää (edes näissä tapauksissa) kuka saa elää ja kenen pitää kuolla. Lisäksi usein yhdistyksillä ei ole myöskään aikaa selvittää perusteellisesti kissaa itselleen tahtovien ihmisten taustoja, kykyjä ja edellytyksiä, eikä seurata kissojen hyvinvointia ja elämää uusissa kodeissa, jolloin osa jo kertaalleen heikoille jääneistä kissoista joutuu uudelleen heitteille, rääkättäväksi, loukkaantuu tai sairastuu. Näissä asioissa haluamme toimia toisin. Haluamme antaa jokaiselle, elävälle luontokappaleelle reilun mahdollisuuden. Kykyjemme mukaan parhaan sellaisen.

      Päähenkilöjämme ovat siis kodittomat/hylätyt kissat. Toimintamme on täysin vapaaehtoista. Kukaan ei saa toiminnasta
      minkäänlaista korvausta ja mukana olevat ihmiset ja perheet, mukaan lukien sijaiskotimme, sijoittavat vuosittain huomattavia summia omista varoistaan kissojen hoitoon ja hyvinvointiin. Toimintamme ei todellakaan ole ”bisnestä”, pentutehtailua eikä sitä tehdä rahan takia. Mikään ei tekisi meistä onnellisempia kuin se, että eräänä päivänä toimintamme olisi täysin tarpeetonta.

      Yhdistyksessämme on tällä hetkellä noin 10-12 sijaiskotia eripuolilla pääkaupunkiseutua, joiden upean panoksen avulla viimeisen neljän vuoden aikana monta sataa kissaa on saanut uuden mahdollisuuden. Yhdistyksemme toiminnassa on mukana monia kansalaisuuksia: suomalaisia, venäläisiä, virolaisia, ruotsalaisia ja onpa meillä ollut myös yksi kanadalais-suomalainen sijaiskoti. Meillä on ollut sijaiskodissa kissoja hoidossa jopa kolmekin vuotta, jolloin kissa on saatu terveeksi ja/tai tarvittava luottamus ihmisiin on kissan kanssa jälleen saavutettu. Oikeaa kotia kannattaa odottaa, eikä meillä ole kiire.

      Olemme rekisteröity yhdistys, yhdistystoimintaa ja eläinsuojelua valvovilla viranomaisilla on aina hallussaan kaikki tiedot toiminnastamme ja yhteys-/vastuuhenkilöistämme. Yhdistyksemme hallituksen jäsenet vastaavat henkilökohtaisesti yhdistyksemme toiminnasta, sen lainmukaisuudesta ja eettisyydestä (olemme voittoa tuottamaton hyväntekeväisyyttä harrastava eläinsuojeluyhdistys) viranomaisille ja yhdistyksen jäsenille. Kuka tahansa saa tulla mukaan toimintaamme ja liittyä yhdistykseemme sitoutumalla toimimaan yhdistyksemme sääntöjen mukaisesti ja maksamalla jäsenmaksun.

      Jos olemme toiminnallamme jollain tavoin loukanneet tai ärsyttäneet jotakuta, kestämme kyllä kovankin kritiikin, mutta asiaton, pahatahtoinen, ja loukkaava kyseenalaistaminen sekä perättömien väittämien esittäminen kysymyksinä estää todellakin apua tarvitsevia kissoja löytämästä omaa, pysyvää kotia. Sitä minun on henkilökohtaisesti kaikkein vaikeinta niellä ja sulattaa. Jos joku ihan aidosti haluaa tarjota pysyvää kotia sitä kipeästi kaipaavalle kissalle, ryhtyä sijaiskodiksi (meillä on todellakin sijaiskodeista pula!) tai muulla tavoin auttaa kissoja tai toimintaamme, ottakaa toki nimellä, sähköpostilla tai puhelinnumerolla varustettuna yhteyttä suoraan meihin ([email protected]).


      Aurinkoista alkavaa kevättä kaikille kissoista ja yhdistyksestämme kiinnostuneille!

      Pelastetaan Kissat 24 ry:n psta - Markku Vauhkonen
      P.S. Minuunkin saa toki ottaa myös suoraan yhteyttä. Asiallisiin yhteydenottoihin vastataan työn ja perheen antamissa puitteissa: [email protected]

      • Anonyymi

        Onko tämä Tori.fissä yhä uudelleen ja uudelleen myynnissä oleva "smokkipoika" myös teidän kissojanne, Markku? On vähän ihmeellistä, ettei sadan euron kissa löydä kahdessa vuodessa uutta kotia. Vaan ehkä on löytänytkin jo monta? Toiselta palstalta luin aikoinaan väitteen, että sopimusehdoissa olisi jotain hämärää. Että ehdot olisivat kohtuuttomat ja mahdottomat noudattaa, että sopimuksessa ei puhuttaisi myyjästä / ostajasta vaan luovuttajasta ja vastaanottajasta. "Vastaanottaja" velvoitettaisiin sopimuksella luopumaan kissasta, jos hän ei pysty täyttämään ehtoja, mutta hänen täytyisi kuitenkin pitää kissa kunnes uusi koti löytyy, ja tänä aikana maksaa kaikki mahdolliset yhdistyksen vaatimat kulut (mm. eläinlääkärikulut ilman kattoa, jos yhdistys muka vasta siinä vaiheessa huomaa kissassa jotain hoidontarvetta) . Luin myös, että omistajiksi etsitään mieluiten yksinäisiä, hyvätuloisia, varttuneempia ihmisiä, ja heidän tulee asua pääkaupunkiseudulla (ilmeisesti yhdistyksen on silloin helpompi pitää heidät otteessaan). Kuulostaa enemmän bisnekseltä kuin eläintensuojelulta.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      138
      10080
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2924
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      188
      2727
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1546
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe