AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

IP-puhelin

4 Vastausta 7 427 Lukukertaa
Tervehdys

Tämä ei ehkä ole ihan oikea foorumi tälle asialle mutta kysyn silti

Kuka voisi kertoa minulle mikä on IP-puhelin

Toimiiko se jos on laajakaista?
Pitääkö olla kiinteä IP-osoite?
Mitä puhelut maksaa?

Kiitos asiallisista vastauksista

IP puhelin

IP- puhelin on joko ohjelma tietokoneellasi tai erillinen tietoliikennelaite, joka kytketään dataverkkoon kuten esim koti- pc.
IP- puhelin mahdollistaa piirikytkentäisen (eli "normaalin puhelinliikenteen) kuljettamisen IP- verkon yli käyttäen olemassaolevaa datayhteyttä, kuten esin laajakaistayhteyttä.
Palveluntarjoajat (ainakin Sonera) ovat paketoineet tälläisiä palveluita osana ratkaisuaan, jolloin sulle riittää laajakaistayhteys sekä nettiin pääsemiseksi että puheluliikenteeseen. Tällöin esin Sonera reitittää sun puhelut dataverkon kautta ulkomaailmaan ja "normaaliin puhelinverkkoon.
Jotkut verkkopalvelut (Yahoo, MSN) taitavat tarjota ilmaisia puheluita tilaajiensa välillä, jolloin käytössä on verkkopalvelun oma ohjelmisto.

Hinnoista ei tietoa, kysele Saunalahdesta, Soneralta, Elisalta, Finnet- ryhmästä jne...

ip-puhelimesta

Täältä voi vaikka tilata moisen: http://www.laajakaistapuhelin.fi .

ip-puhelimesta

Jos haluat tutustua ip-puheluiden "ihmeelliseen" maailmaan lataa netistä ilmainen Skype-ohjelma ( http://www.skype.com/intl/fi/download/ ) jonka avulla voit soittaa puheluja ilmaiseksi internetin kautta. Skypen avulla voi kuitenkin soittaa vain toiseen skype-ohjelmaan eli tarvitset kaverin tuohon kokeiluun. Ohjelma on suomenkielinen ja erittäin helppo asentaa ja käyttää. Tällä hetkellä operaattorit suomessa eivät kovinkaan innokkaasti markkinoi ip-puheluja koska nehän verottaisivat operaattoreiden tuloja jos valtaosa puheluista menisi ilmaiseksi pakettikytkentäisen ip-verkon kautta.

...voit toki soittaa lankaverkkoonkin!

Voi Skypellä soittaa myös lankaverkkoon ja matkapuhelimeen, jos lataa vaikkapa visalla puheaikaa - Tossa kesälomalla soittelin Espanjasta Suomeen n. 7 ,5 tuntia Skypellä suomalaiseen lankapuhelimeen ja kulut olivat 15 eur!!!! Jos olisin soittanut kännyllä olisi lasku ollut halvimmillaan n. 440 eur!!!

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta