Kun hyttyset kiusaa, niin

tilitantta

rakenna pihapiiriin linnunpönttöjä, ne on tehokkaita hyttysten ja muiden otököiden hävittäjiä, kokemusta on ja toimii

29

3259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pajupörhelö

      Linnunpöntöt olisi pitänyt rakentaa ainakin kuukautta aiemmin, jos tarkoitus olisi että pöntöissä asustavat linnut niitä hyttysiä napsii, mutta jos aloittajalla on jokin erikoismalli joka itsessään pydystää hyttysiä, niin siinä tapauksessa vaikenen.

      • Enskesääkatsoen

        No mutta vastaisuuden varalle. Itsellä on pari pönttöä jo pihapiirissä. Saatan laittaa niitä lisääkin..


      • Anonyymi
        Enskesääkatsoen kirjoitti:

        No mutta vastaisuuden varalle. Itsellä on pari pönttöä jo pihapiirissä. Saatan laittaa niitä lisääkin..

        Vai linnunpönttöjä - hah!
        Esimerkiksi mäkäröitä ja polttiaisia et saa vähenemään oikeastaan millään kostilla jos et raivaa tonttia niin isosti, että tuuli pääsee puhaltamaan mistä suunnasta tahansa. Silloinkaan ne eivät oikeasti katoa mihinkään, mutta eivät lennä jos tuulee riittävän kovaa. Mäkärä viihtyy mainiosti pihanurmessa ja nousee sieltä esim. nurmikonleikkuun yhteydessä tai viimeistään silloin jos aiot ottaa muutaman oluen vaikkapa mökkisi avokuistilla.
        Kemiallisilla menetelmillä (ansat ja karkotteet) niihin voi hiukan vaikuttaa. Karkottimien käytön teho on riippuvainen mm. tuulesta, koska vaikutus suuntautuu vain ilmavirtausten alapuolelle eli myötäsuuntaan. Usein se vaikutussektorin suunta vaihtelee ja on onnettoman kapea. Samaa ongelmaa on ansoissa, lisäksi tehokkaat ansat maksavat ihan tolkuttomasti.
        Meillä on mökki niemessä ja ongelma oli siis osittain helposti ratkaistavissa, mutta edelleenkin tyynellä säällä niitä pikkupirulaisia löytyy aina jostakin. Nytkin on käsivarsissa, kintuissa ja kaulassa kymmenittäin punaisia puremajälkiä. Jotenkin muistelen, ettei täällä ollut mäkäröitä näin paljon 70-luvulla.


      • Anonyymi

        Niin mutta...
        No meillä on linnunpönttöjä ainakin tusinan verran, ja sekä saunan, että mökin kuistin kaiteet linnunpaskassa.
        Pusikoiden raivaaminen on aika tehokas keino. Siihen kun virittelee muutaman kotitekoisen "termacellin" niin a`vot. Eipä ole hyttysiä.
        Kotitekoisen "termiksen" lämmönlähteenä toimii tavallinen, öljylamppu eli myrskylyhty. Lyhty laitetaan sinkkiämpäriin ja ämpäri kuistin ulkopuolelle.


    • oooppp

      Mahtaako kellään olla kokemusta noista kaasulla/sähköllä toimivista "hyttystuhokoneista" jotka mainosten mukaan vähentävät itikoita jopa 4000 neliön tontilta. Tekniikan maailma lehtikin testannut. en ole testejä nähnyt!

      • Ötökkälintubongari

        Viime vuonna luin tuon TM.n testin. Ainakin yksi testatuista malleista oli melko tehokas. Hinta vaan oli suolanen, muistaakseni liki tonnin ja käyttökulut päälle.

        Viikossa pyydysti sellaisen määrän hyttysiä, että testaajat taisivat arvella, että määrillä voi olla jo paikallista vaikutusta hyttyskantaan, mikäli pyydystystä jatketaan vuosien ajan.

        Parin muun mallin heikkoutena taisi olla huonomman pyytävyyden lisäksi myös se, että ne tappoivat runsaasti myös hyödyllisiä hyönteisiä, pölyttäjiä ja itikoita tappavia lajeja.

        Testivoittajan nimi tais olla "Mosquito Magnet" tai jotain tuohon suuntaan. Googlaa tolla nimellä ja/tai "Tm testi hyttysansa" yhdistelmällä, niin eiköhän jotain infoa tai peräti itse testikin löydy.


    • Ötökkälintubongari

      Kylläpä se on niin että tiaiset ja siepot ei juuri hyttysiä napsi, hyttyset on liian pieniä niille. Isompia ötököitä ne poikasilleen kantaa - vaaksiaisia, perhosia, erilaisia kärpäsiä ja pistiäisiä, perhosten ja pistiäisten toukkia yms.

      Hämähäkeille ja sudenkorennoille hyttyset kyllä maistuu, mutta korentoja ei vielä tähän aikaan juuri ole lennossa vaan vasta loppukesällä.

      Aikuisvaiheen hyttysille on aika vähän vihollisia. Kun suuret massat hyttysiä aikuistuu jokseenkin samanaikaisesti, eivät saalistajat juurikaan vaikuta niiden määrään.

      Sen sijaan hyttysten toukat ovat haluttua saalista vesilammikoiden pienpedoille (malluaiset, sukeltajakuoriaiset, korentojen ja sukeltajien toukkavaihet) ja pikkukaloille isommissa lammissa. Niinpä oman arvioni mukaan esim. lammet ja ja järvet eivät juurikaan tuota ihmisiäpiinaavia hyttysiä (muita lajeja kyllä, esim surviaisia ja sukassääskiä), koska kalat syövät niistä lähes kaikki hyttysten toukat. Ojissa, pikkulutakoissa ja märissä kivenkoloissa vertaimevät itikat enimmäkseen sikiää.

    • 1014

      Sitten onkin toinen ongelma linnunkakat puutarhakalusteissa ja yms.

    • tipityyy

      Voithan pyyhkäistä kravattiin linnunpaskat, ennenkuin istut

    • hyttysiä tääl

      kuuset pihasta pois niin ei hyttysiä ja puusto muutenki
      muuten niitä ei saa pois millään

    • Testattu on!

      Hyvä, halpa ja toimiva hyttyskarkotin ThermaCell! Maksaa noin 25 e/laite ja siihen tarvii butaanikaasua ja karkote-mattoja ostella jatkossakin, mutta on ihan tehokas ja karkottaa hyttyset esim. 20 m2 terassilta lähes täysin!

      • Wattipää

        Ääni tälle. ThermaCell todella toimii.
        Tuoksuukin paremmalle kuin hyttyssavut, eikä ole niin tulipalon vaaraa.


      • Anonyymi

        Kokeilin viime Lapin reissulla Thermacelliä ja pakko todeta, että on aivan turha kapistus.
        Paljon tehokkaammin inisijät kaikkosivat, kun sytytin pihagrillin, joka lämpiää puilla.
        Amerikasta valuu maailmalle nykyään silkkaa sontaa, oli sitten kysymys tekniikasta, viihteestä tai politiikasta.


    • ohvinen

      Lähes" täysin", siis parisataa on silti kimpussa jatkuvasti, kyllä ohvi on ainoa ratkaisu sanoi hyttystutkia ja se että pitää puhtaat sukat jalassa

    • ojubbbbbb ikjb ö

      Hämähäkki.

      On juu lintuja, niistä paljon hyötyä. Mä olen pitänyt mökillä mämähäkkejä. Siis en vaahtopäänä siivoa niitten seittejä. Hämppärit on kavereita, niistä ei haittaa ihmiselle, mutta syövät pikkuhyttyset. Kaikki ei niistä pidä, mutta mä ja vaimokin otetaan ne tavallaan kotieläiminä, ne on hyötyelukoita. Tokikin, kun seittejä noin niinkuin liikaa siisteyttä ajatellen, joskus siivotaan niitäkin pois, mutta periaatteessa kesäisin annetaan olla, ei niistä ole kuin hyötyä.

      Aikanaan oli niitä karmeita liimapapereita pirteissä. Silloin kun kaikkialla oli lehmiä. Ne ne vasta siivottomia oli.

      Ampiaisista tahtoo olla ongelmaa joka kesä. Ei siinä auta, kuin etsiä pesät ja hävittää ne. Ampiaiset toki kuuluu luontoon, mutta niitten pistot vaarallisia ihmiselle.

    • Taitavat lentäjät!!

      Tulin just mökille ja tässä terassilla istuskelin. Pari paarmaa tuli sitten tähän pörräämään. Mutta ei aikaakaan, kun kuului sellanen havina ja paarmat katosi. Pikkulinnut ne nappasi lennosta. Mökin ympärillä vilistää runsaasti pikkulintuja pönttöjen johdosta. Ja saa olla rauhassa noilta paarmoilta.

    • ei pöntöt kelpaa

      Meillä on pönttöjä mutta ei niissä lintuja ole? Onko vika pöntöissä vai missä kun lintuja kuitenkin on paljonkin. Räystäisiin kyllä tekevät pesiä

    • tiiiiraaja

      Isonna reikiää niin mahtuvat sinne paremmin ja netistä voi katsoa linnunpönttöjen mittoja, kyllä nykyajan lintu on vaativainen asuja ja tarkka asunnostaan ,mihin se perheen perustaa, itsellä mökillä noin kymmenessä pöntössä asukkaat

    • mökaut

      kyllä minä myisin mökin pois ja muuttaisin kaupunkiin,typerää touhua koko mökkeily,en näe siinä mitään järkevää toimintaa,ryypätään ryypätään,taistelua naapurien kanssa,jatkuvaa kunnossapitoa,aina mökkivieraita tulossa,ei kiitos,minä nautin omakotitalon annista,ei huolen häivää

    • iiaavv

      Osta paviljonki, jonka seinät verkkoa. Iltaisin mukava istuskella ja hyttyset ei häiritse. Eikä ole hinnalla pilattu, alle 30 egee.

    • hyttyläinen

      Tehokkain ja taatusti edullisin ratkaisu hyttysongelmaan on siedätys. Sinne vaan kuusikkoon pyörimään ilman paitaa, vailla minkään sortin karkottimia. Kyllä ne senkin jälkeen imeskelee, vaan ei jää minkäänlaisia jälkiä. Minä asun maalla suon vieressä ja tontti yhtä kuusikkoa. Hyttysiä todellakin pörrää tontillani enemmän kuin kiitettävästi läpi kesän ja minä siellä seassa ilman paitaa. Ei häiritte hyttyset, eikä niiden pistot.

    • tuliko kaupat?

      toimiiko tuo siedätyshoiti kusiaisiinkin? niitä meillä riittää...tulisitko guinea pigh iksi meille noihin kusiaisiin?istut mättäällä ja lapitat kaljaa --minä tarjoan..
      niin kauan kun paljas per....si on kusiaispesässä kaljatarjoilu toimii..mutta jos se nousee ylos niin tarjoilu katkeaa välittomästi..

    • helppo konsti

      Muurahaiset on todella helppo sirotteella hoitaa alueelta, etsitään vaan niiden polut tontilta ja sen poikki sirotetta, seuraavana päivänä ihmetellään sirotteen tehoa, kun ei näy kusiaisia, eikä oikei muitakaan ötököitä

    • en suosittele

      juu toi siedätyshoito onkin tehokasta-- taannoin takavuosina pappa putosi suohon eika paassyt ylos,vaan oli napaansa myoten suossa 2-3 pv kesalla ennenkuin loydettiin....oli saanut sita siedätyshoitoa niin paljon inisijoilta ,etta joutui olemaan hyvan tovin sairaalassa..

    • tiuku tauku

      Mun pappa oli matalana suolla syvärillä pystykorvan kanssa , eikä ohvia ollut vielä keksittykään, no hyttyset oli silloin ongelmista pienimpiä...luteitakin oli runsaasti

    • Anonyymi

      Omalla kesämökillä karkoitan hyttyset oleskeluterassilta kuumailmapuhaltimella puhaltamalla koivuklapia niin,että se alkaa savuamaan ja suuntaan savun terassille jolloin hyttyset saavat karkoituksen ja nopeasti. Kosteahkolla ilmalla vaikutus on pitempi,joska savun tuoksu pysyy kauemmin paikoillaan.
      Normaali olosuhteissakin vaikutus on useita tunteja.

    • Anonyymi

      Pihapiiriin pitää laittaa hyttysenpönttöjä, niin pysyvät hyttyset tyytyväisinä ja jättävät ihmiset rauhaan.

    • Anonyymi

      Kotitekoinen ja ekologinen hilioksidia tuottava hyttysansa.

      https://www.metropoli.net/lifestyle/hyttysista-eroon-katevasti-kotikonstein/

      Tarvittavat ainekset:
      2 dl vettä
      50 g fariinisokeria
      1 g hiivaa
      Kahden litran muovipullo

      Rakennusohje:
      1. Leikkaa muovipullo pullo keskeltä kahtia.
      2. Sekoita fariinisokeri kuumaan veteen, anna jäähtyä ja kaada liemi pullon pohjapuoliskoon.
      3. Lisää hiiva, ei tarvitse sekoittaa. Seoksessa alkaa syntyä hiilidioksidia, joka houkuttelee hyttysiä.
      4. Työnnä muovipullon yläpuolisko ylösalaisin pullon alapuoliskon sisään ja teippaa ne kiinni toisiinsa.
      5. Kiedo hyttysansa johonkin mustaan, mutta jätä yläosa avoimeksi. Hyttyset pitävät mustasta väristä. Sijoita ansa ulos vähän matkan päähän oleskelualueesta.
      Vaihda liemi parin viikon välein.

      • Anonyymi

        Tässä ohjeessa on sekin hyvä puoli että liemen voi vaihdon yhteydessä säästää juotavaksi vaatinee suodatuksen). Alkoholin määrää riippuu tietty käytetystä hiivasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe