Onko Puolangalla kuntana tulevaisuutta?

maksukyvytön

Saattaa ollakkin, jos valtioneuvosto sen suo, ja Puolanka pystyy huolehtimaan kuntalaisistaan terveenä, ja sairaana.
Suuret sovitut investointipäätökset tuopi sairaille turvaa. Sen maksamista on verrattu koulun aikaisiin velanhoitokuluihin, mutta ei ole muistettu, että maksukykyiset veronmaksajat ovat vähentyneet n. 20% siitä, mitä silloin oli työpaikkoja Puolangalla. Ensin loppu järventakaa työpaikat, joita vielä jonkin verra oli koulun rakentamisen alettua, ne loppuivat. Nyt on punainen virastotalo tyhjentynyt julkishallinon työpaikoista. On vaan metsäalan työpaikkoja, nekin vähentyneenä.Sielläkin tulee kunnalle menotaakkaa kannettavaksi.
Miettikää olisikos mahdollista korjata kattoa entisestä terveyskeskuksesta, jos saatte pitää palvelut kunnassa, tai liitettynä naapurin kanssa yhteen,,.Kyselen??

94

1514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päättäjä.

      Ei ole tulevaisuutta. Suomussalmen harmiksi joudutte reilun vuoden päästä. Sen jälkeen pistetään kaikelle rakennushommalle stoppi ja nekin kortistoon jotka eivät siellä vielä ole. Ja ansionne mukaan saatte. Mitäs aloitte hölmöilemään.

      • Kyllä pärjätään

        Van huvittaa lukea noita kateellisten höpötyksiä!!!


    • päättämätön

      Suomussalmi luovutettaan vastikkeetta itäisille valtioille, ei puolankalaiset ala enää pitämään sitä pystyssä,jotta silleen.

      • king of the hill

        Kannatetaan. eikös noista SSläisitä puolet olekkin jo valmiiksi itänaapurin kansalaisia.


      • 34ag

        Puolanka ei ruoki edes omia suitaan, millä rahalla se ruokkisi muita?


    • uövuorossa

      king of the hillin kirjoittamassa mielenkinntoisia osia, tänne Pualangalle voitais sieltä ottaa venäläisnaiset huushollineitoiksi ja yötuurilaisiksi. Paikalliset ovat jo liikaa hyvän perään, siksi vaihto olisi paikallaan.

    • vähäväkinen

      Puolangalle olisi hyvä lähteä hakemaan Thaimaalaisia, hehän olisi innokkaita työn ääreen,,

      • Hymymaa

        Juuri näin. Puolankalaiset laiskurit kateilevat marjanpoimijoita, jotka tulevat OMILLA RAHOILLAAN 10.000 kilometrin takaa marjaan.

        Paikalliset joutuilaat nostavat työttömyysturvaa, eivätkä viitsi kävellä metsässä.

        Thaipoimijat näyttävät laiskureille työnteon mallia.


    • Tuonelan lautturi

      Loppu on lähellä. Tuoreen tutkimuksen mukaan Puolangan kunta kuuluu heikoimpaan kymmenykseen Suomen kunnista. Toimii täsmälleen niin kauan kun valtio antaa almuja.

    • mallia ylempää

      Ei Puolanka luhistu, kunhan saadaan larss leevin perilliset keräämään almuja.

    • ropone

      Suurilla lahjoituksilla on käyttöä hyvään tarkoitukseen,,,

    • kukkaromatti

      Siinäpäs sitä lääkettä lisää, EU-vähentää harvaanasuttujen tukia, sehän tekee Puolangalle 45.000 ekua, onhan sekin jonkinmoinen,,

    • historiikkinen

      Uusi alku taas Puolangalle kun saatiin rivit kuntoon, valtuustollahan ei ole muuta kun kuittailee uusia tekemisiä ja rakentaa monumentin entisen viereen. Puupuoli on purettu pois, mutta historian saatossa kaikki uudet rakennelmat ovat olleet kiinni entisessä ja siirtyneet pikkuhiljaa riepuojaa kohti.

    • ero kannattaa

      Seurakuntakin siirtyi nyt suoraan kepun yksinoikeuteksi julkisesti. Ennenkin srk on vallannut kepun kanssa kunnan tilaisuuksia, jolloin niihin ei ole ollut muillatulemista. Nyt on pappi valtuustossa siunaamassa kunnan kepujen juntta päätöksiä. Nyt kannattaa katsoa eroakirkosta sivuja ja säästää satoja euroja veroissa.

