risurahasta"

krmdfmdmdm

mulla ois 20 kpl 2004 vuoden risurahaa kierrosta tulleita,eli osaisko kukaan sanoa mihin voisin niitä myydä,ja ne ei ole mitenkään pakattuja tms..onko arvo niillä huonompi??

49

3154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minävaanminä
      • vaanminävaan

        Laitetaan vielä 10 päälle eli ostan 19 euroa kappale


    • Risurahoista

      Tuolla niistä näemmä maksetaan 20e kappaleelta:

      www.kolumbus.fi/mjk/eurot/

    • Risurahoista eroon

      Kävin kolmessa rahaliikkeessä ja ensimmäinen ei ollut yhtään kiinnostunut. Kahdessa seuraavassa olisivat antaneet kympin kappaleelta, silläkään ei kuulemma merkitystä että ovat uudenkiiltäviä.

      • Onnekasko?

        Onko muillekin alkanut taas tulla risurahoja vastaan vaihtorahojen seassa?


      • Kirppari-harrastaja
        Onnekasko? kirjoitti:

        Onko muillekin alkanut taas tulla risurahoja vastaan vaihtorahojen seassa?

        Risurahaa on nähnyt myytävän aina joskus kirppiksillä, halvimmat ovat maksaneet noin 10-15 euroa. Korkeampiakin hintoja on välllä nähnyt pyydettävän. Mutta eikös näitä risurahoja ole jo jokaisella keräilijällä muutenkin liian kanssa?


      • Hullu joka maksaa...
        Kirppari-harrastaja kirjoitti:

        Risurahaa on nähnyt myytävän aina joskus kirppiksillä, halvimmat ovat maksaneet noin 10-15 euroa. Korkeampiakin hintoja on välllä nähnyt pyydettävän. Mutta eikös näitä risurahoja ole jo jokaisella keräilijällä muutenkin liian kanssa?

        Joo, kyllähän noista risurahoista voi 10-15 euroa pyytää ja niin näyttävät kirpparilla pyytävänkin. Hullu ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa... tulee vähän mieleen keisarin uudet vaatteet kun kuulee näitä "risurahan" myyntihintoja.


      • Kupla tyhjenee jo...
        Hullu joka maksaa... kirjoitti:

        Joo, kyllähän noista risurahoista voi 10-15 euroa pyytää ja niin näyttävät kirpparilla pyytävänkin. Hullu ei ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa... tulee vähän mieleen keisarin uudet vaatteet kun kuulee näitä "risurahan" myyntihintoja.

        Risuraha on hyvä esimerkki kuplasta jossa ihmiset innostuvat jostain rahasta ilman mitään järkisyytä ja hinta nousee järjettömälle tasolle. Moni maksoi aikoinaan risurahoistaan jopa 20 euroa ja kuvitteli että se on hyvä "sijoitus".

        Nyt samat ihmiset myyvät risurahojaan pois 10-15 eurolla kun huomaavat ettei miljoonan kappaleen raha ole mikään harvinaisuus. Sääliksi käy niitä jotka vielä ostavat risurahoja arvonnousun toivossa, ja parin vuoden päästä heräävät karuun todellisuuteen kun hinta on alle kympissä.


      • Anonyymi

        Kyllä niistä sen 29eue kpl saa!


    • aafsff

      huuto.net

    • Mähän sanoin...

      Ei noita risurahoja enää maailmalla hirveästi kysytä, ilmeisesti siitä 1000.000 lyöntimäärästä ovat jo omansa saaneet kaikki halukkaat ja nyt niistä lopuista halutaan eroon kun niistä vielä jotain maksetaan...

      Sikseivät ne kauppiaatkaan noita enää hirveästi innostu ostamaan.

    • Risurahoja mullakin

      Kyllä risurahoista voi saada jopa 10-20 euroa jos ne on uusia ja tosi hyväkuntoisia. Varmin tapa on ottaa kunnollinen valokuva ja laittaa nettiin myyntiin, vaikka johonkin huutokauppaan. Helpommalla voi päästä jos löytää jonkun joka ostaa suoraan...

    • Risurahoista eroon

      Kyllä osa kauppiaista ottaa noita vastaan vaihdossa ja jotkut ostavat rahallakin jolloin noista maksetaan kunnosta riippuen kympistä ylöspäin. Menekki ollut kuulemma heikkenemään päin eli tuskin noista loputtomiin saa yli kymppiä kun kyseessä ei mikään harvinainen raha.

      • Kauppiaan kanta

        Joo, kyllähän niitä olisi keräilyliikkeessä otettu vaihdossa vastaan mutta vaan viiden euron kappalehinnalla. Ei kuulemma tahdo mennä enää kaupaksi kun kaikilta näitä jo löytyy, eikä kannata kauppiaan mielestä ostaa edes kympillä.


    • Jollei muuten niin..

      Yksi vaihtoehto on ottaa kuva risurahoista ja laittaa yksittäin ne myyntiin johonkin huutokauppaan, kirjoittaa sinne kuvaus ja katsoa meneekö kaupaksi. Sitten vaan pakkaa huolellisesti ja lähettää ostajalle (suosittelen kirjattuna) kun rahat ovat ensin tulleet omalle pankkitilille.

    • Vastaus risuista

      Arvo käytetyillä risurahoilla on paljon pienempi kuin käyttämättömillä, jotka ovat uudenkiiltäviä ja virheettömiä pillereissään. Kannattaa kerätä vaan kiiltäviä joissa ei ole naarmuja, tavallisen vaihtorahan näköiset eli käytetyt kolikot kannattaa myydä pois jos löytää ostajan.

    • Risurahoja

      Ei noita risurahoja kannata sijoitusmielessä ostaa koska hinnat tulevat varmaan vielä selvästi alas nykytasolta, mutta kaikille keräily ei ole sijoitustoimintaa...

      Ylimääräiset risurahat kannattaa tietenkin yrittää myydä pois ja ostaa rahoilla jotain muuta.

    • 10-15 euron haarukka

      Mulla oli kolme kappaletta sain niistä kympin per kappale tutulta keräilijältä, yhdessä rahaliikkeessä oli kylläkin luvattu peräti 15 euroa kappaleelta mutta mieluummin myin suoraan kaverille joka näitä keräilee. Ihan kaunis raha kyllä jos kolikot kiinnostavat.

    • eurobois..

      hinta nyt 25-50€ kunnosta riippuen....

    • Malttia...

      Melko hurja hinta-arvio tuo 25-50 euroa... :-D Rahaliikkeet toki pyytävät näistä mitä pyytävät mutta huutokaupoissakaan ei päästä kuin max. 20-25 euroon... ja tuohon 25 euroon tai yli vaaditaan kolikolta jo melkoista täydellisyyttä ja leimakiiltoa... Vähän realistisempi haarukka risurahoille on 15-25 euroa, samalla tasolla jo vuosikausia.

    • Tiedoksi vaan...

      Eilen tarjosin omia risurahojani kahteen rahaliikkeeseen - toisessa tarjottiin tasan kymppi kappaleelta - ja toisessa 15euroa. Samanlaisia tarjouksia sain myös pari vuotta sitten kun myin näitä viimeksi - missään ei tarjottu yli 15euron hintaa.

    • 15+6

      Meille tuli pankista vuosia sitten vaihtorahaksi tilattujen kolikoiden erän mukana ehjä pötkö 2€:n kolikoita ja siinä pötkön toisessa päässä on risuraha. Tämä tapahtui siis silloin, kun tämä risuraha oli uusi eli ollut minulla jo useita vuosia.

      Rahat Rahapajan pötkössä, eli käyttämättömiä, mutta kuinka monta risurahaa siinä pötkössä on, ei selviä kun rikkomalla pakkaus. Mikähän tällaisen pötkön arvo ehjänä olisi nyt?

      • Aika hankala on hinnoitella rullaa, se kun on kuin lottoa pelaisi. Rullassa voi olla ainoastaan tuo yksi risuraha, tai sitten jopa kymmenen.
        Tämän ko. kaksieurosen suhteellisen korkea hintahan perustuu (miljoonan painosmäärästä huolimatta) siihen että kaikki lyödyt kolikot sekoitettiin 2004 vuoden normaaleihin kolikoihin, joten näitä ei voinut hankkia kokonaisina rullina kuten kaikkia muita juhlarahoja.
        Itse olisin valmis maksamaan kyseisestä rullasta 150e


    • Risu-rullat tuttuja

      Itsellänikin oli aikoinaan noita rullia ja niitä ostavat kyllä samat kauppiaat jotka ostavat pelkkiä risurahojakin, ja muistaakseni niistä maksetaan juuri luokkaa 150e per rulla mikä on mielestäni liian kallis hinta. Avasin nimittäin osan omista "risu-rullistani" ja niissä oli keskimäärin 1-3 risurahaa kussakin eli noin kaksi per rulla. Muutamassa ei ollut yhtään ja parhaassa oli peräti neljä risurahaa, eli en minä noista maksaisi kuin maksimissaan satasen per rulla.

    • Risu eli Musta Pekka

      Kaveri on kaupannut noita risurahoja Euroopan kauppiaille ja kertoi mulle että noista alkaa jo olla sielläkin jo ylitarjontaa, niitä on ilmeisesti jo kaikilla kauppiailla liikaakin ja lisää tarjotaan Suomesta jatkuvasti. Hinnat eivät taatusti ainakaan nouse, eikä nykyinenkään hintataso vaikuta kovin kestävältä kun puhutaan tavallisesta kolikosta jota on lyöty peräti miljoona kappaletta.

      Eli se siitä "risurahan noususta" jota jotkut ovat hokeneet, kyllähän sen järkikin sanoo ettei miljoona kappaletta lyöty tavallinen 2-euronen voi olla kahdenkympin arvoinen millään perusteella ellei sitä ole "juuttunut" jonnekin kuten suomalaisten pöytälaatikoihin. Nyt sitä on myyty pöytälaatikosta kaikille halukkaille keräilijöille ja Musta Pekka jää pian käteen kaikille risurahojen jemmaajille... itse pääsin omistani eroon 14-20 euron hintaan enkä kadu!

    • Arska67

      Paras tarjous mitä neljästä eri rahaliikkeestä sain oli 18 euroa per kappale, mutta eivät halunneet huonompikuntoisia vaan pelkästään hyväkuntoisia.

      • Kuka noita ostaa?

        Kyllä noita risurahoja vieläkin myytyä saa, joskin nihkeämmin kuin takavuosina. Muutama keräilyliike on maksanut vielä 15,- niistä risurahoista joissa jäljellä selvää lyöntikiiltoa, huonompikuntoisista enää harvemmin kymppiä enempää.

        Ihmettelen silti kuka noita risurahoja vielä ostaa, eurooppalaiset kauppiaatkin ovat jo lopetelleet ostojaan ja monella varasto näitä vielä pullollaan.

        Eiköhän lähivuosina ala hintakin vähitellen palautumaan järkevälle tasolle 5-7 euron hujakoille, ainakaan kymppiä enempää en itse näistä maksaisi.


    • 2€ keräilijä

      alalla vastaa kysynnän ja tarjonnan laki..
      turhaa kait täälä hinnoitellaan rahoja ja moittia ketään keräilijöitä .....kysehän on keräilystä ....siis on aivan sama mitä keräät, niin keräiljä maksaa vaikka miljoonan saadakseen tuotteen itselleen...vaikka nappeja..tai
      olis sitten kyse rahoista tai mukeista ...jne.....ja tupakoiti maksaa 1500€ vuosi sekö ei muka ole kallis harrastus....tai viina....???
      tosi on että paljonpainetut ja kuluneet rahat eivät ole ehkä tulevaisuudessa kovin arvokkaita mutta ovat hienoja ...hinnathan määrääntyy rahanpainosmäärästä , kuntoluokasta ja kysynnystä..itse kerään vaan proof ja unc..laauisia kolikoita..

    • Fantasia-hinnoittelu

      Todellinen hinta määräytyy markkinoilla sen mukaan mitä joku on valmis maksamaan.

      Sitten on "toivehinta" jota jotkut yrittävät tuputtaa muille... kuvittelevat myydessään arvon usein jopa älyttömälle tasolle ja yrittävät vakuuttaa muita siitä että kyseessä on "harvinaisuus" josta kannattaa maksaa heidän pyytämä hintansa.

      Risuraha on oma lukunsa, niitä on lyöty miljoona ja niitä lojuu monella suomalaisella pöytälaatikkoon jemmattuna mikä on pitänyt hinnat jopa parissa kympissä. Jokainen voi itse päätellä onko risuraha "harvinainen", tai tuleeko siitä koskaan "harvinaista". Risurahoja on todellakin lyöty siis miljoona kappaletta.

    • Hintakupla!

      Kuka näitä risurahoja vielä haluaa, eikö niitä ole joka ukolla jo liian kanssa...? Eiköhän siitä miljoonan lyöntimäärästä riitä ihan jokaiselle halukkaalle, ja montakin. Monissa rahoissa on lyöntimäärä alle puolet tuosta, eikä silti hinta näin korkea...

    • Hyväkuntoiset 10-15e

      Kyllä hyväkuntoisista risurahoista voi monessa rahaliikkeessä saada 10-15 euroa.

      • heedo

        mitä ne runkut täällä inisee taas?


    • ostaja1

      Hei! voin ostaa hyväkuntoiset risurahanne hintaan 50€ kpl.

      • Ei noita enää osteta!

        Joo, laita vaan nimetön ostoilmoitus moninkertaisella hinnalla... et saa risurahojasi minnekään ilmeisesti myytyä? Ei niitä moni rahaliike ota enää vastaan edes kympillä, vaikka olisivat täysin lyöntikiiltoisia.


      • risutmyyty
        Ei noita enää osteta! kirjoitti:

        Joo, laita vaan nimetön ostoilmoitus moninkertaisella hinnalla... et saa risurahojasi minnekään ilmeisesti myytyä? Ei niitä moni rahaliike ota enää vastaan edes kympillä, vaikka olisivat täysin lyöntikiiltoisia.

        kuule laitoin nuo risurahani huutonettiin myyntiin 100€ lähtöhinnalla. ja huutokauppa päättyi 2000€. no siinä kävi kuitenkin niin että ostaja ilmoitti että hänen maataloustukiaiset loppuivat joten ei ollut rahaa lunastaa noita risuja. halusi maksaa luonnossa. no menin ja panin hänen peppunsa helläksi ja niin tämä kaveri sai risuni.


      • Risu-juna meni jo...
        risutmyyty kirjoitti:

        kuule laitoin nuo risurahani huutonettiin myyntiin 100€ lähtöhinnalla. ja huutokauppa päättyi 2000€. no siinä kävi kuitenkin niin että ostaja ilmoitti että hänen maataloustukiaiset loppuivat joten ei ollut rahaa lunastaa noita risuja. halusi maksaa luonnossa. no menin ja panin hänen peppunsa helläksi ja niin tämä kaveri sai risuni.

        Tunnen monta rahakauppiasta jotka ovat kyllästyneet asiakkaisiin jotka vielä jaksavat tarjota risurahojaan. Kympin kauppiaat maksavat vain jos risuraha on täysin kiiltävä ja käyttämätön, käytettyjä eivät huoli edes kympillä.


      • risun hinta laskussa
        Risu-juna meni jo... kirjoitti:

        Tunnen monta rahakauppiasta jotka ovat kyllästyneet asiakkaisiin jotka vielä jaksavat tarjota risurahojaan. Kympin kauppiaat maksavat vain jos risuraha on täysin kiiltävä ja käyttämätön, käytettyjä eivät huoli edes kympillä.

        Noinhan se näyttää olevan. :( Kävin viikonloppuna kyselemässä parilta eri rahakauppiaalta, sanoivat ettei risurahoja enää mene kaupaksi ja hinta tullut alas viime vuodesta reilusti. Ihmekö tuo toisaalta jos niitä on tehty miljoona, on se niin iso määrä että nyt ymmärrän miten monella tutullakin vielä kymmeniä jäljellä ja yhdellä yli sata. Tuskinpa noista risurahoista kohta saa edes nyky-hintoja kun ihmiset alkavat vähitellen myydä isoja eriä pitkän arvonnousun odottelun jälkeen. :(


      • Risujuna meni jo!!
        risun hinta laskussa kirjoitti:

        Noinhan se näyttää olevan. :( Kävin viikonloppuna kyselemässä parilta eri rahakauppiaalta, sanoivat ettei risurahoja enää mene kaupaksi ja hinta tullut alas viime vuodesta reilusti. Ihmekö tuo toisaalta jos niitä on tehty miljoona, on se niin iso määrä että nyt ymmärrän miten monella tutullakin vielä kymmeniä jäljellä ja yhdellä yli sata. Tuskinpa noista risurahoista kohta saa edes nyky-hintoja kun ihmiset alkavat vähitellen myydä isoja eriä pitkän arvonnousun odottelun jälkeen. :(

        Risurahat eivät tahdo mennä kaupaksi enää edes 12-15 eurolla, edes huippukuntoiset.


      • hinnat tulee alas
        Risujuna meni jo!! kirjoitti:

        Risurahat eivät tahdo mennä kaupaksi enää edes 12-15 eurolla, edes huippukuntoiset.

        ihan sama juttu kun noi väärät kartat, osa porukasta jemmaa vielä kun ne kuvittelee et kyseessä on harvinaiset rahat. moni tajunnu jo myydä hyvään hintaan.

        kumpaakin on ylitarjontaan asti, eli hinta tulee laskemaan ku lehmän häntä.


    • Hinta-realismia

      Risurahojen hinta tullut alas joka vuosi, nyt saa olla tyytyväinen jos joku tarjoaa hyväkuntoisesta risurahasta edes kympin.

    • MYYN RISURAHOJA

      Mulla olisi 258 kappaletta suhtkoht hyväkuntoisia risurahoja, minne kannattaa tarjota? Jotkut ovat kiiltäviä ja lähes uudenveroisia, ja loputkin ihan hyväkuntoisia kierrossa olleiksi. Myös parilla kaverilla on vielä isompi läjä myytäväksi, eli saa myös tarjota jos joku haluaa isomman erän näitä harvinaisia arvorahoja kerralla.

    • Rahanrakastaja

      25€ näyttäis nykyään olevan arvo rahalla.

      • Oma myynti 17,5-22e

        Mihkä perustuu 25€ hinta-arviosi?Tai mistä saat tuon 25€ risurahasta?


      • "Kulta-aika" meni jo
        Oma myynti 17,5-22e kirjoitti:

        Mihkä perustuu 25€ hinta-arviosi?Tai mistä saat tuon 25€ risurahasta?

        Ei tuollaisia heittoja kannata vakavissaan ottaa, aika moni yrittää myydä isojakin eriä ja yrittävät puhua hintaa ylös. Keskihinnat tippuivat jo pari vuotta sitten selvästi alle 20 euron ja hinnat laskevat jatkuvasti. Isoja eriä jatkuvasti tarjolla siellä sun täällä, halvimmillaan puhutaan isommissa erissä jo kympin kappalehinnasta. Huuto.netissä saa vielä korkeita hintoja, mutta kauppa käy vähän nihkeästi.


      • Markkinat

        Ei se hullu ole joka pyytää vaan se joka maksaa...


    • HARKITSEVA

      Matkailu avartaa ja kannattaa sillä, Saksaksassa on enemmän näitä rahan keräiliöitä,kuin on risurahan lyöntimäärä
      Ps.Ei kannata lahjoitus hintaan myydä..

      • tehty 1000.000 kpl !

        Kyllä tuolla Saksassakin saa nähdä aika paljon vaivaa että saa myytyä, kyllä niitä noita risurahoja on Saksaankin ehditty myydä isoja määriä eikä ostajia juuri ole.

        Tosiasia nyt vaan on se, että risurahoja on tehty 1000.000 kappaletta eikä kyseessä ole mikään harvinaisuus jota kannattaisi jemmata arvonnousun toivossa.

        Hinta tulee painumaan jatkossakin kun ihmiset myyvät pois omiaan, kauppiaille tarjotaan vielä jatkuvasti isojakin eriä mutta eihän näille enää riitä ostajia.


    • Risuraha

      Edelleen menee huutonetissä kaupaksi 20-30 egee/kpl, kumma juttu!

    • Risuraha

      Risurahaa on joka toisella keräilijällä, silti moni tuntuu elävän toivossa että joku päivä risurahojen nousisivat uudelleen. Moni kauppias ei enää huoli näitä kun niillä omatkin varastot risurahoja jo pullollaan, ja risurahoja tulee joku tarjoamaan läjäpäin harva se päivä.

      Syy miksi risurahan hinta laskee yhä on yksinkertainen: näitä on tehty MILJOONA kappaletta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4080
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3942
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3835
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2588
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2425
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      338
      2048
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2032
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1879
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1559
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1402
    Aihe