Totuus kutsuntojen lääkärintarkastuksesta

..................

Nyt haluaisin ihan oikeasti tietää joltain siihen aikuismaisesti kykenevältä, mitä tuolla tehdään? Kaverini oli tänään oman koulunsa järjestämässä kutsuntatarkastuksessa (kutsuntatarkastus siis pidettiin kokonaan siellä) se kesti tunti 15min, ja siltä kyseltiin ties mitä, ja sen munia ronkittiin. Sanottiin myös jos munissa jotain vikaa lähtee soitto huoltajille. Tämä kaverini on siis todellakin luotettava, eikä huvikseen keksi tällaista. Oma terveystarkastukseni on 8.6 tapiolan terveysasemalla. Onko jollain kokemuksia näistä terveysaseman lääkärintarkastuksista? Kun soitin sinne sanoivat että liukuhihnalla menee nopeasti, mutta enpä oikein usko kaverini tarinan jälkeen. Mikä on totuus?

55

24109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herra huuhuuhuu

      Kaverisi taisi selittää hieman omiaan. Eli ihan pari selvennystä kaverisi kertomukseen. Ensinnäkin terveystiedot ovat lähtökohtaisesti salaisia, eikä niitä voida luovuttaa esimerkiksi huoltajalle ilman potilaan suostumusta. Lääkärillä ja terveydenhoitajalla on myös vaitiolovelvollisuus ja kaikki keskustelut jäävät luottamuksellisiksi.

      Toisekseen kutsunnoissa kyllä tarkistetaan kaikki perusjutut. Pituus, paino, ryhti, näkö. Lisäksi kysellään allergioista ja mahdollisista muista piilevistä sairauksista ja vaivoista. Kannattaa siis olla rehellinen ja kertoa avoimesti. Sukupuolielimetkin tarkistetaan samalla. Tarkastus tehdään ns lusikalla. Tarkoituksena on selvittää ovatko kivekset laskeutuneet ja terveet. Tämä käy ihan minuutissa. Tosi nopea tsekkaus. yleensä tarkastuksesta selviää kokonaisuudessaan alle vartissa. Ei kannata siis suotta hermoilla ;)

      • herra huuhuuhuu

        Leikki leikkinä, tarkastuksessa ei sorkita munia. Jos tämä oli oikeasti vakavasti tehty kysymys, niin annettakoon nyt ihan asiallinen vastauskin. Turha siis hermoilla jostain munatarkastuksesta. Ei puolustusvoimilla ole mitään intressiä sorkkia kenenkään sukupuolielimiä..


      • juuuhhh

        jos nyt tuohon lähetään niin 1.lusikka testit ovat nykyään laittomia/kiellettyjä. 2.lääkäreillä ei ole asiaa koske ilman pätevämpää syytä


      • Anonyymi
        herra huuhuuhuu kirjoitti:

        Leikki leikkinä, tarkastuksessa ei sorkita munia. Jos tämä oli oikeasti vakavasti tehty kysymys, niin annettakoon nyt ihan asiallinen vastauskin. Turha siis hermoilla jostain munatarkastuksesta. Ei puolustusvoimilla ole mitään intressiä sorkkia kenenkään sukupuolielimiä..

        2020 munat tarkastetaan<3


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2020 munat tarkastetaan<3

        2020 ja kyllähän ne tarkastettii :)


      • Anonyymi
        herra huuhuuhuu kirjoitti:

        Leikki leikkinä, tarkastuksessa ei sorkita munia. Jos tämä oli oikeasti vakavasti tehty kysymys, niin annettakoon nyt ihan asiallinen vastauskin. Turha siis hermoilla jostain munatarkastuksesta. Ei puolustusvoimilla ole mitään intressiä sorkkia kenenkään sukupuolielimiä..

        Kylla stella sorkitaan. Aikanaan ammunnoissa suits johtanut vaapeli tuli sorkkimaan minus ja nimenomaan haaravalista munista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        2020 ja kyllähän ne tarkastettii :)

        1985 ei tarkastettu.
        Kutsunnoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        1985 ei tarkastettu.
        Kutsunnoissa.

        1977 kokeiltiin pussit ja yskäisy


    • minunomiani

      Mun tietääkseni munia ei kyllä millään lusikoila tutkittu eikä edes tarvinnu riisua muuta kuin paita. meni 20 min.

      • 202

        Bruh ite kuumottelen seuloja ja jotku lusikkatestiä... en voi kuin nauraa :D


      • Anonyymi
        202 kirjoitti:

        Bruh ite kuumottelen seuloja ja jotku lusikkatestiä... en voi kuin nauraa :D

        No oliko niitä seuloja ja miten kävi


    • --------------------

      No kiitos näistä sekavista mutta tyhjentävistä vastauksista koskien tätä kutsunta-ennakkotarkastusta:) Toivottavasti tieto oli kokemusperäistä. Jos vielä löytyy tämän vuoden ennakkoterveystarkastuksessa käyneitä, kertokaa ihmeessä, mitä siellä oli! olen jännittänyt tätä niin kauan, haluan viimein tietää totuuden enkä mitään muuta.

    • Zegek

      Ite oon käyny muutaman kerran kutsunnoissa (saanut lykkäystä jos joku ihmettelee miksi olen useammin käynyt) ja joka kerta sorkittu munia, siihen menee about puoli sekuntia, ja se vaan kokeilee että montako kivestä sulla on tai toisin sanoen että onko kaikki normaalisti.

      • minäpä

        millä terveysasemalla?


      • Zegek
        minäpä kirjoitti:

        millä terveysasemalla?

        Tampere.


      • Ruunurraakki

        Ai sinäkin reputit kivestarkastuksen?

        Harmi, mutta älä huolestu, kyllä ne ehkä ensi kutsuntatarkastuksessa lopulta sinut hyväksyy.

        Lopullisesti kivestensä takia hylättyjä on ihan muutama prosentti.


    • -----------------

      Olin nyt sitten tuolla tarkastuksessa (ketjun aloittaja). Kesti 35 min, ei paitaa tarvinnut riisua edes. Todella turhaa jännittää tuota. Tämä siis oli Tapiolan (espoo) lääkäriasema 8.6. Oli mieslääkäri.

    • heteromäävainolen

      Jos ei kukaan tiiraa sun munias kutsunnoissa niin palvelusaikana se tehdään useamminkin. Kannattaa välttää yleisiä saunatiloja yms. ne kun on PV:sä homoja täynnä jotke koittavat salaa katsella sun munias. Mene vain luotetunporukan kanssa saunaan, suihkussa koita käydä nopeaan. Armeijan käskysuhteet alistaa homoeroottiselle ajattelumallille ja herkimmin tuohon tarttuvat alikersantit ja joukkueen johtajat. Tulet kyllä huomaamaan, että koko armeija ja sotatouhu on suurta väkivaltaista homomailmaa. Jos homoutta ei olis ei olis sotiakaan!.

    • Hoitsukohullu?

      Meillä ainakin palvelukseenastumisen jälkeisenä päivänä oli tarkastukset ja silloin kyllä katsottiin alapään kunto. Se perinteinen lusikkatesti joka ala-asteellakin suoritettiin.

      • Anonyymi

    • koettuonkaikki

      Kyllä ne munat katsoo, munkin aikana niitä tsiikattiin sen takia kun joku nainen oli miehenä päässy mukaan ja huomattiin vasta kuukaudenjälkeen ensimmäisellä saunareissulla ettei ollu munia oli pimppi.

      • Nimimerkkivarattu

        Mulla ei ainakaan katsottu munia, kaikki muut toimenpiteet kyllä tehtiin. Ihmettelen minkä takia ei tehty, mutta tuskinpa mulla mitään kivessyöpää ole,


    • fsdfsdfe

      Mulla katottiin munat, nuori naislääkäri oli kyseessä ja oulussa kävin.

    • petei

      Minulla lääkäri katsoi tosi nopeasti onko kivekset laskeutunut.

    • isänmaallinen kundi

      Oon 18v kundi ja mua kiihottaa oikeesti se, että joku hotti lääkärisetä tai täti tsekkaa mun jäntevää suonikasta penistä ja karvasia kauniita kivespusseja. Mä oon sillai sinut itteni kans siis.

      Toisaalt pitääks ne ihan outona, jos alkaa stondaa? En haluis saada minkään pervon mainetta, mut oon vaan tosi herkkä sieltä ja tykkään kummastaki sukupuolest... Kerran laukesin vahiningossa kun koulun terkkari puristeli mun penistä tarkastuksen yhteydes. Mitä jos noin käy siel intissä?

      Mua jännittää oikeesti ihan kipeesti toi tilanne. Ja sit jos joku viel tunkee sormen peppuun, mikä on aika erogeenien alue meil jätkil.

    • Faktaajatuoretta

      Ihan sama mitä tänne kirjottaa, vanhat tarinat pitävät valtaa yllä.

      Kutsunnoissa on lääkärintarkastus, mutta se on hyvin minimaalinen. Jos muutoksia ei ole tapahtunut kutsuntoja edeltäneen tarkastuksen jälkeen, lääkäri yksinkertaisesti allekirjoittaa paperit ja voit jatkaa matkaasi kutsunnoissa.

      Lääkärintarkastus on henkilökohtainen tapahtuma, privaatissa tilassa. Siellä ei sorkita palleja, eikä siellä olla edes ilman paitaa.

      Rektaalitarkastusta ei ole, lusikkatestiä ei ole. Pallit katsotaan myöskin henkilökoaisessa ja privaatissa lääkärintarkastuksessa ennen kutsuntoja.

      • Anonyymi

        Ooppa GubtaMoktar nyt hiljaa, kun itte kokeilit aina sivarissa luuttukorpraalina tulokkaiden kassit.


    • totuuseipalatulesssa

      Ehkäpä ne eivät olekaan mitään vanhoja tarinoita, vaan tosikertomuksia. Ehkäpä itse sepittelet tänne kaikenlaisia mielikuvituksesi tuotteita ja sitten naureskelet nuorille pojille, kun tosipaikan tullen joutuvatkin esim. rektaalitarkistukseen, täysin henkisesti valmistautumatta.

      Niin sietää todella miettiä, mitkä ovat "faktaajatuoretta" motiivit.

      Itse ainakin esimerkiksi olin lääkärintarkistuksessa ilman paitaa ja jouduin riisumaan housutkin hetkeksi. Voin vannoa tämän todeksi käsi raamatulla. Totuus on, että lääkärintarkistus ei ole identinen jokaisella, vaan se vaihtelee jossain määrin paikkakunnittain, yksiköittäin ja henkilöittäin. Myös ajan kuluessa on sen laajuus vaihdellut. Lama-aikana ei esimerkiksi ollut varaa tehdä kaikkia tarkistuksia yhtä laajamittaisesti kuin ns. parempina vuosina.

      Voi olla, että jossain yksiköissä esimerkiksi rektaalitarkistuksista on tänäkin päivänä jouduttu luopumaan säästöohjelmien vuoksi, mutta faktaa on, että useimmissa varuskunnissa sen tekemistä edellytetään alokkaan palvelusturvallisuuden vuoksi. Miten muuten saataisiin tieto ennakolta esimerkiksi kaikista alokkaan peruskunnon vaarantavista tekijöistä?

    • faktaajatuoretta

      "Itse ainakin esimerkiksi olin lääkärintarkistuksessa ilman paitaa ja jouduin riisumaan housutkin hetkeksi."

      Kyllä, näin tehdään nykyäänkin, mutta ENNAKKOTERVEYSTARKASTUKSESSA, johon terveystarkastusten painopiste on nykyään pitkälti siirretty. Kyseessä on lääkärintarkastus terveyskeskuksessa ja se suoritetaan yksi henkilö kerrallaan yhdessä huoneessa.

      Rektaalitarkastusta siellä ei ole, se ei kuulu puolustusvoimien ohjeisiin, jotka ovat netissä kaikkien nähtävissä. Kivekset katsotaan ja kokeillaan, mutta ei millään jääkylmällä lusikalla, kuten joidenkin älypäiden fantasioissa. Oletteko muuten koskaan testanneet miten käy, kun laittaa jäisen metallin ihoa vasten?

      "Totuus on, että lääkärintarkistus ei ole identinen jokaisella, vaan se vaihtelee jossain määrin paikkakunnittain, yksiköittäin ja henkilöittäin."

      Pitää paikkansa. Eniten terveystarkastuksen laajuus riippuu henkilöstä itsestään. Mitä enemmän sinulla on mahdollisia esteitä tai vaivoja, jotka voivat vaikuttaa palvelukseen, sitä enemmän niistä ollaan kiinnostuneita. Jos olet perusterve, ei sinulla ole mitään syytä jännittää. Vaikka sinulla olisi allergia tai toinenkin tai muita terveysjuttuja, niin sekään ei nykyään tarkoita suoraan B-luokkaa.

      Ennen pelkillä silmälaseilla joutui suoraan B-luokkaan, nykyään silmälasipäiset ovat A-luokassa, siinä missä muutkin.

      Nykyään kaikki palvelukseen vaikuttavat terveysasiat pyritään selvittämään jo ennakkotarkastuksessa, sen takia nuo kutsuntalääkärintarkastukset ovat muodostuneet melko turhiksi. Tietysti ne ovat siksi, että voidaan vielä tehdä muutoksia, jos terveydentila on muuttunut. Tilat joissa kutsunnat järjestetään, eivät kuitenkaan ole terveyskeskuksessa. Siellä ei ole kovinkaan kummallisia mahdollisuuksia tehdä lisätutkimuksia. Lääkärillä on mukanaan joitakin perustarvikkeita, mutta ainakaan omalla kohdallani niihin ei koskettu. Pelkkä allekirjoitus ja homma oli ohi minuutissa, kun muutama sana oli vaihdettu.

      Palvelukseenastumisen jälkeen toki on vielä terveystarkastus, joka on myös kattavampi. Ei sielläkään kuitenkaan mennä riviin housut alas ja tehdä jokaiselle rektaalitarkastusta. Ilman paitaa armeijassa joutuu olemaan joka tapauksessa ja suihkussa sekä saunassa pitää myös käydä. Jos pelkäätte joutuvanne terveystarkastukseen puolialasti, niin miten te voitte peseytyä armeijassa?

      Peruskunnon vaarantavat tekijät selviävät kyllä normaaleissa lääkärintarkastuksissa. Varmasti alokas itse tietää allergiat ja muut terveysongelmat. Jos jotain on syytä epäillä, sitten tutkitaan, mutta rektaalitarkastus ei ole osa terveystarkastusta. Sellaisia tehdään siinä vaiheessa, jos on syytä epäillä, että rectumissa kuljetetaan jotain aineita, jotka eivät armeijaan kuulu.

    • huonoa informointia

      Kutsuntakuulutus, mukana kapiaisia ja sairaanhoitajia. Mitä ko. tilaisuudessa tapahtuu, tuleeko lomakkeiden täyttämisiä ?

      • Näin

        Kutsuntakuulutus on siis sama asia kun kutsunnat, tuo vaan puolustusvoimien käyttämä nimitys kutsuntojen aikatauluista.


        Kutsunnoissa kuuntelette puolustusvoimien esitelmää pv:stä ja siitä, miksi ylipäätänsä olette siellä. Sitten siellä sotilassoittokunta soittaa pari kappalettaan, jonka jälkeen käväisette pikaisesti lääkärin luona. Tämä siis on ihan parin minuutin juttu mikäli olet kaikki asiat hoitanut kunnolla, se siis on periaatteessa sellainen että menet sinne ja lääkäri katsoo pikaisesti lappuasi ja toteaa että olet siis laittanut valintatoiveeksi varuskunnan X, sitten vaan lyö siihen leiman päälle.



        Tämän jälkeen menet kutsuntalautakunnan eteen, jolle ojennat lapun. Sitten he toteavat että "N.N varuskunta X, saapumiserä X" ja saat palveluksenastumismääräyksen. Ja sitten pääsetkin pois.


    • herkis

      Kyllä minulta tarkastettiin pallit ja esinahan liikkuvuus. Kun
      menin tarkastukseen niin käskettiin riisua alasti, siinä sitten tepasteltiin alasti 50 muun kaverin kanssa n. 1.5 tuntia se oli tosi kiusallista osalla kavereista oli kova seisokki. Samoin kun astuin palvelukseen niin sama juttu lääkärissä piti riisua alasti heti. Onko muilla samanlaisia kokemuksia.

      • Asiantuntia2

        Noita joukkoriisuttamisia on sen vuoksi, että ne piilokameran kautta juurikin noita erektioita tutkivat. Heteromiehellä ei tollaisessa tilanteessa stondaa, mutta ne joilla stondaa, kirjataan ylös ja he saavat armeijassa "erikoistehtäviä". Noita "erikoistehtäviäkään" ei tarvitse pelätä, koska nykypäivänä on hyvät liukkarit.
        Esarin tiukkuus taas tutkitaan, jotta tiedetään alokkaan valmius mahdolliseen telakoitumiseen.


      • AnnaAlikersantti

        Ei, minulla ei ollut sellaisia kokemuksia.


    • jeepsss

      onko noissa riisuttamis tilaisuuksisa nais hoisuja paikalla

    • lääkärintarkastus

      Itselläni oli lääkärintarkastuksessa juuri, ryhti, katsoi kropan ja tutki kivekset esinahkaa testaili liikkuvuutta. Enkä huijjaa.

    • rekanie

      Jo vähän iäkkäämpänä voinen kertoa, että kutsuntojen alasti riisuttaminen, armeijaan tulotarkastus alasti rokottamisiin ja muu armeijan touhu alkoi inhimillistyä kenraali Keinosen ollessa puolustusvoimain komentajana. Voinen kertoa olleeni viimeisiä ikäluokkia kutsunnoissa, jossa rivi kerrallaan riisuutui alasti lääkärin tarkastusta. Ei siellä lopulta pahemmin ronkittu, hävetti tietenkin.

    • enssyksynäkutsunnat

      Tässä nykypäivän totuus: Menin koulun terveydenhoitajalle jossa odotti virolainen n.30v mieslääkäri joka ensin kuunteli sydämmen ja keuhkot sen jälkeen katsoi että vatsa on kunnossa painelemalla ja selän myös. Sen jälkeen katsoi että jalat ovat normaalit ja sen jälkeen halusi katsoa vielä alapään karvoituksen. EI siis kiveksiä tms sorkittu. Neutraali totuus ei mikään trolli:)

    • Ihmeellistäjakummallista

      Jos olet jo kutsuntaiässä niin olet varmaan käynyt yhdessä jos toisessakin lääkärintarkastuksessa,oliko niissäkään mitään ihmeellistä?Munien puristelussa tuskin on mitään ihmeellistä!Mutta jos tutkimus menee syvällisemmäksi pään sisälle niin siinä sitä on jo ja paljonkin ihmeellistä.

    • Kivesmies

      Adolf Hitler kelpasi ensimmäiseen maailmansotaan yhdelläkin kiveksellä ja oli reipas poika muutenkin myöhemmin.

    • KivaTarkastus

      Miksei mun palleja ronkkinut mies vaan isotissinen 30 v hoitsu joka sanoi että munan toimivuus mitataan hänen huoneessaan.....kivaa oli roiskauttaa sisään kunnolla....

    • Aleva-Tulokas

      Tietääkö joku, pitääkö munat pestä ennen kutsuntatarkastusta? Siis että onko sellainen pakko?

      • Haisulimuna

        Onneksi olkoon.

        Keksit juuri tempun, jolla saat välittömän vapautuksen armeijasta jo kutsunnoissa.

        Haisuli.


    • Kortiteikerrokaikkea

      Iän kaiken niitä palleja on puristeltu ja katseltu kristallipalloa josta ennustettu.Mutta kyllä pallit kertoo paljon esim. jos ne on laskeutuneet niin jannu on jo saanut tai sitten suhuutellut yläraajaan.

    • InttiTyttö00

      Menkkaveri voi vähän haista mutta älkää välittäkö ladyt...

    • Anonyymi

      "Kun soitin sinne sanoivat että liukuhihnalla menee nopeasti, mutta enpä oikein usko kaverini tarinan jälkeen."

      Liukuhihnoista piti tiettävästi luopua kun usein henkselit jäivät telojen väliin ja ikävästi seisauttivat hihnat.

      Nyt se tehdään niin päin, että se isotissinen hoitsu itse liikkuu toimistotuolilla ja tarkastaa koko rivin.

    • Anonyymi

      Itse jouduin perustarkistusten jälkeen psykiatrin puheille. Siinä kesti monta tuntia ja lopulta lääkäri totesi, että erittäin palveluskelpoinen yksilö. Mutta palvelinkin sitten kenraalina koko varusmiespalveluksen ajan. Sen tähden tarkastus oli perusteelllisempi kuin muilla.

      Nykyään minusta huolehditaan hyvin tällä osastolla.

    • Anonyymi

      Kävin intin 2002. Sitä enne oli tosiaan tuo tarkastus Kajaanissa. Ihan normi terveystarkastus, kute koulussa. Ei siellä alasti tarvinnut riisua saati munia katsottu.

      Voihan olla, että eroja esiintyy paikkakunnittain. Esim. jos lääkäri on homo, niin haluaa päästä kourimaan palleja ja käyttää tekosyynä kutsuntatarkastusta. Ei armeija tarvitse mitään tietoa millaiset munasi ovat. Voit kieltäytyä moisesta kopeloinnista.

      Moni myös tuntee tarvetta levittää tornihuhuja tai muuta inttiskeidaa, se alkaa jo ennen armeijaa. En itse usko mihinkään munien tarkastukseen, jos et itse ilmaise että munassa/palleissa on jotain vialla.

      Joka vuosi tätä samaa paskaa esiintyy, ei se mihinkään lopu. Vaikka jossain fantasia maailmassa lääkäri haluaa kouria pallejasi, niin mitä sitten? Jos on nainen, niin antaisin tehdä, jos mies, niin en.

    • Anonyymi

      Munat eli kivesten määrä tunnustellaan vain ja ainoastaan ammattikoulun aloitustarkastuksessa maalarilinjalla. Tämän vuoksi legenda on siirtynyt muuallekin.

    • Anonyymi

      Sielä tarkistetaan ryhti ja katsotaan korviin. Pituus ja paino otetaan hoitajan tarkastuksessa. Ei siis mitään lusikkatestejä tai seuloja😂

    • Anonyymi

      Armeijasta jäi erityisesti mieleen se, että alokaskouluttajat käyttivät joitakin miespuolisia alokkaita ns. panopuinaan.

      Mieleenpainuvin tapaus oli, kun alokaskouluttaja tuli eräänä iltana meidän tupaan ja käski yhden alokkaan ylimääräiseen vahtivuoroon, joka tuntui minusta oudolta, koska sellaisesta ei ollut mitään puhetta aikaisemmin, eikä meille oltu niitä opetettu.

      No alokas lähti kouluttajan mukaan. Keskiyöllä sama alokas tuli takaisin tupaan kovassa humalassa. Kaikki heräsivät ja ihmettelivät, että mitä helvettiä. Sitten alokas meni nukkumaan ja alkoi piereskellä sen verran kovaa, että kaikki hermostuivat. Minä sanoin muille, että ottakaa kaapista esiin korvatulpat tai kuulosuojaimet, että voidaan nukkua, kaveri ei lopeta piereskelyä vähään aikaan.

      Seuraavana aamuna kyseinen alokas kertoi minulle kahden kesken, että kouluttaja oli vienyt hänet asunnolleen, juottanut humalaan ja nussinut perseeseen. Tämä alokas oli vielä niin nuori ja pelokas, että oma seksuaalisuus oli vielä hakusessa ja tätä kouluttajan oli helppo käyttää hyväkseen. Minuun tämä alokas luotti niin paljon, että saattoi uskoutua tälläisessä arkaluonteisessa asiassa, koska olimme edellisinä päivinä tutustuneet toisiimme hyvin ja käyneet pitkiä keskusteluja elämäntilanteestamme.

      Seuraavana päivänä alokas käveli hyvin vaivalloisesti. No ymmärsinhän minä sen, että perse oli kipeä alokaskouluttajan jäljiltä. Toiset vain ihmettelivät alokkaan vaivalloista kävelyä. Eihän alokas tietenkään voinut suoraan sanoa muille tupakavereilleen, että kouluttaja oli nussinut edellisenä yönä perseeseen. Siitähän vasta olisi riemu revennyt ja pian koko varuskunta olisi ollut tietoinen asiasta, joten alokas vain kertoi kaatuneensa pimeässä metsätiellä vartiovuorossa.

    • Anonyymi

      Joo kyllä kaverisi oikeassa. Ensin terveyskeskuslekurin tarkastus, siellä ei puututa kuin esiin tulleisiin palvelusluokkiin esim.silmälasit tiputtavat palvelusliokkaa. Toive palveluspaikasta ym. Kysytty jo etukäteen, mutta sekin määrätty, joskin voi muuttua painavista syistä. Kyllä se on liukuhihna touhua.
      T alan ammattilainen

    • Anonyymi

      tänään kutsunnat : )

      • Anonyymi

        oli vitun paha kutsunnat e paperit, tehtiin kusitesti lääkärintoimesta että jos ootte poltellu kutsuntaviikolla voin kertoa että porukat on varmaan todella ylpeitä pojastaan kun pääsette kertomaan uutiset kutsuntojen jälkeen :)


    • Anonyymi

      Hoitaja ottaa viereisessä huoneeesa pojilta suihin ja arvioi makua kymmenportaisella asteikolla.

      Hyvänmakuiset lastit pääsevät upseereiden viihdytysjoukkoihin!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe