Mikä on kynäpistooli?

Aseharrastaja24.fi

Yks kaveri väitti et on mukamas oikeesti olemassa joku 9mm kynäpistooli.Mikä se on?

Saako siihen helposti luvan? ja mistä sen luvan voi ostaa? käykö siihen sama lupa kuin esimerkiksi katiskaan tai verkkoon?

99

13744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :|:

      se on lain mukaan erittäin vaarallinen ampuma-ase, koska se on naamioitu muuksi kuin ampuma-aseeksi. Lisäksi se on luultavasti myös taskuase.

      Lainaus aselaista:

      "8 §
      Taskuase

      Taskuaseella tarkoitetaan revolveria tai pienoisrevolveria, joka mahtuu suorakulmaiseen, sisämitoiltaan 140 x 190 millimetrin suuruiseen laatikkoon, sekä sellaista muuta 6 §:ssä mainittua ampuma-asetta, joka mahtuu suorakulmaiseen, sisämitoiltaan 130 x 180 millimetrin suuruiseen laatikkoon siten asetettuna, että aseen piippu ja perä ovat laatikon pohjan tason suuntaisina.

      Ampuma-asetta laatikkoon asetettaessa aseen lippaan tulee olla irrotettuna ja aseen olla varustettuna sen tavanomaisella tähtäinlaitteella ja kahvalla tai perän sivulevyillä sekä ilman aseen ulkoisia mittoja lisääviä osia."

      Luvan saanti voi olla hieman hankalaa.

      • m

        Höpö höpö. Tässä on taas yksi täysin vieraantunut aselaista. Kynäpistoolia kuljetetaan aina rintataskussa, joten se luokitellaan rintataskuaseeksi. Kyseinen asetyyppi ei tarvitse lupia. Kynäase kuitenkin kannattaa aina käydä näyttämässä paikallisella poliisilaitoksella joka tarkastaa että ase on turvallinen käyttää. Poliisi on myös velvoitettu kirjoittamaan patruunoille ostolupa. Kävin näyttämässä poliisille omaa pislariani ja sain 500 kpl patruunoita heiltä ilmaiseksi. Kynäpistooliammunta on nyt yleistynytkin hyvää vauhtia kun aselaki tiukentui.


    • Aseharrastaja24.fi

      Saako katiskan luvalla kantaa mukana tuota kynäpistoolia? entä saako metsästää suur riistaa jos käyttää erva patruunoita? Kaveri sano et ne kuulemma metsästää hirviä tuolla kynäpistoolilla.Pitää vaan kuulemma käyttää kiikaria.Onnistuu kuulemma sillein et pitää toisessa kädessä kiikaria ja toisessa kynäpistoolia.

    • Rauno Kumonen

      Kynäpistooli ei vaadi mitään lupaa mikäli sitä käytetään pääasiassa vain kirjoittamiseen. Mikäli kynäpistoolia käytetään myös ammuntaan ampumaradallaradalla, tulee ratamaksu maksaa.
      SAL:lin sivuilta löytyy mielenkiintoisia kynäampumalajeja.

    • m

      Ei tarvitse lupia. Harrastan omallani monia lajeja. Savikiekkoammunta on mielenkiintoisinta. Kynäpistooliammuntaan kuuluu oleellisena osana aseen piilottelu ja kavereiille esittely. On myös tärkeää iltaisin hieman rasvailla ja hipelöidä sitä. Oman kynäpistoolini kaliiberi on 454 casul. Jenkkiruudilla lataamalla siihen saa jo melkoisesti potkua. SAL: li palkitsi vuoden ampujana Heikki Seipäänreijän, joka on menestynyt juuri kynäpistooli lajeissa.

    • tuleva harrastaja

      Moon saanuki Heikiltä nimikirjoituksenkin , on kehyksiis seinällä.
      Hommaasin ittellekki tuan 454 kasulin kynäpistooliks mutta meilä ei radlla saa ampua niin isolla kynäpistoolilla.
      Ampui kai ne jotaan lajia pekinkin olumpialaasissakin kynäpistoolilla.

    • vanhempi mestari

      :45 ACP kaliberisella kynäpistoolillani ammuin pohjoismaitten mestaruuden 60 laukauksen kisassa vuonna -82 norjassa.
      Omistan myös haulikynäpistoolin kaliberissa 12. Sillä oln trappikisoissa saanut ainoastaan piiritason menestystä.
      Urheilumuseossa helsingissä löytyvät myös Markkasen ja Linnosvuon kynäpistoolit,kannattaa käydä katsomassa.

    • huuhhaaaaaa

      viehekalastuslupa riittää, ihan sama mille kaliiberille pesittää,voit aika helposti nikkaroida itsekin jos rautasaha ja viila pysyy käsissä,kierteiden teko ehkäpä vaativinta,patruunoina voit myös käyttää ns.blank=paukkupatruunoita eteen vaan sopiva luoti vaikka nyt se 9mm lyijynolare, myös 6,8mm hiltipanos aika kiva,ilmakiväärin piipussa peräti rihlat,tulee tarkka. 4,5mm ilmakon kuti lähtee aika kyytiä...http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://www.leelofland.com/wordpress/wp-content/uploads/2008/06/22flashlight-zipgunjgp.jpg&imgrefurl=http://www.leelofland.com/wordpress/?p=811&usg=__kEFefaZ42fSJOKMYUXBmdjyEAeE=&h=318&w=483&sz=32&hl=fi&start=12&zoom=1&tbnid=bxdUb3PmSdMATM:&tbnh=133&tbnw=202&ei=v2_eTdvVHJH1sgbC6-neBQ&prev=/search?q=zip gun&hl=fi&sa=X&biw=1016&bih=598&tbm=isch&itbs=1&iact=hc&vpx=242&vpy=302&dur=562&hovh=182&hovw=277&tx=149&ty=76&page=2&ndsp=15&ved=1t:429,r:11,s:12&biw=1016&bih=598

    • 43vuotiasmetsästäjä

      MITÄH!?!?Minä luulin että kynäpistoolit on vain elokuvista matkittuja, aivan helevetin vaarallisia ja mahdottomia saada luvallisiksi. Uskon kyllä puheenne, mutta ihmettelen kun en ole koskaan aikaisemmin kuullut tälläisista luvallisista kynäpistooleista (aseita olen harrastanut lähes 30 vuotta). Mitä tuo tarkoitti että ei tarvitse lupia, mutta silti puhutaan ASEISTA?

      • 4vuotiasmetsästäjä

        Ei oo vaarallisia ollenkaan. Eikä tarvi lupaa jos ei käytä "ase" sanaa, vaan sanoo esim. tussari.


      • tää taitaa olla läppää


    • suurmestari

      Tietysti lupa tarvitaan,sehän on selvä. Itsekkin olen ampunut hirviä kynäpistoolilla, ja ihan luvallisesti. Olien aivan itse myöntänyt itselleni universaalin luvan tehdä mitä haluan ja milloin haluan.

    • Tohtori Schmidt

      Pohjois-Euroopan parhaimmistoon lukeutuva kynä-aseseppä rakentaa minulle parhaillaan .577 Nitro Express-kaliberista kynäpistoolia suurriistan metsästykseen.
      Syksyllä lähdemme metsästysporukan kanssa Keniaan metsästämään suurta riistaa, vuoristovirtahepoja, valkohäntänorsuja sekä sarvettomia sarvikuonoja.
      Mosambikilaisten metsästyslehtien mukaan ovat kynäpistoolityyppiset aseet parhaita suurriistan metsästyksessä.

      • m

        Toi tarvii jo suujarrun tai vaimentimen. Vaimennin olis varmaan parempi, kun ton vuoristovirtahevon kuulo on kai aika hyvä.


    • Teuvo L.

      Omistan isoisäni sulkakynäpistoolin. Isoisäni oli nimismies ja tarvitsi ehdottomasti turvakseen salaisen aseen. Ase toimii mustaruudilla, latataan suusta ja paperinen nalli laitetaan pieneen nallipesään. Kaliberia en tiedä, mutta mukana on luodinvalupihdit, jolla tulee juuri oikean kokoisia luoteja. Olen valanut tinasotilaani luodeiksi.

      Ongelmana tässä mainiossa aseessa on se, että sormet ja kämmen saattavat palaa ammuttaessa. Nallin toimiessa sankkireiästä purkautuu palavaa kaasua ja se polttaa, jos ase ei ole juuri oikessa asennossa. Myös suuleikki ja itse luoti saattavat tehdä tuhojaan, jos ampuja on taitamaton,

      Ase ei ole myytävänä.

      • m

        Saako suustaladattavaan vaimenninta ja miten nallin ääni vaimennetaan?


      • asepetteri
        m kirjoitti:

        Saako suustaladattavaan vaimenninta ja miten nallin ääni vaimennetaan?

        Saa tietysti. Absortiovaimentimissa on erityinen nalliäänenvaimennus osio.


    • kapteeni Varissuo

      Kylläpä te siellä siviilimaailmassa onnettomilla laitteilla pelaatte. Meillä täällä pohjois-hämeen panssarintorjuntapatteristossa on ollut koekäytössä jo toista vuotta kynäsinko. Kenttäkokeet ovat osoittaneet kynäsingon erinomaisuuden. Lähivuosina kynäsinko tulee olemaan kaikkien sodanajanjoukkojen ensisijainen pst-ase.
      Yksi jääkäri voi kantaa maastopuvun taskussa jopa kymmeniä kynäsinkoja vaivatta mukanaan. Läpäisy ym. ominaisuuksista en voi kertoa enempää.

      • m

        Anteeksi nyt vain, mutta taidat olla väärällä palstalla. Mun mielestä sotilasaseiden käyttö tulisi kieltää kokonaan.


      • kynäilijän huolet
        m kirjoitti:

        Anteeksi nyt vain, mutta taidat olla väärällä palstalla. Mun mielestä sotilasaseiden käyttö tulisi kieltää kokonaan.

        Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Kynäpistoolit kuuluvat ainoastaan siviiliammuntoihin. Suursotien riski vain lisääntyy jos maailman armeijat varustetaan kynäasein. Entä jos huipputehokkaat kynäsingot ja -ohjukset päätyvät terroristien käsiin.


    • aösdklfj
    • 22lr.is the best

      Pääsin eilen kokeilemaan kynäruiskupistoolia. Kömpelön tuntuinen ja kolho se oli. Etuna perinteisiin oli patruunakapasiteetti ja tarkkuus. Ehkä hyvä hankinta monelle verstaalle ja toimistolle. Ei ainakaan metsästyskäyttöön soveltuva.

    • huolestunut Keijo

      Vyösyöttöiset kynäpistoolit eivät ainakaan saisi päätyä siviilien käsiin. Esimerkiksi tunisian mellakoissa viime käväänä oli eräs kapinallinen surmannut joukon viattomia kameleita 600 laukausta/minuutti ampuvalla kynäkonekiväärillään.
      Eriarvoisuuden lisääntyminen maassamme lisää sisällissodan tai aseellisten selkkausten riskiä joten hallituksen olisi välttämättä reagoitava välittömästi kynäkonekiväärien maahantuontiin.

    • rivolvieteri

      Minulla on Kanadasta matkamuistona tuotu kynärevolveri. Se on samantapainen kuin kouluaikana käytetty monivärikuulakärkikynä. Tässä on viisi.17 WMR luotia rummussa. Tähän saa myös Kanadasta tilattua saman kaliberin värikuulapartuunoita eri väreissä. Ne olisivat olleet kova sana ennenmuinoin oppikoulun yläluokilla.

    • väriäkin pitää olla

      Itse haluaisin ehdottomasti saada punakynäpistoolin ja lyijykynäpistoolin (mieluiten 0.5mm lyijyllä kiitos), mutta valitettavasti tällaisten special-versioiden valmistus on kuulemma lopetettu pienen kysynnän vuoksi.
      Löytyisikö jostain joku taitava kyläseppä, joka kynäilisi meikäläiselle tuollaisen
      aseen kohtuullista korvausta vastaan?

    • onnellinen kynäilijä

      Kynäaseseppä Altti Mielonen Kauvatsasta tekee edelleen kynäpistooleja asiakkaan toivomusten mukaan. Hän on aloittanut kynäpistoolien teon jo kosmoskynäkaudella ja hän kyllä tietää mitä tekee. Minulle hän on valmistanut useita erikaliberisia kynäpistooleja aina timpurinkynäpistoolista alkaen.
      0,5 millistä en suosittele. 0,75 on pienin lyijykynäkaliberi jota voidaan vielä tehokkaaksi mainita. Huopakynäpistooli on myös erinomainen laite etenkin sisätiloissa tapahtuvaan ammuntaan. Altin tavoitat osoitteesta [email protected]

    • Edelfeltti

      Tuossa maalaillessamme huomattiin siveltimissämme olevan rihlat. Patruuna pesä oli ovelasti piilotettu puuvarteen. Pesitys tuntui olevan 30-06. Ammuin muutaman kudin ja kuvio oli todella taiteellinen. Voinko käyttää siveltimessäni myös 22lr pateja kun ne mahtuvat pesään? Olisivat paljon halvempia. Ps. Kuulun moniin eri tunnettuihin taidepiireihin ja kalastusluvat on kunnossa . ( vain asiallisia vastauksia kiitos)

    • toisen polven ampuja

      Asiattomat vastaukset osoittavatkin kirjoittajan huonoa yleissivistystä sekä heikohkoa kykyä ajatella monimutkaisia ja erittäin mielenkiintoisia kynäaseteknologiaan liittyviä erityiskysymyksiä.
      Pystyt kyllä ampumaan 30-06 pensselilläsi .22lr patruunaa. Joudut tosin kääntymään kynäasesepän puoleen. Hän voi valmistaa aseeseen .22 adapterin.
      Jos haluaisit ampua .308 patruunaa riittäisi pelkkä patruunapesä adapteri mutta tapauksessasi tarvitaan koko piipun mittainen.
      .22lr adapteri on sikäli erikoinen että se vaatii erillisen iskurikomponentin reunasytytyksen tähden. Patruuna siis asetetaan patruunapesään vajaa sentti syvemmälle kuin normaalisti, tämä tulee huomioida pesää kalvaessa. Patruunan kannan päälle tulee iskurikappale joka on pesän loppupään muotoinen mutta niin mittatarkka ettei se hölsky patruunan kannan ja iskupohjan välissä. Iskurikomponentissa on iskupiikkiä kuvaava nysty joka saa aikaan sytytyksen pensseliaseesi iskurin lyödessä iskurikomponenttiin.
      Toivottavasti neuvoistani on hyötyä sekä taiteen että ampumaharrastuksesi suhteen.
      Itsekin pidän taiteesta ja olen lähdössä ranskaan taidekurssille. Kurssin ohjelmaan kuuluu myös kolme tuntia päivässä ammuntaa legioonan poikien kanssa.
      http://www.pamplemousse.fi/elamyksia-ranskassa/provencen-taidetalo-ja-taidekurssit/

    • vhs-kasetilta myös

      Mie harrastan myössii kynäpistoolilla ampumista mut toiseks paras harrastus on Napakymppi-ohjelman katselu. Jännittävvii molemmat.

      • Kymppitonni

        Se jorma pulkkinen on napakympissä vaan niin paras


    • 22 short

      Mistähän sais pienipyssynen penaalia.

    • A.Akvarelli

      Sinut on tunnistettu, olet Antti Penaali. Etkä ymmärrä mitään näistä kynäampujien jutuista, sinun ei kannata viettää aikaasi täällä.

    • Antti Penaali

      Voiko deaktivoidulla kynäpistoolilla kirjoittaa? Tiimarissa on valtava valikoima dekoja.

    • A.M.Pulli

      Niistä ei ole edes kirjoittamiseen. Asiaa ymmärtämättömät laittavat näitä dekoja seinät täyteen ja sitten valokuvataan ja laitetaan irkkiin ja vaikka mihin feispuukkiin kuvia. Täysin arvotonta roinaa siis. Kunnon kynäaseita säilytetään tasaisessa lämpötilassa kassa/asekaapin uumenissa poissa päivän valosta joka lopulta saattaa turmella kynäaseen.
      Kynäpistooliammunta voi olla koko perheen harrastus.
      http://www.kyna.fi/images/iprotectkansi.jpg

    • kynäkonepislarimies

      Sain perintönä vaarini vanhan kynäkonepistoolin, jota hän käytti jatkosodassa, lapinsodassa, koreansodassa, vietnaminsodassa sekä vanhoilla päivillään karkoittaessaan neuvostojoukkoja afganistanista -80 luvulla. Ase on kuulemma laiton. Puhdistin ja öljysin aseen ja ihan hyvässä kunnossa tuntuu olevan. Tarkoitus olisi mennä joku päivä testaamaan sitä. Mutta mites voinko saada luvat siihen poliisilta vai pidänkö vain kaapissa perintökalleutena.

    • Heli Virtanen

      Kannattanee pitää pepussa tuo kapistus.Se tuottaa sinulle mielihyvää sekä on aina mukana.Muistat vaan kakan jälkeen työntää takas.

    • tunteeko

      Tunteeko kukaan jormaa iisalmesta?

    • Inkeri Volotinen

      Ai sitä millä on pohjoissavon suurin ja suurin kynäpistoolikokoelma?

    • SavolainenJotanaidaa

      Juuri sama miäs.Antaa takkaapäin ja edestä.On kunnon vanhan ajan bottom.

    • Varpaesjärven Heke

      Minnäe tykkeen siitä. Aena valamis.

    • susianaIyytikko

      Helvetin asehullut. ***** ootte kaikki homoja****** hulluja****** apinnoita ja ***** ***** ****** ****** . ****** ja ****** on ***** sitten *********** , ********** *****. Viinaakin ryyppäätte ****** ******* ja isomahasia ******* **** ******* susipelkureita. ***** poroja***** ja susia ****** .

    • Antsa nakkilasta

      Sulle ei kyllä vois kynäpistoolia antaa, ampusit vielä ittes tai jonkun. Kynäaseet kuuluu vaan tasapainosille ihmisille.

    • kirjotuskone

      aselaki tiukemmaksi niinkuin immenpimppi

    • muutanko ameriikkaan

      Salaista tietoa, aselain kuudennessa vaiheessa tullaan puuttumaan ankarasti kynäampumalajien harrastajien oikeuksiin. Edes mahtijärjestö NRA ei mahda asialle mitään, liekö edes kommentoinut tätä uhkaa.

    • naureskelija.

      Heh heh. ei voi muutaku naureskella.

      • Jos kynä

        on miekkaa mahtavampi, niin onko kynäpistooli miekkapistoolia mahtavampi ?


    • savon kynä

      Miekkapistoolilajeissa en oo pärjännä , mutta kynäpienoiskivväärillä oon piirin mestari.

    • täällä Sirte..
    • Kärki Kuula

      Oikeutta aseille järjestö on kuvannut salaa hämeessä erään kynäpistoolikeräilijän aseholvia. Holvissa kynäpistoolit olivat olleet hoitamatta ilmeisesti useita päiviä. Aseita ei ollut puhdistettu, vaan ne lojuivat omissa ruutijäämissänsä. Osa aseista oli ruostunut ja osaan oli tullut toimintahäiriöitä. Huonokuntoisempia kynäpistooleita lojui pitkin muuta huoneistoa. Ulkona oli kasa toimintahäiriöisiä kynäpistooleita.
      Paikassa oli myös harjoitettu rikollista maahantuontia
      http://www.youtube.com/watch?v=wxeIc6Ixan0

    • B&S-amatööri

      Salakuunnellessani aamulla viranomaisten viestiliikennettä Briggs&Stratton salauksenpurkuradiollani sain selville suuremman puoleisen viranomaisoperaation hämeessä. Poliisi, tulli ja puolustusvoimat tekivät yhteisoperaation mainitsemaasi kynäpistoolikeräilijän kotiin.Paikalta on löytynyt mm. erva-kynäaseita ynnä muuta hyvin vaarallista kynäasetarviketta. Viranomaiset jatkavat tutkimuksiaan läpi yön. Lähialueet on evakuoitu. Keräilijä on kuljetettu poliisin suojiin, vangitseminen tapahtuu lähipäivinä. Tämä kaikki on varmasti luettavissa huomisissa lehdissä mikäli eivät salaa koko juttua.

    • Tapio Lerkka

      Kaatuuko tollasella kynäpistoolilla hirvi? Entä saako noita jostain kaupasta katiska luvalla?

    • mugabi ahmed

      Olla tosi hyvä ase meillä. Pystyä viedä paikasta toisn vaikka perssereiassa.

    • kekkis..kh

      Myös koraanin voi pitää siellä perseessä.

    • Etsivä ernesti

      Tutkittuani koraania erään csi:läisen kaverini kanssa löydettiin siitä ruutijäämiä. Tämä todistaa, että se on kirjoitettu kynäpistoolilla. Siitä löytyi myös paljon muita jäämiä kuten siemennestettä ja aasinkarvoja.

    • maaliman rauha

      Kynäpistoolit ja kaikki pitäisi kieltää.
      PEACE!

    • kynämies

      Sodat maailmassa vähenisivät huomattavasti jos tehtäisiin kansainvälinen kynäaseet kieltävä sopimus. Todennäköisesti kuitenkaan Kiina, Venäjä ja Usa eivät sopimukseen liittyisi, mutta kuitenkin.

    • pettynyt kynäveikko

      Eikö tämän enempää saa tietoa kynä-pistoolista. Vähän vaan pintaa raapastaan. no tarvii vissiin sitten googlettaa.

    • Jungner

      Wallinin suosimassa hurrikielisessä Dragsvikin varuskunnassa on kai salainen kynäpistoolikomppania. Näin ollen Wallinin mukaan sitä ei voida lopettaa. Kynäpistoolikomppanian ainut oikea sijoituspaikka on juuri ruotsinkielinen varuskunta, viitaten mugabi ahmedin kirjoitukseen aseenkannosta.

    • ajattelin paljastaa

      Paineilmalla toimiva kynäpistooli ei ole ainakaaan kovin huomaamaton, kun kompressori pörisee repussa.

    • kompura keke
    • asentaja-koneistaja

      jahas! ohje:tuuman pätkä ilmakon tai isomman piippua,esim,22=5,5mm niin se lutku on 4,5mm

      Poraa pesä,tämä on ihan laillista kynäpyssyn ollessa kyseessä, 4,5mm lutkun luoteja on kiva ampua 6,8mm hiltin paukuilla joten 7mm terä työhön...esim.maglite pikkufikkarin rungosta saa kivan, kierteetkin valmiina 28kierrettä tuuma,siinä on tuumaset kierteet ja näiden opettelu alkaa kivasti hankkimalla kierrekamman.

      seuraavaksi hiot esim pöytä-smirgelissä piipun sen mittaiseksi että saat siihen vedettyä pakalla tai sorvaamalla kierteet jotka istuvat kivasti magliten päähän.

      Maglitenrungon vahvistat tapilla.jotta jousi jonka saat kivasti esim.bilteman jousivalikoimasta,pysyy paikallaan,iskurin teet AA-patterin halkaisijaa olevasta pultista,iskupiikin voit unohtaa,koska reunasytytteisiä ammutaan,nalli syttyy koko kannan alueetta,ai niin dremelillä on kiva työstää viisteet ja muut vaot,siisti työn jälki nopeasti. Ares-asefabriikki valmistaa näitä ihan laillisesti.

    • kynäilijä Hattulasta

      Turha tuollaisia leluja on alkaa väsäämään. Kynäaseen saa helpoiten tukevarakenteisesta kuulakärkikynästä. Ja vähimmäiskaliberi on 223 rem.
      Kertalaukausase kannattaa unohtaa ja hankkia kynään liitettäväksi riittävän suuri lipas. Ainakin meillä kantahämeen alueella on näitä kynäaseita suurine lippaine lähes joka talossa. Tulepa joskus Parolan radalle seuraamaan kun ammumme kilpaa kynäaseilla.
      Tässä kynäaseeseen sopiva lipas.
      http://www.mississippiautoarms.com/images/ccm000-4.jpg

    • kyrpiäinen

      mulukku on paras ase,varsinki jos kiduttaa haluaa,ensin akat luulee osuman tuntuvan hyvälle,mutta oottakoonpa yhyreksän kuukautta......tätä saanen suositella ihan laillisesti kaikille.....ellet ole sitte se kuulusa tuppimuna

    • napakymppiosuma

      Mä ammun akkaani aamutuimasta,omalla nahka-aseellaani kunnon latingin,akalla jalat kunnolla levällään ,saa hyvin osuttua reikään

    • historiankirjoittaja

      Pysytäämpä vain kynäaseasioissa.
      Onko kenelläkään tietoa toisen maailmansodan aikaisista raakuuksista joita tekivät Füllhalter-Waffen-SS-pataljoonat vallatessaan Borovskin (Russian: Бо́ровск)lyijykynätehdasta no.23 heinäkuussa 1941?

    • Max Kalba tutkija

      Saamani tiedon mukaan ei suomalaisia SS-joukkoja ollut Borovskissa. Ainakaan he eivät syyllistyneet kyseisiin sotarikoksiin.
      Suomalaisten käytössä olleista kynäaseista ei ole tietoa.

    • hiroshima

      kyllä pittää olla poijaat kynäatomipommi

    • asioista tietävä

      Maailmassa on seitsemän valtiota joilla on kynäatomipommeja varastoissaan. Tällä hetkellä ovat Israelin kynäatomipommit suurimmassa valmiudessa.
      Iranin hajautetut ohjusasematkaan eivät ole turvassa Israelin kynäatomipommeilta.

    • poliittinen seuraaja

      Syyrian hallituksen joukoillakin kuuluu olevan kynäohjuksia. Ei taida Obama uskaltaa hyökätä....

    • 98p 10 laukauksella
    • garion123

      Laittakaa tarkat ohjeet siitä miten rakennan kynäpistoolin, siis todella tarkat.

    • kyröskoskenpärske

      Se Ollikainen joka on olumppiavalmennettava kynäsinkokarnaatinheitin porukassa on potkittu pois porukasta kun se tähtäsi aina lasisilmällä ja oli sitä ammuntojen välillä pyyhkinyt kalsarinlahkeeseen mikä on säännöissä ehrottomasti kielletty, olis ollu kovaluu maalimanlaajuisestikkinkatsoen

    • kynä aseen omistaja

      Kyllä kynäpistooliin tarvitaan aseen kanto lupa.
      Tämä siksi että asetta voi kantaa mukana. Esi merkiksi ilma torjunta kone kivääriin ei tarvvita aseenkanto lupaa koska asetta ei kanneta mukana vaan ase siirretään paikasta toiseen esimerkiksi ajo neuvolla Kuitenkin paikallis poliisi päällikkö antaa varmasti luvan kynäpistooliin mikäli ampuu kyseisellä asella vähintään 3 kertaa vuodessa ilmoitus riittää.
      Tiedän tämän koska kaverini veli työskentelee poliisissa ja raja vartiolaitoksessa ja poliisi joutuu esi merkiksi toimisto töissä kantamaan pistoolina kynä pistoolia mukana ja heilläkin kynä pistoolit ovat omia aseita EI SIIS työaseita.

      Omasta mielestäni kynäaseita ja muita pien aseitaa tulisi eri tyisesti suosia koska ne ovat niin pieniä että niillä voi saada vain pieniä vahinkoja aikai seksi toisaalta taas suurilla aseilla voi saada suurta vahinkoa aikaan joten oikeilla kansalaisilla PROPER CITIZEN tulisi olla lupa myös suuriin aseisiin jotta voidaan puolustaa itseä suurilla aseilla suuria aseita käyttäviä rikollisia vastaan.

      • lisää aseita kouluih

        oikein!
        LIsää aseita lain kuuliaisille jotta he kun poliisin määrärahat lakkoitettiin kokonaan voivat puolustaa maatamme yhteistä


    • Anssi Kukkunen

      NBA eli kansainvälinen kivääriliitto tukee myös vahvasti kynäaseitten omistusta sekä niillä tapahtuvaa ampumaharrastusta.

      Kynäaseet ovat tulleet myös ampumahiihtoon. Sotshin olympialaisissa on kynäampumahiihto koelajina.

    • kynäpyssy

      Jopas on 10 vee juttua.. Kyllähän kynäpistooleja olemassa on, sellaisella olen 20 v sitten ampunutkin. Ei sentään 9 mm, mutta .22 kuitenkin. Isohkon metallikuorisen kynän näköinen kertalaukeava ase, jolla osuu kohteeseen lähietäisyydeltä. Mielestäni se oli tehdastekoisen näköinen, tai sitten sen oli tehnyt todellinen seppä.
      Moiseen ei taatusti saa lupia kuin ehkä asekeräilijä

      • Mikäli muistan oikein tämä vekotin oli alun perin tarkoitettu ampumaan pieniä hätäraketteja. "Viilaamalla" siitä tuli kynäpistooli. Tämä on 60 ja70 lukujen juttuja.
        Sanoisin että kyseessä oli leikkipyssy joka ampui .22 Long Rifle panoksia.

        Ei nimimerkkiä


    • tiedoittaja

      Joo mutta nyt eletäänkin 2000-lukua. Kynäaseita löytyy lähes mihin vain kaliberiin raketti- ym.ammukset mukaan lukien. Kymmenillä armeijoilla maailmassa on jo kynäaseita käytössään. Toivoa vaan sopii etteivät terroristit saa niitä käsiinsä. Kynäaseet ovat mullistamassa aseteollisuutta.

    • Savolaane uggo

      Yhdellä pohjois-savolaisella asekeräilijällä on sarjatulikynäkivääri. On kuulema kullattu ja oli ollut Muammar al Kaddafin kokoelmissa libyassa.

      Tekniset tiedot:

      Pituus: 45,9cm
      Korkeus:14,8cm
      Paino ilman lipasta: 900g
      Paino lippaan kanssa: 1,6kg
      Lipaskapasiteeti: 33ptr
      Kaliberi: 5,56 nato.
      Teoreettinen tulinopeus: 900 lks/min
      Kantama: 9km


      Erityisominaisuudet: Kynäasetta voidaan käyttää hornet F18 mallin 20mm konetykin tilalla. Hornetista tulee olla pois kytkettynä ilmasta maahan ammuttavat asejärjestelmät sekä CERP järjestelmä. Kynäaseen teknologia on suojattu itsetuho STIG virusohjelmalla. STIG asennettiin kynäaseisiin vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen. Yhdysvallat on pelännyt että esim Iran saisi kynäaseita haltuun.

      Valmistusmaa: Suomi, Patria penpistol corporation co.

      Käyttäjämaat: Serbia,Sveitsi;Espanja;Suomi (ljk joukot),Yhdistyneet arabiemiraatit,Egypti ja Isreal.

      Maavoimat hankkivat kynäaseita 700milj eurolla vuoteen 2022 mennessä. Tilauksesta päätettiin syyskuussa 2013 valtion puolustusbudjetti kokouksessa.

    • sotimistutkija

      Kyllä meijän kelepaa. Meillä on euroopan suurin tykistö ja kohta ilimeisesti myös suurin kynäasearsenaali. Kyllä siinä vihollista viijään.

    • pakenevia ampukaa!

      Äsken oli uutisis et ukrainan hallituksen joukoille on alettu jakaa kynäaseita. Kyllä kohta putinin poikia vierähän.

    • uutistarkkailija

      Eilen illan uutiskuvissa Ukrainasta näkyi näillä hallituksen joukoilla kynäaseita. Rynnäkkökiväärit lojuivat pitkin kadun varsia.

    • kynypisla

      Itehän hommasin tossa .959 JDJ kaliperissa olevan kynäpyssyn, kaatuu hirvet ja karhut muuten hyvin! Lupa oli poliisiasemalta 17€ ja samalla anto katiskan mukaan (hyvä diili, eikös?) tätä on valmistettu Alaskassa kalapopulaation vähentämiseen (hauki, ahven,särki)

      tässä kaverini NSA:sta pitää kädessään kyseistä .959 cal kynäpyssyä
      http://cdn.instructables.com/FON/0IED/H1QMLC7G/FON0IEDH1QMLC7G.MEDIUM.jpg


      tässä on panos mitä tämä käyttää. (huom ei voi ampua sarjatulta mikä on kyllä - koska joskus kalaparvet voivat olla todella isoja.) http://www.everydaynodaysoff.com/wp-content/uploads/2009/12/95Caliber1.jpg


      Ase ei ole myytävänä suuren hinnan vuoksi (7e)

    • Pate 007

      Kyllähän siihen saa luvat,se yleensä rinnastetaan piimäpyssyyn, jonka kanssa sinun täytyy olla laukaisun suhteen erityisen tarkka.Muista aina jos kasvot on ajosuuntaan laukaiset alempaan mustaan täplään,niin laukaus ei mene
      väärälle osastolle.

    • Matti Rannanisotalo

      Miten noita ameriikkalaisia isoja kynäasehia vois tilata tänne pohojammaalle, mahraiskos ne jäärä tullihin kiinni?

    • planning manager

      Kynäaseita näkyy olevan tänä vuonna kyyhkysmetsästäjillä käytössään huomattavasti viime vuotista enemmän.
      Liperissä oli ammuttu kolme karhua samaan kasaan heti karhunmetsästyksen aloituspäivänä. Kynäaseilla on loistava tulevaisuus myös metsästyskäytössä.

    • kynäilijä,
    • peter78

      kynän näköinen yhden kerran laukaistava,hätä ase.itse kyhätty,ei markkina myynnissä.täysin luvaton,

      • alan mies

        Tieto taas loistaa poissa olollaan. Kotimaisille markkinoille näitä ei ole tietääkseni tehty mutta USAssa useampi yritys valmistaa tai on valmistanut 22lr pen pistol nimellä. Myös 410 kaliberissä on olemassa stick gun versio mutta se onkin jo toinen juttu...


    • aloittelija-ampuja

      Joulupukki toi starttikynäkaasuporatunturkkilaisen pistoolin. Ko. aseessa ei ole ainuttakaan liikkuvaa osaa eikä ainuttakaan reikää johon voisi laittaa jonkun patruunan eikä reikää josta mahdollinen objekti lentäisi vahinkoa aiheuttaen.
      Itselläni ei ole aselupia joten vienko tämän aseen naapuriin siksi aikaa kun olen luvan saanut. Naapurilla on lupa starttariin ja hän on innokas starttariampuja. On mitalia ja pystiä starttariampumakisoista.

    • Kalle S

      Valmistetaanko noita kynäpistooleja puoliautomaattisina ?

    • S.Uponen

      Totta kai. Kynäpistooleja tehdään kertalaukaus- ,lippaallisena kertatulta ampuvana, itselataavina, pursketulta ampuvina sekä sarja-automaatteina. Kynäsingot ampuvat rakettiammusta Niin lippaattomina, lippaallisina kuin vyösyöttöisinä. Lähes kaikenlaiseen tarpeeseen.
      Myös kaliberivalikoima on melkoinen.
      Millaista kynäasetta olitkaan itsellesi haaveillut, entä millaiseen käyttötarkoitukseen? Kerrotko vielä kuulutko mihinkään radikalisoituneeseen joukkoon.

      • Anonyymi

        Minulla on lahje pyssy,ja se on juluman kokonen. Aamulla kun oli tarkootus laukasta muualle ku koteloon, niin sinnejän se meni pohjia myöten,ja molemmat lippaat tyhkäksi. Emäntä sano ,että laukesko vahingossa ja minä siihen ,että jalaka lipes juuri kun olin vetämässä ulos. No minkäs teet,kun laukesi sisälle ja se kotelo veti hyvin kuularuiskun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla on lahje pyssy,ja se on juluman kokonen. Aamulla kun oli tarkootus laukasta muualle ku koteloon, niin sinnejän se meni pohjia myöten,ja molemmat lippaat tyhkäksi. Emäntä sano ,että laukesko vahingossa ja minä siihen ,että jalaka lipes juuri kun olin vetämässä ulos. No minkäs teet,kun laukesi sisälle ja se kotelo veti hyvin kuularuiskun.

        Ääliöitä on monenlaisia...


    • Anonyymi

      Joo ainakin kolmea, niitä jotka kirjoittaa paskaa, niitä jotka kommentoivat sitä ja niitä jotka vielä jatkavat siitä.

    • Anonyymi

      Jokainen tähän lankaan kirjoittanut tulisi hukuttaa suohon

    • Anonyymi

      Meidän vanhasta talosta löytyi kynä pistooli se oli iso isämme hän ostisen Afganistanista vuonna 1849

    • Anonyymi

      Kävin jokin aika sitten salaa Venäjällä ostamassa kalasäilykkeitä kun ne on parempia kuin kotimaiset vastaavat on ahventa ja särkeä ja on muitakin eksoottisia kala lajeja. Mutta kun niiden tuonti on tullin rajoitusten mukaan kiellettyä Suomen puolelle. Mutta hätä kyllä keksii keinot avasin alkuperäiset pakkaukset ja laitoin sisällön kondoomeihin jotka sitten nielaisin yli 3 kiloa ... 10 kala purkkia sain kätkettyä sisulla ja vaseliinin avulla perä aukkoon mukaan mahtuu yksi kynä pistooli ja pikku pullo vodkaa ....Vähän kuin 🍓 mansikka kakun päälle.

    • Anonyymi

      Guns and Ammo|Discount Gun Mart | Discount Gun Source
         Discount Guns and Ammo store wants to help you find the perfect gun. Browse our online gun shop from the convenience and privacy of your own home. Pick from our extensive selection of handguns, rifles & shotguns, ship it to your local FFL, and we’ll have you shooting in no time! SHOP. SHIP. SHOOT.

      <a href="https://www.discountgunsandammostore.com/product/100-rounds-of-12ga-ammo-by-winchester-defender-1-ounce-segmented-rifled-slug/"rel="dofollow">Buy 100 Rounds of 12ga Ammo by Winchester Defender – 1 ounce segmented rifled slug</a>
      <a href="https://www.discountgunsandammostore.com/product/1000-rounds-of-223-ammo-by-igman-55gr-fmj/"rel="dofollow">Buy 1000 Rounds of .223 Ammo by Igman – 55gr FMJ</a>
      <a href="https://www.discountgunsandammostore.com/product/1000-rounds-of-223-ammo-by-pmc-55gr-fmjbt/"rel="dofollow">Buy 1000 Rounds of .223 Ammo by PMC – 55gr FMJBT</a>
      <a href="https://www.discountgunsandammostore.com/product/1000-rounds-of-223-ammo-in-battle-packs-by-pmc-55gr-fmjbt/"rel="dofollow">Buy 1000 Rounds of .223 Ammo in Battle Packs by PMC – 55gr FMJBT</a>
      <a href="https://www.discountgunsandammostore.com/product/1000-rounds-of-223-rem-ammo-by-tula-55gr-fmj/"rel="dofollow">Buy 1000 Rounds of .223 Rem Ammo by Tula – 55gr FMJ</a>
      <a href="https://www.discountgunsandammostore.com/product/1000-rounds-of-223-rem-ammo-by-wolf-performance-55gr-fmj/"rel="dofollow">Buy 1000 Rounds of .223 Rem Ammo by Wolf Performance – 55gr FMJ</a>
      <a href="https://www.discountgunsandammostore.com/product/1000-rounds-of-5-56x45-ammo-by-federal-american-eagle-55gr-fmj-xm193/"rel="dofollow">Buy 1000 Rounds of 5.56×45 Ammo by Federal American Eagle – 55gr FMJ XM193</a>

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe