Maakaapeli rantasaunaan

sähköt saunaan

Saisin edullisesti tarkoitukseen sopivaa kaapelia, MCMK 4X10 10S (suojamaa eli kevi mukana) tai sitten AMCMK 3X16 10, kaapeleilla hivenen painoeroa joka vaikuttaa kuljetukseen ja käsittelyyn. matkaa noin 300 metriä.
Onko muuten mitään väliä kumpaa käyttää, itse valitsisin kuitenkin MCMK:n koska siinä on kevi mukana.

12

1519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samat ajatukset

      No eipä sillä silleen ole väliä, hyvä kun on kevi valmiina, minäkin laittaisin tuon MCMK:n just sen takia kun on kevi valmiina kaapelissa, tuo matka on vaan melko pitkä mut ei se haittaa, määräysten mukaan kun mennään niin OK.
      Paras on tuo kevi matkassa.

    • xyzxyzxyz

      Noilla kummallakin kaapelilla jotakuinkin sama johtokyky, joten vaaka kallistuu MCMK:n puolelle.
      Kannattaa kuitenkin asennuksen jälkeen mitata (mittauttaa) saunarakennuksessa oikosulkuvirta kun tuo matka on noin pitkä.

    • you know who...

      Arvoisa nimimerkkit "sähköt saunaan" / "samat ajatukset" alias "kaapelimaa". Provosointitarkoituksessa sitten teit tällaisen aloituksen kun ei edellinen pään aukominen näköjään riittänyt, ja vielä vastasit itse itsellesi nimimerkkiä vaihtaen. Hieno mies. Molemmissa kaapeleissa on suojamaajohtimena käytettävä konsentrinen suojajohdin, josta tehdään keltavihreää teippiä käyttämällä suojamaajohdin. Kummassakaan kaapelityypissä ei ole valmiina keltavihreää johdinta, mutta senhän sinä jo tiesitkin. Täältä tähän.

    • kuraperse

      Mittaa kuitenkin se liittymän oikosulkuvirta ja laske sitten oikosulkuvirta sielä 300m päässä.

    • kaapelimaa

      On hyvä että kaapelinvalmistaja on laittanut maakaaapeliin kevin valmiiksi, ei sitten nuo kuraperseet eikä you know who:kaan pääse erehtymää mikäli niillä mitään asiaa olisi kyseisen kaapelin käsittelyyn.

      Näinpähän tämänkin viestin.

    • kuapel

      Jos hinta suurinpiirtein sama kaapeleilla niin MCMK, kaapeleilla suurinpiirtein sama johtokyky, mutta alumiinikaapeli tarvitsee vaihtoliittimet, jos kytkentä tapahtuu vanhaan keskukseen, voi olla ongelma vaihtoliittimien sijoitus. Uusiin keskuksiin on saatavilla yleisliittimiä johon sopii molemmat (Al tai Cu).

    • Agfa

      Pikainen laskutoimitus:Tuon lähtöpään keskuksen oikosulkuvirran ollessa n.250A niin silloin voi kaapelilähdössä olla B-tyypin 16A automaattisulake ja 0,4s laukaisuehto toteutuu!!

    • kaapelimaa

      Ehdottomasti MCMK 4x10 10S nimenomaan koska on S eli kevi mukana. Kevi eli suojamaa siis siinä mukana. Kun on vielä merkintä S perässä niin meinaa juuri sitä että on suojamaa eli kevi mukana. AMCMK 3x16 10 kun ei ole S:ää perässä niin ei ole keviä mukana. Siis koska S=kevi=suojamaa. Näin se menee. 10 merkintä merkitsee vain kaapelin jäykkyyskulmaa eli kun merkintä S, eli kevi (suojamaa) puuttuu niin ei voi käyttää. MCMK siis nimenomaan koska on se S eli kevi eli suojamaa mukana.

      • kaapelimaa

        Jo on nimimerkit kortilla, ihmetellä täytyy.


      • sähärit

        Jestas mikä urpo! AMCMK 3x16 10 on kylläkin PE/PEN johtimella varustettu kaapeli, jossa on kolme vaihejohdinta. Sulla on jäykkyyskulmat nyt vaan housuissasi, ei pitäisi avautua täällä jos ei tajua mistä puhuu.

        MCMK 4X10 10, tässäkään kaapelityypissä ei kyllä ole mitään keviä mukana, vaikka siinä onkin sininen N-johdin ja PE-johtimena toimiva kuparisukka mukana.

        Tuo AMCMK on varmaan puolet halvempi kuin tuo MCMK eli käyttäisin kyllä AMCMK tyyppiä noin pitkälle matkalle. Sauna mökille pitää kuitenkin vetää oma maadoitusjohdin vielä sinne mökin nurkalle, joten sieltä saunamökin sähkötaululta saa sitten käyttöön PE ja N johtimet kuten asiallinen asennus tarvitsee. Alkuperäisen kysyjän kannattaisi pyytää jotain ammattilaista käväisemään kohteella antamassa pari arvokasta neuvoa ennen kuin alkaa tekemään mitään älyttömiä maallikkovirityksiään.


    • Kaapelimaa

      Ja muovikuorenjätteestä voi tehdä kuraperseelle paskaraapan..

    • Noinkin...

      Jos alumiinikaapeli,niin AMCMK 4X16 10, eli 5-johdinta, kaapelin paksuus riippuu matkan pituudesta (jännitehäviö) ja lähtöpään oikosulkuvirrasta ja tietysti kohteen sähkön tarpeesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5209
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4686
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2986
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1747
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      109
      1735
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1730
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1633
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1571
    Aihe