tilaajavastuu.fi

luotettava kumppani

mielipiteitä kyselen. miten toimii? saatteko rahallenne vastinetta?

124

20114

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arzie19911

      Riippuu varmasti alasta jolla yrität.mutta itselläni toimii 100% ei tarvitse hakea ja lähettää lippulappuja enään....

      • rairairallaa

        tilaajavastuulaki.fi on ihmisten rahojen ryöstämistä.mikään virallinen taho ei vaadi siihen liittymistä.yrittäjien tiedot saa ytjstä aivan ilmaiseksi,enkä minä ala maksamaan 100 euroa vuodessa siitä ,että joku ilmottaa minulle olenko unohtanut maksaa erääntyneen veron,verottaja tekee sen ilmasex.olis tärkeää ottaa selvää, että onko tää laillista toimintaa,esim. voiko sopimuksia purkaa sen takia,ettei ole liittynyt tähän tilaajavastuulaki.fiihin.sehän on5yrityksen perustama tili, johon vaaditaan maksamaan 90 euroa vuodessa.tuntuu mafia meiningiltä.mahtaa olla rahakasta toim intaa,kun satatuhatta ihmistä maksaa tän 90 euroo on tän koplan tilille tullu 9 miljoona euroo ilmasta rahaa.ja yrittäjiähän on enemmän.jotkut ressukat rupee tähän.minä en.siis jokaine yrittäjä on tilaajavastuullinen. kun hänen asiansa on kunnossa, ja jokainen saa nää tiedot ytjstä joka on verohallinnon omat tiedosto sivut. ,siis tilaajavastuu ja tilaajavastuulaki.fi on kaksi eriasiaa.


      • vem

        tilaavastuu oy liikevaihto 7,5 milj tulos 450 000 e plussaa 1020 % vuodessa,liikevoitto plussaa 536 % vuodessa aika hyvä nousu kiito ei pärjää etes alko tuolle firmalle


    • Ei tilaajavastuta !

      Minulla ei sitten ole mitään hyvää sanottavaa ko narikasta

    • emme liity

      Meille tuli postitse asiakkaalta pyyntö liittyä ko. palveluun ja samassa lapussa ilmoittivat että lopettavat palveluiden oston tahoilta, jotka eivät ole liittyneet.

      Asiakkaamme on rakennusliike ja me toimitamme heille toimistotarvikkeita.
      Emme näe liittymisessä mitään järkeä.

    • Nyysintä 90€/v

      >Asiakkaamme on rakennusliike ja me toimitamme heille toimistotarvikkeita.
      >Emme näe liittymisessä mitään järkeä.

      No ei tietenkään tuossa tapauksessa.

      Ovat varmaan rakennusliikkeeltä ottaneet listauksen omasta atk-järjestelmästään, kaikkien firmojen tiedot jotka ovat toimittaneet vaikka pyyhekumeja heille aikaisemmin.

      Tuo toimittajalistaus on sitten annettu "tilaajapalvelu.fi" :lle. He ovat tulostaa läiskyttäneet lasereillaan ja postittaneet tuon saman kirjeen kaikille firmoille, myös niille pyyhekumien tuottajille.

      Oikeasti tuo kirje pitäisi lähettää vain päärakennuttajan omille rakennusalan alihankkijayrityksille.

      Mutta kun lähettää saman uhkaavasävyisen kirjeen myös pyyhekumifirtmoillekin, niin "tilaajapalvelu.fi" voi alkaa periä myös niiltä pyyhekumifirmoilta tuota 90 €/vuosi jäsenmaksuansa.

    • yrittaja...

      Tilaajavastuutietojen tarkastaminen on uusi homma meidän alalla ja se tosiaan teettää työtä, sen vuoksi olemme ilmoittaneet että tuosta katsomme tiedot automaattisesti ja jollei siellä ole niin lasku jää odottamaan. Jotta lasku lähtee maksuun niin vastaavat tiedot pitää toimittaa paperilla, kun sen kerran tekee niin varmaan liittyy palveluun koska muutamallakympillä vuodessa pääset siitä että haet viidestä eri palvelusta todistukset veroveloista, eläkkeistä, tapaturmavakuutuksista, sovellettavata tessistä...

      Emme ole firman kautta mitään onneksi lähetelleet jos tuollaisia kirjeitä laitellaan, tosin ei sieltä mitään meille ole muutenkaan maksettu. Omasta jäsenyydestäkin joudutaan maksamaan vaikka on tuotu asiakkaita kymmenittäin.

      Raja on 7500 euroa vuodessa joten ihan pikkulaskut ei tuohon tarkastusmenettelyyn edes ajaudu.

    • yrittäjä2002

      Loistava palvelu, hintansa väärti ja toimii. Jos unohdat maksaa jotain lakisääteisiä maksuja niin tilaajavastuu.fi sähköpostilla varoittaa ennen kuin verottaja ehtii puuttua.

      • tilu

        Ilmoittaa vasta kun on merkitä. Ei ainakaan minulle ole etukäteen ilmoittanut. Noin kuukausi siten selasin omia tietoja ja yllätys oli merkintä et tieidoissa häikkää.
        If vakuutusyhtiö osti Tryg vakuutukset ja sen takia oli meillä muka tapaturmavakuutuksessa häikkää. Soitin sinne niin ilmoittivat et ei ole enää trygiä.
        Tästä laittoivat merkinnän eikä ilmoittaneet mitään . Toimitin heille todistuksen missä meillä on tapaturmavakuutus jatkunut vuodesta 1992 niin ottivat kyllä noin puolessa tunnissa merkinnän pois. Mutta useampi asiakkaistamme oli nähnyt tämän ja kyllä sitä sai selitellä. Ei todellakaan hyvä


    • Työsuoritus - tavara

      > sen vuoksi olemme ilmoittaneet että tuosta katsomme tiedot automaattisesti
      > ja jollei siellä ole niin lasku jää odottamaan.

      Tilaajavastuulaki koskee vain rakennusalalla alihankintana hankittavan *työsuoritusten* tekoa. Ei siis tavarakauppaa jota vaikka toimistotarvikkeiden toimittaminen rakennusfirmalle on.

      »»"5 § Tilaajan selvitysvelvollisuus
      Ennen kuin tilaaja tekee sopimuksen vuokratun
      _työntekijän käytöstä_ tai alihankintasopimukseen
      perustuvasta _työstä_, tilaajan on
      pyydettävä sopimuspuolelta ja tämän on annettava
      tilaajalle:
      1) selvitys siitä, onko yritys merkitty
      ennakkoperintälain (1118/1996) mukaiseen
      ennakkoperintärekisteriin ja työnantajarekisteriin
      sekä arvonlisäverolain (1501/1993) mukaiseen..."»»
      http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2012/20120018.pdf

      > Raja on 7500 euroa vuodessa joten ihan pikkulaskut ei tuohon
      > tarkastusmenettelyyn edes ajaudu.

      Tuo 7500€ rajakin liittyy vain nimenomaisesti työsuorituksen ostamiseen:

      »» "4 Tilaajavastuulakia ei sovelleta, jos vuokratun
      _työntekijän tai työntekijöiden_ työskentely
      kestää yhteensä enintään 10 työpäivää tai jos
      laissa tarkoitetun alihankintasopimuksen vastikkeen
      arvo ilman arvonlisäveroa on alle 7 500 euroa." »»

      Jos sen sijaan vaikka konttoritarvikkeita ostetaan 10.000 eurolla, se ei ole työsuoritusta, ja tavarakauppana se ei kuulu Tilaajavastuulain piiriin.

      • yrittaja...

        Olet väärässä, TVL on laajentunut muuallekin kuin rakennusalalle.

        Uusi asia on myös hallinnollinen sanktiomaksu joka halvimmillaan on tonneja.


      • raikkulitaas

        sanktiot tulee siitä,jos esim.alihankkijalla ei ole asiat kunnossa tilaajavastuulain edellyttämällä tavalla ,ei siitä, ettei kuulu tilaajavastuulaki.fiihin.tässä on ero. kannattaa kysyä asiaa valtion hallinto virastolta.


    • En suosittele

      Aivan perseestä!! Isoveli seurakunta on taas saatana keksinyt yhden tavan rahastaa yrityksiä. Laki ei määrää että kuulut tai pitää kuulua Tilaajavastuu.fi järjestelmää. Mikäli sinulla on alv ja muut kunnossa toimi vanhaan tapaan. Tilaaja vastuu on huono siinä mielessä, mikäli sinulta myöhästyy alv -maksu saat siitä merkinnän välittömästi. Vastaus: " me teemme pistokokeita" Vitun vara jeesukset.

      EN SUOSITTELE, TAI TIETENKIN VOIT OLLA YHTEISKUNNAN PAHVIAIVO.

      • pakotettua

        On se siinä mielessä pakollista, että monet isot toimijat ovat yksinkertaisesti ilmoittaneet jättävänsä laskut maksamatta niin kauaksi aikaa, että yrittäjä näkyy tilaajavastuupalvelussa ja kaikki pallurat siellä ovat ok -merkittyjä.


      • Anonyymi
        pakotettua kirjoitti:

        On se siinä mielessä pakollista, että monet isot toimijat ovat yksinkertaisesti ilmoittaneet jättävänsä laskut maksamatta niin kauaksi aikaa, että yrittäjä näkyy tilaajavastuupalvelussa ja kaikki pallurat siellä ovat ok -merkittyjä.

        Heille sitten laskua siitä, että odottavat jonkun kuuluvan johonkin höpöhöpölistaan. Maksakoon itse. Minä alan veloittamaan joka laskussa tliaajavastuu maksua heiltä.
        Sitä saa mitä tilaa, eikös niin?


    • sefertbytryh

      Ainakin tilaajavastuun pyörittäjät rikastuvat tällä, katsokaa virman tulosta.

      Se on vapaaehtoinen ja maksullinen ja suosittelijat saavat provikkaa ku koukuttavat uusia jäseniä rahastettavaksi.

    • EPÄKOHTA

      Loistava palvelu, hintansa väärti ja toimii. Jos unohdat maksaa jotain lakisääteisiä maksuja niin tilaajavastuu.fi sähköpostilla varoittaa

      EI VAROITA > merkintä tulee heti kun tulee sähköpostia
      kokemusta 3 EUR virheen takia merkinnän saanut .

      • Jarppa 2

        Juuri näin se menee.Merkintä tulee saman tien. Sit saat maksaa laskun ja toimittaa todistuksia.Mun mielestä aivan paska homma. Jos merkintä ni isot firmat eivät maksa laskua vaikka työ olisi tehty aikaa sitten. Sittiä koko homma.


    • yrittäjä 2013

      Kyseessä on täysin lainvastainen toiminta tilaajavastuu ei ole viranomainen eikä
      kyseiselle yritykselle tule luovuttaa oikeutta tarkastaa vain viranomaisille kuuluvaa tietoa. Tottakai kaikki isot yritykset haluavat että liitytte tilaajavastuuseen koska ovat omistamassa sitä. Kuka pistää pystyyn Tiilaajanvelvollisuudet sivusto jossa toimitaan samalla periaatteella eli mikäli yritys ei maksa laskua ajoissa saa julkisen merkinnän maksukyvyttömyydestään hoitaa velvoiteitaan alihankkijalle. Nyt tämä toimii toisin päin maksuja vetkutellaan jotta saadaan pienet yritykset ongelmiin.

    • paskaanpakottivat

      Juuri näin, kuten yrittäjä 2013 kirjoittaa.

      Pakko tuo oli ottaa, koska iso asiakas vaatii kuulumista ko. puljuun.

