Huutoniemen koulun rehtori sanoo

vain totuus

totuuden. Mamu-lähtiö Ristinummelle ei kukaan selväjärkinen laita lapsiaan kouluun. Pohjalaisen haastattelussa rehtori Olli Autio sanoo: Ristinummi on Ristinummi. Sinne lapsensa kouluun laittavat vanhemmat pelkäävät leimautumista. Niinpä niin. Mitä siellä Ristinummella voi suomenkielinen lapsi oppia koulussa, kun apinalauma rähisee ympärillä?

25

2586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puupäät.

      Reippaasti vain astellaan sivistysvaltio Ruotsin esimerkin perässä, nou broblem.

    • Sarkosii
    • ei kiitos...

      Vaasassa jokainen peruskoulunopettaja tietää mitä tarkoittaa, kun luokassa on 3-5 sosiaaliperäisen maahanmuuttajan lasta.

      Oppimisrauha on tällaisessa luokassa mennyttä. Opettajan aika kuluu taistellessa kieltä osaamattomien lasten kanssa ja opettaessa heille sellaisia asioita, joiden pitäisi olla selviä jo 5-vuotiaalle tarhaikäiselle. On vaikea ymmärtää, miten esimerkiksi 10-vuotias lapsi ei vielä ymmärrä ajan käsitettä.

      Olen varmasti paha rasisti, kun en halua lasteni nauttivan tällaisesta monikulttuurisuudesta.

    • argggghhhhhhhhhh

      Mamu-sirkus on Vaasan kouluissa räjähtänyt käsistä jo aikoja sitten. Tietääpähän , mihin veromarkkanikin menevät, saakeli että v''''''aaaaa!

    • Meera meera

      Kunnallisvaalit tulossa, äänestetään ne samat vanhat pierut hoitamaan lisää Vaasaan
      kulttuurin rikkautta, eikö niin?

    • 9+8

      No mut eihän Ristinummen ja Kappelinmäen alueen kouluissa ole mamuja vaan ne mamulapset on KESKUSTAN ALUEEN kouluissa, Vörkkäri, Onkilahti jne.
      Tälle palstalle höpertävät ihan muut kuin vaasalaiset, vähän siltä näyttää kun eivät tiedä asioista yhtään mitään....

      • hiljaa on oltava

        Tässä teille vähän faktaa: alakoulun puolella ovat nummella ja vanhiksessa, ja yläluokat Vörkkärillä. niih. Rehtoria on puhuteltu kumminkin opetusvirastossa, ja se ei uskalla enää edes ajatella mitään. Raukka rehtoria, näkee joka päivä totuuden, mutta ei saa puhua totuuksia. Näin Vaasassa.


    • otapa selvää asioist

      Tiedoksi edelliselle kirjoittajalle, joka väittää, että hän on täällä kirjoittavista ainoa vaasalainen: tarkat luvut eri alueiden väestömääristä ikäryhmien osalta sekä ja väestön äidinkielen jakautuman voi katsoa Vaasan kaupungin sivulta. Voi katsoa jos vain osaa ja ihan riippumatta siitä, asuuko Vaasassa vai esim. Australiassa. Sinun kohdalla ongelma on osaamispuolella. Heittelet mutuväitteitäsi, jotka ovat silkkaa pötyä.

      Keskustan alueella viesraskielisten osuus väestöstöstä on 5,4% ja Ristinummen suuralueella vastaava osuus on hieman alle 10%. Ja kun seuraavaksi katsotaan alueiden ikäjakautuma, niin 7-12 vuotiaissa Ristinummen suuralueella asuu lähes kaksinkertainen määrä lapsia. Mamulasten osuudessa ero Ristinummen suuraalueen "eduksi" on määrällisesti lähes nelinkertainen.

      • Kysyisin osaajalta

        Missä Vaasan kaupunginosassa on vähiten mamuja ?


      • mene keskustan

        Lidliin, koet salama siirtymisen mogadishuun, somaleita vilistää joka puolella kiljuen ja koilottaen, kuka kännykkään kuka muuten vaan.


    • Varjon Pelkääjä

      Tämä tuntuu olevan enemmänkin sellaisten ongelma jotka eivät käy koulussa. meidän lapset ovat koulussa jossa on paljon myös mamulapsia eikä mitään ongelmia.

      olis hyvä saada joku tolkku tuohon mutuiluun.

    • sundin ranta

      -joo,pelkästään ihon värin perusteella tuomitaan ihmisiä aivan liian helposti,ja varsinkin nimettömänä netissä tekstaillaan usein mitä vaan ennakkoluuloja tulvivaa roskaa...

    • otapa selvää asioist

      Ei näitä Ristinummen ongelmia ja vanhempien pelkoja nostanut esille "netissä tekstaileva" vaan Huutoniemen koulun rehtori omalla nimellä. Lopettakaat nyt jo pissikset mutujen heittely ja yrittäkää pysyä totuudessa edes yhden kerran.

    • ¤--¤--¤--¤

      Huutoniemen koulun rehtori pyytää lauantain Pohjalaisessa anteeksi aiheuttamaansa.Taas kerran toimittaja on kirjoittanut aivan muuta,mitä haastateltava on sanonut.Eli pysy vaan itse totuudessa.
      ps.rasistit ja myös piilorasistit on sieltä,ja syvältä....

      • Rakentavaa palautett

        .

        Ilmeisesti oli saatu ns. "rakentavaa" palautetta kunnan isokenkäisiltä?

        .


    • otapa selvää asioist

      Rehtori sanoo, että toimittaja on ymmärätnyt väärin. Mutta eihän toimittaja ole voinut ymmärtää väärin, kun hän laittaa lehteen rehtorin sanat sellaisenaan? Rehtori on tietenkin saanut kimppuunsa kaikki kukkahattufasistit ja yrittää lieventää sanomisiaan.

    • SELI SELI

      Ei tartte SELITTÄÄ sanottu mikä sanottu, ja hyvä kun joku saa päänsä auki, siitä pinnat rehtorille.

    • Pohjois-Korea

      Vaasalainen koulun rehtori erehtyi sanomaan lehdessä rivien välissä totuuden Ristinummen koulusta, minkä kaupungin jokainen peruskouluopetuksen parissa työskentelevä tietää.

      Mielenkiintoista oli kirjoituksen jälkiseuraamukset. Asiasta ei ehtinyt syntyä mitään julkista keskustelua, mutta silti ko rehtori joutui Pohjalaisen yleisöpalstalla "oikomaan" kommenttinsa.

      Tuliko kutsu kaupungintalon nurkkahuoneeseen?

    • Mitä sano

      Kyllä se salailun verho alkaa pala palalta repeytyä, kun ongelmat alkavat paisua niin isoiksi,että niitä on vaikea piilotella edes akateemisesti.

      Alkaa tulemaan ilmi sellaisia asioita jotka karvalakkikansa on tiennyt jo toistakymmentä vuotta sitten ja hyysäreiden on vaan ne katkerasti myönnettävä, mutta harmi, vahinko on tapahtunut jo, ja tietoisesti tehden, VALITETTAVASTI.

      • HyväVeli & Sisko

        .

        Tarkastuslautakuntaakin oli jo uhkailtu ettei saa s-aatana tarkastaa??????

        .


    • ope55

      Maahanmuuttajista ei ongelmia. Suomalaislapset ne niitä ongelmia aiheuttavat, koska kotona on pienestä asti opetettu, ettei ketään tarvitse kunnioittaa. Huomasin tämän suomalaislasten huonon käytöksen syyn oman lapseni kanssa jo päiväkodissa. Ihan hirveätä käytöstä joiltakin lapsilta (syljettiin lattialle yms. eikä toteltu aikuisia). Vanhemmat, yleensä näitä mamukriittisiä nuoria miehiä, eivät laittaneet kakaroille mitään rangaistuksia, koska oli liian kiire pelaamaan tietokonepelejä. Maahanmuuttajien lapset yleisesti ottaen KASVATETAAN TAVOILLE, ottakaapa siitä mallia.

      • Kiitos sulle

        Minulla myös samanlaisia kokemuksia. Itsellä 3, 5 ja 9-vuotiaat lapset. Ainoat ongelmat päiväkodissa ja koulussa meidän lasten ryhmissä on suomalisten lasten aiheuttamia. maahanmuuttajien lapset osaavat käyttäytyä.


      • Kokemuksia vai

      • Ihan omia

      • Tuntuko kivalta
        Ihan omia kirjoitti:

        kokemuksia mulla.

        ???


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      250
      1995
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      82
      1986
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      97
      1671
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1491
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1171
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1140
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      978
    8. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      962
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      106
      957
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      896
    Aihe