    • Palta

      Hitto vieköön, mitä juttuja! Puolangasta en tiedä muuta kuin, että ylös-alas ajaessani pistäksen kahavella tai murkinalla. Voiko muka Suomussalmi millään tavalla auttaa...

    • ylös ja ulos

      kuule Palta, ei voi, se on tosi.

    • ennustajaraato

      Hyry-ja Kiantalaiset ovat tehneet aloitteet omista prosenteista verotukseen.Puolangalla nykyinen riittää ehkä vuoden, sitten alkaa tuloverokorotukset, jotka tulevat olemaan 2-3%, jotta selviää lainanhoitokuluista, jos kymmenenmiljoonaa velkaa lisää siunaantuu, mutta ompahan siellä koortinaattorit suunnitelemassa.

    • Seminologi98345

      Ei. Kyllä nämä oli viimeiset kunnallisvaalit omana kuntana.

    • hotavoije

      Nyt pidetään tuplavaalit tulevaisuudessa, kunhan saadaan uudet seinät hospitaaliin,,

      • pessimisti1

        Joku viisas piti terveyskeskusta monumettina.Se on suurinpiirtein yhtä viisas heitto kuin Sekoomuksen nuoren huippu politikon lapsilisä floppi.


    • pölijä kirjoittaja

      Terveyshuoltolaa voi pitää täysin monumennttina, sinne kohta kaikki tekee toisistaan tietämättä treffit (tilaa vastaanottojan syyniin,sehän meidän sairaiden merkkirakennus, eikä siinä kokkoomusta tarvita.

    • johan nyt

      Elekiähän vanhaksi, sstte nauttia pitkään esivallastanne, joka kantaa sapuskaa kunhan seinät valamistuu,,

    • kuulo

      No niin maksakaa ken voi, näin kuulin lausuvan henkilön, joka on varoiltaan muuttokykyinen kaupumaisemiin,,

    • kirkkomaa

      Ennen muuttoa erotkaa kirkosta, pappi yksityisti lopullisesti kirkon kepulle. Kunnan tilaisuuksissa heiluu kirkon kirous uhka muille paitsi kepulaisille.

      • pessimisti1

        Enpä tunne saaneni kirkonkirousta päälleni ,vaikka äänestin Perusja.


    • vielä jäsen

      Pappi ja lukkari ovat seurakunnan näkyviä toimijoita, ei tarvinne muissa yhteisöissä heillä tuoda itseään esiin,,

      • ovat pirullisia

        Pappi ja lukkari tunkevat joka kunnan tilaisuuteen ja seuralaisineen karkoittavat henkistä väkivaltaa käyttäen muut pois. Se mannerheimin porukka monarilla jakaa lapset jo pieninä eri kasteihin kirkon kanssa,ja kunta maksaa.


    • tottuus ei pala

      Kuntana tulee olemaan vaikeuksia tulevina aikoina väen vähentyessä ja ikääntyessä. Veronkantokyky laskee kovasti asukaspohjalla. Tulisi neuvotella Utajärven ja Vaalan kanssa yhteistoiminnasta, jopa yhdistymistä myöten.

    • uutistoukka

      Noh niin, nythän sitä tuli jo vähän tietoa valtioneuvoston taholta. Neuvonpito jatkuu tai sitten ei..

    • Suomen keskipiste

      Tarvii liittää Suomussalmi ja Pudasjärvi Puolankaan, sitten saadaan parikymmentätuhatta kehiin kuntaministerille,,

    • Pikkujakotoimii

      Puolanka menee lihoiksi muutamassa vuodessa. Rasinkylä, Joukokylä, Lylykylä ja Suolijärvi Suomussalmeen. Auhon puoli kokonaan Pudasjärveen. Puokio seutu Vaalaa n. Väyrylän ja Kotilan seutu Paltamoon.Kirkonkylä Keskusta puolueeseen. Puolankasana liitetään kiroilulistaan ja se poistetaan netistä.

    • puolueeton tarkkaili

      Puolangan kunnanelätit ja maallikkopäättäjät toimivat kuten lentoyhtiö SAS. Välttämättömät saneeraukset tehdään vasta, kun rahottajat sulkevat rahahanat.

      Valtio on lopettamassa mm. Puolangan rahottamisen.

    • ootastellaan

      Puolangalla alkaa nousukiidon paikka, uudessa valtuustossa istuu monenmoista asiantuntijaa,jotka ovat luvanneet Puolankalaisille hyvinvointia.

      • herravaltapois

        Puolankalaiset "asiantuntijat" ovat kirkonkylän herroja, jotka ovat ajaneet tähän asti vain omaaetuaan.Kuntalaaaisten etua he eivät tunne, eivätkä halua tuntea .He ovat hyvätuloisia ,jotka eivät muiden kuntalaisten oloja tunne. Kateuksissaan ja tyhmyyksissään he ovat estäneet yritystoiminnan kehittymisen kunnassa. Jos he olisivat asia tuntijoita, niin miksi Puolanka on Suomem kymmenen huonoimman kunnan joukossa asiassa kuin asiassa.Kirkonkylän koristeluun on käytetty parin viimmevuoden aikana 200 000 ,mutta sitä ei juuri huomaa.Pitäjän muihin osiin jos taevitaan sata euroa ,niin sitä ei saa jos ei ole näiden herrojen sukulainen.


    • lylynsärki

      Kajaanilaisia me ei olla eikä Suomukselaisiksi me tahdo tulla olkamme Puolankalaisia.

      • nylykylä

        Puolangan kerjäläisiltä ei pian kysyt mitä ovat ja miksi tulevat. Kun ne ei kykene muuhun kuin kerjäämään on parempi siirtää väki takaisin savoon ja antaa alue oululaisille kalastusalueeksi.


    • Tulevaisuus hukattu!

      Puolangan kunnan sivuilla seisoo (25.11.2012) näin:

      Asukasluku 31.12.2010..... 3063
      0-14-vuotiaat ................... 12,7 %
      15-64-vuotiaat ................. 62,1 %
      yli 64-vuotiaat................. 25,2 %

      Todellisuudessa Väestörekisterikeskuksen mukaan puolankalaisia oli 31.10.2012 enää vain 2938. Nyt jännitetään sitä putoaako kunnan väkiluku jo vuoden vaihteessa alle 2900 asukkaan vai vasta tammi-helmikuussa, ja kuinka pian yli 64-vuotiaiden määrä kasvaa yli 30 prosentin ja huoltosuhde koko Kainuun ja Suomen huonoimmaksi. Verotulot ja väkilukuun sidotut valtionosuudet kutistuvat joka tapauksessa rajusti jo ensi ja tulevina vuosina. Yhä suurempi osa kunnan eri tahoilta saamista rahoista menee kunnantalon virkamiesten palkkauksesta aiheutuviin kuluihin eikä helpotusta olen näkyvissä. Kehitys on ennemminkin päinvastaista. Kunnanhallitus esitti 5.11. valtuustolle, että Puolangalle perustetaan seuraavat uudet virat:
      1) kansanterveystyön johtavan lääkärin viran;
      2) kaksi sosiaalityöntekijän virkaa;
      3) toimistosihteerin viran.

      Näin on pakko tehdä, koska valvovat viranomaiset kuten aluehallintovirasto sitä edellyttävät. Eivätpä vaan olleet nuokaan pelkästään vuositasolla useiden satojen tuhansien eurojen menoreiät esillä, kun keväällä suurella innolla hehkutettiin kuntajohdon toimesta, miten Puolanka hankkii sosiaali- ja terveyspalvelunsa Attendolta niin ja niin edullisesti. Eipä kunnanjohtaja Sepe Rajala ja hallintojohtaja Paula Karsi-Ruokolainen taitaneet 'muistaa' kertoa luottamushenkilöille miten monta miljoonaa kunnalta menee rahaa Attendo-sopimuksen ohella uusien kuntaan perustettavien virkojen palkkaus- ja sivukuluihin. Kuvittelivat varmaan, että voivat hoitaa kaikki sote-puolen pakkohoito- ja muut tahdonvastaiset sekä muuta julkisen vallan käyttöä edellyttävät toimenpiteetkin yksityispalveluin mitä Rääkkyläkin yritti ja rukkaset sai sekin pyrkimyksileen aluehallintovirastolta. Näin sitä yksityispalvelujen edullisuus muuttuu vähin erin kalliiksi ja vaikeasti hallittavaksi kustannusrakenteeksi, minkä panttivankeja kuntalaiset sitten lähivuodet joutuvat olemaan. Kannattaakin jo nyt totutella ajatukseen, että Puolangalla tuloveroprosentin nosto 21een ei jää tähän, jos aikoo kunnassa jatkossakin asua.