      Laskuaan eivät maksa koskaan ajoissa vaikka maksuaika on 45 päivää.

    • huonompi homma

      Tilaajavastuusta haetaan kuukausittain 10.-15. pv, verottajalta tiedot. Jos alvit tai ta-suoritukset kk/tai yli myöhässä niin olet heti epäluotettava kumppani. Juurikin pääsin kokemaan mikä hulabaloo syntyy asiakkaiden puolelta ko. tilanne konkretisoitui. Tilaajavastuu on aiheuttanut ylimääräistä päänvaivaa ja maksupostien järjestelyä, jotta pysyisi "puhtoisena pulmusena". Mikä sitä vakavaraisella yrityksellä, mutta veikkaampa että moni pienyrittäjä on helisemässä tämän palvelun takia. Entinen yleinen käytäntö rak.alalla ...viralliset paperit max. 3 kk vanhoja, antoi edes hieman pelivaraa.

      • pissitystä

        Tosi paljon järjesteltävää ja harmeja heti kun joku ei ole ihan ajan tasalla. Ei kai siinä palvelussa ykskään itseään kunnioittava harmaan talouden toimija olis! Miksei yrittäjien etujärjestö puutu millään lailla???


    • sdfrew35

      Ekaa kertaa tarvitsin paperit:

      1. Verovalkatodistus ja rekisteritiedot. ILMAINEN.
      Todistuksella ilmoitetaan myös, onko asiakas arvonlisäverovelvollisten rekisterissä, ennakkoperintärekisterissä tai työnantajarekisterissä täältä:

      https://arkisto.vero.fi/nc/feedback/verovelkatodistus/verovelka.asp

      2. kaupparekisteriote, 4 euroa alv.
      Valitse Otteet ja yhteisösäännöt näytöllä rekisteri (kaupparekisteri tai säätiörekisteri) täältä:

      https://virre.prh.fi/portal/dt

      Syötä y-tunnus ja valitse sähköinen kaupparekisteriote, yhteisösäännöt tai säätiörekisteriote. Maksa ote pankkitunnuksin tai luottokortilla. Huom, lataa ja talleta ote maksun jälkeen siitä huomaamattomasta linkistä ennen kuin poistut sivulta.

      3. YEL ja muut vakuutustiedot saat vakuutusyhtiöistäsi ILMAISEKSI, esim e-maililla.

      4....
      Aikaa parin sähköpostin kirjoittamiseen ja muutaman tilauksen tekemiseen meni ensikertalaiselta 10 min. ja koko hoidolle hintaa 4 eur alv. Säästyneellä 84 eurolla taidan tankata työsuhdeautoni.

    • Viikkokausia maksut

      Olleet kaikilta noihin hyvävelijärjestelmään kuuluvilta firmoilta. Mikä on sellainen luotettava kumppani jolta saa maksun silloin kun heille sattuu sopimaan.

      Nyt viimeksi laitoin karhun kun oli viikon eräpäivän ohi, perintätoimisto kehoitti tekemään niin. Tuli heti puhelinsoitto ja luvattiin hoitaa asia, enkä luvannut pyydettyjä papereita muutaman satasen laskusta. Katsotaan tuleeko maksu.

      Yritykselle voi perintätoimiston mukaan laittaa viikon päästä karhun kun maksu on erääntynyt, siitä viikon päästä voi laittaa perintään. Huomatkaa laittaa jo laskuun kunnollinen viivästyskorko, peritätoimisto perii sen mukaan yrityksiltä mitä laskussa lukee. Laki koskee vain yksityisten viivästyskorkoa.

    • Ei lahjottavissa

      Onko kynnysrahaa vai lahjontaa, taitaa olla sama asia. Eikös lahjan vaatiminenkin ole rikos.

    • tilaajavastuu.fi

      Täysin huuhaa yritys jälleen kerran rahastuksessa. Toimitusjohtajan ja kaikkien muidenkin puhelin numerot samat ja puhelimitse ei pääse millään ko yritykseen jos yrittää. Puhelun hinta on kylläkin odotellessakin 1,53 e min.

      • samaa mieltä

        ihan oikeassa ole. Rahastusta ja kuka muu hyötyy kun tilaajavastuu.fi itse. aika huima vedätys taas keksitty!!!


    • yrittäjä vm-76

      Aina on pitänyt näyttää että toimii oikein kun tekee sopimuksia.Ei ole tarvinnut muutako laput toimittaa yhteistyö kumppaneille,kaupan tekohetkellä. Nyt tosiaan keksitään lisä kustannuksia kokoajan.Työllistetään ns,joutilaita mitkä ovat tietokonenörttejä.Menisivät oikeisiin töihin ettei tarvis hommata ulkomailta kokoajan esim.rakennusalalla.

      • Lelu Jeesus

        Olen ollut yrittäjänä 25 vuotta ja kuulunut tilaajavastuu.fi piiriin 5 vuotta. Olen ollut tyytyväinen niin pitkään kunnes..... tein yhden virheen. Helppo homma , maksat ja nautit heidän tarjoamistaan "palveluista".......
        Sain heiltä sähköpostia 14.1.2014

        "Hyvä Luotettava Kumppani,
        Olemme saaneet Verohallinnolta tiedon, että yrityksenne verotiedoissa
        on puutteita. Puutteiden vuoksi yrityksenne tilaajavastuuraportissa
        näkyy verovelkamerkintä."

        että verot on maksamatta...

        Toisessa kädessä minulla on verotiliote missä sanotaan että yrityksen verotili on 6000€ plussalla
        No ei muuta kuin soitto verottajalle. Kyllä, olin tehnyt virheen, unohtanut laittaa pankkiohjelmaan 1600€ ennakkoveron viimeisen erän, minkä eräpäivä oli 23.12.2013 (ne laput mitkä verottaja oli lähettänyt 09/2012)
        Verottaja ei vaan ollut ehtinyt laittaa minulle huomautusta maksamattomasta verosta.
        Mutta tilaajavastuu kyllä ehtii....
        Ja mitkä seuraukset ??

        Ison rakennusliikkeen hankintapäällikkö ilmoitti ettei tule tarjouspyyntöjä ennen kuin asia on hoidettu.....

        Vielä isomman rakennusliikkeen työmaalla on sähköinen kulunvalvonta yhdistettynä veronumerovalvontaan ja tilajaavastuu.fi valtti älykorttijärjestelmään.
        Sieltä pojat aamulla soittelee etteivät pääse töihin, kun on verot maksamatta.
        Hienoa mainosta

        No sisääntuleva rahaliikenne tietysti loppuu kuin seinään, kun verot on maksamatta.

        Verot on maksettu 14.1.2014 ja puhdas verovelkatodistus toimitettu yhteistyökummpaneille 16.1.2014
        Tilaajavastuu ilmoitti, että verovelka on kuukauden punaisella, jos en skannaa paperia heille.
        Eipä ole tarvetta kuluttaa sähköä siihen suuntaan.

        Kysyn että ketä tämä kyseinen palvelu palvelee????
        Eikö tilaajavastuu ole meidän töissä, me maksetaan niiden palkka ???
        Eikö ole niiden tehtävä oikaista tämä??

        Loppukaneettina tuli tänään verottajalta kirje jossa kerrottiin että verotililtä oli varmuudeksi vielä otettu se 1600€

        Eli maksoin veron kahteenkertaan yht. 3200€
        Ja silti yritys on punaisellalistalla tilaajavastuun sivuilla.

        Yrityksemme työllistää noin 15 hlö ja liikevaihto on noin 2 milj. € ja kertaakaan 25 v aikana ei ole ollut maksuhäiriömerkintöjä.

        Tässä olisi aihetta miettiä kilpailevaa liiketoimintaa tilaajavastuu.fi.lle

        Parannusehdotuksia tilaajavastuu.fi toimintaan. Kun ilmoitus verovelasta tulee heidän kauttaan, voisi olla esim. kolme päivää aikaa reagoida, ennen kuin on punaisella listalla. Mikäli on punaisella listalla, voisivatko he tarkistaa verottajalta tilanteen automaattisesti, tietotekniikka kyllä hoitaa sen. Pitäisi kuulua "palvelun" hintaan. Mihin se kuukausi perustuu, eikö heillä aikaa tarkistaa asiaa, kuin kerran kuussa.

        Tiedonkulku verottajan ja tilaajavastuun välillä tökkii pahasti.

        Jos aikoo leikkiä valvovaa jumalaa pitää olla ajahkohtaista tietoa.


      • >>>
        Lelu Jeesus kirjoitti:

        Olen ollut yrittäjänä 25 vuotta ja kuulunut tilaajavastuu.fi piiriin 5 vuotta. Olen ollut tyytyväinen niin pitkään kunnes..... tein yhden virheen. Helppo homma , maksat ja nautit heidän tarjoamistaan "palveluista".......
        Sain heiltä sähköpostia 14.1.2014

        "Hyvä Luotettava Kumppani,
        Olemme saaneet Verohallinnolta tiedon, että yrityksenne verotiedoissa
        on puutteita. Puutteiden vuoksi yrityksenne tilaajavastuuraportissa
        näkyy verovelkamerkintä."

        että verot on maksamatta...

        Toisessa kädessä minulla on verotiliote missä sanotaan että yrityksen verotili on 6000€ plussalla
        No ei muuta kuin soitto verottajalle. Kyllä, olin tehnyt virheen, unohtanut laittaa pankkiohjelmaan 1600€ ennakkoveron viimeisen erän, minkä eräpäivä oli 23.12.2013 (ne laput mitkä verottaja oli lähettänyt 09/2012)
        Verottaja ei vaan ollut ehtinyt laittaa minulle huomautusta maksamattomasta verosta.
        Mutta tilaajavastuu kyllä ehtii....
        Ja mitkä seuraukset ??

        Ison rakennusliikkeen hankintapäällikkö ilmoitti ettei tule tarjouspyyntöjä ennen kuin asia on hoidettu.....

        Vielä isomman rakennusliikkeen työmaalla on sähköinen kulunvalvonta yhdistettynä veronumerovalvontaan ja tilajaavastuu.fi valtti älykorttijärjestelmään.
        Sieltä pojat aamulla soittelee etteivät pääse töihin, kun on verot maksamatta.
        Hienoa mainosta

        No sisääntuleva rahaliikenne tietysti loppuu kuin seinään, kun verot on maksamatta.

        Verot on maksettu 14.1.2014 ja puhdas verovelkatodistus toimitettu yhteistyökummpaneille 16.1.2014
        Tilaajavastuu ilmoitti, että verovelka on kuukauden punaisella, jos en skannaa paperia heille.
        Eipä ole tarvetta kuluttaa sähköä siihen suuntaan.

        Kysyn että ketä tämä kyseinen palvelu palvelee????
        Eikö tilaajavastuu ole meidän töissä, me maksetaan niiden palkka ???
        Eikö ole niiden tehtävä oikaista tämä??

        Loppukaneettina tuli tänään verottajalta kirje jossa kerrottiin että verotililtä oli varmuudeksi vielä otettu se 1600€

        Eli maksoin veron kahteenkertaan yht. 3200€
        Ja silti yritys on punaisellalistalla tilaajavastuun sivuilla.

        Yrityksemme työllistää noin 15 hlö ja liikevaihto on noin 2 milj. € ja kertaakaan 25 v aikana ei ole ollut maksuhäiriömerkintöjä.

        Tässä olisi aihetta miettiä kilpailevaa liiketoimintaa tilaajavastuu.fi.lle

        Parannusehdotuksia tilaajavastuu.fi toimintaan. Kun ilmoitus verovelasta tulee heidän kauttaan, voisi olla esim. kolme päivää aikaa reagoida, ennen kuin on punaisella listalla. Mikäli on punaisella listalla, voisivatko he tarkistaa verottajalta tilanteen automaattisesti, tietotekniikka kyllä hoitaa sen. Pitäisi kuulua "palvelun" hintaan. Mihin se kuukausi perustuu, eikö heillä aikaa tarkistaa asiaa, kuin kerran kuussa.

        Tiedonkulku verottajan ja tilaajavastuun välillä tökkii pahasti.

        Jos aikoo leikkiä valvovaa jumalaa pitää olla ajahkohtaista tietoa.

        Yksi ennakkoverojen erä maksamatta... onhan tuo niin törkeää vilppiä, että viranomaisen mielestä moinen harmaan talouden huijariyrittäjä pitää viipymättä saada pois markkinoilta. Yritys konkurssiin ja työntekijät työkkäriin.

        Toivottavasti on selvää, että tuossa oli sarkasmia. Vilpillisten yrittäjien jahdissa tulee oikeusmurhia jatkuvasti, ja muutenkin tuntuu siltä että rehelliset yrittäjät nääntyvät uuden byrokratian kanssa.


      • insinoori62
        Lelu Jeesus kirjoitti:

        Olen ollut yrittäjänä 25 vuotta ja kuulunut tilaajavastuu.fi piiriin 5 vuotta. Olen ollut tyytyväinen niin pitkään kunnes..... tein yhden virheen. Helppo homma , maksat ja nautit heidän tarjoamistaan "palveluista".......
        Sain heiltä sähköpostia 14.1.2014

        "Hyvä Luotettava Kumppani,
        Olemme saaneet Verohallinnolta tiedon, että yrityksenne verotiedoissa
        on puutteita. Puutteiden vuoksi yrityksenne tilaajavastuuraportissa
        näkyy verovelkamerkintä."

        että verot on maksamatta...

        Toisessa kädessä minulla on verotiliote missä sanotaan että yrityksen verotili on 6000€ plussalla
        No ei muuta kuin soitto verottajalle. Kyllä, olin tehnyt virheen, unohtanut laittaa pankkiohjelmaan 1600€ ennakkoveron viimeisen erän, minkä eräpäivä oli 23.12.2013 (ne laput mitkä verottaja oli lähettänyt 09/2012)
        Verottaja ei vaan ollut ehtinyt laittaa minulle huomautusta maksamattomasta verosta.
        Mutta tilaajavastuu kyllä ehtii....
        Ja mitkä seuraukset ??

        Ison rakennusliikkeen hankintapäällikkö ilmoitti ettei tule tarjouspyyntöjä ennen kuin asia on hoidettu.....

        Vielä isomman rakennusliikkeen työmaalla on sähköinen kulunvalvonta yhdistettynä veronumerovalvontaan ja tilajaavastuu.fi valtti älykorttijärjestelmään.
        Sieltä pojat aamulla soittelee etteivät pääse töihin, kun on verot maksamatta.
        Hienoa mainosta

        No sisääntuleva rahaliikenne tietysti loppuu kuin seinään, kun verot on maksamatta.

        Verot on maksettu 14.1.2014 ja puhdas verovelkatodistus toimitettu yhteistyökummpaneille 16.1.2014
        Tilaajavastuu ilmoitti, että verovelka on kuukauden punaisella, jos en skannaa paperia heille.
        Eipä ole tarvetta kuluttaa sähköä siihen suuntaan.

        Kysyn että ketä tämä kyseinen palvelu palvelee????
        Eikö tilaajavastuu ole meidän töissä, me maksetaan niiden palkka ???
        Eikö ole niiden tehtävä oikaista tämä??

        Loppukaneettina tuli tänään verottajalta kirje jossa kerrottiin että verotililtä oli varmuudeksi vielä otettu se 1600€

        Eli maksoin veron kahteenkertaan yht. 3200€
        Ja silti yritys on punaisellalistalla tilaajavastuun sivuilla.

        Yrityksemme työllistää noin 15 hlö ja liikevaihto on noin 2 milj. € ja kertaakaan 25 v aikana ei ole ollut maksuhäiriömerkintöjä.

        Tässä olisi aihetta miettiä kilpailevaa liiketoimintaa tilaajavastuu.fi.lle

        Parannusehdotuksia tilaajavastuu.fi toimintaan. Kun ilmoitus verovelasta tulee heidän kauttaan, voisi olla esim. kolme päivää aikaa reagoida, ennen kuin on punaisella listalla. Mikäli on punaisella listalla, voisivatko he tarkistaa verottajalta tilanteen automaattisesti, tietotekniikka kyllä hoitaa sen. Pitäisi kuulua "palvelun" hintaan. Mihin se kuukausi perustuu, eikö heillä aikaa tarkistaa asiaa, kuin kerran kuussa.

        Tiedonkulku verottajan ja tilaajavastuun välillä tökkii pahasti.

        Jos aikoo leikkiä valvovaa jumalaa pitää olla ajahkohtaista tietoa.

        Kirveellä olis töitä.

        Suomen yrittäjien lakimies töihin ja käräjille vaatimaan rahat takaisin.

        Tässä on taas hyvä esimerkki "monopoli" yritys toiminnasta.
        On päässyt unohtumaan kuka on asiakas, joka maksaa viulut.
        Näitä yrityksiä on suomen maa pullollaan


      • ZZZ2
        >>> kirjoitti:

        Yksi ennakkoverojen erä maksamatta... onhan tuo niin törkeää vilppiä, että viranomaisen mielestä moinen harmaan talouden huijariyrittäjä pitää viipymättä saada pois markkinoilta. Yritys konkurssiin ja työntekijät työkkäriin.

        Toivottavasti on selvää, että tuossa oli sarkasmia. Vilpillisten yrittäjien jahdissa tulee oikeusmurhia jatkuvasti, ja muutenkin tuntuu siltä että rehelliset yrittäjät nääntyvät uuden byrokratian kanssa.

        Yrittäjä teki _virheen_ joten varmaan on _talousrikollinen_. Konkurssiin vaan ja työntekijät sossun varaan, ei tuollainen viunkifirma voi jatkaa.

        Sakasmia tämäkin, Itsekin olen kurkkuani myöden täynnä jatkuvasti kiristyvää byrokratiaa. Verot vielä kestäisi, mutta kaikienlaista ilmoitusta joka suuntaan ja lisää säätelyä muutenkin.

        Lauantaina tv-uutisissa oli juttua, miten paljon rakennusfirmat ovat töpeksineet uuden ilmoitusvelvollisuuden kanssa. Siis se työmailla työskentelevien tyyppien nimien ilmoittaminen. Noin 15000 virheellistä tietoa. Verottaja ainakin työllistää siinä itsensä, ja tuskin on moisista ilmoituksista saatava hyöty missään suhteessa yrityksille tulevaan vaivaan.


    • asd gfd tre

      "...
      Kysyn että ketä tämä kyseinen palvelu palvelee????
      Eikö tilaajavastuu ole meidän töissä, me maksetaan niiden palkka ???
      Eikö ole niiden tehtävä oikaista tämä??
      ... "

      Samaa mieltä: näinhän sen pitäisi olla !

    • rtr67

      ei ei ei!
      samaa sanon kaikenmaailman lisensseistä ja koulutuksista ja kursseista.
      Rahankerääjiä riittää....

    • Täysin huijarifima

      Kyseinen Suomen Tilaajavastuu Oy on alkuvaiheessa, useita vuosia sitten, saattanut olla hyödyllinenkin palvelu **rakennusalalla** toimijoille.

      Nykyään Tilaajavastuu Oy on siirtynyt huijausportittamisen ja roskapostittajien sankkaan kerhoon. Pyytävät isoilta asiakkailtaaan, kuten tässä Oulun Kaupungilta listauksen kaikista heidän tavarantoimittajistaan.
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11895671

      Sitten lähettävät roskapostikirjeitään Oulun kaupungin nimissä, ja Oulun kaupungin yhteyshenkilö kirjeessä yhteyshenkilönä mainiten. Koettavat tällä huijauskirjeellä saada myös **täysin tilaajavastuulain ulkopuolisia** firmoja huijattua mukaan. Alkaisivat lähettää omia 90 €/vuosi laskujaan jollekin liikuntapalveluita, vanhuspalveluita, kodinhoitoa, konttoritarvikkeita ym. myyville yrityksille.

      Kun tällainen palveluun liittymiseen huijauskirje Oulun kaupungin logoilla tulee, niin moni pienyrittäjä haksahtaa mukaan. Koska kirjeen sävyn perusteella luulevat sen olevan edellytyksenä Oulun jatkotilauksien saamiselle.

      Minun kirjanmerkeissäni Suomen Tilaajavastuu Oy on merkittynä spämmeripostaajien ja huijarilaskujen lähettäjien kanssa samaan luokkaan. Harmittaa että kunnallisveroilla toimivia isoja kaupunkeja on saatu valjastettua mukaan tämän spämmitoiminnan kustantamiseen.

    • Luovutin

      Muutama vuosi sitten olin vielä jäsen ja kai se muuten toimi, mutta kun esim: kerran sattui niin, että kiinteistöveron maksu jostain syystä oli myöhässä ja maksoin sen
      noin viikon kuluessa eräpv.tä -tuli korkoa jotain 18 euroa.
      Verohallinto oli ehtinyt jo lähettää maksukehotuksen ko. laskusta jossa oli tuo 18 eur.
      korkoa. Korkoa en tajunnut heti maksaa joten "tilini" tilaajavastuulla meni heti punaiselle ja sitten vasta tuli tilaajavastuultakin ilmoitus, että maksuja on maksamatta.
      Siinä meni 3-4vrk selvittäessä ja poistaessa "punakynä" tilaajavastuun sivuilta.
      Tämä kävi kaksikin kertaa minulle noin 3-4v aikana.
      Ok. -en maksanut ajoissa ja oma moka, mutta minusta homman pitää mennä niin,
      että ensin tieto yrittäjälle asiasta ja joku järkevä aika selvittää soppa ja sitten vasta
      punakynää firmalle jos ei hoida kuntoon esim 7 vrk.n aikana - syitä voi olla monia. Loma, sairastelu, häät, hautajaiset, postikin voi takkuilla, mitä nyt ihmisellä voi olla.
      Mutta ei nämä viisaat tajua tämmöstä maalaisjärkeä, joten sanoin itseni irti.
      2.een kertaan koitin "neroa" opastaa, mutta ei.
      Se olis PALVELUfirmana varmasti menestyvämpi.

      Terv. 26v sama y-tunnus.

    • pahasti pettynyt

      Kyllä se on niin ettei olisi pitänyt liittyä koko rekisteriin...väittivät että vielä on selvitettävää vaikka verovelkatodistuksessa on työantaja sekä ennakkomaksut hoidettu..."juoksuttavat" ja vievät yrittäjän aikaa. punakynää en taida saada pois koko sopimusaikana.

    • Lasupoika

      Tänään työn jälkeen yritin tilata uuden vaadittavan luettavan kulunseurantaan perustuvan henkilökortin. En ymmärrä missä tilauslomakkeen kohdassa tein virheen, mutta kolmen tunnin yrittämisen jälkeen totesin, ettei tämä onnistu. Olen yksinyrittäjä, siis toiminimi. Tuntui siltä, ettei toiminimellä yrittäjiä hyväksytä järjestelmään.. Olen valvojana muutamassa työkohteessa. Kai pitää ilmoittautua palkattomaksi työntekijäksi urakoitsijalle tai tilaajalle. Kyllä tällä byrokratialla taas vähennetään yrittäjyyttä Suomenmaassa.

      • vaikeetaaa

        sama homma....itse sekoilin tunnin koko henkilökortin tilaamisen kanssa....tosi hankalasti toteutettu koko kulunvalvontakortin tilaus.
        No veikkaan että sulla tuli siinä moka että pitää lisätä työntekijä ja antaa työntekijän tiedot ja sille sitten hakea sitä kulkukorttia...vaikka joo tiedän että olet yksinyrittäjä ja sun tiedot näky siinä koko ajan, mutta silti pitää lisätä itsesi työnttekijäksi....


    • Yrjöttäjä

      Tilaaja vastuu.fi palveluun liittyminen on täysin jokaisen yrittäjän omassa harkinnassa. Nyt vaadittavat "sirukortit" saa vaan tilaaja vastuun kautta.
      Mikähän mahtaa olla perustelu sille että pakotetaan käyttämään jonkun Oy:n palveluja ??
      On yrityksiä jotka eivät hyväksy tilaaja vastuu.fi saatavia tietoja!
      Toisaalta hyvä jos toimet edes vähän auttaa harmaan talouden hallinnassa...epäilen.
      Tunnen monia yrittäjiä jotka eivät kuulu Tilaaja vastuu.fi systeemiin, olematta kuitenkaan harmaan talouden harjoittajia.
      Vähän mietityttää koko jutska.
      Oma yritykseni kuuluu kylläkin tähän systeemiin...

      • Raksalainen

        Kuka pakottaa käyttämään tilaajavastuun.fi:n Valtti-korttia? Kysyin asiaa Verohallinnosta ja sieltä sanoivat ettei Valtti-kortti ole pakollinen, kuulema riittää vaikka ruutupaperille tehty tunnistekortti kunhan vain tarvittavat tiedot on mainittuna:
        -Työntekijän kuva
        -Työntekijän nimi
        -Työntekijän veronumero
        -Työntantajan nimi


    • höö höö

      Kyseessä on ketjukirje- / pyramidirahastus jossa kaikki muut häviävät paitsi tv itse.

    • tilitulitilimeni

      yrittäjä on rikollinen kunnes toisin voi todistaa.. on tilaavastuun teesi. suomessa rikollinen on syytön kunnes toisin todistetaan..

    • konkurs

      ajatellanpa tilannetta jossa yritys haetaan konkurssiin muiden kuin verottajan tai vakuutusyhtiön toimesta, eli kaikki velvoitteet on hoidettu heille, tässä tilanteessa saattaa näkyä vihreä ok nappi tilaajavastuusivulla vielä pitkään konkurssin jälkeen....

    • Rahankäärintää - yök

      Ihmettelin aiemmin Tilaajavastuun surkean sekavia sivuja ja tietynlaista rahastus/pakotustyyliä eri teksteissä.

      Tuo Oulun Kaupungin kirje kertookin sitten kaiken. Tässähän Tilaajavastuu Oy:ssä yritetään rakentaa Suomen kattavaa yritysrekisteriä puoliväkisellä riippumatta siitä millä toimialalla yritys on. On täysin törkeää että tällaiseen rekisteriin LIITTYMISESTÄ veloitetaan, vaikka kaiken hyödyn saa rekisterin käyttäjä, ei liittyjä. Kirjeeseen ja liittymiseen kuuluva valtakirja antaa Tilaajavastuulle luvan hakea liittyneen yrityksen verotiedot Verottajan järjestelmistä. Tätä ei käsittääkseni mikään muu IT-yritys tai ohjelmisto ilmeisesti saa tehdä, mikä on vähintäänkin kummallista?

      90eur vuosimaksu on täysin kohtuuton ja erittäin hyvä kysymys tuossa yllä millä oikeudella pakotetaan käyttämään tietyn Oy:n eli Tilaajavastuun palveluita?

      Suomen Yrittäjät joutaisi tehdä vähän taustatyötä ja tutkia mitkä toiminnot tässä palvelussa nyt oikeasti ovat tarpeen ja mitkä eivät. Kiitos sinulle joka kysyit suoraan verohallinnosta ettei esimerkiksi Valtti-korttia edes tarvita.

      Itse startup IT-yrittäjänä ihmettelin kovasti, miksi Tilaajavastuun KAIKKI tekniset liittymärajapintakuvaukset ovat erillisen partneriohjelman takana? Ja arvatkaa paljoko maksaa, no 500 euroa per vuosi jotta pääsee lukemaan HEIDÄN kallisarvoiset liittymäkuvaukset ja aloittamaan koodauksen HEIDÄN puolestaan näitä liittymiä tukeakseen.

      Ei jeesus se nyt näin kuulu nykypäivänä mennä. Liittymäkuvaukset tulee olla avoimia ja ilmaisia, jotta ne automaattisesti saavat mahdollisimman paljon ohjelmistotaloista tukea. Tämä on pakotusta ja rahastusta, ei rehellistä toimintaa.

      Veikkaan kans uutta Directaa tästä, jossain vaiheessa joutuvat kärsimään, mutta vuosia kuluu ennen kuin tarvittavat tahot herää.

      Sanomattakin on selvää, etten itse tuollaisella politiikalla ala mitään rajapintoja rakentamaan. Tiedot voi syöttää käsinkin

      Valtio luo parhaillaan uutta kansallista palveluväylää ja sen varrelle tulee PRH:sta kaupparekisteritiedot ja toivottavasti myös verottaja. Sen kautta voi hakea ihan vastaavat tiedot kaikista suomalaisista yrityksistä ilman että kenenkään tarvitsee kuulua tällaiseen Tilaajavastuu Oy kusetukseen.

      Käärikööt nyt rahaa muutaman vuoden, mutta ehdottomasti suosittelen kaikkia (Varsin ei rakennusalalla toimivia) sanomaan sopimus irti mahdollisimman nopeasti.

    • Rahankäärintää - yök

      Selvittelin itse mitä näistä Tilaajavastuu Oy:n palveluista tarvitaan, ettei muilla pala turhaan rahaa ja aikaa.

      Aika mielenkiintoista, verottajalta löytyy ilmaiset palvelut ja rajapinnat kaikkiin tarvittaviin asioihin. Tottakai näin onkin, koska verohallintohan valvoo lain noudattamista, ei Tilaajavastuu Oy voi laittaa minkäänlaista lisävaadetta lakivaatimusten lisäksi.

      Tilaajavastuu.fi sivuilta:
      https://www.veronumero.fi/kayttohjeet/tiedonantovelvollisuus/ HUOM! Sivu ei liity mitenkään verottajaan vaikka domain onkin veronumero.fi. Veronumero on todellisuudessa verottajan jokaiselle Suomen kansalaiselle verokortissa antama yksilöivä numerosarja. Ikään kuin hetu, mutta eri tarkoitukseen.

      Lakivelvoitteet

      Tiedonantovelvollisuus pähkinänkuoreessa:

      1.7.2014 astui voimaan laki rakentamiseen liittyvästä tiedonantovelvollisuudesta. Käytännössä laki koskettaa kaikkia rakennustyömaalla työskenteleviä. Veronumero.fi-palvelukokonaisuuden avulla hoidat tietojen keräämisen, raportoinnin ja arkistoinnin helposti.

      Velvoitteet:
      Yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajan on pidettävä lain määrittelemät tiedot sisältävää luetteloa työmaalla työskentelevistä henkilöistä. Jokaisen työnantajan on annettava päätoteuttajalle luettelon pitämistä varten tarpeelliset tiedot (Työturvallisuuslaki 52b §)

      Yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajan on ilmoitettava kuukausittain rakennustyömaalla työskentelevät henkilöt Verohallinnolle, jos koko työmaan arvo ylittää 15.000 € (työntekijäilmoitus, Verotusmenettelylaki 15b §)

      Jokaisen työmaalla toimivan työnantajan tai itsenäisen työnsuorittajan on ilmoitettava päätoteuttajalle tarvittavat tiedot työntekijöistään tai itsestään (työntekijäilmoitus, Verotusmenettelylaki 15b §)

      Jokaisen rakentamispalvelua tilaavan tilaajan on ilmoitettava alihankkijan tiedot ja alihankkijalle maksetut maksut Verohallinnolle kuukausittain, jos sopimuksen arvo ylittää 15.000€ (urakkatietoilmoitus, Verotusmenettelylaki 15c §)

      Jokaisen yksityishenkilön, joka rakennuttaa rakennuslupaa edellyttävän rakennuksen on ennen rakennuksen käyttöönottoa ilmoitettava Verohallinnolle maksetut palkat, käytetyt alihankkijat ja alihankkijoille maksetut maksut (Verotusmenettelylaki 15d §)

      Suomen Tilaajavastuu Oy tarjoaa ratkaisut tiedonantovelvollisuuden hoitamiseen
      *******************************
      Joo niin tarjoaa, mutta täysin ilmaiseksikin saman asian voi KATSO tunnuksillaan hoitaa mikä tahansa yritys Verottajan tarjoamilla palveluilla.

      Ohjeet:
      http://www.vero.fi/fi-FI/Yritys_ja_yhteisoasiakkaat/Osakeyhtio_ja_osuuskunta/Rakentamisilmoitukset/Urakka_ja_tyontekijatiedot_ilmoitetaan_s(32980)

      Urakkatietojen rakentamisilmoitus ILMAINEN:
      http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/vh_ur/index.html

      Työntekijätietojen rakentamisilmoitus ILMAINEN:
      http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/vh_ty/index.html

      Ohjeosiosta löytyy ne tietuekuvauksetkin ilmaiseksi, eli on täysin mahdollista ohittaa koko Tilaajavastuu Oy:n partneriohjelma ja toteuttaa näiden ilmaislomakkeiden lähetys suoraan järjestelmästä.

      Ihmettelen, miten Tilaajavastuu on saanut houkuteltua partnereiksi jo kymmeniä firmoja. Ilmeisesti röyhkeä mainonta ja verottajan / lainvalvojan omaisena esiintymisenä toimiminen riittää hämäämään ihmisiä ja yrityksiä mieluummin liittymään kuin jättäytymään pois toiminnasta.

    • Rahankäärintää - yök

      Vielä yhteenvetona Tilaajavastuun palvelut:

      1. Valtti-kortti -> turha, verottaja ei vaadi tietynlaista korttia työmaalla olevista tekijöistä, saa tulostaa minkälaisen tahansa: http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Veronumero__usein_kysyttya(19230)#Millainentunnistekortinonoltava1

      Tunnistekortilla ei ole virallista muotovaatimusta, mutta lain mukaan tunnistekortista on käytävä henkilön nimen ja kuvan lisäksi ilmi muun muassa, onko työmaalla työskentelevä henkilö työsuhteessa oleva työntekijä vai itsenäinen työnsuorittaja eli liikkeen- tai ammatinharjoittaja. Kuvallisessa tunnistekortissa on oltava myös työnantajan nimi. Uudistuksen perusteella tunnistekortissa tulee edellä mainittujen tietojen lisäksi olla henkilön veronumerorekisteriin merkitty veronumero. Internetistä löytyy useita tunnistekorttien valmistajia. Tunnistekorttien käyttöä rakennustyömaalla valvoo työsuojeluviranomainen.

      2. Luotettava kumppani- ohjelma -> turha, tarkoittaa 90eur maksua vuosittain liittyjiltä ja hyödyn saa rekisteriä kyttäävät isommat firmat, jos liittyjä tekee edes yhden euron virheen verotilimaksuissaan, napsahtaa punainen stop valo palamaan rekisterin seuraajille -> kukaan ei tilaa mitään. Ohjelmaan liittyvä antaa Suomen Tilaajavastuu Oy:lle valtakirjassa oikeuden hakea verotilinsä viivästystiedot verottajan järjestelmästä.

      Suomen Tilaajavastuu Oy myös spammaa kirjeillä ison yrityksen tai tässä tapauksessa Oulun kaupungin nimissä koko toimittajarekisteriä varsin tylysanaisella kirjeellä ja pyytää liittymään luotettava kumppani ohjelmaan: http://keskustelu.suomi24.fi/node/11895671

      3. Työntekijätietojen ilmoittaminen -> Turha, verottajalla on ilmainen palvelu: http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/vh_ty/index.html

      4. Urakkatietojen ilmoittaminen -> Turha, verottajalla on ilmainen palvelu: http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/asioi_verkossa/lomakkeet/vh_ur/index.html

      5. Veronumeron tarkastus -> Turha, verottajalta voit tarkastaa ilmaiseksi työntekijän veronumeron: http://portal.vero.fi/public/default.aspx?culture=fi-FI&contentlan=1&nodeid=9318

      Toivottavasti tämän selvittelyn myötä edes joillakin syttyy lamppu päässä ja tällaisen rahastusfirman toiminta vaikeutuu edes hieman.

    • Henkilökortti

      Hyvin nuo Valtti-kortit on markkinoitu. Itsekin tilailin niitä parilla tonnilla kunnes sain tietooni, että entinen henkilökorttien toimittaja saa tehtyä aivan yhtä toimivia sirukortteja kuin nuo Valtti-kortit poikkeuksena vaan hinta , joka oli Huomattavasti edullisempi.

    • Ihmeellistä

      Joo minua tässä veronumero.fi ja tilaajavastuu.fi palveluissa ärsyttää eniten tuo röyhkeä viranomaistyylinen mainostaminen ja ikään kuin yhden oikean totuuden julistaminen.

      Olkaa tarkkana mistä maksatte.

      Olen tosi yllättynyt, että taloushallintoliitossakin hehkutetaan yhteistyötä Suomen Tilaajavastuu Oy:n kanssa sen sijaan, että kerrottaisiin noista ylläolevista verottajan ilmaispalveluista ja vapaasta valintamahdollisuudesta.

      Minkähänlainen kytkös todellisuudessa on Suomen Tilaajavastuu Oy:n ja Taloushallintoliiton johdon välillä? Tai ehkä on vain kiireessä jäänyt toiminnan taustat selvittämättä.

    • Pikku rikollinen

      Yrittäjät maksaa muutenkin enemmän veroja kuin normaali palkan saaja, miten joku voi tai edes ilkeää muutaman euron takia tehdä yrittäjästä rikollista. Rakennusala on mielestäni mennyt kyllä vaikeaksi toimia yrittäjänä. Olen kyllä velvoitteeni hoitanut ja nyt olisi pakko liittyä tohon tilaajavastuu yritykseen jos mielii esim YIT työmaalle. Luin noita kommentteja niin kyllä alkoi hirvittää, lähtee viimeinenkin pelivara noiden laskujen suhteen. Sitten on varmaan jatkuvasti rikollinen. En tarkoita että aina laskut on myöhässä mutta virheitäkin sattuu ja jos noilla merkinnätkin pysyy kuukauden. Itse olen maksanut 5 - 10 € ylimääräistä kun noita veroja makselen niin ei tule puuttuvia euroja. Pitäis olla joku pohja summa minkä on velkaa esim 1500€ ennenkuin aletaan tekee rikollista.

    • yrittäjää

      Kiitos kaikkille! Ennen liittymistä Suomen Tilaajavastuu Oy:lle (mistä puhuttii iso yrityskumppani) etsin netistä info, ja kiitos, tuli asiasta selvä - en liity!

      • Anonyymi

        Minunkin firmaa velvoitettiin liittymään kyseiseen puljuun. Luettuani em kokemuksia päätän olla liittymättä. Kerran eräälle toimijalle täytyi lähettää kyseisiä tietoja mutta en silloin liittynyt. Verovelkaa ei ole ja korona rahaakin tuli.


    • asdf234asdf234

      http://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/suomen-tilaajavastuu-oy/taloustiedot/330808

      Kyseessä on voittoa tuottava oy. Hallituksen jäsenillä (voi olla perustajat) on linkkejä rakennusbusinekseen ja Suomen Kiinteistöliittoon (eli politiikkaan, hallintoon, viranomaisiin, lobbaajiin, vaikuttajiin jne).

      http://www.yritystele.fi/haku/yritykset/"Harri Kalevi Hiltunen"?page=2


      ---
      Sähköiseen automaattiseen henkilö- ja yritysarviointiin
      Henkilö- ja yritysarviointi Seti Oy

      http://www.yritystele.fi/haku/yritykset/"Olli-Heikki Kyllönen"

      ---

      Voi olla että muut hallituksen jäsenet ovat sitten sijoittajia. Noiden parin tekele tämä tuntuisi olevan, kun niillä on knowhow.

      ---


      Itse arvioin tämän sellaiseen kategoriaan että... no kun tulee asiakkaalta valituksia, niin asiakas ohjataan tekemään valitus tekijälle, ja sitten asia on kuitattu eli ei mene oikeuteen. Eli siis susi valvomassa kanalaa jne. Siellä on sijoittajina kaikenlaisia paskan rakentajia ja heidän yhteenliittymänsä sitten tuottaa 'vastuullista rakentamista'. Kun he siis 'auktoroivat' itse itsensä perystamansa voittoa tuottavan osakeyhtiön kautta ja täten todistavat asiakkaalle rakentavansa vastuullisesti, koska itse niin itsellensä todistavat. Eli rakennusalan asiakasta varten tuottama propaganda ja julkisivu yritys. Valitukset viallisista rakennuksista ja muista ongelmista menevät siis sinne missä ne on tuotettu ja julkisivu pestään niin että mitään mainetta luokkaavaa ole tapahtunut. Tällaisia ne 'auktorointi' firmat ;)

    • tilaaja

      Tilaajavastuun liiketoimintakin on vähän niin ja näin. Ainakin kannattavuuden suhteen. 3,3milj € liikevaihtoa 2013 ja kolme tappiollista tilikautta neljästä. yhteensä miinusta 412000 €

      Taitaa tilaajavastuulla olla edessä pääomittaminen tai tulee merkintä.

    • Noutaja voi tulla

      >>Ainakin kannattavuuden suhteen. 3,3milj € liikevaihtoa 2013 ja kolme tappiollista tilikautta neljästä. yhteensä miinusta 412000 € >>

      Minusta näyttää melko selvältä että nuo äijät siirteävät nyt rahaa harmaalle puolelle, verottajalta turvaan.
      http://yritys.taloussanomat.fi/y/suomen-tilaajavastuu-oy/helsinki/2327327-1/

      Tai sitten firmaa johtavat täysin pösilöt rahan haaskaajat. Tuollaisen rakennusalan verolistan ylläpito muka vaatii 24 hengen työpanoksen? En ymmärrä moista yhtään.

    • t:mi

      Yrittäjä on suomessa rikollinen. Kuvittelisi että yrittäjäjärjestöllä olisi heinäntekojärkeä sen verran että tämmöiset rahastukset voitaisiin lopettaa. Harmaan talouden nimissä helppo tehdä kaikista syyllisiä. En liity.

    • pienyrittäjä

      Hyvää keskustelua tässä. Mitenkäs on pääseekö tuosta tilaajavastuu.fi jäsenyydestä millä keinoin eroon, jos on kerran sattunut siihen liittymään (vaikkapa jonkun painostuksen takia)?

      Vaadittavat paperit kyllä mielelläni toimitan työn tilaajalle ja maksunikin ovat kunnossa, ei siinä mitään.

      Tilaajavastuulla vaan tuntuu olevan työkiireitä: vaikka paperi/tieto on sinne toimitettu ja lupaavat asian hoitaa, niin silti vaan on "odottaa tietoa" merkki näkyvissä tiedoissani.

    • Kirjallinen sanominen

      >>Mitenkäs on pääseekö tuosta tilaajavastuu.fi jäsenyydestä millä keinoin eroon, jos on kerran sattunut siihen liittymään>>

      Eiköhän se peruuttaminen onnistu olemalle yhteydessä siihen samaan osoitteeseen josta nuo vuosittaiset laskut sinulle lähetellään.

      Tsekkaa irtisanomisaika, todennäköisest ovat sitoneet sen laskutuskauden päättymiseen, 1 kk ennen sitä voi irtisanoa tms.

    • Stop2015

      Pitäisi antaa vinkki A-studiolle tai kuningaskuluttajalle. Sitten tehdä Facebook-sivusto ja kerätä nimiä tämän lopettamiseksi. Itse en liity, vaikka viikolla sitä minulle ehdotettiin.

      • Anonyymi

        Karpolla olis asiaa mutta kun ei ole tekemässä


    • MOT kertoi äskettäin miten mm. SRV kierrättää rahaa Luxemburgin kautta.. veroja kiertääkseen. täällä suomessa ko. firma vaatii muiden isojen lailla liittymistä ko. lafkaan. Kiitos ei. todellakin kansa äänestää jaloillaan.

      • piisaa1

        Nyt loppuu rahankylvö koijariille. Meinaavat vielä jälkikäteen laskuttaa parilta vuodelta "lisäarvopalveluista": vastuuvakuutus ja työterveydenhuolto??
        Saavat lähtiä kans oikeesiin töihin tienaamaan elantonsa.


    • Vinkittäkää

      Laittakaa vinkkiä MOT / A-studio, ei tähän muuten tolkkua tule.

    • paperinpyöritystä

      Millähän lailla palvelu on jonkun mielestä "hintansa väärti"? Kaikki paperiasiat, muutosasiat ja kaikki pitää itse hoitaa sinne, ja sitten saa vielä kaupanpäälle maksaa satasen "palvelusta". Pieni yritys pääsisi helpommalla, kun tulostelisi itse ne tarvittavat todistukset eikä kierrättäis maksullisen "palvelun" kautta. Pelkkä onneton paperinvälitystoimisto. Taas artisti maksaa jostain tyhjänpyörittämisestä.

      • kekatietaako

        Eiköhän mainitsemasi paperi ja muutosasiat löydy sieltä palvelusta ilman, että niitä toimitat tilaajavastuuseen. Se että alkuvaiheessa toimittaa lippu lappusia eteen päin nopeuttaa rekisteröintiä, muutoin rekisteröinti kestää pidemmän aikaa.


    • Tilaajana-työmaalla

      Pörrään itse tilaaja ja alihankkijana raksalla. Ja voin sanoa että nämä puutteellisten yrittäjiltä saamieni paperinippujen jatkuva läpikäynti alkoi ottaa pannuun. Joo ymmärrän että pikkufirmalle vaikuttaa turhalta kun tekee hommia yhdelle putkalle, mutta kun keräilen niitä 5-10 firmalta joka keikalle niin voi**. Liityin itse mukaan ja pakotin omat alihankkijat mukaan koska en jaksanut enää keräillä näitä lippulappusia joka ukolta. Oon sitten vissiin osa mafiaa tai jotain. En saanut poonusta mutta helpotti kaikkien hommia!

      • keka.tietaa

        Kuten sanoit, voihan tuo n.100 euron vuosimaksu aiheuttaa suuria vaikeuksia yritykselle. Vastapoolina, saat tarvittaessa voimassaolevan tiedon, pelkästään salasanan takaa, niin eikös kaupparekisteriotekin maksa 6-20 euroa


      • Tilaajana-työmaalla

        Papereiden kerjääminen oli työlästä. Kaupparekisteriotteen hinta oli meill se pienin paha. Ei riittäny aikaa ja kiinnostustusta arpoa papereita joka kerta. Turhat puuhastelut jäi kerralla pois!


    • JulieClark

      Hei.
      Tarvitsetko henkilökohtaisia tai yrityksen laina ilman stressiä ja nopea hyväksyminen? Jos näin on, ota yhteyttä niin tarjoamme nyt lainoja prime korko. Meidän lainan vakuutena ja turvallinen, lisätietoja ja sovelluksia, voit vastata tähän sähköpostiin. ([email protected]) nimi ja tarvittava määrä.

      lähetä meille sähköpostia pikaisesti apua nopeasti hyväksytty laina ([email protected])

    • HuuhaataRiittää

      Ihan täysin viraton, perusteeton ja arvoton pulju. Viranomaisten palvelut ovat maksujen tarkistamista varten, nyt yksi välistävetäjä on vain keksinyt rahastaa tästä ilman mitään perustetta, vastuuta tietojen todenperäisyydestä tai välittämättä yrityksen toiminnasta, oli yritys sitten tietojen tarkistaja tai tarkistettava. Tällainen pulju pitää laittaa kiinni ensi tilassa. Älkää vain erehtykö maksamaan mitään täysin tyhjästä.

      • HuuhaanHuippu

        Ei todellakaan saa. Tiedot eivät ole ajan tasalla, ne eivät päivity kuten pitää ja kuulumattomuudella tähän puljuun lähestytään painostuksella, että maksuja ei makseta yritykselle ellei kuulu tähän höperöklubiin. Tätä kutsutaan kiristykseksi ja sitä on esiintynyt jo mm. joiden kaupunkien puolesta. Mitään syytä ei siihen ole kuulua koska tiedot saa virallisilta tahoilta, jossa tiedot ovat ajan tasalla. Miksi maksaa tyhjästä ja kaivaa ongelmia?

        "mielipiteitä kyselen. miten toimii? saatteko rahallenne vastinetta?"


      • vastinettatulee

        Saan noin 100 euron vuosimaksulle hyvän palvelun:

        - asiakkaat ovat tyytyväisiä, kun sen kautta saa raportit pdf-tiedostona nopeesti.
        - Kun asiakkaat lähettävät minulle viestin että tarvitaan tilaajavastuun velvoitteita varten iso nippu kaikkia todistuksia yms.....niin voin ilmoittaa vaan että katso tuolta www.tilaajavastuu.fi
        - on kiva ettei tarvitse kuukausittain eri asiakkaille hommaa mitään raportteja, vaikka ne raportit olisikin "ilmaisia", niin aina niiden hommaamiseen menee aikaa ja vaivaa = maksan mielummin tuon noin 100e/vuosi jollekkin "sihteerille" joka tuon työn tekee
        - Saan tilaajavastuun logoa käyttää kotisivuilla (työtarjous lapuissa) ja se antaa arvoa heti yritykselle, että asiat on tai pitäis olla kunnossa
        - Isommat yritykset vähän niinku vaatii tuohon rekisteröitymistä ja hyvä vaan ettei kaikki halua rekisteröityä, koska tuo kyllä vaikuttaa sitten siihen että minulta tilataan enemmän töitä :)


      • rairairallllaa

        nää sun asiakkat saa kaikki heille kuuluvat tiedot ytjstä, ei sinun pitäs joutua niistä maksamaan ,olet jo kerran maksanut laskusi jotka sulle kuuluu.tietysti jos haluat olla niin antelias ja samalla vähän ymmärtämätön niin siitä vaan.yleensähän ihmiset saa itse päättää mitä ostaa, en tiedä toista tuotetta suomen maassa jonk joku voi pakottaa ostamaan,voit itse päättää tarvitsetko sitä vai et.tämän pitäs olla sellanen


      • vastinettatulee

        "nää sun asiakkat saa kaikki heille kuuluvat tiedot ytjstä"

        aijaa...näyttääkö ytj: verovelkatodistuksen (että yel maksut on maksettu), vastuuvakuutuksen voimassaolon, työterveyshuollon...yms ....yhellä pdf-lapulla kaikki tilaajavastuun alaiset tiedot ?
        Samassa pdf-lapussa näkyy hienosti myös yrityksen hyvä luottoluokitus ! Tämä on kuin yrityksen mainos joka maksaa vain se 100 e/vuosi jonka mielellään maksan markkinointiin.
        Tiedän, että olen saanut tämän tilaajavastuussa olemisen ansiosta pienen etuoikeuden sellaisiin kilpailijoihin joka ei maksa ja se on arvokkaampi etu kuin se 100e/vuosi....en mielestäni maksa turhasta....


    • jaumankeka

      Täytyy kyllä sanoa, että tuon huonommin hoidettua palvelua saa harvoin yhtään mistään! Luulin että kommunistinen byrookraattinen koneisto olisi jo täysin kuollut Neuvostoliitosta, mutta ei toki! Sen rippeet ovatkin siirtyneet tänne Suomeen ja pyörittävät ko. palvelua!
      Muutan kantaani, jos 3 kuukauden täydelllinen pettymys muuttuisi joksikin valonpilkahdukseksi. Toistaiseksi palvelu ei ole kuin ajanut kaiken toiminnan alas, eli saattaa tovi kestää tässä asiassa...

    • EvaPu

      Hei,

      Teillä on tässä ketjussa ollut paljon mielenkiintoista asiaa. Olen toimittaja ja tekemässä tilaajavastuulaista juttua. Toivoisin että ottaisitte minuun yhteyttä koskien kokemuksianne kyseisestä yrityksestä. Käsittelen yhteydenotot luottamuksellisesti.

      Tässä käyntikorttini: http://areena.yle.fi/1-2409476

      Ystävällisesti,
      eva . pursiainen (at) yle.fi

    • oikeutta_pienyrittäjille

      Suomessa yrittäjille hivutetaan pikkuhiljaa kaiken maailman maksuja kunnes rahaa ei
      jää edes omaan palkkaan. Saako rahalleen vastinetta? Hyvät veljet saa.
      Oma yrityksemme olisi saanut 165000,00 €:n (ALV0%) urakan, vaan eipä tullut kauppoja koska emme kuulu tilaajavastuu.fi "rahastuspalveluun".
      Suomi on oikeusvaltio. VOI HYVÄ JUMALA MIKÄ SAASTAINEN VALHE.

      • keka.tietaako

        onhan se hirveetä, 100 euron maksulla jää saamatta 165k urakka.


      • oikeutta_pienyrittäjille

        hyvä keka.tietaako
        Näin siinä kävi. Firmalla oli tilaajavastuulain mikaiset asiat kunnossa ja paperit urakkatarjouksen liitteenä. Päätös oli mikä oli. Tilaajavastuu.fi:lle täytyy löytyä jokin kunnollinen kilpailija. Yrityksen toimitusjohtajana en hyväksy sitä, että meillä on asiakirjat O.K. ja silti vaaditaan suorittamaan jollekin firmalle suojelurahaa, että saa töitä. Viimeaikoina olemme työllistäneet työntekijämme ulkomailla, eikä mafiosot hypi silmille. Kauan toiminut Yrittäjä ei laske sitä onko kysessä 100€
        tai 200€. Moraali ja periaatteet painavat myös vaakakupissa. Oikeustajuni mukaan yrittäjän ei pitäisi käydä tuollaista anekauppaa kuten tilaajavastuu.fi. Suomen valtio on lait laatinut, eikö sen pitäisi hoitaa asia. Yrittäjille langetaan kaiken maailman kuluja pikkuhiljaa, on tulityökursseja, työsuojelukursseja jos vaikka mitä.
        Eniten niissä kaivertaa kun työntekijät ja omistajat joutuvat kuuntelemaan jaaritteluja ja työpäivä on mennyttä. Hölmöläinen ajoi metsästä halkoja hevonen nimisellä ajoneuvolla. Lastatessaan hoki: kun tuon jaksat, niin jaksat tämänkin ja tätä jatkui ja jatkui,kunnes piti lähteä liikkeelle. Mitäs luulette mikä oli lopputulos?


    • keka.tietaako

      eli siis kilpailijasi tarjosi paremman tarjouksen alle 165.000 euroa ?

      Mikä muuten kilpailijan hinta olisi parempi ? 90 euroa vai 75 euroa ? Vai pitäisokö niiden olla näitä markkinatarjoajia, jos et maksa 90 euroa/vuosi tai kk niin

      • oikeutta_pienyrittäjille

        Siis olimme paljon halvempia ja asiat kunnossa vaan ei kuuluttu tilaajavastuu.fi rahastuksen piiriin.
        Taannoin tuli sähköpostia kyseiseltä yritykseltä jossa mainittiin että tulee kuulua tilaajavastuu.fi. Ei auta vaikka asiat olisi paremmin kuin kunnossa. Emme tarvitse suomalaisten kartellien urakoita, koska niitä piisaa ulkomailla.


    • kyllästynyt_turhuuteen

      Joku mainitsi että miksi ei yrittäjäjärjestöt toimi asiassa. Eiväthan ne toimi muutenkaan, eiät kuulu eivätkä näy. Olisikohan yrittäjillä tullut eteen tilanne jossa tarvitsee perustaa yhdistys joka toimii yrittäjien edunvalvojana koska meillä ei sellaista ole.

      • yrittäjille_oikeutta

        Kirjoitat täyttä asiaa. Mitenkähän asiaa saisi eteenpäin. Suomessa ei pienyritysten edunvalvojaa näy eikä kuulu. Olen jo vanha ukkeli ja terveyden kanssa ongelmia.
        Muuten olisin puuhaamassa hyvän asian puolesta. Olisikohan ketään järkevää ihmistä joka voisi ottaa asiakseen käynnistää hankkeen todellisen yrittäjäjärjestön perustemiseksi. Vätyksille päänvaivaa jotta huomaisivat laiminlyöneensä yrittäjiä.
        Ansaitusti ilmaistuna SUOMEN KERMAA.


    • HuomioidaanUrkanHinnoitt

      Näille rakennusliikkeille, jotka vaativat Tilaajavastuu OY:n maksettua asiakkuutta laittomasti, laitetaan yleensä urakan päälle lisää hintaan ja ne joilla varaa, eivät edes työskentele tuollaisten toimijoiden kanssa. Sen pitää riittää, että tilaajavastuulain mukaiset paperit toimitetaan nähtäväksi. Tilaajavastuu systeemillä on maksullinen 0600- alkuinen puhelinnumerokin, jossa kallis minuuttitaksa, kuin jollakin limaisilla pornolinjoilla, kusetusta ja rahankeruuta koko systeemi.

      • Misi_soittelet

        Kun kirjautuu tilaajavastuu sivuille niin siellähän on ilmainen chat linja josta saat heti vastauksen ja ilmaiseksi.
        Aika vähiin käy työmaat jos alkaa boikotoimaan tilaajavastuun vaativia tilaajia.
        Ei taida jäädä jäljelle kuin yksityiset.
        Kaikki laskevat vain ja ainoastaan sitä mitä papereiden hankinta maksaisi ilman tilaajavastuuta.
        Paljonko sitä yrittäjän omaa työpanosta kuluu niiden lippujen ja lappijen lähettelyyn?
        Aikoinaan ennen tilaajavastuuta jouduin lähettelemään noita lappuja jatkuvasti, tilaajavastuun jälkeen en ainoatakaan.
        Nykyinen hinta on 100€, se tekee 8,33€/kk.
        Minun laskutustaksalla aikaa saa käyttää lippujen lähettelyyn korkeintaan reipas 10 min. eli työpäivälle 45 sekunttia.

        Kaikki on suhteellista, 100€ takia jos firma kaatuu niin eikös se saakkin kaatua?


      • heko.leko

        Niin tosiaan siinähän lähettelet parhaimillaan 3 kk:n välein paperinippuja eteenpäin. Saatikka vastapuoli saa ja joutuu säilyttämään paperinippuja vs paperiarkki per aliurakoitsija.


    • mafioso_asialla

      Saatana !! Taaas tuli eräältä asiakkaalta vaatimus ryhtyä maksamaan
      Tilaajavastuu.fi:lle. Moraalikäsitykseni ovat aivan toiset, joten maksakoot ne jotka
      alistuvat kiristykseen ja suojelurahojen maksuun. Tuolle saatana kiristykselle on tultava loppu. Yrittäjälle on aivan riittävästi sälytetty menoja. Emme me ole keksineet tuota kusetusta. Sähköpostissa kulkee kaikki asiakirjat tilaajalle. Onko Suomessa muitakin monopoleja kuin alko,ray ja veikkaus????????

    • näpäkkähomma

      Missä ongelma laittaa ilmaiseksi YTJ:n sivulta ensin tallennus tietokoneelle josta liitteenä eteenpäin. Vie muutaman minuutin ! Ei paperitöitä.

      • heko.lweko

        jaa saako YTJ:n sivuilta myös todistukset vakuutusmaksujen maksamisesta ?


    • kilpailija_kehiin

      Tilaajavastuu.fi:lle täytyy tulla kilpailija. Käsittääkseni silloin tilaaja voi vaatia jompaan kumpaan kuulumista. Oikeustajuni mukaan Suomen valtio on velvollinen hoitamaan tuollaiset asiat, kun kerran on tilaajavastuulain on keksinyt. Silloin olisi ihan toinen mieli maksaa vuosimaksua. Tänä vuonna yrityksemme on toiminut ulkomailla eikä siellä ole tuollaista kusetusta.

    • mwee

      Tulipahan Elisalta tällänen kirje jossa vaatii yritystämme liittymään ko. puljuun. Oikein joku prokuristi Elisalta oli tässä mukana. Asiallisen näköinen kirje Elisan vanhalla logolla. Meidän osoitekin oli vuonna 2008 voimassaoleva mutta muutosta jo kohta 8 vuotta,

      No ei muuta kuin Elisan puhelinliittymät siirtyy DNA:lle ja asia sillä selvä.

      Helppoa kuin heinän teko.

      Tietääköhän Elisa että näin pitää toimia jotta asiakkaat häviävät?

    • epidemia

      pienyrittäjälle aiheuttaa vain ongelmia rakennusalalla.tämä taho ei ole edes virkakelpoinen ,tästä pitäisi tehdä tv ohjelma.miten tämä on mahdollista,ennen tilaajavastuun aikaa yrittäjillä meni paljon paremmin asiakkaiden kanssa.nyt tämä vain sotkee asiat.no nyt joku varmaan ajattelee että asiat ei firmalla ole hyvin jos kaikki ei ole vihreällä.tämä on epätodellista tietoa.sinulla voi olla kaikki ulosotossa,ja siitä huolimatta tilaajavastuu ilmoittaa sivuilla että kaikki ok.tämä on vain epätodellista tietoa yrityksistä,ja näin luodaan paniikkia .älkää hyvät katsojat uskoko tähän.jos hinta ja laatu kohtaa niin antakaa meidän tehdä työmme.terv pienyrittäjä.

    • verotieto

      jos olet suomalainen pienyrittäjä rakennusalalla ja pelaat rehellisesti,niin välillä sinulla on esim verovelkaa.mutta jos pelaat epärehellisesti sinulla aina tilaajavastuu ok.

      • heko.leko

        Kannattaa järjestellä ne verovelat niin tilaajavastuukin on ok


    • Hankkija2

      Vastaan keskisuuren rakennusliikkeen hankinnoista. Työmaillamme on noin tuhat yritystä, joiden jollakin työntekijällä on ollut kulkulupa työmaallemme viimeisen kolmen kuukauden aikana. Tuo luku sisältää myös sivu-urakoitsijat aliurakoitsijoineen, kaikki kenelle on myönnetty kulkulupa työmaalle. Itse työntekijöitä on tietenkin moninkertainen määrä.
      Tilaajavastuulaki on laki, eli minun täytyy noudattaa sen velvoitteita jos aion jatkaa omaa bisnestäni. Voin hyväksyä paperisena toimitetut todistukset ja itse tulostetut kulkukortit. Silloin minä tarkistan paperit urakkaa tilatessa ja arkistoin ne, ja merkitsen itselleni jonhonkin kalenteriin mihin saakka ne ovat voimassa, jotta osaan pyytää uudet ennen kuin ne menevät vanhaksi. Työnjohtajat tarkistelevat sitten käsipelillä niitä veronumeroita työntekijöiltä ja kirjaavat ne johonkin exceliin. Tässä menee yleensä vartti per työntekijä, kun käytetään yksisormijärjestelmää ja kortit on kotona. Muutaman kerran vuodessa tulee viranomaisten huomautusmaksut kun joku työterveyshuoltopaperi olikin mennyt vanhaksi vahingossa, ja siinä työmaan 300 nimeä sisältävässä excelissä olikin yksi merkkivirhe veronumerossa tai syntymä-ajassa. Noh, maksan ne muutamat kymppitonnit ihan ilolla, jotta tarkastajatkin saavat näyttää tulosta. Eihän se kuitenkaan ole edes kauheasti enempää, kuin sen sihteerin palkka joka noista papereista huolehtii täysipäiväisesti.
      Myöhemmin keksi, että pistän jokaiseen meiltä lähtevään tarjouspyyntöön vaatimuksen tilaajavastuu.fi-jäsenyydestä ja kaikkien työntekijöiden VALTTI-korteista. Sopimusta solmittaessa käyn tallentamassa kyseisen päivän vihreää näyttävän tilaajavastuu.fi raportin, en edes avaa sitä tulostamisesta puhumattakaan. Se on vihreä, jollei ole niin ei ole sopimustakaan. Kun kyseisen yrityksen työntekijät aikanaan aloittavat työmaalla, he vilauttavat korttiaan lukijalle. Samantien työnjohtajan puhelin väräyttää tiedon uudesta työntekijästä työmaalla ja näyttää kuvan ja nimenkin. Valtti-korttia myönnettäessä on jo tarkistettu, että veronumero on kunnossa. Yleensä työntekijät ovat vanhoja tuttuja, eli Valtti-kortin numerolla loputkin tarpeelliset tiedot löytyvät tietokannastamme, kuten puhelinnumero ja työturvallisuus- ja tulityökorttien voimassaoloajat. Parissa minuutissa perehdytyspaperit on kunnossa ja työntekijä pääsee itse työhön. Sihteeri pääsi hoitamaan laskutusta ja projektiseurantaa, kummallisesti töitäkin on ruvennut tulemaan enemmän, kun työnjohtajat saavat keskittyä siihen omaan työhönsä eikä kirjaamaan niitä veronumeroita viidettä kertaa niiltä samoilta aliurakoitsijoilta ja omilta työntekijöiltä. Viranomaisen valvontamaksujakaan ei muuten ole tullut tuon muutoksen jälkeen.

      Tilaajavastuu.fi ei ole viranomaistaho, eikä sen jäsenyyteen voi kukaan pakottaa liittymään eikä kukaan voi pakottaa hankkimaan niitä VALTTI-kortteja. Julkiset hankkijat eivät voi velvoittaa siihen, he antavat aina ensimmäiseksi vaihtoehdoksi ne viranomaispaperit ja yleensä vaihtoehdoksi tilaajavastuu.fi-raportin. Minäkään en voi pakottaa ainuttakaan alihankkijakandidaattiamme hankkimaan kyseisiä asioita. Mutta kukaan ei voi myöskään pakottaa minua solmimaan sopimusta sellaisen yrityksen kanssa kuka ei ole hommannut noita. Se on sopimusvelvoite siinä missä mikä tahansa muukin, sopimuksen solmiminen kanssani on täysin vapaaehtoista, mutta aika monet niin haluavat tehdä. Minäkin saan kieltäytyä sopimuksen solmimisesta, ja kieltäydyn tekemästä sopimuksia ellei tilaajavastuu.fi jäsenyyttä ja VALTTI-kortteja ole. Niissä sopimuksissa on myös ketjutusvelvoite, eli alihankkijoidemme täytyy vaatia nuo myös omilta alihankkijoiltaan. Sivu-urakoitsijat noudattavat samaa periaatetta, mutta rakennuttajien kanssa tietenkin joustamme hiukan. Konsulteilta ei myöskään tarvitse kortteja kysyä, ne on kyllä näkyvissä toimistollakin.

      Tilaajavastuu.fi on rakennus- ja kiinteistöalan työnantajajärjestöjen perustama yritys, tarkoituksena on juurikin helpottaa alan yritysten toimintaa. Se ei siis ole mikään viranomaistaho, mutta ei myöskään mikään yksittäisten koijareiden humpuukifirma. Sen omistajina on siis Rakennusteollisuus RT Ry, Kiinteistöliitto Ry, STUL (eli sähköurakoitsijaliitto) sekä Rakentamisen Laatu Ry (eli sitä kautta suunnittelijat yms.)
      Ei mikään toimi niinkuin Strömsöössä, ei tämäkään pulju. Mutta on se kuitenkin ihan OK ja helpottaa paljon. Tietosuojalait ja historia rajoittavat paljon, mutta jos joku päivä saisi ne kaikki yhteystiedot ja pätevyydet niiltä korteilta.

      • keka.tietaako

        Joo, ja itsekin pääsee tarkistamaan omat tiedot -> pääseekö punaselle unohtamalla maksaa 100 euron ennakkoverot.


    • nöpönuuka

      Olin yhteydessä verottajaan kyseistä yrityksestä ja kysyin tästä heidän mielipidettä. Yhdistivät minut keskustelemaan jonkun lakipuolen ihmisen kanssa. Sanoi, että verottajalle on tullut todella paljon kyseisestä toimijasta kyselyitä ja hekin ovat ihmeissään, että yksityinen yritys tekee rahaa heidän tekemällä palvelulla! Kuulemma asiaa on jo tovi selvitetty! Myös MOT on kiinnostunut tästä yrityksestä!

      • eka.tietaako

        Mitäköhän palvelua mahdat tarkoittaa?


    • pieni.yrittäjä

      Toivottavasti MOT tai joku muu tekee tästä pian juttua!! Olisi jo aika.

    • Aukotonsystem

      Kuulemma joku kirjaus rakennusalalla verottajalle. Lähettävät textiviestiä kun ovat työmailla tai ei ole :- ) . Voi hyvä luoja ! Työn maksajaako tuossa taas kusetetaan. Biitsiltäkin tuo lähetys käy kätevästi. Saa varmaan hienoja raportteja tunneista sitten.

    • näin_eteenpäin

      Al Capone toimi aivan samalla periaatteella, kuin tilaajavastuu.fi
      Jos maksoi suojelurahoja mafialle, niin sai jatkaa rauhassa liiketoimiaan.
      Aivan samoin meillä, jos et kuulu tilaajavastuu rosvouksen piiriin, niin töitä ei tule, vaikka asiat olisivatkin kunnossa. Siis kapitalistit keräävät SUOJELURAHOJA. Valtion pitäisi hoitaa nämä asiat ilmaiseksi, koska on tällaiset sotkut järjestänyt. Kapitalistit perustavat yrityksiä jotka perustuvat rahastukseen. Kukaan kansanedustaja ei korviaan rovauta. MIKSI?
      Harmaan talouden torjunta on hyvä asia, mutta ....
      Typerykset yrittäjät eivät huomaa, kun kaiken maailman maksuja tulee pikkuhiljaa, vaan maksavat ne narisematta ja ovat viellä kiitollisia kun näin toimitaan. Ystävällini on veljensä kanssa yritys, jossa on muutama ukko hommissa. He joutuvat suorittamaan maksuja tilaajavastuu.fi, työturvakortti, tulitryökortti, maantie 1, maantie2, rata1, ja rata2.
      Hölmöläinen ajoi hevosella puita metsästä ja lastatessaan höpisi:
      kun jaksat tämän niin jaksat tämänkin jne... Mites humman mahtoi käydä?
      HYVÄT YRITTÄJÄT!!! MEIDÄN TÄYTYY PERUSTAA PIENYRITTÄJILLE TARKOITETTU LIITTO AJAMAAN EDES VÄHÄSEN OIKEUKSIAMME.
      ALOITETAAN VAIKKA NÄILLÄ PALSTOILLA ILMAISEMAAN MIELIPITEEMME
      ASIASTA JA JATKETAAN JOLLAKIN TAPAA MEDIASSA .
      NYKYISET YRITTÄJÄJÄRJRSTÖT OVAT AIVAN TURHIA RAHANIMIJÖITÄ,
      JOSSA ON KOVAA PALKKAA NAUTTIVAT TURHIKSET.
      EIVÄT KANSANEDUSTAJATKAAN MEISTÄ VÄLITÄ MUUTA, KUIN ETTÄ SAAVAT RAHAT IMETTYÄ, MIELELLÄÄN KAIKKI.

    • AlkuperäinenKottis

      EI ole toimintamalli muuttunut: Emme urakoi tai ylipäätään myy työsuorituksia. Olemme aivan puhdas teollisuusyritys. Saimme kirjeen, jonka oli muka(?) lähettänyt ISS. Meidän olisi kuulemma oman etumme mukaista liittyä Tilaajavastuun palveluun. Tämä on kummallista, koska emme ole ISS:n toimittaja vaan asiakas. Eli tämä kalastelu on jo mennyt turhan pitkälle. Ilmeisesti tässä oikeasti on kyse pyramidista, jossa mukana olijoita palkitaan toimittaja- ja asiakasreksiterien luovuttamisesta tälle tekoviranomaiselle.

      • keka.tietaako

        Oisko tämä nyt ihan ISS:n syy eikä tilaajavastuun.


    • eihyvääpäiväänäitä

      ISS edellyttää tähän tilaajavastuu.fi rekisteriin liittymisen myös tavarakaupan toimittajilta joita tämä tilaajavastuulaki ei mitenkään koske. ISS ei kuulemma pysty ryhmittelemään asiakkaitaan sen mukaan onko kyseessä tavarantoimittaja vai palveluntoimittaja?
      Millainenhan ohjelmisto heillä oikein mahtaa siellä olla? ISS:n kannattaisi ostaa vaikka TV-shopista ostoreskontra-ohjelma niin onnistuisi toimittajien ryhmittely.

    • 515

      Verohallinon sivuilta lukee, että Valttikortti on Suomen Tilaajavastuu Oy:n tarjoama palvelu. Suomen Tilaajavastuu Oy Valttikortti ei ole Verohallinnon tarjoama palvelu eikä Verohallinto edellytä sen käyttämistä. Eli mikäli Valttikortti ei ole Verohallinnon tarjoama palvelu ei ole myöskän tilaajavastuu.fi Verohallinnon tarjoama palvelu eikä Verohallinto edellytä myös sen käyttämistä. https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Usein_kysyttya/Rakentamisilmoitukset_tietojen_toimittam(30399)

      Eli tilaajavastuu.fi palveluun liittyminen on täysin jokaisen yrittäjän omassa harkinnassa.

    • 006m

      ...

    • NimimerkkiErkki99
    • Kohtaexyrittäjä

      Nämä paperit mitkä laki määrää sai ennen 20 eurolla vuodeksi hinta kertyi kaupparekisteriotteesta joka oli ainoa maksullinen ja tämä pulju hoitaa nämä paperit 105,40 eurolla vuosi ja tälle vuodelle pieni indeksi korotus 130,20egee jos itsellä olis moinen kartelli
      tekisin moisen pikku prosentti korotuksen myös.

      • keka.tietaak0

        Kait ne muutakin hoitaa kuin kaupparekisteriotteen?


    • pitkänlinjan_yrittäjä

      Typerät yrittäjät nielevät kaiken paskan, jota heille syötetään. On mahtavaa ajella autolla, jonka kyljissä mkomeilevat tarrat kumppanin luotettavuudesta. Onkohan kenellekään tullut mieleen, että koko homma perustuu enemmän kapitalistien hyvinvointiin ja rahastukseen, joka on hihasta vedetty. Aikanaan Al Capone ilmoitti Chigagon kapakoitsijoille, että saavat jatkaa hommiaan, kunhan maksavat suojelurahaa mafialleen. Vituttaa maksaa suojelurahaa ja siksi emme ole liittyneet moiseen kusetukseen. Tuohon asiaan pitäisi eduskunnan puuttua, mutta samanlaisia kusettajia kaikki kansanedustajat ovat viher-vasureista kokkareihin.
      Yrittäjillä on ihan tarpeeksi menoja . Käänteinen ALV on yksi muoto, jolla pienyrittäjät rahoittavat koko paskaa. On hyvä, että harmaata taloutta suitsitaan olan takaa, mutta konstit pitää olla toisenlaiset. Meilläkään ei ole tuo vähän päälle satkun maksu päällimmäisenä ajatuksena, vaan periaate.

    • Pienyrittäjä

      Vakiasiakas: Ollaan oltu vuodesta 2014 asiakas,kaikki toiminut huolettomasti.Ainoa ongelma työterveyshuollon kanssa,pitää ilmoittaa jatkuvasti että on olemassa.

    • pois

      Muutin Viroon ja haistatin paskat Suomelle. Minulle riitti yrittäminen Suomessa. Nyt menee hyvin.

    • Anonyymi

      erittäin huono yhtälö - leikkii viranomaista, ei asiakaspalvelua, hyvin yksipuolinen, tiedos hyvin jyrkkää ja ei toduudenmukaista. Todellakin toivon että oikeat viranomaiset puuttuvat tähän lafkaan ja lakkauttavat sen.

    • Anonyymi

      olisi vähintään erittäin korkea aika perustaa muutama kilpailevaa "tilaajavastuu" yritystä.

      hinta nousee tuossa vitun paska kumppani sivustossa koko ajan ja muutenkaan siitä ei ole mitään iloa kenellekkään.

      toivon lämpimästi että tämä tilaajavastuu integroitaisi mahdollisimman pian YTJ tietopalveluun ja järkevään käyttöhintaan.

      kansalaisäänestystä ehdotan ja olen heti valmis lahjoittamaan 110e jollekkin joka alkaa ajamaan asiaa, ettei vaan tarvitsisi liittyä tähä huorakumppanipalveluun!!!

    • Anonyymi

      Tämä palvelu on nyt keksinyt e-perehdytyksen ja jos aktivoit sen, niin lasku lähtee heti vaikka yksikään ei tekisi perehdytystä. Tämä on vielä sellainen perehdytys mikä ei kelpaa isoille rakennusliikkeille. Maksat siis täysin turhasta. Monopoli on hieno asia suomessa hyvä veli järjestelmineen....

    • Anonyymi

      Kilpailu olisi tervetullutta. Hinta jo 155..

    • Anonyymi

      Saanko vastinetta, sekä että. Isot asiakkaat vaativat tilaajavastuu todistusta, ennen sopimuksien tekemistä. Eli tällä tavalla voisin sanoa, että jotain hyötyä siitä on. Jäisi muuten sopimukset kirjoittamatta.

      Mutta mutta, eihän siitä muuta hyötyä ole tähän mennessä ollut, kuin juuri se nimellinen hyöty.

      Eli miten sen nyt ottaa, menee osittain samaan kategoriaan työturvakorttien yms. kanssa. Löydyttävä on, vaikkei siitä nyt mitään hyötyä koe olevan.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoinen keskustelu. Näyttää siltä että koko vsstuugrouppia enemmistö pitää täysin rahastuksena ja tekopyhänä järjestelmänä. Viranomaistahot ja liitot sekä työnantaja- että työntekijäpuolella saisi samoin irtisanoa ja pestä kätensä tästä vedätyksestä. Vastuugroupin
      " pakkopalvelujen "palvelujen käyttäminen ei ole mikään tae työntekijän tai alihankkijafirman eikä edes työntilaajan vastuullisuudesta eikä lakisääteisten velvollisuuksien noudattamisesta.
      Tässä paistaa läpi suomessa nykyään niin tutut piirteet joita ovat mm . voitelu rahastus kiristys korruptio ja hyvävelijärjestelmä.
      Itse ollleeni alihankkijana joissakin isoissa rakennusfirmoissa ovat ottaneet töihin myös ilman vastuugroupin asiakkuutta kun tietävät itsekin että järjestelmä on suuri vedätys ja työnsuorittaja osoittautuu rehelliseksi asiansa hoitavalle ja työnsä laadukkaasti tekevälle tekijälle. Ei rakennusalan eikä muunkaan alan ongelmia ja lakisääteisiä velvoitteita voi tämäntyyppisillä vedätyksillä kitkeä. Paskantekijöitä ja koijareita liikkuu työmailla ihan samalla lailla oli sitten mitkä vastuugroupin pellekortit taskussa tahansa.
      Laillinen ja rehellinen yrittäminen ja palveluiden tuottaminen lähtee aivan muusta .
      Kannattaa oikeasti miettiä mihin kerhoon liittyy.

    • Anonyymi

      Palvelu täyttää lain vaatimukset, mut se pystyy kyl hoitaa homman ilman tätäki palveluu. Ei hyvän tai hyödyllisen palvelun tarvii mitään massaa kerätä. Tässäki pätee se, et jos nimessä pitää hehkuttaa, ni se ei oo sit totta. Onks toi Vastuu Group sit Vastuuton Group? Jotain huhui kertoo, et sisäpiiriläiset elää ku lahkolaiset ja osaavat tyypit feidaa tai jättää leikin kesken. Jos kaduilla liikkuvii juttuihin on luottamista, niin tänne ei kannata mennä töihin.

      Numerot näyttää, et tää narikkapalvelu on ihan sairas. Miks tarvitaan 67 tyyppii ton homman ylläpitämiseen? Viimekski tää narikka tuotti voittoa vaa vuonna 2018, sen jälkeen vaa tappiota. Jollai helvetin magic trickil pitäs kyl muuttaa homma, ettei tule vaan lisää häviötä.

    • Anonyymi

      Vastuu group on ainakin rahastusta. Saat itse tilailla todistukset, toimittaa ne Luotettava kumppani palvelua varten ja maksat siitä vuosimaksua.

    • Anonyymi

      Tästä pitää tehdä kansalaisaloite, tämä ei voi jatkua tällä tavalla. Ei yksityinen yritys voi ottaa valtuuksia todistusten keräämisestä, minkä voi tehdä itse.

      • Anonyymi

        Hyvä asiakkaamme, edellytämme kaikkia Valttikortti-asiakkaita liittymään Luotettava Kumppani -palveluun 31.12.2023 mennessä. Lue lisää vastuugroup.fi.


    • Anonyymi

      Vaatipäistä hommaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1653
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1310
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1110
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1097
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      878
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      840
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      763
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe