Kesätyöpaikat P.mäellä

Kyrpiintynyt

Hyvin tuli jaettua taas suhteilla paikat kesätyöläisille. Oma lapsi hakenut jo useana kesänä IHAN MIHIN TAHANSA TYÖHÖN, kuten sivuilla yksi vaihtoehto on. Eipä saanut töitä nytkään. Joku tuttunsa sai kolmannen kerran peräkkäin. Oikein vitun kannustavaa. En ihmettele yhtään, että koulutetu ja muutenkin työttömät nuoret vievät ammattitaitonsa ja tulevan kokemuksensa muualle täältä vitun paskaloukosta.

35

1123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eemeli Y.

      Eikä siinä vielä kaikki ketä kannustaa tehdä töitä 3€ tunti palkalla? Vaikka ne on lapsia niin kyllä niille kuuluu maksaa sama kuin aikusille eli TES mukaan. Siis enempi se kannustaa/ruokkii ihmistä tekemään enemmän jos alusta asti se on mukavaa ja kivaa. Ei hirveästi minua ruoki tehdä töitä jollain vitun 3€ tunti, vaikka olisin kuinka köyhä tahansa NO WAY Ja saman työ panoksen ne antaa kun aikaihmiset. Mut ei kunnalla ole rahaa kun pitää uusia hallinto keskuksia rakentaa kun entiset käyvät liian ahtaiksi. Ja eikun purku tuomio vanhalle hyvin menee nii menköön PERKELE.

    • työnarkomaani.com

      Ei se "paskaloukoksi" nimittely auta yhtään,se sama systeemi on ihan jokapuolella suomea-ei valitettavasti ihan pieksämäki ilmiö.
      Asia kieltämättä on huono juttu.Omanikin kysellyt töitä esim eräästä paikallisesta supermarketista ja töitä ei ollut,nyt siellä kuitenkin erään "vaikutusvaltaisemman" penska häärii hyllyjen välissä.
      elämä on todella epäreilua mikäli ei ole niitä suhteita ym asiaan kuuluvaa,mutta olen ajatelut positiivisesti että sitten kun saa mitä saa,on ansaittu ihan omalla panoksella,ei se sormia napsauttamalla saaminenkaan aina mieltä ylennä heillä itselläänkään (kai?)

    • OmaLupaOmaTupa

      Työvoimapula vaivaa> tuotava väkkee itänaapurista ja vähän kauempaakin.. Eläke ikiä nostettava että työväki ei lopu..

    • Joku roti

      Opetelkaa hyvät ihmiset kirjoittamaan asiallisesti, eihän tuollaisesta keskustelusta seuraa mitään hyvää.

      Auttaisikohan se asiaan, jos teidän lapsenne suostuisivat tekemään hommaa, kuin hommaa, esimerkiksi hakemaan työtä myös niistä ns. "huonommista" paikoista, eikä vain sieltä meidän aivan mahtavasta supermarketista?

      Kesätyöpaikan saamiseen auttaa hyvinkin paljon; oma alotteisuus, sopiva reippaus, sekä se, että jättää sen valittamisen pois, ja tekee mitä sanotaan.

      Kyllä nimittäin tältäkin kylältä löytyy niitä kesätöitä, jos ei hommia kaihda.

      Nyt on vielä pakko olla ei nii asiallinen, ja sanoa, että JUMALAUTA sano sille helvetin pennulles että menee vaikka puhelinmyyjäksi jos ei saatana todellakaan ole mitään muuta! Sieltä niitä töitä viimeistään saa perkele! Ei ole enää muuta, kuin omaa munattomuuttaan "työttömänä" tämänkin kesän.

    • Vitun munattomat!

      Ehkä sen teidän lapsen kannattaa jo tässä vaiheessa hake sinne Bovalliukselle, jos ei todellakkaan mistään, ei niin mistään saa töitä.

      Voin kertoa kokemuksesta, että normien mukaan kulkeva ihiminen nimittäin saa tältäkin kylältä kesätöitä.

      Jos ei välttämättä tältä kylältä saa, niin eipä oo kovinkaan saatanallisen pitkä matka vaikka tuonne varkauteen, jossa kyllä voi myöskin käydä töissä, kokemuksesta tuokin.

      Nyt loppuu tuo turha paskan vitun viniseminen ja vittu niitä saatanan hakemuksia minne vaan menemään, niin jo saatana luulisi löytyvän sitä perkeleen paikkaa!

      Muistakaa se muna ottaa kehiin, vaikka mitenkän naisia olisittekin!

    • ijsd

      Joku roti ja vitun munattomat, teilläpä varsin omalaatuiset ehdotukset. Olisitko itse valmis tekemään puhelinmyyntityötä jos olisit työtön???? Uskallan veikata ettet tekisi, koska siellähän maksetaan vielä huonommin, kuin kaupungin ruohonleikkaajille. Tulos tai ulos. Itse lataan puhelimen luurin heti alas, kun joku vitun idiootti erehtyy siellä toisessa päässä jotain kauppaamaan.
      Voisihan siellä varkaudessakin olla töitä samalla onnettomalla palkalla ja vielä pitäisi maksaa matkakulut kaiken muun päälle, jos tekee sellaista mikä ei kelpaa paikallisille. Sinun kannattais hakea perkele Helsinkiin töihin, kun noin vitun kova olet suustasi saatana. Ole vittu MIES ja näytä meille. Näyttää sunnuntain hesari olevan täynnä työpaikkoja ( ai niin köyhänä poikana et pysty lehteä tilaamaan. Laita osoitteesi niin tuon seuraavan su, hesarin kunhan olen sen koirani kanssa lukenut). Pieksämäeltä ei yksinkertaisesti löydy töitä, vaikka kävisi useammalla paikalla paikan päällä, ei ehditä ottaa vastaan, vaikka on sitten aikaa poltella nortit siinä joutessaan. Puhelintiedusteluihin tapaamisen sopimisesksi ei "pomoilla" ole aikaa. Kyllä ne suhteet vaan ikävä kyllä vaikuttaa. Jos asut sellaisen kadun varrella, jolla asuu myös joku "silmää tekevä", niin olikohan teidän tiellä koskaan senttiä enempää lunta sateen jälkeen menneenä talvena?? Meilläpäin oli, mutta viereisellä tiellä ei, aika hassua, kun sama aura auraa kyseiset alueet. Parin vuoden päästä minun valmistuva nuori vie ammattitaitonsa myös muualle, kun ei kotikaupunki ainakaan kannusta tekemään työtä paikkakunnalla.

      • *tähtitähti*

        Ja täällä te "aikuiset" sitten jaatte näitä asiallisia vinkkejänne ja mielipiteitänne suomikaksnelosessa *tähtitähtitähti*. Hyvä te *tähtitähti*. Millasia lapsia teistäkin tulee *tähti*?


    • Liiuli

      Vielä on suht tuoreessa muistissa omat kokemukset työkkärin kesätöistä. Ja ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa, joka vuosi sain töitä ja aina eri paikoista, joten hyötyäkin oli tulevaisuutta varten (sai perspektiiviä uravalintaan). Ja ei, minulla ei ole minkäänlaisia suhteita mihinkään niistä paikoista joissa olin, eikä myöskään työkkäriin, jos he nyt sitten siellä päättivät että kuka menee mihinkin (?). Palkka oli kyllä naurettava, mutta lähinnä tahdoin päästä kokeilemaan erilaisia töitä.

      Ja kahden viikon työkkäri-kesätyön lisäksi kävin poimimassa mansikoita, vahdin kyläläisten lapsia ja autoin sukulaisia esim. mökkitöissä. Joten kesätöistä jäi myös rahaa jemmaan.

      Joten ihan vain vinkkinä, ne mansikanpoimintatyökokemuksetkin ovat erittäin hyviä tulevaisuutta varten. Ja miksei teidän nuori voisi kysellä omilta sukulaisiltaan olisiko jotain työtä mitä hän voisi tehdä? Ei niitä suhteita tarvihe olla mihinkään kauppiaaseen, *vinkvink.

    • seppo7511

      kyllä töitä tekevälle löytyy, jopa pieksämäeltä. ensimmäiset työpaikat ovat harvoin unelmien täyttymyksiä, mutta jostain on aloitettava tai tyydyttävä olemaan ilman kesätyötä. mansikanpoiminta, puutarhatyöt ja puhelinmyynti ovat töitä joihin takuuvarmasti pääsee jokainen joka haluaa. nykyajan nuorille ei vaan tunnu kelpaavan, kun on liian huono palkka, helteellä ei jaksa ja polvet menee verille. voi voi, sitä elämä on.

    • kipa70

      voi jumankeuta ...siis jos todella joku jo useampana kesänä peräkkäin töissä niin siihen jo pitää puuttua....kun todellakin ensikertalaisiakin olisi ollut tarjolla eikä päässyt...huomenna yhteys kaupungille ;)

    • ilman suhteita!

      Kyllä se vika on siinä sun lapsessas, jos ei onnistu töitä saamaan! :D
      Mä olin ekaa kertaa kesätöissä 12 v ja sen jälkeen joka kesä oon ollu. Oon ollu myös ankeissa työpaikoissa (siivous) huonolla palkalla, mutta olihan se parempi ku ei mitään. Enää ei onneks tartte ja oon siitä niin iloinen. Nyt toista vuotta unelmatyöpaikassa :)

    • janetcy

      itse lähdin sieltä 27v sitten ja töitä on ollut niin minulle kuin muksullekin joka kirjoittaa nyt urheilu-lukiosta.se vaan vaatii rohkeutta....etelään etelään

    • pahaporvari

      no joo, kolmena viime vuonna kesätyöläiset tehneet yhdestä-kolmeen oharia vuodessa, jättäneet tulematta jo sovittuun työpaikkaan. Parhain tapaus soitti sunnuntaina aamulla, neljäkymmentä minuuttia ennen kuin työvuoro olisi alkanut.
      Vaikeempaa ja vaikeempaa saada kesäksi hyviä tuuraajia. Tässä toisen osapuolen kokemuksia...

    • pettynyt käytöksestä

      Työnantajat tässä kylässä voisivat aloittaa siitä että vastaisivat edes sähköposteilla tehtyihin kyselyihin!

      Jo kohteliaisuussäännöt sanovat että yhteydenottoon vastataan vaikka päätös olisikin kielteinen!

      Vai onko tässä kaupungissa yleisemminkin valloilla sellainen käsitys että tyhmempikin ymmärtää ettei töitä ole kun ei vaan vastata?

      • post a comment

        Eipä anna kovin pätevää ja hyvää kuvaa firman johdosta jos ei kyselyihin edes vastata!

        Mutta sellaisiahan töksäytteleviä tuppisuitahan nämä savolaiset "jäärät" tuppaa tällä kylällä olemaan. Ei edes alkeellisimpia käytössääntöjä tunneta.


    • tm

      Sama juttu, 2 lasta hakenut yht. 6 vuotena kesätöitä, ei milloinkaan saaneet mitään. Soitin ko. asioista vastaavalle miehelle, kuulema arvotaan, mutta niin vaan tuttujen poika on ollut 2 vuonna peräkkäin. Taitaa olla muut syyt jotka painavat eikä arpomisesta ole tietoakaan!!! Ei ole ihme että nuori väki pakkaa kimpsunsa ja häipyy, toivottelen heille hyvää matkaa. Sama edessä itsellä viimeistään eläkkeelle jäädessä.

    • ilman jäänyt

      Suhteilla saa.

    • lk

      kylläse on hakiasta itestään kiinni harvemmin ne pääsee kenenkä äiti/isä soittaa ja kysyy, joillakin on hyvä arpaonni ja jotkut ovat niin hyviä puhumaan että pääseevät jokaisena vuonna.. ja eipähän siellä pleikkarin edessä työmies kasva..

    • yrittäjä PMK

      Jos teistä laiskoista paskiaisista ei ole työtä tekemään, niin älkää syyttäkö työttömyydestänne meitä ahkeria ja rehellisiä yrittäjiä!

      • näkökulmia monia

        Eikö yrittäjät ole laiskoja paskiaisia, jotka eivät viitsi tehdä itse töitä vaan yrittävät palkata minimipalkalla muita tekemään heidän töitä heidän puolestaan?


    • Paikanpäälle

      Sähköpostin kautta harvemmin töitä saa...

      Kannattaisikohan mennä ITSE paikan päälle asiallisen näköisenä, olla rehti ja reipas, ojentaa kättä, katsoa silmiin, ja keskustella mahdollisista avoimista töistä ja omista vahvuuksista juuri siihen paikkaan jo joulu-maaliskuun aikana. "Vain nopeat elävät"- pätee tässä asiassa erittäin hyvin!

      Papereita ja posteja saapuu päällystölle miljoonittain ja paikan päälle meno (toki tapaamisen sopiminen asiallisesti) jää parhaiten mieleen. Paremmin kuin ilman pisteitäpilkkujajaisojaalkukirjaimiaolevasähköposti. Samalla pomo voi katsastaa, onko kyseinen henkilö heidän työpaikkaansa sopiva.

      Kaupungintyöt eivät todellakaan ole ainoita töitä ja arpaonneen en jäisi luottamaan. Tuo on omana kokemuksenani keino, jolla en ole ollut yhtään kesää ilman kesätöitä yläaste/lukio/opiskeluaikana.

      Jos ei tuolla keinolla tärppää, kannattaa katsastaa peiliin ja mietiskellä omia sosiaalisia taitoja ja kuvaa, jonka antaa ulospäin.... etteivät ne vain tuolla jutustelutuokiossakin olisi ****** ***** ***** -linjaa...

      Ja joskus sitä omaa rimaa töiden suhteen joutuu pudottamaan, jos siihen omaan CV:hen edes jonkun merkinnän ennen 30-ikävuotta haluaa...

      • koettu on

        Entäs jos on jo käynyt paikalla mutta sieltä annetaan sähköpostiosoitte johonka pyydetään lähettämään hakemus, mutta lähetettyyn viestiin ei vastata?


    • Vitun Pieksämäki

      Harvoin kutsutaan "PAIKANPÄÄLLE" näyttäytymään ja kertomaan itsestä ja työhaluista. Oma lapsi KÄYNYT MONESSA PAIKASSA PAIKANPÄÄLLÄ ESITTÄYTYMÄSSÄ JA KYSYMÄSSÄ KESÄTYÖTÄ nyt menneenä keväänä 2011.Nykytrendi tuntuu olevan s.posti ja täytyy lähettää valokuva liitteenä???????? On mukiinmenevän näköinen eli ei voi olla "pärstäkerroin juttu". Osaa kolmea kieltä melko sujuvasti. Olisi valmis vaikka siivoamaan toki "kohtuullisella palkalla" ei 4e tunnissa. Kyllä se vaan on vi... vaikeaa näköjään saada Pieksämäeltä työtä jos ei ole suhteita. Nyt kysyi J.kylästä, pyysivät käymään. Haastattelun jälkeen työnantaja tarjosi jopa asunnon vuokralle. Että näin muualla.

      • Tutulta kuullostaa

        Se on pieksämäkeläinen työpaikka sellainen...


      • Juu...

        Pesunkestävältä pieksämäkeläisfirmalta kuulosta tuo kokemus.

        Tunnistaisin nuo toimintamenetelmät ja käytännöt missä vain.


    • ---tähtitaivas

      Hei
      Sama ralli se on muuallakin, kerrankin luvattiin arpoa kesätyöpaikat, mutta kovin oli painotettu arvonta. Työpaikat kun saivat lähes järjestään työntekijöiden lapset. Nepotismi ja hyvävelijärjestelmä kukkii entiseen malliin.

    • Paikanpäälle

      "Harvoin kutsutaan "PAIKANPÄÄLLE" näyttäytymään ja kertomaan itsestä ja työhaluista"

      No kun sepäs siinä, kun ketään ei KUTSUTA paikalle vaan lapsi soittaa varaa aikansa itse. Jotain kertoo sekin, että vanhempana ruinaat ja valitat täällä... toivottavasti lapsi osaa hoitaa asiansa fiksummin.

      Ja jos Vitun Pieksämäki olet sama kuin tämän keskustelun aloittaja, niin miksipä itket? Lapselle tarjottu asunnosta lähtien kaikki Jyväskylästä. Elämän pitäisi hymyillä ja lapsi pääsee täältä paska loukosta pois.

      Ja samahyvävelijärjestelmä on hyvissä voimissaan vielä joka alalla aikuisenakin, joten...
      ...elämä on.

    • Sasuli17

      miksi kesätöitä pitää hakea vaan kaupungilta?on niitä muitakin paikkoja. kaupungin töitä vamaa helpoin hakea kun pienen hakemuksen täytät. jos haluat oikesti töihin niin pitää olla oma-aloitteinen. käyt kysymässä liikkeistä suoraan , tai teet avoimen hakemuksen. näin minäkin olen töihin päässyt. mitä järkeä niissä kaupungin töissä edes on?et voi saada sieltä jatkuvaa työtä eikä se hirveästi auta myöhemmässä työn etsinnässä jos työkokemuksena on kuukausi pieksämäen kaupungilla kitkemässä rikkaruohoja ym työtä.. ärsyttäviä narisioita.

      minäkin olen 14vuotiaasta asti saanut aina kesätöitä pieksäm'tlä, mutta en kaupungilta(tosin sinnekin olen aina varalta hakemuksen laittanut).

      ja kyllä se sinunki poikasi 100%varmasti olis töihin päässy jos SE olisi halunnut töitä, ET SINÄ. esim mansikan poimintaan pääse kyllä aina, tosin jos työn TEKO ei kiinnosta(kaupungillahan ei tarvitse tehdä muuta kun olla) niin eihän sieltä rahaa saa tyhjästä korista.

    • näin se menee

      Tässä kaupungissa on mahdoton saada työpaikkaa jos et kuulu jonkinlaisen tuen piirin!

      Hakijalla pitää olla joko täyspalkkatuki tai osapalkkatuki mahdollisuus jotta mikään yritys edes harkitsisi hakijan palkkaamista!

      Sillä miksipä minkään yrityksen kannattaisi palkata omalla kustannuksella työntekijää, kun huomenna jo saattaa oventakana kolkutella työnhakija jolla on oikeus saada työkkärin/kelan myöntämää palkkatukea.

      Ja näin yritys saa ilmaisen työntekijän!

      • totta turiset

        Tukityöt työllistävät vain harvoin


        Työllistämisrahojen käytössä ollaan menossa vikasuuntaan, sanoo Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Laurila.

        "On väärin, että yritystoimintaa voi pyörittää ilmaisella, yhteiskunnan tukemalla työvoimalla."

        Laurila näkee epäkohdan siinä, ettei yritysten tarvitse sitoutua millään tavalla tukityöllistettyihin tai harjoittelijoihin.

        "Eräässä yrityksessä on omistajan lisäksi aina 4–5 harjoittelijaa. Toisesta yrityksestä irtisanottu insinööri taas palkattiin myöhemmin samaan paikkaan harjoittelijana", Laurila kertoo.

        Laurila huomauttaa, että kyse on toki ääriesimerkeistä. "Silti ne kertovat, että aina joku pyrkii käyttämään tilannetta hyväkseen, mikäli siihen on mahdollisuuksia."

        http://www.kaleva.fi/uutiset/tukityot-tyollistavat-vain-harvoin/907842


      • Not Over Yet
        totta turiset kirjoitti:

        Tukityöt työllistävät vain harvoin


        Työllistämisrahojen käytössä ollaan menossa vikasuuntaan, sanoo Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Laurila.

        "On väärin, että yritystoimintaa voi pyörittää ilmaisella, yhteiskunnan tukemalla työvoimalla."

        Laurila näkee epäkohdan siinä, ettei yritysten tarvitse sitoutua millään tavalla tukityöllistettyihin tai harjoittelijoihin.

        "Eräässä yrityksessä on omistajan lisäksi aina 4–5 harjoittelijaa. Toisesta yrityksestä irtisanottu insinööri taas palkattiin myöhemmin samaan paikkaan harjoittelijana", Laurila kertoo.

        Laurila huomauttaa, että kyse on toki ääriesimerkeistä. "Silti ne kertovat, että aina joku pyrkii käyttämään tilannetta hyväkseen, mikäli siihen on mahdollisuuksia."

        http://www.kaleva.fi/uutiset/tukityot-tyollistavat-vain-harvoin/907842

        Jos firmalla ei ole varaa pyörittää vuodesta toiseen yritystoimintaansa kuin ilmaistyövoimalla, niin silloin yrittäjä vain harrastaa yrittämistä! Yrittäjän pitäisi itse tajuta lopettaa yrityksen toiminta ennen kuin joku hakee yrityksen konkurssiin kannattamattomana ja yhteiskunta maksaa nekin viulut!


    • hmmmmmmph

      Tuo on vaan niin tätä päivää.

      Ns. välinputoajille on löydettävä jotain töitä ja valtio on luonut tukijärjestelmänsä työllisyyden lisäämiseksi. Sitä jotkut yritykset ikävä kyllä todellakin osaavat käyttää hyödykseen.

      Saanko "Näin se menee" kysyä, mikä olet koulutukseltasi, kun Pieksämäeltä ei mitään töitä irtoa? Mistä yrityksistä olet kysellyt ja millaista palkkaa haluaisit? Itsestäni kun tuntuu, että aina on paikkoja auki ainakin siivoojiksi, kauppankassoille, kahvipaikkoihin ja Heselle. Eri asia tietysti on, jos sinun koulutuksesi on jotain muuta, kun kaupanalalle sopivaa.

      Tämä on vain aikaa, jolloin kaikesta säästetään :/ Pienillä firmoilla ei varmasti ole varaa palkata vakituista työntekijää kun sitä ei ole kaupungillakaan.

      Kaupunki säästää näppärästi esimerkiksi opetuksen alalla pitämällä esimerkiksi epäpäteviä opettajia töissä... erityisopetus oikein huutaisi päteviä ihmisiä töihin! Harmi vaan, että vanhemmat luulevat lapsensa open olevan koulutuksen saanut, kun nämä epäpätevätkin saavat käyttää "opettaja"-nimikettä, vaikkeivat olisi kuin peruskoulun käyneitä... Halpa työvoima jyrää!

      • No, Thank You!

        Kaupan kassalla ja puhelinmyynnissä on kyllä paikkoja, mutta vaihtuvuus alalla on kovaa ja kaikki ei yksinkertaisesti sovi siihen työhön. Myöskin kerran molempia kokeillut ei enää mielellään koe samaa riesaa uudestaan.


    • totuus sattuu

      Jos firmalla ei ole varaa pyörittää vuodesta toiseen yritystoimintaansa kuin ilmaistyövoimalla, niin se pitäisi hakea konkurssiin kannattamattomana!

      Silloin yrittäjä vain harrastaa yrittämistä!

    • Sinisilmäinen P:Mäki

      Pieksämäeläiset yrittäjätkin ovat helposti höynäytettävissä.

      Täällä on otettu metallialalla suunnittelu ja johtotason töihin henkilöitä joilla on vain kolmevuotinen toisen asteen ammatillinen koulutus. Eli ammattikoulutasoinen tutkinto Mikkelistä jossa ammattiopisto otti teknikko nimikkeen käyttöönsä tavallisen mekaanikko nimikkeen tilalle. Nimike on nykyisin jälleen poistettu Mikkelistäkin.

      Teknikko nimestä oli tullut 90-luvulla loppuneen oikean opistotasoisen teknikkokoulutuksen jälkeen vapaata riistaa ja mikä tahansa koulu pystyi ottamaan nimikkeen omalle koulutuslinjalle käyttöönsä.

      Meillä on Pieksämäellä teknikko/insinööri koulutusta vaativissa tehtävissä henkilöitä joilla ei ole suunnittelu ja johtotason koulutusta, vaan pelkkä ammattikoulututkinto jota paikallinenkin ammattiopistokin opettaa. Tosin täällä valmistutaan mekaanikko nimikkeellä ja ilman että se mahdollistaisi johtotason tehtäviin hakeutumista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      88
      1692
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      118
      1322
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1297
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1206
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1094
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      893
    7. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      390
      837
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      822
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      805
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      133
      776
    Aihe