      Tuohon kun lisätään vielä se tosiasia, että kuntaan rakennetaan lähes täysin velaksi noin 10 miljoonan euron terveyskeskus, joka tuottaa palveluja pääosin eläkeläisille, työttömille ja pitkäaikaissairaille ja niille muutamille työssäkäyville veronmaksajille, joista kaikki eivät edes käytä kunnan palveluja (koska voivat käyttää esim. firmojensa työterveyspalveluja, varsinkin jos ovat töissä Puolangan ulkopuolella), on kunnan päättäjien tahtotila sote-asioissa kaikessa älyttömyydessään veronmaksajien tiedossa. Todennäköisesti kunnan veronmaksajien joukko pienenee jatkossa hyvin nopeasti, kun monet tajuavat siirtää kirjansa toiseen kuntaan kuten hallintojohtaja Karsi-Ruokolainen itsekin alkusyksystä teki ikään kuin esimerkkinä muille. Uppoava laivahan on hyvä jättää ajoissa ja siirtyä vähin erin uusille apajille. Tosin huono-osaisille kuntalaisille muuttaminen ei ole samalla tavalla helppoa kuin oman etunsa (kuten alhaisemman tuloveroprosentin) perässä juokseville johtajille. Mihin vanhat ja sairaat muuttavat ja millä rahoilla?

      • sarana55

        tätä menoa puolangalla asuu kymmen vuoden päästä n. 2000 asukasta. nuoret muuttaa muualle, eläkeläiset vaihtavat "hiippakuntaa" ja.. arvatkaa itse loput.


    • kuntako jakoon

      "Puolanka menee lihoiksi muutamassa vuodessa. Rasinkylä, Joukokylä, Lylykylä ja Suolijärvi Suomussalmeen. Auhon puoli kokonaan Pudasjärveen. Puokio seutu Vaalaa n. Väyrylän ja Kotilan seutu Paltamoon.Kirkonkylä Keskusta puolueeseen. Puolankasana liitetään kiroilulistaan ja se poistetaan netistä."

      Noin voi käydä. Ei mikään kunta halua ottaa Puolankaa kokonaisena. Kuka nyt tietentehtoen ongelmia iteleen kaipaisi. Puolangan kunnanelätiti tunnetaan kautta Kainuun yhteistyökyvyttöminä ja eripuraa kylvävinä hankalina tyyppeinä.

    • harhaan johdettu

      Kunnanelätit koulunpekille! tai mielummin vaihtoon...... Tekevät sopimuksia mitä eivät ymmärrä. Erikoinen tuo virkojen perustaminenki eikö siltä attendolta saakaan palveluita mitä kunnan virkamiehet ja Peltola lupasivat????

    • rollikkakuski

      Nyt on aika johdolla kertoa kuntalaisille, mitä tulee uusi TK maksamaan loppujuoksussa. Velaksi tehtynä se maksaa 4000 €/ kuntalainen korot. Siinä ei ole riemulla paljon sijaa, mitä on kuullut puolen vuoden aikana. Jos olisi säästöjä niin mikä ettei.?
      Olisikos syytä katella Vaalan ja Utajärven kanssa yhteismajoitusta sairaiden osalta.?

      • aukoton lasku

        Seinävelan lisäksi käyttö ja palkkakulut, siinä sitä on rahan reikää,,


      • konkurssiton

        Todellisuudessa tulee hirmuinen veroprosentin nosto, että selviää silloiset Puolankalaiset, ketkä täällä onkaan.


    • ave3

      Jospa nuo saapi pytingin pystyyn ennen kun kunta menee konkkaan, valmista onpi hankala siirtää muualle.

      • kuin selteleitä polt

        Hankala sitä on realisoidakin, ainakaan hyvään hintaa, jos ei pystytä toimintoja siellä pyörittämään...


    • Älytön TK

      Ei ole kirkossa kuulutettu, että sieltä pytingistä silti jatkossa saa yhtään mitään palvelua. Voipi olla niin, että myyntiin menee sekin pytinki muutamalla millillä.

    • TK:n kirp piss

      Puolangan kunnan tulevaisuus on kirpputoreissa!!!

    • ave3

      Pitäs tapahtua jonkin moinen katastrofi eteläisessä suomessa, että alkas porukkaa lappaa tänne päin.

    • povarinen

      Jospa se lumituisku nyt loppuviikosta ajaisi ne tänne yläkertaan asumaan sieltä etelän taivaan alta,,

    • villikulkuri1

      Lumituisku on mennyt länteen, ei riittänyt tänne. Ei siis tule kettään uusia maksumiehiä lasareettiin,,pitänee haistaa länsituulta ja mennä sinne evakkoon tulevia aikoja varten.

    • tottamooses

      Puolangan kunta menestyy parhaiten läntisten naapureiden kanssa.
      heidän kanssaan tulee tehdä työtä Lukion ym. opiskelun kanssa.Kajaanin suunta on liikaa itsekeskeistä joihin ei ulkoisia ajatuksia suvaita. Parren kaksi köyhää kumppania, kuin yksi ylimielisen rikas.

    • rollikkakuski1

      Nythän se Kainarista selvisi maakunnan menot Puolankalaisillta. Sairaanhoitomenot vähintään samaa tasoa ja siihen sairaalan velat, on maksamista eläkeläisillä. Kehittäkää edes jotakin yritystoimintaa, jotta tulisi nuorille työpaikkoja.

    • keskipiteen kivi

      Puolangalle ei tule yritystoimintaa, koska yrittäjäyhdistys ja kunta kateuksissaan eivät halua kuntaan ketään joka osoittaisi heidän olevan kyvyttömiä johtamaan kunnan elinkeino politiikkaa ja nykyistä yritystoimintaa. Puolankalaiset yrittäjät luulevat ,että korkeilla hinnoilla he rikastuvat,mutta asiakkaat lähtevät mieluummin Kajaaniin ja Ouluun ostoksille . Sitäpaitsi puolankalainen ei osta toisen puolankalaisen tuotetta, vaikka se olisi kohtuu hintaista.

    • tolokkina

      Huoli lisääntyy lukiessa uutisia missä Puolangalla mennään.Jos johtavat viranhaltijat SOTE-puolella ovat hukassa. Toivotaan että niihin tärkeisiin virkoihin löytyy kiinnostusta.

    • muuttoauto odottaa

      Ei kiinnosta maksaa Puolangan arvauskeskuksesta sentin senttiä! Maksan toisella paikkakunnalla työssäkäyvänä veroeurot kuntaan ja saan tarvitsemani terveyspalvelut työterveyden kautta. Kustannan siis vain muiden palveluita täällä. Maksumiehen osa TK-/Attendo-sekoilussa ei todellakaan kiinnosta - eikä 21 prosentin tulovero....

    • esimerkillistä???

      "Maksumiehen osa TK-/Attendo-sekoilussa ei todellakaan kiinnosta - eikä 21 prosentin tulovero.... "

      Eipä vaikuta kiinnostavan kunnan hallintojohtajaakaan kun on Ouluun muuttanut (veroäyri 19).

    • iltasoitto

      Nuorten työpaikat ovat enemmän kunnan kannalta tärkeitä. Yrityskenttä on ennestään juuttunut uomiinsa, eikä laajene. Uudet ideat käyttöön. Jos kunnan huoltosuhde on kunnossa niin silloin elää kuntakin. Pari valtuustokautta on mennyt ilman useamman työllistävien yritysten suhteen penkinalle. Ei liene haluttukaan yrityksiä kuntaan, en tiedä, vaan epäilen kovin. Julkinen työnantaja on hävinnyt Puolangalta.

    • peräänkattoja

      Nuorille töitä!

    • säföör

      Nuoret harkitkaa tarkoin tulevaisuutta kun ryhdytte opiskelemaan, ja katsikaa missä päin on töitä sen jälkeen kun ammattiinne valmistutte. Työ on elämänne perusta.

    • Soinin vaara

      Puolangan asukasluku marraskuussa 2012 oli 2939 henkilöä. (päivitetty viimeisin tilastotieto 20.12.2012).

      Ennuste 2013 on 2878 hlö
      2014 on 2827 hlö
      2015 on 2773 hlö
      2016 on 2727 hlö

      eli keskimäärin syntyy 17 ihmistä/vuosi ja kuolee 50 ihmistä/vuosi.

      siis hautajaiset keskimäärin kerran viikossa ja kastetilaisuus n. kolmen viikon välein.

      Hurraata ei voi huutaa, kun lisäksi muuttotappio on vuosittain kymmeniä henkilöitä.

      • 29834yigjubrg

        Tuosta voi vähentää kaikki peruskoulusta valmistuvat, jotka lähtevät opiskelemaan eivätkä tule koskaan takaisin Puolangalle. Ja ne jotka tämän hullutuksen takia ovat lähteneet, tai lähtevät pois. Työssäkäyviähän paltamossa on noin 700 henkilöä. Laskekaapas siitä millainen taakka heidän harteillaan on kun joutuvat maksamaan terveyskeskukset ym. hölmöilyt.


    • Seppo_Raj...Pajala

      Kyllä tämän päivän uutisten mukaan vastaus on EI OLE!

    • nuhanenäinen

      Puolangan kunta menettä suveriniteesisä kolmenvuoden sisälle. On pakotettu liittymään johonkin toiseen kokonaisuuteen. Kainuun mallissa alku lähti Puolangan osalta heti pilalle, kun lopetetiin akuuttipaikat Puolangalta, joita olisi tarvittu vähintään viisi. Pienempi Hyrynsalmi sai akuuttipaikat.Silloin Pääkkönen ei antanut toista erikoislääkäriä Puolangalle, vaan vei täälltä lääkärit Suomussalmelle . Maakuntahallituksen pj. oli Ervasti. Kainuun sotessa lautaku.pj. oli T. Kemppainen Hyry.
      Jos täällä olisi ollut akuuttihoitopaikat (5)niin Puolanka vieläkin olisi mukana, kehittyneenä sote-kuntana maakunnassa.
      Mielestäni kunnanedustajat päälliköiden kanssa ajoivat alas.

    • Rauhan yhdistys

      Kyllä Antti Ervasti nyt raukuttaa kuntayhtymän ja Puolangan huonoutta. Molemmissa ollut sähläämässä. Toimii vain omien intressien hyväksi ei kuntalaisten.

    • Hoitaja naapurista

      Akuutihoito-osaston toimintaa ei voida toteuttaa aivan millä tahansa periaatteilla. Siihen tarvitaan AVI:n lupa, lääkäreitä ja hoitajia sekä tilat ja laitteet. Onneksi potilasturvallisuudestakin huolehditaan.

      • nuhainen1

        Naapurin hoitaja, elettiin 8 vuotta sitten. Kyllä silloin oli Puolangalla akuutit ja saattohuoneet.,,Jotta silleen,,


    • kyllä ennen

      Taisipa olla myös niitä sairaanhoitajia joka lähtöön.

    • tsaska

      Kertokaa mulle montako lasta syntyy Puolangalle vuosittain, ( joista sitten 80 % vuosien myötä tietenkin muuttaa pois.)

      Tarvitaan vain yksi Kainuun kunta näillä syntyvyyslukemilla, mitä meillä Kainuussa on.

    • Soinin vaara

      Syntyvyys on nyt ja tilastokeskuksen ennusteen mukaan n. 17 lasta/ vuosi!!

      Aika korkea, eikö totta? Vain kahden lestadiaolaisperheen lapsimäärä/ vuosi.

      • Nalakissa ollut

        Vieläkö Nalkin koulu on pystyssä? Vai roudataanko kaikki ala-asteelaiset kirkolle?

        Vieläkö Nalkissa on pakko hiihtää kaikki välitunnit?


    • idea1

      Säästöidea tuleville valtuutetuille, koulu kannattaisi lakkauttaa.

    • uusi kuntastrategia

      Uusi kuntastrategia 2015:

      Joo, kunnantalolle lisää toimia ja virkoja (niin kuin jälleen tähän sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamisasian hoitamiseen liittyen jo valtuustossa esitettiinkin ylikuormittuneen kunnanjohtajan ja hallintojohtajan avuksi) ja kaikki koulut kiinni! Kummasti syntyy myös säästöjä, kun ei palkata liian montaa kerralla kunnantalolle.

      Mitä me oikeastaan kouluilla tehdään kun ei ole oppilaitakaan tai ainakin niiden määrä vähenee, kun ei tehdäkään mitään lapsiperheiden saamiseksi kuntaan.. Eikä oikeastaan elinkeinopolitiikaakaan tarvita. Palkataan vaan lisää väkeä kunantalolle, niin sitä kautta saadaan uusia työpaikkoja. Ainakin hetkeksi.

    • toverithoi

      Joku naisedustaja pomiloi Puolangan aviisin mukaan, ettei tarvi enää kiertää Kuhmon,Sotkamon, eikä Suomussalmella tk:ssa, vaan kotipitäjässä, milloin se tapahtunee, menne toinenkin kuunkierto ennenkuin täällä sairaita makuutetaan omassa tk:

    • joko johto vaihtoon?

      Kainuun liiton v. 2002 toimittamassa ja vuoteen 2020 asti ulottuvassa Kainuun väestöennusteessa (v. 2000 Puolangan asukasluku oli lähes 4000 asukasta) siteeretaan mm. Puolangan kunnan asettamia väestöllisiä tavoitteita seuraavasti:

      "Puolangan väestötavoite vuodelle 2020 on 3000 henkeä. Tavoite perustuu siihen, että kunta on pyrkinyt parantamaan kuntalaisten työllisyyttä ja pienentämään muuttotappiokehitystä panostamalla jatkuvasti matkailun sekä muiden elinkeinojen kehittämiseen. Työpaikkatavoite on 1300 työpaikkaa."

      Niinpä niin, mutta miten on todellisuudessa käynyt? Jo vuoden 2011 lopussa alitettiin 3000 asukaan raja (eli lähes 10 vuotta etuajassa!). Myöskään 1300 työpaikan tavoitetta ei ole saavutettu. Se on pudonnut jo alle tuhannen.
      Se niistä kunnan panostuksista matkailuun ja elinkeinojen kehittämiseen! Täysin tuottamattoman ja hyvin kalliiksi jatkuvasti pienenevälle veronmaksajajoukolle tulevan arvauskeskus"investoinnin" parissa vaan pyöritään eikä elinkeinopuolen kehittämisestä ole tietoakaan. Todella mitäänsaamatontta toimintaa! Joko olisi uuden valtuuston aika laitaa kunnan johto vaihtoon?

    • uljander

      Kyllä puhut asiaa, luottamusmiesjohto myös vaihtoon vaikka olisivat tulleet valituiksi, heillähän on myös vastuu tilanteesta.

    • kelotus

      Väyrylän koulu heti kylmilleen,,

    • RBL/$/€

      Kovasti nuita maaperän rikkauksia ehtivät Puolangaltakin, jospa sitä jotain löytyisi.
      Ei tarteta kuin yksi kaivos, niin Puolangallakin rupiaa tulevaisuus kirkastumaan.

      Miksi tälläkin palstalla keskitytään laiskimusten toimesta tekijöitä ja yrittäjiä mollaamaan? Hävetkää ensi ja ruvetkaa sitten miettimään miten Puolangalle voitaisi luoda tuottavia rahasampoja.
      Aluksi ei tartte muuta kuin työllistää etes ihtensä, siitä se sitten rupiaa lutviumaan.

      Ottakaa mallia Ukkohallasta. Muutama vuosi sitten Paljakkaa piettiin selvästi kasvukykyisempänä, mutta tilanne kääntyi venäläisten ansiosta nurinperin.
      Kehittäkää Paljakasta ja kirkonkylästä välietappi Oulun ja Perämeren suuntiin matkaaville venäläisille.
      Venäläisten EU-suomen valloittaminen rahan voimalla on nimittäin tosiasiaa.

      • kaivosinssijaatinen

        ainoa kaivos joka voisi pelastaa puolangan on sellainen jossa kaivetaan koko kylä auki ja patistellaan joutilaat muualle. Loppuisi se vouhkaaminen ja yhteiskunnan varojen tuhlaaminen.


      • rahat meni

        Paljakka syöpi kunnan varoja enemmän kuin se tuottaa verotuloja kuntaan.Tänä vuonnakin kunta kustantaa paljakkatalon ylläpitoon luultavasti 80 000e ,lisäksi eokuvateatterin dikitalisointiin 60 000e., tienviittoihin 60 000e kalastuspuistoon10000e Latuihin ties kuinkapaljon. Elokuvateatterissa on vuodessa vain muutama näytös ja kavijöitä kerrallann viidestä -kymmeneen henkilöä. Kunta on erikoistunut huuhaa toimintojen ylläpitoon. Matkailuyhdistys ajaa vain muutaman henkilön etua,vuokra mökkien omistajat kelpaavat vain maksamaan latubooliln ja muita maksuja.


      • Puolankahaisooooo

        ei taida venäläisturistit paljon Puolangalta ostella. Käykääs kattomassa Kajaanissa, venäläiset ostaneet taas vuodenvaihteessa kaupat tyhjäksi ja rahaa liikkuu!


      • puolangalainen
        Puolankahaisooooo kirjoitti:

        ei taida venäläisturistit paljon Puolangalta ostella. Käykääs kattomassa Kajaanissa, venäläiset ostaneet taas vuodenvaihteessa kaupat tyhjäksi ja rahaa liikkuu!

        mitä hyötyä siitä on teille että venäläiset ostaa kaupat tuhjiksi. ei ne rahat sinun tilille tule. jäätte ite ilman maitoo ja leipää. ei ole paljakan laskettelijatkaan minunkaan taskuja täyttäneet vaikka olen sielläkin ollut töissä!


      • Tyhjä paikka
        Puolankahaisooooo kirjoitti:

        ei taida venäläisturistit paljon Puolangalta ostella. Käykääs kattomassa Kajaanissa, venäläiset ostaneet taas vuodenvaihteessa kaupat tyhjäksi ja rahaa liikkuu!

        Puolangan liikkeissä ei ole mitä myydä.eikä halua kehittää myyntiä. Naurettavin myymälä on matkamuistomyymälä, jossa myydään ylihintaista krääsää ja jossa ei käy kukaan.


      • Missä on
        Tyhjä paikka kirjoitti:

        Puolangan liikkeissä ei ole mitä myydä.eikä halua kehittää myyntiä. Naurettavin myymälä on matkamuistomyymälä, jossa myydään ylihintaista krääsää ja jossa ei käy kukaan.

        Puolangalla matkamuistomyymälä?


      • y3q5rgearg
        puolangalainen kirjoitti:

        mitä hyötyä siitä on teille että venäläiset ostaa kaupat tuhjiksi. ei ne rahat sinun tilille tule. jäätte ite ilman maitoo ja leipää. ei ole paljakan laskettelijatkaan minunkaan taskuja täyttäneet vaikka olen sielläkin ollut töissä!

        ...olet kuitenkin ollut siellä töissä, eikös se ole sitten hyödyttänyt sinuakin? Hölmö!


    • Uusi laki

      Nousiko taas 500 euroa kuussa kunnanjohtajapariskunnan tulot? Vuoden alusta lukien puolison tulot eivät este työmarkkinatuelle.

    • lyhytmatikka,,

      Laskekaahan paljonko on meillä lasareetin maksajia, kun asukasluku on 2930 henkeä,eläkeläisiä 60%, lapsia 14%, työttömiä 17%,paljonko on aktiivityössä olijoita,,?

    • eipä hättäillä

      aika hoitaa, niin velat kuin meidät jokaisen ...

      • aikaa, sitähän riittää..

        Varmastikin se AIKA saakin kohta HOITAA!


    • viikatemiesmäinen

      Muutama vuosi vielä omana kuntana ja sitten hävitys käy päälle. Ei ole töitä, niin ei ole asukkaitakaan, vaan suuri lauma virkamiehiä, jotka povailevat kunkin eläkekohtaloa.

    • sarana55

      hehehe.. painakaa tämä sivusto kirjaksi. nimeksi kirjalle OLIPA KERRAN PUOLANKA.

    • tallivahti

      Sopiihan tämä sivu myös Askanmäen kesäkutu tejatteriin,,siitä kynällä sivaltaja saisi hyvän kuvaelman.

    • juoppohulluus

      Askanmäessähän on vielä riihibaari pystyssä, liekkö tuopit jo jäätyneet.

    • ei lasaretia

      Jokohan se ministerin kaava valmistuu, jotta vähemmillä kuluilla selvitään tulevassa, ajast ajasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5884
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3114
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      55
      2506
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1153
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      40
      1131
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1094
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      917
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      823
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      801
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    Aihe