Parannusehdotuksia.

Basker

Puumallin poistaminen oli pahin mokanne. Siitä olettekin näköjään saaneet jo paljon palautetta. Paras puumalli on se, joka oli käytössä edellisen vuosikymmenen aikana, eli se, jossa viestistä lähti alaspäin viiva vastausviestiin.

Tällöin viesteistä näkyivät vain otsikot, mutta se ei tuntunut ketään haittaavan, vastausotsikon napauttamisellahan sai vastauksen näkyviin, eikä se vaatinut kuin yhden klikkauksen.

Sekään puumalli, joka oli käytössä vielä alkuvuodesta 2011, ei ollut huono, mutta ikävä kyllä puu ei enää ollut oletuksena viestien esittämismuodoissa. Olisi pitänyt olla.

Nyt tekisitte varsin viisaasti, jos ottaisitte oletusarvona käyttöön sen alkuperäisen, viivoilla varustetun hakemistopuun. En tiedä, onko se nykyisin käytössä olevan järjestelmänne pohjalta mahdollista koodaamisen kannalta katsottuna, mutta jos on, niin palatkaa parhaaseen. Jos ei, palatkaa nykyistä edeltävään "välikoppamalliin".

Peukutuskäytäntö on herättänyt keskustelua, ja se ei ollutkaan oikein toimiva. Peukutuksen käyttöönoton alussa saattoi Opera-selaimen avulla manipuloida peukkujen määrää mielin määrin, kunnes te keksitte, miten se voidaan estää. Myöhemminkin erilaisten selainten avulla kuitenkin saattoi jatkaa manipulointia. Siksi on hyvä, että peukutus poistettiin.

Lopuksi hajahavaintoja.

1. Tuoreimmat haut -kohta sivun oikeassa reunassa on turha. Onhan sen käyttö yleistä nykyään vähän joka sivustolla, mutta ketä se _oikeasti_ kiinnostaa? Jättäkää se pois.

2. Palstoja on liikaa. Parituhatta palstaa. Kun joka ainoalle aihepiirille ja aihepiirin ala-aiheille ja ala-aiheiden ala-aiheille on oma keskustelupalstansa, niin silloin ollaan rönsyilty liian pitkälle.

Karrikoidusti; yläotsikkona on Kasvit. Sen alaotsikkona on Putkilokasvit. Sen alaotsikkona on Siemenkasvit. Sen alaotsikkona on Koppisiemeniset. Sen alaotsikkona on Yksisirkkaiset. Sen alaotsikkona on Alismatales. Sen alaotsikkona on Vehkakasvit. Sen alaotsikkona on Peikonlehdet. Esimerkki ei ollut Suomi24:ltä, mutta voisi olla.

3. Sivun yläosassa olevassa Tästä Suomi puhuu nyt -kentässä aiheet vaihtuvat liian hitaasti. Kerran viikossa vaihtuvat aiheet eivät ole ajan hermolla. Suomi ei nyt puhu siitä, mistä se puhui viikko sitten.

4. Viestin merkkien maksimimäärän rajoittamisen 5000 merkkiin ymmärtää kyllä siltä kannalta, että sillä halutaan estää pitkät lainaukset. Se vain ei toimi. 5000 merkin mittaisia suoria kopioita uutisista ja blogikirjoituksista on palstoilla edelleen, ja jotkut kirjoittajat jatkavat niitä vielä kirjoittamalla vastausviestin omaan aloitukseensa, ja siihen vielä vastausviestin. Nostakaa nyt edes maksimäärä 10 000 merkkiin, tai poistakaa raja kokonaan.

5. Eräillä palstoilla on teidän viimeisimmän uudistuksenne jälkeen tilanne se, että välillä palstan ensimmäinen sivu näyttää uusimmat kirjoitukset, välillä taas monta vuotta vanhat. Jos näkyvillä on vain vanhoja aloituksia, on mentävä sivulle 2. Siellä alareunassa on sivunumerot. Niiden kummallakin puolella on nuolia, vasemmalla yksi nuoli ja yksi tuplanuoli vasemmalle, oikella puolella samat oikealle. Ykkössivulla näitä ei ole. Vain klikkaamalla vasemman reunan tuplanuolta pääsee kaikkein uusimpiin aloituksiin.

6. Lukukertojen laskuri kannattaisi palauttaa. Teitte emämunauksen, kun poistitte sen. Nimenomaan lukukertojen laskuri kertoo lukijoille, mitkä ovat kiinnostavia aiheita ja mitkä eivät.

Tietysti sitäkin voi manipuloida avaamalla ja sulkemalla, avaamalla ja sulkemalla omaa aloitustaan yhä uudestaan ja uudestaan, mutta rehellisesti sanottuna: kuka jaksaa hankkia omalle aloitukselleen 50 000 "lukijaa" avaamalla ja sulkemalla aloituksensa 50 000 kertaa? Joillain nörteillä voi olla sitä varten joku automaattinen ohjelma, mutta harvassa ne tapaukset ovat.

7. Hakutoimintonne on luku sinänsä. Te ette ole koskaan saaneet sitä toimivaksi. Jos haluan hakea esim. pari vuotta sitten kirjoitettua aloitusta, jonka otsikon muistan, sitä ei taatusti löydy haullanne. Haku nimittäin etsii vain viestin sisällä olevia sanoja, ei otsikoissa olevia. Googlen avulla kyllä löytyy aivan varmasti, ja se onkin aina nopeampi tie Suomi 24:n kirjoitusten löytämiseen kuin Suomi 24:n oma hakutoiminto.

Tässäpä näitä, näin aluksi. Monia muitakin epäkohtia voisi listata. Monia.

1

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vikoja enemmän

      kuin parannuksia... Hieno uudistus...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 191
      2343
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2134
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      179
      2007
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      5
      1209
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1198
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1080
    Aihe