Vegaanivanhemmille tuomio lapsensa kuolemasta -

02.04.2011 14:36

Vegaanivanhemmille tuomio lapsensa kuolemasta - antoivat vain äidinmaitoa ja savihoitoja.

Ranskalainen pariskunta on tuomittu viideksi vuodeksi vankeuteen 11 kuukautta vanhan tyttärensä kuoleman takia. Heitä syytettiin lapsen hoidon laiminlyönnistä, sillä pikkutyttö oli kuollessaan alipainoinen ja kärsi vitamiinipuutoksista.

Brittilehti The Guardianin mukaan tapaus paljastui maaliskuussa 2008, kun Sergine ja Joel Le Moaligou soittivat hälytyskeskukseen Louise-tyttärensä voinnin takia. Vanhemmat olivat omien sanojensa mukaan huolissaan, koska lapsi tuntui voimattomalta.

Kun ambulanssi saapui perheen kotiin Saint-Maulvis'n pikkukaupungissa (noin 150 kilometriä Pariisista pohjoiseen), vauva oli jo kuollut. Pelastushenkilöstö hälytti paikalle poliisin, koska Louise oli hyvin kalpea ja laiha.

Kuollessaan pikkutyttö painoi vain 5,7 kiloa, kun normaalisti 11 kuukautta vanha lapsi painaa noin kahdeksan kiloa. Poliisitutkimuksissa selvisi, että vegaaniruokavaliota noudattaneet eli eläinkunnantuotteita välttelevät vanhemmat eivät olleet antaneet lapselleen muuta ruokaa kuin äidinmaitoa.
Sairaalan sijaan savi- ja yrttihoitoja

Ruumiinavauksen mukaan Louise kärsi muun muassa A- ja B12-vitamiinien puutoksesta. Lääketieteen asiantuntijoiden mukaan todennäköisesti yksipuolisesta ruokavaliosta johtuneet puutostilat heikentävät lapsen vastustuskykyä ja altistavat tartuntataudeille.

Kun tytär sairastui keuhkokuumeeseen tammikuussa 2008, vanhemmat eivät suostuneet kuuntelemaan lääkärin neuvoja siitä, että lapsi pitäisi viedä hoidettavaksi sairaalaan. Sen sijaan vanhemmat ottivat oppia vaihtoehtoisista hoidoista kertovasta kirjasta ja antoivat Louiselle muun muassa valkosipuli- ja savihoitoja.

Kaksi kuukautta myöhemmin pikkutyttö menehtyi.
Vanhemmat välttivät vankilan tuomiosta huolimatta

Äidin puolustusasianajajan mukaan Sergine ja Joel Le Moaligou alkoivat noudattaa vegaaniruokavaliota sen jälkeen, kun he näkivät tv-ohjelman teurastamoon päätyneistä lehmistä. Pariskunnalla on myös 13-vuotias tytär, joka ei kärsi vitamiinipuutoksista.

Isän asianajajan mukaan edelleen vegaaneina pysynyt pariskunta on "täysin tietoinen tekemästään virheestä".

Viiden vuoden vankeustuomiosta huolimatta vanhemmat välttivät joutumasta kalterien taakse, koska osa tuomiosta lykättiin tuonnemmaksi. Myös heidän tutkintavankeudessa viettämänsä aika otettiin huomioon.

(MTV3 - AFP)

2

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 03.08.2010 06:15

      Tiedemies: Lapset vaurioituvat ilman lihaa

      Joidenkin mielestä lihan syönti on murha, toisten jättävät lähes kaiken vihreän "kaninruokana" syömättä.

      Yhdysvaltain johtava ravitsemusasiantuntija väittää, että vanhemmat jotka kieltäytyvät antamasta lapselleen liharuokaa, toimivat epäeettisesti, uutisoi buzzle.com.

      Professori Lindsay Allen Kalifornian yliopistosta sanoo, että lihan kieltäminen lapselta tämän tärkeimpään kasvuaikaan saattaa aiheuttaa lapselle pysyviä vaurioita.

      Allenin mukaan joitakin lihan sisältämiä ravintoaineita ei löydy mistään muusta ruoka-aineesta, ja niitä on hyvin vaikea korvata herkässä iässä olevien ruokavalioon.

      Allen oli erityisen kriittinen vanhemmista, jotka tyrkyttävät lapsilleen vegaanielämäntapaa, jossa kielletään maito, juusto, voi sekä lihatuotteet.

      - Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö vanhemmat toimisi epäeettisesti kasvattaessaan lapsistaan täysiä vegaaneja, hän kritisoi.

      Allen antoi kritiikkiä sen jälkeen, kun hän tutkimuksissaan huomasi vain kahden lusikallisen lihaa päivittäin vaikuttavan köyhyydessä elävien afrikkalaislasten psyykkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin oleellisesti.

      Kahden vuoden tutkimusjakson aikana lasten lihaskehitys lähes kaksinkertaistui ja heidän älyllisissä lahjoissaan tapahtui huimaa kehitystä. Lapsista tuli myös aktiivisempia, puheliaampia ja leikkisimpiä koulussa.

      - Liha on monien mikroravintoaineiden, kuten sinkin, B12-vitamiinin, kalsiumin, raudan ja A-vitamiinin tiivistetty lähde. Niitä ei pysty helposti korvaamaan pelkällä kasvisruoalla, hän toteaa.

      Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa tehdyissä tutkimuksissa on todettu ruokavalion, jossa ei ole maito- ja lihatuotteita vahingoittavan lapsen kehitystä. Hollantilaistutkijat huomasivat, että maito- ja lihatuotteiden syöminen sen jälkeen, kun lapsi on täyttänyt 16- vuotta. Se on jo terveyden kannalta liian myöhäistä.

      Allenin mukaan aikuiset voivat välttää eläinperäisiä tuotteita, mikäli he syövät oikeita lisäravinteita, mutta kehittyvän lapsen kohdalla riski on hänen mukaansa liian suuri.

      Vegetaristeja edustavat tahot ovat jo leimanneet Allenin väitteet "täydeksi roskaksi" ja propangandaksi, jolla halutaan vain edistää muun muassa Amerikan liha- ja maitotaloutta.

      Noora Dahmane / Helistin.fi

      • .

        Lapselle ei apua tule suhteessa vanhempiinsa eikä virheistä joudu vastuuseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7776
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2862
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1835
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1444
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1405
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe