Lappilaisia taiteilijoita?

KaitsuEikkaJoopi

Olemme naapurustomme kaa tänään lähdössä täältä Punkaharjun seudulta Leville puolentoista viikon laskettelureissulle ja mielellämme kävisimme muutamankin lappilaisen taiteilijan galleriassa katsomassa seinillemme potentiaalia taidetta.
Sattuuko palstalla olemaan tietoo juuri noista paikallisista taiteilijoista joiden luona meidän kannattaisi ehkä käydä vaikkapa ostoksilla?
Täällä netissä löytyy heistä muutamia mutta olisiko kellään kokemusta ja suosituksia kuka noista voisi vaikkapa tilauksestakin tehdä meille ehdottamiemme aiheiden perusteella? Onnistusiko ehkä puolessatoista viikossa?

Lappilaiset taiteilijat nimenomaan kiinnostaisi sen vuoksi kun he näyttävät olevan kaikkein "mukautuvaisimpia" ja myös taitavia.
Olisiko vaikkapa linkkejä heidän kotisivuilleen?

Kiitos jo etukäteen?

15

2233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oliskoos tästä....
      • Suosittelen!!!

        Tosta "sakista" löysin itsekin taiteilijan joka todella osasi!


    • leezun1

      Lappilaiset taiteilijat nimenomaan kiinnostaisi sen vuoksi kun he näyttävät olevan kaikkein "mukautuvaisimpia" ja myös taitavia.
      Olisiko vaikkapa linkkejä heidän kotisivuilleen?

      Mitähän tämä sana tarkoittaa? "mukautuvaisimpia"

      Nykyajan taiteilijoista en tiedä, mutta vanhoja taiteilijoita löytyy...

      ei heidän tarvitse nettisivuja perustaa!!! Sehän on loukkaus!

      Sovi aika taitelijan kanssa. Ei kukaan arvostettu taitelija myy teoksiiaan netissä.

      • Enpä oikein...

        ...ymmärtänny pointtiasi? Mielestän heillä (ostajilla) oli selkeät tavoitteet.

        Miksi ihmeessä ei taiteilija saisi perustaa nettisivuja? Miksi yrittää potkia tutkainta vastaan ja pysyä rutiköyhänä taiteilijana? Tänä päivänä taiteilijalla on ihan uudenlaiset mahdollisuudet, miksi ihmeessä niitä ei olisi soveliasta käyttää?

        Noilla ihmisillä oli tarkoitus hankkia taidetta ja mikäs muu "suositus" taiteilijasta olisi vaivattomampaa kuin taiteilijan nettisivut? Tuskin kukaan haluaa ostaa sikaa säkissä.

        Kiinnostaisi kovasti kuinka porukan kävi? Löytyikö potentiaalia?


      • leezun1:lle

        Mikä kumma sun ongelmasi on? Miksi kuvataiteilijan nettisivut on muka loukkaus?
        Sorry mut tästä tulee yhtä sun toista lukijan mieleen. Esimerkiksi sun oma epäonnistumisesi nettimarkkinoinnissa ja kotisivuissa? Niinpä kovasti kiinnostaisi tietää kuka olet? Eikö sinun nimeäsi esimerkiksi löydy netissä taiteen hakusanoilla?

        Anteeksi vain mutta nämä nyt ihan ensimmäisenä tulee mieleen! Neuvoksi vain että tuollaiset "sylkäisyt" kannattaa perustella jotta niillä olisi jotain vaikutusta kontekstiin johon haluat keskustelua viedä ettei ne vallan kääntyisi sinua vastaan tuolla tavalla. Eikä millään pahalla!


      • huihhui
        Enpä oikein... kirjoitti:

        ...ymmärtänny pointtiasi? Mielestän heillä (ostajilla) oli selkeät tavoitteet.

        Miksi ihmeessä ei taiteilija saisi perustaa nettisivuja? Miksi yrittää potkia tutkainta vastaan ja pysyä rutiköyhänä taiteilijana? Tänä päivänä taiteilijalla on ihan uudenlaiset mahdollisuudet, miksi ihmeessä niitä ei olisi soveliasta käyttää?

        Noilla ihmisillä oli tarkoitus hankkia taidetta ja mikäs muu "suositus" taiteilijasta olisi vaivattomampaa kuin taiteilijan nettisivut? Tuskin kukaan haluaa ostaa sikaa säkissä.

        Kiinnostaisi kovasti kuinka porukan kävi? Löytyikö potentiaalia?

        Tervetuloa nykyaikaan...
        Mitähän kummia myyttejä taiteeseen liittyykään?? :D Onko netti joku kauhea mörkö kuten oli televisio aikoinaan??
        Ihan käsittämätöntä! XD


      • Olipas harvinaisen..

        ...tyhmä ja muutoinkin älytön kommentti "leezun1" -lta! Eipä taida paljo järki päätä pakottaa. ;)


      • aito Lapista

        www.leaviita.com, tervetuloa!


      • KullitettuTaiteilija

        "Ei kukaan arvostettu taitelija myy teoksiiaan netissä"

        Jaha, että jumitutaan vaan mielellään jonnekin menneeseen eikä uusiuduta eikä käytetä uusia menetelmiä sen enempää taiteen tekoon kuin sen esille tuomiseen kuin sen markkinointiin.

        Baskeri päähän, pensselit käteen ja nälkäkuurille, ehkä joku sitten bongaa sinun kaatuneen hautakivesi hautausmaan nurkasta ja rapsuttaa sammaleen alta kullitetun tekstin "tässä lepää arvostettu, tuntematon taiteilija".


    • taiteilijoita_lappi

      Jokaisella kunnon kuvataiteilijalla on tätä nykyä nettisivut. Kun haetaan apurahoja, näyttelyitä jne. haluavat käsittelijät usein nähdä myös nettisivut. Kaikki muutkin kiinnostuneet pääsevät näin katsomaan taitelijan teoksia, nettisivut ovat ikäänkuin portfolioita. Mutta ei siitä sen enempää, vaan takaisin aloittajan viestiin.

      Ilmeisesti olette haluamassa öljyvärimaalausta jostakin aiheesta / valokuvasta mikä teillä on. Tämä on arvaukseni. Ei onnistu puolessatoista viikossa. Akvarelli tai grafiikka onnistuu (tai akrylli, mutta sitä harvempi ammattilainen käyttää), mutta onhan tuo puolitoistaviikkoa aika tiukka aika sillekin.

      Eli kannattaisi varmaan ostaa valmis teos. Lapissa on aika paljon ns. ITE-taiteilijoita, eikä siinä mitään, mutta ehkäpä haluaisitte jonkin teoksen ammattitaiteilijalta. Ymmärrän sanan potentiaalinen niin, että haluaisitte teoksen, jonka arvo ei laske ja jonka kenties voisitte joskus muuttaa rahaksi. Taide ei sijoituskohteena ole hirveän järkevä, mutta seinällensä tietenkin haluaa mielellään jotain itseä mielyttävää taidetta.

      No, ajattelin jo, että en suosittele ketään, mutta teen sen silti. Reijo Raekallio on usean turistin suosiossa. Hänen aihepiirinsä on lappalainen. Teokset muistuttavat etäisesti Reidar Särestöniemen teoksia, ollen kuitenkin pienempiä. Hinta ei varmaan ole mikään ihan älytön, joskin kuitenkin ainakin satasia ja luultavasti jossain tuhannen kieppeillä myös. Tämä on puhdas arvaukseni.

      Asuu Kittilässä ja ateljee on yleisölle avoinna joten sinne voi poiketa muutenkin kuin ostoaikeissa. Käynyt Lahden taidekoulun, eli ihan hyvä pohja.

      Vesa Junttila voisi olla toinen. Hänenkin teokset ovat lappiaiheisia. Hinnoista ei mitään hajua, eikä sijainnistaan. Google kertonee. Käynyt Vapaan taidekoulun, eli ammattilainen ja varmaan ihan kivoja teoksia mielestänne.

      Sitten on Briitta Sibakow-Mansikka Kittilässä. Tekee Lappi-aiheisia maalauksia. Ei käsittääksen taidekoulutusta, teokset varmaan aika kohtuuhintaisia.

      Helena Junttila, kuuluu taidemaalariliittoon (samoin Raekallio), käynyt Vapaan taidekoulun. Liittoon kuuluminen hyvä juttu jos haluat ostaa oikein ammattitaidetta siinä mielessä, että sillä voisi joskus / nyt olla arvoa.

      En tiedä voiko ostaa teoksia jostain kotoaan. Asuu kai Sodankylän lähellä. Aika hienoja maalauksia, ei välttämättä suoraan Lappi-aiheisia. Hinnoista ei mitään hajua.

      Sitten on Merja Aletta-Ranttila, tekee lähinnä grafiikkaa. Hurjia aiheita, mutta tunnettu ja arvostettu. Ei mitään tietoa ostamisesta tai hinnoista. Muilla ylläolevilla öljyvärimaalauksia tai akvarelleja.

      Tässä jotain vastauksia, toivottavasti auttoi. Itse olen ammattitaiteilija, jotain noista tiedän, ehdotin sellaisia mitä arvelin, että olette hakemassa, eli lappi-aiheisia maalauksia?

      • KaitsuEikkaJoopi

        Kiitos mielenkiinnosta ja noista nimistä! Ne tuli kyllä hiukan jälkijunassa sillä reissu on tehty ja pari taulua saatiin sieltä mukaan. Ei kylläkään tosta joukosta mutta huippujätkä toikin oli tekemään. Kaveri osti valmiin öljy tai akryylityön ja itse jätin valokuvia vinon pinon pojanpojasta mennessämme Leville. Kuinka ollakaan niin tuo akryylimuotokuva oli kuin olikin valmis kun palasimme takas! Oli myös todella ällistyttäväsi mallinsa näköinen! Odottaa täällä nyt kehystettynä ensi torstain "synttärikutsuja" jonka onnellinen ukki poitsulle ojentaa.
        Oikeat "suositukset" saimme lopultakin sitten googlettamalla ja jo mennessämme piipahdimme Rovaniemellä taiteilijan kotigalleriassa.
        Hienoa että taiteilijatkin ovat oivaltaneet internetin käytännöllisyyden tuossa markkinoinnissa! Missä muuten olisi helpompaa vierailla kuin tuollaisissa verkkogallerioissa? Niissähän näkee ainakin alustavasti minkä tasoinen taiteilija on ja hakutulokset kertoo kyllä lopun.
        Mielestäni kuitenkin siitä huolimatta kannattaa ylittää päästä katsomaan niitä töitä livenä oli taiteilija kuka tahansa. Elävinä ne yleensä näyttäytyvät vieläkin parempina.


      • ohis__

        Ammattilaiset käyttävät myös akryyliä, mikäli sitä tarkoitit...just kävin museonäyttelyssä, missä ei muuta ollutkaan kuin lateksia ja akryyliä.
        Ammattilainen tekee taidetta vaikka hämähäkinseitistä.

        "Lahden taidekoulu= ihan hyvä pohja
        Vapaa taidekoulu= ammattilainen"

        Hih hih. Katsoisin kyllä enemmän liittoja ja jäsenyyksiä ja yleistä tunnettuutta, sekä tietenkin taitoa. Et ilmeisesti ole koskaan kohdannut heitä kun et tiedä tuon tarkemmin?


    • ??!!??!!

      (tai akrylli, mutta sitä harvempi ammattilainen käyttää)

      Mikä on akrylli jota ammattilaiset harvemmin käyttävät?

    • taitelijoita_lappi

      Aloittaja, hyvä homma :). Keltä löytyi ostamanne maalaukset jos sopii kysyä?

      Akryylimaali. Kirjoitusvirhe mulla. Akryyliä käytetään kyllä aika harvemmin, kun öljyä, noilla ko. taiteilijoilla joita mainitsin on käytössä öljyväri. Öljyväri on käytössä yleisempi, koska sen kestävyys on varmempi, värien intensiteetti parempi, sekä maalaaus on paremmin rakennettavissa.

      Kyllä mä ainakin katson koulutusta ihmisten ansioluetteloista. Joistain kouluista valmistuu yleensä tasokkaampia taiteilijoita, Suomessa toiset koulut on arvostetumpia, kuin toiset ja joihinkin on vaikeampi päästä sisään.

      Lahdesta ja Akatemista valmistuneet on olleet kouluissa joiden sisälle pääseminen on vaikeaa (sisäänpääsyprosentti). Olen valmistunut toisesta näistä. Vapaasta tulee tunnetusti hyviä maalareita (nämä haki ilmeisesti maalausta, ei esim. hämähäkinseitti), koska se painottuu maalaamisen. Ja näin poispäin.

      Liiton jäsenyys on myös tärkeä pointti, kuten sanoit (Ohis_). Mutta ei muukaan ole hih hii.

      Eli taiteilijamatrikkelia kannattaa katsoa (osa mainitsemistani taiteilijoista löytyy sieltä) Yleinen tunnettavuus ei välttämättä ole ainoa tekijä henkilön taiteellisen tuotannon tasossa. Taito on vähän subjektiivinen käsite.

      Olen mä joitakuita taiteilijoita kohdannut, olen itse matrikkelitaiteilija (taidemaalariliitto). Ja vaikka en olisikaan ammattitaiteilija, niin kai tähän silti saa vastata?

      Aina pitää lähteä viilaamaan pilkkua jostain syystä...

      • KaitsuEikkaJoopi

        Kysymykseesi en voi vastata niin että ilman lupaa nimeäisin hänet mutta varmaan osaat yhdistellä jos sanon että taiteilija asuu rovaniemellä ja nimi löytyy kyllä varsin helposti kooglettamalla taideaiheisilla hakusanoilla. Hakutulosissa tarjotaan hänen verkkosivujaan melkoisen helposti. Toivottavasti löydät!

        Huhhuhhuh mikä työpäivä tänään!! Yllätyksiä täynnänsä. :-)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      132
      2377
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      284
      2275
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      74
      1759
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      119
      1452
    5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      130
      1299
    6. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1298
    7. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      72
      1030
    8. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      1020
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      47
      925
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      901
    Aihe