Papeille sukuneutristi kysymys

luminarsku

Kanadalainen pariskunta on ilmoittanut kasvattavansa lapsensa sukupuolineutraalisti, vaikka biologisten tekijöiden merkityksen väheksyminen kasvatuksessa alkoi jo 70-luvulta.
http://www.iltalehti.fi/perhe/2011053013808896_pr.shtml

Kun nyt sukupuolineutraali avioliitto on kirkolle ok, niin kysyisin papeilta henkilökohtaista näkemystä sukupuolineutraalista kasvatuksesta. Jos vanhemmat haluavat kasvattaa lapsensa sukupuolineutraalisti, papinhan pitää kastetilaisuudessa jättää lapsen nimi mainitsematta, jotta ei tule paljastaneeksi lapsen sukupuolta. Tulisiko kasteeseen uusi kaava: kastan sinut sukupuolineutraali vauva ja saat kasvaa siihen sukupuoleen kuin itse haluat, vai miten se menisi. Tulisiko tästäkin hajottava tekijä kirkkoon; osa papeista ei halua omantunnonsyistä kastaa lapsia sukupuolineutraalisti nimeä mainitsematta.

Entä jatkossa kun sukupuolineutraali kasvatus toisi mukanaan kasvatusongelmia, kun lapsen identiteetti on häiriintynyt, mitä varmasti moisesta kokeilusta seuraa, kun kasvatuksen ongelmia tulee ihan normikasvatuksestakin, niin miten ottaa etukäteen huomioon tämä identiteettiriistoneutraalius-dilemma. Otettaisiinko lastenpsykiatrien nykytietämys huomioon vai ratkaistaisiinko ongelma rakkauden kaksoiskäskyllä sukupuolineutraalin avioliiton lailla.

Olisiko seuraava askel lajivapaa kasvatus, jossa lapselle ei kerrottaisi, että hän on ihminen vaan esiteltäisiin kaikki eläinlajit ja lapsi saisi päättää, mikä niistä haluaa olla ja minkä lajin tapoja noudattaa, vaikka apina kun se muistuttaa kaikkein eniten ihmistä. Ja tätähän voi jatkaa, ei kerrota lapselle, minkäväriset silmät hänellä on tai onko hänellä kauniit varpaat tai onko hän sievä tai onko hän kiltti tai kielletään kaikki palaute, jotta hän itse saa valita olevansa ja käyttäytyvänsä ihan niin kuin sisimmässään tuntee.

Entä vanhemmat, jotka eivät halua kutsua itseään äidiksi ja isäksi, kuten eräs suomalainen pariskunta, jotka sanovat itseään äidin ja isän sijaan Ketuksi ja Sudeksi. Tulemmeko tulevaisuudessa näkemään kastetilaisuuden, jossa pappi lausuu: minä kastan sinut Ketun ja Suden sukupuolineutraalivauva. Ja jos vanhemmat haluavat häivyttää papin persoonan, eikä saa sanoa minä kastan, niin olisiko pappi sitten vaikka Kiuru (taivasta hipovana). Ja entäs sitten kastevieraat, kaikille nimimerkki ja kukaan ei tiedä toistensa oikeaa nimeä/sukupuolta, kun kaikkien pitää se peittää vaatetuksella vanhempien toivomuksesta, ainakin vuosikymmenten päästä, kun sukupuoli- ja muukin neutraalihömpötys olisi villinnyt kansakunnan. Samaan syssyyn olisi rakennettu sukupuolineutraaleille omat WC:t, uimahallit ym.

Miksi ylipäätään sukupuolet ja sitä myöten persoonat/identiteetit pitää häivyttää, kun elämän jatkuminen perustuu eritoten juuri ihmisyydessä eri sukupuolille ja pääosin koko luomakunnassa.

13

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PSARI

      luminarsku, tuli mieleen tekstiäsi lukiessa, että siinä yksi apina kirjoittaa taas jotain ajatelematta loogisesti ja järjellä.

      Sanalla sukupuolineutraaliavioliittolaki ei ole mitään tekemistä eri eläinkunnan lajien kanssa, vaan kyseessä on ihmisten oma avioliittolaki, johon tulee lisäyksenä sana sukupuolineutraali, mikä tarkoittaa tuolloin ainoastaan, että avioliittolaki muuttuu kahden eri sukupuolen - naisen ja miehen - välisestä avioliittolaista koskemaan myös miehen ja miehen tai naisen ja naisen -avioliittoa. Mitään muuta laissa ei sallita.

      Lapset syntyvät edelleen tasa-arvoisesti naisen ja miehen välisestä yhdynnästä tai nykyään myös usein keinohedelmöityksesestä.

      • pertsa2010

        PSARI sanoi :
        Sanalla sukupuolineutraaliavioliittolaki ei ole mitään tekemistä eri eläinkunnan lajien kanssa,
        __________
        Eihän luminarsku niin väittänytkään eikä antanut ymmärtää.

        Esitys oli aika nautittava ja johdonmukainenkin ja sen tarkoitus oli herätellä
        huomaamaan mihin kaikkeen jotkin asiat saattavat johtaa.

        Kirkon edustajatkin voisivat ottaa kantaa missä kohden rajat tulisivat
        menemään.


    • readmorethanonebook

      Minut on kasvatettu suht sukupuolineutraalisti. Toisin sanoen lapsen ehdoilla ja lasta sosiaalisiin sukupuolinormeihin pakottamatta.
      Kyse ei (ainakaan yleensä) ole mistään biologisen sukupuolen piilottelusta, vaan siitä että lasta ei kasvateta tiettyyn sukupuolirooliin.

      Jos vanhemmat haluavat kasvattaa lapsen niin, ettei lapsi tiedä omaa sukupuoltaan niin miksi he antaisivat lapselle ns. sukupuolisidonnaisen nimen?

      En tiedä ketään, olen sentään anarkisti, joka haluaisi häivyttää sukupuolet. Kyse on enemmänkin sukupuoliin liittyvien turhien mielleyhtymien hävittämisestä.
      Suurin osa sukupuolten eroista on kasvatuksen tulos. Poikia kannustetaan eri suuntaan kuin tyttöjä. Sen pitäisi loppua, sillä se on keinotekoinen jako.

      • ei neutri

        Mahtaako sulla olla omia lapsia.
        Jos olisi, niin olisit huomannut, että melko suurella varmuudella se yksi-vuotias vain osoittaa tietyissä asioissa olevansa poika ja tyttö tyttö. Viimeistään kolme-vuotias.


      • readmorethanonebook
        ei neutri kirjoitti:

        Mahtaako sulla olla omia lapsia.
        Jos olisi, niin olisit huomannut, että melko suurella varmuudella se yksi-vuotias vain osoittaa tietyissä asioissa olevansa poika ja tyttö tyttö. Viimeistään kolme-vuotias.

        Onko tuo kolmivuotias kasvatettu sukupuolirooliin? Muun yhteiskunnan vaikutusta ei myöskään voi vähätellä.

        Tottakai jotkut lapset esim. pitävät sotaleikeistä ja jotkut rauhallisemmista leikeistä. Poikia yleensä kannustetaan toisiin ja tyttöjä toisiin. Tälläistäkö tarkoitat?


    • RayMcCoy

      Jossain tutkimuksessa on huomattu, että naisen ja miehen ero kasvonpiirteissä on kaventunut, eli kasvoista ei välttämättä erota onko mies vai nainen.

      Tekniikka menee pian siihen, etttä lisääntyminen tapahtuu muuten kuin luonnollisesti..(esim. kloonaus yms..)

      • nn

        "Tekniikka menee pian siihen, etttä lisääntyminen tapahtuu muuten kuin luonnollisesti..(esim. kloonaus yms..)"

        Tekniikka on olemassa ja on ollut jo pitkään, mutta se ei todellakaan ratkaise kaikkea. Varsinkaan lisääntymisestä puhuttaessa.

        Katsos kun on olemassa sellainen ominaisuus kuin sukupuolivietti. Jos sitä ei poisteta, niin lisääntyminen tapahtuu aivan perinteisesti tämän vietin ohjaamana.

        Ymmärrät sen aivan varmasti hieman vanhempana.


      • Päivän puujalka..
        nn kirjoitti:

        "Tekniikka menee pian siihen, etttä lisääntyminen tapahtuu muuten kuin luonnollisesti..(esim. kloonaus yms..)"

        Tekniikka on olemassa ja on ollut jo pitkään, mutta se ei todellakaan ratkaise kaikkea. Varsinkaan lisääntymisestä puhuttaessa.

        Katsos kun on olemassa sellainen ominaisuus kuin sukupuolivietti. Jos sitä ei poisteta, niin lisääntyminen tapahtuu aivan perinteisesti tämän vietin ohjaamana.

        Ymmärrät sen aivan varmasti hieman vanhempana.

        Seksiä voi harrastaa muutenkin kuin lisääntymistarkoituksessa. (vinkki..) ;)
        Se voi olla jopa rentouttavaa, kokeile joskus.


    • Olipa taas

      Ajatustakaan et uhrannut sille mitä kirjoitat?

    • Muumimammapappa

      Ihana parodia kaltevan pinnan argumentin käytöstä. Aivan kuin kirjoittaja olisi vakavissaan tuollainen. Tosi hyvä!

    • luminarsku

      Hu huu, papit, ovatko varpaat järvessä vai missä nokkossammiossa, kun sukupuolineutraaliuskysymys ei vienyt bittivirtain vierille. Mieluusti kuulisin tämän hienoisella ironialla tehdyn kyselyn herättämistä ajatuksista, mitä ei kaikki ihan nappiinsa ymmärtäneet, eläinlajejakin luullen mun yhdistelleen sukupuolineutraaliuteen, mitä pölhökustaan viittaa en harteilleni huoli. Vaan itse asiassa onhan niin, että jos ihmislapsi on susien joukossa elänyt, on hän emoonsa leimautuen sukupuolineutraalisti kasvanut ilman sukupuoli-identiteettiä, mikä todistaa sosiaalistumiskehityksen olevan sukupuolisuuden muovautumisessa olennainen.

      Lapsilla on oman sukupuolensa käytös, vaikka kuinka yritetään tätä häivyttää jollakin sukupuolineutraaliudella, pojat yleensä ovat rajumpia kuin tytöt, herkkiä poikia ja rajuja tyttöjä unohtamatta. Ei lapsen oman syntyperäisen käytöksen vahvistaminen ole turhien mielleyhtymien luomista. Joku vauvojen vaateväri ei ketään vauvaa kieroon kasvata, on naurettavaa tehdä väreistä sukupuolinormi, että poikien sininen ja tyttöjen punainen normittaisi lapset johonkin kehitystä vahingoittavaan muottiin. Pikemminkin tällainen värihurmio on vanhemmille itselleen ongelmana, siis että meidän poikaa ei siniseen pueta, häntä ei pakoteta sosiaaliseen sukupuolinormiin..

      Antamalla sukupuolineutraaleja nimiä jälkikasvulleen sukupuolineutraalikasvattajathan nimenomaan pimittävät lapsen sukupuolen, vaikka nimim. readmorethanonebook sanoo, ettei kyse ole mistään biologisen sukupuolen piilottelusta (yleensä).

      Tuo kasvonpiirteiden yhdenmukaistuminen on kiintoisa havainto, kertoo jotain varmasti kasvatuksen 'modernisoinnista', kenties tupakka-alkoholikäyttäytymisestä, mitkä nautintoaineet vaikuttavat naisiin miehistävästi, jopa ääntä myöten ainakin vuosikymmenten perästä.

      Että tämmöisiä ajatuksia uhrasin, kyllä vaan nikki 'Olipa taas'. ;)

      Kaltevalta pinnalta saa vauhdin hurmaa! Kun nuo surffivedetkin tuppaavat olemaan enempi tuolla toisella puolen pannukakkua. :)

      http://www.youtube.com/watch?v=7BOhDaJH0m4

      • rmtob ei kirj.

        "Antamalla sukupuolineutraaleja nimiä jälkikasvulleen sukupuolineutraalikasvattajathan nimenomaan pimittävät lapsen sukupuolen, vaikka nimim. readmorethanonebook sanoo, ettei kyse ole mistään biologisen sukupuolen piilottelusta (yleensä)."

        Tämän siitä saa kun viihdyttää jonkun toisen olkiukkoja...Pointti menee ohi ja vastaaja ottaa jutun väärällä tavalla tosissaan.


    • ..........

      Ensinäkin on aina ollut sukupuolettomia nimä kuten Sasha tai Miska, toiseksi haluan todisteet siis ihan tutkimuksen siitä että sukupuolineutraalikasvatus häiriinyttää lapsen!Kolmanneksi, lapsi saa kyllä aikanaan tietää oman sukupuolensa ja saa omaa sukupuoleensa liittyviä asioita muualta ympäristöstää, kuten päiväkodista,kerhosta,koulusta kavereiltaan jne..eikä lapselta olla riistämässä omaa sukupuoltaan, lasta ei vain kasvateta vanhan kaavan mukaan että kun olet poika et saa leikiä nukeilla, vaan poika lapsi saa leikkiä barbeilla jos häntä huvittaa. Neljänneksi miksi helvettissä se sinun persettäi riipoo jos joku haluaa kasvattaalapsensa sukupuolineutraalisti. nyt viidenneksi ja viimeiseksi sukupuolineutraaillakasvatuksella ja sukupuolineutraalilla lailla ei ole mitään tekemistä keskenään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      80
      1483
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1235
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1148
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      964
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      144
      960
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      174
      931
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      842
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      814
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      80
      716
    Aihe