"Vanhempien siedettävä kritiikkiä"

kohtuutta asioihin

Ammatillisen perhekodin äiti kirjoittaa noin otsikoidun jutun HS:n yleisönosastolla tänään. Hänen mielestään saksalaisen psykiatrin Michael Winterhoffin mielipiteet pitävät paikkansa myös Suomessa eli osa lapsista on möykkäreitä huonon kotikasvatuksen seurauksena ja myös heidän vanhempansa kuuluvat (ilman muuta) möykkäreiden kategoriaan.

Näin hyvän keskustelun aiheesta tv:stä äskettäin ja siinä todettiin, että vanhempien kasvatuskyvyttömyyttä on kauhisteltu viimeiset 2500 vuotta, aiheeseen liittyviä kauhistelua kun on löytynyt historian kirjoituksista jo monta sataa vuotta ennen Kristukse syntymää eli nykyisen ajanlaskun alkua. Itse en jaksa uskoa tämän päivän vanhempien olevan yhtään sen huonompia kuin aikaisemminkään, ei edes Suomessa, enkä usko sitä huostaanottoluvuista huolimatta.

Ammatillisen perhekodin äidin mielestä myös opettajien työtä vaikeuttavat möykkärivanhempien möykkäävät lapset :) ja opettajaraukat ovat helisemässä kun heistä on tehty "täysin puolustuskyvyttömiä". Onneksi sijaisäiti mainitsee sentään, että tämä mielipide ei koske niitä lapsia, joilla on jokin diagnoosi selittämässä heidän oirehdintaansa. Muttä silti hänen mielestään yhteiskunnan pitäisi keskittyä pohtimaan, mitä voitaisiin tehdä kurittomille vanhemmille.

Ensinnäkin mielestäni opettajat eivät ole raukkoja kuin sen suhteen, että kuntasäästöt ovat vähentäneet kohtuuttomasti heidän virkojaan ja kasvattaneet luokkakokoja älyttömyyksiin asti ja samalla on koko ajan heikennetty erityisoppijoiden oppimisoikeuksia ja kaikenlaista kohtelua kouluissa. Opettajat eivät ole missään nimessä hampaattomia vanhempia vastaan, heidän ammattiliittonsakin liittoutui Perhehoitoliiton linjoille aihettomuuksiin menevässä vanhempien haukkumisessa viime syksynä.

Opettajat eivät ole hampaattomia siinäkään mielessä, että heillä on aivan samat aseet oppilaiden syrjimiseen, vähättelyyn ja kiusaamiseen kuin aikaisempinakin vuosina, mikään ei ole muuttunut sen osalta. Jos siis möykkärilapsen naama alkaa liikaa ärsyttämään niin opettajalla on aina kaikki kaltoinkohtelun valttikortit kädessään ja lapsen on mahdoton puolustautua opettajan henkistä väkivaltaa vastaan - samoin monesti myös lastaan puolustavien vanhempien.

Opettajat leimaavat vanhemmat hyvin äkkiä möykkäreiksi, vaikka tilanne olisi tosiasiassa se, että koululla ei ole lakisääteisiä resursseja puuttua tehokkaasti esim. pitkään jatkuneeseen oppilaiden väliseen kiusaamiseen. Kun vanhemmat vaativat opettajia toimimaan lakien mukaan, johon he eivät kykene, leimataan vanhemmat ja kiusattu lapsi möykkäreiksi ja opettajia kohtaan huonosti käyttäytyviksi häiriköiksi. Näiden tilanteiden lukemattomia eri variaatioita olen nähnyt vuosien varrella, mutta en ikinä sellaista tilannetta, että vanhemmat käyttäytyisivät huonosti tai möykkäröisivät opettajia kohtaan.

Itse asiassa vanhemmilla on usein koulua vastaan hyvin vähän puolustautumiskeinoja, jos asiat lähtevät sujumaan huonoon suuntaan. Opettajilla kun on lisäksi vielä maailman tehokkain ase vanhempia vastaan ja se on suomalainen lastensuojelu! Koulun ja lastensuojelun yhteistyötä ajatellen tuntuukin aivan uskomattomalle, että ketkään vanhemmat suuressa mittakaavassa todellisuudessa möykkäröisivät koulussa opettajia vastaan.

Uskallankin väittää, että ristiriitatilanteissa on paljon useamman kyse joko lasta huonosti tai ymmärtämättömästi kohtelevasta opettajasta tai tilanne on edellä kuvatunlainen koulun puuttuvien resurssien suhteen.

Sijaisäiti kysyy HS:ssä, pitäisikö kouluihin palkata kuraattoreja ja psykologeja vanhempia varten. Uskomatonta, kun eihän heitä ole siellä riittävästi oppilaitakaan varten! Sijaria harmittaa myös lehtikeskustelujen "ylivarovainen" tyyli, jossa aina joku asiantuntija tulee sanomaan, että vanhempia ei tule syyllistää kaikesta, koska he kuitenkin tekevät parhaansa. Sijari kiehuu sitä,että kaikki eivät varmasti kuitenkaan tee. Mutta pitääkö silti aina kaikesta nuorten huonosta käytöksestä syyttää vain kotia, koska ei ole oikeudenmukaista sekään.

Omalla teinityttärelläni on tällä hetkellä ensimmäinen poikaystävä ja olen hyvin tyytyväinen nuoren miehenalun hyvään käytökseen, lisäksi hän ei polta, ei juo, on kohtelias ja huomaavainen lastani kohtaan ja myös aikuisia. Kun kerroin näistä havainnoistani pojan äidille, oli vastaus huvittava: "On se nyt kiva kuulla, että se edes kodin ulkopuolella käyttäytyy hyvin!"

Kyllä siis vanhemmat joutuvat kestämään hyvin paljon kritiikkiä:
Opettajilta, kaikenlaisilta asiantuntijoilta, naapureilta, tuttavilta, lastensuojelusta ja arvostelusta nauttivien harmaalta massalta. Lisäksi oma kodin ulkopuolella mallikkaasti käyttäytyväkin teini ilmoittaa välillä vanhemman olevan typerä vanha paska, joka ei ymmärrä tämän maailman menosta yhtään mitään. :) Eikö ole ihana kun lapset kehittyvät ja varttuvat ja terveellä tavalla irtautuvat vanhempien otteesta... Maailma etenee tavallaan ja maapallo pyörii radallaan samoin kuin 2500 vuotta sitten niin näissä asioissa kuin muutenkin.

6

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisäksi

      Lisäksi ärsyttävät ne kasvatusohjeet, joita ammatillisen perhekodin äiti kirjoituksessaan latelee. Ensimmäisenä mainitaan yksi suuri itsestään selvyys eli se, että ei tosiaan ole aina kiva olla rajojen asettajana. "Vallankäyttö ei ole mukavaa, vaan velvollisuus, josta aiheutuu usein riitaa ja pahaa mieltä." No, niin tietysti aiheutuu, kyllä joka ainut keskiverto kasvattaja sen tietää ja joutuu kokemaan lähes päivittäin varsinkin teini-ikäisten kohdalla.

      Lisäksi rajojen laittamisessa joutuvat bio-vanhemmat huomioimaan vielä lasten persoonallisen erilaisuuden, siihen ei useinkaan ammatillisissa perhekodeissa ehditä tai viitsitä kiinnittää mitään huomiota, vaan kaikki alistetaan samanlaiseen kuriin sopi se sitten joka lapselle tai oli sopimatta.

      Ainut kommentti, josta olen lehtikirjoittajan kanssa samaa mieltä, on seuraava: "Vanhemmilla on vastuu paitsi lapsensa kasvatuksesta myös omasta kasvustaan ihmisinä ja kasvattajina. Tästä näkökulmasta katsottuna sopiva määrä syyllisyydentunnetta on myös hyväksi - sen puuttuminen ja toisaalta valtavassa itsesäälissä rypeminen taas ei ole. Terve syyllisyydentunto voi auttaa ihmistä ottamaan vastuun omasta elämästään ja sen jälkeen vapautumaan siitä. Koskaan ei ole liian myöhäistä tulla paremmaksi vanhemmaksi. "

      Näin minäkin ajattelen ja siksi ovat niin ymmärtämättömiä kommentit, joissa on vaadittu lapsen saamisen ehdoksi jonkinlaista tutkintoa vanhemmuudessa. Ei tietysti olisi paha, jos kasvatuksen perusteita kurssitettaisiin vaikka neuvoloissa, mutta tutkinnoista ja kursseista huolimatta vanhemmat joutuvat kasvamaan ja kehittymään vielä lastensa mukanakin.

      Se on monimutkainen prosessi, jossa lapsen ikävuosien karttuessa peilaa lapsen kautta omaa lapsuuttaan ja pohtii omien vanhempiensa samoja ikävaiheita ja paljon muuta. Joskus on kyse pienistä arkipäivän asioista ja joskus suurista ihmisyyteen liittyvistä kysymyksistä. Ei kukaan ole koskaan valmis kaikkiin vanhemmuuteen sisältyviin haasteisiin, eikä ainakaan joka ainoan ja erilaisen lapsen kohdalla. Tämä koskee niin omien kuin sijaislastenkin kasvattamista..

      • Pyramidihuijaus?

        Imeisesti meneillään on joku valtakunnallinen .kampanja, joita tässä maassa riittää ja joilla halutaan manipuloida ja vaikuttaa päättäjiin ja "omiin etuihin"?

        Keskisuomalaisessa 13.8.2011 oli psyko- perheterapautin Petteri Sveinsin haastattelu.

        Hän on käsittääkseni yksi hysterian luojista ja perustanut psykiatrisia klinikoita eri kaupunkehin, sekä kolme lastenkotia, joihinka kerätään lapsia ja nuoria, ja tehdään satojen tuhansien eurojen voittoja.

        Perusti oman yrityksen 2001.
        Sveins consulting ja

        Vuonna 2006
        Teracom Oy /Terapiastudiot.

        Lainaus artikkeliesta.

        Suomessa vielä paljon tehtävää.

        Lapsilla pitää olla turvallinen auktoriteetti, jota vastaan taistella.
        Näin heistä kasvaa vastuuntuntoisia ihmisiä sanoo psyko- ja perheterapeutti Petteri Sveins.

        Sveinsin mielestä Suomi kaipaa puheen sijaan konkreettisia väkivallan ehkäisyyn tähtääviä toimenpiteitä.

        Sveins muistuttaa, että vaikka Suomessa varotaan fyysistä läheisyyttä ja rajoittamista, täällä kuitnkin sttllistytään jatkuvasti lastenkin törkeusiin phoinpitelyihin.
        Joka vuosi kymmenkunta pikkulasta kuolee väkivallan seurauksena.
        Espanjassa ja Italiassa vastaavaa ilmiötä ei ole.

        Sveins myöntää itse joskus, jopa istuneensa oman lapsensa päällä.
        Raja menee hänen mielestään siinä, että vurovaikutuksessa säilyy turvallisuuden tunne ja luottamus.

        Psykiatri-perheterapeutti, aloitti nuorisokodin ohjaajana.
        Kehitti 90-luvulla väkivaltaisille miehille oman hoitomallin.
        Johti Suomen ensimmäistä väkivallan ehkäisyhanketta Stakesissa.
        Palkittu mm. valtion tiedonjulkistamispalkinnolla.
        Stakesin terve-sos tiedon julkistamispalkinnolla vuoden sosiaalityöntekijänä.
        Kouluttanut myös muualla maailmalla mm. poliiseja.

        Perusti oman terapiayrityksen, joita on eri paikkakunnilla.
        Lisäksi hänellä on kolma sijaiskotia lapsille, jotka tuottavat rahaa hyvin.

        Lukekaa 13.8. 2011 Keskisuomalaisen Kotimaa sivulla 8 oleva juttu.
        Lisäksi hän on perustanut kolme nuorisokotia.

        En löytänyt uutista netistä.

        Etsi tietoa lisää netistä haulla > petteri sveins < ja noilla yritysnimillä, saattaa löytyä mielenkiintoisia kytköksiä.
        ---


      • Lapsibisnes?
        Pyramidihuijaus? kirjoitti:

        Imeisesti meneillään on joku valtakunnallinen .kampanja, joita tässä maassa riittää ja joilla halutaan manipuloida ja vaikuttaa päättäjiin ja "omiin etuihin"?

        Keskisuomalaisessa 13.8.2011 oli psyko- perheterapautin Petteri Sveinsin haastattelu.

        Hän on käsittääkseni yksi hysterian luojista ja perustanut psykiatrisia klinikoita eri kaupunkehin, sekä kolme lastenkotia, joihinka kerätään lapsia ja nuoria, ja tehdään satojen tuhansien eurojen voittoja.

        Perusti oman yrityksen 2001.
        Sveins consulting ja

        Vuonna 2006
        Teracom Oy /Terapiastudiot.

        Lainaus artikkeliesta.

        Suomessa vielä paljon tehtävää.

        Lapsilla pitää olla turvallinen auktoriteetti, jota vastaan taistella.
        Näin heistä kasvaa vastuuntuntoisia ihmisiä sanoo psyko- ja perheterapeutti Petteri Sveins.

        Sveinsin mielestä Suomi kaipaa puheen sijaan konkreettisia väkivallan ehkäisyyn tähtääviä toimenpiteitä.

        Sveins muistuttaa, että vaikka Suomessa varotaan fyysistä läheisyyttä ja rajoittamista, täällä kuitnkin sttllistytään jatkuvasti lastenkin törkeusiin phoinpitelyihin.
        Joka vuosi kymmenkunta pikkulasta kuolee väkivallan seurauksena.
        Espanjassa ja Italiassa vastaavaa ilmiötä ei ole.

        Sveins myöntää itse joskus, jopa istuneensa oman lapsensa päällä.
        Raja menee hänen mielestään siinä, että vurovaikutuksessa säilyy turvallisuuden tunne ja luottamus.

        Psykiatri-perheterapeutti, aloitti nuorisokodin ohjaajana.
        Kehitti 90-luvulla väkivaltaisille miehille oman hoitomallin.
        Johti Suomen ensimmäistä väkivallan ehkäisyhanketta Stakesissa.
        Palkittu mm. valtion tiedonjulkistamispalkinnolla.
        Stakesin terve-sos tiedon julkistamispalkinnolla vuoden sosiaalityöntekijänä.
        Kouluttanut myös muualla maailmalla mm. poliiseja.

        Perusti oman terapiayrityksen, joita on eri paikkakunnilla.
        Lisäksi hänellä on kolma sijaiskotia lapsille, jotka tuottavat rahaa hyvin.

        Lukekaa 13.8. 2011 Keskisuomalaisen Kotimaa sivulla 8 oleva juttu.
        Lisäksi hän on perustanut kolme nuorisokotia.

        En löytänyt uutista netistä.

        Etsi tietoa lisää netistä haulla > petteri sveins < ja noilla yritysnimillä, saattaa löytyä mielenkiintoisia kytköksiä.
        ---

        Ei pidä uskoa kaikkea mitä tiedotusvälineissä kerrotaan, kysymyksessä voi olla lobbaus.

        keskisuomalaisesssa haastaltinn Psyko- perheterapeutti Petteri Sveisiä, jon on perustanut yrityse Teracom Oyn.

        Onko tarkoitus laimata lapset, nuoret ja perheet, jotta saadaan lapsia lastenkoteihin, joita Sveisillä on ainakin kaksi.

        Tietoa Terapiastudioista ja toimipaikoista Suomessa.

        http://www.terapiastudiot.fi/yhteystiedot.htm
        ----


      • Lapsibisnes?
        Lapsibisnes? kirjoitti:

        Ei pidä uskoa kaikkea mitä tiedotusvälineissä kerrotaan, kysymyksessä voi olla lobbaus.

        keskisuomalaisesssa haastaltinn Psyko- perheterapeutti Petteri Sveisiä, jon on perustanut yrityse Teracom Oyn.

        Onko tarkoitus laimata lapset, nuoret ja perheet, jotta saadaan lapsia lastenkoteihin, joita Sveisillä on ainakin kaksi.

        Tietoa Terapiastudioista ja toimipaikoista Suomessa.

        http://www.terapiastudiot.fi/yhteystiedot.htm
        ----

        Keskustelun aiheena. Vanhempien siedettävä kritiikkiä.

        Onko Suomalaisten perheiden siedettävä tulla myös huijatuksi?

        Keskisuomalaisen artikkelissa Psyko- ja perheteraputti Petteri Sveinsin mainittiin perustamat Teracom terapiastudiot ja Sveins consulting yritykset.

        Sveins on mukana kolmessa kannattavassa terapia-, hoiva- ja konsultointipalveluyrityksessä, joka on 100 prosenntiesti, liikevaihto oli viime vuonna reilut 130.000 euroa.

        Villa Future on huippukannattava yhtiö, joka puristi viime vuonna 888.000 euron liikevaihdosta yli 350.000 euron liikevoiton.

        Haastettelussa mainittin myös, että hän työskentelle toimitusjohtajan Lohjalla ja Nummelassa sijaitsevissa perhekodissa Villa Future OY:ssä, josta hän omistaa 22 %

        Yhteystiedot Villa Futureen. Onko jollakulla kokemuksia?

        http://www.villafuture.fi/http://www.villafuture.fi/
        ---


      • Lastenkotibisnestä?
        Lapsibisnes? kirjoitti:

        Keskustelun aiheena. Vanhempien siedettävä kritiikkiä.

        Onko Suomalaisten perheiden siedettävä tulla myös huijatuksi?

        Keskisuomalaisen artikkelissa Psyko- ja perheteraputti Petteri Sveinsin mainittiin perustamat Teracom terapiastudiot ja Sveins consulting yritykset.

        Sveins on mukana kolmessa kannattavassa terapia-, hoiva- ja konsultointipalveluyrityksessä, joka on 100 prosenntiesti, liikevaihto oli viime vuonna reilut 130.000 euroa.

        Villa Future on huippukannattava yhtiö, joka puristi viime vuonna 888.000 euron liikevaihdosta yli 350.000 euron liikevoiton.

        Haastettelussa mainittin myös, että hän työskentelle toimitusjohtajan Lohjalla ja Nummelassa sijaitsevissa perhekodissa Villa Future OY:ssä, josta hän omistaa 22 %

        Yhteystiedot Villa Futureen. Onko jollakulla kokemuksia?

        http://www.villafuture.fi/http://www.villafuture.fi/
        ---

        Linkki ei jostainsyystä aunnut, oliko sensuroitu?

        Tässä kopio toimipaikoista.

        VILLA FUTURE OY

        Villa Future Oy on itsenäisen asumisen tukitoimintaan erikoistunut yritys, joka tuottaa asumisen tukitoimintaa erityisesti nuorten jälkihuollon ja lastensuojelun avohuollon tarpeisiin sekä itsenäisen asumisen tukemiseksi ilman ikärajoja. Palvelumme ovat käytössä myös mielenterveyskuntoutujille, psykiatrista kuntoutusta tarvitseville, kehitysvammaisille ja päihdeongelmaisille.

        ASUMINEN Villa Future Oy: lla on käytössä 41 itsenäisen asumisen tukitoimintaan soveltuvaa asuntoa. Asunnoista 22 sijaitsee Lohjan Virkkalassa ja 19 asuntoa Nummelan ydinkeskustassa. Asunnot on toteutettu uudisrakennushankkeina ja ne on suunniteltu tukiasumistarkoitusta varten.

        Villa Lohja

        Lohjan asunnot ovat rivitaloasuntoja. Asunnot ovat kooltaan 36,5 m2 ja niissä on tupakeittiö, makuualkovi ja kylpyhuone. Asuntojen varustukseen kuuluu pyykinpesukone. Yhtiössä on myös talon "isännän" asunto, saunaosasto ja yhteistoimintatila, jossa toteutetaan ryhmätoimintoja ja yhteistapaamisia. Lohjan Villassa asuvilla on myös mahdollisuus käyttää sovitusti Pienryhmäkoti Kulmalan harrastetiloja esimerkiksi musiikin, remontoinnin ja voimailun merkeissä.

        Villa Nummela

        Nummelan asunnot ovat kerrostaloasuntoja. Asunnot ovat kooltaan 36,5 m2 ja niissä on olohuone, makuuhuone, keittiö ja kylpyhuone. Asukkaiden käytettävissä ovat myös talon alakerrassa olevat, oleskelutila, opetuskeittiö, saunaosasto ja pyykkitupa. Lisäksi yhtiössä on asunto talon "isännälle".

        Villa Kulmala

        Villa Kulmalan asunnot sijaitsevat Lohjan Virkkalassa Pienryhmäkoti Kulmalan alakerrassa. Asunnot ovat yksiöitä n. 25 m2 ja niissä on keittokomero, olohuone ja kylpyhuone. Asunnot ovat päihteettömiä ja tarkoitettu erityisen vahvaa tukea tarvitseville asukkaille.

        TUKI KOTIIN

        Tuotamme asumisen tukipalveluja myös asiakkaille, jotka eivät asu Villa Futuressa. Palvelut voidaan tarjota myös muualle asiakkaan kotiin, mutta hän voi osallistua Villa Futuren ohjelmaan.

        PALVELUKUVAUS

        Itsenäisen asumisen tukipalvelun toiminta-ajatuksena on tarjota tuettua asumispalvelua asiakkaille, joiden selviytyminen ilman tukea ja ohjausta on vaikeutunut. Tukipalvelu ei ole hoidollista asumispalvelua tai laitoshoitoa (palvelut on kohdennettu yli 16 vuotiaille asiakkaille sekä perheille). Ajatuksena on vahvistaa asiakkaan omia voimavaroja ja mahdollistaa itsenäistyminen turvallisessa ympäristössä, jossa apu ja tuki ovat tarvittaessa saatavilla ja lähellä. Sosiaalisen kuntoutuksen (ryhmätoiminnot, retket, leirit ja vapaa-ajan ohjaus) avulla asiakkaita aktivoidaan ottamaan vastuuta omasta elämästä ja saamaan onnistumisen kokemuksia sekä vertaistukea. Tavoitteena on kokonaisvaltainen kuntoutuminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen.

        Tarvittaessa voimme räätälöidä jokaiselle asiakkaalle sopivan palvelupaketin, joka voi sisältää mm. ateriapalvelun, lääkehuollon, kauppa- tai siivousavun.Asumisen tukitoiminta soveltuu erityisen hyvin asiakkaille, jotka ovat kotiutuneet laitoksesta, kuntoutuksesta tai psykiatrisesta hoidosta.

        ASUNTOJEN VARAAMINEN ON KÄYNNISSÄ

        Vapaita asuntoja 2/41

        Kysy vapautuvia asuntoja tai varaa asunto.
        --


      • Huolen vyöhykkeet.
        Lastenkotibisnestä? kirjoitti:

        Linkki ei jostainsyystä aunnut, oliko sensuroitu?

        Tässä kopio toimipaikoista.

        VILLA FUTURE OY

        Villa Future Oy on itsenäisen asumisen tukitoimintaan erikoistunut yritys, joka tuottaa asumisen tukitoimintaa erityisesti nuorten jälkihuollon ja lastensuojelun avohuollon tarpeisiin sekä itsenäisen asumisen tukemiseksi ilman ikärajoja. Palvelumme ovat käytössä myös mielenterveyskuntoutujille, psykiatrista kuntoutusta tarvitseville, kehitysvammaisille ja päihdeongelmaisille.

        ASUMINEN Villa Future Oy: lla on käytössä 41 itsenäisen asumisen tukitoimintaan soveltuvaa asuntoa. Asunnoista 22 sijaitsee Lohjan Virkkalassa ja 19 asuntoa Nummelan ydinkeskustassa. Asunnot on toteutettu uudisrakennushankkeina ja ne on suunniteltu tukiasumistarkoitusta varten.

        Villa Lohja

        Lohjan asunnot ovat rivitaloasuntoja. Asunnot ovat kooltaan 36,5 m2 ja niissä on tupakeittiö, makuualkovi ja kylpyhuone. Asuntojen varustukseen kuuluu pyykinpesukone. Yhtiössä on myös talon "isännän" asunto, saunaosasto ja yhteistoimintatila, jossa toteutetaan ryhmätoimintoja ja yhteistapaamisia. Lohjan Villassa asuvilla on myös mahdollisuus käyttää sovitusti Pienryhmäkoti Kulmalan harrastetiloja esimerkiksi musiikin, remontoinnin ja voimailun merkeissä.

        Villa Nummela

        Nummelan asunnot ovat kerrostaloasuntoja. Asunnot ovat kooltaan 36,5 m2 ja niissä on olohuone, makuuhuone, keittiö ja kylpyhuone. Asukkaiden käytettävissä ovat myös talon alakerrassa olevat, oleskelutila, opetuskeittiö, saunaosasto ja pyykkitupa. Lisäksi yhtiössä on asunto talon "isännälle".

        Villa Kulmala

        Villa Kulmalan asunnot sijaitsevat Lohjan Virkkalassa Pienryhmäkoti Kulmalan alakerrassa. Asunnot ovat yksiöitä n. 25 m2 ja niissä on keittokomero, olohuone ja kylpyhuone. Asunnot ovat päihteettömiä ja tarkoitettu erityisen vahvaa tukea tarvitseville asukkaille.

        TUKI KOTIIN

        Tuotamme asumisen tukipalveluja myös asiakkaille, jotka eivät asu Villa Futuressa. Palvelut voidaan tarjota myös muualle asiakkaan kotiin, mutta hän voi osallistua Villa Futuren ohjelmaan.

        PALVELUKUVAUS

        Itsenäisen asumisen tukipalvelun toiminta-ajatuksena on tarjota tuettua asumispalvelua asiakkaille, joiden selviytyminen ilman tukea ja ohjausta on vaikeutunut. Tukipalvelu ei ole hoidollista asumispalvelua tai laitoshoitoa (palvelut on kohdennettu yli 16 vuotiaille asiakkaille sekä perheille). Ajatuksena on vahvistaa asiakkaan omia voimavaroja ja mahdollistaa itsenäistyminen turvallisessa ympäristössä, jossa apu ja tuki ovat tarvittaessa saatavilla ja lähellä. Sosiaalisen kuntoutuksen (ryhmätoiminnot, retket, leirit ja vapaa-ajan ohjaus) avulla asiakkaita aktivoidaan ottamaan vastuuta omasta elämästä ja saamaan onnistumisen kokemuksia sekä vertaistukea. Tavoitteena on kokonaisvaltainen kuntoutuminen ja syrjäytymisen ehkäiseminen.

        Tarvittaessa voimme räätälöidä jokaiselle asiakkaalle sopivan palvelupaketin, joka voi sisältää mm. ateriapalvelun, lääkehuollon, kauppa- tai siivousavun.Asumisen tukitoiminta soveltuu erityisen hyvin asiakkaille, jotka ovat kotiutuneet laitoksesta, kuntoutuksesta tai psykiatrisesta hoidosta.

        ASUNTOJEN VARAAMINEN ON KÄYNNISSÄ

        Vapaita asuntoja 2/41

        Kysy vapautuvia asuntoja tai varaa asunto.
        --

        Psykoterapeutti Petteri Sveins.

        Ovelasti rakennettu kuvio.

        Ihmettelen, että toimittajat julkaisevat "sepitettyjä tarinoita".

        Täytyy olla HUOLISSA ja sitten perustaa psykoterapiayrityksiä, ja lastenkoteja., joilla voi tehdä bisnestä.

        Keskisuomalainen.23.6.2008 8:09

        (Päivitetty 23.6.2008 8:09) Kuva: Markku Ojala

        Psykoterapeutti Petteri Sveins on huolissaan tyttöjen väkivaltaisuudesta.
        Maarit Lantto-Tolvanen

        Väkivaltaan ja vallankäyttöön erikoistunut psykoterapeutti Petteri Sveins on peloissaan nuorten tyttöjen väkivaltaisesta käytöksestä. Kymmenvuotiaat tytöt käyvät vanhempiensakin päälle.

        - Olen todella huolissani, sillä tyttöjen tekemä katuväkivalta on lisääntynyt. Ja heistä tulee äitejä!

        Sveins sanoo naisten ja tyttöjen alkaneen monissa asioissa toimia miesten tavoin. He ovat ottaneet miehisen roolin myös turvautumalla väkivaltaan.

        Sveins pitää valitettavana, että lähes kaikki sosiaalityöntekijät ovat naisia ja he luonnollisesti uskovat naisten kertomuksia herkemmin kuin miesten.

        - Miehet ovat tässä aika heikoilla. Olen itse siihen osittain syypää, terapeutti tunnustaa.

        » Lue Sveinsin haastattelu maanantain Keskisuomalaisesta
        ---


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      325
      2675
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2012
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1124
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      70
      988
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      910
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      276
      798
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      714
    Aihe