Yksityinen päiväkodit

Lapsien puolesta

Kuuntelin kauhutarinaa yhdestä tämän kunnan päiväkodista. Miksi kunta ei tarkista täällä yksityisten päiväkotien toimintaa. Ihan kuka tahansa voi näköjään esittää olevansa mitä tahansa ja tehdä mitä tahansa.

156

3869

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16+3

      ja mikähän päiväkoti oli kyseessä?

    • fvddfffvdvf

      koska nurmijärvi

    • fvddd

      oiskohan eräs pk kirkolla mikä lupaa kuunkin taivaalta uudella päikyllä...mut taitaa olla arki eriä??

    • Isoäiti kirkolta

      Mielestäni päivähoitolapsia koskevat kauhujutut olisi ilmoitettava kunnan asianomaiselle elimelle. Eivät asiat sillä korjaannu, että ne kirjoitetaan tänne.

      • urulas

        Mielenkiinnolla kuulisin asiasta lisää sillä oma lapseni on ko. päiväkodissa!


    • Lapsien puolesta

      Kirkolla on ja jokainen varmasti tunnistaa paikan epäpätevästä johdosta. Kuntaa ei kiinnosta kuin raha ja asioita ei haluta tarkistaa. Tässä kunnassa saa viranomaisten puolesta vapaasti esittää lastentarhaopettajaa. Toivoisin, että joku iltapäivälehti alkaisi tonkimaan totuutta.

    • nvufdmdmdn

      Ihan yleisesti tämä....jos hakee päikkäristä esim. lastentarhanopen paikkaa...vaikka ei koulutusta siihen olisikaan hetihän aletaan tituleeraamaan opeksi ..tai vastaavasti hakisi lastenhoitajan paikkaa ..ja täysin kouluttamaton.. tituleerataan lastenhoitajaksi. Tässähän annetaan täysin väärä kuva vanhemmille.Eikä tämä koske ainoastaan yksityisiä päikkäreitä.

    • Lapsien puolesta

      Ihan eri asia on erikseen kertoa itse kaikille olevansa lastentarhaopettaja niin kuin tämä johtaja tekee.

    • Lapsien puolesta

      Päiväkoti on menossa konkurssiin, lapset jäävät vuodenvaihteessa ilman hoitopaikkaa. Vanhemmille ei kerrota mitään, ainakaan vielä. Hyvää joulua näille perheille. :(

      • Joulu

        Lapset siiryvät uuteen päiväkotiin Laidunalueelle ja päiväkodista ottaa vastuun tunnettu päiväkotiketju. Joten eiköhän homma parane. Törkeää kunnalta ettei ole puuttunut tilanteeseen jossa kouluttamaton johtaja vetää päiväkotia ja valehtelee olevansa lastentarhanopettaja. Onneksi tilanteeseen tuli loppu.


    • Tietoa piisaa

      Tilanne ei ole ohi, ennen kuin uusi yrittäjä vaihtaa myös loput epäpätevät työntekijät. Pätevien kohdalla kannattaisi todella seurata tekevätkö työnsä. Itse en palkkaisi kuin yhden nykyisestä henkilökunnasta.

      • Ihme hommaa

        Käsittääkseni epäpäteviä on johtajan lisäksi vain kaksi. Heistä toinen on kuulemma aivan loistava ja toinen sitten... sinulla tuntuu olevan tietoa päiväkodin henkilökunnasta enemmänkin? Olisi mielenkiintoista kuulla sillä lapseni on aloittamassa tammikuussa päiväkodissa. Tietojeni mukaan henkilökunta siirtyy uuden yrittäjän alaisuuteen.


    • Tietoa piisaa

      Itse vaatisin kunnalta uuden paikan. Mietipä kuinka loistava henkilökunta on kaikki nämä vuodet pitänyt kaiken tämän salassa ja miksi? Onko lapsia oikeasti silloin ajateltu. Motiivit työskentelylle voi olla hyvin monenlaisia.

      • Mielenkiinto heräsi

        Onko sinulla jotain tarkempaa tietoa henkilökunnasta?


    • Tyytyväinen lapsi

      Lapseni on ollut jonkin aikaa kyseisessä päiväkodissa ja itselläni ei ole mitään valittamista vaikka tiedän että koulutuksia henkilökunnalta puuttuu. Mielestäni tärkeämpää on lapsen hyvinvointi kun joku tutkinto. Onhan päiväkodissa kuitenkin myös koulutettua väkeä.
      Onhan jokaisessa paikassa epäpäteviä töissä, niin kouluissa kun muissakin päiväkodeissa.
      Olen itse tosiaan ollut tyytyväinen ja lapseni myös.
      Ymmärrän että jokaisella on omat mielipiteet.

      • tyytyväinen

        Myös minun lapseni on oikein tyytyväinen kysyiseen paikkaan. Menee mielellään päiväkotiin ja on kiintynyt hoitajiinsa. Niinpä olen iloinen että vanha henkilökunta siirtyy uuteen päiväkotiin. En tosiaankaan haluaisi vaihtaa. Mutta silti en ymmärrä miksi ei ole puhuttu totta esim. jos pitää paikkaansa ettei johtajalla ole mitään koulutusta. Salailu ja valehtelu ei kuulu hyvään toimintatapaan. Mutta siitä ei pidä henkilökuntaa syyttää. Uskon että ovat tehneet parhaansa ja hoitavat lapsia sydämellään.


    • Tyytyväiset lapset

      Itselläni on 3 lasta kyseisessä päiväkodissa,ollut jo 3:tta vuotta ja voin sanoa että olen enemmän kuin tyytyväinen päiväkodin toimintaa!! Henkilökunta on ystävällistä ja todellakin tekevät työtään sydämellä. Lasten kanssa leikitään ja pelaillaa todella paljon,sylissä pidetään ja kirjoja luetaan.Siellä yleensäkin toimitaan lastenehdoilla ja siellä on kodinomainen tunnelma. Lapsia kun vie/hakee on päiväkodissa aina rauhallista. Ennemmin pidän lapseni siellä hoidossa kun kunnallisessa missä hälinä on korviahuumaava. Vaikka kaikilla henkilökunnasta ei olekkaan papereita,on heillä sitäkin enemmän kokemusta!!! Jokainen lapseni on erittäin kiintyneitä henkilökuntaan ja menee mielellään hoitoon. Suosittelen erittäin lämpöisesti kyseistä päiväkotia, ennakkoluuloista huolimatta!

      • Kiinnostunut

        Mahtaakohan tuo vanha johtaja jatkaa johtajana, valelastentarhan opettajana tai valelastenhoitajana uudessakin paikassa?


      • tyytyväinen

        Miksi valehtelet.


    • pätevä

      Ei kannata huolestua. Kyllä suuret päiväkotiketju-yrittäjät ovat tarkkoja paperien kanssa.

    • faktaa

      Kyseisen päiväkodin johtaja on omistaja/yrittäjä eikä koulutusta silloin vaadita.

    • Kieroa peliä

      Johtajalta ei vaadita koulutusta, jos ei tee alan töitä. Kyseinen johtaja on tehnyt esim. toimintasuunnitelmat, tiedotetteet ja osallistunut toimintaan. Uuden yrittäjän kannattaa tarkkailla tätä ns. hyvää henkilökuntaa. Lastenehdoilla toimiminen ja kodinomaisuus tarkoittaa tässä päiväkodissa, että aikuisilla ei ole aikaa ja lapset saavat tehdä ihan mitä haluavat. Turvallisuus on oikeasti vaakalaudalla ja lapsia on karkaillut itseksensä puistoon.

    • päiväkodin puolesta

      Täällä taitaa kirjoitella joku selvästi katkeroitunut omia juttujaan, joka tuntee päiväkotia myös sisältäpäin. Kannattaa lukea asioita varauksella.

      • Totuudesta

        Taidat olla niitä jotka jotka joutuvat tilille asioista:))))


    • edellinen

      Jatkan vielä...päiväkodilla vankka hyvä maine kunnassa ja USEIDEN perheiden keskuudessa. Näin ei olisi jos asiat olisivat toisin. Reilua kummentä vuotta ei voi teeskennellä ja sama henkilökunta päiväkotia pyörittänyt. Omat lapseni ovat seilanneeet lähes kaikki ryhmät läpi ja lähteneet vasta eskarista kouluun vahvan itsetunnon saattamina. Ovat saaneet kasvaa ja kehittyä lapsina ympäristössä, jossa niin syliä kun rajojakin lasta alistamatta.

      • omituisia kirjoituks

        Ei muuten ole vankka maine muussa kuin laiminlyönneissä. Katsotaan kuka herää oikeasti näkemään mitä kunnassa tapahtuu ja kuka lunastaa asemansa ratkaistaessa tämän suuren ongelman.


    • yhä puolustaen

      Yksityisiä päiväkoteja..myös tätä kyseistä valvoo jokin istanssi kunnassa. Hyvä maine perustuu kaikkien perheiden tyytyväiskyselyyn...ei yhden täällä ruikuttavan tai kenties kirjoittaja onkin aiemmin joku siellä työskennellyt ja jostain katkeroinut...siltä kuulostaa!!

    • näin

      Jos tämä on samainen yksityinen päiväkoti missä lapseni oli muutaman viikon, ennekuin sai paikan kunnallisesta niin voi kamala mikä paikka!! Ei edes vaivauduttu pesemään lapsen kasvoja (alle 2v) ruokailun jälkeen vaan lapsella oli päivän ruokalista kasvoilla iltapäivällä. Syyksi siihen sanottiin, ettei muistettu. Hyvin usein lapsi oli kakat housussa haettaessa.
      Ja tutustumiskäynnillä oikein hehkutettiin miten heillä järjestetään äitien hyvinvointi-iltoja, no ehkä se oleellinen eli lasten hoito on tärkeämpää ja siihen pitää keskittyä täysin, eikä iltojen järjestelyyn. Ja myös tuossa kiinteistössä taitaa olla jotain vikaa, koska lapsen vaatteisiin tarttui ihan kamala haju hoitopäivän aikana.

      • lehtimäeltä

        Hyi kamalaa mitä toimintaa! Ei ikinä lapsia tuollaiseen paikkaan.


    • yksi tyytyväisistä

      Kyllä kyseessä on eri päiväkoti, sillä kyseisessä päiväkodissa ei kyllä haise. Naamat pestään takuuvarmasti ja perushoito sujuu loistavasti. Aina saatu puhdas ja iloinen pakkaus mukaan. Kiitos tästä superihanille hoitsuille!!

    • eräs vanhempi

      Pääskysestä taidatte kirjoittaa. Harmi, että jouduin ottamaan lapsen esiopetuksesta pois. Opettajaa olisimme seuranneet myös uuteen paikkaan. Hyvän johtajan hänestä saatte!!! Rauhallista joulua hänelle ja koko henkilökunnalle!!

    • Joulun tähti

      Ei vastaa opetus kunnalla saatavaa. Jos olisin tiennyt, olisin valinnut lapselleni toisin. Paljosta jäivät paitsi. Onhan vapaalla kasvatuksella toki kannattajansa. Muina vanhempina toivoisin, että kysyisitte lapsiltanne päivittäin, mitä on tehty ja kenen kanssa. Toimintaa veti johtaja, muita ei kiinnostanut tehdä juuri mitään.

      Uuden yrittäjän kannattaa olla tarkkana ja vaatia kunnon toimintaa ja työskentelyä. Omaa lasta ei myöskään saisi tuoda työpaikalla, koska silloin ei tehdä mitään muiden lasten kanssa. Toivottavasti otatte työntekijät suurennuslasin alle.

    • ÄitiNurmijärveltä

      Mitä mielte olette Hipasta?Olen ajatellut hakea sinne lapselleni paikkaa.

      • vanhempi

        Isojen puolesta en tiedä, mutta pienten puolella turvallisuus mättää...


    • eräs vanhempi

      Tietääkseni ryhmässä toimi kolme aikuista eikä kellään lasta kyseisessä ryhmässä??

    • tyytyväinen

      Oma lapseni tykkää kovin esiopetuksessa olostaa ja tiedämme mitä kulloinkin touhuaa ja kenen kanssa. Enempi kummastuttaa yhden ryhmän aikuisten pysyvyys ja välillä tuntuu että onko siellä paikalla ketään.

    • piut paut

      Lukasin viestiketjun lävitse ja jättäisin suurimman osan kommenteista omaan arvoon. Jos ei katkerat ja muuten tyytymättömät osaa avata suutaan oikeassa paikassa ja omalla nimellä, niin täällä on turha itkeä. Pääskysen upealle henkilökunnalle SUURI KIITOS hyvästä työstä lastenmme parhaaksi. Jatkakaa samalla viisiin jatkossakin! Ja mitä vielä näihin kouluttamattomien palkkaamiseen uuten päiväkotiin tulee, niin kyllä uusi yrittäjä on varmaankin käyttänyt harkintaa. Uskon, että monessa päiväkodissa ja myös muissakin työpaikoissa löytyy kouluttamatonta kuitenkin paljon kokenutta ja osaavaa työvoimaa. Välillä mietinkin, että tekeekö koulutus meistä oikeasti parempia toimijoita?? En usko!!

    • Päiväkodeista

      Koulutus ei välttämättä tee kenestäkään parempaa. Yksityisissä päiväkodeissa on yleensä huonompi palkka, edut ja jatkokoulutus. Työpaikkaa valitessa parhaat työntekijät valitsevat luonnollisesti kunnalliset päiväkodit. Kunnallisia myös valvotaan paremmin. Yksityisistä päiväkodeista yleensä ei kuulu kovin hyvää. Toki varmasti hyviäkin paikkoja on. Tästä päiväkodista olen kuullut kaikenlaista.

    • HÖPÖ HÖPÖ

      Nyt kyllä tulee niin paljon höpö höpö juttuja. Edellinen kirjoittaja on mahdollisesti itse kunnallisella puolella töissä, kun ei tiedä asioista mitään. On tyhmää kirjoitella asioista joista vain mutu tietoa.

      • huhh huhh

        Sinä et ainakaan tiedä alasta mitään. Sen huomaa kirjoituksesta.


      • Päiväkodeista

        Palkat saa tarkastettua kuka tahansa( yksityisillä yksityisten tes ja kunta-alalla kvtes). Kunnalla paremmat eläke edut, lomat ja palkat. Miksi kukaan menisi yksityiselle töihin?

        Toiminnan ammattimaisuutta voi vanhemmat tarkkailla varhaiskasvatusssuunnitelmista, esiopetusssuunnitelmista ja yleisistä tiedotteista.


      • Tärkeintä!
        Päiväkodeista kirjoitti:

        Palkat saa tarkastettua kuka tahansa( yksityisillä yksityisten tes ja kunta-alalla kvtes). Kunnalla paremmat eläke edut, lomat ja palkat. Miksi kukaan menisi yksityiselle töihin?

        Toiminnan ammattimaisuutta voi vanhemmat tarkkailla varhaiskasvatusssuunnitelmista, esiopetusssuunnitelmista ja yleisistä tiedotteista.

        Ehkä juuri tuon takia yksityiselle mennään jos aidosti välittää lapsista ja kunnalle jos vain palkasta , lomista ja eläkkeestä. Kukin puntaroi mikä on itselleen se tärkein asia lastenhoidossa. Raha Vai lapset!!!


      • Päiväkodeista
        Tärkeintä! kirjoitti:

        Ehkä juuri tuon takia yksityiselle mennään jos aidosti välittää lapsista ja kunnalle jos vain palkasta , lomista ja eläkkeestä. Kukin puntaroi mikä on itselleen se tärkein asia lastenhoidossa. Raha Vai lapset!!!

        Kunnalle mennään, kun arvostetaan omaa työtä(Hyvin tehdystä työstä arvoisensa palkka). Lapset ovat tärkeämpiä, kuin laiskottelu. Silloin toiminta on näkyvää eikä epäammattimaista juoruilua ja laiskottelua. Ammattimainen opetus on suunniteltua ei vain hihasta vedettyä, siitä saa lapsetkin enemmän.


      • yksityinen
        Päiväkodeista kirjoitti:

        Kunnalle mennään, kun arvostetaan omaa työtä(Hyvin tehdystä työstä arvoisensa palkka). Lapset ovat tärkeämpiä, kuin laiskottelu. Silloin toiminta on näkyvää eikä epäammattimaista juoruilua ja laiskottelua. Ammattimainen opetus on suunniteltua ei vain hihasta vedettyä, siitä saa lapsetkin enemmän.

        Mielestäni tämä on juuri toistepäin kunnalle mennään töihin jos halutaan päästä helpolla ja yksityiselle jos halutaan tehdä töitä. ps. kokemusta kummastakin.


      • lapset
        Päiväkodeista kirjoitti:

        Kunnalle mennään, kun arvostetaan omaa työtä(Hyvin tehdystä työstä arvoisensa palkka). Lapset ovat tärkeämpiä, kuin laiskottelu. Silloin toiminta on näkyvää eikä epäammattimaista juoruilua ja laiskottelua. Ammattimainen opetus on suunniteltua ei vain hihasta vedettyä, siitä saa lapsetkin enemmän.

        Jos kunnassa asiat noin hyvin miksi siellä niin paljon henkilökunnan poissaoloja ja vaihtuvuutta. Omat lapset juuri kunnalla. Ystäväni lapset yksityisellä, sama henkilökunta pysynyt 10 vuotta ja ei juuri koskaan poissa.


      • Päiväkodeista
        lapset kirjoitti:

        Jos kunnassa asiat noin hyvin miksi siellä niin paljon henkilökunnan poissaoloja ja vaihtuvuutta. Omat lapset juuri kunnalla. Ystäväni lapset yksityisellä, sama henkilökunta pysynyt 10 vuotta ja ei juuri koskaan poissa.

        Kunnallisella puolella suunnitellaan, kun yksityisellä puolella siivotaan. Siinä voi jokainen miettiä, mikä on lapsen hyväksi. Kunnalla laitosapulaiset auttavat ja jos on kipeä, niin sijaisia on paljon enemmän kuin yksityisillä. Sama henkilökunta on monella kunnallisellakin päiväkodilla ollut vuosia. Kokemusta on molemmista itsellä ja kavereilla. Kyllä kuntapuoli vie voiton.


    • komsii komsaa

      Joku voisi joutua vastuuseen siitä mitä antaa tämän alan suhteen tapahtua kunnassa. Se kun ei kestä päivänvaloa. Ja siinä voisi käydä niin että joku saattaisi menettää virkansa huolimattomuuden vuoksi. Katsotaan onko heissä päättävissä elimissä vielä sen verran eloa että tekevät tämän asian suhteen kunnan puolesta oikeita linjavetoja. Vai tuleeko tämä sitten muualta kuin kunnan taholta?

    • Yksityist kyllä!!!

      Itse en veisi lapsiani mistään hinnasta kunnalle. Sieltä jos jostain olen kuullut vain huonoa palautetta. Toisin kirkonkylän yksityisistä pk vain hyvää. Yksityisillä enemmän motivoitunutta henkilökuntaa kuin kunnallisessa.

    • yksityisen puolesta

      Ihanaa kuulla pos. asioita. Paskanjauhajat kirjoittakaa omalla nimellä tai hankkikaa elämä!!!!

      • Paskanjauhajalle

        No sitten sopii laittaa nimeä peliin.


    • nella

      Kumpi hoito on kalliimpaa, kunnallinen vaiko yksityinen?

      • Helmiriina

        Yksityisen hinta riippuu yrittäjästä. Monesti kuitenkin yksityinen maksaa asiakkaalle yhtäpaljon kuin kunnallinen päiväkoti. Lomien kohdalla yksityinen voi veloittaa loma-ajan maksun, kun päiväkoti on kiinni, vaikka lapsille ei ole tarjolla varahoitopaikkaa. Kaikki riippuu pitkälti yrityksestä.

        Kunnallinen on aina vakiohintainen. Veronmaksajille kunnallinen on kalliimpi vaihtoehto. Sijaiset ja tilat maksavat enemmän ja se, että lakipykäliä noudatetaan säntillisemmin. Kunnalla on mm. kiertävät lastenhoitajat, jotka toimivat sijaisina ja laitosapulaiset, jotka hoitavat siivoamisen. Kunnalle on siis edullista pitää yksityisiä päiväkoteja ja ehkä siksi niitä ei tarkisteta säännöllisesti.

        Yksityisellä puolella on harvemmin sijaisia, mutta poikkeuksia on. Henkilökunta hoitaa usein siivoamisen, vaikka aina ei vaadita esim. hygienia passia. Laaduntarkkailu on kokonaan yrittäjän vastuulla, kuten rikosrekisterin, koulutuksen tarkistaminen ja vaitiolovelvollisuuteen sitoutuminen. Kunnalla edellä mainitut tarkistetaan aina.


    • lgkgifu

      Millä tavalla kunnallinen on parempi. ? Asiat hienosti kirjattu papereille. Sekö on sitä "parempaa" hoitoa.?

    • TYYTYVÄINEN

      Turhaan varauksellinen...mahtavan ihanaa porukkaa ja homma tosiaan toimii!! Näkyy myös, että tiimi pitänyt yhtä jo toistakymmentä vuotta. Tälle höpinälle täällä GOOD BYE!!!!!!!!

      • tyytyväiselle

        Puhua voi, mutta totuus ei muutu yksikäs mihinkään. Nämä työntekijät eivät tee tätä työtä lasten hyväksi.


      • Varauksella
        tyytyväiselle kirjoitti:

        Puhua voi, mutta totuus ei muutu yksikäs mihinkään. Nämä työntekijät eivät tee tätä työtä lasten hyväksi.

        Mistä näin päättelet. Kuinka voit sanoa noin, sinulla on varmaan tuohon fakta tietoa. Mikä mielestäsi mättää kyseisessä pk.


    • TYYTYVÄINEN

      Ihmettelen jos joku muuta väittää. Vanhempien tyytyväisyys jatkui läpi viikon ja lapsi/lapset lähtivät hyvillä mielin hoitoon. Joka päivä henkilökunta lähestyi kertomaan päivästä. Tämän koimme erityisen tärkeänä. Huomista aamua jo kovin odotetaan reput pakattuina.

      Ennen hoidon alkua luin myös ketjun läpi ja olin kyllä varauksellinen, mutta nyt pidän kaikkia neg. kirjoituksia turhana. Päiväkoti on saanut paljon kiitosta, eikä turhaan. Olin myös yhteyksissä aluepäällikköön ennen hoidon aloitusta ja sain kuulla ainoastaan pos. asioita, jotka kaikki allekirjoitamme.

      Haluaisin kuulla mihin perustat neg. väitteesi...sinä joka monen viestin uskon kirjoittaneesi. Vaikutat tuntevan henkilökunnan myös paremmin...

      • Hampaankolo

        Jottei vaan sattuisi olemaan tämä neg.kirjoittaja vanha työntekijä, jolla jotain hampaankolossa työkavereita vastaa.


      • Tyytyväiselle

        Hyvä, jos henkilökunta on edes hetkeksi herännyt. Suosittelen kuitenkin vakavasti kysymään päivittäin lapsiltasi, mitä on päiväkodissa tehty? Kannattaa myös tuttavien kanssa vertailla, mitä muissa päiväkodeissa tehdään. Kannattaa myös seurata tuleeko päiväkodista vakaavaa keskustelua lapsen kehityksestä.

        Henkilökunta osaa puhua hauskasti ja mukavasti. Lapsellee tulee vaatia parasta ei välttävää hoitoa.


      • Ei tyytyväiselle
        Tyytyväiselle kirjoitti:

        Hyvä, jos henkilökunta on edes hetkeksi herännyt. Suosittelen kuitenkin vakavasti kysymään päivittäin lapsiltasi, mitä on päiväkodissa tehty? Kannattaa myös tuttavien kanssa vertailla, mitä muissa päiväkodeissa tehdään. Kannattaa myös seurata tuleeko päiväkodista vakaavaa keskustelua lapsen kehityksestä.

        Henkilökunta osaa puhua hauskasti ja mukavasti. Lapsellee tulee vaatia parasta ei välttävää hoitoa.

        Onko lapsesi mahdollisesti kyseisessä päiväkodissa ja onko hoito mielestäsi huonoa, kun eivät istu paikoillaan ja tee tehtäviä päivästä toiseen. Kannattaa ehkä suuntaa kulkunsa johonkin sisäoppilaitokseen. Tästä kyseisestä pk tulee itsevarmoja , reippaita ja koulussa menestyviä lapsia. Kokemusta 3 lapsesta.


    • vanha asiakas

      Ketjua seuranneena yhdistän kirjoittajan myös entiseen tarhan henkilökuntaan . kuuluvaan. Hänen työasenne oli mielestäni ns. erilainen...mutta ei huono kuitenkaan. Paljon sitä huomaa mennen tullen haku ja tuonti tilanteissa kun hetken viivähtää. Ja asian vahvistaa jo se, että tunnet asiat sisältäpäin.

      Mielestäni olet tehnyt jo asiat selväksi, joten antaisitko henkilökunnalle mahdollisuuden jatkaa työtään ja vanhempien luoda omia käsityksiään...niinkuin jokainen omilla aivoillaan ajatteleva tekeekin.

      Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi jatkoonkin!

      • tänään kirjoittanut

        Tuskin sinua tunnen ja ei tämä ketju minun varassani ole ollut.


      • ÄRSYYNTYNYT ÄITI
        tänään kirjoittanut kirjoitti:

        Tuskin sinua tunnen ja ei tämä ketju minun varassani ole ollut.

        Joo niin varmaan!!!!!! Kyllä noi valittajat tiedetään. Mahdollisesti oot vain joku kiusankappale joka haluaa ajan kuluksi selitellä ikäviä asioita päiväkodeista. Joten annan sulle yhden neuvon. HANKI ELÄMÄ ja lopeta toisten mustamaalaaminen. Tai kerro nimesi niin voidaan keskustella kasvotusten.


      • Päivän vitsi
        ÄRSYYNTYNYT ÄITI kirjoitti:

        Joo niin varmaan!!!!!! Kyllä noi valittajat tiedetään. Mahdollisesti oot vain joku kiusankappale joka haluaa ajan kuluksi selitellä ikäviä asioita päiväkodeista. Joten annan sulle yhden neuvon. HANKI ELÄMÄ ja lopeta toisten mustamaalaaminen. Tai kerro nimesi niin voidaan keskustella kasvotusten.

        Äitikö? Enpä usko. Tämä ketju on kyllä aika viihteellinen.


    • vanhempi

      Tunnistan myös tämän kirjoittajan entiseen henkilökuntaan kuuluvana. Jään seuraamaan miten pitkälle hänellä on kanttia jatkaa hyvän porukan mollaamisessa.

      • tunnistettu on

        Minä tunnistan tämän selkeästi yhdeksi katkeraksi hoitajaksi, jolle ei työnteko maistu. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, alkaako maistumaan. Saako uusi työnantaja työnteon maistumaan vai joutuuko vaihtamaan työpaikkaa?


      • simo
        tunnistettu on kirjoitti:

        Minä tunnistan tämän selkeästi yhdeksi katkeraksi hoitajaksi, jolle ei työnteko maistu. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, alkaako maistumaan. Saako uusi työnantaja työnteon maistumaan vai joutuuko vaihtamaan työpaikkaa?

        Minä ajattelin että se olisi joku joka on sieltä lähtenyt eikä vielä siellä oleva. Kuulostaisi kyllä oudolta jos noin morkaisi työpaikkaansa ja olisi siellä itse töissä.


    • hallooo

      Ei ees dorka mokaa omaa työpaikkaa jos siellä viihtyy ja työskentelee...taitaa olla tämän jo lähteneen höpötystä kun tuli tunnistettua ja vellit houssuuuuu.

      • Simo

        Tämä porukka taitaa vihata jotain vanhaa työntekijää.


    • palstaan kyllästynyt

      Kukaan ei ole poislähtenyttä mollannut.. Eikö asia ole vaan niin, että tässä yritetään mollata hyvää työyhteisöä, jota harvoin löytää. KÄYTTÄKÄÄ HYVÄT LUKIJAT OMAA AJATTELUA!!

      • kiinnostunut

        Mikä näistä työntekijöistä tekee niin hyvän, sekö että osaavat naurattaa ja olla niin mukaviiii. Minusta näistä työntekijöistä näkee ketkä ovat koulutettuja ja ketkä ei. Minusta on erittäin hämmentävää että yhdessä työyhteisössä voi olla näin monta paperitonta henkilökuntaa. Onko tämmöisessä hoitopaikassa hoidon laatu taattu ja saavatko lapset laadukasta hoitoa. Minusta täällä yksi sun toinen saa hoidella päväkodin asioita vaikka ei ole minkäänlaista lastenhoidon koulutusta. Olisi kiva kuulla seuraavassa vanhempain illassa työtekijöiden koulutukset ja työkuvat. Ovatko mahdollisesti edes koulutettu tähän hommaan vai mennääkö taas samalla tyylillä kun edellisessä pk. Kun vaan on niin hyvä tyyppi.


      • totuus esille
        kiinnostunut kirjoitti:

        Mikä näistä työntekijöistä tekee niin hyvän, sekö että osaavat naurattaa ja olla niin mukaviiii. Minusta näistä työntekijöistä näkee ketkä ovat koulutettuja ja ketkä ei. Minusta on erittäin hämmentävää että yhdessä työyhteisössä voi olla näin monta paperitonta henkilökuntaa. Onko tämmöisessä hoitopaikassa hoidon laatu taattu ja saavatko lapset laadukasta hoitoa. Minusta täällä yksi sun toinen saa hoidella päväkodin asioita vaikka ei ole minkäänlaista lastenhoidon koulutusta. Olisi kiva kuulla seuraavassa vanhempain illassa työtekijöiden koulutukset ja työkuvat. Ovatko mahdollisesti edes koulutettu tähän hommaan vai mennääkö taas samalla tyylillä kun edellisessä pk. Kun vaan on niin hyvä tyyppi.

        Kiinnostunut osuit naulan kantaan! Ei voi kuin ihmetellä kunnan valvontaa kuinka tällainen meno on saanut jatkua näin pitkään! Hyvä että viimein selvisi...


      • tosikko
        totuus esille kirjoitti:

        Kiinnostunut osuit naulan kantaan! Ei voi kuin ihmetellä kunnan valvontaa kuinka tällainen meno on saanut jatkua näin pitkään! Hyvä että viimein selvisi...

        Toivotaan että joka osastolla löytyisi ainakin yksi koulutettu ihminen. Ajattelin vain jos virallisia papereita tehdään ja puhutaan lapsen kehityksestä sun muusta lapseen kuuluvia asioita, niin voi asioida näiden henkilöiden kanssa. Minusta ainakin uutena asiakkaana olisi kiva tietää osastojen henkilökunnasta enemmän. Ja kuka on vastuussa juuri siinä osastolla. Tiettyihin asioihin täytyy löytyä alan koulutus. En millään lailla halua morkata näitä ei koulutettuja mutta joka alalla pitää tietää paikkansa.


      • wasu
        tosikko kirjoitti:

        Toivotaan että joka osastolla löytyisi ainakin yksi koulutettu ihminen. Ajattelin vain jos virallisia papereita tehdään ja puhutaan lapsen kehityksestä sun muusta lapseen kuuluvia asioita, niin voi asioida näiden henkilöiden kanssa. Minusta ainakin uutena asiakkaana olisi kiva tietää osastojen henkilökunnasta enemmän. Ja kuka on vastuussa juuri siinä osastolla. Tiettyihin asioihin täytyy löytyä alan koulutus. En millään lailla halua morkata näitä ei koulutettuja mutta joka alalla pitää tietää paikkansa.

        Samaa mieltä edellisen kanssa. Henkilökunta rakenne olisi kiva kuulla.


    • Pätevyyksistä

      Ihan sivusta huikkaan näitä pätevyysasioita. Lastentarhaopettajaksi on pätevä esim. lastentarhaopettaja(yliopistokoulutus), sosionomi, jolla on lastentarhaopettajan pätevyys. Esikouluopettajalla pitää myös olla siihen erikseen pätevyys. Lastenhoitajaksi ei ole pätevä mikään muu kuin lähihoitaja, joka on suuntautunut lapsiin. Näistä voi kysyä varhaiskasvatuksessa lisää.

      Epäpäteviä tehtäviin ovat sosionomit, joilla ei ole erillistä pätevyyttä lastentarhaopettajaksi, lähihoitajat, jotka ovat suuntautunut muihin kuin lapsiiin ja lastenohjaajat.

      En tiedä henkilökunnan pätevyyksistä, mutta epäpäteville ei saa antaa vakituista virkaa. Itse kysyisin tilannetta uudelta johtajalta ja aiotaanko mahdollisten epäpätevien tilalle palkata uutta henkilökuntaa? Kyllä mielestäni vanhemmilla on oikeus vaatia laatua päivähoidolta.

      • lohjaaja

        Meillä päiväkodissa toimii sosionomi joka ei ole suuntautunut lapsiin aivan pätevänä opena. Ja vielä tiedoksi että lastenohjaajat ovat päteviä lastenhoitajia. Vielä jopa parempia kuin lähihoitajat. Ovat nimittäin koko koulutuksen ajan suuntautuneet vain lapsiin ja nuoriin toisin kuin lähihoitajat, vain viimeiset puoli vuotta. Koulutus kumminkin saman pituinen.Sinun kannattaisi ehkä itse tarkistaa varhaiskasvatuksesta tietosi pätevyydestä. Itse pätevänä lastenohjaajana päiväkodissa.


      • kati
        lohjaaja kirjoitti:

        Meillä päiväkodissa toimii sosionomi joka ei ole suuntautunut lapsiin aivan pätevänä opena. Ja vielä tiedoksi että lastenohjaajat ovat päteviä lastenhoitajia. Vielä jopa parempia kuin lähihoitajat. Ovat nimittäin koko koulutuksen ajan suuntautuneet vain lapsiin ja nuoriin toisin kuin lähihoitajat, vain viimeiset puoli vuotta. Koulutus kumminkin saman pituinen.Sinun kannattaisi ehkä itse tarkistaa varhaiskasvatuksesta tietosi pätevyydestä. Itse pätevänä lastenohjaajana päiväkodissa.

        Pätevyyksien kirjoittajalle tiedoksi että lastenohjaaja työskentelee nimenomaan lasten ja nuorten parissa. Koulutus antaa pätevyyden sekä kunnallisissa että yksityisissä päiväkodeissa. Lastenohjaajalla on myös vahva osaaminen kristillisessä kasvatuksessa. Kannattaa kysyä vähän tarkemmin sieltä varhaiskasvatuksesta tai vain googlata lastenohjaajan pätevyyksistä..


      • sosionomi
        kati kirjoitti:

        Pätevyyksien kirjoittajalle tiedoksi että lastenohjaaja työskentelee nimenomaan lasten ja nuorten parissa. Koulutus antaa pätevyyden sekä kunnallisissa että yksityisissä päiväkodeissa. Lastenohjaajalla on myös vahva osaaminen kristillisessä kasvatuksessa. Kannattaa kysyä vähän tarkemmin sieltä varhaiskasvatuksesta tai vain googlata lastenohjaajan pätevyyksistä..

        Ärsyttää epätietoiset kirjoittajat, jotka antavat vielä väärää tietoa koulutuksista. En ihan heti usko että kunta antaisi vääriä tietoja pätevyydestä. Taitaa olla taas yksi höpö höpö kirjoittaja. Mahdollisesti itse lähihoitaja. Tiedän myös sosionomeja opettajina (pätevinä) kunnalla töissä.


      • Pätevyyksistä
        lohjaaja kirjoitti:

        Meillä päiväkodissa toimii sosionomi joka ei ole suuntautunut lapsiin aivan pätevänä opena. Ja vielä tiedoksi että lastenohjaajat ovat päteviä lastenhoitajia. Vielä jopa parempia kuin lähihoitajat. Ovat nimittäin koko koulutuksen ajan suuntautuneet vain lapsiin ja nuoriin toisin kuin lähihoitajat, vain viimeiset puoli vuotta. Koulutus kumminkin saman pituinen.Sinun kannattaisi ehkä itse tarkistaa varhaiskasvatuksesta tietosi pätevyydestä. Itse pätevänä lastenohjaajana päiväkodissa.

        Koulutus on samanpituinen, mutta lastenohjaaja ei ole pätevä lastenhoitajaksi. Sosionomi ei myöskään ole pätevä edes hoitajaksi, jos ei ole suuntautunut lapsiin.

        http://www.turunkristillinenopisto.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=195

        Tuossa ihan faktaa lastenohjaaja voi työskennellä päiväkodissa eli esim. avustajana ei hoitajana.Sijaisuuksia voi kyllä tehdä ilman koulutustakin.


      • silmälasit päähän
        Pätevyyksistä kirjoitti:

        Koulutus on samanpituinen, mutta lastenohjaaja ei ole pätevä lastenhoitajaksi. Sosionomi ei myöskään ole pätevä edes hoitajaksi, jos ei ole suuntautunut lapsiin.

        http://www.turunkristillinenopisto.fi/index.php?option=com_content&task=view&id=34&Itemid=195

        Tuossa ihan faktaa lastenohjaaja voi työskennellä päiväkodissa eli esim. avustajana ei hoitajana.Sijaisuuksia voi kyllä tehdä ilman koulutustakin.

        Onko sinulla lukuhäiriö.Missä kohtaa tuossa on faktaa että voi työskennellä avustajana. Siinähän lukee että saa kelpoisuuden toimia päiväkodin työntekijänä avoimessa varhaiskasvatuksessa. Elikkä aivan sama kuin lähihoitaja. Missä siinä muka lukee että avustajana.


      • Pätevyyksistä
        silmälasit päähän kirjoitti:

        Onko sinulla lukuhäiriö.Missä kohtaa tuossa on faktaa että voi työskennellä avustajana. Siinähän lukee että saa kelpoisuuden toimia päiväkodin työntekijänä avoimessa varhaiskasvatuksessa. Elikkä aivan sama kuin lähihoitaja. Missä siinä muka lukee että avustajana.

        Tekstissä ei missään kohtaa lue, että voi toimia päiväkodissa lastenhoitajana. Tällainen pätevyys mainittaisiin, jos se olisi.


      • tieto
        Pätevyyksistä kirjoitti:

        Tekstissä ei missään kohtaa lue, että voi toimia päiväkodissa lastenhoitajana. Tällainen pätevyys mainittaisiin, jos se olisi.

        Tarkista tietosi sosiaalihuollon kelpoisuusvaatimuksista KT7/2005


      • varhaiskasvatus
        tieto kirjoitti:

        Tarkista tietosi sosiaalihuollon kelpoisuusvaatimuksista KT7/2005

        Lastenhoitaja on yleinen tehtävä nimike, johon kuuluu koulutusohjelman mukaisesti suoritettu lähihoitajan tutkinto tai siihen rinnastettu lapsi- ja perhetyön perustutkinto eli lastenohjaaja. Nämä tiedot voi tarkistaa Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista.


      • nimike
        silmälasit päähän kirjoitti:

        Onko sinulla lukuhäiriö.Missä kohtaa tuossa on faktaa että voi työskennellä avustajana. Siinähän lukee että saa kelpoisuuden toimia päiväkodin työntekijänä avoimessa varhaiskasvatuksessa. Elikkä aivan sama kuin lähihoitaja. Missä siinä muka lukee että avustajana.

        Tietämättömälle että juuri tuo avoimessa varhaiskasvatuksessa tarkoittaa että saa toimia pätevänä lastenhoitajana päiväkodeissa.


      • sorryyy
        nimike kirjoitti:

        Tietämättömälle että juuri tuo avoimessa varhaiskasvatuksessa tarkoittaa että saa toimia pätevänä lastenhoitajana päiväkodeissa.

        Sorry, taisin olla väärässä näissä kelpoisuus asioissa.


      • uusi
        sorryyy kirjoitti:

        Sorry, taisin olla väärässä näissä kelpoisuus asioissa.

        Onko päiväkodin nykyinen johtaja koulutettu vaiko ei.


      • Tyytyväiset lapset
        uusi kirjoitti:

        Onko päiväkodin nykyinen johtaja koulutettu vaiko ei.

        Päiväkodin nykyisellä johtajalla on kyllä koulutus ja suurimmalla osalla henkilökuntaa on koulutus. Tietääkseni vain 2:lla ei ole,mutta heillä taasen on kokemusta sitäkin enemmän... Voi hyvää päivää teidän kanssa!!! Helmikuussa on vamhempainilta jossa varmasti kaikki saa vastaukset kysymyksiinsä...jos niitä nyt sitten "uskaltaa/kehtaa" kysyä!!!!! Toki täällä on helpompaa kommentoida kun kasvotusten...


    • tyytyväinen hoitajii

      Kyllä opettajat ovat koulutettuja eikä vanha johtaja toimi opettajana. Mielestäni suurimmalla osalla hoitajista on pätevyys. Epäpäteviä toimii myös muissakin taloissa mm. lastenhoitajat esiopettajina. Kyseisessä päiväkodissa näillä yhdellä tai kahdella on vankka kokemus lastenhoidosta. Ja tekeekö "kirjanoppineisuus" meistä parempia toimijoita? Eipä aina!!

    • touhulan asiakas

      Kannattaa marssia taloon sisään ja tutustua toimintaan. Itse olemme varsin tyytyväisiä ja suosittelemme lämpimästi kaikille. Kyselin yrittältä näistä koulutuksista, niin kertoi, että johtaja tulee olemaan pätevä ja suurin osa muustakin henkilökunnasta.

      • tyytyväinen perhe

        minä en pätevyyksistä tiedä mutta sen tiedän että joka päivä lapseni menevät päiväkotiin innoissaan ja mielellään. Iltaisin saan kuulla esityksiä uusista opituista lauluista tai kertomuksia mitä ovat leikkineet tai askarrelleet. Lapset ovat hyvin kiintyneitä hoitajiinsa ja puhuvat heistä kauniisti. Minä luotan omiiin lapsiini enkä tälläisiin höpö höpö juoruihin. Jos teillä on jotain valittamista olkaa yhteydessä suoraan kuntaan tai päiväkodin johtoon!


    • vierastelija

      Oma lapseni oli ko.päiväkodissa..Henkilökunnan koulutus tai sen puute ei meidän kohdalla merkinnyt.. Oleellista oli henkilökunnan puutos, ei ollut kerta eikä ensimmäinen kun koko lapsiryhmää ulkoilutti yksi hoitaja. Monta kertaa myös huomasin että lapsia oli unohtunut ulkoilusta, milloin joku itki portaiden alla kun muut olivat jo menneet?
      Turvallisuuden tunne oli se mikä itseäni huoletti..

      Lapsi kyllä viihtyi ja tykkäsi olla..Nyt on kuitenkin sanottava että kunnallisessa päiväkodissa on paljon enemmän aktiviteettejä,tekevät ja menevät enemmän.

      Ehkäpä henkilökunta ei ollut tuolla motivoitunutta koska heillä oli melko rajalliset mahdollisuudet toteuttaa itseään...

      Kiitän kuitenkin pääskysen henkilökuntaa lämpimästi ja toivon onnea uuteen paikkaan :)

      • pave

        Nyt uudessa päiväkodissa taitaa olla sama ongelma ainakin jollakin osastolla. Lapsia aivan kauheasti ja hoitajia näkyy yksi. Missä muut? Aina kun haen lapseni siellä on kauhea meno päällä lapset yhdessä laumassa yhdessä huoneessa. Olen kysellyt lapsiltani päivän ohjelmasta, vastaus on aina sama riehuminen. Tästä voisi päätellä että henkilökuntaa ei löydy tarpeeksi ohjattuun tekemiseen.


      • Utelias kysyy
        pave kirjoitti:

        Nyt uudessa päiväkodissa taitaa olla sama ongelma ainakin jollakin osastolla. Lapsia aivan kauheasti ja hoitajia näkyy yksi. Missä muut? Aina kun haen lapseni siellä on kauhea meno päällä lapset yhdessä laumassa yhdessä huoneessa. Olen kysellyt lapsiltani päivän ohjelmasta, vastaus on aina sama riehuminen. Tästä voisi päätellä että henkilökuntaa ei löydy tarpeeksi ohjattuun tekemiseen.

        Puhutko eskareista?


      • karkki
        Utelias kysyy kirjoitti:

        Puhutko eskareista?

        Ystäväni lapsi eräässä toisessa päiväkodissa eskariryhmässä, niin kyllä aivan erillainen kun tämä missä omani on. Kun olen kysellyt eskaripäivistä niin olen huomannut että kerran viikossa suunnilleen tehdään kirjaa ja loppuaika ei yhtään mitään. Tämäkö on sitä tasokasta esiopetusta. Pelkään jo että lapseni jää paljosta paitsi eikä ehkä tule pärjäämään koulussa niin hyvin kuin muut kun esiopetus on näin leväperäistä.


      • Sivusta seurannut
        karkki kirjoitti:

        Ystäväni lapsi eräässä toisessa päiväkodissa eskariryhmässä, niin kyllä aivan erillainen kun tämä missä omani on. Kun olen kysellyt eskaripäivistä niin olen huomannut että kerran viikossa suunnilleen tehdään kirjaa ja loppuaika ei yhtään mitään. Tämäkö on sitä tasokasta esiopetusta. Pelkään jo että lapseni jää paljosta paitsi eikä ehkä tule pärjäämään koulussa niin hyvin kuin muut kun esiopetus on näin leväperäistä.

        Huolesi on ihan aiheellinen. Tämän ikäiset lapset tarvitsevat ohjattua toimintaa päivittäin. Eskari vuosi harjoitellaan kouluun menoa. Silloin pitää osaa käyttäytyä ryhmässä ja jos sen harjoittelu on vain vapaata valvomatonta leikkiä, vaikeuksia tulee monille. Ota huolesi puheeksi opettajan kanssa, voitte käydä hänen kanssaan vaikka viikkosuunnitelmaa läpi. Ehkäpä kyseessä on väärinymmärrys.


      • Näkökulmaa

        Keskustelin tästä päiväkodista tuttavan kanssa, jonka lapset olivat siellä. Kaikki oli aina hyvin, mutta koulussa ilmeni asioita, joihin olisi pitänyt eskarissa puuttua. Äiti mietti pitäisikö asiasta olla kuntaan yhteydessä.


    • eskarin vanhempi

      Kenen tutun kanssa kirjoitan, sillä myös omani kyseisessä päiväkodissa. Pääskysellä koulussa sellainen maine, että sieltä tulee reippaita ja sosiaalisia lapsia kouluun. Tykkään kovin, kun eskarissa painotetaan sosiaalisten taitojen opettelua ja ryhmässä toimimista, toisen huomioonottamista ja opetellaan pieniä arjen asioita. Näin myös vanhempainillassa tiedotettiin. Huomaan myös omani kasvaneen eskarin myötä paljon itsenäisemmäksi emmekä joudu kaikkia asioita puolesta tekemään.

      Esiopetus on siis paljon muutakin kun eskarikirjan tekemistä...musiikkia, askartelua, liikuntaa ja leikkimistä.yms...Ja minä olen ainakin löytänyt nämä kaikki viikottaisesta ohjelmasta ja lapsikin kertonut.

      En tahdo, että lapsestani aletaan vääntää koululaista jo liian varhain 6-vuotiaana, vaan tilaa pitää olla myös muille asioille kuten esiopetuksessa kuuluukin...ennen kaikkea leikille.

      Olen ymmärtänyt, että esiopetuksessa vahvistetaan asioita, jotka auttavat lasta koulussa oppimisessa...ja koulussa opiskellaan lukemaan ja kirjoittamaan. Ilman näitä valmiuksia oppiminenkin vaikempaa.

      Mielenkiintoinen aihe, mutta eikö kannata jutella open kanssa suoraan jos muita toiveita on. Meille riittää varsin se kerta ja kaksi mitä kirjaa tekevät. Puuttuisin asiaan jos olisi toisin.

    • leikin puolesta

      Kommentoin, vaikka lapseni ei ole kyseisessä päiväkodissa. Antakaa herran tähden lasten olla lapsia vielä päiväkodissa ja eskarissa. Kannatan lasten reipastamista ja sitä, että oppisivat olemaan ryhmän jäseniä. Koulumaailma on pienelle lapselle rankka ja vaikea selvitä jos perustaidot puuttuu.

      Itselläni jo kaksi koululaista. Toinen arka ja tuli koulussa heti kiusatuksi. Veli vilkas eikä koulussa keskity mihinkään. Olisin toivonut, että eskarissa oltais tehty jotain näitä asioita auttaakseen.

      Sinä, joka kasvatat eskarilaisesta jo nörttiä, niin ehkäpä saat opelta lisätehtäviä pyytäessäsi ja rillit päässä lähetään sitten ekalle luokalle!! Mitä ihmettä luulet saavasi jos alat prepata jo eskarissa?? KOULU ON SE PAIKKA, MISSÄ OPISKELLAAN!!!!!

      • Sivusta seurannut

        Ylivilkkaus ja alttius kiusatuksi tulemiselle ovat asioita, joihin kuuluu puuttua jo eskarissa. Paljon voidaan tehdä molemmalle asialle, mutta monesti tällaiset ongelmat vaativa tukea pitkään. Pelkkä vapaaleikki ei missään nimessä tue kumpaakaan. Hallitussa ohjatussa toiminnassa arempi voi oppia onnistumisien kautta luottamaan itseensä ja vilkkaampi taas kasvattamaan keskittymiskykyään. Toiminnan kautta opettaja myös kykenee tukemaan monia muita vaikeuksia. Vapaaleikki on todella tärkeää, mutta kohtuus kaikessa. Isossa ryhmässä tarvitaan myös hyvin suunniteltua toimintaa.


    • samaa mieltä

      Samaa mieltä olen edellisen kirjoittajan kanssa, Yksi ohjattu toiminta kuuluu mielestäni päivään ajoittuen aamupäivään. Iltapäivä on vapaan leikin aikaa yleensä jokaisessa päiväkodissa. Vikat heräilee juuri ennen välipalaa, joka yleensä kahden maissa. Tämän jälkeen jää tunti puolitoista uloslähtöön. Ei siinä riitä aikaa ohjatulle toiminnalle juurikaan. Eikä päivä saa olla liian ohjattu, varsinkaan jos kodinomaisuutta painotetaan. Liian ohjattu päivä stressaa myös lasta. Lapsi tarvitsee myös tilaa hakeutua omien puuhien pariin.

      • huoli aiheellinen!

        Edelliset eivät taineet lukea huolella karkin kirjoitusta...jos esiopetusta on vain kerran viikossa niin onhan se tavattoman vähän. Eskarilaisia tulisi nimenomaan opettaa keskittymään ja kuuntelemaan ohjeita niiden eskaritehtävien avulla. Eikä eskaritehtävät tarkoita mitään kirjasta pänttäämistä, sekin on opettajan ammattitaitoa, että keksii virikkeellistä ohjattua toimintaa. Jos neljänä päivänä eskarilaisten päivät koostuvat vapaasta leikeistä, niin silloin valmiudet koulurytmiin saattavat jäädä puutteelliseksi. Eikä kukaan ole täällä vaatinut että 6-vuotiailla ei saisi olla leikkiä lainkaan. Pidän näiden vanhempien huolta ihan aiheellisena.


      • eskarin äiti
        huoli aiheellinen! kirjoitti:

        Edelliset eivät taineet lukea huolella karkin kirjoitusta...jos esiopetusta on vain kerran viikossa niin onhan se tavattoman vähän. Eskarilaisia tulisi nimenomaan opettaa keskittymään ja kuuntelemaan ohjeita niiden eskaritehtävien avulla. Eikä eskaritehtävät tarkoita mitään kirjasta pänttäämistä, sekin on opettajan ammattitaitoa, että keksii virikkeellistä ohjattua toimintaa. Jos neljänä päivänä eskarilaisten päivät koostuvat vapaasta leikeistä, niin silloin valmiudet koulurytmiin saattavat jäädä puutteelliseksi. Eikä kukaan ole täällä vaatinut että 6-vuotiailla ei saisi olla leikkiä lainkaan. Pidän näiden vanhempien huolta ihan aiheellisena.

        Kyseisessä eskarissa oma lapseni siis ja siellä ainakin toimintaa joka päivälle.
        Tekevät kirjaa 1-2 kertaa viikossa. On musiikkia, liikuntaa, askartelua...perjantaisin lelupäivä. Kaikkea siis sopivasti ja aina olen löytänyt viikkosuunnitelman seinältä ja lapsikin päivästä kertoo kyselemättä. SOSIAALISET TAIDOT JA KESKITTYMINEN HARJAANTUVAT JUURI NÄISSÄ OHJATUISSA TUOKIOISSA, EI AINOASTAAN KYNÄTEHTÄVISSÄ!!!!! 5-vuotiaat ovat mukana osassa toimintaa, olen ymmärtänyt.


      • Sivusta seurannut
        eskarin äiti kirjoitti:

        Kyseisessä eskarissa oma lapseni siis ja siellä ainakin toimintaa joka päivälle.
        Tekevät kirjaa 1-2 kertaa viikossa. On musiikkia, liikuntaa, askartelua...perjantaisin lelupäivä. Kaikkea siis sopivasti ja aina olen löytänyt viikkosuunnitelman seinältä ja lapsikin päivästä kertoo kyselemättä. SOSIAALISET TAIDOT JA KESKITTYMINEN HARJAANTUVAT JUURI NÄISSÄ OHJATUISSA TUOKIOISSA, EI AINOASTAAN KYNÄTEHTÄVISSÄ!!!!! 5-vuotiaat ovat mukana osassa toimintaa, olen ymmärtänyt.

        Tällaisia kysymyksiä itselläni vielä herää. Onko päiväkodissa niin pieni ryhmä, että siellä ei voi tehdä osa-alueita eskareitten tasolla? Eikö lelupäivänä ole muuta toimintaa, kuin lelut?

        Huoli aiheellinen: Olen kirjoituksessanikin samaa mieltä, jos ei toimintaa ole, syytä huoleen on.

        On myös monia muita asioita, joita ei työtä tekevät ymmärrä vaatia tai edes näe. Toiminta tulee olla monipuolista, suunniteltua ja ryhmän tarpeita vastaavaa.
        Hyvä esimerkki on, että esikoulussa luodaan pohja myöhempää äidinkielen ja matematiikan opiskelua varten. Pelkkä kirjaan perustuva opetus antaa heikon perustan koulutielle. Taitavat pärjäät toki, oli opetus hyvää tai ei.

        Nämä on vain ajatuksia, kun en tunne tilannetta paremmin. Asia on kuitenkin niin paljon puhuttanut, että vanhempina tarkkailisin toimintaa.


    • vanha vanhempi

      Minulla ollut jo muutama lapsi kyseisessä eskarissa ja opena ollut sama. Tietääkseni koko pääskysen ajan. Vuosien kokemuksella osaa varmaan asiansa ja tiedän että siellä ollut monesta perheestä useita lapsia. Varsin tytyväisiä ollaan. Minusta on turhaa täällä jossitella päiväkodin asioista. Menkää sinne katsomaan. Henkilökunta upeeta keskustelutaitosta ja asiat varmaan selviää juttelemalla jos jokin askarruttaa. Henkilökunnalle onnea uusista tiloista ja jatkakaa samaa rataa. OOTTE MAHTAVIA IHAN NURMIJÄRVEN AATELIA=)

    • HUPAISAA

      Luin ketjun läpi enkä voi kun nauraa!! Joku tai muutamakin yrittää selvästi mollata hyvää...monen mielestä PARASTA tarhaa kirkonkylällä. Hampaankolossa selvästi jotain. Ootte toiminu pitkään ja aina kuulunut pelkkää hyvää. Muistan, kun kerran hain tyttöä päikystä, niin siellä oli tämä aluevastaava paikalla. Jäin juttelee ja kertoi et tyytyväiskyselyt oli luokkaa 4.7-4.8. Haikein mielin jätimme teidät, mut lapset kasvaa=)! Kuulin, että Maija yhä toiminnassa mukana. Hyvä, sillä meistä aivan paras, omanlaisensa, vaikka myös koko jengi mahtavaa. Maijalle kiitos ihanista vuosista ja Jöranille erityiskiitos bussiretkistä. Ne on paras muisto päikystä. Ruikuttajat voi viedä pentunsa muualle hoitoon, jo vanha asiakaskunta pitää puljua pystyssä!! HATTUA NOSTETAAN LÄMPIMÄSTI MUISTAEN!!

      • Epäilyttävää

        Sama kirjoittaja, kuin edeltävä?


    • esiopettaja

      Otan kantaa tähän esiopetus keskusteluun sen verran että kerron miten meillä. Muun ohjatun toiminnan lisäksi meillä "kirjatehtävät" kerran viikossa. Opettajan kirjassa on runsaasti tehtäviä (suullisia mm. riimittelyä, äänteen etsiminen yms..lisäksi kuunteluharjoituksia jne.) Opettajan kirja on mahtava työväline, emmekä ehdi edes kaikkea läpikäymään. Siinä on liitteenä myös lapsille monisteita kopioitavaksi kirjatehtävien lisäksi.

      Ja uskon, että jos kyseisessä eskarissa käytössä kirja (joku mainitsi) niin varmasti opettaja hyödyntää opastaan. Monasti sitä tarvitaan jo oppaaksi lasten kirjan tehtäviin. Ja minusta kerta viikossa tälläinen tuhti annos opiskelua riittää.

      Nurmijärven kunnan esiopetussuunnitelmassa sanotaan, että "tavoitteena on kehittää lapsen oppimaan oppimisen taitoja ja oppimismenetelminä käytetään leikkiä, oppimistuokioita ja omatoimista oppimista.

      Esiopetuksen sisältöalueita ovat mm. liikunta, musiikki ja kädentaidot. Nämä ovat esiopetuksessa aina tavoitteellisia "oppimistuokioita", vaikka vanhemmat ei aina meilläkään sitä miellä. Tärkein oppimismenetelmä 6-vuotiaalla on leikki ja harjoittelemme matemaattisia valmiuksia mm. liikunnan keinoin. Laskutoimitukset ei kuulu esiopetukseen.

      • esiopettaja jatkaa

        Kielelliset valmiudet harjaantuu kirjapäivän suullisissa harjoituksissa ja päivittäisissä toimintatuokioissa muutenkin.

        Ja ne tarkeimmät sosiaaliset taidot joka päiväisessä puuhastelussa ja leikissä. Opettaja ohjaa lasta ottamaan kaveria huomioon, odottamaan omaa vuoroaan, olemaan ystävällinen toiselle ja hyväksymään mukaan leikkiin. Ja yleisesti ratkaisemaan syntyviä pattitilanteita nyönteisin keinoin. Nämä sisältyy eskarivuoteen, eikä näitä opetella eskarituokioilla!!


      • Bb
        esiopettaja jatkaa kirjoitti:

        Kielelliset valmiudet harjaantuu kirjapäivän suullisissa harjoituksissa ja päivittäisissä toimintatuokioissa muutenkin.

        Ja ne tarkeimmät sosiaaliset taidot joka päiväisessä puuhastelussa ja leikissä. Opettaja ohjaa lasta ottamaan kaveria huomioon, odottamaan omaa vuoroaan, olemaan ystävällinen toiselle ja hyväksymään mukaan leikkiin. Ja yleisesti ratkaisemaan syntyviä pattitilanteita nyönteisin keinoin. Nämä sisältyy eskarivuoteen, eikä näitä opetella eskarituokioilla!!

        Tuo kaikki mitä muutama edellinen kirjoitti eskarista ja sen sisällöstä on aivan totta ja olenkin vanhempana aivan samaa mieltä. Mutta nyt onkin kysymys siitä kuka vetää koko eskaria pk. En edes tiedä onko vanha eskariope edes koko talossa enään. Olen nähnyt vain muutaman muun työntekijän pyörivän sillä osastolla. Juuri tämän vanhan johtajan jolla ei sit ollutkaan kulutusta ja jonkun uuden tädin. Mikä mahtaa olla hänen koulutuksensa? Jos vanhat systeemit pitää niin eii varmaankaan mitää alan koulutusta. Hyvät ihmiset hankkikaa nyt ihmeessä koulutettua väkeä sinne pk. Eihän kaikkia työntekijöitä oteta vaan sen tähden kun on niin hyvä tyyppi.


      • Koulutus
        Bb kirjoitti:

        Tuo kaikki mitä muutama edellinen kirjoitti eskarista ja sen sisällöstä on aivan totta ja olenkin vanhempana aivan samaa mieltä. Mutta nyt onkin kysymys siitä kuka vetää koko eskaria pk. En edes tiedä onko vanha eskariope edes koko talossa enään. Olen nähnyt vain muutaman muun työntekijän pyörivän sillä osastolla. Juuri tämän vanhan johtajan jolla ei sit ollutkaan kulutusta ja jonkun uuden tädin. Mikä mahtaa olla hänen koulutuksensa? Jos vanhat systeemit pitää niin eii varmaankaan mitää alan koulutusta. Hyvät ihmiset hankkikaa nyt ihmeessä koulutettua väkeä sinne pk. Eihän kaikkia työntekijöitä oteta vaan sen tähden kun on niin hyvä tyyppi.

        Mielestäni siellä ei ole kun yksi kouluttamaton työntekijä ja toinen on opiskelija. Kaikilta muilta löytyy alan koulutus. Mutta ainahan voi käydä kysymässä johtajalta työntekijöiden koulutuksesta.


      • Sivusta seurannut
        esiopettaja jatkaa kirjoitti:

        Kielelliset valmiudet harjaantuu kirjapäivän suullisissa harjoituksissa ja päivittäisissä toimintatuokioissa muutenkin.

        Ja ne tarkeimmät sosiaaliset taidot joka päiväisessä puuhastelussa ja leikissä. Opettaja ohjaa lasta ottamaan kaveria huomioon, odottamaan omaa vuoroaan, olemaan ystävällinen toiselle ja hyväksymään mukaan leikkiin. Ja yleisesti ratkaisemaan syntyviä pattitilanteita nyönteisin keinoin. Nämä sisältyy eskarivuoteen, eikä näitä opetella eskarituokioilla!!

        Ohjatussa toiminnassa pystyy ja väkisinkin harjoitellaan myös sosiaalisia taitoja. Toiminnassa niin ikään voidaan harjoittaa kaikkea luettelemaasi. Kysymys on siitä, kuinka itse toiminta toteutetaan. Hyvä huomio on, että vapaassa leikissä opettaja on läsnä. Vapaa leikki ei ole opettajalle paussia töistä.

        Opettajan oppaat ovat hyvin monipuolisia, joskin itse katson ne myös riittämättömiksi, jos ne ovat ainut lähde toiminnalle. Niistä saa kuitenkin hyviä vinkkejä. Mikäli edes opettajan oppasta käytetään ja suunnitellaan toimintaa tulos on sentään tyydyttävä. Pelkkä kirjatehtävien tekeminen taas on aivan riittämätöntä ja ei missään määrin tue ryhmän oppimista.


      • Sivusta seurannut
        Bb kirjoitti:

        Tuo kaikki mitä muutama edellinen kirjoitti eskarista ja sen sisällöstä on aivan totta ja olenkin vanhempana aivan samaa mieltä. Mutta nyt onkin kysymys siitä kuka vetää koko eskaria pk. En edes tiedä onko vanha eskariope edes koko talossa enään. Olen nähnyt vain muutaman muun työntekijän pyörivän sillä osastolla. Juuri tämän vanhan johtajan jolla ei sit ollutkaan kulutusta ja jonkun uuden tädin. Mikä mahtaa olla hänen koulutuksensa? Jos vanhat systeemit pitää niin eii varmaankaan mitää alan koulutusta. Hyvät ihmiset hankkikaa nyt ihmeessä koulutettua väkeä sinne pk. Eihän kaikkia työntekijöitä oteta vaan sen tähden kun on niin hyvä tyyppi.

        Bb: Tämä kuulostaa kyllä huolestuttavalle. Vanhempana ottaisin asiasta selvää.


      • kunnassa toimiva
        Sivusta seurannut kirjoitti:

        Ohjatussa toiminnassa pystyy ja väkisinkin harjoitellaan myös sosiaalisia taitoja. Toiminnassa niin ikään voidaan harjoittaa kaikkea luettelemaasi. Kysymys on siitä, kuinka itse toiminta toteutetaan. Hyvä huomio on, että vapaassa leikissä opettaja on läsnä. Vapaa leikki ei ole opettajalle paussia töistä.

        Opettajan oppaat ovat hyvin monipuolisia, joskin itse katson ne myös riittämättömiksi, jos ne ovat ainut lähde toiminnalle. Niistä saa kuitenkin hyviä vinkkejä. Mikäli edes opettajan oppasta käytetään ja suunnitellaan toimintaa tulos on sentään tyydyttävä. Pelkkä kirjatehtävien tekeminen taas on aivan riittämätöntä ja ei missään määrin tue ryhmän oppimista.

        Jokainen toteuttaa opetusta omalla tavallaan. Tärkeimpänä pidän, että esiopettaja on pätevä ja kokemus aina plussaa!! Valitettavasti pätevää esiopettajaa ei aina joka yksikköön löydy ja meillä kunnassakin joudumme toteuttaa silloin resurssien mukaan.


    • Jep jep...

      No voi hyvää päivää! Jos joku ei oo tyytyväinen päiväkotiin, niin suomalaiseen tyyliin selän takana (tai keskustelupalstalla) p...an puhuminenko siihen auttaa? Kannattais joko a) mennä puhumaan asianosaisten kanssa tai b) vaihtaa lasten päivähoitopaikkaa, niitähän taitaa nyt siellä täällä ylistetyllä kunnallisella puolellakin olla ihan valittavaksi asti.

      • Tyytyväiset lapset

        Olet niiiin oikeassa!!! Miksi ihmiset ei mene kysymään asioita reilusti ja suoraan vaan ruikuttaa täällä????? Tätä ketjua seuranneena voisi luulla että lapset tappelee täällä,mutta ei vaan vanhemmat!!!! Lapset vovat tyytyväisiä ja aikuisten nyt näköjään on vaan pakko valittaa jostain!!!


    • hah hah

      Palstamammojen hupiketju =D!!!!

    • kiitos kuitenki

      Minun lapseni oli pääskyissä eskarissa ja viihtyi kyllä hyvin. Mutta kun koulu alkoi, huomasimme pian, että lapseltamme puuttui tietyt pikkutaidot, joita olisi juuri tarvittu koulutien alkuun. Hän ei osannut kirjaimia ollenkaan, jonottaminen, odottamien ja paikallaan pysyminen oli hyvin hankalaa. Nyt ne sujuu, mutta kyllä niitä on jankattukiin. Itsekin luulin, että johtaja on lastentarhanopettaja. .

      Avaako he tosiaan uuden päiväkodin?? Minne?

      • hoh hoh

        Hyvä provo taas...kyllä jollain yritystä riittää...Lue nuija ketju uudestaan, niin yksinkertainenkin pääsee KENTIES kyytiin...VAI ONKO KIRJAIMET HUKASSA MAMMALLAKIN =D!!!


    • jatkoa viestiini

      Ei tämä ollut mikään provo. Kuten sanoin, olen ollut muuten aina ihan tyytyväinen päiväkotiin, mutta on tiettyjä asioita, joita eskarissa olisi tullut huomata. Lapseni ei ollut koulukypsä ja jos tämä olisi huomattu esikoulussa, olisi siitä ollut rutkasti apua.

    • hoh hoh

      Jos yksikään kirjain ei mene jakeluun, niin siihen kiinnittää jokainen eskariope huomiota, koska niin nuijaa ei ole tullut ees minulle eteen erityisryhmässä. Ihan potuttaa jo tämä koko pääskysen mollaaminen, joten suksi ihan mihis lystäät. Täysin tehtyä ja aivan provo!!! Tunnen open ja myös muuta henkilökuntaa usean vuoden varralelta ja päiväkodin maine mahtava...

      • Koppakuorianen

        Tämä on varmaan se provo, ei ammattilainen puhu lapsista tällä tavalla. Luotettavampana pidän edeltävää kirjoitusta. En myöskään usko tuollaiseen, että jollain päiväkodilla olisi niin mahtava maine.


      • Mörkö
        Koppakuorianen kirjoitti:

        Tämä on varmaan se provo, ei ammattilainen puhu lapsista tällä tavalla. Luotettavampana pidän edeltävää kirjoitusta. En myöskään usko tuollaiseen, että jollain päiväkodilla olisi niin mahtava maine.

        Olen myös miettinyt mihin on hävinnyt päiväkodin eskari ope kun en ole nähnyt viimeiseen kahteen viikkoon häntä ollenkaan. Lapsenikin on sanonut että ei tiedä kuka heidän eskariope on kun aina vähän niinkuin eri täti vetää eskaria. Että ei voi sanoa kuin laadukasta hoitoa ja opetusta. Tämän pk esiopetukselle ei voi antaa arvosanaksi kuin 4. Päiväkodin esiopetus päiväkodissa laskenut kuin lehmän häntä. Viime vuonna kuin seurallinen eskariryhmää oli paljon enemmän toimintaa ja yhteenkuuluvuutta koko ryhmässä. Ryhmällä oli aivan omat tilat jossa esiopetus toimi. Nyt näyttää että eskarit ja viisivuotiaat toimivat yhdessä ja näky on yhtä kaaosta.


      • Lumilinna
        Mörkö kirjoitti:

        Olen myös miettinyt mihin on hävinnyt päiväkodin eskari ope kun en ole nähnyt viimeiseen kahteen viikkoon häntä ollenkaan. Lapsenikin on sanonut että ei tiedä kuka heidän eskariope on kun aina vähän niinkuin eri täti vetää eskaria. Että ei voi sanoa kuin laadukasta hoitoa ja opetusta. Tämän pk esiopetukselle ei voi antaa arvosanaksi kuin 4. Päiväkodin esiopetus päiväkodissa laskenut kuin lehmän häntä. Viime vuonna kuin seurallinen eskariryhmää oli paljon enemmän toimintaa ja yhteenkuuluvuutta koko ryhmässä. Ryhmällä oli aivan omat tilat jossa esiopetus toimi. Nyt näyttää että eskarit ja viisivuotiaat toimivat yhdessä ja näky on yhtä kaaosta.

        Kannattaisi varmaan vaihtaa päiväkotia. En kyllä tuohon päiväkotiin laittaisi lapsiani, ei näitä huhuja kukaan tyhjästä keksi.


    • näin on

      Pääskysen maine taitaa joitain pänniä...ihan ootte työllä hyvän ansainnu. Onnekkaita ollaan kun kanssanne saamme yhä jatkaa...samaa sanon kun jokin aiemmin, että ruikuttajat voi viedä lapsensa kuntaan, siellä tilaa päiväkodeissa tällä hetkellä. Me tyytyväiset kyllä täytämme touhulan ja varmasti suosittelemme muillekin!!! Meitä ei ees kouluttamattomuus haittaa...kymmenen vuotta kokemusta vähintään kaikilla siellä. Jokainen ajatteleva ymmärtää mitä tälläinen pysyvyys työpaikassa kertoo!!

    • böööhh

      Tämän ketjun voisi jo lopettaa. Eiköhän asiat ole jo tullut selväksi.

    • näin on

      Eskariope on koulutuksessa ja siitä on kyllä laitettu tiedote. Myös sijainen on palkattu. Eskariohjelma on alusta asti ollut näkyvillä enkä usko, että tiedotetaan jos ei toteuteta. Itse olen nähnyt open monta kertaa ja jutellutkin.

      Vähän on naurettava juttu, ensin mollataan ja sitten kaivataan kun opea ei näy muka missään. Mikä teille on oikein hyvää ja riittävää?

      Se on kyllä totta, että pääskysessä oli ihanan tiivis tunnelma ja asiat ehkä liiankin hyvin monella tavoin. Siellä se kodinomaisuus todella toimi. Nyt saamme me vanhemmatkin totutella isompiin ryhmiin, mutta niitähän on esim. kunta täysi. Mm. esiopetus toimii monesti osana isoa ryhmää ja pitävät vaan tuokiot erillään.

      • näin on

        Jatkan vielä...eli selvää on, että nyt isomma ryhmässä meno on kovempi, mutta kyllä uudessa paikassa tiloja riittää ja minusta näkynyt myös henkilökuntaa. Eteisestä olen seurannut myös näiden pienempien menoa (4-vuotiaat?) niin kyllä se meno on kovaa. Mutta tämä on sitä arkipäivää joka tarhassa.

        Mutta älkää ihmiset marisko, vaan koittakaa olla kiitollisia siitä, että nämä ihanat pääskysen ihmiset lapsianne hoitavat.. On tämä muutosta ja opettelua myös heille.


    • kysynpä

      Anteeksi tyhmää, mutt siirtyikö pääskysen henkilökunta touhulaan? Mites se killi ja kiiski hankkeen kävi, siitä oli nurmijärven sanomissa jotain juttua kesällä ja vaikutti tosi kivalta suunnitelmalta. Urheilupainotteisuus ja omat tilat ja kasvimaakin?

    • nyt tiedät

      Taas väkistä ketjun vääntöä kun asiat jo puitu joka ilmassuunnasta. Lue nuija ketju niin tiedät että puolet hipasta ja puolet valtsun lihatiskin myyjistä salaatteineen. Että kyllä siellä yhä liikutaan ja luomua syödään.

      • tuittis83

        No luomua ei oo kyllä tarjolla! Pitsaa ja lihapiirakkaa mm. välipalalla. Onneksi ei usein! Kotona luomua suosivana korjaan kirjoituksen ettei joku sen vuoksi innostu Touhulasta... pienten ryhmä toimii hienosti, eskareista en tiedä ja 4-5 viisvuotiaiden ryhmä kaaoksessa. Onneksi siellä on ihana lastentarhan ope. Mutta ensi vuonna tulee ryhmiin muutoksia joten ehdä asia korjaantuu...


    • tsemppiä maijalle

      mielenkiintoinen ketju. harmi että yritys päätyi konkkaan.

    • ??

      mihin päiväkotiin meni johtaja sukulaisineen töihin?

      • ?????

        siihen uuteen kai palkattiin kaikki.


    • täkglh

      aika jännä, koska eihän niillä ollut mitään koulutusta.

    • odjshs

      Lopettakaa jo ja siirtykää uusiin aiheisiin.

    • siru..

      miksi päiväkoti meni konkkaan. sehän oli kuitenkin 10 vuotta toimiva bisnes.

      • reperape000

        jotai hämminkiä j a maksuvaikeuksia


    • nella

      Sama tyyppi yrittää väkisin jatkaa jo kuivunutta korppuu..katsokaa kirjoitustyyli...lauseet alkaa kaikki pienellä. JA TIEKKÖ eipä taida ketään enää sama paskan jauhaminen kiinnostaa. Kaikella aikansa.

    • ''''''''''''''''''

      Tässä on vaan semmosia juttuja, mitä ei moni tieäkään. Olisi oikeasti mielenkiintoista tietää konkaan menon syyt?

    • Uusi asiakas

      Uusi päiväkoti Touhula on aivan ihana uusi päiväkoti Nurmijärvellä. Suosittelen tätä hoitopaikkaa kaikille lapsiperheille.

      • Uusi asiakas myös

        Ihanan valoisat ja avarat tilat. Olemme myös tykästyneet kyseiseen hoitopaikkaan ja lapset viihtyvät hyvin.Suosittelemme


    • hattivatti

      Ketä jaksaa tämä p'N jauhanta enää kiinnostaa pääskysestä. Touhulasta olemme kuulleet pelkkää hyvää ja tunkua tuntuu syksylle kovin olevan kun kyselin paikkoja pojilleni. Toivottavasti saamme paikat.

    • Liikunta

      Olen kiinnostunut tästä päiväkodista, koska se on liikuntapainoitteinen. Onko tässä päiväkodissa ohjattua liikuntaa joka päivä, jos on niin mitä? Muutama keskustelusta piti päiväkotia hyvänä, voisivatko he kertoa lisää?

    • tyytyväinen

      Päiväkoti toiminut vasta reilun kuukauden, joten ottaa varmasti jonkin aikaa kunnes toiminta vakiintuu. Mielestäni liikunta on ollut kuitenkin jo pienessä ajassa kivasti esillä. Ohjattua liikuntaa ollut joka viikko ja suksittu on kovin mikä on saanut lapsen innostumaan hiihdosta myös iltaisin kotosalla. Salissa ovat pelanneet jotain mailapeliä...ei osannut nimetä, mutta sählyä ei kuitenkaan. Meistä vanhemmista on
      tärkeää, että liikutaan ja mahdollistetaan lapselle kokeilla eri asioita unohtamatta kuitenkaan päiväkodin muuta toimintaa. Kovin olemme olleet tyytyväisiä kaikkeen ja mikä tärkeintä, että lapsi viihtyy hyvin.

      • Liikunta

        Tuon verran ja ehkä enemmänkin tehdään monessa muussa tavallisessa päiväkodissa. Liikuntapainoitteisuudelta odottaisi, että ohjattua liikuntaa olisi tavallisia päiväkoteja enemmän ja monipuolisemmin. Onko siellä mitään muuta kuin tätä mailapeliä tai hiihtoa ollut? Nyt on kuitenkin jo helmikuu. Onko henkilökunnassa ketään erityisesti liikuntaan suuntautunutta opettajaa?


    • kysyisin

      Mitä liikuntapainotteisuus tarkoittaa arjessa käytännön tasolla?? Aamupäivisin aikaa noin tunti toiminnalle ennen ulos menoa ja iltapäivä yleensä rauhoitettu lapsen omaehtoiselle leikille. Viikkoon pitäisi mahtua musiikkia, askartelua ja muutakin päiväkodin toimintaa. Miten liikunta korostuu liikuntapainotteisessa päiväkodissa? Tarkoittaako se sitä, että lapselta evätään mahdollisuus vapaaseen leikkiin niin sisällä iltapäivisin ja ulkoiluissakin ja ne täytetään "pakonomaisella liikunnalla". Tähän en tule suostumaan, silla lapselleni myös leikki tärkeä, enkä anna häntä liikunnalla stressata. Liikunnan tulee olla vapaaehtoista ja hauskaa muuta toimintaa ja leikkiä unohtamatta. Hyvin on liikunta toiminnut aiemmin ns. ei liikuntapäiväkodissa, mutta mietin miten nykyisessä. Täytyy jutella asiasta henkilökunnan kanssa myöskin..

    • xx

      Käykää lukemassa Touhula-päiväkotien sivuilta mainostekstiä, mitä liikuntapainotteisuus sisältää. Ei mielestäni ole ollut mitään päivittäistä treeniä vaan lapsia kannustetaan liikkumaan oman halun ja mielenkiinnon mukaan. Nuori Suomi-ohjelman mukaan toimivat.
      Omat lapseni ovat kyseisessä päiväkodissa ja viihtyvät. Viihtyivät yhtä hyvin edellisenkin omistajan päiväkodissa samojen hoitajien hoivissa.

    • Huolestunut

      Olisin halunnut tietää kuka vastaa tässä uudessa touhulassa keittiöstä. En ole nähnyt siellä keittäjää, vai hoitaako henkilökunta itse kokkaamisen. Kun katsoin henkilörakenteen tuolta Touhula sivuilta ei sielä mainittu erikseen keittäjää. Miten voi olla mahdollista että yksi henkilökunnasta hoitaa vielä keittiönkin,, vaikka lapsia on tupa täynnä. Meneekö tämä ihan lain puitteissa.

    • 8012taika

      Minua kiinnostaisi, onko tosiaan koko pääskyn henkilökunta siirretty touhulaan? Johtajakin?
      Jos on, niin jää kyllä hakemus tekemättä.

    • joopa...

      Ihan samalla henkilökunnalla ne pyörittää, muutama uus tullut myös. Siis ex-johtaja on lasten hoitajana. Ihan hyvältä meno vaikuttaa :)

      • Ihmetys

        Mukava meno on Touhulassa. Yllätys oli kyllä kun luin ilmoitustaululta tänään että ex-johtaja ja hänen miehensä työsuhde on päättynyt. Mikähän lienee tullut?? Harmi sillä ihania ihmisiä olivat molemmat.


    • lumeton

      Mukavia kyllä, mutta ei kartalla pitkään aikaan. Rouva oli aivan omissa aatoksissaan aamuisin ja monasti mietin kyllä lapsen jättämistä. Taisi olla vaikeaa siirtyä toisen palvelukseen. Päiväkotiin olemme kyllä olleet tyytyväisiä, mutta miksi lapset eivät voi syödä omissa osastoissa?? Aamupala siellä yhtä kaaosta!! Miten muut ateriat??

    • Tyytyväiset

      Keskusteluun perustaen varsin asiallista toimintaa. Reklamaatiota lähtenyt myös johdolle. Lapset viihtyvät hyvin.

    • äippä79

      hienoa että täällä on tälläinen keskustelu.niin laitetaas päiväkotien topit ja flopit :).mitä hyvää on esim. helmitarhassa tai sorvankaaressa.mihin et veisi lastasi ja miksi?itse juuri muuttanut kirkolle ja pitäisi lapselle hakea päivähoitopaikkaa.joten kaikki kommenttit tervetuloa :)

      • peace

        Joo mäkin haluan kuulla missä Kirkonkylän pk:ssa on hyvä hoito ja meininki. Joten nostan!

        Erityisesti Maaniitty kiinnostaa jos jollain on tuoreita kokemuksia!


    • Ei touhulaan

      En suosittele päiväkoti Touhulaa kenellekään. En hoitopaikkana enkä työpaikkana. Siellä merkkaa vain raha ja se miten asiat voidaan tehdä mahdollisimman kustannustehokkaasti. Kaikessa säästetään, Ihan kaikessa.

      Ryhmäkoot on todella suuria, henkilökuntaa mahdollisimman vähän, siivoojia ei ole ja se todellakin näkyy tilojen puhtaudessa. Ihan hirvittää kun tietää miten siellä siivous hoidetaan. Kaikki ei vain osaa edes siivota, ei siivoojia turhaan kouluteta. Aamupalat syödään mahdollisimman isoissa porukoissa koska henkilökuntaa on niin vähän että ihmisiä ei riitä joka osastolle. Se taas tietää melko levonta menoa. Listaa epäkohdista voisin jatkaa loputtomiin....

      Bisnes on bisnes ja en todellakaan halua itse olla tukemassa tälläistä bisnestä. Ja tämä on valitettavasti tosi, eikä mikään katkera tilitys. Vanhemmat ovat osin tyytyväisiä sillä heille ei kerrota TOTUUTTA. Näytetään vain paras puoli, jos talossa piipahtaa vain tuoden lapsen hoitoon ja hakien pois ei epäkohtia huomaa ja tiedä.

      Ei ihme että vaihtuvuus henkilökunnassa on suurta sillä harva ammattilainen tollaseen työpaikkaan haluaa. Usein talo onkin täynnä hyvin nuoria ja kokemattomia hoitajia jotka ei osaa tai uskalla pitää puoliaan. Sitten jos joku yrittää pitää oikeuksistaan kiinni ja ajaa lasten etua se laitetaan pihalle koe ajan jälkeen. Ellei itse hoksaa lähteä...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2210
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1731
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1586
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1217
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1089
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe