Halpa-Halli skandaali ja Essayah

tutkiva journalismi

Halpa-Halli-ketjun sisältä paljastuu mittava petos. Tavarataloketjun päällikkötehtävissä toiminutta naista epäillään noin 160 000 euron kavalluksesta.


Halpa-Hallin organisaatiossa korkeassa asemassa työskennellyttä naista epäillään kavalluksesta. Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen vahvisti tiedon sunnuntai-iltana tiedoitusvälineille.

Tämä tapaus liittyy kristillisdemokraatteihin ja Sari Essayahiin sitä kautta, että kyseinen ketju on täysin helluntalaisten omistama, sen ylin toimihenkilöstö koostuu pääasiassa helluntailaisista ja se on tukenut koko historiansa aikana Kristillisdemokraatteja ja tämän edeltäjää Kristillistä Liittoa. On myös täysin varmaa että Sari Essayah saa vaalirahoitusta Halpa-Halli-ketjusta.

21

3615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+11

      Ota selvää myös lestadiolaisten tukemista ketjuista ja keitä poliitikkoja he tukevat.

    • Journalistia tutkiva

      Tutkiva journalisti voisi tutkia vähän tarkemmin, niin saisi selville seuraavat TOSIasiat:
      -Kyseinen ketju ei ole täysin helluntailaisten omistama, yrityksen perustaja kauppaneuvos Esko Ylinen kuuluu Pietarsaaren baptistiseurakuntaan.
      - Osa omistajista kuuluu helluntaiseurakunta osa ei.
      -Ylimmistä toimihenkilöistä suuri osa kuuluu luterilaiseen kirkkoon, osa ei ole aktiivijäseniä missään seurakunnassa. Myös helluntaiseurakuntaan kuuluvia on mukana.
      -Seurakunnalliset asiat ovat kunkin yksityisasioita, eivätkä ole liiketoiminnassa millään tavoin mukana
      -Sari Essayahilla ja krsitillisdemokraateilla ei ole mitään tekemistä Halpa-Halli-ketjun kanssa
      -Mikään poliittinen puolue tai kukaan poliitikko ei saa rahallista tukea Halpa-Hallista

    • Ei huuhaata, kiitos

      Jutun otsikko on outo. Halpa-Hallissa ei ole tapahtunut mitään skandaalia, vaan yritykseen kohdistuva rikos. Eräs ketjun johtotehtävissä oleva työntekijä on syyllistynyt noin 150 000 euron kavallukseen. Rikos on annettu poliisin tutkittavaksi. Halpa-Halli-ketju on toiminut asiassa aivan kuten pitääkin.

      Halpa-Halli on yksityinen tavarataloketju, jolla ei ole mitään tekemistä minkään puolueen tai seurakunnan kanssa. Omistajien oma henkilökohtainen vakaumus on jokaisen yksityisasia.

      Jos Sari Essayah tai kuka tahansa ehdokas saa jostain jotain tukea, niin siitä tehdään normaali vaalirahoitusilmoitus.

    • Häkki heiluu

      Miten niin Halpa Halli on toiminut oikein? Juttu selvinnyt heille jo perjantaina. Joka haastattelussa kyseisen firman johtaja kertoo että Maanantaina tehdään ilmoitus poliisille,miksei sitä tehty heti? Jotain mätää tässä on? Tietääkö kukaan missä pisteressä kyseinen kavallus sattunut?

      • Iltalehdestä poimitu

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011121914967142_uu.shtml

        Iltalehti:

        Puolivaltakunnallisen tavarataloketjun päällikkötehtävissä toiminutta naista epäillään noin 160 000 euron kavalluksesta.


        Halpa-Hallin organisaatiossa korkeassa asemassa työskennellyttä naista epäillään kavalluksesta. Kuva Kokkolasta. Myymälä ei liity tapaukseen. (ESA MELAMETSÄ)
        Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen vahvisti tiedon sunnuntai-iltana Iltalehdelle.

        - Valitettavasti tällainen epäily on olemassa. Yhtiön hallitus käsitteli asiaa perjantaina. Emme voi muuta kuin ilmoittaa tapauksesta huomenna (maanantaina) poliisille, Ylinen kertoi.

        Päällikön epäilty rikollinen toiminta kävi ilmi yhtiön sisäisen tarkastuksen toimesta.

        - Ymmärrätte varmaan, että tilanteen ollessa tämä, en voi yhtään enempää asiasta kertoa, toimitusjohtaja Ylinen toteaa.


    • i--------------

      Höh..

    • Työväenliike

      Halpa-Halli-ketju on tullut tunnetuksi siitä, että sen työntekijöiden liittymistä ammattiliittoon ei ole katsottu oikein hyvällä. Tästä ay-lehdissä on ollut aiemmin kirjoituksia.

    • kaikkea sitä kuulee

      Miten tämä tapaus liittyy Sari Essayahiin?
      Mitä ihmettä latelet laittamalla mitään
      faktoja,
      "toimihenkilöistä pääasiassa kuuluu helluntaalaisiin",
      huh,huh,tunnen niin paljon Halpa-hallin työntekijöitä,
      että kyllä nyt latelet aika paksua.
      "on myös täysin varmaa?että Esayah saa vaalirahoitusta
      Halpa-Halliketjusta"
      Täysin varmaa,niin,selitä?
      Ja missä se linkki on kun Ylinen on vahvistanut asian tiedotusvälineille?

      • mitä ajat takaa?

        Kaikki Halpa-hallissa työskentelevät eivät ole helluntailaisia,saati
        edes uskovaisia.


    • perästä kuuluu

      Tutkiva journalismi nimimerkin takana oleva näyttää latelevan sellaisia perättömyyksiä, että ne on syytä laittaa poliisitutkintaan. Kannattaisi miettiä ennenkuin kirjoittelee perättömyyksiä tälläkin palstalla.

    • Tyrmistynyt lukija

      "Tutkivan journalismin" kyseisestä tutkimuksesta puuttuu nähdäkseni tieto täydellisesti. Olen itse työskennellyt k.o työnantajan palveluksessa pitkään, ja en olisi " tutkivan journalismin" sepustuksesta voinut arvaamallakaan osua kohdalleen siitä, mistä Länsirannikon firmasta tuntomerkkien perusteella olisi kysymys, ellei "tutkimuspöytäkirjassa" olisi nimetty firmaa.

      Jopa syyllisyysepäilystä kyseiseen rikokseen jää epäselvyys onko se k.o kyseinen työnantaja, joku työntekijä vai peräti mainittu poliittinen puolue tai sen peresidentti ehdokas.
      Oli kuin kaikki olisi saman häkin ovella jossa ehkä arvalla valitaan se joka kärsii. Tosin kKärsimystähän tässä tosin jo oikeastaan povattiin joka taholle.

      Voi sanoa kuin entinen tarkkakorvainen seurakuntalainen papilleen epäselvästä saarnasta: "Lukisit enemmän niin luulisit vähemmän !"

    • Vaaliasiaa, kiitos

      Tämä keskustelupalsta liittyy presidentinvaaleihin, eikä jossain päin Suomea tapahtuneeseen rikokseen, joita riittää.

      Toivottavasti Halpa-Hallissa tapahtunut rikos selviää. Asiaa on kuitenkin turha puida tällä palstalla, jossa keskustellaan vaaleista.

    • Häkki heiluu on urpo

      Miten niin Halpa Halli on toiminut oikein? Juttu selvinnyt heille jo perjantaina. Joka haastattelussa kyseisen firman johtaja kertoo että Maanantaina tehdään ilmoitus poliisille,miksei sitä tehty heti? Jotain mätää tässä on? Tietääkö kukaan missä pisteressä kyseinen kavallus sattunut?
      * * *
      Nimimerkille "Häkki heiluu"
      * * *
      1. Juttu selvinnyt heille jo perjantaina.
      Yhtiön hallitus käsitteli asiaa perjantaina eli se on ollut tiedossa ennen kuin hallitus sitä käsitteli. Asia on erittäin vakava eli tuskin kyseessä on epäily pelkän huhupuheen perusteella vaan erittäin vahvan näytön ja todisteiden pohjalta tehty tutkinta ja päätös!
      2. miksei sitä tehty heti?
      Heti? Minusta asiassa on toimittu viivyttelemättä, ainakin artikkelin mukaan. Se, että henkilöä oltaisiin syytetty ilman näyttöä olisi voinut johtaa samansuuruisiin korvauksiin. Toisaalta osakeyhtiö toimii osakeyhtiölain mukaan eli on olemassa säännöt kuinka yhtiö toimii ja kuka tai ketkä vastaavat mistä ja millaiset oikeudet keilläkin on! Kyseessähän ei ollut myymälävarkaus jonka kamerat olisivat tallentaneet vaan kavallus joka täytyy pystyä todistamaan!
      3. Jotain mätää tässä on?
      Usein vastauksen löytää peilistä
      4. Tietääkö kukaan missä pisteressä kyseinen kavallus sattunut?
      TIETÄÄ

      • Vettä ja Leipää

        Se on aivan turha selitellä mitään. Jos on kerta varas niin on varas. Ei muuta kuin tukka pois ja linnaan.


    • heihulinaa

      Mitä tekemistä kyseisellä presidenttiehdokkaalla on kyseisen rikoksen kanssa??
      Kuka tahansa voi yhdistellä mitä haluaa: Niinistö-lastenmurha-pikkupoikien hyväksikäyttö-kaksi kuoli liikenteessä. Va oliko sittenkin Soini? Mitä tekee Biudee?
      Painetaanko villaisella??

      • pysytään asiassa

        Mitä tekemistä Essayah:lla on tämän kavalluksen kanssa? Puhutte jostain journalistin tutkimisesta tai eri uskontokunnista. Taidatte olla itse jonkin sortin "hölmöläisiä", kun viette asian aivan sivuraiteille. Vai onko se tarkoituskin? Totuus on se että henkilö on kavaltanut todella paljon rahaa Halpa-Hallista. Hän ansaitsee sittä kovan, mielummin maksimi rangaistuksen!


    • Vaaliasiaa, kiitos

      Eiköhän lopeteta Halpa Hallin asioiden vatvominen, koska asia ei liity millään tavalla keneenkään presidenttiehdokkaaseen eikä vaaleihin. Tämän viestiketjun kommentoiminen vain pitää tuon täysin harhaanjohtavan otsikon otsikoissa.

      • VAALIURPOILLE

        Eiköhän lopeteta Halpa Hallin asioiden vatvominen, koska asia ei liity millään tavalla keneenkään presidenttiehdokkaaseen eikä vaaleihin. Tämän viestiketjun kommentoiminen vain pitää tuon täysin harhaanjohtavan otsikon otsikoissa.

        KATSO URPO KETJUN ALOITTAJAN ENSIMMÄINEN KAPPALE, VAI OOKKO AIVAN UUNO?

        Siinä puhutaan kavalluksesta!


    • Vaaliasiaa, kiitos

      En ole uuno. Uutiset kertoivat siis 19.12., että joku Halpa-Hallin johtotehtävissä ollut työntekijä on kavaltanut 160 000 euroa firmalta. Naisen työsopimus on purettu ja asia annettu poliisitutkintaan.

      Tässä vielä Keskipohjanmaa-lehden palstalla ollut uutinen asiasta:
      http://www.kp24.fi/uutiset/Default.aspx?newsid=292628

      Halpa-Hallissa tapahtunut rikos ei kuitenkaan mitenkään liity presidentinvaaleihin eikä keneenkään ehdokkaaseen. Siksi en ymmärrä, miksi siitä jauhetaan tällä palstalla, jonka teemana on vaalit.

      Halpa-Hallin rikos selviää varmasti aikanaan ja siitä uutisoidaan ainakin Keskipohjanmaa-lehdessä.

    • Paikkakuntalainen88

      Rikos sattui lapuan halpa hallissa. Ky nainen on helluntailainen. Perheellä myös paljon sijaislapsia. Nainen vältti vankilan ja suorittaa yhdyskuntapalvelua tälläkin hetkellä. Perhe asuu käsittääkseni ilmajoella.

      • piiskaheiluu

        Ikävää, että noita tapauksia selvitellään jatkuvasti halpa-hallissa. onkohan yhtä paljon muissa ketjuissa joissa ei ole uskovia? oliko se totta, että sara forsberg (kielinainen) joutui olemaan kukkaronnyörit kiinni kassahenkilönä ja jopa elämään tiukasti? onko se totta ja kuinka voisi olla mahdollista, että on kuitenkin perustajan sukua?
        Ihmeellisesti tuo ketju on menestynyt vaikka on omissa oloissaan eikä oikeastaan tekemisissä kenenkään muiden ketjujen kanssa. Ihmeellisesti sulkeutuneena pärjää tässä ajassa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      241
      2308
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1555
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      73
      1326
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1255
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1162
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      89
      1089
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      86
      948
    8. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      77
      909
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      902
    10. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      789
    Aihe