Pyöräilyhousuista

larnos

Mitä mieltä porukka yleisesti on, täytyykö pyöräilyhousuja käyttääkseen olla valmiiksi timmissä kunnossa vai voiko sellaiset vetää jalkaan tällainen hieman löysempi mieshenkilö? Haluaisin mielipiteitä koska pelkään paheksuvia katseita ulkona... Kesällä sellaiset olisivat kaiketi mukavemmat päällä kuin löysät hiostavat verkkarit.

64

6084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tottakai voit

      Moi

      Elä kuule huoli ulkonäöstä, vaan ajattele asiaa niin että harrastaminen on mukavaa, kun on oikeat varusteet!
      Muissa maissa, missä pyöräily on "pikkuisen" suositumpaa, kuin Suomen perukoilla, näkee pitkiä, pätkiä, isoja, pieniä, nuoria ja vanhoja sekä näiden kaikkien sekoituksia tiukoissa pyöräilyvehkeissä nauttimassa harrastuksestaan.

    • Pomppukeppi

      Itse käytän mieluiten maastoajossa sellaisia tavallisen löysempien shortsien näköisiä housuja joissa on kuitenkin sisällä tiukempi sisäosa pehmusteineen. Ainakin Craftilla on ollut myynnissä sellaisia. AInakin joistain Intersporteissa on ollut myynnissä.

      • larnos

        Jahas, pitääpä katsella jos jostain löytyisi tuollaisia. Kävin äsken eräässä paikallisessa urheilutavaraliikkeessä katsomassa pyöräilyhousuja ja ei siellä näyttänyt olevan kuin rukka merkkistä housua yhtä mallia. Pitihän sitä kokeilla ja muuten ihan jees mutta onko se pehmuste noissa "paremmissa" housuissa samanlainen sentin paksuinen levy joka törröttää seistessä oudosti joka suuntaan?


      • Noilla mennään
        larnos kirjoitti:

        Jahas, pitääpä katsella jos jostain löytyisi tuollaisia. Kävin äsken eräässä paikallisessa urheilutavaraliikkeessä katsomassa pyöräilyhousuja ja ei siellä näyttänyt olevan kuin rukka merkkistä housua yhtä mallia. Pitihän sitä kokeilla ja muuten ihan jees mutta onko se pehmuste noissa "paremmissa" housuissa samanlainen sentin paksuinen levy joka törröttää seistessä oudosti joka suuntaan?

        http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?CategoryID=1523

        Katso italialaisia merkkejä. Siellä osataan tehdä mukavia pyöräilyasuja. Hyvälaatuisissa housuissa pehmuste on hyvin muotoiltu eikä törrötä.

        Kokemuksesta voin sanoa, että kannattaa ostaa henkselimalli. Ovat mukavammat ja suojaavat selkää paremmin.

        Jos silti pelkäät, että joku katselee, niin hanki team paita ja housut. Ihmisillä riittää töllisteltävää mainoksissa. :)


    • Anna mennä

      Maku kysymys, jotkut töllää kuitenkin aina.
      Minä käytän pyöräilyhousuja ja trikoita, vaikka on jonkin verran ylimääräistä.

    • .

      No riippuu tietenkin myös kuinka tosissaan olet. Itse olen nuori ja hyvässä kunnos, mut kyllä nuo normi pyörälenkit taittuu täsmälleen normivaatteis, muuten paitsi laitan sellaset pyöräilyshortsit sinne normilöysien housujen alle aurinkolasit. Ihan hyvin tällä setupilla menee nuo reilun tunnin / n.30km lenkit :D

    • Heh heh

      Pyöräilyhousut ovat mukavuustekijä. Ketä oikeasti kiinostaa hikisen lenkkeilijän ulkonäkö? Minusta kysymyksenasettelu ei ole relevantti.

      Myös pyöräilypaita on mukavuustekijä. Taskut ovat selkäpuolella, joten saat mukaan kaiken tarvitsemasi ilman, että se haittaa ajamista.

    • pullajalka sika

      sellaiset vaatte paljastaa häpellisesti huonon kunnon
      ei ole näkö suojaa ite en kehtaisi käyttää
      kyllä mon näkee ja naraa partaansa että ompas pullajalat
      laita peittävät housut
      mä kerra käytin aika moni paheksui

    • pyöräilijä1

      lidlistä löysin itse halvalla alle 10€

    • pyöräkki

      Itse en ole löytänyt hyviä pyöräilyhousuja,joten ajan tavallisilla vaatteilla.
      Olen lyhyt ja tanakka nainen,joten kaltaisilleni ei tahdo löytyä sopivia oikeita
      pyöräilyvermeitä.
      Jos housut on sopivat vyötäröltä niin haarat on liian väljät ja perspehmuke ruttaantuu/hiostaa.
      Ajopaidat/takit on tehty hoikille ja niin ollen ovat itselleni helmasta liian pitkiä.

      Pyöräilyvaatteita ei ole suunniteltu tukeville ja lyhytkroppaisille.

      Siksi kiertelen mm kirppareita ja etsin jatkuvasti joustavia,kapealahkeisia housuja.
      Satulakin on yksi ongelma.
      Olen vuosia etsinyt satulaa, joka olisi tarpeeksi kuopalla keskeltä,jottei alapääni hiertyisi liiaksi (varsinkin retkiajossa).
      Viiden viime vuoden ajan olen ostanut uuden satulan joka kevät, toivoen löytäväni sen oikean. Viime talvena kävin Nummelassa ostamassa ISM:n satulan jossa ei ole kärkeä lainkaan ja itse satula on C-kirjaimen mallinen.
      Saas nähdä joko tärppää. Fillarini on vielä kellarissa,mutta kun sen sieltä nostan niin kilometrejä alkaa kertyä,vaikka kävisi kuinka.

      Pointtini oli kuitenkin se,että Suomalaisen tanakan vartalorakenteen omaavan henkilön näyttää olevan aika vaikea löytää pyöräilyvaatteita. Niitä ei saa edes rahalla. Johon minulla ei siis edes ole varaa.

      • kukukani1

        Edellä mainittu johtaakin pohdintaan tarvitaanko ns pyöräilyvaatteita yhtään mihinkään?
        Tavallisilla vaatteillakin kun tulee toimeen.

        Trikoita tarvitsevat ainoastaan trikoopellet,joiden mielestä muut ovat idiootteja jotka tukkivat heidän ajolinjansa.


      • aijaafillari
        kukukani1 kirjoitti:

        Edellä mainittu johtaakin pohdintaan tarvitaanko ns pyöräilyvaatteita yhtään mihinkään?
        Tavallisilla vaatteillakin kun tulee toimeen.

        Trikoita tarvitsevat ainoastaan trikoopellet,joiden mielestä muut ovat idiootteja jotka tukkivat heidän ajolinjansa.

        No,itselläni huonoja kokemuksia ns pyöräilijöistä.

        Jos on trikoot ja laatupyörä niin asennekkin näyttää olevan:
        Viis muista!

        Itsellänikin sama ongelma:
        Ei löydy oikeita fillaristin vermeitä.
        Tyydyttävä siihen mitä saa.....

        Olisiko jollekkin suomalaiselle vaatevalmistajalle markkinarako???


      • Vähän oiotaan taas

        Tampereella on yksi kotimainen valmistaja, Sportfire, jonka tuotteita kannattaa kokeilla. Mitoitus on erilainen, kuin esimerkiksi italialaisissa vaatteissa. Itse ajan pääsääntöisesti italialaisissa laatuasuissa, koska ne ovat mukavia. Housuissa esimerkiksi hinta on aika suoraan verrannollinen mukavuuteen, koska kalliimmat housut on tehty useammista erillisistä kangaskappaleista. Ettehän käytä alushousuja pyöräilyhousujen alla, se aiheuttaa helposti hiertymiä.

        Satulakaupasa tapahtui hyppy parempaan täälläkin viime vuonna. Joihinkin Spessua myyviin liikkeisiin tuli satulamittarit. Levy, jonka päälle istutaan, ja joka kertoo satulan koon. Hyvä ja mukava satula on aina kapea ja kova.

        Satulan valinta sinänsä on prosessi, joka menee juuri kuten pyöräkki kertoo, kokeilemalla. Nyt uudella mittarilla voidaan valita oikean levyinen satula suoraan. Itse en usko tuollaisiin virityksiin. Sen sijaan joku Brooks'n nahkainen kilpa- tai kapea retkimalli on kyllä haaveena. Satula ilman kärkeä on käsittääkseni aika hankala pyörän hallinnan kannalta. Sen sijaan erilaiset keskihalkiot ovat yleistymässä nopeasti kilpasatuloissa.

        Itse en aja lyhyitäkään lenkkejä tai työmatkaa muissa kuin laadukkaissa pyöräilyyn suunnitelluissa housuissa. Se on mukavuustekijä. Pyöräilyasuja tarvitaan, koska ne ovat mukavia ja estävät vammoja. Kauppamatkan ajan farkuissa, silloin alla onkin mummis.


      • Vanhempi mies
        aijaafillari kirjoitti:

        No,itselläni huonoja kokemuksia ns pyöräilijöistä.

        Jos on trikoot ja laatupyörä niin asennekkin näyttää olevan:
        Viis muista!

        Itsellänikin sama ongelma:
        Ei löydy oikeita fillaristin vermeitä.
        Tyydyttävä siihen mitä saa.....

        Olisiko jollekkin suomalaiselle vaatevalmistajalle markkinarako???

        Mulla sama! Pyörälijät, joilla on kaikki viimesen päälle, eivät välitä mitä eteen sattuu, etenkin kun ajavat jalkakäytävällä!! KMuidonko pitää väistää, kun ne soittaa kelloa, jos soittavat!?


    • Hehee.

      Täytyy sanoa näin miehenä,että naurattaa nuo miesfillaristit,jotka sukkahousut jalassa fillaroi,meikkilaukku mukana tönöttäen:D

    • Pyöräilijäpaavo

      Millä pääset timmiin kuntoon, jos et käytä pyöräillessä pyöräilyhousuja, sitä paitsi vauhtia on jo niin paljon kohta, että kukaan ei ehdi kiinnittää huomiota siihen, minkälainen pyöräilijän vaatetus on. Suurimman huolen esittävät läheiset meillä kuten vaimo ja lapset, mutta oma mukavuus pyöräillessä ylittää nämä soraäänet. Ei muuta kuin ketjuja kuluttamaan :)

    • Ompahan taas kysymys, jos shorsit mahtuu, niin ei kai niitä voi kukaan kieltää.
      Jos persvako näkyy, niin sekin vain taaksepäin ja ainahan pyörän satula on päin pyllyä, niinkuin moni muukin asia maanpäällä.
      En tiedä mitä laki sanoo, jos stringit vain on päällä ja viilettää pyörällä, no naru voi hinkata, mutta sehä on jokainen oma valinta. Sitten kun nyppää narusta, voi käydä vahinko, että nyppää siitä yleiskoneen siivilänarusta. Ja istuinpaikka nuhraantuu: heheheh

    • Tyhmiä on aina

      En katsele ketään paheksuvasti kunhan ei ole alasti :D

      Vetäkää vaan sellaiset vaatteet liikuntaan mitkä itseään miellyttää. Pääasiahan on vain että liikkuu ja suotakoon kaikille mennä sukkapuvussa tai löysemmissä vetimissä. Pikään tuijottelijoille ja naureskelijoille pitää viitata vain kintaalla.

      Älä suotta pelkää kenenkään katseita vaan mene just sellisissa vaatteissa mitkä itsestäsi tuntuu hyviltä. Itseäni ei naurata muu kuin ihmisten tyhmyys niin että joka asiasta, toisten vatteistakin saa irvistelyn aihetta. Ei sellainen enään kuulu aikuisten käyttäytymiseen vaan kakaroiden ja jotkut ovat kakaradoiden tasolle jääneekin. Itse tykkään sauvakävelystä niin johan siitäkin irvisteltiin että on vanhojen muorien laji ja vähät välitin...minä vaan kun tykkään siitä lajista niin en välitä vähääkään kenenkään mielipiteistä. Niskat ja hartiat eivät ole enään jumissa eikä tarvitse päänsärky lääkkeitä ja niveliin ei ota niin raskaasti. Käsivoimat ovat parantuneet ja hapenottokykykin parempi kuin juostessa.

    • incognito!

      Ajolasit ovat hankintana must! Meinaan kaiken maailman örkkien takia ja kun ottaa tummennetut sellaiset, niin naapurikaan ei enää tiellä sinua tunnista ja voit pukeutua miten haluat.

      • ddddsa

        Tää on kyllä totta. Tosin ei ihan viitsi pilvisellä säällä pistää aurinkolaseja päähän.


    • daass

      Olen ainakin toistaiseksi käyttäny pyöräilyshortseja ihan normi verryttelyhousujen alla. Kattoo sit myöhemmin jos vetäis pelkissä shortseilla kun tulee lämpimämpää.

    • Fobia0444

      Kyllä pyöräilyshortsit näyttää niin homolta että on pakko ollu pitää niitä vain verkkareitten tai tavallisten shortsien alla.
      Ilmankaan ei tule toimeen jos polkee 50km lenkkejä.

      • hyj hyj...

        olet siis kaappihomo, pelkurihomo.
        piilohomokin vielä, hyj, saatana!!!!!!!!!!


      • masiko2
        hyj hyj... kirjoitti:

        olet siis kaappihomo, pelkurihomo.
        piilohomokin vielä, hyj, saatana!!!!!!!!!!

        Voi hyvänen aika. On täällä idioottia porukkaa. Onko sillä nyt väliä miltä näyttää pyörälenkillä. Aika neitejä täällä. Pyöräilyyn tarkoitetut välineet tietty.


    • Per S. Netto

      Ehkä valkeat pitkät alushousut olisivat miehekkäämmät munamankelilla ajaessa.
      Ja repaleinen verkkopaita, niin olisi mukava ajella keppanalle..

      • Joo, siis ei

        Laadukkaat pyöräilyasut on leikattu niin, että ne ovat mukavat ajoasennossa. Niissä ei ole hankaavia saumoja, jotka aiheuttavat hiertymiä. Pyöräilypaidassa on taskut selkäpuolella, joten tavarat eivät hölsky ja haittaa ajoa.

        Lähinnä nuo jutut tuntuvat provoilta. Muistan hyvin, miten lapsena ajettiin farkuilla. Lahkeet repalaeiset heti ja saumat hiersivät. Ei kukaan täysjärkinen aja lenkkiä farkuilla. :D

        Erikoisuudentavoittelijoille on farkun näköisiä pyöräilyhousuja. Jopa tavallisia henskelimalleja on farkkupainatuksella!

        http://www.newlook.com/shop/womens/shorts/denim-cycling-shorts_189374844


    • pyöräilyshortsit

      on yhdenlaista välinepelleilyä..Itse olen tehnyt 100km:n lenkkejä ihan farkuista leikatuilla shortseilla ja kylmemmällä keleillä jotku farkkujen tapaiset kangashousut.
      Minkäänlaisia ongelmia ei ole koskaan ollut.

    • mighty ravendark

      fillarilenkillä mulla aina käytössä, kuten myös juoksutrikoot, mielellään käyttää koska käyttömukavuus omaa luokkaa. sillä ei oo mitään väliä vaikka ihmiset kattoo, tosin oon hoikka....mahtaako ihmiset muutenkaan kauheesti katella, suomalaiset aika ujoja, näyttää kattelevan enemmän omia kengänkärkiä.....

    • iuyt

      typerä provo.Pitääkö moista muka muilta kysyä....mieti ??

    • 12

      pyöräilysortsit näkyy olevan niin tiukkia miehillä näkyy suonet elimestä,naisilla häpyvako, on ne ihania,käydään samalla kaupassa,sex tavaraa

      • Nice!

        Eix ookkiin ihanaa


      • Säämiskä päin

        Hmm niissä kohtaa on pyöräilyhousuissa "säämiskä"..., aika superhessu saat olla.


    • Maantiepyöräilijällä kuuluu olla maantiepyöräilyyn tarkoitetut välineet ja satunnaisella sunnuntailenkkeilijällä sitten vaikkapa bermuda -shortsit. Jokainen joka tosissaan harrastaa jotain lajia, niin käyttää myöskin lajiin tarkoitettuja välineitä ja asusteita. Maantiepyöräilyyn tarkoitetut pyöräilypaidat ja -housut soveltuvat siihen erinomaisesti. Ovat joustavia, hiostamattomia, tuulenvastuksettomia, saumattomia ja lisäksi täynnä muita hyödyllisiä ominaisuuksia, joita tarvitaan pitkillä lenkeillä (jopa 150-200km:ä). Esimerkiksi hybridipyörällä voi sellaisen 20km:n lenkin polkaista vaikka niissä farkkushortseissa, sillä matka ja aika on jo niin lyhyt, että noista erikoisasujen mukavuuksista tuskin on paljoa hyötyä. Ja se kauneus on edelleen katsojan silmässä ;)

    • 26

      kaikki harrastus on nykyään välineurheilua,mitään ei voi harrastaa,jos kuuntelee urheiluväline kauppiaita

      • mä olen

        ainakin kulkenut aina omia polkuja ja sanonu piut paut kaikenmaailman pakkovälineille.
        Väittäisimpä että poljen useimmat sukkahousuilijat maanrakoon,ihan normi arkikamppeilla.


      • Kyllä, mutta...
        mä olen kirjoitti:

        ainakin kulkenut aina omia polkuja ja sanonu piut paut kaikenmaailman pakkovälineille.
        Väittäisimpä että poljen useimmat sukkahousuilijat maanrakoon,ihan normi arkikamppeilla.

        niillä trikoilla on mukavampi lenkkeillä! Tietysti, jos oma häilyvä seksuaali-identiteetti, tai muu häiriö, estää nauttimasta, niin polje vain epämukavissa asuissa.


    • Mukavuus...

      mukavuus ja mukavuus

      Ei kai kukaan oikeasti lenkkeile pyörällä muissa kuin fillarishortseissa?

    • Aika.

      Harvakseen tuli viime talvena vastaan pyöräilyshortseissa miehiä,tai naisia...Mutta nyt alkukesästä on paljon näkynyt miehiä pyöräilemässä sukkahousuissa ja taitaa olla vähän sipaistu poskipunaakin poskiin.

      • Noilla mennään

        Kuoripukeutuminen, joka opetetaan jo alokkaille intissä!

        Kesällä päällä on ajohousut ja -paita, ajosukat sekä tarpeen mukaan sadetakki, tuuliliivi tai jatkohihat/-lahkeet. Kenkinä maantie- tai maasto kenkä ja tarvittaessa neopreeni suoja niiden päällä.

        Talvella alimpana on ajohousut ja urheilukerraston paita. Niiden päällä on hikeä imevä kerros, joko fleeceä tai villaa. Uloimpana on kuorikerros. Sukkina joku paksu urheilusukka. Yksi parhaista on ns. LJK:n sukka, jota saa ostaa mm. retkeilymessuilta. Päähän kypärähuppu ja kypärän päälle vielä tuulisuoja. Kenkinä talvikengät, joissa on yleensä goretex tms. kosteussuojana.

        Pyöräilyssäkin pukeutuminen siis sään mukaan.


    • 22

      ne on niitä ransuja

    • antero 69

      homot pitää pyöräily sortseja.

    • letsgo69

      Ärsyttää että tällaista edes ajatellaan! Kaikki saavat käyttää päällään mitä haluavat, eivätkä timmit juoksuhousut, uimapuku tai pyöräilyshortsit ole kenenkään timmin oikeus. Itse aloitin lenkkeilyn about 10kg ylipainoisena. Juoksin kahisevissa löysähousuissa ja lopulta harjaantuneena päätin uskaltaa ostaa itselleni kunnon timmit pökät. No kyllä juoksun laatu ja mukavuus parani! Sen jälkeen en ole peppuani miettinyt. Myös mieheni pyöräillessään arkaili aluks käyttää timmejä housuja, mutta kova vauhti ja lepattavat tuulihousut, kipeä takamus ja kuumuus saivat hänet kipittämään urheilukauppaan. Mukaan lähtivät L-koon reilut pyöräilyshortsit peppupehmusteella ja harrastus sen kuin syveni. Kohta hän hankki M koon timmin paidan, hansikkaat, kypärän, uudet housut jne. Pian oli laadukkaampi pyöräkin alla ja nyt n. 5 vuotta pyöräilyä takana. Kyllä ne oikeat varusteet tekevät harrastuksesta laadukkaampaa ja aidompaa. Sitä tuntee itsensäkin jotenkin urheilullisemmaksi ja harrastuksensa tärkeäksi ja merkittäväksi kun vaatteistakin jo näkee mitä lajia tässä harrastetaan :) Ei kun vaan timmikset jalkaan vaikka kuinka mahaa ois! Kyllä se on kaikkien oikeus laittaa päälleen kunnon varusteet, vaikka sitten vain vasta-alkajankin. Ei tarvitse olla menossa maratonille suoraan, jotta saa ostaa ekat juoksuhousut. Se joka ei osaa kunnioittaa toisen tärkeää harrastusta ja naureksii joillekin "ammattilaismaisille" pöksyille, jotka eivät muka sinulle sovi niin..huh..painukoot kivenkoloon! Eikö ne oikeat varusteet ole vaan merkki siitä, että olet päättänyt tehdä jotain ylipainolle tai ylipäätään elämällesi ja kunnollesi.

    • Minulla risapyörä

      Panit pahan,kysymyksen,...Jos pyörä on kunnosssa,anna palaa...Ajohan on tärkein.

    • alkup.tuna

      "Haluaisin mielipiteitä koska pelkään paheksuvia katseita ulkona.."

      Kerroit itse vastauksen. Itsetuntosi ei riitä ajamaan trikoissa, pitäydy verkkareissa.

    • tartartar

      No siis jos löydät itsellesi sopivat ja mukavan tuntuiset housut, niin tottakai saat niitä pitää :) Tuskin kuitenkaan pyöräilet sen takia, että muut näkis sut, vaan sen takia että tykkäät pyöräillä. Ite en ole kyllä koskaan nähnyt tarvetta käyttää rahaa erikoisvarusteisiin, koska en harrasta ammattilaistasolla ja hyvin olen pärjännyt.

      • Just niin

        Just näin, kukin miettii itse.
        Toinen satsaa pyörään 100, yksi 500 ja joku 5000, ihan sama kuin auton hankinnassa joku 1000, toinen 20000 ja jotkut 60000 jne. Ja niistä löytyykin jo sitten niitä, mitkä hankkii sen "että muut näkis sen".


      • Suuruusluokat oikein
        Just niin kirjoitti:

        Just näin, kukin miettii itse.
        Toinen satsaa pyörään 100, yksi 500 ja joku 5000, ihan sama kuin auton hankinnassa joku 1000, toinen 20000 ja jotkut 60000 jne. Ja niistä löytyykin jo sitten niitä, mitkä hankkii sen "että muut näkis sen".

        Ajatus oikein, mutta 60 000 eurolla saa Suomessa, kiitos ainutlaatuisen autoveron, vasta perus perheauton. :) Eivät 5000 euron pyörätkään vielä ole mitään hipoja näyttövehkeitä.

        Jätelavalta pelastettu raato maksaa tuon 100€ kunnostettuna. Tallissa on juuri yksi sellainen, eikä siihen edes tehty mitään tekniikalle. Fixi/sinkula maksaa vajaan tonnin. Maantiepyörä maksaa puolitoistatonnia halvimmillaan. Maastopyörä pari tonnia.


      • No limits?
        Suuruusluokat oikein kirjoitti:

        Ajatus oikein, mutta 60 000 eurolla saa Suomessa, kiitos ainutlaatuisen autoveron, vasta perus perheauton. :) Eivät 5000 euron pyörätkään vielä ole mitään hipoja näyttövehkeitä.

        Jätelavalta pelastettu raato maksaa tuon 100€ kunnostettuna. Tallissa on juuri yksi sellainen, eikä siihen edes tehty mitään tekniikalle. Fixi/sinkula maksaa vajaan tonnin. Maantiepyörä maksaa puolitoistatonnia halvimmillaan. Maastopyörä pari tonnia.

        Siinä olikin JNE, voi vapaasti jatkaa omien tarpeiden mukaan...
        100lla saa kaupasta uusia pyöriä varmaan...


    • Pyöräily-yhdistys

      VASTAUS KYSYMYKSEEN: KUKA SAA KÄYTTÄÄ PYÖRÄILYSHORTSEJA
      Arvoisa kysyjä, ainoastaan Paul Nyman ja Harry Hannus saavat niitä käyttää.
      Tämä siksi, että he pyöräilevät. Tai siis ainakin ennen pyöräilivät.
      Tämän päätöksen on Pyöräily-yhdistyksen johtokunta tehnyt viime kokouksessaan, ja sitä on KAIKKIEN noudatettava uhkasakon uhalla.

    • Pyöräkki

      Nimimerkki: vähän oiotaan taas: Kirjoitti että hyvä satula on kova ja kapea.
      Sekin riippunee henkilöstä.
      Kuten selitin,on omassa satulassani oltava kunnon kuoppa keskellä.
      Pikkuhalkiot ei auta,muuten tulee hankaumia.

      Ensimmäiset kolme satulaa olivat kovia,ei käynyt,ei sitten millään. Aina meni paikat rikki.
      Ajan tiettyjen selkäongelmien vuoksi aika pystyssä ja asento sopii kyllä retkiajoon,jota harrastan. Sillä retkiajossa on minulle tärkeintä maisemat ja fiilistely. Päivämatkaksi riittää minulla hyvin 60-80 kilometriä.

      Työmatka-ajossa on tullut tuollaisia 10-25 kilsaa sivunsa olevia legejä.

      Heh,enpä ole mieltänyt pyöräilijää homoksi edes trikoissa.
      Siinä tapauksessa hiljan päättynyt Italian ympäriajo onkin melkoinen homoparaati ;)
      Itse en ole lesbo vaikka trikoot päällä joskus ajelenkin.

    • Tuota noin

      "...Ajan tiettyjen selkäongelmien vuoksi aika pystyssä..."

      Pysty ajoasento ei ainakaan helpota selkäoireita!

      • Koni tohtorille

        No tuohan nyt riippuu täysin siittä mitä ongelmia selässä on...


    • larnos

      Onpas paljon tullut viestejä! Kiitos kaikille!

    • katii007

      Moi

      Urheilu on silloin paljon mukavempaa kun on hyvät varusteet : sellaiset vaatteet päällä mitkä tuntuu hyvältä. Ei pidä välittää mitä muut saattavat ajatella.

      Itse polen paljon pyörällä ja olen tähän asti käyttänyt joko kilpahiihtopukuni housuja tai juoksushortseja, mutta nyt olen aikeissa ostaa ihan kunnon pyöräilyhousut missä on "pehmusteet" koska ostin juuri maantiepyörän ja siihen kyllä kilometrejä tulee niin pitää olla hyvät housut.

      Kyllä pyöräilyhousut on paljon mukavemmat kuin verkkarit,varsinkin kuumalla kesähelteellä :)

      Ps. kannattaa panostaa urheiluvaatteisiin, mielummin hyvät ja ehkä hieman kalliit kuin huonot ja halvat :)

    • Itäpuoli

      ""...Ajan tiettyjen selkäongelmien vuoksi aika pystyssä...""

      "Pysty ajoasento ei ainakaan helpota selkäoireita! "

      Oletko ortopedi?

      Itse myin maantiefillarin selkäongelmien takia pois.
      Olin polkematta usean vuoden ja kun kunto oli sellainen et pyöräkauppaan oli mentävä, niin räätäälöin itselleni hybridin jossa ajoasennon sai korkeaksi. Halusin myös tekniikan sellaiseksi että se toimisi kuin ajatus, niin maksoin siitä extraa.

      Nyt taasen haaveilen kunnon maantiefillarista kun ongelmat alkaa olla pois.

    • Larnos

      Rohkaisin itseni ja nyt pari lenkkiä pyöräilypöksyissä takana. Paljon parempi näin kun ei mikään ole lepattamassa jaloissa! Tästä eteenpäin pyöräilen kyllä vain ihonmyötäisissä enkä mieti yhtään toisten ajatuksia! Suurkiitokset kannustaneille!

    • Ei kehtaa

      Mä en taas oo kehdannut pitää pyöräilyhousuja kun mulla on niin hiton laihat jalat. Oon muutenkin aika hoikka. Housut on käyttämättömänä kaapissa.

      • Jos kehtaa

        Pyöräilyshortsit ne on


      • Kaikkipyöräilee
        Jos kehtaa kirjoitti:

        Pyöräilyshortsit ne on

        Osta pyöräilyalushousut niiden päälle, voi laittaa kesällä shortsit ja kylmemmällä ilmalla kapealahkeiset verkkahousut. Jos kaapista ei löydy kapealahkeisia verkkiksiä, osta punttikuminauhat, ei maksa paljoa ja toimii. Säästät selvää rahaa kun ei tarvitse ostaa erityyppisiä pyöräilyhousuja.

        Tiedän myös muutamia maantiepyöräilijöitä, jotka ajavat pyöräilyalkkareilla/ shortseilla. Ei tunnu menoa haittaavan. Eikä haittaa kyl minuakaan jos jollain ei ole tiimipaita päällä :/


      • Alkup. Maantiepyöräi

        Kärsit epämukavasta ajosta, kun mietit mitä muut ajattelevat sinusta? Ihan oikeasti! Ei saa olla noin huono itsetunto.


      • Kaino Vieno
        Alkup. Maantiepyöräi kirjoitti:

        Kärsit epämukavasta ajosta, kun mietit mitä muut ajattelevat sinusta? Ihan oikeasti! Ei saa olla noin huono itsetunto.

        Juuri noin on asia. sama koskee itse pyörää, pitää ajaa haluamallaan pyörämallilla ja varusteilla, ajattelevat muut mitä haluavat.
        Sorry, tää lipes hiukan aiheesta:=)


      • Alkup. Maantiepyöräi
        Kaino Vieno kirjoitti:

        Juuri noin on asia. sama koskee itse pyörää, pitää ajaa haluamallaan pyörämallilla ja varusteilla, ajattelevat muut mitä haluavat.
        Sorry, tää lipes hiukan aiheesta:=)

        Pyörän valinnassa on ihan sama juttu! Ei kannata ostaa epämielyttävää pyörää, vaikka mainosmiehet sitä hehkuttaisivat. Tiellä paras vaihtoehto on maantiepyörä. Ei kannata ostaa mitään kisakireää pyörää, vaan sellainen rennolla geometrialla oleva.


      • Kaino Vieno
        Alkup. Maantiepyöräi kirjoitti:

        Pyörän valinnassa on ihan sama juttu! Ei kannata ostaa epämielyttävää pyörää, vaikka mainosmiehet sitä hehkuttaisivat. Tiellä paras vaihtoehto on maantiepyörä. Ei kannata ostaa mitään kisakireää pyörää, vaan sellainen rennolla geometrialla oleva.

        Tai sitten ei kannata ostaa maantiepyörää, vaikka innokkaat mainosmiehet sitä hehkuttaakin, vaan valita vaikkapa hybridi pyörä, jos itsestä niin tuntuu. Tai jos itsellä on vaikka joustokeulainen halpis hybridi ja tykkää ajaa sillä, niin viis mitä muut ajattelevat asiasta. Näin asian pitää olla.


      • Kaino Vieno kirjoitti:

        Tai sitten ei kannata ostaa maantiepyörää, vaikka innokkaat mainosmiehet sitä hehkuttaakin, vaan valita vaikkapa hybridi pyörä, jos itsestä niin tuntuu. Tai jos itsellä on vaikka joustokeulainen halpis hybridi ja tykkää ajaa sillä, niin viis mitä muut ajattelevat asiasta. Näin asian pitää olla.

        Sopiiko, että tätä keskustelua jatketaan jossain muussa ketjussa?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7917
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      176
      1744
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      61
      1015
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      191
      934
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      910
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      876
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      813
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      704
    Aihe